Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Jorge Bergoglio + ROTARY =
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kde hľadať? Téma Next Topic: Umrtvování
Strana: z 7

orbit

Stav: offline

Odoslaný - 26 marec 2013 :  14:51:09  Zobraziť profil  Pridať orbit do zoznamu priateľov

Tak kde je pravda ???

Nuž a s tým čítaním tejto stránky - ja som si ju otvoril preto, že mala v názve "katolícke fórum" a že tu stretnem katolíkov, ktorí v diskusii sa chcú vo svojej viere zdokonaľovať. Ak to nie je cieľom tejto stránky, ale iba pohon na pápeža, tak Vás ubezpečujem, že ju nebudem navštevovať. Ale zároveň treba urobiť zmeny v názve, aby táto stránka nemýlila katolíkov a všetci boli informovaní o jej obsahu a tak sa nedali mýliť jej názvom.

Samuel,a Ty si myslíš,že keď má Hnutie za demokratické Slovensko v názve ,,demokratické",Smer-sociálna demokracia ,,sociálna",Slovenská národná strana,,národná",že uznávajú hodnoty,ktoré majú v názvoch?Toto je pápežokopacie fórum-to len tak,aby si vedel a nebol sklamaný.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 38  ~  Člen od: 31 december 2011  ~  Posledná návšteva: 23 január 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 26 marec 2013 :  14:54:20  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Samuel podľa mňa je to opačne- bratia veľmi rýchle aktualizovali svoju stránku. Brat Jorge si proste medzitým dal alias františek.(ale privítal by som niekoho "jasnovidného" kto tú stránku fotil ešte pred tým než sa to tak stalo, ja som to napr. nevedel, ale keby som vedel tak ju cvaknem kým je tam zapísaný len brat Jorge)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 26 marec 2013 :  15:05:38  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
Mily Samuel, povazujete to za normalne, aby veriaci clovek,ktory tuzi posilnit sa aj Bozim Slovom, musel "behat" z kostola do kostola aby "nasiel takeho knaza, ktory mu "naserviruje" to, co by sa aspon trocha podobalo Boziemu Slovu? Ubezpecujem Vas, ze aj v takom meste ako je Bratisalava len tazko takeho najdete. a sv. omsa? Na ilustraciu jedna tzv. "s ucastou deti", minulu nedelu. Pocas prijimania animatori vyskocili, zavelili detom "vstat" a zacali odrhovacky a vytlieskavacky typu moje, pehy, moje krive nozky, a pod., za vydatneho poskakovania animatoriek. Po skonceni tohto cirkusu sa rozzvucal organ s piesnou Matka place ruky spina ... Matka Bozia urcite ruky spinala, aj slzy ronila aka ucta sa prejavuje Jej Synovi - v tomto postnom obdobi! A verte mi, Samuel, ze toto co tu uvadzam si nenechavam pre seba, oslovujem knazov, upozornujem. Vsetko marne, pretoze vsetko je o.k. A kazda snaha o dskusiiu a vysvetlenie, o napravu, dopredu zamietnuta, pretoze vsetko je ako ma byt.Co myslite co som sa dozvedela aj od "spoluveriacich", ked som im so zdesenim licila ten zazitok ? - "je to detska omsa,ked sa Ti nepaci, tak tam nemusis chodit." ... Kedysi, po "neznej revolucii" ktorysi z hercov povedal tu, uz pamatnu vetu "radost vladnut tomuto narodu" ... chapete co tym chcem povedat? .. takze nerobte si iluzie, ze je vsetko v Cirkvi ako ma byt... teda vlastne je, ale pre koho?
ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 26 marec 2013 :  15:06:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
Samuel podľa mňa je to opačne- bratia veľmi rýchle aktualizovali svoju stránku. Brat Jorge si proste medzitým dal alias františek.(ale privítal by som niekoho "jasnovidného" kto tú stránku fotil ešte pred tým než sa to tak stalo, ja som to napr. nevedel, ale keby som vedel tak ju cvaknem kým je tam zapísaný len brat Jorge)

Pôvodne zaslal mino - 26 marec 2013 :  14:54:20

http://web.archive.org/web/20120415000000*/http://www.rotaryfirst100.org/history/famous/honorary.htm

Nie je tam o ňom ani zmienka. Možno na inej podstránke, tak môžte hľadať.

