|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 11:13:05
|
citácia: neschopnosti spoznať blud katolíkmi najprv by si mal dokazat ze k nejakemu bludu alebo hereze vobec doslo
zda sa ze v tomto smere mas problem ma uspokojit kedze ja pozadujem korektne dokazy a nielen fanaticke zvolania a bomnbasticke prehlasenia |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1231 ~
Člen od: 06 november 2010 ~
Posledná návšteva: 01 máj 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 20:44:58
|
Z diskusií mi stále vyplýva jedno: spochybňovanie Riadneho Neomylného Magistéria. Ja neviem či treba slovo Neomylného napísať na celú obrazovku. Po perlách ducha ako je "disciplinárna bula" (to asi stará mama povedali), sa tu jasne ukazuje odpor tzv "katolíckej cirkvi" voči rozhodnutiam práve Riadneho Neomylného Magistéria. Dôvod je jasný, sekta nič tak nelikviduje ako práve rozhodnutia tohoto Neomylného Magistéria - konkrétne v témach o liturgii. (hlavne že vedia definíciu Mimoriadneho excathedrálneho... ostatné v paži, klasika)
Takže sa rysuje rozdiel medzi KC a tzv pokoncilnou "cirkvou".
|
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 jún 2013 : 21:55:15
|
citácia: .....sekta nič tak nelikviduje ako práve rozhodnutia tohoto Neomylného Magistéria - konkrétne v témach o liturgii. Pôvodne zaslal mino - 26 máj 2013 : 20:44:58
Mě se tu spíš rýsuje hrozící rozpor.
Počet výroků Magisteria různé závaznosti neustále narůstá. Při uvažování o tom, v čem vlastně může být Církev neomylná, a jak to Bůh zabezpečil, aby zjevení bylo Církví předáváno celé a nezkreslené mi přijde logické že:
Církev je neomylná ve věcech víry a mravů (ne ve věcech disciplíny, politiky, přírodních věd, atd.) Boží zjevení je neměnné od dob založení církve Kristem a žádný výrok Magisteria ve věcech víry a mravů, (ani ve věcech discipliny, politiky, liturgie a dalších oblastí, kde se církev vyjadřuje) nemůže to, co bylo Bohem zjeveno, a církev z toho učí od počátku, nijak změnit, ani k tomu nic přidat (vše, co je neomylné ve výrocích Magisteria musí nutně obsahovat jen to, co bylo vírou církve od počátku a bude platit vždy a pro celou církev). To, co nemůže být neomylné (co se netýká víry a mravů), nutně je potřeba změnit, když si to vyžádá dobro církve, a nástupci apoštoů v čele s papeřem na to musí mít právo.
Z tohoto celkového pohledu, když se bavíme např. o liturgii, toho zjevně nástupci apoštolů v čele s papežem mají nutně právo měnit poměrně hodně. I nám lajkům je poměrně zjevné, co se v liturgii týká víry a mravů a mohlo to patit od počátku církve vždy pro celou církev. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 12 jún 2013 : 16:29:05
|
Našťastie tvoja logika neplatí. Chválabohu.
A skús aj upresniť slovo zmeniť. Lebo to môže znamenať, že miesto Offertória dáme tam Iskričkový sľub, a jediné čo pre nás bude dôležité je, či to schválil nejaký panák vyobliekaný v bielych "bikinách". Ak si takto predstavuješ zmenu, tak potom naozaj sa dá zmeniť úplne všetko.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 jún 2013 : 21:32:30
|
citácia: Z tohoto celkového pohledu, když se bavíme např. o liturgii, toho zjevně nástupci apoštolů v čele s papežem mají nutně právo měnit poměrně hodně. I nám lajkům je poměrně zjevné, co se v liturgii týká víry a mravů a mohlo to patit od počátku církve vždy pro celou církev. neomylnost sa tyka len viery a mravov a nie liturgie |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 01:54:59
|
citácia: Našťastie tvoja logika neplatí. Chválabohu. Pôvodne zaslal mino - 12 jún 2013 : 16:29:05
Logika platí. My můžeme dělat logické chyby. Kde mám logickou chybu? |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 07:27:08
|
citácia: miesto Offertória dáme tam Iskričkový sľub, a jediné čo pre nás bude dôležité je, či to schválil nejaký panák vyobliekaný v bielych "bikinách". Presne toto sa stat nemoze a preco? presne pre toto: Cirkev vedie Duch Svaty a Jezis povedal ze je s nami az do skoncenia sveta a to plati cize ked napriek tomu mame Tvoj vyssie uvedeny pocit tak to znamena ze mame hladat kde sme spravili logicku chybu my a nie cirkev ... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 07:42:43
|
citácia: citácia: Našťastie tvoja logika neplatí. Chválabohu. Pôvodne zaslal mino - 12 jún 2013 : 16:29:05 Logika platí. My můžeme dělat logické chyby. Kde mám logickou chybu? Pôvodne zaslal rad.ek - 13 jún 2013 : 01:54:59
Už som odpovedal inde, a ukáž kde sa viera a mravy nevťahujú na liturgiu (zrejme liturgia obsahujúca bludy sa netýka "viery a mravov" však), aby mi bolo jasné, čo sa skrýva pod slovom "zmeniť".
