|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 13:44:27
|
tesat do kamena:
A teraz sa obraciam ku katolíkom na fóre, ktorí si zahrávajú tu na Kréde pohrávať s ohňom: a koketujú s nimi, ba už vidieť, že aj dosť nasiakli /oni vedia, ktorí sú to - podľa toho, koho farby hája a na koho útočia.../ :
Čo poviete, bratia na tieto prípady odpadnutia od KC k sekte sedevakantistov skoro priamo pred očami...? Všetko začína tak nevinne, ako vraji: To "ovocie /zo stromu poznania dobra a zla/ vyzerá na pohľad vábivé a na jedenie chutné..." Okoštujem teda...
A z katolíkov sa tu za pár mesiacov na "katolíckom" Kréde po jednom vyrábajú sedevakantisti, považujúci sa za "spasiteľov pravej KC pre svet...
Preto teraz pripomeniem kúsok z tej bývalej hymny: "Zastavme sa bratia..." Uvedomme si, bratia, v tomto momente všetky kladné asociácie, ktoré nás spájajú s opravdivou KC, založenou Kristom Pánom na apoštoloch na čele s Petrom a ich nástupcami v jednote... Kde je "Peter, tam je Cirkev!" A položme každý sám sebe otázku: Je pre mňa ešte hodnotou byť členom práve tejto KC a urobiť všetko, aby som si to nenechal ani spochybniť, ani vziať? Alebo mi je to už skoro jedno?...
Pri kladnej odpovedi na druhú otázku radím dať sa do behu a utekať preč odtiaľto - presne podľa evanjelia "ak ťa tvoja ruka, noha, oko...zvádza odtni, odhoď... lebo lepšie ti bude, ak..."
odkial to je tento text? |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1231 ~
Člen od: 06 november 2010 ~
Posledná návšteva: 01 máj 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 13:46:07
|
citácia: Tvrdite,ze sa zucastnujem na satanosluzbe.Rovnako to tvrdia aj byvali katolici,ktori prestupili k protestantom.Proste je to tak,ze burici si musia nejako oddovodnit svoju vzburu. Desive a mal somto moznost castokrat vidiet na byvalych katolikocha presne ten isty mechanizmus vidim aj tu na sedesvacantistoch (vtak co spini do vlastneho hniezda nie je dobry vtak)
citácia: Oni aspon neboli taki zurivi fanatici ako to vidim u vas a vasich kamosov,no mylili sa tiez.Boh mi dal velku milost a postupne som sa vratil spat do KC..Prajem vam rovnaku milost, Pridavam sa .... prajem vsetkmy pritomnych sedesvacantistom aby impadli z oci dracie supiny vzbury a neposlusnosti voci sv Otcovi.
citácia: postavili ste si hlavu voči nám, ktorí sme sa snažili vám objasniť vec, no zdá sa, že už neskoro. castkrat clovek pride s pomocou neskoro citácia: Rafael so svojimi jednostranným vynášaniam len negatívov na všetko katolícke by vám tiež nič nenapovedá?... RzB niekolkokrat verejne vyhlasil ze on nie je katolik a ze vzdava za to Panu Bohu chvalu nie je to dost varovny prst ? A dalsi dokonca vzdavaju chvalu Satanovi?
citácia: Ale som si istý, že nie dlho, a my budeme zasa spolu, a "bude jedno stádo pod jedným pastierom". Taký máme prísľub už v Evanjeliu. A potvrdzujú ho aj niektorí súčasní proroci, mystici, že doba zjednotenia Cirkvi pod vedením rímskeho biskupa je veľmi blízko. To nemá byť vecou jednaní, kompromisov, politiky, ale - osobitného Božieho zásahu... Bude to uzasna vec
citácia: Podobnosti medzi protestantizmom a sedesvacantizmom sú zaražajúce a desivé, ale i niektorý cirk učitel asi Ligouri bo Bellarmin povedal že protestanti okopírovali správanie prvých heretikov a toto isté urobili sedesdvacantisti, ktorí sa velmi podobajú protestantom v ich správaní vidno to priam ukazkovo
citácia: Protestanti snažiac sa zakryť to, že ako celá skupina menom protestanizmus si protirečí , hovoria o neviditelnej cirkvi Sedesvacantisti tvrdia podobé veci síce nehovoria o neviditelnej cirkvi, ale de facto smeruju k tomu istemu isté, Maju tezu o neviditelnom papezovi Petrovi ktory kraluje z neba a zabudaju ze uloha Petra a jeho uradu je byt zastupca Krista prave tu na zemi a ze skutocny kral cirkvi v nebi je Jezis a ze ked Peter priseil do neba tak jeho uloha zastupcu skoncila: vari snad bude Krista zastupovat ked je Kristus v nebi pritomny?
citácia: slúžili apoštoli sv. omšu po latinsky? áno/ nie dobra otazka. kde vidite problem?
citácia: a/prečo by biskup, kardinál Korec nemal byť platne vysvätený, b/prečo by jeho vysviacky nemali byť platné?... reagoval som na to že to prvé som netvrdil Na to druhé som dal otázku Elovi aby nám vysvetlil kedy je sviatosť platná. citácia: vyhol si sa odpovedi a vysvetleniu ako vzdy jeho odpoveď nechávam na posúdenie.(samozrejme ani slovo o tom, že jeho údajný svätiteľ má na sebe akúsi divnú vec) Vari platnost zalezi na to co ma svatitel oblecene? no ale kde sme !!!
citácia: A inak sa mi páči prehľad "sedevacantistických pápežov"... Elo sedevacante je o tom, že Stolec sv. Petra je neobsadený. Ak si niekto zvolil pápeža tak logicky sede vacante nie je. formalne sice pravda, ale sedesvacantisti maju dve skupiny jedni sa zmierili so sede vacante a druhi to riesili zvolenim vlastneho sukromneho papeza ani jedno riesenie nie je spravne: spravna je poslusnost voci sv Otcovoi Frantiskovi
citácia: Mino, dovolím si pripomenúť vám, akú závratnú "karieru "vo vašom vývoji ste urobili. zvlcilost casom narasta aj u heretikov minulosti to bolo presne takto isto .... podobnost je az zarazajuca , ale zial nevedie k sebareflexii
|
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 15:54:05
|
Až na to že nijakú "závratnú kariéru" som neurobil.
