|
Odoslaný - 24 január 2016 : 08:26:32
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2016 : 19:34:27
|
citácia: citácia: citácia: Uz asi vsetci sme znepokojeni ohladom spravania sa nasho papeza Frantiska a znacnej casti biskupov.V poslednom case naozaj nas papez rozprava casto agendu slobodomurarov,stretava sa s nimi verejne... Pôvodne zaslal PeterM - 12 január 2016 : 19:05:24 A zo správania Ježiša Kriste nie ste všetci znepokojení? Porušoval Zákon, robil v sobotu nedovolené veci, stretával sa s prostitútkami a verejnými hriešnikmi a jedával s nimi. Ved preto židia ukrižovali Ježiša. Ste ich verní nasledovníci. Katolícka Cirkev sa po IIVK vracia ku koreňom a čistej náuke Ježiša. Ale to sa prieči vašej pýche a pocitu výnimočnosti. Pôvodne zaslal mak - 15 január 2016 : 09:04:58 Tak toto sa Vam naozaj podatilo, uz dlho som nepocul vetu podobne odtrhnutu od reality... Pôvodne zaslal Mato - 24 január 2016 : 08:17:57
a v čom? |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 606 ~
Člen od: 28 október 2011 ~
Posledná návšteva: 05 apríl 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 jún 2016 : 20:08:49
|
Po dlhsom case tu napisem zase. Chcel som uz ist inou cestou, ale spolocnost ( riadiace strukrtury) zacinaju utok uz aj na moje deti (dlhodobo teraz sa stupnuje, vcera bol predobraz finale). Uz ked mi aj najmladsi (9 rokov ) na otazku, ci bojovat proti zlu aj za cenu vlastneho zivota odpovie jednoznacne ano...a na to, ze aj on moze zomriet pritom za Krista opoveda este odhodlanejsie...
...uz mozno sa krestania zobudia a dokonca mozno aj zobudzaju.
Pred par dnami som nahodou videl link s videom. Rozprava v nom franuzsky spisovatel, katolik Johan Livernete o svojej knihe :Komplot proti Bohu. Video bolo pridane vo februari 2016,ale kniha vysla niekedy v roku 2015 (spomenul to vo videu)
Rozprava tam komplexne o tom, co som tu pisal aj ja. O anglo-saskom svete,Francuzskej revolucii,slobodomurarstve, utoku na Krista...Primarne je o revoluciach a ich pozadiach (satan) a o tom , ze jedine kontrarevolucia v mene Krista to moze zastavit.
Pre mna je pozitivne, ze v case , ked pisal on svoju knihu (isiel do hlbky-je plna skutocnych a overenych historickych faktov a udalosti),som rovnake myslienky pisal aj ja tu (vratane riesenia-kontarevolucie ,teda masy ludi s Kristom v srdci do ulic v celej EU a svete). To znaci,ze Boh nam katolikom dava rovnake poznanie v rovnakom case! Je cas konat a mobilizovat sa,o chvilu bude neskoro!
Link na video, treba si zapnut ceske titulky ( prvy znak vpavo dole-subtitles)
https://www.youtube.com/watch?v=4gyEMThDWLA&feature=youtu.be
Budem rad, ked sa k tomu vyjadri cim viac ludi ... |
Počet príspevkov: 148 ~
Člen od: 26 jún 2015 ~
Posledná návšteva: 08 december 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2016 : 10:20:41
|
Ja úplne odbočím od toho čo rozvíjate a podám rovno moju predstavu toho čo nás čaká v budúcnosti.
Osobne som presvedčený o tom, že sa naplní proroctvo o čiernom pápežovi. Všetci sa obávajú, že posledný pápež bude čierny, no v skutočnosti to možno bude pápež, ktorý bude ,,čierny" svojimi myšlienkami a činmi. Pri Františkovi sa toho naozaj obávam. |
Počet príspevkov: 108 ~
Člen od: 07 marec 2016 ~
Posledná návšteva: 12 september 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 jún 2016 : 21:50:51
|
Ak by to mal byť Robert Sarah, o budúcnosť Cirkvy by som sa absolútne neobával. Dokonca by som si ho aj želal. |
Počet príspevkov: 521 ~
Člen od: 26 apríl 2011 ~
Posledná návšteva: 16 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 jún 2016 : 14:12:20
|
Veď to, veď to, budúcnosť Cirkvi je v poho, len
len keď ten rok 2017, to je taký divný číselník ;)
Mimochodom, veci sa dejú stále. Dokonca sa diali veci, ktoré viedli k rozpadu celých "svetov" ako napríklad Rímska ríša a pod. Pre katolíka je podstatné to, komu patrí. Ak Bohu, nemusí sa obávať ničoho, dokonca ani fyzickej likvidácie, lebo aj tá je pre neho zisk. Problém je inde a oveľa väčší (stručne, materializmus). |
RKC |
Počet príspevkov: 1076 ~
Člen od: 01 február 2006 ~
Posledná návšteva: 19 júl 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 jún 2016 : 19:04:59
|
"Bojujme", ako niekedy proti komunizmu... Niekedy bojoval hlavne disident za pomoci zapadneho kapitalu (toho isteho, kapitalu, ktory teraz uskutocnuje nove a nove revolucie). Urobili neskor riadenu revoluciu (uplne v ich rezii). Ukazalo sa po revolucii, kto bol v pozadi ( kariera a smerovanie,ocenenia Havel,.... Carnogursky a spol.) Najvacsi odpor robil katolicky disident...zapadny kapital ho zneuzil a vyuzil...po revolucii statocnych a nezistnych krestanov odstavili (ktori prezili) a pod nalepkou krestansky ostali iba nasadeni zradcovia, ktori mali znicit a kontrolovat katolickych volicov (tak je to doteraz)
Ludia vtedy isli masovo do ulic a strngali (koordinovane, organizovane). Napriek tomu, ze socializmus uz bol vsade v agonii, dokanca niekde uz aj po...