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 07:47:17
|
Zatiaľ to zhrniem. Bludári tu vyskočili s tým, že vraj katolík, nemá právo, nevie, je neschopný zisťovať bludy- dalo sa tu k tomu. Bludári typicky- mŕtvy chrobák.
Druhá vec- bludári tu neustále svojvoľne vykladajú učenie Prvého Vatikánskeho Koncilu ohľadne obsadenosti Stolca sv. Petra. Dal sa tu kánon 102 CIC 1917, kde Magistérium má na výklad učenia IVK zjavne iný názor, než bludári tu. Stále nepomohlo a tá mantra - svojvoľný výklad učenia IVK, sa tu neustále opakuje.
Proste ako telenovela. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 22:39:40
|
citácia: Dal sa tu kánon 102 CIC 1917, kde Magistérium má na výklad učenia IVK zjavne iný názor, ten kanon som si vyhladal na nete hovori len tolko ze ak papezsky stolec bude neobsadeny viac ako 99 rokov tak vznika vazna pochybnost o papezskom urade cize nic k nasej teme
ale k sucasnej situacii sa vobec nevyjadruje tzv sedesvacante je fikcia par ludi na zapade realne a platne boli zvoleni viaceri papezi po sebe a teda vobec nevidim problem
ano argumentoval si tym ze ak papez bude zjavny heretik tak jeho volba je neplatna. ale opat je to len Tvoja sukromna fikcia, pretoze 99.9999% biskupov na svete si to nemysli a nemyslia si to ani pocetni laici je teda zjavne ze ziaden z papezov po Janovi 23 vratane jeho nebol pred svojim zvolenim verejnym heretikom (z definicie heretika vyplyva ze to niekto musi konstatovat a musi sa preukazat jeho tvrdosijnost az vtedy ho mozno povazovat za heretika inak nie) text co ked sa niekto stane heretikom po svojom zvoleni alebo menovani sa zjavne netykal papeza ale len ostatnych cirkevnych funkcii
Ziaden papez nezmenil ziadnu dogmu, zmenila sa len forma liturgie na co mali papezi plne pravo (ako spravne poznamenava a vysvetluje v svojej encyklike PIUS12) a dialo sa to aj predtym, len sa to nehodilo sedesvacantistom do karat tak sa tvaria ze to neexistuje
. to je cela logika |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 22:43:33
|
misojogi, ty nielen píšeš hlúposti, ale dokonca si sa dal aj na prekladanie- samozrejme tvoje preklady za tvojimi "výkladmi" nijako nezaostávajú.
Ale keď bude Petrov stolec neobsadený tých 99 rokov, tak potom sa môžeme venovať tým heretikom, čo si ho uzurpovali. A dovtedy platí ten výklad, čo dal sv. Otec Benedikt XV. A to tvoje fantazírovanie nijako nezmení.
Čo sa týka liturgie, ak zaregistrujem nejakú sv. omšu nablízku tak sa ozvem. Ale pokiaľ viem na území Slovenska sa žiadna neslúži.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 22:51:00
|
TOM sa veselo sluzi napriklad v Marianke a v Moste alebo v Pribete takze kludne mozete prist .... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 23:03:37
|
Nikde sa nijaká neslúži, z jednoduchého dôvodu- neslúži sa podľa misála Svätej Katolíckej Cirkvi, a neslúžia to kňazi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 23:35:24
|
citácia: Církev je neomylná ve věcech víry a mravů (ne ve věcech disciplíny, politiky, přírodních věd, atd.) Boží zjevení je neměnné od dob založení církve Kristem a žádný výrok Magisteria ve věcech víry a mravů, (ani ve věcech discipliny, politiky, liturgie a dalších oblastí, kde se církev vyjadřuje) nemůže to, co bylo Bohem zjeveno, a církev z toho učí od počátku, nijak změnit, ani k tomu nic přidat (vše, co je neomylné ve výrocích Magisteria musí nutně obsahovat jen to, co bylo vírou církve od počátku a bude platit vždy a pro celou církev). To, co nemůže být neomylné (co se netýká víry a mravů), nutně je potřeba změnit, když si to vyžádá dobro církve, a nástupci apoštoů v čele s papeřem na to musí mít právo.