O diablovi v Ríme som vedel ešte pred príchodom na toto fórum... len bolo treba doplniť info, ktoré som tu našiel. Vďakabohu za kroky sem.
Každopádne od Korca (modernistu) by som nijaké sviatosti nežiadal. |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 18:30:32
|
citácia: Každopádne od Korca (modernistu) by som nijaké sviatosti nežiadal. Pôvodne zaslal mino - 27 júl 2013 : 15:54:05
Spravne, hoci u neho je aspon podmienka platneho knazstva splnena, na rozdiel od dalsich , ktori uz boli ordinovani/konsekrovani (aj nim) podla foriem prinajmensom pochybnych,
takze Korec vysluzit sviatosti, viazane na knazsku ordinaciu, je schopny, pokial by dodrzal ostatne 3 podmienky platnosti. To vsak dovodne ocakavat od neho nemozno, leda ze by bol poslusny Summorum pontificum, ktore dava pravo veriacich a povinnost poziadanych, vysluzit podla platnych podmienok. Stale tam vsak zostava problem s jeho intenciou, ktoru ako desatrocia nasavajuci a akceptujuci klerik, ma urcite pekne ziadanym smerom ovplyvnenu. No a dufam, ze tu nikto na mytus Korcovej teologickej podkutosti neveri - to ze napisal tolko knih, ho ani nehabilituje ani nerehabilituje.
|
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 18:36:35
|
Pre 99,99% veriacich katolikov je kardinal Korec doveryhodny aj ako biskup tak i knaz a hlavne ako svedok viery,ktory svoju vernost dosvedcil aj vo vazeni.Povysenecke rozumkovanie 2 chytrakov na fore kto vie s akou minulostou je na smiech. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 19:24:24
|
citácia: takze Korec vysluzit sviatosti, viazane na knazsku ordinaciu, je schopny, pokial by dodrzal ostatne 3 podmienky platnosti. cela pointa spochybnenia vysluhovania sviatosti spociva v tom ze sa zmenila liturgia po koncile. ako keby cirkev nemala pravo zmenit bohosluzobne texty
nuz pre Vas mozno ano ale pre mna to nie je dostatocny argument. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 19:44:05
|
citácia: citácia: Každopádne od Korca (modernistu) by som nijaké sviatosti nežiadal. Pôvodne zaslal mino - 27 júl 2013 : 15:54:05 Spravne, hoci u neho je aspon podmienka platneho knazstva splnena, na rozdiel od dalsich , ktori uz boli ordinovani/konsekrovani (aj nim) podla foriem prinajmensom pochybnych, takze Korec vysluzit sviatosti, viazane na knazsku ordinaciu, je schopny, pokial by dodrzal ostatne 3 podmienky platnosti. To vsak dovodne ocakavat od neho nemozno, leda ze by bol poslusny Summorum pontificum, ktore dava pravo veriacich a povinnost poziadanych, vysluzit podla platnych podmienok. Stale tam vsak zostava problem s jeho intenciou, ktoru ako desatrocia nasavajuci a akceptujuci klerik, ma urcite pekne ziadanym smerom ovplyvnenu. No a dufam, ze tu nikto na mytus Korcovej teologickej podkutosti neveri - to ze napisal tolko knih, ho ani nehabilituje ani nerehabilituje. Pôvodne zaslal Rafael - 27 júl 2013 : 18:30:32
Áno presne to. Každý kto sa má vypláchnutý mozog novou teológiou a Korec- podľa kríža novopohan či hippies, si ho nechal vypláchnuť dokonale, má intenciu v keli. Takže ruky preč od platne vysvätených kňazov (dnes už starci), z vypláchnutým mozgom. Tí majú intenciu tak jedine na pečenie koláčov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 19:47:26
|
citácia: Každý kto sa má vypláchnutý mozog novou teológiou a Korec- podľa kríža novopohan či hippies, si ho nechal vypláchnuť dokonale, má intenciu v keli .Co dodat ? Mate svoj vlastny svet v ktorom Vam vsetko krasne hra a ked nieco nesedi tak si vymyslite nejaku konstrukciu aby ste sa tomu vyhli ... (nejake nepodstatne zadrapky o slovicka, alebo nejake ine finty)
a Cirkev ide dalej ale vy ste ostali na kraji cesty |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 20:02:29
|
