|
Odoslaný - 28 apríl 2015 : 14:02:21
|
Azuritko, naposledy, iluzionista robi iluzie. Krestan kona z viery a vidi Bozie skutky nie svoje ale Bozie...
Tvoja viera o tom ani nechyruje. Ak je clovek plny svetskeho skumania ukazuje, ze nema ani paru o viere. Hovori to slovo ale nevie co to znamena. Mylis si to s pravidlami na dodrziavanie.
Co mi chces ukazat? Nevies rozlisit kuzelnika od veriaceho v modlitbe? OK. Alebo, ze najdes aj podvodne pokusy mylit ludi alebo pokusy ukazat ako by sa asi dalo klamat? OK.
Ale ukaz mi, ze aj ty aspon obcas v modlitbe zazivas Bozie posobenie rukolapne. Nemozes? Ja mozem.
Viem ti aj pomoct aby si mohol aj ty a pochopis ako si sa mylil. Viera nespociva v studovani, comu naozaj veris to sa ukazuje tym co konas. Chod a vykonaj nieco co je v Pisme ak hovoris, ze mas vieru. Lenze to co ty mas ti dava iba iluziu, ze ty vlastne nemas preco nieco Bozie vidiet. Si v pasci a len studujes ale neveris Bohu. Nekonas a nie si naplnou toho Slova, ze budu klast ruky na chorych a oni budu uzdraveni lebo nechapes ake je to jednoduche a mas v hlave opacnu doktrinu. Nebudu klast ruky, nemozu, my mame iba sviatosti ... je to omyl ale to si uveril.
Nechodis, nekonas a neveris, ze mozes ba priam mas konat z viery a budu sa diat Bozie veci.
Si v tom tak hlboko, ze kto kona je podla teba podvodnik, velmi usilovne pochybujes lebo neveris, ze to vobec moze byt pravdive. Diktuje ti neviera v Bozie skutku cez ludi, mas vieru v popieranie Bozieho Slova.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 641 ~
Člen od: 15 január 2008 ~
Posledná návšteva: 29 júl 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 apríl 2015 : 19:35:38
|
citácia: Azuritko, naposledy, iluzionista robi iluzie. Krestan kona z viery a vidi Bozie skutky nie svoje ale Bozie...
A ako rozoznáš iluzionistu od kresťana? Že iluzionista nieliečil? Keby ten istý človek ťahal nohy, tak by bol zrazu kresťan?
citácia: Co mi chces ukazat? Nevies rozlisit kuzelnika od veriaceho v modlitbe? Pôvodne zaslal MartinP - 28 apríl 2015 : 14:02:21
To ty MartinP nevieš rozoznať iluzionistu od veriaceho. Lebo tie videá čo posielaš, sú rovnakí iluzionisti, ako ten čo som ti ho poslal. Keby som našiel ako lieči (pričom by bolo zjavné, že to je trik), a nahovoril ti, že začínam tomu veriť vďaka nemu, považoval by si ho za skutočného Božieho liečiteľa. Si tak mimo. Totálne zaslepený akýmisi predstavami, ktoré ani len nevieš obhájiť. Nevieš obhájiť ani pol slova z toho čo hovoríš. Myslíš, že videá sú pravda? Že to, ako ťa niekto oklamal, je pravda? Iluzionisti ťa klamú rad za radom a ty im to naivne žerieš. Možno ti to nemožno mať až tak za zlé, ktovie ako si sa k tomu dostal. Ale začni trochu premýšľať a spamätaj sa kým máš čas. Lebo si spadol do obrovskej jamy a si v tom až po uši. Musíš zamakať, aby si sa z toho vyhrabal.
Nieje zlé veriť v Božiu moc. Ani v zázraky. Ale ty si to zobral zo zlého konca a veľmi zle pochopil. Ty si ten iluzionista, ktorý ale tak začal veriť vlastným ilúziám, že už ani nerozoznáš čo je skutočnosť. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 apríl 2015 : 06:06:52
|
Azuritko, zelam ti lepsi usudok. Na videach co som sem dal aj na dalsich od tychto ludi je pravda. Ja to viem lebo to tiez zazivam, autori videi to vedia, ti co sa boli osobne u nich presvedcit to vedia tiez. Niektori ludia s aktivnou sluzbou a vierou v tieto veci no neucinnou praxou si to boli na vlastne oci a ruky pozriet a skusit a zapisali sa do skoly identity. Dnes maju ucinnu modlitbu plnu uzdravujuceho posobenia.
Ziadny problem s preukazatelnostou, osobne svedectva su dostupne. . Ak zadas do youtube Pete Cabrera jr a uz da sypu videa, stovky a medzi nimi su aj pozdravy a odkazy , ktore svedcia o pomoci tohto cloveka pre vieru inych. O jeho vplyve na ich sluzbu. Velmi pekne vyjadrenia. Alebo si zadas the last reformation - nadherne jednoduche poucenie a kopa videi o kickstarte, co su vsetko dokazy platnosti ak hladas a pre seba co a ako funguje.