Z tohoto celkového pohledu, když se bavíme např. o liturgii, toho zjevně nástupci apoštolů v čele s papežem mají nutně právo měnit poměrně hodně. I nám lajkům je poměrně zjevné, co se v liturgii týká víry a mravů a mohlo to platit od počátku církve vždy pro celou církev. asi vratim temu naspat aby sme sa tu zbytocne neprekarali ako kofy na trhu nema to totiz zmysel |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 jún 2013 : 23:39:07
|
citácia: citácia: citácia: Našťastie tvoja logika neplatí. Chválabohu. Pôvodne zaslal mino - 12 jún 2013 : 16:29:05 Logika platí. My můžeme dělat logické chyby. Kde mám logickou chybu? Pôvodne zaslal rad.ek - 13 jún 2013 : 01:54:59 Už som odpovedal inde, Pôvodne zaslal mino - 13 jún 2013 : 07:42:43 Nikde jsi neodpověděl, kde je logická chyba v mém příspěvku.
citácia: a ukáž kde sa viera a mravy nevťahujú na liturgiu Pôvodne zaslal mino - 13 jún 2013 : 07:42:43 Protože nejsem teolog a ve tvých příspvěcich kde si po svém vykládáš katolickou víru vidím rozpory, už jsem tu dával příklady. Když porovnáš všechny platné formy mše (pokud ti dělá problém NOM, i do NOMU jich zřejmě bylo poměrně dost) potom se logicky nemůže týkat víry a mravů nic v liturgii, co není přítomno ve všech platných formách mše. I prvky, které jsou přítomny ve všech platných formách mše ještě ale nutně nemusí být součástí věrouky a mravouky. To je jasné i lakovi, který nechce nebo nemůže podrobně studovat teologii.
citácia: (zrejme liturgia obsahujúca bludy sa netýka "viery a mravov" však), aby mi bolo jasné, čo sa skrýva pod slovom "zmeniť". Pôvodne zaslal mino - 13 jún 2013 : 07:42:43 Nevím co Ti není jasné o tom, co z logiky věci vyplývá o právu církve něco měnit. Církev má právo a povinost změnit vše co se netýká pokladu víry (věrouky a mravouky), vždy když si to potřeby a požadavky věřících žádají. A nemá povinnost to měnit pouze tak, jak to předepisuje MINO a nějaké tajné spolky, které církev urážejí a škodí jí (jako např. ještě zednáři apod)
|
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 14 jún 2013 : 07:24:30
|
citácia: Církev má právo a povinost změnit vše co se netýká pokladu víry (věrouky a mravouky), vždy když si to potřeby a požadavky věřících žádají. Presne toto sa pise v spominanej encyklike Mediator Dei (Pius12 - 1947) neviem preco si ju poniektori clenovia tohto fora doteraz neracili precitat je to tam jasne cierne na bielom |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 jún 2013 : 11:30:58
|
Ktovie prečo si pár nadšencov na vykladanie Magistéria (a obťažovanie nás tu svojimi fantáziami) neprečíta úplne jednoduchú vec. A to to čoho sa Neomylnosť týka. Pre istotu to sem dám. Přímý předmět neomylnosti Církve představují všecky náboženské pravdy víry a mravú, které jsou formálně obsaženyv pramenech zjevení Božího. NEPŘÍMÝ předmět neomylnosti tvoří všechny pravdy a věci, bez nichž by nebylo možno poklad zjevení Božího uchovati neporušeným.
Dávam do pozornosti napr. žiadosť generála Tovaryšstva Ježišovho Vladimíra Ledochowského k sv. Otcovi Benediktovi XV, týkajúcu sa hájenia vecného rozdielu medzi essenciou a existenciou.