Napriek tomu, ze socializmus uz bol v tych rokoch pomerne "umierneny" (pripravovali pomaly a dlhodobobo podu pre koniec systemu-bez pomsty ludu,prechod na postupne novodobe otroctvo...ved nam slubovali, ze v komunizme nebudu peniaze...nebudu, budu iba virtualne cisla a otroctvo-technika to uz umoznuje)...vtedy ludia isli...
Dnes uz ide o vsetko, pripravuje sa nenavratne a trvale otroctvo. Ale ludia sa v nevedomosti usmievaju: Kontrarevoluciu? Proti komu, comu naivka? Dalej im zobu z ruk ich frazy a hraju sa naivne na narodnu stranu, lavicu, pravicu,niektore dokonca aj na parlamentnu samicu.
Ok , ja som naivny (ved ide iba o vsetko a kazdeho-trvale) a clenovia a stupenci pseudopolitickych stran su triezvo realisticki:)..(realne vyhody, nizke riziko...)
Treba vyjst do ulic a vsetko zmenit...Len , keby miesto strachu o svoje blaho bolo tolko statocnosti...O chvilu bude neskoro!
Proti komunizmu sa bojovalo (vratane papezov,pastierov a laikov) Proti terajsej sodomskej tyranii, ktora je obrovskym utokom na Krista (ovela vacsim a skonci ovela brutalnejsie ako komunizmus) nam vstepuju, ze netreba, ze je to vola Boha. Ze krestan ma byt ticho a trpiet.
Kristus nam ukazal svojim zivotom, ako mame kracat jeho cestou: lasku,pokora,miernost,bez nenavisti,odpustat...a zaroven statocnost, odhalovanie farizejov, karhat hriech, otvarat oci ku spase, budovat bozie kralovstvo na zemi...a apostoli,prvi krestania kracali tou cestou...Sv. Pavol ale aj ostatni boli viac biti,ako syti. Isli do vtedajsich krajin a ich politickych systemov (rezimov) a kazali, burcovali, zomierali,aj zeny a deti...az padol dobyvacny bozikarsky a pozitkarsky Rim, prijal krestanstvo, prestal dobyvat,zmenila sa Europa,politicke systemy...Teraz je najvacsi utok na Krista, krstanstvo, moralku a slobodu ludi, chysta sa najvacsie krviprelievanie a krestania su mlkvi, strazia si pokoj a" blahobyt"....Odpovedzte si sami- su este krestania krestanmi,alebo uz pseudostado?
Alebo sme uz ini, ako ranni krestania? Na zaklade akych pohnutok, akej nauky? Sme uz dokonca ini, ako boli krestania nedavno za komunizmu-zeby iba este viac a rafinovanejsie zmanipulovani?
My mame tvorit svojim zivotom,slovami aj skutkami take prostredie, aby bolo cim viac ludi spasenych. Je to nasa povinnost, teda svojou slobodnou volou menit svet na obraz Bozi...kto tak necini, strazi si "svoj pokoj" a blahobyt, nehladiac na bludenie inych,je tolerantny,robi rozne "kompromisy" ku zlu a amoralnosti dnesnej doby bude raz na to od Boha brany na zodpovednost |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 jún 2016 : 14:23:24
|
PeterM, nevidím to takto jednoducho. Ono je síce pravda, že ohlasovať Krista treba a vzdorovať tiež, ale doba sa mení. Okrem moslimských krajín sa katolík nestretne s fyzickou likvidáciou, diabol skúsil rafinovanejšie formy. Príliš neuspel a práve preto, že vie, že má málo času, skúša aj to staré násilné a aj to nové výsmech a marginalizáciu.
Ono to nie je jednoduché byť dnes autentickým kresťanom. Ide o to, že ak napríklad robíš vo firme, ktorá otvorene propaguje LGBI. Čo je správne? Odísť s hlasným protestom, alebo neriešiť veci hlasným spôsobom, ale vnútri, potichu medzi jednotlivcami pracovať na tom, aby sa dozvedeli o Kristovi a Cirkvi zamestnanci pravdu? Napríklad tie veľké nadnárodné spoločnosti zamestnávajú mnoho mladých ľudí. Máme ich nechať napospas LGBI a podobným, alebo je lepšie robiť "záškodníctvo" zvnútra a zachrániť aspoň niekoľkých?
Kontrarevolúcia je podľa mňa o inom ako o chodení do ulíc, tým sa nič nezmení. Podľa mňa musíme žiť autenticky svoju vieru a bude to na nás vidieť. Dnes sú iné okolnosti než za čias Pavla, ale ak chceš, môžeš vyskúšať ísť do Areopágu a rozprávať tam o Kristovi.