citácia: Pre Janku, samozrejme ja katechizmus študujem, na týchto stránkach si čítam o problémoch ako je nová omša , ekumenizmus atd. no že študujem hlavne katechizmus to som nenapís, lebo to považujem ZA POVIINNOST KAZDEHO KATOLIKA STUDOVAT KATECHIZMUS a nemyslel som si že o mne uvažujete ako o bežnom katolíkovi , ktorý katechizmus v živote nevidel, žial asi preto lebo vela je takých. S tým kňazom no však ja som uvažoval takto ked sa bude pridržiavať katechizmu bude to mať svoje ovocie, a takto ho spoznám, áno emócie vedia narobiť kopu nepríjemnosti, to som zažil a preto sa nimi absolútne neriadim a ktorý Katechizmus Janka vy vidíte ako najlepsší mne sa pozdával napríklad Tomáškov a Detský z r. 1937 i rimsky je dobry ešte som ho nečital ale i katolícky lidový katechizmus vyzerá byť dobrý /iba som do neho nahliadol, inak aké katechizmy mená boli vydané pred koncilom ich mená skúsim pohladať po internete bo antikvariátoch ? aby som si i tie prečítal. Pôvodne zaslal Gregorius - 27 júl 2013 : 07:53:47 vsak preto, ze ste pisal, ze uz ste detsky cital, som napisala, ze mate teraz pozriet do velkeho inak by som bola odporucila detsky skuste sa mina popytat, ci nieco vhodne nepredava alebo mozno este Rafael pride s ponukou knih ja zatial nemam vela knih precitanych, skor citam, co je prave potrebne vediet ucim sa za jazdy vsimla som si, ze robite aj to, ze ked Vam nieco z prispevku nesedi podla nauky KC, tak zareagujete mohol by ste k tomu pridavat aj konkretnu cast katechizmu, ktora tomu odporuje takto by ste mal cierne na bielom blud proti nauke KC to, ze druha strana to nepochopi, a bude vymyslat, je jej vec, Vy ostanete nepriestrelny, robte to tak hlavne pre seba
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 23:09:07
|
Velký katechizmus to je ktorý ? |
Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est. Professio fidei Tridentina |
Počet príspevkov: 196 ~
Člen od: 05 máj 2013 ~
Posledná návšteva: 13 jún 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 júl 2013 : 23:28:23
|
je ich viac napr. Krestanska cviceni, Jan Novak nie som si ista, to by vedeli povedat ini, ale Tomaskov sa mi zda byt dost obsiahly |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2013 : 00:16:59
|
ja pozeram viac katechizmov naraz mam aj tridentsky aj KKC (novy velky) a mam aj Viem komu som uveril mam aj Nase vira pripadne katechizmus Antona Hlinku zo Slobodnej europy (kazne na temu KKC, kde spickovo na urovni rozobera vsetky katechizmove temy) aj kardinala Gibbonsa(Baltimorsky katechizmus) a dalsie. velmi dobry je aj katechizmus pre stredne skoly z roku 1941 v sk jazyku pripadne od Spiesza kniha Sviatosti, od Ratzingera Zaklady viery a taky dobry uvod je aj kniha K jadru krestanstvi od C S Lewisa a dogmaticke knihy od Schmausa tiez nie su na zahodenie |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2013 : 01:08:44
|
No ok misojogi, Tridentský katechizmus má toto(dané v inej téme tu):

ako to "čítač" ako ty dá do súladu s drístami pokoncilných "liturgikov" a "teológov" kde sa vykrúcajú, prekrúcajú a snažia sa všetkých oklamať tým že údajne za mnohých a za všetkých je hádam to isté. Ako vysvetliť tieto prekrúcaniny a dať ich do súladu Jednej, Svätej, Katolíckej, Apoštolskej Cirkvi? (samozrejme ja by som sa nijakého rituálu kde padne: ,,za všetkých" nezúčastnil, lebo je neplatný) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Elo

Stav:
| |
Odoslaný - 28 júl 2013 : 03:33:13
|
citácia: Este cakate, hoci davno viete, coho jedineho ste sa mohli dockat? Vyvoj temy to jednoznacne iba potvrdil. Pôvodne zaslal Rafael - 27 júl 2013 : 08:59:37 Správne, p. Rafaeel, treba napomenúť svojich, nech si plnia svoje povinnosti. /Medzi nami "dievčatami": Zdá sa mi, že na Mina kladiete príliš veľké požiadavky, podobne ako by som ja dať prednášať na konferencii koktavému. Mino nikdy nič poriadne nevyjadrí, všetko iba všeobecne odsúdi, osočí... Nepostrehli ste to? A prečo vy neodpovedáte, napr. aj na moje otázky, a vyhýbate sa ako čert svätenej vode? Dávate tam všelijaké neurčité, viacznačné a náznakovié spamy vo forme obrázkov, starých citátov, domnele platných /len podľa vás/ starých argumentov. KC žije présdsav 21 storočí, a má aj svoju "Skalu" /Petra/ v 21. storočí. Nezdá sa vá, že vy ste stále kdesi na zač, 20. storočia? Veď Cirkev nezaložil Pán ako múzemu 1. pol. 20. storočia, ale stále je dodáva nových pastierov....
citácia: Platnost Korcovej vysviacky nespochybnuje nikto, ani ultras. Zato vyste spochybnili. Mám vám to zacitovať. Mrknite sa, prosím, vyššie...