Iba slepy neuvidi ani pod nos podane.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 apríl 2015 : 07:23:24
|
Presne, si tak slepý, že to čo máš pod nosom nevidíš. Očividné triky považuješ za realitu, lebo sa to týka toho, čomu chceš veriť. A stále nič neobhajuješ. Tvrdenia, tvrdenia a dokola tvrdenia. Viera postavená na ničom. Slabšiu obhajobu vlastnej viery som tu ešte nezažil. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 apríl 2015 : 13:33:42
|
Azuritko, nech sa ti dari. Hladal som dlho az som nasiel ako verit ucinne, sam so to prijal s radostou. Z videi vidno, ze takych co hladali a nasli a aktivne ziju je stale viac.
Nezdielam s tebou pohlad na svet krestanov plny klamarov.
citácia: Presne, si tak slepý, že to čo máš pod nosom nevidíš. Očividné triky považuješ za realitu, lebo sa to týka toho, čomu chceš veriť. A stále nič neobhajuješ. Tvrdenia, tvrdenia a dokola tvrdenia. Viera postavená na ničom. Slabšiu obhajobu vlastnej viery som tu ešte nezažil. Toto by som si po nasom dialogu nedovolil napisat. Mas kopu argumentov ale nevidis nic. Nepotrebujem ti argumentovat textami ako sa ti to paci. Mne staci napisat toto poznam, zazivam to. Naposledy dnes rano.
Nedavno ako som ti pisal, ze minuly tyzden vo stvrtok pri modlitbe cloveku podrastla noha o vyse centimeter a nasledne mi v nedelu potvrdil, ze nohy ma rovnako dlhe. Takyto rozdiel v dlzke noh mal sest rokov od operacie bedroveho klbu a pri chodzi vyrazne napadal na kratsiu nohu. Teraz uz nie, nohy su rovnao dlhe, chodi rovno. Bodka. Nemam ziadny dovod pochybovat o videach, na ktorych sa deje to iste.
Predtym som ti pisal, ze som sa mal moznost modlit za pani s vyskocenymi stavcami v krcnej chrbtici. Tie sa pocas modlitby pohli na miesto a pani uz ma uplnu pohyblivost hlavy bez bolesti. Cele roky tym trpela a dnes ju uz toto netrapi. Mas svedectvo, toto sa da zazit ak viera funguje.
Ukaz mi svoju vieru v skutkoch neznamena, dokaz mi tu a teraz a ja si to dokladne preverim. Mas mat skutky, ktore sa udiali a opat sa mozu diat lebo toto zijes. Staci ak mozes pravdivo povedat co robi Boh cez teba.
Ty teda mas okrenm videi aj moje svedectvo, presne podla Jakuba. Mily Azuritko, ani Pavol apostolom nedokazoval co Pan robil pocas jeho ciest ale im svedcil, rozpravali sa a tesili sa spolocne co Pan kona lebo oni vedeli, ze to je normalne pre nove stvorenie v Kristovi.
Ty to este nevies. Najsilnejsia obhajoba viery su skutky z viery ponad moznosti cloveka bez viery.
Napisal som ti ako sa to deje, ako to suvisi s nami, ako my rastieme alebo padame ale Boh sa nemenia to co On ziskal a daroval nam v Kristovi, to mame a to stale plati.
Skus porozumiet, pozeraj sa tak aby si videl.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 apríl 2015 : 14:11:38
|
citácia: Azuritko, nech sa ti dari. Hladal som dlho az som nasiel ako verit ucinne, sam so to prijal s radostou. Z videi vidno, ze takych co hladali a nasli a aktivne ziju je stale viac. Nezdielam s tebou pohlad na svet krestanov plny klamarov. citácia: Presne, si tak slepý, že to čo máš pod nosom nevidíš. Očividné triky považuješ za realitu, lebo sa to týka toho, čomu chceš veriť. A stále nič neobhajuješ. Tvrdenia, tvrdenia a dokola tvrdenia. Viera postavená na ničom. Slabšiu obhajobu vlastnej viery som tu ešte nezažil. Toto by som si po nasom dialogu nedovolil napisat. Mas kopu argumentov ale nevidis nic. Nepotrebujem ti argumentovat textami ako sa ti to paci. Mne staci napisat toto poznam, zazivam to. Naposledy dnes rano. Nedavno ako som ti pisal, minuly tyzden vo stvrtok pri modlitbe cloveku podrastla noha o vyse centimeter a nasledne mi v nedelu potvrdil, ze nohy ma rovnako dlhe. Takyto rozdiel v dlzke mal sest rokov od operacie bedroveho klbu. Bodka. Nemam ziadny dovod pochybovat o videach, na ktorych sa deje to iste. Predtym som ti pisal, ze som sa mal moznost modlit za pani s vyskocenymi stavcami v krcnej chrbtici. Tie sa pocas modlitby pohli na miesto a pani uz ma uplnu pohyblivost hlavy bez bolesti. Cele roky tym trpela a dnes ju uz toto netrapi. Mas svedectvo, toto sa da zazit ak viera funguje. Ukaz mi svoju vieru v skutkoch neznamena, dokaz mi tu a teraz a ja si to dokladne preverim. Mas mat skutky, ktore sa udiali a opat sa mozu diat lebo to zijes. Staci ak mozes pravdivo povedat co robi Boh cez teba. Ty tu mas aj moje svedectvo, presne podla Jakuba. Mily Azuritko, ani Pavol apostolom nedokazoval co Pan robil pocas jeho ciest ale im svedcil, rozpravali sa a tesili sa spolocne co Pan kona lebo oni vedeli, ze to je normalne pre nove stvorenie v Kristovi. Ty to este nevies. Najsilnejsia obhajoba viery su skutky z viery ponad moznosti cloveka bez viery. Napisal som ti ako sa to deje, ako to suvisi s nami, ako rastieme alebo padame ale Boh sa nemeni. Co On ziskal a daroval to mame a to stale plati. Skus porozumiet, pozeraj sa tak aby si videl. Pôvodne zaslal MartinP - 29 apríl 2015 : 13:33:42
Si nainvý. Nie všetko čo zažiješ a deje sa v dákom videu musí byť nutne pravda.