Aspoň ja osobne používam odlišnú metódu boja a dúfam, že je účinná aspoň trochu. Skúšal som aj tú viac podobnú tej Tvojej, ale tam to bol len výsmech. Niežeby mi vadil výsmech, to nie, na mne predsa nezáleží, ale akosi sa mi nedalo takým spôsobom nikoho zachrániť. Aj keď uznávam, že niekto iný môže byť povolaný k tomu, aby robil to, čo navrhuješ. |
RKC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2016 : 15:41:51
|
Drahy Mx, Ja mam tiez vnutorny rozkol,ci burcovat, alebo ist cestou uplnej tichosti...Teda iba s modlitbou ticho kracat a plnit si svoje svetske povinnosti (to mi vyhovuje najviac).
Nepovedal by som, ze teraz je ina doba (z principialneho hladiska), aku zazivali ranni krestania. Odlisne je myslenie ludi,technicky pokrok. Ale hriech, ludska slabost,boj o moc a pod. su stale rovnake. Prvi krestania tiez nerobili kontrarevolucie. Oni len zili podla biblie a krestanskej mravouky a vsade hlasali ucenie o spase. Menili teda postupne spolocnost okolo seba ... umerne velkosti zmien v ludoch menili a formovali aj politicke systemy,stav spolocnosti a komunit. Odmenou im za to bol tiez vysmech, utlacania az smrt...
Vtedy nemali vacsiu zodpovednost viest bliznych ku spase, hlasat evanjelim (a teda aj menit svet k lepsiemu- cim je viac potlacene zlo a prevlada v ludoch dobro, tym je vacsia sanca formovat ludi uz od detstva ku spasonosnemu zivotu).Naopak, teraz je najvacsia celosvetova (globalna) tyrania v historii , resp. prve fazy jej zavadzania do definitivnej podoby.
Viem, na prvy pohlad je v tom rozpor - krestania a moralni ludia do ulic a zmenit system. Ale ja myslim, ze ina moznost uz nie je (o chvilu uz nebude ziadna). Ide o nenansilnu zmenu, s vyuzitim zakonnych nastrojov- peticie, referendum,volby, zmena legislativy, nastolenie moralky,nastartovat zasa vhodne prostredie k duchovnemu rozvoju ludi, zastavit loz.
Vcera bol Brexit, je to velmi dobra sprava pre duchovne rozmyslajucich ludi. Je sanca, ze postupne odidu viacere krajiny z EU a nakoniec ta masineria zla zanikne. Ako som pisal na zaciatku vo vlakne: globalizmus zlyhal,je zasa cas na narodne staty, komunitny zivot a moralnost...Tu ale hrozi velky problem- vsade vznikli a vznikaju krajne nacionalisticke strany (zvacsa pod ruskom krestanstva, su podporovane zvacsa kapitalom z Ruska a inym)...hrozi stale teda ich povodny scenar-zotrocenie za kazdu cenu,aj za cenu vojen rozputanych po nabozenskej a ideologickej osy: islam-pseudo krestania (nacionalizmus), rozbitie silnych statov na mensie celky ,vyhubit narodny patirotizmus,krestanstvo a az potom nastolit globalnnu moc sukromneho kapitalu, ktory nahradi narodne staty,multikulturalzimus, ktoy zmiesa rasy.....atd. pisal som o tom uz dost.
Krestan musi pocitat s nastrojom zla,teda vysmechom,nas Pan to zazil tiez, napriek tomu,ze kriesil mrtvych a uzdravoval mnozstvo chorych.
11 Blahoslavení ste, keď vás budú pre mňa potupovať a prenasledovať a všetko zlé na vás nepravdivo hovoriť; 12 radujte sa a jasajte, lebo máte hojnú odmenu ...
22 Vy neskúsení, dokedy budete mať radi prostoduchosť, a dokedy sa budú posmešníci schuti vysmievať a blázni nenávidieť poznanie?
PS: ano, mnohi ideme rovnakou cestou,len "poveternostne podmienky" mame odlisne. Nosne je, hlasat evanjelium vokol seba vo svojom kazdodenom zivote. Iba Boh vie, ci su povolani ludia, ktori budu burcovat ludi k zastaveniu zla a zmene systemov,zmierneniu utokov na Krista... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 jún 2016 : 12:54:11
|
PeterM, vidím jeden veľký problém práve v tej "demokracii", ktorú tu dnes akože máme.
Demokracia nie je vláda ľudu, je to vláda elít v úzadí. Je to zároveň nástroj na rozvrátenie morálky, lebo ľudia si začínajú zamieňať morálnosť činov so zákonnosťou. Ale neuvedomujú si, že aj legálna činnosť môže byť nemorálna (ako napríklad potrat). Myslím, že to uvažovanie pramení z toho, že si chceme svoje činy ospravedlniť tým, že veď je to legálne (podobne ako sa ospravedlňujeme, že veď to robia aj iní).
Problém demokracie je hlavne v tom, že väčšinovým hlasovaním sa vždy vyberie tá najhoršia alternatíva. Minimálne z pohľadu večnosti (o morálne sa nedá hlasovať, tú stanovuje Boh = Stvoriteľ). V dôsledku dedičného hriechu je väčšina ľudí náchylná hlasovať pre pohodlnejšie riešenia a v princípe si chcú ponechať možnosť pre svoje obľúbené hriechy.
