Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Sen - výstraha ?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: problem s masturbaciou Téma Next Topic: Eucharistické zázraky dejú sa dnes?
Strana: z 3

Mx

Stav: offline

Odoslaný - 11 júl 2016 :  10:04:01  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Chcem zareagovať len ja jednu vec z Lutherovho príspevku. Ostatné radšej nechám tak.
citácia:
No tak potom asi kňazi ktorí sa pod tlakom okolností stali homosexuálmi a vieme moc dobre aká silná je homosexuálna loby vo Vatikáne, tak tým nepomohlo ani to, že sú svojprávni a majú Boha na svojej strane.
Pôvodne zaslal Luther - 10 júl 2016 :  15:45:41

Ak je niekto kňazom a homesexuálom, tak nie preto, že sa takým stal ako kňaz pod tlakom okolností. Drvivá väčšina už do seminára išla s týmto vedomím a navyše hlavne v západných krajinách a USA to bola cielená aktivita niektorých kruhov.

Ja osobne viem o tom, ako to fungovalo na Slovensku za totality. Štátny súhlas ísť študovať za kňaza nedostal ten, kto sa venoval mládeži, bol zbožný a vykazoval známky povolania. Svetská moc do seminára púšťala takých, ktorý mali problém s dievčatami, alkoholom, hrami a pod. Prečo? To si predsa každý rozumný človek domyslí. A viem, že podobné taktiky boli aj v zahraničí, minimálne v USA, kde sa niektorí homosexuáli (tajac svoju orientáciu, lebo Cirkev vydala prísny zákaz svätiť homosexuálov) dostali do cirkevných funkcií a potom prijímali svojich. Je to dokonca zdokumentované, takže, kto chce, si to môže nájsť.

Mimochodom, nie je tajomstvom, že "satanov dym prenikol do Božieho chrámu" a že teda Cirkev je infiltrovaná stúpencami Zlého.

A súhlasím s PeterM-om, ezoterika je v podstate okultizmus natretý na ružovo.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Luther

Odoslaný - 11 júl 2016 :  16:30:17  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Vy ste tu všetci nejakí prieberčiví ohľadom toho s čím chcete a s čím nechcete súhlasiť alebo radšej mlčíte.

Peter to povedal jasne a bez diskusie. Ak je niekto nesvojprávni a ak nemá na svojej strane Boha. To znamená Mx, že títo kňazi boli už od začiatku nesvojprávni a nemali na svojej strane Boha?
Keďže si reagoval len na to s tou ezoterikou, s ostatným teda nesúhlasíš?

Je zaujímavé čo si písal ale je vrcholne smiešne tvoje paušalizovanie. A zas sa snažíš vidieť svet čiernobielo. Takže tí homosexuáli alebo iní sa tam dostali ako agenti aby z vnútra rozvrátili Cirkev? Tak vidíš. Na fakty neveríš ale na konšpirácie veríš. A keby aj, odvtedy pretieklo veľa vody a deje sa to neustále.
Vrátim sa teda k tomu, čo som napísal. Vy tu neustále produkujete a fabrikujete tvrdenia, radíte iným hľadajúcim kresťanom ale nemáte NIČ, zhola nič. Len vaše domnienky.

Slovenka ta radšej stíchla, Reconquistador povedal, že mu to je jedno, on si veci vníma po svojom a vy dvaja točíte dokola čistú vodu a hráte sa na to, že to je víno. Nemáte fakty nemáte nič a svet SVEDČI proti vám. Aj s antikoncepciou aj s týmto tu.

Vy to proste urobíte takto. Človeka ktorý sa sexualite venuje, ktorý sa venuje psychike a ktorý čerpal už od svojich kolegov. Mal si možnosť ich zistenia overiť a dennodenne sa stretáva s takýmito ľuďmi a vníma ich ťažkosti. To pre vás nie je dostatočný dôkaz toho, že to tak je. Aj ten najväčší odborník je pre vás ničím. A keď sa vás spýta niekto čo máte poviete vieru a vlastné presvedčenia. Vy nemáte zhola nič. Samotné prípady kňazov usvedčujú takéto fantasmagorie a iracionálne pseudoilúzie z lži. Priznáte si to NIE. Nepriznáte. Vždy sa na niečo vyhovoríte.
Dajte pokoj hľadajúcim s vašimi chorými názormi a mlčte. Apropo kde je admin tohoto fóra keď dovolí takto hrubo klamať hľadajúcich?

Takže zas sa len spýtam, kto ste, kto vás vedie, čo ste zač? Lebo katolíci nie ste. Proste NIESTE.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 108  ~  Člen od: 07 marec 2016  ~  Posledná návšteva: 12 september 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PeterM

Odoslaný - 11 júl 2016 :  20:20:36  Zobraziť profil  Pridať PeterM do zoznamu priateľov
A mame to tu. Clovek, ktory tu dlhsie pisal pod inym nickom , tvrdil , ze je krestan a pisal hlavne o angeologii,okultizme, ezoterike a astrologii (popretkavene texty neustalymi urazkami na vsetkych)...sa vratil pod inym nickom, teraz uz tvrdi, ze je katolik,ze ezoterika je neskodna,,pudy clovek nevie kontrolovat (stavia cloveka na urovoven zvierata), stavia prirodzenu metodu planovania pocatia na uroven brutalne skodlivej antikoncepcie,vyklada sny podla snara... a neustale arogantne uraza a dozaduje sa svojich "katolickych "prav.

Zamysli sa uz nad sebou, lebo to co predvadzas, uz haranici s posadnutostou.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 148  ~  Člen od: 26 jún 2015  ~  Posledná návšteva: 08 december 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 12 júl 2016 :  01:27:59  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
citácia:
Vy ste tu všetci nejakí prieberčiví ohľadom toho s čím chcete a s čím nechcete súhlasiť alebo radšej mlčíte.
Lebo sa múdro hovorí "múdremu napovedz, hlúpeho ..." Naozaj asi nemá zmysel na teba reagovať. Len pre hľadajúcich ešte zareagujem.

citácia:
Peter to povedal jasne a bez diskusie. Ak je niekto nesvojprávni a ak nemá na svojej strane Boha. To znamená Mx, že títo kňazi boli už od začiatku nesvojprávni a nemali na svojej strane Boha?
Tu naozaj niekto nemá schopnosť pochopiť čítaný text. Alebo by sme to mohli nazvať hyperkreatívna disfunkcia. Jednoducho bez ohľadu na napísané, si z toho Luther vyprodukuje niečo úplne iné, načo potom zareaguje. Ja ale nemôžem byť zodpovedný za to, že nevie čítať po slovensky s porozumením.

citácia:
Je zaujímavé čo si písal ale je vrcholne smiešne tvoje paušalizovanie. A zas sa snažíš vidieť svet čiernobielo.
Svet je čiernobiely pre farboslepých, ja sa im len snažím prispôsobiť, ako píše sv. Pavol, stal som sa farboslepým pre farboslepých ...

citácia:
Takže tí homosexuáli alebo iní sa tam dostali ako agenti aby z vnútra rozvrátili Cirkev?
Nie, nie všetci. V 50. rokoch minulého storočia boli však také snahy z istých kruhov a aj sa im to podarilo. Na toto sú historické fakty. Dá sa to nájsť v archívoch, ako katolíckej Cirkvi tak tie z USA v archívoch FBI. Väčší problém je v tom, že snahy o infiltráciu do Cirkvi začali oveľa skôr a boli úspešné. Nič to nemení na fakte, že Cirkev je nepremožiteľná diablom. Najskôr sa snažili nepriatelia Cirkvi (áno aj diabol) zničiť Cirkev zvonka a keď neuspel, preorientoval sa na infiltráciu ako do štruktúr Cirkvi tak aj do životov jednotlivých ľudí, aj za pomoci zmeny spoločenskej klímy.