citácia: Co vsak spochybnit treba, je platnost vysviacok udelenych Korcom najma po zavedeni novych obradov, v ktorych stare texty v rozpore so Sacramentum ordinis boli nahradene novymi, a to este vzate od bludarskych autorov staroveku. To sú len však umelé konštrukcie, vážený. Ak bol biskup platný biskup, tak aj keby bol exkomunikovaný /čo nebol/, jeho vysviacky sú platné. A platné sú, prosím, aj vysviacky podľa nového obradu. Neviem, na základe čoho sa vy pasujete na autoritu vyššiu ako KC, aby ste vy rozhodli, aký obrad má byť, čo v ňom má byť a čo nie. Kristus Pán, pokiaľ viem, dal túto právomoc Petrovi a jeho nástupcom: Čo zviažete na zemi, bude zviazané i na nebi". Takže nehrajte sa, prosím, na pápeža. Ste obyčajný rozkolník a vtejto konkrétnej veci bludár, a ničíte tu KC Kristom ustanovenú na Petrovi a apoštoloch domnelými vašimi subjektívynmi a falošnými argumentami. Nebudem sa s vami hádať o slovíčka v nejakých vami vymyslených starých dokumentoch. Pre mňa sú vždy platnými aktuálne dokumenty cirkevné.Tak to vždy bolo v Cirkvi. Ak sa zaviedli nové ,staré platia len natoľko, nakoľko ich nové pripúšťajú... Nie je to tak presne aj vo vašom podniku? Pápež má "kľúče", on mám moc všetky ľudské disciplinárne, liturgické a akékoľvek predpisy /nie božského, ale len ľudského práva/ zmeniť, upraviť... Nikdy ste nedokázali, a ani nedokážete, že to tak nie je. /Jediné, čo sa nemôže meniť, to je obsah katolíckej viery, ktorý už bol jednoznačne definovaný, čo však nevylučuje, že nemôže byť ten obsah dopĺňaný o nové svetlo, ktoré Duch v Civki vzbudé, ako to bolo aj s mnohými dogmami mariánskymi a i./ A preto prosím skončite už raz tú maškarádu s neustálym predhadzovaním nám sem tých starých nedogmatických predpisov, či pochybných obrázkov znevžujúcich dôstojnosť našich cirkevných predstavených. Buďte prosím apoň slušným človekom, ak už neviete byť kresťanom. Každý slušný človek si aspoň váži, ak už aj nesúhlasí, s iným, ale nezneucťuje,m ako to vy tu predvádzate, a celá vaša "škola"...
citácia: Tu plati nekompromisna nauka o spravnom pristupe ku dubioznym svateniam: zakaz prijimat ich, a konzekventne zakaz prijimat tzv. sviatosti aj od takych, ktori podla dubioznych svateni boli sami ordinovani/konsekrovani. Dubiózne /pochybné/ sú len svätenia vašich, ako napr. biskupa Oravca. Možno nie neplatné, ale určite nedovolené, lebo funguje proti platnému pápežovi. Mal by sa kajať, a nehrať sa na riadneho biskupa, lebo kope proti Kristej Cirkvi, a teda prot Kristovi. A vy ste v jeho tíme zrjeme, takže vás čaká podobný osud...
citácia: Elo len fideisticky veri, ze je knaz a ze platne udeluje - to mu neberieme lebo je to jeho tvrdohlava fixna idea, budiz. Ale to nijako nestaci na bezhriesne akceptovanie z jeho ruk ponukanych "sviatosti". A toto nie je moj vymysel, ale stabilna nauka KC v mravouke o postoji ku danemu stupnu istoty, aku treba vo vztahu ku sviatostiam VZDY mat. Ja sa, p. Rafael, nepotrebujem potvrdzovať pred vami. Ja viem, čo som, vedia to aj príslušní kompetentní v oficiálnej KC, a tak nepriamo to vie aj pápež. Ale vy neviete, že si zahrávate veľmi nebepečnú hru na akúsi "KC", tvárite sa ako naši spasitelia, ktorí naprávajú domnelé chyby vraj "falošnej KC ". Ale v skutočnosti ste založili len sektu, a s jej typicky sektárskou mentalitou: považovať sa za "jediných", kým všetci ostatní sú "nič"... všetkých odsudzovať, kritizovať, znevažovať /nekresťansky, aj proti Božím príkazom.../, kým jedine seba vyzdvihovať... V čom sa vy odlišujete od jehovistov a niektorých iných fanatikov v protestantizme?...
|
Krajina: Russia ~
Počet príspevkov: 370 ~
Člen od: 27 február 2013 ~
Posledná návšteva: 05 november 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Elo

Stav:
| |
Odoslaný - 28 júl 2013 : 04:02:25
|
citácia: Elo niečo verklíkuje o "práve" meniť čo sa len zachce. Mňa by len zaujímalo prečo tá háveď pomenila komplet všetko, dokonca keď porovnám vysviacky a oni trúbili niečo o "zjednodušovaní", tak dokonca tam aj tie heretické texty pridali- sú dlhšie. Mino, namiesto toho obkecávania, skúste raz /to už aj váš "šéf vás upozorňuje...!/ vysvetliť nám tu niečo naozaj konštruktívne. Nie ja mám vám dokazovať, prečo Cirkev má právo niečo staré zmeniť, pretože to by vám malo byť jasné, že Kristus nezaložil cirkevné múzeum 50.tych rokov 20. storočia, či liturgie 17. storočia, ale živé, dynamické spoločenstvo, rastúce, rozvíjajúce sa v moci Ducha, ktorého symbolom je podľa Evanjelia "horčičné zrno" /a nie kameň/... Vy mi, prosím, dokážte, že KC nemá toto právo, a zamĺknem... Ale vecne, a nie táraninami...
citácia: Ako súvisí vysviacka s nejakým ekumenizmom? Toto Elo nevysvetlí. A terazm prosím ČO?... /má mať, či nemať súvis s ekumenizmom/ Tie zmeny? Vysvetlil som to dosť pobrobne v komentári Janke. Je to na predchádzajúcej strane, o tom, prečo KC zmenila formu ekumenizmu. On ten ekumenizmus /snaha o jednotu všetkých kresaťnovv KC/ v nej vždy bol, len sa prejavoval podľa okolností a vzájomných cirkevných vzťahov /realita/... Ale zrejme je to pre vás príliš vysoká matematika, že?.../
citácia: On má len jednu mantru- môže, urobila... Áno, moja "mantra" je vernosť Kristovi v Jeho Cirkvi, ktorú založil na Petrovi a Jeho nástupcoch. Vašou mantrou je zas akási zvláštná, a dokonca vraj pravá "katolícka" cirkev, ktorá vôbec nemusí mať pápeža ani 50 rokov, ba vôbec... Pápež, posledný platný je vraj v nebi, a vy s ním máte spojenie v rámci spoločenstva svätých, že?... Tak mi vysvetlite, načo potom Pán vôbec ustanovil pápežstvo v Petrovi, a načo potom vlastne Cirkev sa snaží aspoň do 3 mesiacov zvoliť nového pápeža?... Vysvetlite prosím, a nie obkecávajte, že to odniekiaľ vyplýva, že je to ak možné. Llebo ako sa snažím, tak sa snažím, ale do hlavy mi to nejde, Celkom úprimne... Vy veríte takej cirkvi - bez hlavy?...