Taktiež z princípu demokracie vyplýva, že zvolení zástupcovia sa budú usilovať o dobro občanov, ale budú sa ho usilovať získať len pre seba. Motivácia je jasná, som tu možno len na 4 roky a tak urvem pre seba, čo sa dá.
Uvedené konanie politikov však vedie k fenoménu, ktorý môžeme nazvať letargia voličov. Postupne sa počet voličov, ktorí idú voliť znižuje. Otázkou je, či môžeme povedať, že sú voľby platné ak v nich volí napr. 10% oprávnených voličov. Toto by síce bola šanca pre veriacich ako sa dostať k moci a napraviť vadné zákony, ale bolo by to zase len na jedno volebné obdobie.
Demokracia je tak dobre vymyslená, aby prinášala do spoločnosti čo najväčší morálny úpadok.
Brexit - Británia je špecifická tým, že v podstate sama vzdorovala Hitlerovi počas vojny. Ešte tam žijú ľudia, ktorí si nosia svoju národnú hrdosť. Práve to sú tí, ktorí povedali, že sa im politika EU nepáči (hneď sa ozvali vševedkovia, všeudebílkovia, napr. od nás, z ČR a pod, ktorí hovoria, že sa musí EU reformovať). Lenže môžeme si pozrieť, ako sú už mladí ľudia silne zmanipulovaní, lebo väčšina mladých chce ostať v EU a neuvedomujú si dôsledky. |
RKC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 jún 2016 : 11:36:56
|
citácia: Demokracia nie je vláda ľudu, je to vláda elít v úzadí. Je to zároveň nástroj na rozvrátenie morálky, lebo ľudia si začínajú zamieňať morálnosť činov so zákonnosťou. Ale neuvedomujú si, že aj legálna činnosť môže byť nemorálna (ako napríklad potrat).
Mx, presne ako pises...Len este dodam, ze "zase" pseudopojem demokracia zacal v anglo-saskom svete (predtym bola chvilu demokracia v starom Grecku). Najprv v Anglicku (tam vzniklo slobodomurarstvo, centralne statne baky a ovladanie statnych penazi sukromnym kapitalom-BoE),potom v USA (tam sa kontrola statnych penazi posunula do totalitnych rozmerov,pomocou "tlacenia penazi zo vzduchu"-FED,tam sa presunulo postupne tazisko slobodomurarov)....A naplno to do praxe postupne uviedla-zasa nasa stara znama Francuzska Revolucia-nicitelka krestanstva a Bozej moralky.
Nemyslim, ze princip demokracie je postaveny na tom, ze zvoleni budu vyuzivat moc iba pre svoje zaujmy. Tvorcovia pseudodemokratickeho systemu iba vyuzili,ako pises "nachylnost" ludi pod vplyvom dedicneho hriechu a pod vplyvom manipulacie cez media, zakony, socialne inzinierstvo menia u ludi "nachylnost" priamo na "uchylnost".Ked niekde zvolia moralnych ludi, rychlo su za kazdu cenu umlcani,resp.zmanipuluju volby. Teraz sa to udialo v Rakusku a zase je uz ticho. Momentalne sa to deje pri referende o Brexite (bolo masivne manipulovane odporcami vystupu UK), Hned po referende ho chcu opakovat a vsade mainstream hlasa-referanda treba zrusit. To vsetko potvrdzuje to, o com tu pisem:ide do tuheho a ostava uz len velmi malo casu!
Hlavny utok sa vedie na deti, kedze deti su pre satana "najsladsia obet". Okrem potratov v deiatkach milionov rocne, ktore priamo obetuju satanovi aj cez skolstvo, v ktorom detom po celom svete vnucuju pudovu perverznost a priamo okultizmus.
Nazorny priklad:22.6 prijal nas scientolog Kiska buducu" elitu" ucitelov ,ktori budu "doslednejsie" zavadzat diablov okultizmus do skol.Organizuje ich Komenskeho institut, ktory zalozila nadacia Zivica...
Ich kredo je : Nečakať na osvieteného ministra, ale ukázať, ako je možné zdola robiť zmeny v školstve... Posielam link na clanok:
http://www.hlavnespravy.sk/prezident-prijal-pedagogov-a-mentorov-zapojenych-do-komenskeho-institutu/799079
Nadacia Zivica(cerpam z ich webu,podrobnostia a financovanie zistim neskor): -enviromentalna tematika (strana zelenych-predajni nepriatelia od Sorosa), hesla motivacnej techniky (nastroj okultizmu a jeho rafinovanejsich produktov)...podoba sa to na Waldorfsku skolu (velmi zakerna,blizka scientologii,propaguje "prirodu").. Posielam link s ich foto...demonicke (rafinovane) , plne znakov.
http://www.zivica.sk/sk/o-zivici/nasa-vizia
Maju na svojomwebe clanok :
http://www.zivica.sk/sk/clanky/preco-sa-oplati-meditovat?theme=zivica&view=kniznica
Propaguju meditaciu a meditacne techniky ( rafinovana forma zla) ktore vedie Roman Miesler. Ten, ktory uci napr. Advaitu (kult boha Sivu) a pod...
Pochybuje este niekto, kto je Kiiska a co nas caka?
