Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Prosim pomozte
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Prosím o pomoc v otázkach ktorým nerozumiem Téma Next Topic: Magia a okultizmus  

Krestan464

Stav: offline

Odoslaný - 28 november 2014 :  13:36:09  Zobraziť profil  Pridať Krestan464 do zoznamu priateľov
prosim, som slusny krestan, potrebujem niekde byvat. nemam ani cent.
Nemam sa z toho ako dostat, nemam sa v klude kde byvat. vypuklo peklo ktore trva cele roky v mojej rodine. Prichylil by ma niekto na chvilu?
Uplne staci v spacaku na zemi, hlavne nech sa mozem vyspat
Mam uz obrovske problemy, roky nedospate, zdravie mi odchadza, neviem to ani popisat, boli ma pri srdci. Hladal som vsade, ale sklamal som sa, ani vo farar kostoloch, nikde vas nezoberu, ani ked ste slusny krestan.
Vedel by som si pozicat aj na podnajom na zaciatok nejaku malu sumu, ale hlavne nech som sam, na zemi, hlavne nech tam niesu ludia, co su na ubytovniach a bezdomovci. Pomoze niekto? Aj keby mal hocico volne, nejaku miestnost, kolnu. Nemam ako pracovat, som uplne vycerpany, cez den schytavam mikrospanky, odchadza mi pamat, a stale je to horsie. musim sa trochu doliecit, vyspat. Som slusny clovek, nic nepokradnem, moj Pan je Jezis, ktory ma zachranil v tomto tazkom obdobi. Vsetci ma len odsudzovali, za to ze som mlady, vobec nerozumeju nicom, uplne som musel odijst od kamaratov a rodiny, topia sa v peniazoch, 1500 eur zarabaju no nevedia pomoct. Fuj, hnusna skazena doba. Vsetko su to neveriaci hriesnici, uz nic nikdy v zivote nechcem mat s neveriacim clovekom.
Pomoze niekto? Neviem byvat s tymi ... no ludia to niesu, co su po podnajmoch. Je to horor. neviem ako najst slusneho krestana, co nerobi orgie, nefajci, nepocuva metal a hlavne nema tie blbe reci. To je najhorsie, tie reci, plne nadavok a vecne pustena televizia z nasilim. Neda sa byvat ani v ubytovniach ani v podnajmoch. Som z Bratislavy. Uz keby som sa mal kde vyspat, postupne sa z toho dostanem aj pracu si najdem Aspon kratkodobo. Ak niekto pomoze Pan Boh zaplat. S takym hnusnym odsudzovanim a pristupom, neludskym, bez srdca, cos om sa stretol, ked clovek ma problemy... uz nikdy viac, nic s tymi modernymi ludmi nechcem mat. Dajte si pozor na nich, dobre vam vravim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10  ~  Člen od: 28 máj 2014  ~  Posledná návšteva: 21 máj 2015 Upozorniť moderátora 

baránok

Odoslaný - 28 november 2014 :  15:49:46  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
Skús tu:
http://www.ikv.sk/kontakty.phtml?id5=7547

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 28 november 2014 :  18:03:32  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Keby tu dal č. svojho účtu, pošleme mu nejaké peniažky, kto ako má. Neschudobnieme preto, naopak...

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 29 november 2014 :  16:10:19  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
Skús u otca Antona Srholca SDB, Domov RESOTA v Podunajských Biskupiciach

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Krestan464

Odoslaný - 30 november 2014 :  13:25:21  Zobraziť profil  Pridať Krestan464 do zoznamu priateľov
Pardon, trochu som si vylial dusu v tom prvom prispevku. Som uz zufaly.

Peniazky netreba, mam kamarata, ktory mi pozicia na prvy mesiac-dva, problem je to byvanie. On mi nemoze pomoct byvanim, tak povedal, ze ked najdem podnajom, tak mi da na zaciatok, kym si najdem pracu. Ale kde najst to kludne byvanie, so slusnym clovekom, kde si mozem doliecit spanok a dusu. Nahodne podnajmi nehrozi, to je hroza (v Bratislave). Ubytovne, to tiez nie. Mne napriklad vadi mat okolo seba stale ludi, co nadavaju, preklinaju. Ja to nemozem pocuvat ten slovnik proste. Od takych ludi chcem prec, daleko, co najdalej.