Tvrdenie podrástla o centimeter... To je taká vzdialenosť čo sa pomaly ani nedá odmerať. To by mohol potvrdiť asi len rontgen.
Ty nechceš žiť podľa pravidiel, či riešiť texty, ale skutky. Ako si overuješ, že konáš správne? Z biblie? To sú texty. Vytváraš si zároveň pravidlá. Tvoja viera je sama v sebe rozporuplná tak ako ju prezentuješ. Na overenie ti stačí naivné dúfanie. Dlho si hľadal? Ako to, že si sa potom chytil aj nalomenej pochybnej slamky? To si radšej mohol ostať v hľadaní.
Ten kto nevidí, si ty. Nevidíš nič. Keď sa jedná o uzdravenie, si strašne slepý, aby si náhodou neobjavil omyl. Žiadne kritické uvažovanie v tomto smere. Slepá viera. Príkladne slepá. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 apríl 2015 : 14:25:29
|
Postavit si chymeru, ze Boha mi niekto musi dokazat nas vrhne do pasce spolu s ateistami, ktori si pytaju dokaz Boha.
Dokaz Boha nemame ale Bozie Kralovstvo sa stale dokazuje mocou.
Vyskusaj si aky je to rozdiel mat pri chodzi nohu kratsiu o viac ako centimeter. Skus si skratit jednu nohu spagatom a pokus sa kracat. Opat len hadzes prazdne dohady, kym clovek co modlitbou riesi problem stoji pred realitou. Rovnako ako ti opat vyberova slepota zavelila obist napravenu chrbticu. Komentujes jedine to, co ti tvoja neviera dovoli spochybnit , to s cim nemozes pohnut to pre teba zmizlo v momente ako si to precital.
Pismo hovori, ze kto neprijal Bozie slovo k tomu prisiel zly a Slovo mu ukradol. Si toho prikladom, prave toto zazivas.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 apríl 2015 : 16:25:58
|
Mať nohu o centimeter kratšiu? Podľa lekárov som to kedysi mal aj ja a ani som si to neuvedomoval. Zistilo sa to až vtedy, keď sa začali prejavovať iné problémy, ktoré tá kratšia noha spôsobovala. Keď som už o tom vedel, tak som si všímal rozdiel, no ak by mi niekto odrazu povedal, že mi to nejak vyliečil, tak pokiaľ by som tomu človeku uveril, nebol by problém si nahovárať, že je noha odrazu v poriadku...
Martin, Tvojim videám nemáme dôvod veriť, nech ich je na YouTuBe hoci aj miliarda... Stretni sa s Maťom a ak nám on potvrdí prirodzeným spôsobom nevysvetliteľné uzdravenie nejakého pacienta, to bude pre nás dôvod k zamysleniu a nie nejaké videá... |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 apríl 2015 : 18:15:40
|
citácia: Mať nohu o centimeter kratšiu? Podľa lekárov som to kedysi mal aj ja a ani som si to neuvedomoval. Zistilo sa to až vtedy, keď sa začali prejavovať iné problémy, ktoré tá kratšia noha spôsobovala. Keď som už o tom vedel, tak som si všímal rozdiel, no ak by mi niekto odrazu povedal, že mi to nejak vyliečil, tak pokiaľ by som tomu človeku uveril, nebol by problém si nahovárať, že je noha odrazu v poriadku... Martin, Tvojim videám nemáme dôvod veriť, nech ich je na YouTuBe hoci aj miliarda... Stretni sa s Maťom a ak nám on potvrdí prirodzeným spôsobom nevysvetliteľné uzdravenie nejakého pacienta, to bude pre nás dôvod k zamysleniu a nie nejaké videá... Pôvodne zaslal Reconquistador - 29 apríl 2015 : 16:25:58 Pekne si potvrdil , ze tento problem s kratsou nohou po case prinasa nasledky.
