|
Odoslaný - 01 október 2014 : 20:21:25
|
Ahojte. Chcela by som sa Vas opytat na jednu vec. Prezivam dost zle obdobie, citim prazdnotu v dusi, nenachadzam zmysel svojho zivota. Najviac ma trapi to, ze si neviem najst partnera, pritom je to nieco po com som vzdy tuzila a aj tuzim, byt milovana a milovat. Problem je v tom, ze vzdy ked stretnem muza isty cas sa stretavame a skonci to pritom,ze ked by som uz chcela otvorit svoje srdce,vzdy to konci rovnakym scenarom, a to takym ze dotycny mi povie, ze to nechajme tak, hlbsie city sa u neho neprebudili. Proste mi povedia, ze som velmi dobre dievca, ale to je vsetko. Velmi ma to trapi, lebo mam uz 29 a rada by som uz nasla toho svojho. Vela sa modlim, ale Boh ma akoby nepocul. Vzdy sa pytam,Boze preco mi nepomozes, co chces este odo mna? Prosim Vas pomozte mi, pocuje ma vobec Boh? A ked ano, tak preco sa mi toto vsetko deje? Dakujem
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 13 ~
Člen od: 01 október 2014 ~
Posledná návšteva: 11 máj 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 október 2014 : 20:34:10
|
Treba dôverovať v Božiu prozreteľnosť inak to nejde. AJ keď hneď nevidíme jeho plán ten je vždy dokonalý. Pýtaš sa ako Jób. čítala si knihu Jób? |
"Toto robíme pre priateľov, aby so zajatím tela nebola zajatá aj ich duša." |
Počet príspevkov: 273 ~
Člen od: 03 február 2014 ~
Posledná návšteva: 27 december 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 október 2014 : 20:59:52
|
citácia: Ahojte. Chcela by som sa Vas opytat na jednu vec. Prezivam dost zle obdobie, citim prazdnotu v dusi, nenachadzam zmysel svojho zivota. Najviac ma trapi to, ze si neviem najst partnera, pritom je to nieco po com som vzdy tuzila a aj tuzim, byt milovana a milovat. Problem je v tom, ze vzdy ked stretnem muza isty cas sa stretavame a skonci to pritom,ze ked by som uz chcela otvorit svoje srdce,vzdy to konci rovnakym scenarom, a to takym ze dotycny mi povie, ze to nechajme tak, hlbsie city sa u neho neprebudili. Proste mi povedia, ze som velmi dobre dievca, ale to je vsetko. Velmi ma to trapi, lebo mam uz 29 a rada by som uz nasla toho svojho. Vela sa modlim, ale Boh ma akoby nepocul. Vzdy sa pytam,Boze preco mi nepomozes, co chces este odo mna? Prosim Vas pomozte mi, pocuje ma vobec Boh? A ked ano, tak preco sa mi toto vsetko deje? Dakujem Pôvodne zaslal sendyB - 01 október 2014 : 20:21:25 Urcite ta pocuje- kazdopadne clovek sa nikdy nemodli dost. Ak sa clovek spravne modli Boh ho vzdy vypocuje. Nauc sa spravne modlit a nezufaj si! |
Počet príspevkov: 196 ~
Člen od: 06 február 2010 ~
Posledná návšteva: 05 júl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 október 2014 : 21:23:21
|
Hadec dakujem, budem sa snazit :-)
Butyl necitala som knihu Job, ani neviem o cim to je, ale kuknem to :-). Dakujem aj tebe |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2014 : 18:12:31
|
SendyB, viem si predstaviť tvoje trápenie, len neviem čo poradiť, nemám skúsenosť s veľmi intenzívnym modlitebným zápasom za určitú vec. Ale myslím si, že človek má byť pripravený aj na možnosť, že veci sa nebudú vždy vyvíjať podľa jeho dobrých predstáv. Svet je aký je a množstvo kresťanov má vážne problémy, no napriek všetkému sa nezlomili a kresťanstvo považujú za hodnotu č. 1. Dokým nemáš partnera, môžeš svoj život vyplniť nejakou bohumilou činnosťou a hlavne si zachovať vieru, nádej a lásku. Neboj sa tam hore o nás vedia, a to prečo sa toto deje zbadáme až neskôr. Ja by som to zrejme zveril do rúk Márie, podobne ako pracovné záležitosti zverujem do rúk sv. Jozefa robotníka. Nech ti teda žehná Pán. |
http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg |
Počet príspevkov: 1460 ~