A ak misojogi príde na to, ako toto súvisí s vierou a mravmi, tak normálne ho navrhnem na Nobelovu cenu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 jún 2013 : 11:39:19
|
Mino,ešte stále márne čakám na vaše vysvetlenie aký je rozdiel medzi plodením Syna a vychádzaním Svätého Ducha vo Svätej Trojicu.Viete?Neviete? |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 jún 2013 : 11:42:35
|
Pán Zachariáš ja mám síce pochopenie na vaše potreby vedieť aj starú Blažkovú, a nevšimol som si ako to súvisí s témou. (na taktiku odvádzania od témy som síce zvyknutý, ale nebudem ju tolerovať) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 jún 2013 : 11:55:23
|
Súvis je v tom,že vy ste mi neodpovedal na otázku v inej téme a tu sa Mišovi núka Nobelovka ak odpovie tak,som si spomenul,že aj keď som Nobelovku nenúkal,odpoved na moju otázku som nedostal.Pritom je to zaujímavá otázka a bol by som vám vďačný,keby ste odpovedal. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 jún 2013 : 13:41:24
|
Rad by som presunul dolezity prispevok k teme, bohuzial uz sa nedal vymazat povodny(kadekto ma potreby riesit si svoje mindraky, popripade robit hovorcov kadekomu, a hlavne neriesit si svoju sklerozu):
Ktovie prečo si pár nadšencov na vykladanie Magistéria (a obťažovanie nás tu svojimi fantáziami) neprečíta úplne jednoduchú vec. A to to čoho sa Neomylnosť týka. Pre istotu to sem dám. Přímý předmět neomylnosti Církve představují všecky náboženské pravdy víry a mravú, které jsou formálně obsaženyv pramenech zjevení Božího. NEPŘÍMÝ předmět neomylnosti tvoří všechny pravdy a věci, bez nichž by nebylo možno poklad zjevení Božího uchovati neporušeným.
Dávam do pozornosti napr. žiadosť generála Tovaryšstva Ježišovho Vladimíra Ledochowského k sv. Otcovi Benediktovi XV, týkajúcu sa hájenia vecného rozdielu medzi essenciou a existenciou.
A ak misojogi príde na to, ako toto súvisí s vierou a mravmi, tak normálne ho navrhnem na Nobelovu cenu.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 jún 2013 : 23:43:22
|
citácia: NEPŘÍMÝ předmět neomylnosti tvoří všechny pravdy a věci, bez nichž by nebylo možno poklad zjevení Božího uchovati neporušeným. patri sem aj liturgia a jej konkretna forma? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 jún 2013 : 08:49:49
|
misojogi, ja som si myslel, že ty základné veci ovládaš. Ovládaš figu borovú, a tak tvoje diskusie aj vypadajú... samé tipovanie a hádanie.
A keď sa tak sproste pýtaš či liturgia patrí pod neomylnosť, tak samozrejme nie, od liturgie viera a mravy nijako nezávisia, keď tam dajú partie zo satanskej biblie Le Veya a pesničky Marlyna Masona, nič sa nedeje, viera a mravy nebudú ohrozené, lebo tie závisia iba od poučiek, ktoré pápež schváli ex cathedra.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 jún 2013 : 18:23:16
|
citácia: A keď sa tak sproste pýtaš či liturgia patrí pod neomylnosť, tak samozrejme nie, od liturgie viera a mravy nijako nezávisia, skoda ze si to nepovedal skor mohli sme si usetrit mnozstvo zbytocnych slovnych prestreliek
ano viera a mravy nezavisia od liturgie i ked na druhej strane liturgia by mala vyjadrovat vieru a mravy je to forma ktora vyjadruje obsah moze byt rozna ale vyjadrovat vieru a mravy by mohla a mala
cize liturgia by nemala byt uplne cokolvek ako ironicky naznacujes a aj sucasna liturgia je plna bozieho slova a z neho cerpa aj ked mozno inak ako si predstavujes
. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 jún 2013 : 18:30:42
|
misojogi, ty máš buď vedenie ako obvod Mliečnej dráhy, alebo ti na ňom momentálne stojí 300 tonový slon. A potom aby tu s niekým človek diskutoval, keď nechápe ani jednoduchú a jasnú iróniu. misojogi povedať o samotnom prameni duchovného života že nemá vplyv na vieru a mravy, môže len niekto, kto sa do toho vyzná ako pštros do jadrovej fyziky. misojogi, skús sa dať na čitanie rozprávkových knižiek pre deti, začni s tými najjednoduchšími, aby si si veľmi nepreťažil svoju kôru, a pi veľa ginka to by malo pomáhať.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|