Nie je to totiz cosi zanedbatelne iba preto, ze sa to niekomu zda malickost. Nieco co udajne ani nejde namerat a skoro to asi ani neexistuje. Praveze aj takto mala asymetria v dlzke noh je tak realna tym co sposobuje. Casom sa kumuluju problemy z toho plynuce. Nemozeme nihilizovat jeden centimeter alebo menej ak je prave toto pricinou celej retaze roznych problemov v inych castiach tela.
Aj noha menej ako o centimeter kratsia sa vie neprijemne prejavit. Intenzita s akou nas to moze zasiahnut je individualna, niekto doslova trpi a niekoho to len obtazuje.
Beznym nasledkom su bolesti chrbta v driekovej chrbtici vnimane vacsinou nesymetricky, mozne bolesti hlavy, tiez stuhnuty chrbat, bolestiva obmedzena pohyblivost pri predklone, nepohodlie pri dlhsom sedeni alebo stati, ktore sa stava chronickym. Pricinou je taka zdanliva malickost ako je o kusok kratsia noha.
Pri modlitbe dochadza k vyrovnaniu dlzky noh, k okamzitemu ustupu popisanych syndromov a clovek si vacsinou dokaze dosiahnut az na palce na nohach bez bolesti v chrbte.
Takze aj taka zdanliva drobnost - puhy centimeter vie strpcit zivot bolestami a obmedzit cloveku pohybove aktivity.
Nie je to vsak malickost lebo toto casto trva roky. Veriaci clovek to moze zmenit v podstate okamzite.
Iny priklad skutocnej velkosti napriek zdanlivej malickosti je mozgova prihoda. Pricina je doslova titerna ale aku paseku narobi, ked sa ucpe privod zivin v citlivej casti mozgu... chapeme uz , ze "taka drobost" nie je ziaden argument?
Pritom nejde o to ci sa sam vnimam ako spravny veriaci ale o to ci moja viera je v sulade s Pravdou Slova. Ci to co je bytostne mojim presvedcenim, nie to co iba argumentami tvrdim ale to ci moje hlboke ja je nastavene na Pravdu podla Slova. Lebo clovek vie verit a velmi uprimne verit, hoci je zavedeny do nepravdy. Nepravda vsak neukaze svoju silu aj ked ju uprimne vyznavame ale iba svoju neschopnost. Sila je jedine v Pravde.
To hlboke VERIT je klucom lebo ak tam prebyva Pravda ukazu sa jej prejavy celkom prirodzene. Ak mame nepochybujuce splynutie s Pravdou a nakolko ho mame nepochybujuce, natolko sa demonstruje jej ucinok.
Toto je vyucovanie podla Pisma priamo od Pana Jezisa. Staci to jasne uvidiet a v tomto mame navod ako spolupracovat s tym co sme uz dostali a co uz stedro mame k dispozicii.
Uz aj to co vidite na videach spolu s tym co pisem, ze som uz zazil, uz to je dovod aby ste skusali pozerat inymi ocami do liniek a do vyucovania, ktore vam spominam a na ucitelov, o ktorych vam pisem.
Tu nejde o vase pravidla a liturgiu. Je to o schopnosti ozivit svoju vieru, svoju schopnost s doverou prijat Slovo a preto konat co Slovo hovori a zazit, ze to je automaticky ucinna modlitba. Cim vacsia dovera tym lepsi ucinok. Boh JE dokoran, to my sa ucime objavit navod v Jeho Slove, jednoduchy az to ide oci vybit a dostupny aj najjednoduchsiemu cloveku.
Ako hovori Azuritko slepa viera, OK da sa to tak povedat len pridajme to dolezite, je to slobodna viera uplne spolahnuta na konanie Boha. Ak sme naplneni tym co znamena Jeho Slovo, potom hocikto z nas uvidi ucinok. Pravda uverena a uskutocnovana nesie ucinok.
Je to lahke. Lebo pochopis, ze ty nekonas uzdravenie. Nedokazes ani nemozes, ale vies mat Jeho sucit a Jeho laskave slovo a tvoj dotyk s chorym a tvoju vieru, ze Boh je v tebe, ze On je Sila a dovod a prava Pricina a Uzdravenie a On sa v tandeme s tebou stal Riesenim, ktore sa teraz tvojou vierou ukaze, hoci ziskane bolo uz pred 2000 rokmi, teraz sa dorucuje choremu. Boh oslobodil a ty dorucujes priepustny list. Veris Jemu a robis jednoduche ludske konanie, ale ocakavas uvolnenie Jeho moci z teba a On skutocne uvolnuje Boziu moc a zmeni vsetko podla toho nakolko Mu verime...