citácia:
Tak vidíš. Na fakty neveríš ale na konšpirácie veríš.
Ja neverím hocičomu a snažím sa veci overovať z viacerých zdrojov. Ideálne zo zdrojov od seba nezávislých a ešte lepšie stojacich na opačných stranách barikád.

citácia:
A keby aj, odvtedy pretieklo veľa vody a deje sa to neustále.
Áno, deje sa to neustále, lebo Cirkev ešte stále trvá. Diabol sa pokúsil ju dostať na kolená tým, že jeho posluhovači medializovali to, čo sami spôsobili. Postupne sa ukazuje, že skutoční kňazi, ktorí majú povolanie od Boha, také veci nerobili. Ale je tam ešte jeden fenomén, napríklad. Zo štatistík sa zistilo, že zo všetkých zneužívaní detí pripadá na kňazov len menej ako 2%. To znamená, že 98% zneužívania detí sa deje v rodinách a "nerodinách", na školách a pod.

citácia:
Vrátim sa teda k tomu, čo som napísal. Vy tu neustále produkujete a fabrikujete tvrdenia, radíte iným hľadajúcim kresťanom ale nemáte NIČ, zhola nič. Len vaše domnienky.
Ak si rozumný hľadajúci kresťan zoberie katechizmus a potom si prečíta Lutherove príspevky a porovná ich s našimi príspevkami, hneď mu bude všetko jasné. Ja verím v zdravý sedliacky rozum.

citácia:
Nemáte fakty nemáte nič a svet SVEDČI proti vám.
Na túto vetu som sa veru tešil. Faktov máme kopec, stačí začať s katechizmom, z ktorého tu niekto jednoznačne prepadol a usvedčil sám seba, že nie je katolíkom. Ale to, že svet svedčí proti nám, to mi až lahodí pri srdci. Tak a nie inak to v živote býva. Svet nás bude nenávidieť a ... ešte iné veci nepravdivo na nás hovoriť. Bolo nám tu sľúbené a je to tu. Len nespyšnieť, ostať hrdí, že to pre Krista nás hania.

citácia:
Človeka ktorý sa sexualite venuje
Tomuto verím bez problémov...
citácia:
, ktorý sa venuje psychike a ktorý čerpal už od svojich kolegov. Mal si možnosť ich zistenia overiť a dennodenne sa stretáva s takýmito ľuďmi a vníma ich ťažkosti. To pre vás nie je dostatočný dôkaz toho, že to tak je.
No presne tak, nie je dôkaz ako dôkaz...
citácia:
Aj ten najväčší odborník je pre vás ničím.
Aj ten najväčší odborník na fyziku je pre mňa v oblasti morálky naozaj ničím, najskôr sa musí osvedčiť nie ako autorita pre fyziku ale ako autorita morálna. A to bohužiaľ veľa súčasných odborníkov nie je. (Stačí si všimnúť koľko sa množí podvodov ohľadom vedeckého výskumu a to je len špička ľadovca.)

citácia:
A keď sa vás spýta niekto čo máte poviete vieru a vlastné presvedčenia.
My sme dali fakty, dokonca definíciu od WHO a ty tu fabuluješ svoje bludy. Čo k tomu dodať?
citácia:
Vy nemáte zhola nič. Samotné prípady kňazov usvedčujú takéto fantasmagorie a iracionálne pseudoilúzie z lži. Priznáte si to NIE. Nepriznáte. Vždy sa na niečo vyhovoríte.
No veď daj nejaké seriózne prípady kňazov, ale Plus7 neberiem. To snáď každý rozumný človek pochopí.

citácia:
Dajte pokoj hľadajúcim s vašimi chorými názormi a mlčte. Apropo kde je admin tohoto fóra keď dovolí takto hrubo klamať hľadajúcich?
Admina by som nedráždil. A tí čo teba hľadajú, Luther, si ťa nájdu, tých však, čo by pravdu poznať chceli, prestaň klamať a zavádzať ty, prosím.

citácia:
Takže zas sa len spýtam, kto ste, kto vás vedie, čo ste zač? Lebo katolíci nie ste. Proste NIESTE.
Pôvodne zaslal Luther - 11 júl 2016 :  16:30:17
Veď som Ti už napísal, že do TVOJEJ cirkvi nepatríme. My sme členovia Katolíckej Cirkvi, ktorej hlavou je Kristus, viditeľnou pápež, veríme v Cirkvou ohlasované pravdy, ktoré sú stručne zhrnuté v katechizme katolíckej Cirkvi, ale nebránime sa ani štúdiu iných Cirkevných dokumentov a dekrétov. Mal by si si nájsť pre svoju sektu iný názov, lebo tento je už obsadený.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Luther

Odoslaný - 13 júl 2016 :  08:05:27  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Peťo na väčšinu vecí som už reagoval a opakovať sa teda nebudem. Môžeš uviesť, kde som napísal, že ezoterika je neškodná? A dúfam, že keď nič nenájdeš, tak sa aj patrične ospravedlníš.

A moje správanie hraničí s posadnutosťou? Tak potom posadnutosťou asi rozumieme každý niečo iné. Vy tu vlastne pod všetkými zabehnutými pojmami rozumiete niečo iné.
Napísal si to jasne:Ale sexualne pudy sa daju kontorlovat jednak vlastnou volou a hlavne s pomocou Boha! (okrem pripadov, ked clovek sa stava nesvojpravnym).-Bez diskusie, to je fakt a kto tvrdi opak, ten manipuluje podvedomie ludi.

A nepripustil si ani diskusiu. Veľa kňazov ktorí zlyhali si dehonestoval, ponížil na úroveň nesvojprávnych. Navyše je to tvrdenie, že mnohí z kňazov sú nesvojprávny. Kto tu teda útočí na Cirkev? No ja to očividne nie som.

A Peter dobre si to zapamätaj. To s tou vôľou a pán Bohom je čisté KLAMSTVO a teraz už klameš vedome. Lebo som ťa na to upozornil a ty v tom pokračuješ. Pudy nemôžeš ovládať vlastnou Vôľou. Koniec diskusie, chápeš to? Nemôžeš, nedá sa to, nejde to. Sú na to výskumy, pozorovanie a všetko. Ty nemáš nič a napriek tomu, že klameš sa nepriznáš. Môžeš sa hanbiť, hanbiť, hanbiť. Klameš veriacim a popieraš fakty.

Napísal si to jasne: Bez diskusie, to je fakt, ale žiadny fakt si neuviedol. Zdá sa, že ty vlastne nevieš ani len to, čo tento pojem znamená.

Daj mi nejaký fakt. Daj hľadajúcim katolíkom tie fakty na ktoré sa odvolávaš a ja sa ti ospravedlním. Inak si len klamar klamár a je jedno, že si na druhej strane svety. Si klamár a basta a to je FAKT! Aspoň pokiaľ svoje tvrdenia nepodložiš presvedčivými dôkazmi.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 108  ~  Člen od: 07 marec 2016  ~  Posledná návšteva: 12 september 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PeterM

Odoslaný - 13 júl 2016 :  20:00:46  Zobraziť profil  Pridať PeterM do zoznamu priateľov
citácia:
To že si sa venoval Peter ezoterike nie je nič zlé. Nevyčítaj si to. Aj to sú veci od Boha a musia plniť nejaký účel.

