Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Tradiční a ich pohľady
 Ostatné témy
 list pápežovi
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Konverzie na katolícku vieru v UK(1913 - 2010) Téma Next Topic: Rakúska diecéza Linz (Linec)
Strana: z 3

mino

Stav: offline

Odoslaný - 05 február 2014 :  21:15:35  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Koki povedz na rovinu do akej sekty patris, a to uprimne, uplne a zretelne...

Ked uz tu je taky zachavt uprimnosti ako :

citácia:
Možno je lepšie byť nevedomým modernistom vnútri ako uvedomelým trady mimo.

niekto je radsej heretikom najhrubsieho zrna.

Alebo:

citácia:

mino,ty ma nazyvas protestantom,no ja nim nie som.

ako Hus ktory do konca tvrdil ze nijake bludy nehlasa.

Koki takze sa inspiruj.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 06 február 2014 :  09:37:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
iba blufujes mino.v poriadnej chlapskej spolocnosti by si uz davno skoncil,tu sa vsak naparujes,lebo si chraneny anonymitou.Zbohom tarajko

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 06 február 2014 :  10:03:33  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Keď sa tu spomínajú posledné časy,tak nám bolo dané čo máme vedieť :

"A keby Vám vtedy niekto povedal : Ajhľa,tu je Kristus! alebo: Ajhľa tam je!-neverte." Mk 13,21

"V tie dni,po onom súžení,slnko sa zatmie,mesiac nevydá svetlo,hviezdy budú padať z neba a nebeské mocnosti sa pohybovať.Vtedy uzrú Syna človeka prichádzať na oblakoch s mocou a veľkou slávou." Mk 13,24-26

"O tom dni a hodine však nikto nevie,ani anjeli v nebi,ani Syn,len sám Otec." Mk 13,32

"Nech vás nikto neoklame.Lebo prv musí prísť odpadnutie a zjaviť sa človek neprávosti,syn zatratenia,ktorý sa bude protiviť a povyšovať nad všetko,čo sa volá Boh,alebo je predmetom zbožného uctievania,takže sa posadí do Božieho chrámu a bude sa vydávať za Boha" 2.Sol 2,3n

"Veď tajomstvo neprávosti potajomky už pôsobí,ale prv musí byť odstránený ten,čo ho doteraz zadržiava.Potom sa zjaví ten zločinec,ktorého Pán Ježiš zahubí dychom svojich úst a zničí,keď sa zjaví pri svojom príchode" 2.Sol 2,7n

Pôvodne zaslal Zachariáš - 05 február 2014 :  14:08:22

KC uci o znameniach druheho prichodu Pana Jezisa toto:

Kristus uvedl tato predchadzejici znameni sveho prichodu:
1. Evangelium Kristovo bude hlasano po celem svete.
To neznamena ovsem jeho vseobecne prijeti.
2. Zide se obrati ke Kristu.
3. Vystoupi falesni proroci a antikrist a spusobi veliky odpad.
U sv. Pavla se nazyva antikrist clovekem hrichu, synem zahuby, protivnikem, bezboznikem. U sv. Jana se predstavuje jako vteleni satana a jako pricina odpadu vericich od Krista.
4. Nastanou mimoradne prirodni zjevy na nebi a na zemi, velike souzeni narodu, valky, hlad, mor, zemetreseni.

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 06 február 2014 :  15:28:20  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
janka, konecne veci k teme o konci sveta.
A hned vidno aky je rozdiel medzi taranicami tarajov a tymi co vedia presne kde hladat odpovede.

A potom si pustite do temy kadejakych protestantov a modernistov- ista zaruka ze sa nejde hladat pravda, ale len nezmysly a sukromne fantazmagorie.

ad Zacharias- ja som len upozornil katolikov aby nedali na tarajov a jankina odpoved ukazala, ze som nevaroval zbytocne.