Iba Mu veris a preto, ze si skutocne uveril uz ocakavas, ze to kazdu chvilu uvidis a ides lebo chces vidiet tu pomoc a tesit sa ako Boh zasiahol dalsieho brata a Jeho pomoc sa tak stava naplnou tvojho zivota s Nim.
To najdolezitejsie zo vsetkeho co Mu treba uverit je, ze od krstu si Jeho SYN. Toto som. Kazdy z nas aj ked tomu do dosledkov nevieme este uverit. Vediet kto SME v NOM robi nase slovo silne z viery, silne Nim lebo On je nasim Zivotom. Uz Zije SYN nie stary ja. SYN a DEDIC BOZIEHO TRONU, chapes ako daleko ide co nam Pan Jezis znovu ziskal? Sme SYN, ktori sluzi ale je rodom kral neba a ma realnu vladu. Hoci chodi v pokore je to vsak kralovska krv.
Nie pre nasu ludsku skvelost ale iba preto, ze Jeho tesi mat SYNA v nas a to si On sam aj predsavzal aj dokonal a my to mame uverit Jemu. Je to dar.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 apríl 2015 : 20:25:18
|
Tak dlhá reakcia a pritom si nereagoval na to podstatné, na čo som v mojom príspevku mieril... To, že ten centimeter vie chýbať, to je pravda. Ale problémy s tým spojené niesú tak badateľné, aby si človek nedogázal vsugerovať, že už problémy niesú a je zdravý! Ty nejakému človeku povieš, že ho Boh vyliečil a on Ti uverí. Na ňom sa nič nezmení, centimeter stále chýba, ale on jednoducho verí tomu, že ten centimeter je späť. Ten centimeter nespôsobuje, že by si človek všimol, že chodí krivo. A ak mu to už prinášalo bolesti? Tie ľudský mozog dokáže potlačiť. A ak neskôr ten človek aj bolesti cíti, tak za jedno to už nieje na kamere a za druhé, môže to zhodiť na niečo iné (ťažká práca napríklad). Preto je naozaj potrebné, aby nejaké zázračné vyliečenie potvrdil lekár, ktorý vie v akom stave daný človek bol pred zázrakom a vie zistiť jeho stav po zázraku.
Zázraky, vrátane zázračného vyliečenia sa dejú. No neverím, že sa tak deje v tých vašich sektách. Nevidím totiž dôvod, aby Boh zázrakmi podporoval vaše falošné náboženstvo. |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 apríl 2015 : 22:38:14
|
citácia: Postavit si chymeru, ze Boha mi niekto musi dokazat nas vrhne do pasce spolu s ateistami, ktori si pytaju dokaz Boha. Dokaz Boha nemame ale Bozie Kralovstvo sa stale dokazuje mocou. Vyskusaj si aky je to rozdiel mat pri chodzi nohu kratsiu o viac ako centimeter. Skus si skratit jednu nohu spagatom a pokus sa kracat. Opat len hadzes prazdne dohady, kym clovek co modlitbou riesi problem stoji pred realitou. Rovnako ako ti opat vyberova slepota zavelila obist napravenu chrbticu. Komentujes jedine to, co ti tvoja neviera dovoli spochybnit , to s cim nemozes pohnut to pre teba zmizlo v momente ako si to precital. Pismo hovori, ze kto neprijal Bozie slovo k tomu prisiel zly a Slovo mu ukradol. Si toho prikladom, prave toto zazivas. Pôvodne zaslal MartinP - 29 apríl 2015 : 14:25:29
Vieš čítať? Čo to melieš? Mne nikto nemusí dokazovať Boha. Si ty snáď Boh? Alebo iný šarlatáni na videách? Ja chcem dôkaz od teba, že ty si naozaj niekoho vyliečil skrze Boha. Boh môže liečiť. Aj človek skrze neho. Ale ja neverím tebe MartinP. Ani tým v tých videách. Lebo je to nedôveryhodné. Vždy je to niečo, čo sa nedá nijako cez video alebo slová overiť. A áno, treba zázraky takých sektárov ako si ty overovať. Lebo ty nabádaš proti katolíckej viere. Ak si takéto čosi dovoluješ, tak si veľmi dobre musím overiť, čo to trepeš za voloviny a posielaš za hlúpe videá. A ty by si mal robiť to isté. Nie slepo veriť. Načo ti je slepá viera? Že klameš sám seba? To ti vyhovuje? Opantala ťa túžba po moci uzdravovania? Cítil by si sa zbytočný, keby akože neuzdravuješ? Nauč sa o čom je pomáhanie ľuďom, a nerob z nich idiotov.
|
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 máj 2015 : 11:08:24
|
Minuly tyzden sme zazili oslobodenie nasej sestricky od demona. Prosila nas o modlitbu lebo v sebe citila nieco cudzie co ju nutilo konat veci, ktore ani nechcela robit, no citila natlak a ked to posluchla potom sa trapila lebo ju to mrzelo. Vravela, ze to je nieco v nej ale ona to tam nechce.