Luther, to je tvoj citat z tohto vlakna (nic zle-teda neskodne?). Ale ja ta nepotrbujem usvedcovat z klamstva. Ide o to, aby nezbludili ini...

Ku kontrole a ovladaniu pudov si pomozem nasim Panom,on mal v tom jasno, ze sa pudy musia ovladat...

Mt 18,7
Beda svetu pre zvody na hriech; zvody síce musia prísť, ale beda človeku, z ktorého prichádza zvádzanie.
Mt 18,8
Ak ťa zvádza ruka alebo noha, odtni si ju a zahoď, lebo lepšie ti je o jednej ruke alebo nohe vojsť do života, ako keby si mal obe ruky alebo obe nohy, a hodili by ťa do večného ohňa.
Mt 18,9
A ak ťa zvádza oko, vylúp si ho a zahoď; lebo lepšie ti je jednookému vojsť do života, ako keby si mal obe oči, a hodili by ťa do ohnivého pekla.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 148  ~  Člen od: 26 jún 2015  ~  Posledná návšteva: 08 december 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Luther

Odoslaný - 13 júl 2016 :  20:20:48  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Áno Peťo to som napísal a stojím si za tým. Ale stále si nedal dôkaz, že som tvrdil to čo si napísal ty.
citácia:
teraz uz tvrdi, ze je katolik,ze ezoterika je neskodna ...
Pôvodne zaslal PeterM - 11 júl 2016 :  20:20:36

Napísal som predsa, že na tom nie je nič zlé, že sa tomu venoval, pretože sa obrátil a svoj omyl pochopil. Ale nenapísal som, že EZOTERIKA JE NEŠKODNÁ. . Ak áno, kde? Inak priznaj, že si ma zle pochopil alebo že si sa pomýlil.

A toto čo si vypichol. No mne to príde, že tomu vôbec nerozumieš. Len pre istotu o čom sa bavíme:
Mt 18,7
Beda svetu pre zvody na hriech; zvody síce musia prísť, ale beda človeku, z ktorého prichádza zvádzanie.
Mt 18,8
Ak ťa zvádza ruka alebo noha, odtni si ju a zahoď, lebo lepšie ti je o jednej ruke alebo nohe vojsť do života, ako keby si mal obe ruky alebo obe nohy, a hodili by ťa do večného ohňa.
Mt 18,9
A ak ťa zvádza oko, vylúp si ho a zahoď; lebo lepšie ti je jednookému vojsť do života, ako keby si mal obe oči, a hodili by ťa do ohnivého pekla.

Prvý verš hovorí o zvodcovi, ktorý zvádza iných. Nepopisuje ale či ide o sexuálne zvádzanie. Môže ísť o zvádzanie na akýkoľvek hriech. Dávať to preto sem je nepochopenie diskusie. Už len preto, lebo hovoríme o zvládaní vlastných pudov, nie o zvádzaní iných.
Druhý verš popisuje končatiny. Znovu môže ísť o krádež a pri nohe som si nie istý. Ani tento verš nepopisuje sexuálny pud.
Tretí verš znovu nepopisuje sexuálny pud. Môže ísť kľudne o závisť ako takú. Ani tento verš sa netýka sexuálneho pudu.

Odvolávať sa na tieto tri verše a potvrdzovať nimi to čo si napísal, je viac než silná káva. S našou debatou nemajú nič spoločné. Nepotvrdzujú, že úspešne nad svojou sexualitou zvíťazia tí, ktorí majú Boha na svojej strane a nehovoria nič o tom, že si máš odrezať pohlavný úd ak ťa zvádza.

Našiel som na nete ale pre istotu niečo iné. Čo mi už dlho vŕtalo hlavou a potvrdilo sa mi to. Vysvetlenie pojmu náboženský fundamentalizmus: presvedčenie o tom, že jestvuje také náboženské učenie, ktoré obsahuje základnú, úplnú a neomylnú pravdu o ľudstve a jeho cesty k spáse. Všetci náboženskí fundamentalisti sa považujú sa dôležitých a za ochrancov (z ich pohľadu) správneho spôsobu života, ktorý jediný umožní spoločnosti prežiť. Náboženských fundamentalistov charakterizuje čiernobiele videnie reality, kategorické súdy založené na náboženskom presvedčení, neústupnosť a neznášanlivosť voči tým, ktorí nesúhlasia s ich názormi, ako aj voči tým, ktorí ich spochybňujú. Najrozšírenejší je náboženský fundamentalizmus ako politické hnutie v kresťanstve, židovstve a islame.

Ty a tvoj kamoš Mx, ale vlastne aj Mak. Vy ste totižto náboženský fundamentalisti v celej nádhere. Tu na fóre si pekne rozumiete. Vy sa vlastne potrebujete navzájom.

A len na záver a zas pre Mx-a ale aj Slovensku link kde sa dá potvrdiť, že Bilingson je aj antikoncepčná metóda, a hlavne antikoncepčná. Si kliknite: http://billings.life/en/
doporučuje pozrieť časť Avoid Pregnancy. Po tomto končím s pridávaním linkov na túto metódu. Je toho plný internet. Do teraz som uviedol mnoho dôkazov - stačí.

Mx

Odoslaný - 14 júl 2016 :  11:49:28  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
My to tu všetci okrem Luthera nejako zle chápeme. Onedlho sa dozvieme, že to Ježiš ani neprišiel za nás zomrieť, že to vôbec nechcel, to sa mu len tak nejako nešťastnou náhodou vyšmyklo z rúk.

Ale iné som chcel. K tomu výkladu snov. Niekto by možno mal Ronaldovi povedať, napísať, aby s tým prestal, lebo inak si futbal už nezahrá...

K antikoncepčným metódam, ja som sa dočítal, že najdokonalejšia antikoncepčná metóda je úplná abstinencia. Celibát je tiež abstinencia a mala by byť úplná, to ale potom znamená, že každý, kto nie je v manželstve má len dve možnosti - alebo smilniť, aby nehrešil tým, že "užíva" antikoncepciu (alebo teda sa správa antikoncepčne) alebo potom nesmilniť a správať sa antikoncepčne.
Myslím, že nové náboženstvo je na svete, lebo potom stačí len povedať, že predsa Boh by nám nedal možnosť rozmnožovať sa, keby to nechcel a preto je správne smilniť a nesprávať sa antikoncepčne... ach ja nešťastný človek, ja som vlastne hrešil už od svojho detstva lebo som sa správal antikoncepčne a to v podstate aj celkom vedome, lebo som naozaj nechcel počať žiadne dieťa (aspoň nie v tom veku).

ach jaj, takto to dopadne, keď človek nepozná vieru, o ktorej tvrdí, že ju verí...

RKC

Luther

Odoslaný - 14 júl 2016 :  19:08:34  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Tak vidíš Mx, postupuješ presne podľa šablóny. Keď ti došli argumenty začas si pokusmi o zosmiešnenie oponenta.
Ja čakám na tie tvoje argumenty.

Mimochodom ak platí to čo je hore uvedené, tie odporúčania na vlastné mrzačenie. Tak potom by ste mohli odporúčať naozaj ufiknutie pohlavného orgánu. Možno práve to odporúča ženám a mužom Slovenkin manžel. Lebo inak už neviem.

Takže budú aj nejaké fakty alebo chceš byť ďalej vtipný. Lebo skutočne hľadajúcemu si moc nepomohol, iba čo mútite vodu a uvádzate druhých do pomýlenia.

