Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Modlitba
 Prosba o modlitbu
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Modlitby Téma Next Topic: Modlitby k sv. Rity
Strana: z 15

slavom

Stav: offline

Odoslaný - 05 november 2011 :  21:36:50  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
kazda necistota, kazdy hriech a kazde pokusenie pochadza od diabla a je skrz diabla a my si to pokusenie ,,vytvarame" tym ze mu podlahneme, lebo dobro môže pochádzať od Boha a zlo len od diabla a my si môžme vybrať z tychto dvoch ciest

TOTUS TUUS (motto bl. Jana Pavla II)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 261  ~  Člen od: 02 november 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 05 november 2011 :  21:37:34  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

ale snazim sa aby to ostalo na tom prvom, a snazim sa ten kazdodenny boj vyhrat

Pôvodne zaslal slavom - 05 november 2011 :  21:31:02

akym sposobom?...co vam pomaha?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slavom

Odoslaný - 05 november 2011 :  21:44:50  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
ja som zozaciatku bral vieru ako beznu povinnost, rodicia su katolici - som aj ja, do kostola som velmy s nadsenim nechodil, modlil som sa sem-tam, som citil uzkost a tryznenie proste strasne utrpenie parkrat citil po tazkom hriechu a neviem ako to prislo proste sme sa aj doma zacali spolu modlit ruzenec, nejak somna opadol strach so spovede, , plne doverujem Bohu, snazim sa primat Jeho skusky, a ja ani neviem proste ma to naplna radostou ked sa snazim lepsi a kazda sekunda vez vacsieho hriech ma tak tesi.............no neviem to tak vysvetlit jak to citim

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 261  ~  Člen od: 02 november 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slavom

Odoslaný - 05 november 2011 :  21:45:54  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
mozno po tych par utrpeniach som nejak citil ze aha! treba nieco zmenit tak aj ja som k tomu zacal pristupovat inak

Ales

Odoslaný - 05 november 2011 :  21:52:32  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
slavo. Modelova situácia:)
si alkoholik. Ideš okolo krčmy. Vlezies do nej a dáš si pohárik. Opiješ sa. Kto spôsobil tvoj hriech? Ty. Diabol s tebou ani nemusel mať robotu. Druhá vec by bola keby si šiel okolo krčmy a bojujes s tým. By vtedy diabol zasiahne. Iný prípad je ked ideš po prijímaní z kostola okolo krčmy a tá ani nenápadne si ju všimnúť. Po prijímaní tá diabol nechá na pokoji lebo vie že tá chráni Eucharistia.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Greta

Odoslaný - 05 november 2011 :  21:56:05  Zobraziť profil  Pridať Greta do zoznamu priateľov
Je pre mna tazsie prispievat sem,lebo som nikdy na ziadne forum na internete nepisala,neviem ako sa to presne robi ze sa tu uverejnuju nase texty,no velmi to nechapem,mam z toho trocha obavu. Raz som vlastne prispievala ale nebolo to dobre. Ak budem naozaj chciet byt spasena budem sa musiet zacat snazit naozaj poriadne zapierat a viem ze bez pomoci zhora sama nic nedokazem. Totiz som velmi pohodlna asi. A len tazko sa viem zapriet a povedat si tak toto nie teraz ides robit toto,vsak niekto ma toho zleho vela na sebe..s tym suvisi ze nieje len tak ze pojdem na spoved a zrazu budem chodit na sv.omse lebo nechcem mat tazky hriech,tak aj tu general.spove .(kapitola sama o sebe),pojdem na normalnu a dodam hriechy na kt. som si ,zrazu' spomenula alebo sa mi ozrejmili z vasich prispevkov. Otazne je co bude potom a mam obavu ze historia sa zopakuje.musim dufat ze nie. Nechcem odist od Boha,zotrvavat v hriechoch.nerobit to co by som mala. Ak chcem zit musim byt pri Bohu inak to je strasne.avsak toto tu uz bolo. To som uz vravela aj pred par rokmi. A aj predtym. Ale zabudla? odisla a zila zle na skodu sebe aj mnohym druhym. preto je dobre vstepovat vieru v detstve.na sebe vidim ze co neziskam v mladosti teraz tazko dohanam. Velka slava Bozej milosti. A dakujem Vam ze ste taki dobri, a ze neodporujete volaniu. Mna nepokusa zly duch ze aby som neverila ale ak ma pokusal (napadlo ma to) tak aby som poprosila jeho o pomoc,nesuhlasila som. Doteraz,mam 33,som vzdy verila,az teraz ma uz napadlo:a co ked nie je?taky zavan nepodstatny,odpust. Chcela by som sa naucit postit.to vobec neviem.ani nic, prepacte mi.pisem z telefonu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 372  ~  Člen od: 29 august 2011  ~  Posledná návšteva: 01 jún 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Greta