Do taranic tarajov sa nemienim nijako starat. Venujem sa katolikom.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MartinP

Odoslaný - 07 február 2014 :  17:17:59  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
skuste si pozriet aj tento clanok:

http://www.stepanalbert.estranky.cz/clanky/dr.-kelly-bowring-pozitivne-hodnoti-mdm-poselstvi-velkeho-varovani.html

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 641  ~  Člen od: 15 január 2008  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 07 február 2014 :  21:26:41  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
skuste si pozriet aj tento clanok:

http://www.stepanalbert.estranky.cz/clanky/dr.-kelly-bowring-pozitivne-hodnoti-mdm-poselstvi-velkeho-varovani.html

Pôvodne zaslal MartinP - 07 február 2014 :  17:17:59

Nestaci, ze ste uz v inej teme daval odkaz na tu stranku?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 13 február 2014 :  08:02:58  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Janka,odkial Cirkev cerpa svoje ucenie o konci casov,sveta a druheho prichodu Panovho?
Cerpa s Bozieho Slova.Takze to,co ste tu vypisala z katechizmu,je iba kratuckym zhrnutim.Ale aj tak vdaka,ze ste to sem dala.Pre mna je vsak ovela dolezitejsie byt v kazdom okamihu byt pripraveny na osobny Bozi sud,pretoze smrt moze prist kedkolvek,aj teraz.V teme som reagoval preto,lebo zakladatel temy propaguje „irsku prorokynu“,ktora je bludarkou,pretoze hlasa blud mileniarizmu.Varovali pred nou aj biskupi.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 13 február 2014 :  21:15:44  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Zacharias, pramene zjavenia Bozieho su dva: jeden je Svate Pismo a druhy Tradicia.
Ked ja som len kratucko zhrnula, ako by ste nazval to, co ste napisal Vy?
Nie je jednoduchsie a mudrejsie napisat tak ako to uci KC, miesto toho, aby ste daval citaty, z ktorych si moze kazdy vybrat co sa mu paci a aj tak by nedosiel na to, co som napisala ja?
S tym suhlasim, ze je treba byt stale pripraveny.
Kto ma aspon precitany detsky katechizmus, zbada bludy u tych vselijakych "proroctiev".

Zachariáš

Odoslaný - 13 február 2014 :  21:32:43  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Nauka o poslednych casoch nie je z Tradicie ale jej pramenom je jednozncne Svate Pismo.No a to,co som ja tu uviedol,to som si svojvolne z Pisma nevybral,mam to z jednej prednasky od katolickeho knaza,na ktorej vykladal nauku Cirkvi a bolo to ovela sirsie ako tie katecheticke poucky.
Katechizmy su pre mna malo.Ak vam stacia,nech sa paci.Ja sa rad necham poucit od cirkevnych otcov,ktori najlepsie vykladaju Pismo tam,kde je potrebne ho vylozit,aby nedoslo k omylom.A ak koncily a papezi potvrdzuju tuto nauku,nemusim mat obavu.

1.Pt 2,4-5

mino

Odoslaný - 13 február 2014 :  21:35:35  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
No janka, s tymi protestantami budu stale len problemy. Stale a neustale...

Vzdy si budu tarat len tie svoje bludy. Su to bibliolatristi a nicomu inemu sa klanat nebudu.

A este spojenie s modernizmom... no amen tma.

Koki

Odoslaný - 13 február 2014 :  21:41:07  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Sola Scriptura, jedine Písmo. Katechizmus je šlabikár pre prváčikov.
Ak ste ešte nečítali Bibliu, vrelo odporúčam. Sú tam veci ktoré by ste v KKC nenašli.

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 13 február 2014 :  21:50:28  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
No nehovoril som? Co dokazu urobit modernisti zo svojich "konvertitov"?

Protestantov a modernistov.

Takze ti uz katolicke ucenie nikdy nedaju, co kto nema, to neda.

janka

Odoslaný - 13 február 2014 :  21:50:43  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Nauka o poslednych casoch nie je z Tradicie ale jej pramenom je jednozncne Svate Pismo.No a to,co som ja tu uviedol,to som si svojvolne z Pisma nevybral,mam to z jednej prednasky od katolickeho knaza,na ktorej vykladal nauku Cirkvi a bolo to ovela sirsie ako tie katecheticke poucky.
Katechizmy su pre mna malo.Ak vam stacia,nech sa paci.Ja sa rad necham poucit od cirkevnych otcov,ktori najlepsie vykladaju Pismo tam,kde je potrebne ho vylozit,aby nedoslo k omylom.A ak koncily a papezi potvrdzuju tuto nauku,nemusim mat obavu.