Apropo to s tým útokom na Cirkev. Ak súhlasiš s Petrom tak je to útok na Cirkev. Lebo z toho jasne vyplýva, že Cirkevný otcovia nevedia rozoznať nesvojprávnych, následne ich povýšia do kňažského stavu a nechaju viesť kázne. Čiže či sa ti to páči alebo nie, Peter a aj ty, keďže zjavne súhlasíš ste svojim vyhlásením urobili z Cirkvi spolok debilkov. A zas sa ideš považovať za katolíka. No nie si ak takto uvažuješ o Cirkvi.

PeterM

Odoslaný - 14 júl 2016 :  20:31:21  Zobraziť profil  Pridať PeterM do zoznamu priateľov
Luther,ja som "prilepil" Matus kapitola 18..
Teraz davam Matus kapitola 5,kde sa Jezis Kristus,teda aj tvoj pan,kedze si vraj katolik vyjadruje jasne a v postupnosti k sexualite. Kristus v tom mal jasno vtedy,ked to hovoril apostolom a ma v tom samozrejme jasno aj teraz,kedze je Bohom. Bez diskusie!!!

Matus 5
27 Počuli ste, že bolo povedané: »Nescudzoložíš!« 28 No ja vám hovorím: Každý, kto na ženu hľadí žiadostivo, už s ňou scudzoložil vo svojom srdci. 29 Ak ťa zvádza na hriech tvoje pravé oko, vylúp ho a odhoď od seba, lebo je pre teba lepšie, ak zahynie jeden z tvojich údov, ako keby sa malo celé tvoje telo dostať do pekla. 30 A ak ťa zvádza na hriech tvoja pravá ruka, odtni ju a odhoď od seba, lebo je pre teba lepšie, ak zahynie jeden z tvojich údov, ako keby malo ísť celé tvoje telo do pekla.

Zakerne podsuvas , ze som zosmiesnili celu Cirkev. Zasa sa potvrdzuje tvoj nepokoj.

Napisal som , citujem :
Ale sexualne pudy sa daju kontorlovat jednak vlastnou volou a hlavne s pomocou Boha! (okrem pripadov, ked clovek sa stava nesvojpravnym)].-Bez diskusie, to je fakt a kto tvrdi opak, ten manipuluje podvedomie ludi.

Takze sa daju kontrolovat vlastnou volou,ale kedze nasa vola je slaba, tak hlavne s pomocu Boha (tak, ako vsetko)...Do zatvorky som dal, ze ak je niekto uz nesvojpravny a bohuzial aj to sa deje, tak potom uz naozaj nedokaze kontrolovat. Nesvojpravny, teda psychicky chory,teda clovek , ktory uz nedokaze nie len kontrolovat svoje telo, ale ani mysel, teda uz nedokaze ani hladat Boha,nedokaze rozoznat dobro a zlo...Bez diskusie bolo to,ze ty radis cloveku,ze sexualita sa neda kontrolovat. To je nepripustne, sirit takuto satansku agendu!

Ty si to zasa brutalne prekrutil a hned brutalne zautocil cez sexualitu na celu Cirkev...a pritom sa cely sekularny svet topi v perverznosti, len ty hned pises samozrejme o cirkvi.

Si velky manipulator a ja na teba viac nereagujem, kedze vzdy to zvrhnes na zlo. VZDY a v kazdej diskusii VSETKO na zlo (antkoncepcia, umele oplodnenie, ezoterika, okultizmus,astrologia utok na cirkev atd,,atd) Zamysli sa uz..
Naozaj ti od srdca zelam, aby si uz nasiel pokoj.

Luther

Odoslaný - 15 júl 2016 :  12:09:28  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
V tejto polohe s prípojením pohľadu na ženu to môže byť. Potom je to ok. Ale stále je to málo k téme. Nikde nič o tom, aby si človek odoperoval, veď vieš čo.

A nikde si nedal nič k masturbácii. To čo si uviedol sa týka človeka smerom k druhému človeku ale nie človeka k sebe samému. Tak ťa poprosím tie fakty.

Ďalej áno. Presne k tej vete som sa vyjadroval. Stále si za ňou stojíš a teda aj za konzekvenciami ktoré z toho vyplývajú. Keďže podľa teba v tom máš jasno a platí čo si napísal. Tak zároveň platí aj to, že mnohí kňazi sú nesvojprávny. Hlavne tí, ktorí zlyhali. A prečo zlyhali podľa tvojho vysvetlenia? Lebo nemali na svojej strane Boha a boli nesvojprávni. Ak boli teda nesvojprávni, tak boli nimi aj pred nástupom do Cirkvi. To znamená, že ich učitelia buď ich nesvojprávnosť ignorovali alebo boli sami nesvojprávni a posunuli ich ďalej. A o tom, že nemali Boha na svojej strane ako píšeš, keďže zlyhali sa s tebou baviť už vôbec nemienim.

Ak teda platí to čo si napísal. Tak si zaútočil nie len na katolícku Cirkev ako takú ale aj na katolíkov a mnoho iných. Ty si proste urazil každého, kto bojuje a prehráva. Deklasoval si ho na nesvojprávneho a bezbožného. Toľko tvoj odkaz k Petrovi ktorý tému začal.
Tak sa tu teraz nevykrúcaj dobre? Prídeš mi ako človek ktorý vytočí v telefóne nejaké číslo a nahlas do sluchátka zakričí Halooo! No keď sa mu na druhej strane ozve Prosím?! Tak sa zrazu čuduje, že ako je to možné.

To isté urobil Mx s tým vyhlásením kde jasne napísal, že sex bez slodenia dieťaťa je hriech. Tým pádom úplne vyradil sex z lásky na povzbudenie manželov. Potom to síce chcel napraviť ale ako. To čo písal ďalej nebolo rozvíjanie pôvodnej mnou vypichnutej myšlienky. To bolo rozvíjanie priameho popretia svojej predchádzajucej vety na ktorej trval. Ty si ho na to neupozornil, mak ho na to neupozornil, vlastne nikdo ho na to neupozornil, iba ja.

Vy chrlíte múdrosti na počkanie, bez uvaženia čo to vlastne hovoríte. Je ako keby si tvrdil, že všetci ľudia sú sprosté opice. A ja ti na to odpoviem, takže si sprostá opica. A ty povieš, nie ja, ale všetci ľudia, nepovedal som že ja.

Takže ešte raz, prestať urážať katolíkov a úprimne snažiacich sa a bojujúcich, prestaň urážať našu svätú katolícku Cirkev a choď sa pánu Bohu ospravedlniť, že si sa takto prehrešil.

Mimochodom neospravedlnil si sa za to o tej ezoterike. Nikde som nenapísal ako si tvrdil a dal si si námahu obhajovať svoje tvrdenie, že Ezoterika nie je zlá. Ja stále čakám ty obyčajný pokrytec.

A teraz ma zas obviň, že ťa urážam. No neurážam, iba usvedčujem.

A presa ešte niečo. Keby si tu chcel obhajovať odoperovanie pohlavného údu, tak sa nič nerieši. Lebo sexuálny pud je psychická sila. Keby si sa ty alebo ostatní ako zastávaš od tejto sily vykastroval, tak prestaneš ako človek existovať. Ako keď sa zbavíš vína v demižóne. Staneš sa bezcenným pre seba, svet a pre Krista. A hneď viem, že budeš mať s touto myšlienkou problém. Preto ti rovno píšem, ty o tom, čo nás z vnútra skutočne tvorí vieš z hola prd.
Sexuálny pud je vôľovo neovládateľný. Neovládateľný už to pochop. Ak pôjdeš cestou, že prestaneš masturbovať, tak budeš mať polúcie a dôjde k tomu tak či tak.
Alebo chod dokáž svoju teóriu a hlavne bez faktov a prepíš dejiny psychiatrie a povedz svetu, že sú to vlastne fušeri ktorí nevedia čo hovoria. Nech sa páči, buď nový Freud.