EDIT: Až teraz som si všimol, že adresu rozdelilo na dve časti. Treba ju do prehliadača skopírovať celú. Hľadanie je jednoduché, stačí kombinácia kláves Ctrl + F (funguje vo Firefoxe, ale hádam aj inde) a začať písať trebárs jeho priezvisko. Nenájde...

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 26 marec 2013 :  16:36:59  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Nechce sa mi hľadať, ale zas, nebudú predsa medzi potentátov dávať nejakého vtedy radového brata Jorgeho, tam ho dali až keď sa im "funkciou" mohol rovnať... dovtedy bol zrejme kdesi na chvoste.
Hneď ako mal funkciu, bratia sa hrdo k nemu priznali, akého že člena to majú.
K tomu čo Ela. Ja by som chcel, aby tu bolo jasné, že to nie je len kritika pre kritiku. Je jasné, že ten stav je preto, lebo to tak niekto chce. Či budeme ako kdesi v ZSSR v lágroch, kde všetci horekovali: Keby toto vedel Stalin. Takže neutešovať sa tým, že ono je to zlé lebo to akože nikto nevie. Práve naopak, oni to vedia, a je to ok. Nikto sa nedočká nijakého zásahu ani nápravy. To si fakt niekto myslí, že bohoslovci študujú Akvina a spol? Presne to čo tam nakúpia, tak z "kazateľníc" predávajú.
Chyba je naozaj kdesi úplne inde.

Sa divím aj Samuelovi, kritizoval napr. Halíka. To akože Halík hlása niečo, čo nie je v súlade s tým ako si to predstavuje vrchnosť? Vrchnosť nič nevie? Naivné predstavy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 27 marec 2013 :  09:53:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
Mily Samuel, povazujete to za normalne, aby veriaci clovek,ktory tuzi posilnit sa aj Bozim Slovom, musel "behat" z kostola do kostola aby "nasiel takeho knaza, ktory mu "naserviruje" to, co by sa aspon trocha podobalo Boziemu Slovu? Ubezpecujem Vas, ze aj v takom meste ako je Bratisalava len tazko takeho najdete. a sv. omsa? Na ilustraciu jedna tzv. "s ucastou deti", minulu nedelu. Pocas prijimania animatori vyskocili, zavelili detom "vstat" a zacali odrhovacky a vytlieskavacky typu moje, pehy, moje krive nozky, a pod., za vydatneho poskakovania animatoriek. Po skonceni tohto cirkusu sa rozzvucal organ s piesnou Matka place ruky spina ... Matka Bozia urcite ruky spinala, aj slzy ronila aka ucta sa prejavuje Jej Synovi - v tomto postnom obdobi! A verte mi, Samuel, ze toto co tu uvadzam si nenechavam pre seba, oslovujem knazov, upozornujem. Vsetko marne, pretoze vsetko je o.k. A kazda snaha o dskusiiu a vysvetlenie, o napravu, dopredu zamietnuta, pretoze vsetko je ako ma byt.Co myslite co som sa dozvedela aj od "spoluveriacich", ked som im so zdesenim licila ten zazitok ? - "je to detska omsa,ked sa Ti nepaci, tak tam nemusis chodit." ... Kedysi, po "neznej revolucii" ktorysi z hercov povedal tu, uz pamatnu vetu "radost vladnut tomuto narodu" ... chapete co tym chcem povedat? .. takze nerobte si iluzie, ze je vsetko v Cirkvi ako ma byt... teda vlastne je, ale pre koho?
ela

Pôvodne zaslal Ela - 26 marec 2013 :  15:05:38

Milá Ela nepovažujem to za normálne.