citácia: Ani za svet mu nenapadne sa zamyslieť, či niekedy tak bezprecedentne a hlavne BEZDOVODNE Cirkev pomenila všetko nakomplet... Ale mantra funguje... A diabol to vymyslel dobre... Ale napadne, zato vás nie. Chcete povedať, že z apoštolských čias prechod do normálnych /pokonščtantínovských/ nebol veľkou zmenou, ktorá sa prejavila prakticky vo všetkom /okrem hlavných právd viery...? Prakticky každý koncil v živote Cirkvi /bolo ich vyše 20/ neprinášal novosti?... nebol aj Trident veľkou zmenou?... Neboli zmeny aj v používaní napr. chleba nekvaseného namiesto kvaseného, či zavedenie svätostánku /okoloi 11. stor./, neboli dokonca aj vo vierouke vyhlásené viaceré nové dogmy, ktoré predtým neboli /potvrdené viaceré mariánske dogmy/?... Nevyvíjalo sa a nemenilo sa aj cirkevné právo počas histórie viackrát? Mino, nezatvárajte, prosím oči... Skúste vidieť všetko, nielen to, čo sa vám hodí... Diabol zaslepuje oči, Kristus otvára. V tom je medzi nami rozdiel, že my ich nmáme otvorené, a vidíme, kým vy ste zaslepení vlastnou dôležitosťou, a tvrdohlavosťou /"len my".../. Zostúpte psorím z tej domnelej výšky... je to sebaklam...
citácia: A Elo perlí... po minulom zozname "sedevakantistických pápežov" už skúša nejakého pochybného "biskupa" Oravca... takže ešte bude zaujímavé čo zas vygoogli. Len tak medzi nami: je to váš biskup alebo nie?.. Či je to tajné?... Pokiaľ viem, on tiež menil názory, ešte viac ako v pastorácii KC za posledné storočie...
citácia: Isteže logickejší. Oni nie sú takí slepí, aby nechápali, že k Cirkvi patrí princíp jej jednoty, hlava, viditeľná a aktuálna hlava, pápež. Zato vy veríte aj v to, čo je snád iba v "rozprávke" - cirkev bez pápeža... Gratulujem takej viere, ani malé deti nemajú takú fantáziu
citácia: Ale zas murári vedeli prečo nejaké FSSPX založili... MOžno. Ale v podstate nie ste vy vlastne na jednej lodi? Nie je aj za vami, aj za starokatolíkmi a lefevristami tiež nejaký slobodomurár, len o tom neviete? Možno by stálo za to zistiť to. Obávam sa, že to je pravdivá hypotéza, a zrejme vás v tomto prípade osvietil Duch Svätý /žeby sa Rafaeel pomodlil za vás - je nedela?.../ [/quote] |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Elo

Stav:
| |
Odoslaný - 28 júl 2013 : 04:51:36
|
citácia: Nechodím nikam a nikoho hneď neprehováram. Ale nemyslím si, že spoločná "modlitba" s pohanmi je správna cesta. A vôbec nie na posvätnom mieste. Pôvodne zaslal mlamanec - 27 júl 2013 : 13:15:18 Pán mlamanec, ja si vás vážim, že hľadáte. Máte právo sa pýtať, ba aj pochybovať do určitej miery. Ale spomínate si, že aj mnohí Židia pochybovali, či je správne, aby Kristus Pán zachádzal napr. k mýtnikom, ako k Zachejovi a pod. Vidíte, On bol oveľa veľkodušnejší ako niekorí z nás. Jána Pavol II a Benedikt pochopili, že ak tí nekatolíci, či pohania prídu do Assissi, a navzájom sa s nimi stretnú, zblížia, ba im aj ukážu ako sa vedia modliť, to bude pre nich možno šanca vplývať na nich, ba možno ich aj podnietiť modliť sa ku Kristovi.
Ono nie je vari prítomnosť Pána na tom mieste, kde sa zišlo určite viac kresťanov v Kristovom mene ako nekresťanov...? Prečo by nemohlo toto byť pozitívne využité pre pozitívny vplyv na pohanov, zmiernenie napätí medzi náboženstvami, aby tých kresťanov všade tak neprenasledovali a pod.? A keďže tam bola i celkom prirodzená motivácia - modlitba za mier, ktorý bol aj vtedy ohrozený /a je stále.../, prečo nepodnietiť aj ich, aby sa zas mier aspoň modlili? Prečo to nevyužiť v dobrom?...
Inak, mnohí sú monoteisti, a ich modlitby, čo myslíte, kde smerujú, ak sa obracajú na jedného Boha Stvoriteľa? Ja myslím, že k Nemu, lebo On ich určite chápe, ved je aj ich Otec, a ak sú zablúdení, tak o to viac ich vyhľadáva... Nebol ten Ján Pavol II naozaj pastierom podľa srdca Ježišovho, ktorý to v jeho mene urobil, aby aj ich vyhľadal?... Nie je povolaná KC všetkých vyhľadávať a snažiť sa všetkých získať, aby sa vrátili domov"?... POdľa mňa Ján Pavol bol ozajstný svätec, ktorý to pochopil, a porozumel mu aj Benedikt /ináč dosť odmeraný a konzervatívny, a to už čosi hovorí v jeho prospech aj v prospev JPII/, ba aj ostatní predstavitelia iných cirkví, ktorí tam boli.
