Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Tradiční a ich pohľady
 Ostatné témy
 Polský kňaz: Som gay a som na to hrdý
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Marcel Lefebvre : Cirkev nasiaknutá modernizmom Téma Next Topic: Synoda o rodine  

cristiano

Stav: offline

Odoslaný - 11 október 2015 :  12:56:23  Zobraziť profil  Pridať cristiano do zoznamu priateľov
Poľský kňaz sa priznal k homosexualite: Každý má právo na lásku

Poľský katolícky kňaz Krzysztof Charamsa, ktorý je vysoko postaveným vatikánskym teológom, sa verejne prihlásil k homosexualite. Urobil tak tesne pred začiatkom snemu biskupov o manželstve a rodine.

Charamsa má aj partnera

"Chcem, aby moja cirkev a moje okolie vedelo, kto som. Som homosexuálny kňaz, ktorý je šťastný a hrdý na svoju identitu," uviedol 43-ročný Charamsa. Povedal tiež, že má partnera a je pripravený niesť za svoje činy zodpovednosť.

"Prišiel ale čas, aby Cirkev otvorila oči pred homosexuálnymi veriacimi a pochopila, že jej navrhované riešenie, totiž úplná sexuálna zdržanlivosť, je neľudské," dodal Charamsa, ktorý pôsobí ako druhý sekretár Medzinárodnej teologickej komisie pri Kongregácii pre náuku viery.

Účastníkom synody chce povedať, že každý človek má právo na lásku a rodinu.

Nezodpovedný krok

Vatikánsky hovorca Federico Lombardi označil načasovanie jeho kroku za nezodpovedné.

Charamsovo verejné vyhlásenie Lombardi kritizoval ako nezodpovedný krok, ktorý snem biskupov vystaví mediálnemu tlaku. Dodal, že kňaz sa teraz bude musieť zriecť svojej funkcie v teologickej komisii. Lombardi zároveň povedal, že je žiaduce vyjadriť rešpekt každej osobnej situácii.

Zdroj: http://www.ta3.com/clanok/1070289/polsky-knaz-sa-priznal-k-homosexualite-kazdy-ma-pravo-na-lasku.html

A ešte video: https://www.youtube.com/watch?v=c9Xu-AcSjLk

Krajina: Mexico  ~  Počet príspevkov: 72  ~  Člen od: 22 jún 2013  ~  Posledná návšteva: 13 január 2020 Upozorniť moderátora 

Mx

Odoslaný - 23 november 2015 :  17:26:28  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Žeby začiatok očistného procesu?

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Tom

Odoslaný - 27 november 2015 :  13:11:51  Zobraziť profil  Pridať Tom do zoznamu priateľov
A len taká otázka - keďže nie som katolík, možno nevidím nejakú súvislosť, ale... - nie je vcelku jedno, či je kňaz gay alebo heterosexuál? Veď by mal aj tak dodržiavať celibát (t. j. nemal by sexuálne žiť), a teda či v jeho erotických snoch vystupuje žena alebo muž asi nie je podstatné a ním ovplyvniteľné.
Veď (ako tu už tuším bolo vysvetľované v nejakej inej diskusii priamo katolíkmi), samotný fakt že je niekto homosexuál, nie je z pohľadu katolíckej morálky hriech. Hriech je len homosexuálne správanie (konanie).

Jasné, tento sa priznal k tomu, že má partnera a teda asi by mal ako kňaz skončiť. Ale rovnako tak skončí ako kňaz aj ten, čo sa prizná že má partnerku.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 126  ~  Člen od: 09 december 2014  ~  Posledná návšteva: 07 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 27 november 2015 :  18:13:09  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Tom, takmer trefa, takmer všetko si napísal dobre, len jeden detail je iný.
Ani jeden ani druhý (hetero, homo) nemusia skončiť, ak sa vrátia k celibátu. Ak ale chcú v tom vzťahu (pre kresťana hriešnom) pokračovať, tak to samozrejme vplyv mať bude aj na zotrvanie v úrade ...

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 10 september 2016 :  13:47:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
Hriech je len homosexuálne správanie (konanie).
to je sice pravda
ale homosexualni muzi niektore pokusenia daleko viac prezivaju a teda maju nepomerne vacsi problem trebars s ministrantami
(vacsinu zneuzivani robili gejovia)
mudrost cirkvi hovori o tom ze gej nemoze byt vysvateny za knaza (aspon nemohol byt pred koncilom, potom sa to uvolnilo a teraz sa to zasa uzavrelo)
nechcem posudzovat geja ako cloveka, ale niektore problemy budu u neho daleko pravdepodobnejsie. Mudrejsie je predchadzat im teda

momentalne v cirkvi prebeha boj s homosexualnou lobby (ktora je tam od 60-70 rokov) a je to ako boj so 7 hlavym drakom

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Marcel Lefebvre : Cirkev nasiaknutá modernizmom Téma Next Topic: Synoda o rodine  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06