Žijeme však v reálnom svete kde nikdy nie je všetko ideálne.

Napríklad ak si uvedomíme, že vzdelávanie kňazov v komunistickom režime bolo pod "usmerňovaním" ideologického odboru UV KSS tak si o ich kvalite nemôžeme robiť ilúzie.

Po novembri zase nepripravení biskupi na svoje funkcie pozakladali semináre po celom Slovensku a ak máte skúsenosti s vysokoškolským vzdelávaním iste viete, že na kvalite vysokej školy treba pracovať veľa desaťročí. Takže takto nerýchlo vyprodukovaný kňazi nebudú tiež nejakou odbornou superkvalitou.
Do toho treba započítať vplyv masmédií, ktoré prevzali v spoločnosti výchovu a intenzívne svojimi patokmi deformujú vedomie všetkých vrátane kňazov.

A to som vymenoval iba časť vecí, ktoré spôsobujú, že tí kňazi, ktorých kritizujete sú takí ako píšete.

Čiže nie ako mino s obľubou všetko hádže na II. vatikánsky koncil je tu celospoločenská situácia, ktorá sa podpísala na súčasnej situácii.

No a potom sme tu my laici, ktorí trpíme tuto situáciu. Niektorí to riešia tým, že prestanú chodiť do kostola. Iní zatnú zuby a vyhľadajú si iný kostol kde je kňaz znesiteľný.

Vy ako som pochopil to aj kritizujete verejne. To je určite dobre. Treba pre to získať podporu aj iných nespokojných ľudí a trebárs ísť za biskupom. A ak nepochodíte tak aj za nunciou.
Myslím si že tieto postup sa málo využívajú a preto sme aj my laici často spoluzodpovední za túto nekvalitu.

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 27 marec 2013 :  12:20:59  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
citácia:
[quote]http://web.archive.org/web/20120415000000*/http://www.rotaryfirst100.org/history/famous/honorary.htm
Nie je tam o ňom ani zmienka. Možno na inej podstránke, tak môžte hľadať.
Pôvodne zaslal Reconquistador - 26 marec 2013 :  15:06:37

Na uvedenej stránke je napísané - Rotary's memory since 11 october 2000.

Aké sú možnosti z môjho pohľadu:
- SM (rotariáni) klamú o členstve Františka u nich. Cez bariéry Vatkánu sa to k nemu nedostane (niektorí tak chcú, lebo sú SM+).
- Stal sa ich čestným členom, lebo nevedel, čo sú zač a ich ciele sú nápadne podobné zle pochopenému ekumenizmu v KC.
- Stal sa ich čestným členom dobrovoľne a vedome s tým, že chce škodiť katolíckej Cirkvi. Už má svoju odmenu.

SM nemajú problém klamať o tom, kto je ich členom.Urobili to už viackrát (Španielsko, ...), klamali o tom a dokonca o tom interne aj sami píšu.

Ad Symbolika
V dnešnej dobe je to tak ťažké určiť. Myslím, čo je vedomé a čo nie. Viem si dosť dobre predstaviť, že ľudia okolo pápeža aranžujú veci tak, aby bolo SM jasné, že je v ich pazúroch. Priznávam, že v tomto prípade to možno nemajú až také ťažké.
Stále je dosť dobre možné, že Francisco len žije v omyle, že je oklamaný, že to všetko robí v dobrej viere. To samozrejme neodporuje možnosti, že môže Cirkvi škodiť.

Problém je, že pokiaľ nemáme istotu, nemôžeme súdiť. A istotu nemáme. Istota rozumu by bola možná, ak by fakty boli nesfalšovateľné, alebo by iný výklad nebol možný. Takto to ale nie je. Stále môžeme mať iba vážne alebo menej vážne podozrenia, ale to je málo. Súhlasím s tým, že to, čo sa deje v Cirkvi je z Božieho dopustenia, no napriek tomu si myslím, že diabol nemôže zvíťaziť. Treba nám byť opatrní a veľa sa modliť a obetovať za Cirkev a hriešnikov (čiže aj nás samých).