Na úplný záver nám naozajstným katolíkom ešte raz vysvetli ako si myslel toto:
citácia:

Napisal som , citujem :
Ale sexualne pudy sa daju kontorlovat jednak vlastnou volou a hlavne s pomocou Boha! (okrem pripadov, ked clovek sa stava nesvojpravnym).-Bez diskusie, to je fakt a kto tvrdi opak, ten manipuluje podvedomie ludi.

Pôvodne zaslal PeterM - 14 júl 2016 : 20:31:21

na tomto prípade: http://domov.sme.sk/c/5407997/celibat-rocne-zlyhaju-desiatky-knazov.html

Nech sa páči obháj sa, ale sám si povedal. Je to bez diskusie a kto tvrdí opak, manipuluje.
Ak je tu nejaký admin, ktorý naozaj verí, že je katolík, dá ti napomenutie alebo rovno BAN. Som zvedavý čo sa stane.

PS: Mimochodom všimni si, že túto vetu obhajuješ len sám. Mx a Mak sa dívajú a podľa mňa len kukajú kto sa z teba vykľul. Ja som to o tebe vedel ale už dávno. A potom ma tu budeš presviedčať, že si nezaútočil na Cirkev. No to iste.

Mx

Odoslaný - 15 júl 2016 :  13:46:00  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
PeterM, súhlasím s Tebou, ten človek nevie alebo nechce pochopiť, čo iní píšu. A ako hlavný problém vidím, že nepozná vôbec vieru, ku ktorej sa akože hlási. Smutný obraz dnešných časov.

K tým počtom kňazov, ktorí majú deti. Verím SME, ako ostatne vždy, celkom isto bude na Slovensku takých kňazov viac ako 5miliónov a každý má aspoň zo 5 detí. A vôbec nezáleží na tom, že na Slovensku toľko kňazov reálne nemáme. Prípad toho jedného je tam jasne vysvetlený a ja som napísal, že sa také dialo. Je to ľudská tragédia, a páči sa mi, že napriek zlyhaniu a v podstate nie úplne dobrovoľnému zvoleniu kňazskej dráhy, chcel ostať verný sľubom, ktoré dal Bohu a Cirkvi.

RKC

Luther

Odoslaný - 16 júl 2016 :  20:14:48  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Vysvetlí mi Mx ako inak sa dá pochopiť toto: Ale sexualne pudy sa daju kontorlovat jednak vlastnou volou a hlavne s pomocou Boha! (okrem pripadov, ked clovek sa stava nesvojpravnym).-Bez diskusie, to je fakt a kto tvrdi opak, ten manipuluje podvedomie ludi.

Jasne je tam napísané, že každý kto nedokáže teda svoje pudy ovládať je nesvojprávny a nemá na svojej strane Boha.
Mimochodom keď je človek nesvojprávny tak kto ovláda jeho pudy? To že sa niekto zabudol podpísať, ešte neznamená, že nevie udržať stolicu alebo moč.

No tak, vysvetli mi vaša velebnosť ako mám rozumieť Petrovej vete. Páči sa mi, ako manipulujú povedomie ľudí lekári. Myslím, že je to zas jeden z dôvodov prečo im neveriť. Nezabudni sa vyhnúť nemocnici keď budeš mať vážnejšie zdravotné problémy, lebo tam ťa zmanipulujú a možno ťa presvedčia, že neliečený zápal pľúc je životu nebezpečný stav.

Okrem toho, že ste fundamentalisti, až radikalisti, ste aj paranoidní.

Pudy nemôžeš kontrolovať vôľou, iba svoje rozhodnutia a je to fakt. Ale kľudne popierajme ďalej a ďalej.

Mx

Odoslaný - 20 júl 2016 :  06:37:17  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Drahý Luther, verný svojmu nicku...

Ad) Kontrola sexuálnych pudov
Nesvojprávny človek nie je schopný morálnych činov a tak sa od neho ani neočakáva, že bude kontrolovať svoje pudy. Možno mal PeterM použiť tvar "okrem prípadov, keď je človek nesvojprávny". Toto jediné, by som asi na jeho vete zmenil, inak nemám výhrady. Človek, ako rozumný tvor so slobodnou vôľou je povinný kontrolovať svoje správanie a aj svoje pudy držať na uzde. Samozrejme, hnutia pudov, alebo aj emócií nie sme schopní kontrolovať, ale sme schopní a aj povinní rozumom a vôľou kontrolovať svoje konanie. Takže môžem byť na niekoho veľmi nahnevaný, to ale ešte neznamená, že dám svojmu hnevu voľný priechod a napríklad ho zmrzačím. Patrí to aj k zrelosti osobnosti aj do morálky.
Je tam teda jasne napísané, že každý človek dokáže ovládať svoje pudy okrem prípadu, že nie je svojprávny, ja by som skôr napísal nie je mentálne zdravý.

Ad) Lekári. Ako som napísal, lekárom v niektorých veciach verím, v tých odborných zvyčajne. Ale tiež je pravda, že začína to byť podobné právnikom, že kde sú dvaja právnici, tam existujú aspoň 3 výklady práva. Samotné slovenské zákony ma nútia nedôverovať lekárom bezhlavo, lebo odo mňa chcú, aby som podpisoval informovaný súhlas. A tak naozaj, ak mi budú chcieť liečiť zápal pľúc antibiotikami, na ktoré som alergický a majú to v mojej karte napísané, tak si moju dôveru príliš nezískajú. Rovnako si ju nezískajú, keď mi budú dávať antibiotiká na virózu. Moju najväčšiu dôveru z lekárov majú zatiaľ - chirurgovia, patológovia a traumatológovia a asi aj oční a ušní.

Ad) Fundamentalista, radikalista, trpiaci paranojou...
To že trpím paranojou ešte neznamená, že ťa nesledujú. Nie som ani jedno z toho, ale nebudem Ti to vyvracať.

Ad) Pudy nemôžeš ...
možno nemôžeš ale musíš kontrolovať. Ak teda obaja myslíme to isté a to ich prejavovanie sa. Pudy človek musí kontrolovať tak ako aj emocionálne hnutia v sebe už v zárodku. Človek s nimi nesmie súhlasiť. Uznávam, že to nie je vôbec ľahké, ale je to potrebné... Inak povedané, hnutia pudov a citov síce nevieme kontrolovať v ich zrode, ale je zodpovednosť každého jedného z nás, aby sme kontrolovali ich prejavy.

RKC

Luther

Odoslaný - 27 júl 2016 :  08:56:12  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Vidíš Mx už zas to robíš. Nesvojprávny znamená, že človek nie je schopný právnych úkonov, ale nie morálneho rozlišovania. Naštuduj si naozaj dobre to o čom sa rozhodneš písať, už zas nerozumieš pojmom.
Potom tie veci o tom, ako sme povinný kontrolovať svoje pudy. Hej to vieme všetci, tak na čo to tu píšeš?

No a na záver to robíš zas, mudruješ o tom ako človek môže ovládať svoje pudy. Hovorím ti, klameš a robiš to vedome. Nie je možné kontrolovať svoje pudy, sú na to výskumy a je na tom postavené celá psychiatrická súčasna prax, ktorá čerpá z najnovších výskumov.