Pri modlitbe sa demon prejavil najskor strnulostou potom napatim a vyraznou triaskou, nakoniec vysiel a v sestricke sa rozlial pocit stastia. Bolo krasene sledovat ako si uvedomuje svoju doslova novu identitu. To zle co bolo s nou spojene zrazu bolo prec a ona si pytala zrkladlo lebo si pripadala tak zmenena, ze chcela vediet ci ma aj novu tvar. Vravela, ze vybuch smiechu od stastia zadrziavala iba kvoli myslienke, ze by sme si mysleli, ze sa nahle zblaznila ale taka bola stastna, ze jej pritom tiekli slzy po licach.
Ked sa trosku upokojila hned to isla vyrozpravat svojim detom a zavolala cely svoj dom na modlitbu. Vsetci sa s nou vratili do domu jej sestry a za kazdeho jedneho sme sa modlili osobitne, oni tam odovzdavali svoje zivoty Jezisovi. Premodlili sme ich problemy. Napriklad priatelke jej syna sa pritom napravila vybocena chrbtica.
V ten den sme sa modlili aj za dalsich susedov, ktori sa tiez prisli pozriet. Vsetci zazili nejake posobenie v ich prospech.
Na druhy den sa vratila aj so svojou dalsou sestrou. Ta si pytala modlitbu z podobneho dovodu, citila v sebe tlak a nutkania, ktore jej pripadali cudzie, nie z jej vole. Modlili sme sa a ona tiez pocitila vyraznu ulavu. Jej sestra nam pri modlitbe pomahla a velmi silno prezivala ked zisitla, ze citi to zlo, vie ho doslova vnimat v rukach ked sa sestry pri modlitbe dotyka a ked to z jej sestry vyslo, ona to vnimala. Nevedeli sme vsak pri oslobodzovani odstranit problem s bolestou v nohe, ktora vystrelovala od chrbtice, prechadzala celou nohou az do prstov.
Mal som podozrenie, ze to moze byt problem v chrbtici sposobeny kratsou nohou ale ona sa na nohu nestazovala. Napriek tomu som ju vyzval aby si sadla chrbtom rovno az na doraz k operadlu stolicky a pod chodidla som jej podlozil druhu stolicku. Potlacil som jej chodidla smerom do panvy a ukazalo sa, ze pravu nohu ma kratsiu. Vtedy sa priznala, ze to ona vie aj to citi ale nechcela sa stazovat aby sa jej nesmiali, ze ma nohu kratsiu.
Boli tam tri rodne sestry a jednu z nich skusenejsiu ako tie dve ostatne som ponukol aby sa ona pomodlila ale nechcela, ze to mam robit ja. Ja som chcel aby si oni overili, ze toto je aj cez ne mozne ved uz veria, same zazili oslobodenie takze nemusia pochybovat o ucinku modlitby.
Sestra, ktora bola vcera oslobodena, ta co zavolala cely svoj dom sa teda chytila nohy svojej rodnej sestry a prikazovala nohe ako som jej vravel. Chvilu sa nic nedialo ale po chvilke zacala plakat cela prekvapena, ze to citi ako sa noha zacal posuvat a my sme naozaj videli ako noha dorastla na dlzku tej druhej. Pritom jej sestra, ktora sa pozerala na svoju nohu ako jej rastie, tiez potvrdzovala, ze to citi od bedroveho klbu po celej nohe. Ked noha dorastla zistili, ze aj bolesti sa uplne stratili. Takto to ostalo aj po par dnoch, ked som ju videl opat.
Dialo sa ovela viac ale takto sa cez posobenie Bozou mocou v nas da evanjelizovat uplne prirodzene a ovela ucinnejsie ako iba recami. Vysledkom takejto praktickej evanjelizacie je clovek so skusenostou a ochotny sam konat, neostava iba teoreticky oboznameny ale sam zaziva co moze dostat a sam posobi v prospech inych a opat sa presviedca, ze Jezis v nas je realita plna moci. Laska medzi sestrami sa uplne obnovila a ich pokoj a stastie v tvari to by som vam doprial vidiet. Uz vedia ako budu pomahat ich dalsej sestre aby sa aj ona presvedcila a sama zazila co ony uz prezivaju. Evanjelizacia praxou...
Oslobodena sestricka sa teraz modli za kazdeho v jej dome. Jej dospely syn po tejto skusenosti mal daky problem a ked ho v sebe vyriesil, prisiel k nej, prosil ju o odpustenie a pobozkal ju z vdaky. Toto u nich nebyvalo zvykom.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 máj 2015 : 13:18:50
|
Akurat si zabudol uviest zdroj odkial si to skopiroval alebo aspon kde sa to stalo. A daj kontakty na tie setry aby som sa mohol presvedcit ze si nevymyslas |
Počet príspevkov: 606 ~
Člen od: 28 október 2011 ~
Posledná návšteva: 05 apríl 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 máj 2015 : 14:40:07
|
mak, moj neveriaci veriaci, dobru spravu nevies spoznat?