Diabol jedného dostane na laxnosti a druhého na škrupuliach. Ale ani jedno nie je správne.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 27 marec 2013 :  15:29:00  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Niežeby to nebolo zaujímavé vedieť(nič iné ako c, nemôže byť správne) , ale brat Bergoglio nie je pre mňa až tak podstatný, mňa zaujíma ten prvý v rade čo to odštartoval. Toho treba demaskovať, tí zvyšní potom padajú ako domino, a s nimi samozrejme aj tie akože zmeny čo porobili.

Robel

Odoslaný - 27 marec 2013 :  18:25:09  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
Niežeby to nebolo zaujímavé vedieť(nič iné ako c, nemôže byť správne) , ale brat Bergoglio nie je pre mňa až tak podstatný, mňa zaujíma ten prvý v rade čo to odštartoval. Toho treba demaskovať, tí zvyšní potom padajú ako domino, a s nimi samozrejme aj tie akože zmeny čo porobili.

Pôvodne zaslal mino - 27 marec 2013 :  15:29:00

Podľa tohto sa im Bergoglio za udelenie čestného členstva v tejto "prestížnej inštitúcii" srdečne poďakoval...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 27 marec 2013 :  23:06:03  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
citácia:
ela

Pôvodne zaslal Ela - 26 marec 2013 :  15:05:38

Tie tzv. detské omše ani ja nemám rada. Ale potom sa dá pochopiť aj tá kázeň! Ak vieš, že ide o detskú omšu, čo ti bráni ísť na inú?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 27 marec 2013 :  23:12:26  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Čakala som, či to tu niekto s tými rotariánmi vytiahne - Dosť neskoro! Ja to viem už dlhšie. /magnificat/
Aj keby to tak bolo, nemusí byť v tom zaangažovaný. Pri tomto pápežovi je a zdá sa bude viac rozporuplných vecí. Alebo sa len niekto o to snaží.....
a ostatní mu sadnú na lep
Každopádne, všetklo sa dá vysvetliť z dvoch strán. Počkám si na máriinu dobu / škoda, že až o dva mesiace/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 28 marec 2013 :  00:15:06  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
Vazena slovenka. Asi ste necitali pozorne moj prispevok. Islo totiz o dve omse. Prva nebola detska. Takze toto vase krcovite obhajovanie neobstoji. A po vasej dalsej vete, ze ked som vedela ze omsa je detska nemala som na nu ist, nuz tohto "argumentu" sa mi uz dostalo od inych "tiezkrestanov" A tak len opakujem a po tejto vasej "obhajobe" trocha parafrazujem citat z predchadzajuceho prispevku naozaj "radost z/viest tychto krestanov". Keby to nebolo tak zufalo smutne a pravdive, clovek by sa aj pobavil. Naozaj k vam a vasim "argumentom" niet co dodat. Ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Elo

Odoslaný - 28 marec 2013 :  03:46:01  Zobraziť profil  Pridať Elo do zoznamu priateľov
Vážení diskutéri, je aj mne naozaj smutno, ak sledujem, aké zbytočné trable sú tu schopní niekotí "katolíci" vyrábať a zaťažovať tým mnohých. Každý, kto trochu má pochop o tom, ako Cirkev funguje, by mal jasne si uvedomiť, že:

1/ Ak je pápež legitímne zvolený legitímnymi predstaviteľmi /t.j. kardinálmi/, tak je platne zvolený. A ako taký má privilégiá, ktoré Pán dal Petrovi /Čo zviažeš na zemi, bude zviazané i na nebi..."Mat.16 kap./ a z toho vyplýva povinnosť ostatných ho rešpektovať. Spravidla však každý pápež vykonáva svoju službu spolu so svojimi kolegami v biskupstve a medzi nimi platia aktuálne predpisy, ktoré sú zrjem v kanonickom práve Cirkvi zakotvené. Preto buďte spokojný: Aj pápež František, aj všetci pred ním sú legitímni pápeži a ten, kto ich nerešpektuje prehrešuje sa proti Kristovým slovám ohľadom nich "Kto vás počúva, mňa počúva,. kto vami pohŕda, mnou pohŕda".