Oni "elita"nam idu vychovat deti?...s pomocou okultizmu "boha" Sivu...idu vykorenit krestanstvo (hlavny ciel),zotrocit nam deti pod olultizmom,nepokojom,drogami,zavislostami,rozbit rodiny..
PS: Waldorfsku skolu ma na webe aj "angelog",ktoreho tu neunavne a dlhodobo propagoval "chodec" a ja som tu prisiel kvoli nemu (zastavit ho v priamej diskusii ako skodnu)
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 jún 2016 : 10:46:21
|
Peter pravdepodobne si nič nepočul o katolíckych kláštoroch, meditáciach, kontenpláciach a pustovníkoch. Nie každá meditácia je zlá a nie všetko čo sa obracia k prírode je delom diabla s slobodomurárov. Ved aj na duchovných cvičeniach sa v princípe nedeje nič iné ako vstupovať do svojho vnútra a obnovuje sa spojenie s Bohom. Tým samozrejme neobhajujem nekresťanské postoje a praktiky, len chcem povedať že treba veci posudzovať triezvo a čo je dobré rozvíjať v zmysle katolíckej náuky |
Počet príspevkov: 606 ~
Člen od: 28 október 2011 ~
Posledná návšteva: 05 apríl 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 jún 2016 : 14:26:54
|
citácia: Nemyslim, ze princip demokracie je postaveny na tom, ze zvoleni budu vyuzivat moc iba pre svoje zaujmy. Tvorcovia pseudodemokratickeho systemu iba vyuzili,ako pises "nachylnost" ludi pod vplyvom dedicneho hriechu a pod vplyvom manipulacie cez media, zakony, socialne inzinierstvo menia u ludi "nachylnost" priamo na "uchylnost".Ked niekde zvolia moralnych ludi, rychlo su za kazdu cenu umlcani,resp.zmanipuluju volby. Teraz sa to udialo v Rakusku a zase je uz ticho. Momentalne sa to deje pri referende o Brexite (bolo masivne manipulovane odporcami vystupu UK), Hned po referende ho chcu opakovat a vsade mainstream hlasa-referanda treba zrusit. To vsetko potvrdzuje to, o com tu pisem:ide do tuheho a ostava uz len velmi malo casu! Pôvodne zaslal PeterM - 28 jún 2016 : 11:36:56 V tomto sa celkom isto nezhodneme. Nie je to len môj názor. Korupčnosť demokracie je priamo jej základom, alebo teda plynie je podstaty nastavenia demokracie. Otcom demokracie je diabol. A ten veľmi dobre vie, ako ten systém nastaviť, aby mu slúžil. Sú tam samoopravné (v zmysle znovu presadiť úpadok, ak by vyhral dobrý kandidát) mechanizmy, ktorým ale trvá nejaký čas, kým sa aplikujú. To, že sa používajú násilné spôsoby na umlčanie takýchto morálnych výnimiek nasvedčuje tomu, že diabol už nemá veľa času a teda ani my nie. Iným argumentom môže byť, že dedičný hriech a teda náchylnosť k zlému a zatemnený rozum máme oveľa dlhšie, než je demokracia na svete. Grécky prototyp demokracie veľmi rýchlo stroskotal, ľudia na to ešte neboli "zrelý".
Mimochodom, počul som nedávno výklad Danielovho proroctva. Páčilo sa mi prirovnanie o nohách sochy. Nohy boli z hliny a železa. Lenže ako inak by Daniel nazval zarábaný železobetón než hlina a železo. Napriek tomu, že sú spolu, stále sú oddelené teda samostatné látky. Žijeme v dobe železobetónu, čiže nôh Nabuchodonozorovej sochy a je teda otázkou času, kedy priletí ten úžasný a silný šuter, ktorý nie je v rukách a rozdrúzga aj túto poslednú ríšu zla... |
RKC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 jún 2016 : 16:57:23
|
Mak,pravdepodobne som pocul a sam ich aj vyuzivam-meditaciu s Trojjedinnym Bohom. Idealne to je v prirode, na kopcoch. Nas Kristus to praktizoval velmi casto...
Ja som jednoznacne pisal o motivacnych a meditacnych technikach , ktore sa neopieraju o modlitbu a rozhovor s Trojjedinym Bohom. Prave takychto meditacii sa chyta hojne diabol (vid,Mohamed, Luther, sektarske falosne proroctvo a mnoho, mnoho dalsich)...Pokial sa do takych meditacii zakomponuje priamo okultizmus,je to priama meditacia s diablom!
Nevidel si foto , plne znakov a celkove prevedenie na webe nadacie, ktoru poveril prezident, aby necakali na osvieteneho ministra a zacali zdola konat? Nevidel si clanok, kde propaguju jednoznacny meditacny okultizmus? Mak, zasnem, naozaj. Co to ma spolocne s Bohom,Kristom v krestanskejkrajine a jej skolstve? Je to potvrdena satanska hra!