U Antonia som skusal samozrejme, ale tam nehrozi... tam su bezdomovci, to nevydrzi ziaden zbozny clovek pocuvat dlhsie ako den-dva. To je pre iny typ ludi.

Keby niekto nieco mal, o niecom vedel, alebo o niekom... Idealny by bol asi podnajom, so slusnym clovekom veriacim. Hlavne nech tam nebezi telka vkuse, ta vec mi vadi, uz pred rokmi som ju vylucil zo zivota, je to hroza, vkuse odtial ide nasilie, nadavky, vybuchy, hriech, negativna energia. Podla mna naprosto najhorsie zariadenie pre veriaceho.

Zatial dakujem.
Aj keby niekto mohol nachvilu ma zobrat v spacaku, ze ma nejaky volny priestor, kde sa da polozit spacak, tak mi neskutocne pomoze. Ze by som len prespat isiel, a rano odisiel a spacak si tam niekde nechal zlozeny. A takto docasne, kym najdem nieco stabilne. Lebo ja sa nemam kde dobre vyspat a idem dole vodou kvoli tomu. Ale v spacaku, kde je klud, a ticho, sa vyspim dobre.
Som slusny, tichy, ani nechrapem (myslim).

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10  ~  Člen od: 28 máj 2014  ~  Posledná návšteva: 21 máj 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lubomir

Odoslaný - 30 november 2014 :  13:55:55  Zobraziť profil  Pridať lubomir do zoznamu priateľov
Ja sa len čudujem, ako sa katolíci a hlavne Cirkev odklonila od pôvodného učenia, prví kresťania žili v komúnach, majetok dávali do spoločného a každý mal čo potreboval, čudujem sa aj mojej sestre, že dáva 10% na Cirkev, predsa to v minulosti nebolo tak, že človek len dával a dával, predsa všetko bolo spoločné.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 381  ~  Člen od: 14 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 14 máj 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 30 november 2014 :  15:24:36  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
ja by som rad vedel, kde je skutocna pravda ... kdo z koho je vlastne tu zufaly ...

si ako naslapna mina ... len po spickach okolo teba ...

si zrely na psychiatriu

Pomôž si, človeče, aj Pán Boh ti pomôže

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zuzulik

Odoslaný - 30 november 2014 :  17:12:01  Zobraziť profil  Pridať zuzulik do zoznamu priateľov
Krestan464,

v prvom rade nesud inych a nevsimaj si ich, lebo spravny krestan odpusta. A najma svojim rodicom. Nemusi suhlasit so sposobom zivota inych, ale nesudi ich, naopak - ide im prikladom.

Ak by si chcel prist do Anglicka pracovat, mohla by som ti pomoct najst pracu, ale musis mat aspon zaklady Aj. Aj ubytovanie by som ti mohla pomoct najst. Daj mi vediet,

maj sa

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 36  ~  Člen od: 18 november 2014  ~  Posledná návšteva: 23 december 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zuzulik

Odoslaný - 30 november 2014 :  17:19:54  Zobraziť profil  Pridať zuzulik do zoznamu priateľov
Krestan464,

takych ludi budes stretavat cely zivot.

Nehladaj chyby u inych. Si mlady,mas moznosti,si zdravy...co by si robil, keby si bol slepy,alebo hluchy? Keby si bol ochrnuty na voziku alebo mal nejaku smrtelnu chorobu? Mas tolko moznosti.... Najdi si pracu daj sa dokopy a zacni zit, nielen preklinat inych... Myslis si, ze druhi ludia to maju jednoduche? Kazdy preziva svoj vnutorny boj, kazdy ma strach kazdy chce byt milovany a mat pokoj v dusi.