2/ V stredovekej minulosti boli pápeži naozaj mnohí zlí, nehodní, žili nedôstojne a pod. Ale napriek tomu boli platní, a zákonití, a vo veciach cirkevných zákonov ich ľudia boli povinní rešpektovať /hoci sami pápež ich často nerešpektovali.../. Naproti tomu dnes, najmä v posledných storočiach máme naozaj skvelých, dôstojne a sväto žijúcich pápežov /hoci určite aj oni majú ľudkssé chyby, a hriechy, veď sa z nich aj spovedajú.../, preto tým viac platí, že by sme nemali ich zhadzovať, spochybňovávať a robiť z nich skoro až podvodníkov /ako to tu niektorí predvádzajú.../. To je rčite nesprávne, ba hriech proti patričnej úcte, aká prislúcha nástupcom apoštolov, osobitne nástupcovi Petra. Je právo pýtať sa, ale nie je právo nerešpektovať v tom, čo konajú v zhode s cirkevným a Božím zákonom , či zhadzovať. ich autoritu bez odôvodnenia... "Kto vás počúva, mňa počúva..."

3/ Podľa mňa je pápež František čistý, bezúhonný pápež. Vydávajú o tom svedectvá mnohí tí, ktorí ho poznali dávnejšie. Isteže, nikto nie je "homo perfectus", a preto kto chce, iste môže aj na ńom nájsť chyby. Úcta k nástupcovi sv. Petra a Kristovmu vikárovi by nám však nemala chýbať, aj keď nejaké chyby nájdeme. Pokiaľ ide o otázku "Rotary..." Myslím si, ako som si to pozrel na internete,

a/ že sa nejedná v tomto prípade v nijakom prípade o organizáciu slobodomurárov /to je vraj iba ohovárka, a nie fakt.../,

b/keďže nie je členom, ale len čestným členom, to je celkom iné "kafe". Viem si predstaviť, že biskup Bergoglio ako dobrý človek, chápavý a veľkodušný jednoducho mohol zo zdvorilosti neprotestovať proti udeleniu jemu čestnému členstvu, či dokonca nejakej pochvaly. A možno súhlasil s tým aj preto, lebo ako dobrému pastierovi mu záležalo na mnohých jeho "ovciach", ktorí boli členmi tohto spoločenstva. Silne pochybujem, žeby mal vôbec ako biskup čas sa nejako angažovať v tejto organizácii... Rozmýšľajme, prosím, reálne a dobromyslne, aako sa patrí na kresťanov, a nie zlomyselne a pododzrievavo...

c/Prispusťme teoreticky, že by Bergoglio aj urobil nejakú chybu. Tu platí "Kto je z vás bez viny, nech hodí doň kameň..." Teda: aj Peter, aj pápeži v minulosti, aj všetci kňazi chodia aj na spoveď, čím uznávajú svoju hriešnosť a Boh im odpúšťa. Prečo nechcete dať toto právo aj nášmu pápežovi Františkovi, ak by sa v minulosti /teoreticky/ v niečom /podľa vás/ aj pomýlil?...

Najlepšie by však bolo /prv, než človek začne odsudzovať.../ vyčkať, ako sa veci neskôr určite vysvetlia. To je postup evanjeliový: Najprv má ísť výčitka medzi 4 očami, potom spolu so svedkami, a napokon pred Cirkvou. "Nesúďte, aby aj vás neposudzovali. kým súddom súdite ňvy, takým /raz/ aj vás budú súdiť"...