Mx, myslim, ze sa zhodneme. Napisal si to, s cim aj ja suhlasim. Pisal som de facto v tom zmysle,akurat som to mozno nejasne formuloval. Tiez som tvrdil, ze demokracia je pseudo a vytvorena od zaciatku od Zleho.Samozrejme, ze korupcny system je nosny, len som ho nenapisal,ale zahrnul som ho do slova manipuluju. Suhlasim a pisal som, ze casu je malo=blizi sa zotrocenie pred definitivnou porazkou zla Kristom. To zotrocenie nebude dlhe, ale nevyslovne krute. Pokial by ludia mali snahu zvratit to , zmiernili by utrpenia pred koncom...a spasenych by bolo viac....o tom to je, nie o lepsom zivote,ale o zachrane cim viac dusi, aj za cenu vlastnych zivotov.
Jediny rozpor je v tom, ked tvrdis, ze ludia su nachylni na zlo ,bez ohladu, aky je system. Suhlasim, ze nasledkom dedicneho hriech su nachylni na zlo, ale vo vhodnom prostredi sa mohutne derie na povrch vsade dobro a potlaca zlo do uzadia. Boli uz take komunity a spolocnosti v minulosti a sluzia ako dokaz , ze Boh nam dava moznost pomocou vlastnej vole potlacat nadvladu satana na zemi a menit svet k lepsiemu...alebo byt apaticky a tvrdit, preco sa ludske duse bliznych nedaju zachranit,preco sa satan neda zastavit. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 júl 2016 : 08:46:38
|
Dnes křesťané meditují na způsob zenového buddhizmu http://www.kontemplace.eu/ a ještě tomu dokonce říkají křesťanská kontemplace. Oni neví že kontemplace je dar který si nikdo nemůže vynutit ale můžeme se jen připravit, nejlíp rozjímáním o utrpení a smrti našeho Pána Ježíše Krista. Ostatně když nebudeme rozjímat tak nakonec ztratíme víru. |
Krajina: Czech Republic ~
Počet príspevkov: 113 ~
Člen od: 20 október 2013 ~
Posledná návšteva: 25 august 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 júl 2016 : 13:46:36
|
citácia: Jediny rozpor je v tom, ked tvrdis, ze ludia su nachylni na zlo ,bez ohladu, aky je system. Suhlasim, ze nasledkom dedicneho hriech su nachylni na zlo, ale vo vhodnom prostredi sa mohutne derie na povrch vsade dobro a potlaca zlo do uzadia. Boli uz take komunity a spolocnosti v minulosti a sluzia ako dokaz , ze Boh nam dava moznost pomocou vlastnej vole potlacat nadvladu satana na zemi a menit svet k lepsiemu...alebo byt apaticky a tvrdit, preco sa ludske duse bliznych nedaju zachranit,preco sa satan neda zastavit. Pôvodne zaslal PeterM - 30 jún 2016 : 16:57:23 Keď si toto upresníme, tak sa zhodneme aj v tomto asi. Realita je taká, že bez Božej milosti sme zlí a hriešni a nevieme s tým nič urobiť. Aspoň ja to takto začínam vidieť aj sám na sebe. Len milosťou Božou som tým, čím som (a nie horším). No bohužiaľ, aj práve preto, že málo spolupracujem s Božou milosťou som tým čím som a nie lepším. Iba spoločenstvo pevne postavené na Božích základoch má šancu byť dobré, ale nie vlastnou snahou (aj keď bez nej to tiež nejde). Boh chce s nami jednoducho spolupracovať.
Ja nie som apatický a nechcem byť a ani netvrdím, že takými byť máme. Len som sa poučil, že apoštolát treba robiť okolo seba a nie virtuálne. Samozrejme aj virtuálne je treba, ale keďže viera je z ohlasovania, tak to inak ako ohlasovaním nepôjde a ukazuje sa, že je to naozaj tak. Cez internet sa môžeme starať o tých, čo už vieru majú ale majú obmedzený prístup k informáciám alebo zdrojom. Ale cez internetové debaty sa asi ešte nikto neobrátil (iba ak na základe vymodlenej Božej milosti).
A preto súhlasím, zachraňujme koho sa dá a kto o to stojí. Nestrácajme čas s tými, ktorí si hľadajú výhovorky, budú to robiť stále, kým im nevymodlíme milosť obrátenia (ak vôbec). A v prvom rade, hľadajme Božiu vôľu (ani nie tak Jeho tvár ako sa spieva v piesňach), lebo Pán Ježiš nehovorí, že sa spasíme kukaním do jeho očí, ale spasíme sa plnením Otcovej vôle. |
RKC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 júl 2016 : 13:57:54
|
citácia: Dnes křesťané meditují na způsob zenového buddhizmu... Ostatně když nebudeme rozjímat tak nakonec ztratíme víru. Pôvodne zaslal poutník - 01 júl 2016 : 08:46:38 poutník-u ako vždy, krátko, presne a jasne. Keď budem veľký snáď sa tiež takto naučím.
Len poznámka, prestal som používať výraz meditácia v zmysle kontemplácia, lebo som našiel iné definície. A síce:
= rozjímanie - uvažovanie o Božom Slove = meditácia - modifikovanie modelov správania pomocou mentálneho cvičenia (použiteľné aj pre katolíka) = kontemplácia - iný stupeň komunikácie s Bohom, dnes pre veľkú povrchnosť, prelietavosť, nesústredenosť a citovosť ľudí takmer "vyhynutý druh".