Napokon, naozaj, pokračuje sa v tom, a robia to aj inde, ba aj iné cirkvi. Prečo? Zaiste preto, lebo sa to osvedčilo. Je to šanca pre každého, aby nemuseli - obraze povedané "ísť do Afriky", ked tá "Afrika sama príde" do Assissi, či do Milána, alebo mnoho iných miest vo svete... Nie je lepšie radšej, pán mlamanec modliť sa za požehnanie takýchto stretnutí, aby sa viac prejavila moc kristova, ako neustále spochybňovať a kritizovať ich?... Ja verím, že Jána Pavol II je svätec, ved aj tí exorciti, aj tie uzdravenia na jeho prosby iste nie sú náhodné. Nemyslíte?...
citácia: V kostole nemá čo hľadať žiaden pohanský predmet. Ani keď sa tam Eucharistia nenachádza. Je to miesto zasvätené Bohu. Nachádza sa tam oltár, na ktorom sa premieňa telo na krv Krista. Mimoriadne okolnosti - to je známa pastoračná zásada odjakživa - dovoľujú mimoriadne veci. Tak ako sme za socializmu slúžili tajne sv. omšu na chatách a po domoch bez rúcha, a bez zlatého kalichu a pod. tam ak si pozval Ján Pavol II hostí, a jediné vhodné miesto je v kostole, tak sa ten kostol za pár dni môže zmeniť na sálu stretnutia, odstráni sa Eucharistia, a v tomto svútom mieste dokoncaa /verím/ bude na tých pohanov vplývať aj tá svätosť "vo vzduchu" tohto chrámu. Veď Kristus zaiste tam bol prítomný. A možno "napáchnu" tou pozitívnou energiou aj tie sväté predmety. Kde je naša viera? Vari neveríme v to, že On je tam s nami, ak sú "dvaja-traja v jeho mene"? Nositeľmi domácnosti boli práve kresťania, a to pokladám za dôležité, a oni pozývali, aby mohli iných posvätiť, a nie aby sa nechali znesvätiť.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Elo

Stav:
| |
Odoslaný - 28 júl 2013 : 05:12:17
|
citácia: takze Korec vysluzit sviatosti, viazane na knazsku ordinaciu, je schopny, pokial by dodrzal ostatne 3 podmienky platnosti. To vsak dovodne ocakavat od neho nemozno, leda ze by bol poslusny Summorum pontificum, ktore dava pravo veriacich a povinnost poziadanych, vysluzit podla platnych podmienok. Stale tam vsak zostava problem s jeho intenciou, ktoru ako desatrocia nasavajuci a akceptujuci klerik, ma urcite pekne ziadanym smerom ovplyvnenu. Isteže, pán Rafael, pochybovanie o všetkom, čo je v KC, je - a to plne chápem - zrejme vaším najhlavnejším princípom. Vy ste vôbec ako "cirkev" /všimnite si tie úvozovky a ja ešte dopĺňam ???????.../ vznikli - z pochybnosti. To je váš pokrm a ako vás tu pozorujem na Kréde, to je váž "život". Vy vlastne celé dni, mesiace nič iné neobíte, len rozmýšľate ako byste mohli v niečom spochybniť KC, pápeža tohot, či minulého, koncil, liturgiu KC a i.... aby ste sa všetkým svojim "straníkom" zdal hodnoverný, aby ste sa ospravedlnili vo svojich očiach aj v ich očiach. Chápem že človek nemôže žiť, ak stratí svoju tvár aj pred sebou... Preto je mi vás úprimne ľúto....
Ale predstavte si, aký mohol byť váš život celkom iný, ak by ste takú množstvo energie a času využili na čosi pozitívne: nie spochybňovanie, ale povzdbudzovanie druhých vo viere. Nielen zopár sedevakantistov, za ktorými "precestuvávate"chodíte /ako hovorí Evanjleium o Židoch/ "more a zem", ale tisícky, ba milióny katolíkov, ktorí by viac ako spochybňovanie toho, v čo veria, potrebovali povzbudenie základnej viere v Boha, v Krista, v Evanjelium, v život posdľa neho a pod. Nie je to strata dosť veľká nato, aby ste sa mohli aj pred Bohom obávať za zverené vám talenty? Porozmýšľajte, pokiaľ trvá "dnes"...
citácia: No a dufam, ze tu nikto na mytus Korcovej teologickej podkutosti neveri - to ze napisal tolko knih, ho ani nehabilituje ani nerehabilituje. Naozaj skvelé. Ani v rozprávke by mi neprišlo na um, že také niečo poviete práve vy, ktorý sa Korcovi nevyrovnáte ani do päty... Jeho knihy sú múdre, praktické, posilnil vieru mnohých ešte za socializmu. Náš národ mu vzdáva hold, a vy... !!!! Sám som ich čítal tie knihy. Mnohé, a veru mi pomohli, Ale vaše spaamy, s prepáčením haraburdie, ktoré tu vynášate plné osočovaania, negativizmu a podozrievania nikomu v pravej vire nepom,ôžu, možno len k tej sektárskej, ktorej ste sa pasovaali "pápežom" male len na veľmi maličkom pristore , našťastie, ktorý zrejme aj tak raz spadne - na vašu hanbu... A p. Korec je naozaj vzdelaný muž ako všetci jezuiti, dôstojný biskup, mučeník za vieru, kardinál Svätej Cirkvi, . A kto ste vy, prosím, že sa odvažujete takto zhodiť takého človeka?... To sa naozaj nehanbíte?...