Urobil si to čo som očakával, nepochopil si téme a obhajuješ neobhájitelné a to Petrovu urážku všetkých ktorí pri snahe zvládnuť svoje pudy zlyhali alebo zlyhávajú, alebo zlyhajú. Táto urážka ide naprieč celou spoločnosťou. Týka sa všetkých a nie len katolíkov. No najväčším pľuvancom je do radov katolíckych kňazov ktorí sa zaviazali držať celibát a urputne sami so svojou povahou bojujú. To urobil Peter, opľul Cirkev do tváre. Ten Peter ktorý šíri hejt a obviňuje druhých.

Nie ste katolícke fórum a ani katolíci, ste len napodobeniny. Ste katolíci keď sa vám to hodí - viď slovenka a ostatní.

mak

Odoslaný - 27 júl 2016 :  12:44:31  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
Vidíš Mx už zas to robíš. Nesvojprávny znamená, že človek nie je schopný právnych úkonov, ale nie morálneho rozlišovania. Naštuduj si naozaj dobre to o čom sa rozhodneš písať, už zas nerozumieš pojmom.
Pôvodne zaslal Luther - 27 júl 2016 :  08:56:12

Myslím že ty to nemáš naštudované. Človek pozbavený svojprávnosti právnou cestou, t.j. súdom je síce schopný konať právne úkony, ale tieto sú neplatné. Teda je schopný ale nesmie. Naopak nesvojprávny človek v zmysle psychológie nie je schopný rozlišovať dobré od zlého, nebezpečnosť, príp zlo svojho konania.

Kontrolovať pudy? Pud je v človeku ale človek je zodpovedný za to ako sa ten pud prejaví v skutkoch. A svoje skutky už musí človek ovládať. Takže pudy povedzme že človek nie je schopný ovládať, ale ich prejavy áno a to je aj povinný v civilizovanom svete.

Tvoj postoj je obhajobou imigrantov ktorí tu znásilňujú ženy, ved ty im to dovoluješ pod zámienkou že nemôžu ovládať svoje pudy!

Takže jednak nemáš naštudované, jednak to máš skreslené a jednak nedomýšlaš dôsledky.

Podľa tvojich slov sám máš problém so svojou sexualitou. Svedčia o tom slová "Kňazov ktorí sa zaviazali držať celibát a urputne sami so svojou povahou bojujú." Sexuálny pud vôbec nemá takú dôležitosť aká sa mu v tejto dobe pôžitkárstva pripisuje. Ešte nikto nezomrel na nedostatok sexuálneho uspokojenia. Aj psychológovia na ktorých sa rád odvolávaš (pokial to nie je sexuológ Uzel a spol) uznávajú že sexuálny pud je možné nasmerovať a využiť ináč. Alebo fyzicky: náročnými tréningami, prácou, športom a pod. Alebo duševne: veda, technika, objavy, služba (lekár), a pod. Je množstvo ludí ktorí sa rozhodli žiť v celibáte z rôznych dôvodov a vôbec nemusia urputne bojovať so svojou povahou. Taktiež väčšina kňazov svoje povolanie berie vážne ako životnú voľbu a tiež nemusia urputne bojovať o svoju čistou.

Mal by si sám navštíviť psychológa alebo psychiatra any ti pomohol zvládať tvoje neusporiadane sexuálne pudy a túžby.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Luther

Odoslaný - 28 júl 2016 :  07:34:29  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Mak ak niekto je pozbavený svojprávnosti tak je to tak ako píšeš, čo v princípe znamená, že mu je svojprávnosť odobraná lebo sú pochybnosti o tom, že je vôbec schopný konať v danú chvíľu pre seba správne právne rozhodnutia. To znamená, že ich nie je schopný.

S týmto tiež súhlasím: Kontrolovať pudy? Pud je v človeku ale človek je zodpovedný za to ako sa ten pud prejaví v skutkoch. A svoje skutky už musí človek ovládať. Takže pudy povedzme že človek nie je schopný ovládať, ale ich prejavy áno a to je aj povinný v civilizovanom svete.

Ty si si mak nevšimol, že to je kameň úrazu? Žiadne povedzme, že. Je to holý fakt na ktorom stojí psychiatrická prax a potvrdzujú to teda aj výskumy. Pudy ovládať nemôžeš, iba to ako s nimi narobíš. Buď ich budeš nejak ovládať, alebo usmerňovať. Preto som písal, že masturbácia je menšie zlo ako keby si niekoho znásilnil. Ale ak my píšeš to čo píšeš, tak ty si vôbec nepochopil, že bojuješ nie so mnou ale s Mx-om a Petrom? Tak nehádž ich špinu na mňa. Čiže nepovoľujem ani neodobrujem správanie migrantov. Tak sa ospravedlň, lebo iba klameš a porušuješ staré, miluj bližného svojho ako seba samého. Máš rád keď tvrdia niečo čo si nepovedal?! Asi nie.

Zbavenie svojprávnosti v zmysle psychologickom .... No ako to povedať, takému študovanému človeku ako si ty aby sa neurazil. Zbavenie svojprávnosti je právny pojem, nie psychologický a ani psychiatrický. Neexistuje teda nijaký iný výklad pojmu zbavenia svojprávnosti. To si si vycucal z prsta. Zbavený svojprávnosti môže byť umiestnený na psychiatrii napriek svojej vôli, to je celé. Zbavenie svojprávnosti nie je diagnóza ktorá sa lieči. Ale ty študovaný, ktorý obviňuješ druhých, že nechápu to máš asi naštudované lepšie. Tak vydaj svoj slovnik pojmov, daj ho do kníhkupectiev po celeom svete aby celý svet vedel akou cudzou rečou to tu vlastne hovoríš.

Klameš a klameš o tom, že na nedostatok sexuálneho uspokojenia nikto neumrel a to mi ťa je teda už až preúboho žalostne ľúto. Je XY obetí, ktoré zomreli s tým, že boli znásilnené ale snažili sa útočníkovi ubrániť. Môžeš sa hanbiť.

Podľa mojich slov? So sexualitou má problém každý ty génius. Lebo každý sa rodíme s pohlavnými orgánmi. Či ty si eunuch? Si vykastrovaný? Ale ani tak by si pokoj nemal, lebo ženský mozog a mužský mozog sa odlišujú a uspokojenie je hlavne tam. Mozog asi vybratý nemáš alebo asi hej keď čitam tvoje príspevky.

A to tučným vytlačené, čo si my vypichol. No v článku som reagoval na kňaza v tom príspevku zo SME - Pavol Pakoš sa tuším volal, ktorý tam vyslovene priznával ako urputne s tým bojoval.

O tej práci, športe a ešte aj o umení som písal už vyššie Petrovi. Klikni na 1 stranu tejto diskusie na môj prvý alebo druhý príspevok. Tam som to presne popísal čo si ty sem po mesiaci priniesol ako legendárny postreh a ešte som tam aj napísal, že ak my neveríte, môžete sa opýtať pani doktorky Caisovej, ktorá je hlavným sexuológom na slovensku a školí psychológov a psychiatrov v oblasti sexuality. Takže Mak nie ja, ale ty vyhľadaj psychológa alebo psychiatra, lebo ja sa s nimi aktívne stretávam. Včera som bol tiež konzultovať jeden prípad so psychiatrom.

Skrátim to, ty si proste obyčajný blb.

Mx

Odoslaný - 28 júl 2016 :  14:09:12  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Drahý Lutter, prosím Ťa, neutieraj si o mňa svoju "hubu", lebo ty nerozumieš tomu, čo ľudia píšu. Mak, ani PeterM a ani ja si neprotirečíme, my sa v tejto veci pomerne dosť zhodneme.
Alebo si mentálne na úrovni pubertiaka, alebo si zatiaľ neviem vysvetliť tento fenomén, že absolútne neporozumieš prečítanému textu a to ani v prípade, že ho sám prepíšeš. To už naozaj bude nejaká "diska"...