Odoslaný - 05 november 2011 :  22:06:30  Zobraziť profil  Pridať Greta do zoznamu priateľov
Najjednoduchsie by bolo najst si spravneho veriaceho katolika. A druha moznost ze ho nestretnem sa ostanem slobodna vsak poznam par takych veriacich zien a vedu si dobre,a budem bojovat sama s J.K. A este to spolocenstvo veriacich,to by bol dar! ..mam tazky hriech tak dufam ze to na vas neprenesiem,neviem ako sa staviate k tomu ze ste s niekym ktoma tazky hriech. Prepacte mi. Moj oco mi cely zivot vravel ze som hlupa,tak to viete 100krat opakovane

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 372  ~  Člen od: 29 august 2011  ~  Posledná návšteva: 01 jún 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 05 november 2011 :  22:07:30  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Chcela by som sa naucit
postit.

myslím si že ako každá žena máš rada čokoládu. Ked budeš mať najbližšie chuť si ju dať tak ju niekomu podaruj. Alebo si daj jeden deň ked sa jej ani nedotknes.
Samozrejme nemusí to byť čokoláda. Môže to byť niečo iné čo máš veľmi rada.
Ps. Vitaj v klube mobilných.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slavom

Odoslaný - 05 november 2011 :  22:07:37  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
citácia:
slavo. Modelova situácia:)
si alkoholik. Ideš okolo krčmy. Vlezies do nej a dáš si pohárik. Opiješ sa. Kto spôsobil tvoj hriech? Ty. Diabol s tebou ani nemusel mať robotu. Druhá vec by bola keby si šiel okolo krčmy a bojujes s tým. By vtedy diabol zasiahne. Iný prípad je ked ideš po prijímaní z kostola okolo krčmy a tá ani nenápadne si ju všimnúť. Po prijímaní tá diabol nechá na pokoji lebo vie že tá chráni Eucharistia.

Pôvodne zaslal Ales - 05 november 2011 :  21:52:32

2.
Druhým stupňom je otroctvo, jav, keď už človek nedokáže bojovať, a keď príde pokušenie, prehrá. To sú napr. notorickí klamári, gambleri, alkoholici.
-to je vtedy kedsom v stadiu ze som vnutorne tak slaby ze nedokazem odolat pokuseniu

Druhému stupňu predchádza prvy- to je ten ked s tym poharikom bojujem

a clovek moze zlyhat aj bezprostredne po prijmani, treba sa z toho co najskor vyspovedat a snazit sa vydrzat

Ales

Odoslaný - 05 november 2011 :  22:10:14  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Moj oco mi cely zivot
vravel ze som hlupa,tak
to viete 100krat
opakovane

hlupy je ten kto chce zit bez Boha

Lucia

Odoslaný - 05 november 2011 :  22:28:05  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
citácia:
Najjednoduchsie by bolo najst si spravneho veriaceho katolika. A druha moznost ze ho nestretnem sa ostanem slobodna vsak poznam par takych veriacich zien a vedu si dobre,a budem bojovat sama s J.K. A este to spolocenstvo veriacich,to by bol dar! ..mam tazky hriech tak dufam ze to na vas neprenesiem,neviem ako sa staviate k tomu ze ste s niekym ktoma tazky hriech. Prepacte mi. Moj oco mi cely zivot vravel ze som hlupa,tak to viete 100krat opakovane

Pôvodne zaslal Greta - 05 november 2011 :  22:06:30

...tazky hriech neprenesies...sak to nie je chripka ...... nelamentuj este si ziva a mozes tento stav zmenit...skus to poriesit cim skor, ved vies nevieme ani dna ani hodiny kedy nas Pan povola...

Ohladom postov.....mozno by si mohla skusit nejest od obeda do rana, to je skoro 20 hod post.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 05 november 2011 :  22:30:19  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
Greta: Pokiaľ ste mali niektorú z prechádzajúcich spovedí neplatnú (a z toho, čo ste predtým písali to vyznelo, že zrejme hej), tak generálna spoveď je nutná. Obyčajná spoveď nepomôže, bude neplatná (a neviem, či nie aj svätokrádežná).