Člen od: 14 september 2013 ~
Posledná návšteva: 25 marec 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2014 : 16:09:57
|
Dakujem Koki za povzbudenie, naozaj si mi pomohol, len niekedy neviem,co chce este Boh odo mna, ked mam neustale nejake skusky v zivote. Ale asi Boh chce aby som hladala najprv jeho a potom to ostatne. Hadam to raz pochopim, preco sa to vsetko dialo a mozno poviem, ze to malo zmysel. Este raz vdaka |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 október 2014 : 14:35:17
|
sendyB:
Boh ťa akiste počuje, úprimná modlitba sa k nemu dostane. To, že si nevieš nájsť partnera je zrejme spôsob, akým ti chce naznačiť, že máš ísť do kláštora. |
Počet príspevkov: 15 ~
Člen od: 30 apríl 2014 ~
Posledná návšteva: 16 október 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 október 2014 : 14:52:40
|
citácia: sendyB: Boh ťa akiste počuje, úprimná modlitba sa k nemu dostane. To, že si nevieš nájsť partnera je zrejme spôsob, akým ti chce naznačiť, že máš ísť do kláštora. Pôvodne zaslal jery01 - 07 október 2014 : 14:35:17 To síce nie je vylúčené, no je to dosť odvážne tvrdenie vzhľadom k informáciám, aké máme k dispozícii. Možných vysvetlení je viac... |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 október 2014 : 19:04:33
|
No suhlasím s jery01
Ja si myslím, že ťa Boh počuje, možno ťa chce chrániť pred "mužmi" možno to pre teba nie je to prave, možno by si nebola šťastná, časom uvisíš, hlavne sa neprestávaj modliť, a ver že Boh vie čo je pre teba to najlepšie.Mne jedna sestrička hovorila, že ona (ked ešte nebola sestričkou) poznala pár chalanov, chcela mať rodinu, a aj mohla ale nebola by šťastná. |
Počet príspevkov: 5 ~
Člen od: 04 október 2014 ~
Posledná návšteva: 10 október 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 október 2014 : 20:06:38
|
Pre zaujímavosť, poznal som jednu holku z kostola, mala duchovné problémy a pod vplyvom istého človeka vystúpila z RKC, ale potom sa zasa vrátila. Raz hovorila že by s mužom nebola šťastná. Potom odišla za prácou bývať do iného mesta, nedávno som sa dozvedel že vstupuje do rehole. Ale ktovie či SendyB je taký prípad že by netúžila po láske a rodine, ale po uzavretej kláštornej komunite. Mimochodom, poznal som u nás niekoľko ľudí čo odišli do rehole, ale niektorí sa po rokoch vrátili do civilného života a založili si rodiny. Preto pozor, neunáhlite sa... |
http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 október 2014 : 21:04:05
|
citácia: Dakujem Koki za povzbudenie, naozaj si mi pomohol, len niekedy neviem,co chce este Boh odo mna, ked mam neustale nejake skusky v zivote. Ale asi Boh chce aby som hladala najprv jeho a potom to ostatne. Hadam to raz pochopim, preco sa to vsetko dialo a mozno poviem, ze to malo zmysel. Este raz vdaka Pôvodne zaslal sendyB - 06 október 2014 : 16:09:57 Nie som prorok, no možno to je kríž - pre človeka nič neobvyklé, nakoniec, aj sama to vyššie konštatuješ. Lebo keby si netúžila mať partnera a rodinu, potom by si hľadala naplnenie života inde, trebárs v celibáte. A sú aj takí veriaci, ktorí netúžia ani po rodine ani po rehoľnom živote, a tak zostávajú sami, svoj život zasvätia zamestnaniu alebo dajakým záujmom. Boh asi nepôjde volaním proti našej prirodzenosti... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 október 2014 : 21:26:46
|
No chalani to o tom klastore ma teda dostalo. Nemyslim si o sebe, ze by bolo mojim povolanim ist do klastora. Nie som ten typ cloveka, ktory by takymto sposobom zasvatil zivot Bohu. Ja tuzim po laske muza a mat rodinu. Dakujem za pochopenie |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 október 2014 : 09:37:39
|
Ahoj SendyB :)
Po prvé, áno Boh ťa počuje.