Moj mily mak, ziadny iny web toto zatial nema, davam tu o tom prve svedectvo v pisanej podobe, autenticky zazitok z minuleho tyzdna. Mam si to dat aj do blogu aby si si to mohol "overit" aj z ineho zdroja na webe?
Drzme sa temy. Na ukazku ake vysledky prinasa evanjelizacia Bozou mocou by to malo stacit, ale vobec to nie je vsetko. Spomenul som, ze sa modlime v dome jednej sestry, su to moji bracekovci v Kristovi a vam som uz dal link na svoj blog, kde o nich co to pisem.
Teraz si mozes porovnat ako zmyslas ty a ako sa da konat inak. Ak si precitas Skutky apostolov najdes podobnost s modelom v tvojej hlave alebo s tym co som tu napisal?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 máj 2015 : 15:15:03
|
Dobre, posli kontak na niektoru z tych sestier, zavolam jej, porozpravame sa a uvidine ci potvrdi tvoje slova |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 máj 2015 : 16:38:55
|
citácia: Dobre, posli kontak na niektoru z tych sestier, zavolam jej, porozpravame sa a uvidine ci potvrdi tvoje slova Pôvodne zaslal mak - 11 máj 2015 : 15:15:03 Mily mak, mozno sa dockas ale urcite necakas, ze ti sem dam telefonne cislo...
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 máj 2015 : 18:42:30
|
Mozes sukromnou postou. Inac su to zase neoveritelne keci. Ved ako maju evanjelizovat ked tajis kontakt na nich |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 máj 2015 : 07:48:26
|
MartinP tvoje svedectvá nie sú absolútne žiadnym dôkazom ničoho. Aj keby boli z časti pravdivým opísaním diania. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 máj 2015 : 10:15:35
|
mak, nevsimol si si akym oblukom si sa vzdialil od elementarnej slusnosti? Ako sa ti podarilo vymysliet, ze ti mam dat niekoho telefonne cislo? Taka vulgarna neohrabanost ma uz udivuje.
Dal som ti nieco o com zatial nemas ani potuchy. Zial, nevazis si to. Je to vzacne ale nema byt zriedkave, ze sa to naozaj deje. Mozes citat z prvej ruky podane vzacne svedectvo, je to tiez prilezitost pytat sa ak mas nejake otazky. O evanjelizaciu mojich bracekovcov sa nemusis obavat. Je tam vela prace, oni su v pozicii prvolezcov uprostred neveriacich, no robia to dobre.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 máj 2015 : 11:00:23
|
citácia: MartinP tvoje svedectvá nie sú absolútne žiadnym dôkazom ničoho. Aj keby boli z časti pravdivým opísaním diania. Pôvodne zaslal Azuritko - 12 máj 2015 : 07:48:26 Mas pravdu ziaden dokaz vam nikto nedava. Je to svedectvo ake potrebujeme. Prijat mozes no nemusis, ani Pan Jezis nikoho nenuti.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 máj 2015 : 13:08:44
|
citácia: Mas pravdu ziaden dokaz vam nikto nedava. Je to svedectvo ake potrebujeme. Prijat mozes no nemusis, ani Pan Jezis nikoho nenuti. Pôvodne zaslal MartinP - 12 máj 2015 : 11:00:23
Svedectvo čoho? Toho, že niekto si niečo namýšľa, čo mu iný vsugerovali? Čiže svedectvo toho ako funguje ovplyvňovanie? Tohto to možno svedectvo je. Ničoho viac. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 máj 2015 : 13:21:07
|
citácia: mak, nevsimol si si akym oblukom si sa vzdialil od elementarnej slusnosti? Ako sa ti podarilo vymysliet, ze ti mam dat niekoho telefonne cislo? Taka vulgarna neohrabanost ma uz udivuje. Dal som ti nieco o com zatial nemas ani potuchy. Zial, nevazis si to. Je to vzacne ale nema byt zriedkave, ze sa to naozaj deje. Mozes citat z prvej ruky podane vzacne svedectvo, je to tiez prilezitost pytat sa ak mas nejake otazky. O evanjelizaciu mojich bracekovcov sa nemusis obavat. Je tam vela prace, oni su v pozicii prvolezcov uprostred neveriacich, no robia to dobre. Pôvodne zaslal MartinP - 12 máj 2015 : 10:15:35 a si jasny ! Pytat kontakt aby som sa mohol presvedci a uverit je neslusne? Ak by to tvoje svedctvo bolo pravdou horel by si ty a aj ostatni zainteresovani tuzbou vydavat svedectvo, zverejnovali by kontakty, rozpravali by sa s co najvacsim poctom ludi. Prave si sa priznal ze ide o evanjelizaciu tvojich bracekov. Ste teda skupinka uzavreta do seba, vzajomne si vymyvate mozgy a s Jezisom a Cirkvou nemate nic spolocne. Ste sekta ako vysita! A mimochdom ja som ti pred casom poslal autenticke svedectvo ako som ucinkom praveho Ursum vyliecil cloveka. Preco si neuveril tomuto mojmu svedectvo a ja mam uverit tvojemu ktore je v podstate rovnake? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 máj 2015 : 16:59:50
|
citácia: citácia: Mas pravdu ziaden dokaz vam nikto nedava. Je to svedectvo ake potrebujeme. Prijat mozes no nemusis, ani Pan Jezis nikoho nenuti. Pôvodne zaslal MartinP - 12 máj 2015 : 11:00:23 Svedectvo čoho? Toho, že niekto si niečo namýšľa, čo mu iný vsugerovali? Čiže svedectvo toho ako funguje ovplyvňovanie? Tohto to možno svedectvo je. Ničoho viac. Pôvodne zaslal Azuritko - 12 máj 2015 : 13:08:44 Azuritko toto hranici so zaslepenostou. Nerozumies co uci Pan Jezis? On je tak prakticky vo svojej laske a pomoci...