Pôvodne zaslal Zachariáš - 13 február 2014 :  21:32:43

Viete dokazat, ze nauka o poslednych casoch je jedine z Pisma?
Berte ohlad na to, ze tu pomaly nikto nema sajnu o Katechizme, tak treba pisat priamo.
Dospelemu cloveku naozaj nestaci pre zivot len Katechizmus, ale ten ma byt zaklad.
Inak Katechizmus je podla Vas co?

janka

Odoslaný - 13 február 2014 :  21:52:18  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Sola Scriptura, jedine Písmo. Katechizmus je šlabikár pre prváčikov.
Ak ste ešte nečítali Bibliu, vrelo odporúčam. Sú tam veci ktoré by ste v KKC nenašli.

Pôvodne zaslal Koki - 13 február 2014 :  21:41:07

Uz ste sa dostal aspon do tej prvej triedy?
Uz viete kto je krestan-katolik?
Viete co je Katechizmus?

Koki

Odoslaný - 13 február 2014 :  22:03:40  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
To bol napoly žart a napoly parafráza pre tých čo hovoria že jedine katechizmus. Neviem ako sa ľuďom podarilo oddeliť Tradíciu od Písma.

Ale teraz vážne; odložte KKC ak ho máte preštudovaný a už začnite poctivo študovať Bibliu.

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 13 február 2014 :  22:19:06  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
To bol napoly žart a napoly parafráza pre tých čo hovoria že jedine katechizmus. Neviem ako sa ľuďom podarilo oddeliť Tradíciu od Písma.

Ale teraz vážne; odložte KKC ak ho máte preštudovaný a už začnite poctivo študovať Bibliu.

Pôvodne zaslal Koki - 13 február 2014 :  22:03:40

Ale Tradicia a Pismo su "len" pramene.
Pravidlom viery je neomylny ucitelsky urad Cirkvi.
Katolik potrebuje ten.
Pochybujem, ze po prestudovani vasho KKC je clovek priraveny na citanie Pisma Svateho.
Nehnevajte sa, ale je to tak.

Koki

Odoslaný - 13 február 2014 :  22:36:23  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Myslím že to odsúvanie Biblie, akoby bola od Luthera, je takisto extrémom. Možno si tradicionalisti myslia že tak budú lepšie chránení pred poblúdením.
V našom modlitbovom spoločenstve kde som začínal sa nikdy nečítalo z katechizmu, otváralo sa jedine Písmo. A pritom to spoločenstvo bolo bohaté na povolania k zasvätenému životu. Nikto stadiaľ nevyšiel ako heretik.

Zachariáš

Odoslaný - 14 február 2014 :  08:03:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Janka,katechizmus bol pre mna dolezity,ked som sa obratil a z neho som sa naucil zakladne prvky viery.Ked som vsak chel ist hlbsie,tak katechizmus uz nestacil.Preto som sa zacal oboznamovat aj s ucitelmj duchovneho zivota,aj c cirkevnymk otcami.
Ked sa pytate,ako viem ci je nauka o poslednych casoch iba z Pisma,tak vam poviem,ze Pismo je Bozie Slovo a z neho Cirkev zije,cerpa a uci.Posvatna Tradicia je to,co nebolo zapisane,ale Cirkev to prijala z ustneho podania a tam patria urcite prvky ohladom liturgickych slaveni,ucty k svatym a disciplinarnych zalezitosti.Ale ak by ste sla do hlbky,tak zistite,ze aj Posvatna Tradicia ma oporu v Pisme svatom a ani protestanti ,ktori ju odmietaju,nevedia vyvratit uctu k svatym,apostolske zriadenie Cirkvi na cele s Petrom a ich nastupcami a podobne,lebo vychadza z Pisma.

Vratim sa este k nauke o konci casov a druhemu prichodu Pana : nauka Cirkvi tu dava urcite predpoklady,ktore sa musia naplnit a cerpa ich z Bozieho Slova.Ale verna Boziemu Slovu nejde dalej,pretoze tu dobu sam Boh prikryl tajomstvom.Uz prvi krestania sa mylili,ked si mysleli,ze koniec pride rychlo,este pocas ich zivota.A v priebehu staroci to bolo este velakrat,ked ocakavali vplyvom zlych udalosti,ze uz nastava koniec.Tak tomu je aj teraz.Lenze Panov den ma prisr ako zlodej,necakane,ked si vsetci budu mysliet,ze j bezpecne.