Pôvodne zaslal Rafael - 27 júl 2013 : 18:30:32 [quote] |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2013 : 07:31:45
|
Elo dajte nám sem citát kde niekto spochybnil vysviacku nejakého Korca, ak máte problém s čítaním po slovensky písaných textov, tak sa potom nedivím vašim odpovediam, ktoré zásadne neodpovedajú na položené otázky.
Hippies Korec bol totiž vysvätený pred zavedením nových "vysviacok" a teda niet dôvod pochybovať o jeho platnosti. Pochybovať však o tom, kto položil ruky na niekoho kto mal 28 rokov, a bol zaľúbený do modernistov však už treba. Hlavne či mal pät pokope.
Nakoniec pán Korec to aj dopracoval, s "krížom" novopohanov a hippies na hrudi. S "mučeníkmi" za "modernistickú vieru" ja osobne nechcem mať nič spoločné.
Elo novopohan a modernista Korec položil na vás ruky po výplachu modernistickou teológiou, a s novou (neplatnou) formou vysviacky. Takže od vás by som tak požadoval max. uvarenie čaju a párok.
A prosím vás nikdy nenazývajte pokoncilných břídilov teológmi či liturgikmi, tie drísty čo mali narvané v hlavách nemajú s teológiou a ani s liturgikou nič spoločné. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Elo

Stav:
| |
Odoslaný - 28 júl 2013 : 07:56:53
|
citácia: Elo dajte nám sem citát kde niekto spochybnil vysviacku nejakého Korca, ak máte problém s čítaním po slovensky písaných textov, tak sa potom nedivím vašim odpovediam, ktoré zásadne neodpovedajú na položené otázky. Pôvodne zaslal mino - 28 júl 2013 : 07:31:45 Nech sa páči. To nie je spochybňovanie? Alebo žeby - nedorozumenie?
citácia: Mino, 26. juna: Elo vy ste fakt mimo, vy aj viete kedy bol ten Korec vysvätený? Máte o tom vôbec šajnu?...
citácia: Hippies Korec bol totiž vysvätený pred zavedením nových "vysviacok" a teda niet dôvod pochybovať o jeho platnosti. Pochybovať však o tom, kto položil ruky na niekoho kto mal 28 rokov, a bol zaľúbený do modernistov však už treba. Hlavne či mal pät pokope. POchybnosť o svätosti svätiteľa, však, Mino, to dobre viete, nie je matériou na spochybnenie platnosti jeho vysviacky, ani platnosti vysväteného... Napokon, rozumnému by malo stačiť svedectvo jeho praaktixky mučenícekho života, ochotu trpieť pre Kristaa Cirkev. Ale ak je to mále prevás, tak ťažko vás presvedčí niečo iné...
citácia: Nakoniec pán Korec to aj dopracoval, s "krížom" novopohanov a hippies na hrudi. S "mučeníkmi" za "modernistickú vieru" ja osobne nechcem mať nič spoločné. Na základe čoho tak tvrdíte. Vy ste vôbec čítali jeho knihy?... A viete potom, čo je katolícka viera a čo je modernizmus? Zrejme si pletiete pojmy a dojmy. No sa nepatrí...
citácia: Elo novopohan a modernista Korec položil na vás ruky po výplachu modernistickou teológiou, a s novou (neplatnou) formou vysviacky. Takže od vás by som tak požadoval max. uvarenie čaju a párok. Nie je to pravdy, a keby aj bola, vysviacka je vždy platná, ak je platný biskup. Ba dokonca aj keby to robil nedovolene. Trochu s v práve v tejto veci vyznám. No vy, zdá sa, nie. Zato sa tvárite ako mudrc všetkých mudrcov...
citácia: A prosím vás nikdy nenazývajte pokoncilných břídilov teológmi či liturgikmi, tie drísty čo mali narvané v hlavách nemajú s teológiou a ani s liturgikou nič spoločné. Ja skôr nazývam vás břidilmi a vaše hlášky dristami, lebo to tu dokazaujete deň čo deň. Ak by ste na opušťák, bol by tu čistejší vzduch, a dalo by sa s niekým rozprávať aj konštruktívnejšie. Naozaj musíte do všetkého kecnúť, aj keď sa človek obracia k druhým?...
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2013 : 08:07:11
|
Takže čítať neviete, lebo to bola moja reakcia už na vašu blbosť. A keby ste odpovedali a dali rok, zistili by sme že modernista hippies novopohan Korec bol vysvätený pred 1966 keď sekta zaviedla nové Formy "vysviacok" (ponáhľaľa sa viac ako so satanistickým rituálom NOMom... tam už prebiehala interim "omša")
Takže pochybnosť je o novej heretickej forme vysviacky(kňažskej..teda tej ktorou vysväcuje biskup kňaza) a pochybnosť je o intencii modernizmom vypláchnutého Korca...(toto najviac a preto pochybujem o platnosti akejkoľvek sviatosti vyslúženej aj platne vysväteným - pred 1966- kňazom, biskupom)
Tvrdím to na základe jeho pektorálneho "kríža" ktorého fotka visí tu v téme..."katolík" Korec nerozozná satanistický "kríž" od katolíckeho...Elo sledujete tému? Či aj vám je už novopohanský a hippies "kríž ok? Žeby hippies Korec predal s "vysviackou" aj svoje bludy?
Jeho knihy poznám. tie "mučenícke"--- a tam sa chváli ako sa mu páčia Rahner, Lubac,( a zrejme aj De Chardin) arcikoryfeji bludov a arci bludári.