Po druhé, prečo sa to deje? Vieš, aj keď sa to našej hrdosti občas a vlastne často nepáči, sme ako deti - a teda je tu vždy niekto starší, kto to vie lepšie. Jednoduchý príklad: dieťa potrebuje injekciu, alebo výter alebo niečo podobné, čo bolí a je veľmi nepríjemné. Dieťa to nevie pochopiť ešte, že je to potrebné, aby bolo zdravé. Rodičia to vedia a preto dovolia túto bolesť. Tak aj náš Boh, On vie čo je potrebné a niekedy to bolí, ale dopustí to, lebo nám to v konečnom dôsledku pomôže. Boh je pri nás a s nami a pomáha nám, aj keď práve prežívame bolesť a smútok. Neznamená to, že nás nepočuje alebo sa prestal o nás starať alebo pre nás už nechce dobro. Takže dôverovať :)
Po tretie, čo súvisí s dvojkou, Boh si často ľudí pripravuje na vzťah. Možno tvoj budúci manžel ešte nie je pripravený. Ešte Boh pracuje na jeho živote, pripravuje ti ho a rovnako teba pripravuje pre neho. Kamarátka, veriaca, sa tiež modlila veľa. A neprichádzal. Po tridsiatke ju pomaly opustila nádej a nerozumela, čo od nej Boh chce. No dostala slovo, že Boh jej ho pripravuje. Tak tomu dala ešte šancu. Ale stále sa nič nedialo. Až po roku či dvoch si začala písať s jedným chalanom, ktorý potreboval duchovnú oporu, hľadal sa, hľadal zmysel. A teraz sú manželia :) On predtým nebol veľmi veriaci a ona si veľmi priala veriaceho muža. No Boh ho pre ňu pripravoval :)
My môžme len hádať prečo nemáš vzťah. Boh to vie prečo, a ver mi, je pri tebe a s tebou a teší sa na to, keď ti toho pripraveného muža bude môcť poslať do cesty a naopak, keď teba pripravenú žienku bude môcť poslať do cesty jemu :)
Využi ten vzácny čas, ktorý teraz máš na priateľstvá, pomoc druhým, pracuj na svojich slabostiach, uč sa nesebeckej láske, pokore... A dôveruj Bohu lebo On ťa veľmi ľúbi a túži po tvojom šťastí. |
Počet príspevkov: 24 ~
Člen od: 05 november 2013 ~
Posledná návšteva: 26 november 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 október 2014 : 17:36:30
|
Ahoj Viki. Dakujem za Tvoje povzbudenie, Tvoje slova, budem ich mat na pamati v tazkych chvilach  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 október 2014 : 18:56:51
|
Viki ti to dobre napísala. |
Počet príspevkov: 5 ~
Člen od: 04 október 2014 ~
Posledná návšteva: 10 október 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 október 2014 : 20:03:30
|
|
|
Odoslaný - 09 október 2014 : 10:30:16
|
Pôvodne zaslal sendyB - 08 október 2014 : 17:36:30 [/quote]Potom by si tu mohla povedať keď nájdeš lásku, som zvedavý ako to dopadne. Viki ti to predložila ako hotovú vec... 
Pôvodne zaslal Koki - 08 október 2014 : 20:03:30 [/quote]
Tak áno, nepoznáme Božiu vôľu, takže nevieme s istotou či má Boh pre ňu niekoho pripraveného. Ale ak by mal pre ňu inú cestu, tak jej to podľa mňa dá poznať. Nenechá ju len tak čakať s túžbou v srdci. Napríklad ako otec Kuffa, ktorý túžil po rodine, ale neskôr si ho Boh zavolal do zasväteného života. Alebo jedna moja známa, ktorá cítila, že ju Boh chce pre všetkých a vybrala si nakoniec single život a venuje sa mladým...
Podstatné je využiť čas, ktorý teraz mám čo najlepšie a dôverovať, že to, čo Boh pre mňa plánuje, bude napĺňať moje srdce radosťou a spokojnosťou :) |
Počet príspevkov: 24 ~
Člen od: 05 november 2013 ~
Posledná návšteva: 26 november 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 október 2014 : 13:53:17
|
Brat Tomas Koki, ked sa podari, tak dam vediet Viki este raz vdaka a aj Vam ostatnym za Vase reakcie  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 október 2014 : 13:17:30
|
citácia: My môžme len hádať prečo nemáš vzťah. Boh to vie prečo, a ver mi, je pri tebe a s tebou a teší sa na to, keď ti toho pripraveného muža bude môcť poslať do cesty Pôvodne zaslal Viki - 08 október 2014 : 09:37:39
A to len bude SendyB čumieť, až jej Boh do cesty v rámci genderovej rovnosti pošle pripravenú ženu. Nikdy nehovor nikdy. ;) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 október 2014 : 14:11:53
|
Jery01 uz vacsiu hovadinu si ani nemohol napisat, sice uz minule si to zabil s tym klastorom, takze v podstate sa necudujem na dalsej Tvojej "mudrej" reakcii. Ale prosim Ta na buduce si svoje mudrosti nechaj pre seba Dakovala som  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 október 2014 : 18:57:30
|
|
|
Odoslaný - 10 október 2014 : 21:14:51
|
Koki no hadam sa z toho nepominiem ani nic podobne Neviem co sa s Vami chalanmi deje, ked mi pisete taketo kommenty  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2014 : 21:13:24
|
|
|
Odoslaný - 12 október 2014 : 22:07:26
|
Koki ake podsvatie?  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 október 2014 : 15:44:17
|
citácia: Jery01 uz vacsiu hovadinu si ani nemohol napisat, sice uz minule si to zabil s tym klastorom, ... Pôvodne zaslal sendyB - 10 október 2014 : 14:11:53 Človek ti nevyhovie... S kláštorom si bola nespokojná, tak som ti prispel ďalšou dobrou radou, a stále nič. Takto si partnera nenájdeš. Ale neboj sa, dobrých rád pre teba mám pripravených ešte za celé priehrštie.  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 október 2014 : 16:47:01
|
Jery01 som zvedava na Tvoje dalsie "moznosti"ohladom mojho problemu urcite to bude znova zaujimava myslienka tak ma prosim Ta nesklam |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|