Tu máš príklad:

citácia:
Klameš a klameš o tom, že na nedostatok sexuálneho uspokojenia nikto neumrel a to mi ťa je teda už až preúboho žalostne ľúto. Je XY obetí, ktoré zomreli s tým, že boli znásilnené ale snažili sa útočníkovi ubrániť. Môžeš sa hanbiť.
Pôvodne zaslal Luther - 28 júl 2016 :  07:34:29

Vyjadrenie "na nedostatok sexuálneho uspokojenia nikto nezomrel" znamená, že "nikto ešte nezomrel preto, že nemohol mať sex. Neznamená to, že by "sexuálne nespokojený jedinec nemohol spáchať sexuálne násilie na inom človeku a následne ho aj usmrtiť".

O tom, že so sexualitou nemá, naozaj nemá problém každý alebo minimálne nie celý život, písať ani netreba, to je ako vysvetľovať alkoholikovi, že sa dá žiť bez pohárika, no proste sa nedá a basta. (Mimochodom, aspoň čo ja viem, tak kňazi majú iné pokušenia a oveľa silnejšie, ani nie tak telesné, tie možno zo začiatku služby.)

Ostatné perly nestoja za reakciu...

RKC

Luther

Odoslaný - 02 august 2016 :  08:29:42  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Mx ty jednoducho stále klameš čo ako sa budeš snažiť. V našej dedine umrel známy. Žil sám a nemal šťastie v láske, nemal s kým zdieľať svoju sexualitu. Spáchal samovraždu.
Mnoho iných spáchalo samovraždu po tom ako sa dali preoperovať na iné pohlavie a zistili, že sa nedokážu sexuálne uspokojiť, pretože im vyoperovali súčasť reprodukčného systému ale mozog ostáva stále nedotknutý.

Svojim vyhlásením popieraš všetky 3 kategórie obetí, pri ktorých hlavným problém alebo veľkou súčasťou problému bol neukojený sexuálny pud.

No ale keďže si si to zas nenašiel v katolíckych príručkách tak skutek se nestal a ty budeš zas mudrovať ako rádio a zavádzať veriacich ktorí zablúdia na toto fórum.

Mx

Odoslaný - 03 august 2016 :  11:32:05  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
citácia:
Mx ty jednoducho stále klameš čo ako sa budeš snažiť.
Dokáž. Ale odpúšťam Ti takéto nepodložené obvinenia. Len rozmýšľam, či si sa taký už narodil, alebo sa to proste nejako stalo.
citácia:
V našej dedine umrel známy. Žil sám a nemal šťastie v láske, nemal s kým zdieľať svoju sexualitu. Spáchal samovraždu.
Láska a sexualita nie je to isté.
A ten známy chodí Teba pravidelne navštevovať a referuje, prečo tú samovraždu spáchal.
Opakujem, pre každého, kto si uvedomuje, že nie je králik ale človek. Zomrieť na nedostatok lásky ešte neznamená zomrieť na nedostatok sexu.

citácia:
Mnoho iných spáchalo samovraždu po tom ako sa dali preoperovať na iné pohlavie a zistili, že sa nedokážu sexuálne uspokojiť, pretože im vyoperovali súčasť reprodukčného systému ale mozog ostáva stále nedotknutý.
Jednoznačne. Všetko na svete funguje tak, ako si to ty vymyslíš. A keď niekto tvrdí opak, tak klame. Je mi ťa ľúto. Taký zmätok v pojmoch, to chce heroickú snahu... Používaš slová ako hysterická žena, je jedno čo znamenajú, hlavne že sa dajú použiť a ideálne keď zrania. Je mi ťa naozaj veľmi ľúto. Jedného dňa, keď vyrastieš, tak si toto tu radšej po sebe nečítaj.

citácia:
Svojim vyhlásením popieraš všetky 3 kategórie obetí, pri ktorých hlavným problém alebo veľkou súčasťou problému bol neukojený sexuálny pud.
Opakujem hlavným problémom samovrážd nie je neukojený sexuálny pud, ale hlboká a nenaplnená túžba (diablom, svetom oklamaného) človeka po láske a po Bohu.

citácia:
No ale keďže si si to zas nenašiel v katolíckych príručkách tak skutek se nestal a ty budeš zas mudrovať ako rádio a zavádzať veriacich ktorí zablúdia na toto fórum.
Pôvodne zaslal Luther - 02 august 2016 :  08:29:42
Tak neblúď a choď svoje "múdrosti" rozdávať tam, kde ťa budú akceptovať. Tu si medzi dospelými, ktorí si o Tebe myslia svoje. Mne je ťa ľúto, preto na teba ešte reagujem. Veľmi mi je ťa ľúto. Úprimne. Vieš čo robíš so slovami a pojmami? Keď ťa poprosím o zmrzlinu, tak mi prinesieš zmrazený chlieb s maslom. Až takto zlé to s tebou je. Chúďa, obeť moderného NewSpeaku.

RKC

Luther

Odoslaný - 05 august 2016 :  10:54:10  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Nemam ti čo iné napísať len to že klames. Zjednodušujes problém a tvrdíš že som si to vymyslel a pritom to mám z prednášky klinického psychológa. A netvrdím že na nedostatok sexu, ale na nemožnosť uspokojenia. Čo môže viest k pokusu o samovraždu, upadaniu k drogám a zabíjaniu vlastného života.

Mx

Odoslaný - 05 august 2016 :  15:47:18  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Ja klamem, povedal ten, čo by sa dokázal hádať sám so sebou, minimálne v príspevkoch.
Ľaľa, tuto píšeš, že samovraždy sú z nedostatku "uspokojenia sexuálneho pudu."
citácia:
Svojim vyhlásením popieraš všetky 3 kategórie obetí, pri ktorých hlavným problém alebo veľkou súčasťou problému bol neukojený sexuálny pud
Pôvodne zaslal Luther - 02 august 2016 : 08:29:42

A zrazu o tri dni je to inak. Zrazu už treba uspokojenie brať oveľa širšie a už uspokojenie sexuálneho pudu nie je hlavný problém
citácia:
A netvrdím že na nedostatok sexu, ale na nemožnosť uspokojenia.
Tvrdil si, že "neukojený sexuálny pud", tak neklam ty. Alebo vieš o nejako inom "uspokojovaní sexuálneho pudu" než sexom? Pitie mlieka tiež pomáha?

citácia:
Nemam ti čo iné napísať len to že klames.
Toto si stále nedokázal, čiže ma osočuješ (keďže o tom už teraz vieš, ...).

citácia:
Zjednodušujes problém a tvrdíš že som si to vymyslel
Ja netvrdím, že si si to vymyslel, ja tvrdím, že to nie je pravda. Ja tvrdím, že podstatou problému je omnoho hlbšia a intenzívnejšia túžba človek než je ukojenie sexuálneho pudu. A tvrdím to preto, lebo to tvrdí Boh cez svoju Cirkev a svojich svätých. A Boh je niekto, komu sa oplatí veriť.

citácia:
a pritom to mám z prednášky klinického psychológa.
Treba lepšie počúvať, alebo nájsť takého, čo je naozaj odborník. Čím netvrdím, že ľudia nemôžu mať v dnešnej dobe nazvem to zopár skratov v hlave a nemôžu sa identifikovať ako "sexuálne stroje", čiže bez sexu nevedia žiť, ale to nie je normálna vec a treba to liečiť. Podobne ako ľudia závislí na alkohole, práci, hraní hier a teda aj sexe. A o tých sa všeobecne hovorí, že sú závislí a teda nie celkom zdraví.

citácia:
Čo môže viest k pokusu o samovraždu, upadaniu k drogám a zabíjaniu vlastného života.
Pôvodne zaslal Luther - 05 august 2016 :  10:54:10
Ja som k tomuto napísal, že neuspokojená túžba po Bohu a otročenie diablovi vedie k takýmto stavom. Preto je úlohou katolíkov, hovoriť ľuďom o Bohu, aby mohli byť oslobodení od svojich zviazaností a žiť plnohodnotní život. To samozrejme akýkoľvek psychológ povedať nemôže, lebo by to bolo nevedecké.