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 05 november 2011 :  22:42:47  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
lucia ja zvladnem od ranajok az do obeda :D

Lucia

Odoslaný - 05 november 2011 :  22:59:12  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Ales, gratulujem.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 05 november 2011 :  23:13:22  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
dakujem

Ales

Odoslaný - 05 november 2011 :  23:34:55  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
prosim pozdravuj bratov. Od ich fanusika.

slavom

Odoslaný - 06 november 2011 :  10:23:40  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
ja som tohto roku na Velky piatok nic nejedool a na druhy den ma strasne bolelo brucho
ale vyskusam to aj na buduci

Ales

Odoslaný - 06 november 2011 :  13:26:32  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
neboj prezijes.

Greta

Odoslaný - 06 november 2011 :  17:33:45  Zobraziť profil  Pridať Greta do zoznamu priateľov
Na sv.spoved chcem ist cim skor. Na normalnu.aj ked uz ma napadlo kde by som isla na general.s. Do hlohovca k reholnikom. Ale teraz nemam tu moznost. Kedze som si nie vedoma-som si naistom, ze som nezamlcala nikdy ziadny hriech tak by som mohla ist na normalnu a nebola by to svatokradez. A poviem vsetko na co som si ,zrazu' spomenula. Poviem aj tieto obavy knazovi a uvidim. Ale tu nechcem ist na generalnu,je to vazna vec,ktorou sa nema mrhat a uz som raz bola,nebolo to dobre velmi.je to dobre ze mi prisli na um tie hriechy. A o.i. mam zle vela hriechov a znovu na to konanie spominat,nie je to len tak. Za zivot by som chcela ist tri krat na general.s. Potrebuje to cas a ak som nikdy narocky vedome nezatajila hriech ale vsetko zle co som spravila povedala tak by nemusela byt hned g.s. Ales to je Vasa fotka? Ja si inak vzdy napisem na papier hriechy. Tie kratke vety co sem tam napisete a niekedy nesuvisia s predchadzajucim textom to je spamovanie?alebo to odkazujete nieco niekomu?

slavom

Odoslaný - 06 november 2011 :  17:43:50  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
mozem sa spytat aka rehola je v tom hlohovci?
PS: keby to bol spam myslim ze to admin vymaze, ale neviem, bola to len diskusia a ta sa niekedy prenesie aj na inu temu

Greta

Odoslaný - 06 november 2011 :  17:57:22  Zobraziť profil  Pridať Greta do zoznamu priateľov
Dufam ze sa Ales nehnevas ani trosku.ved my si tykame vlastne. Ta fotka je mila. Kto to je ak sa smiem spytat? V Hlohovci su frantiskani.zevraj.lebo ja mam znameho a on je frantiskan,brat Filip,a on ma tam odporucil ze tam mam dojst.alebo si to pletiem s inym mestom?nie nie vravel Hlohovec.

Greta

Odoslaný - 06 november 2011 :  18:02:45  Zobraziť profil  Pridať Greta do zoznamu priateľov
citácia:
ja som tohto roku na Velky piatok nic nejedool a na druhy den ma strasne bolelo brucho

Pôvodne zaslal slavom - 06 november 2011 :  10:23:40

To je teda sila. Moja znama zase iba vodu a chlieb s nicim.

slavom

Odoslaný - 06 november 2011 :  18:06:43  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal slavom - 06 november 2011 :  10:23:40

To je teda sila. Moja znama zase iba vodu a chlieb s nicim.

Pôvodne zaslal Greta - 06 november 2011 :  18:02:45

mne kazdy ze iba trochu si daj, iba ranajky, potom to uz bol natlak a potom sa na mna nastvala mamka ze nic nejem :D ale ja som povedal ze nebudem! tak som nejedol, to bolo pokušenia vtedy

Ales

Odoslaný - 06 november 2011 :  19:35:04  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Dufam ze sa Ales nehnevas ani trosku.ved my si tykame vlastne. Ta fotka je mila. Kto to je ak sa smiem spytat? V Hlohovci su frantiskani.zevraj.lebo ja mam znameho a on je frantiskan,brat Filip,a on ma tam odporucil ze tam mam dojst.alebo si to pletiem s inym mestom?nie nie vravel Hlohovec.

Pôvodne zaslal Greta - 06 november 2011 :  17:57:22

jj moji vratia frantiskaNI su v Hlohovci. Su aJ V INYCH MESTAch. a nemam dovod sa hnevat.

Ales

Odoslaný - 06 november 2011 :  19:36:05  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
mozem sa spytat aka rehola je v tom hlohovci?
PS: keby to bol spam myslim ze to admin vymaze, ale neviem, bola to len diskusia a ta sa niekedy prenesie aj na inu temu

Pôvodne zaslal slavom - 06 november 2011 :  17:43:50

mato by to mohol preniest do volnej diskusie. Rozhovor s Gretkou. ok?

Strana: z 15 Previous Topic: Modlitby Téma Next Topic: Modlitby k sv. Rity  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06