Ake nezmysly o hypnoze a manipulacii si schopny opakovat, len aby si nemal dovod skumat ako sa to moze diat aj cez teba. Toto sa ma diat, co vam pisem a svedcim to je Zivotom cirkvi v kazdom kto uveri...
Ked sledujem coho sa tu dopustate je mi len luto, ze to nevidite, hoci to mozete zit. Viera je ziva ak vedie k skutkom v zhode s pravdou v Pisme.
Pan Jezis v Jan 14,12 hovori, co bude robit, nie nerobit, ten co v Neho uveri. Uvazuj nad tym versom je to o jednotlivcovi, ktori uveri. Skumaj to, bud odvazny.
To uveri, znamena presne to co si videl na videach, jednoducho uveri, ze to je tak a ide to robit. Uci sa to praxou, nie biflovanim pouciek. Nemusis sa bat chyby ved si v Bozej skole nie v napravnovychovnom zariadeni... Nik nie je dokonaly na prvy pokus, ucime sa tu do nas vlozenu dokonalost nechat zazniet navonok. Boh sa tesi odvahe a dovere, nepotrebuje ta nicit ani ty sa nemusis pred Nim zamykal pre strach z moznej "chyby".
Tolko vam zial unika, Boh nam daroval vsetko a doslova sa vklada do nas skumajte Pismo, snazte sa, ide to vidiet a uverit.
Zelam vam ten moment ked objavis, ze to je inak ako si si vymyslel. Pritom nik nenapada vasu snhahu uchranit liturgii a kult. Toto je vsak o tom, ze potrebujeme zacat Zit, nielen spravne slavit.
Slavit ale nezit to je o com?
Povedal som, ze staci malo, trosku vas poucit a povzbudit, ukazat ako to jednoducho robim ja sam, vziat vas a mozete to zazit vy a pochopite ake je to dostupne a skutocne niekomu pomoct Bozim sposobom cez vas.
Odvazite sa predpokladat u Boha taku velkodusnost?
Vsetko ostatne vam zacina dochadzat az ked to zazijete sami. Neverte na moznost nastudovania si Boha. On je Zivot, Pismo nema sancu podrobne ukazat co vsetko sa vo vas udeje ale hovori, ze sa to udeje ked konate z viery podla Jeho Slova.
Zijeme ak koname ako On vravi a toto vam dnes chyba. Boh nechce dalsi nabozensky smernik na Neho, On sa uz nedava len ako naznak ale sa nam dal osobne. Liturgia je doloezita iba ak sa plnui to podstane - ododvzdava sa On sam do nas. Mame Zit Nim, On v nas JE pravy ZIVOT a to sa prejavuje mocou, Jeho Kralovstvo je v moci v nas.
Sme Bozi projekt na Bozi obraz a Jeho podobou uz tu a teraz. On sam sa ukazuje ak Mu verime a koname. Jeho moc vidno, nam nepuchnu ruky silou ani jazyk mocou. My sme malicki ale On je v nas a je MOCNY, tak sme sice slabi no spojeni s JEHO SILOU sme velmi mocni.
Treba to zakusat, nie teoretizovat.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 máj 2015 : 21:21:43
|
Úprimne, už nečítam čo píšeš MartinP. Píšeš priveľa a stále rovnako. Si sektár. To je všetko. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 máj 2015 : 17:05:01
|
Ked Pan Jezis robil co nedokazali prijat, tak Ho raz aj apostoli nazvali matohou a desili sa Ho. Inak povedane apostoli nazvali Boha zlym Duchom a triasli sa pred nim.
Toto robite aj vy: vraj "sektar" cize zvodca, zly duch z tohto uz priam vyskakuje na vas?
Ked vidis skutky z viery v moci nemozes ich prijat. Skutky z viery su predsa mimo tvoj svet dokumentov a dohadov co sa asi moze mysliet roznymi textami.
Bozi svet vsak kypi konanim z viery. Raz aj tebe svitne a s laskou pojdes konat comu si uveril.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|