K tej meditácii, dá sa napríklad použiť na zlepšenie schopností viesť auto a nemusí tam byť žiadny okultizmus. Dá sa použiť na nacvičenie odpustenia blížnemu, kde si predstavujem ako ho stretnem a postupne upravujem svoju reakciu. Ideálne, ak je so mnou v tej meditácii aj Ježiš a má aktívne miesto. Ak sa do tohto vnesie niečo okultné alebo aspoň špiritistické, tak je to samozrejme problém.
A tá tvoja posledná veta, horko plačem, lebo je to veľmi hlboká pravda. Keď totiž nebudeme rozjímať, tak zabudneme kto je Ježiš, prestaneme ho poznať a takéto priateľstvo proste časom zmizne a okolité zlo nás pohltí. Diabol je veľmi rafinovaný protivník a bez neustáleho kontaktu s Bohom strácame schopnosť vidieť veci Božími očami, poznať pravdu a konať podľa pravdy. Takže AMEN poutníku, pravdu díš. |
RKC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 júl 2016 : 19:15:37
|
citácia: Iba spoločenstvo pevne postavené na Božích základoch má šancu byť dobré, ale nie vlastnou snahou (aj keď bez nej to tiež nejde). Boh chce s nami jednoducho spolupracovať.
Upresnili sme si to :) Cely cas som tu skusal burcovat v tomto duchu,teda viac Boha do nasho vnutra, viac spoluprace s Bozou volou a zvratit spolocensky system pomocou nasej slobodnej vole, ktoru ludia (vacsia cast) odovzda bezvyhradne do ruk Boha.
Musim ale s lutostou konstatovat, ze ludia uz toho nie su schopni (iba zanedbatelne mnozstvo). Uz v prvom prispevku som pisal, ze je to bohuzial utopia a tento rok to iba potvrdil-objatie zla sa zosilnilo za posledny rok tak, ako nikdy v historii (z globalneho hladiska) a ludia este viac odchadaju od praveho ucenia... Ja viem, ze nie si apaticky a ani som to neadresoval tebe, ale vseobecne :)
citácia: ... ale spasíme sa plnením Otcovej vôle.
Cely cas to tvrdim tiez....dokonca som na to tu vo vlakne napisal aj "vers",ako pointu vlakna a jedinu cestu Slovenska a sveta dostat sa z buduceho otroctva....Na zaver vlakna ho este doplnim o dasiu pointu.
Som bez vlastnej vôle, lebo iba Tvoja vôla Pane ma vedie cez slovenske hole. Myslim na Teba v kazdom okamihu a vzdychu, kedze chcem citit Tvoju radost aj pri poslednom vydychu.
Pretoze,pokial som bez Tvojej vôle, tu moju vôlu premozu vzdy svetske bôle a svet sa zmeni na utyrane bojove tône.
Poutnik, volil som tentokrat radsej ô, pretoze vole by si mohol pochopit inac...pokoj s Tebou a s kazdym z Vas :)
https://www.youtube.com/watch?v=pvyiqMJJQ-E&list=PL6cn6pPa0d6TO6YpUTDfGmOHd2UyM1QMg&index=17
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 júl 2016 : 16:46:27
|
Este zareagujem na "katolika jak repa" (podla jeho slov) Luthera a na jeho vety: citácia: Osobne som presvedčený o tom, že sa naplní proroctvo o čiernom pápežovi. Všetci sa obávajú, že posledný pápež bude čierny, no v skutočnosti to možno bude pápež, ktorý bude ,,čierny" svojimi myšlienkami a činmi. Pri Františkovi sa toho naozaj obávam.
Kardinál Róbert Sarah, prefekt Kongregácie pre bohoslužby a disciplínu sviatostí, vyzval kňazov Katolíckej cirkvi, aby svätú omšu aj v riadnom rímskom obrade slávili „ad orientem“. Informoval o tom internetový britský Catholic Herald. Kardinál Sarah to vyslovil na konferencii „Sacra Liturgia“, ktorá sa koná v Londýne.
„Je veľmi dôležité, aby sme sa tak skoro, ako je možné, vrátili k spoločnému nasmerovaniu kňazov a veriacich – smerom na východ alebo prinajmenšom smerom k apsisu – na ktorý prichádza Pán“, povedal kardinál Sarah. Požiadal kňazov, aby zavádzali túto prax všade, kde je to len možné.
V prednáške kardinál informoval, že pápež František ho poveril „reformou reformy“ liturgie po II. vatikánskom koncile. Pripomenul, že niektoré po koncile realizované reformy boli príliš ovplyvnené vtedajším duchom doby a presiahli liturgickú konštitúciu „Sacrosanctum Concilium ---------------------------------------------------------------------------------------
Obrovska vzpruha a jasny luc svetla pre vsetkych katolikov,krestanov.,cele ludstvo. Po vsetkych tych "progresivistickych" vyhlaseniach nasho papeza prichadza priam bomba: odhaluju skodlivost II. Vatikanskeho koncilu a chcu zacat s odstranovanim nasledkov tam, kde je to najpalcivejsie- v liturgii!
Modlite sa za nasho papeza, nech ho vedie Duch Svaty! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2016 : 10:23:12
|
Vieš, PeterM, je tu jeden problém. Niekedy sa ukáže, že pôvodné vyhlásenia nekorešpondujú s tými činmi, čo budú nasledovať.