RKC

PeterM

Odoslaný - 07 august 2016 :  11:38:58  Zobraziť profil  Pridať PeterM do zoznamu priateľov
citácia:
Ja som k tomuto napísal, že neuspokojená túžba po Bohu a otročenie diablovi vedie k takýmto stavom. Preto je úlohou katolíkov, hovoriť ľuďom o Bohu, aby mohli byť oslobodení od svojich zviazaností a žiť plnohodnotní život. To samozrejme akýkoľvek psychológ povedať nemôže, lebo by to bolo nevedecké.

Ano Mx, to je cela pointa dusevneho "stavu" kazdeho cloveka.
Neuspokojena tuzba po Bohu a otrocenie diablovi je to, co v skutocnosti nici dusevne zdravie a prinasa ludom nepokoj.
Riesenie je jednoduche: Upenlivo hladat Trojjedineho Boha a pokoj v dusi. Ten vzdy pride, pokial clovek naozaj upenlivo hlada a kaja sa.

...pokoj v dusi, aj ked okolo nas sa stupnuje nepokoj a zvacsuju nastrahy...

Luther

Odoslaný - 09 august 2016 :  10:39:00  Zobraziť profil  Pridať Luther do zoznamu priateľov
Peto praješ ľuďom pokoj ale máš ich za nesvojprávnych aké pokrytecké.

A hej Mx hovorím o nemožnosti uspokojiť sexuálny pud tým, že sa môže prejaviť. Nie tým, že sa bude prejavovať až prehnane. Jasne som sa vyjadril a jasne ti to hovorím aj teraz. A nenapísal som ani, že samovraždy sú z nedostatku sexuálneho pudu. Nie všetky. Sú z nenaplnenia potreby lásky ktorou je aj adekvátne uspokojenie sexuálneho pudu. Samovraždy sa páchajú aj pre iné dôvody.

Nemôžeš trvale odmietať uspokojenie sexuálneho pudu pretože sa problém posunie do takej podoby nad ktorou nebudeš mať kontrolu. Do sna alebo činu z afektu alebo k nútenému prijatiu zmeny orientácie. Je preto ďaleko bezpečnejšia kontrolovaná masturbácia ako znásilnenie.

Je nutné sa zamyslieť aj nad veršom o Onanovi, ktorého Boh potrestal smrťou za to, čo robil. V prvom rade sa treba psychicky presunúť do tej doby. Pán Boh mál vtedy iné plány. V prvom rade prisľuboval, že národ rozmnoží. Onan konal presne opačne. Proti Bohu a jeho plánom. Masturbovať keď si sám, nemáš manželku je iný prípad ako popisuje uvedený verš. Cez to všetko sa to volá onania.

Mx

Odoslaný - 09 august 2016 :  14:10:19  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
citácia:
Peto praješ ľuďom pokoj ale máš ich za nesvojprávnych aké pokrytecké.
Luther, nauč sa, prosím Ťa, čítať.

citácia:
A hej Mx hovorím o nemožnosti uspokojiť sexuálny pud tým, že sa môže prejaviť. Nie tým, že sa bude prejavovať až prehnane. Jasne som sa vyjadril a jasne ti to hovorím aj teraz. A nenapísal som ani, že samovraždy sú z nedostatku sexuálneho pudu. Nie všetky. Sú z nenaplnenia potreby lásky ktorou je aj adekvátne uspokojenie sexuálneho pudu. Samovraždy sa páchajú aj pre iné dôvody.
Aké prízemné predstavy. Ale chápem potom pohľad dnešných mladých, že si nevedia lásku bez sexu predstaviť. Matka Tereza žila láskou k Bohu a k ľuďom a nepotrebovala ju prejavovať sexuálne, podobne ako celá kopa svätých. Ale niekto nám tu bude tvrdiť, že bez sexu to nejde. Ako som písal, alkoholici sú na tom podobne, bez pohárika to nejde.

citácia:
Nemôžeš trvale odmietať uspokojenie sexuálneho pudu pretože sa problém posunie do takej podoby nad ktorou nebudeš mať kontrolu. Do sna alebo činu z afektu alebo k nútenému prijatiu zmeny orientácie. Je preto ďaleko bezpečnejšia kontrolovaná masturbácia ako znásilnenie.
To je podobné ako povedať, že Ťa zastrelím, aby si sa teda netrápil tými Tvojimi sexuálnymi potrebami.

citácia:
Je nutné sa zamyslieť aj nad veršom o Onanovi, ktorého Boh potrestal smrťou za to, čo robil.
Ale otázkou je, čo robil. Zomrel preto, lebo nechcel dať bratovi potomka, ale robil to tak aby to ľudia nepoznali. Podobne dopadli aj tí, čo chceli oklamať Božieho Ducha, keď prvý veriaci dávali do spoločného všetko.

citácia:
V prvom rade sa treba psychicky presunúť do tej doby.
Presúvaj sa kam chceš, a daj vedieť ako bolo. Ja radšej budem počúvať oficiálny a učiteľský výklad katolíckej Cirkvi.
citácia:
Pán Boh mál vtedy iné plány. V prvom rade prisľuboval, že národ rozmnoží.
Si na tom dobre, keď vieš presne, aké má pán Boh plány.

citácia:
Onan konal presne opačne. Proti Bohu a jeho plánom.
Onan spáchal viacero hriechov. každý náš hriech je konanie proti Bohu a jeho plánom.

citácia:
Masturbovať keď si sám, nemáš manželku je iný prípad ako popisuje uvedený verš. Cez to všetko sa to volá onania.
Pôvodne zaslal Luther - 09 august 2016 :  10:39:00
Volá sa to oficiálne ipsácia alebo masturbácia. Onaniou by sa podľa správnosti mala volať prerušovaná súlož.

Na zváženie jedna dôležitá myšlienka. Akýkoľvek hriech uráža Boha a keďže jeho majestát je nekonečný, tak aj urážka je nekonečná. Ľahké hriechy tiež urážajú Boha. Ak ich človek koná vedome, dobrovoľne a ľahkovážne (nie zo slabosti či nedokonalosti), tak si veľmi ľahko časom začne zľahčovať aj ťažké hriechy. A to je priama cesta do zatratenia ako o tom hovorí aj sv. Písmo "Ak sa však spravodlivý odvráti od svojej spravodlivosti a spácha zločin podobný ohavnostiam, ktoré spáchal hriešnik, či bude žiť? Jeho spravodlivé skutky, ktoré robil, vôbec sa nepripomenú; pre svoj odpad, ktorým sa odtrhol, a pre svoj hriech, ktorý spáchal, pre ten zomrie."

RKC

Strana: z 3 Previous Topic: problem s masturbaciou Téma Next Topic: Eucharistické zázraky dejú sa dnes?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06