Okrem toho ak ti vadi TV,zavri sa do izby alebo si daj MP3 do ucha a mas po starostiach. Najdi si pracu, najdi si podnajom a hlavne nesmies chciet vsetko hned!
Nikto totiz nema na ruziach ustlane.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 36  ~  Člen od: 18 november 2014  ~  Posledná návšteva: 23 december 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 30 november 2014 :  18:50:24  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Kresťan, hovoríš že peniaze ti netreba poslať? Tomu sa divím, veď každý túži po peniazoch a ty teraz nemáš z čoho žiť. Podnájmy sú drahé aj pre zamestnaných.
Inak neviem kto by mal v dnešnej dobe odvahu zobrať neznámeho internetového pisateľa k sebe do bytu... Aj keď to čo píšeš sa mi páči - áno doba je zlá, ľudia postrádajú svetlo života. Citlivý človek to má vo svete ťažké. Nerozumiem akože nevieš vychádzať s rodinou a ideš na ulicu. Vraj zlé medziľudské vzťahy bývajú hlavnou príčinou bezdomovectva. Hrôza! A do kláštora ťa to neláka? Lebo inak neviem kde to takto príde.

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 01 december 2014 :  22:16:10  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Napíš radšej jak tvoje problémy začali a rolu jednotlivých ľudí aj seba v nich. To čo si napísal je čudné, podivné.

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Krestan464

Odoslaný - 11 december 2014 :  08:14:56  Zobraziť profil  Pridať Krestan464 do zoznamu priateľov
http://www.svatepismo.sk/suradnice.php?suradnice=Mt+25%2C31+-+46
Amen bratia moji.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10  ~  Člen od: 28 máj 2014  ~  Posledná návšteva: 21 máj 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 14 december 2014 :  21:41:06  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Ty myslíš že je hriechom obávať sa priviesť do svojho súkromia neznámeho človeka z ulice? Pre prijatie cudzích pocestných na prenocovanie bývalo na niektorých panstvách a gazdovstvách vyhradené miesto, ktorým nedisponuje dnešný človiečik v malom panelákovom byte. Iste vieš čo obnáša zodpovednosť...

Krestan464

Odoslaný - 25 december 2014 :  06:24:39  Zobraziť profil  Pridať Krestan464 do zoznamu priateľov
citácia:
Ty myslíš že je hriechom obávať sa priviesť do svojho súkromia neznámeho človeka z ulice? Pre prijatie cudzích pocestných na prenocovanie bývalo na niektorých panstvách a gazdovstvách vyhradené miesto, ktorým nedisponuje dnešný človiečik v malom panelákovom byte. Iste vieš čo obnáša zodpovednosť...

Pôvodne zaslal Koki - 14 december 2014 :  21:41:06

Vazne? Ani s pivnicou?

Ved i v nebi je zodpovednost, nie kazdy je vyvoleny. Hoci vela je pozvanych.

Nechapete, ze tie iste argumenty budete pocut od tych v nebi, tie iste vyhovorky... ze nemozu vas tam vpustit, ved tam nemozu pustit hocikoho, to prinasa zodpovednost. Lebo inde je problem, nie v podmienkach, ale v srdci, ze nenesiete kriz, ktorym vas Jezis poveril.
Niesom cudzi, som ten, ktory kraca za Jezisom. Som vas brat. Ak ma volate cudzim, potom i ti v nebi budu pre vas cudzi.

Koki

Odoslaný - 25 december 2014 :  15:36:48  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Kresťan, skús vidieť život reálnejšie. V dnešnej dobe je ťažké si vybudovať u ľudí dôveru, aby ti len na dobré slovo zverili kľúče a zodpovednosť za byt (firmu, kostol, ...). V paneláku je problém nechať niekoho prespávať hoci len v pivnici (komore), prípadne v spoločných priestoroch domu, aj s ohľadom na susedov; nie každý by tam s pobytom cudzieho človeka súhlasil. Za to sa nehnevaj, niečo také by som ja od iných ani nežiadal a hľadal by som iné cesty.

Mx

Odoslaný - 30 december 2014 :  15:51:56  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Pôvodne zaslal Koki - 14 december 2014 :  21:41:06

Vazne? Ani s pivnicou?

Ved i v nebi je zodpovednost, nie kazdy je vyvoleny. Hoci vela je pozvanych.

Nechapete, ze tie iste argumenty budete pocut od tych v nebi, tie iste vyhovorky... ze nemozu vas tam vpustit, ved tam nemozu pustit hocikoho, to prinasa zodpovednost. Lebo inde je problem, nie v podmienkach, ale v srdci, ze nenesiete kriz, ktorym vas Jezis poveril.
Niesom cudzi, som ten, ktory kraca za Jezisom. Som vas brat. Ak ma volate cudzim, potom i ti v nebi budu pre vas cudzi.
Pôvodne zaslal Krestan464 - 25 december 2014 :  06:24:39

To je ako zo nejakého filmu - mladý začínajúci náboženský radikál hľadá podnájom...