A len nám ďalej tu dávajte pokoncilných "teológov" a "liturgikov" jasnejšie vynikne že sú to už len odpadlíci modernisti, vďaka vám za ne a ich drísty.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2013 : 11:27:38
|
argument co ste uviedli je tento: citácia: - Korec bol platne vysvateny Korec uznaval 2VK cize ma chybnu teologiu a z toho vyplyva aj nedostatocna intencia - Korec vysviacal podla novej liturgie (pokoncilovej cize nespravnej) a teda jeho vysviacka je neplatna aj z tohto dovodu (nielen nespravna intencia) pochopil som dobre Vase argumenty? ak nie tak doplnte
a teraz moja odpoved: => nova liturgia vychadzala z prvotnej cirkvi. Konkretne vysviacka knazov a biskupov vychadzala z Hypolitovych spisov o tom ako vtedy prebiehala biskupska vysviacka. Ak by sme ju prehlasili za neplatnu tak sme spochybnili aj vysviacky(ich platnost) v Rime z cias prvotneho prenasledovania krestanov a tam nepriamo aj platnost papezov a biskupov tej doby .... (a nasledne aj vsetkych nasledujucich) Tie texty mozu byt maximalne nedovolene ale nie neplatne
=> teologicke nazory nerusia platnost udelovanych sviatosti, aj knaz ktory sa stal ateistom, je exkomunikovany atd atd ma pravomoc v pripade smrti udelit platne rozhresenie. V zasade ale intenciu by mohli narusit len tie chybne nazory ktore sa tykaju sviatosti ktora je udelovana a navyse v podstatnej veci. Cize chybny nazor v oblasti moralnej teologie nemozu narusit udelovanie sviatosti knazstva alebo eucharistie. A aj chybny nazor v oblasti sviatosti knazstva by mohol udelenie narusit len vtedy ked ten nazor spochybnuje sviatost knazstva ako taku, cize napr nazor na to ci ma alebo nema mat knaz tonzuru je nepodstatny. Aj tu vsak bozia moc sa ukazuje vacsia ako nase nedokonalosti: znamy je pripad knaza ktory neveril v realnu pritomnost Krista pre Eucharistii a premenenie chleba a vina na Telo a Krv ---> az raz sa mu pri sv omsi chlieb a vina na Telo a Krv premenili najdete to cez googla ako zazrak sv Januaria Cize Boh sam skrze umysel Cirkvi doplna to co chyba na intencii knaza
V porovnani s takymi to zavaznymi vecami kde napriek vsetkemu je sviatost platna, su Vase zadrapky o slovicka ktore akoze spochybnuju platnost sviatosti uplne smiesne a trapne ubohe.
. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2013 : 12:11:18
|
citácia: argument co ste uviedli je tento: citácia: - Korec bol platne vysvateny Korec uznaval 2VK cize ma chybnu teologiu a z toho vyplyva aj nedostatocna intencia - Korec vysviacal podla novej liturgie (pokoncilovej cize nespravnej) a teda jeho vysviacka je neplatna aj z tohto dovodu (nielen nespravna intencia) pochopil som dobre Vase argumenty? ak nie tak doplnte a teraz moja odpoved: => nova liturgia vychadzala z prvotnej cirkvi. Konkretne vysviacka knazov a biskupov vychadzala z Hypolitovych spisov o tom ako vtedy prebiehala biskupska vysviacka. Ak by sme ju prehlasili za neplatnu tak sme spochybnili aj vysviacky(ich platnost) v Rime z cias prvotneho prenasledovania krestanov a tam nepriamo aj platnost papezov a biskupov tej doby .... (a nasledne aj vsetkych nasledujucich) Tie texty mozu byt maximalne nedovolene ale nie neplatnePôvodne zaslal misojogi - 28 júl 2013 : 11:27:38 Hypolit bol protipapez a niet dokazu, ze udajne jeho "Apostolska konstitucia" sa vobec v liturgii pouzivala, pricom samotny jej text je rekonstruovany a pochybny. Ak je neplatna, vobec sa nespochybnia vysviacky zo staroveku. |
Počet príspevkov: 968 ~
Člen od: 11 august 2011 ~
Posledná návšteva: 30 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2013 : 13:50:32
|
aj ked bolo trojpapezstvo tak cirkev uznavala vsetko co tito papezi robili aj ich vysviacky ostali platne
Ak Hypolit fungoval ako svedok tej dobe tak jeho hriech nie je na prekazku pravdivosti jeho svedectva V kazdom pripade konal pokanie a nakoniec bol vyhlaseny za svateho (ma sviatok 13 augusta) http://sk.wikipedia.org/wiki/Hippolytos_R%C3%ADmsky
a problemom Hypolita nebola liturgia, ale jeho tvrdy postoj voci hriesnikom
samotny dokument je tu: http://www.catholic.szm.com/Apostolskepodanie.doc
spochybnit sa da akykolvek staroveky text vratane Pisma Svateho pre vazne spochybnenie treba aj nejake dokazy a podklady na zaklade historickych metod, tvrdit nestaci ... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2013 : 14:06:35
|
aha misojogi, takže heretik Hyppolit sa stihol obrátiť a potom ešte spísať tú hromadu spisov, ktoré sa mu pripisujú?
Prestaň trepať nezmysly. To že sa nejaký heretik obrátil tesne pred smrťou, nič nemení na jeho bludárskych spisoch... okrem toho, že ani dindy nevie čo presne napísal.
A diablovi zapredanci si vybrali práve "vysviacky" zo spisov heretika je nádherné... mám menej roboty. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2013 : 14:20:48
|
ale on nebol heretik ale protipapez to je dost rozdiel ale niecoho si sa chytit musel ze ano ....
koniec koncov spomen si na to ze Luther chcel vyhodit z kanonu knihu Zjavenia pretoze boli pochybnosti ci ju napisal apostol Jan |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|