1.Pt 2,4-5

mino

Odoslaný - 14 február 2014 :  08:18:37  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
zistite,ze aj Posvatna Tradicia ma oporu v Pisme svatom

anathema sit

Mato

Odoslaný - 14 február 2014 :  10:53:19  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
sa nikdy nečítalo z katechizmu, otváralo sa jedine Písmo. A pritom to spoločenstvo bolo bohaté na povolania k zasvätenému životu. Nikto stadiaľ nevyšiel ako heretik.

Pôvodne zaslal Koki - 13 február 2014 :  22:36:23

Ved ako by aj mohol, ked ste si citali a vykladali Bibliu samy? V takomto ponimani je heretik kazdy, kto ju vyklada inak ako Vy.

citácia:
Myslím že to odsúvanie Biblie, akoby bola od Luthera, je takisto extrémom

Nie odsuvanie, ale citanie az ked je na to clovek pripraveny. O tom, ze opacny postup nie je spravny svedcia tie desattisice "krestanskych" denominacii, z ktorych kazda otvara jedine Pismo a zo ziadnej nevysiel este heretik...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Gregorius

Odoslaný - 14 február 2014 :  13:44:08  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
Ked che niekto čítať Bilbiu tak mu doporučujem Susilove komentare k Nz. a Hejclove komentare ku Sz, to su kvalitne diela.

Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est.
Professio fidei Tridentina

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 05 máj 2013  ~  Posledná návšteva: 13 jún 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 14 február 2014 :  19:07:24  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Pismo sv. sa nema len tak citat. Ma presne vymedzene miesto v duchovnom zivote.
Urcite nema miesto dokazoveho materialu v diskusiach pre katolikov, co sa bohuzial bezne deje.

Mame po Tridente, to znamena mame systematicky spracovane Katechizmy, Mravouky, Asketiky atd.
To su veci, ktore obsahuju Pismo aj Tradiciu a hlavne Magisterium.

Vzhladom na stav dnes, ked vsetci maju neoddolatelnu potrebu pouzivat Pismo ako material pre dokazovanie, treba Pismo z ruky prec.

Gregorius

Odoslaný - 14 február 2014 :  20:11:32  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
Ja preferujem kvalitne vierouky, typu Zak, špaček pospíšil, tam mám písmo, tradíciu a neomylné magisterium tri v jednom, a mravouka od Dacika je tiež kvalitné počteníčko,
K tomu písmu, ved niektorí svätí ho čítali celkom s nadšením a to ešte neznamená že boli sektári, len treba vedieť ako na to, a na to sú kvalitné komentáre, tolko som chcel povedať a samozrejme základna znalosť katechizmu nesmie chýbať.
citácia:
zistite,ze aj Posvatna Tradicia ma oporu v Pisme svatom

je blud , pretoze i pismo a tradicia tvoria Bozie ziavenie a obe zlozky su rovnocenne, to je typicky protestantske uvazovanie, co nie je podla mojho nazoru v pisme to zavrhnem, katolik ma to neomylne magisterium

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 05 máj 2013  ~  Posledná návšteva: 13 jún 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 14 február 2014 :  21:00:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Gregorius mam na vas otazky:
1.Ucitelsky urad Cirkvi sluzi Boziemu Slovu,alebo naopak?
2.Co je Posvatna Tradicia a co je jej obsahom?

1.Pt 2,4-5

Gregorius

Odoslaný - 14 február 2014 :  21:20:00  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
Zacharias na prvu otazku strucna odpoved, ucitelsky urad ma moc od Boha
a vydava v roznych veciach konecne stanovisko a nerozhoduje tak ze porovnava rozne tezy s pismom, vedie ho sv. Duch keby to tak bolo neviem kde z pisma by si urad vycucal ze panna maria bola nanebovzata alebo ze ktore knihy su v Biblii
k tej druhej strucne spisy cirkevnych otcov, vyznania viery, liturgie, vyroky snemov a papezov. tomu hovorime tradicia a IBA Riadne magisterium ju ma pravo vykladat, ako Bibliu.

Strana: z 3 Previous Topic: Konverzie na katolícku vieru v UK(1913 - 2010) Téma Next Topic: Rakúska diecéza Linz (Linec)  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06