Nič v zlom, mám aj pivnicu, aj garáž a možno aj v niektorej izbe by sa našlo miesto, dokonca aj posteľ, ak by to nemusel byť v duchu chudoby vyslovene ten spacák na zemi. No na druhú stranu som trošku ďalej od Bratislavy. Ak by som bol sám, aj by som pre teba zašiel autom, ak by to teda nebolo proti chudobe. Ale ako väčšina ľudí, čo má už vlastné bývanie, som starší a mám rodinu a nechcel by som svojej rodine vnútiť neznámeho človeka na nocľah silou. Ale zvážiť nejaký dočasný režim by sme mohli, tak sa prípadne ozvi.

Mimochodom, na začiatku pri prvom čítaní ma to pobavilo, človek, ktorý nemá kde bývať, píše o tom na internetové fórum, proste bezdomovec s internetom, fakt sila. Ale to bude preto, že ja som stará škola. Takže nič v zlom.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 30 december 2014 :  21:06:37  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Mx,
veď ty si hrdina a možno aj svätec, keď sa nebojíš vziať si cudzieho človeka do bytu. Lenže ako neskôr... Inak ja by som to nedokázal. Poznám u nás rodinu čo si takto vzala mladého bezdomovca ktorému to s najbližšími neklapalo, no bolo to len na krátko a vraj spolu nevychádzali najlepšie.
Myslím si že obzvlášť živý kresťan by si mal dať do poriadku všetky vzťahy, hlavne s najbližšími, a pokiaľ sú doma nejaké ťažkosti, nemal by to vzdávať a odchádzať. Mx, ja bývam vyše 15 rokov v jednej miestnosti kde nie je ani WC, ani sprcha a umývadlo, ani práčka, ani chladnička, ani varič, spávam na zemi, no skrátka hrôza. Ale mám aspoň internet, notebook a zopár vecí. A hlavne mám stabilné zamestnanie. Podomnou býva stará pani čo si sama pre seba rozpráva, nadomnou mladí milenci, ktorí mi rušia nočný kľud hlučným správaním a sexom. Mám sa preto hnevať a odsťahovať sa ako mi radia najbližší? Určite nie, rozhodol som sa všetko vydržať dokedy treba. A vydržať by som odporúčal aj Kresťanovi464. Pohovor si s ním, keď na to príde...

Mx

Odoslaný - 02 január 2015 :  12:38:16  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Drahý Koki,
nie som ani hrdina (dub, stroj) a ani svätec (to by moja manželka musela byť mučeníčka :D). A nie som ani naivný. Chcel to len na čas a na čas by sa to dalo. Veľa ľudí si pustí do domu podnájomníka a berú za to peniaze, to by bol jediný rozdiel, ja by som peniaze nechcel.
Ja z toho príspevku vidím, aké by tam mohli byť problémy, ale riadim sa heslom:"nakloň ucho, naplň brucho, lásku zjav, vôľu sprav, do výzbroje pridaj mrav" - v tomto poradí.
Ak bude chcieť, pohovorím si. Mimochodom, ja by som na Tvojom mieste Tvoju situáciu riešil inak, 15 rokov by som tak nebýval. Ale nepoznám všetky okolnosti, tak možno sa v riešení mýlim.

A k tomu, čo píše Krestan464, mne je jasné, že dlhodobo nevyspatý človek reaguje a aj vraví (píše) úplne iné veci, ako človek v pohode. CIA používa chronickú nevyspatosť ako prostriedok mučenia. Chlapca treba najskôr nechať vyspať a potom by sa videlo.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

thorah

Odoslaný - 29 marec 2015 :  17:32:41  Zobraziť profil  Pridať thorah do zoznamu priateľov
Máš chvíľu na pokec

morituri te salutant

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 337  ~  Člen od: 15 december 2011  ~  Posledná návšteva: 30 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Prosím o pomoc v otázkach ktorým nerozumiem Téma Next Topic: Magia a okultizmus  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06