Osobne sa toho obávam, podľa proroctiev sa má stať, že takmer prestane ustavičná obeta a na to sú možnosti, že sa prestane sláviť, lebo nebude mať kto, alebo sa tak zmení liturgia, že to už nebude ustavičná obeta. Diabol chce to druhé, lebo to prvé by mu neprešlo. Naozaj sa obávam reformy reformovanej sv. omše. A teraz ešte dodám, že si nemyslím, že by motívom bola snaha o zrušenie sv. omše. Diabol manipuluje a ťahá za nitky omnoho rafinovanejšie. Všetci predsa vieme, že najviac zla sa vykoná s dobrým úmyslom a v mene dobra (či Boha).
Podľa mňa aj 2.VK bol takýto. Cirkev bolo treba reformovať, lebo doba sa veľmi podstatne zmenila po dvoch vojnách, ale smer, ktorý koncil nabral sa už mnohým nepáčil a teraz, s odstupom času vidno, že sa kormidla ujali vlci v baránkovom rúchu (otázkou ostáva či s úmyslom škodiť, alebo len nevedomky s dobrým úmyslom slúžili svojmu pánovi a nie Pánovi.). |
RKC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 júl 2016 : 20:04:02
|
PeterM vari zdieľaš moje presvedčenie o budúcnosti? Len tak náhodou nestaviate sa tu vy dvaja zas proti Cirkvi? Nenapísali ste, keď ste vyššie spomínali toho ducha doby, či to bol dobrý alebo zlý duch. To by ma zaujímalo. A ešte by ma zaujímalo, keď teda sú v Cirkvi Mx tí vlci v baránkovom rúchu prečo nezaujímaš podobný postoj, že nebudeš veriť nikomu, tak ako v prípade mnou uvedených odkazov odborníkov z radu gynekológie na antikoncepciu?
Nech sa pozriem do každého vášho príspevku vždy tam je okatý dvojitý meter.
A ďakujem, áno som katolík jak repa.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2016 : 14:26:16
|
citácia: Len tak náhodou nestaviate sa tu vy dvaja zas proti Cirkvi? Nie, ale nefandím si, že by si pochopil, niečo také ako milujem Cirkev a vadí mi, ak jej niekto škodí a ešte viac, ak je to niekto zvnútra (čo je dosť pravdepodobne aj Tvoj prípad, aspoň sa tak tváriš, že si zvnútra).
citácia: Nenapísali ste, keď ste vyššie spomínali toho ducha doby, či to bol dobrý alebo zlý duch. To by ma zaujímalo. Môj osobný názor, že duch doby nebol dobrým duchom... ale to je len môj názor. Beriem to podobne, ako ducha tohto sveta. Lebo Keby išlo o Božieho Ducha, tak by sa použil výraz "Duch Boží", alebo "Duch Svätý", lebo Cirkev a aj Boh sú nadčasoví, takže duch doby je v tomto kontexte niečo nie celkom v poriadku, aspoň podľa mňa. Našťastie v tomto zatiaľ nebolo vydané žiadne oficiálne stanovisko, ktorému by som sa mal podriadiť.
citácia: A ešte by ma zaujímalo, keď teda sú v Cirkvi Mx tí vlci v baránkovom rúchu prečo nezaujímaš podobný postoj, že nebudeš veriť nikomu, tak ako v prípade mnou uvedených odkazov odborníkov z radu gynekológie na antikoncepciu? Keby si lepšie čítal, čo som napísal, nekládol by si takúto zbytočnú otázku. Lekárom verím v tom, čo je ich oborom (ak sú v tom dobrí), no v morálnych kritériách to už tak nie je. Môže byť niekto kapacita na fyziku, no nemusím si s ním ešte sadnúť do auta, ktoré bude šoférovať.
citácia: Nech sa pozriem do každého vášho príspevku vždy tam je okatý dvojitý meter. Okatý? ja by som chcel vidieť okatý meter. V skutočnosti nie je dvojitý a ani okatý. Je len konzistetný (aspoň sa o tom snažím). Môžem milovať svoju rodinu no nesúhlasiť s tým, čo mi robí otec. Tým ho síce neprestanem mať rád, ale nebudem ho v tom zlom podporovať a ani poslúchať. To je celé, čo som chcel napísať na margo vlkov v ovčom rúchu.
citácia: A ďakujem, áno som katolík jak repa. Pôvodne zaslal Luther - 13 júl 2016 : 20:04:02 Tak a je to vonku. "repa" nemôže byť nikdy katolíkom. Ešte nejaký "František Repa" by asi byť mohol, ale "repa" nikdy katolíkom nebola, nie je a nebude. Ďakujem za priznanie.  |
RKC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 júl 2016 : 19:00:12
|
Úbohejšie sa asi ani reagovať Mx na mňa nedá. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2016 : 14:38:27
|
citácia: Úbohejšie sa asi ani reagovať Mx na mňa nedá. Pôvodne zaslal Luther - 14 júl 2016 : 19:00:12 Ach prepáč, nevedel som, že máš manažérsku disfunkciu a nevieš čítať viac ako 3 vety v príspevku, lebo ja som zažartoval až na koniec a myslím si, že celkom trefne. Ostatné veci, boli vecné a podľa mňa aj rozumné. Dokáž, že nie. |
RKC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2016 : 20:03:55
|
Čo ti mám dokazovať? Vidíš čiernobielo a basta. A tie vtipy na konci na to som reagoval. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|