/P.S.: Naozaj mám pocit, že ssom sa dostal nie medzi katolíkov, úprimne hľadajúcich pravdu, ale medzi vlkov, sudcov, ktorí chcú len podozrievať, odsudzovať... Je to do plaču, bratia.../

Krajina: Russia  ~  Počet príspevkov: 370  ~  Člen od: 27 február 2013  ~  Posledná návšteva: 05 november 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 28 marec 2013 :  07:54:48  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Z tej masy hlúpostí čo sú tu vyššie napísané povyberám- 1/ Ak je pápež legitímne zvolený legitímnymi predstaviteľmi /t.j. kardinálmi/, tak je platne zvolený

takže kardináli nám môžu zvoliť aj diabla, stačí keď je "legitímne" vymenovaný do zboru, takže Elo zabudol aj na platnú "matériu" t.j človeka ktorý môže byť zvolený (jeho veľké znalosti ohľadne Rotary sú samozrejme out, lebo túto diabolskú organizáciu vzhľadom na jej skorý vznik stihla odsúdiť naozaj Katolícka Cirkev, a POCHYBUJEM že Elo hľadal aj tam, nakoniec ako ho tu poznám, stačí aby "boh" či "panna mária" niečo šepnú Vassule, a hneď bude už aj sv. františek...)

mino

Odoslaný - 28 marec 2013 :  07:58:49  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
Čakala som, či to tu niekto s tými rotariánmi vytiahne - Dosť neskoro! Ja to viem už dlhšie. /magnificat/
Aj keby to tak bolo, nemusí byť v tom zaangažovaný. Pri tomto pápežovi je a zdá sa bude viac rozporuplných vecí. Alebo sa len niekto o to snaží.....
Každopádne, všetklo sa dá vysvetliť z dvoch strán. Počkám si na máriinu dobu / škoda, že až o dva mesiace/

Pôvodne zaslal slovenka - 27 marec 2013 :  23:12:26

Slovenka nie magnificat bolo treba, ale niečo iné, to ako Katolícka Cirkev (ešte predtým než tam bol "zvolený" prvý v rade tzv. "pápežov") odsúdila Rotary club, a tým pádom sa naň vzťahujú všetky exkomunikácie..a čo sa týka murárov, tak tam je to nekompromisné, stačí doslova len "pričuchnúť" či sa "obtrieť". Takže ak by som hypoteticky predpokladal, že pán Bergoglio ide do voľby, tak tam ide ako exkomunikovaný a netuším ako by mohol získať akýkoľvek úrad.
Treba hľadať slovenka lepšie. A nespoliehať sa na výpočty ohľadne "mariánskej doby". Nie je to náhodou tiež z nejakej takejto "dôveryhodnej" stránky? -jezis-kristus-varovanie.webnode.sk/

lebo takých je teraz ako maku.

Zachariáš

Odoslaný - 28 marec 2013 :  08:30:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Ak by sa rotarianom podarilo ulovit taku velku rybu akou je papez,urcite by s tym nesli takto von.Pre nich by mal utajeny biely kon ovela vacsiu hodnotu a uzitok ako prezradeny.Som presvedceny,ze ide o zamernu diskreditaciu papeza a takych dakovnych listin sa da vyrobit a umiestnit na nete hocikolko.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 28 marec 2013 :  09:07:58  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Rotary sa podarilo uloviť malú rybu- obyčajného "arcibiskupa" z Argentíny.
Ale samozrejme vzhľadom na dlhodobé plánovanie, nevylučujem, že už vedeli akú veľkú rybu "ulovili".

Elo

Odoslaný - 28 marec 2013 :  15:29:18  Zobraziť profil  Pridať Elo do zoznamu priateľov
Mino, zdá sa, že alebo tomu nerozumieš, alebo arogantne všetko odrážaš.

"Ak je pápež legitímne zvolený legitímnymi predstaviteľmi /t.j. kardinálmi/, tak je platne zvolený

takže kardináli nám môžu zvoliť aj diabla, stačí keď je "legitímne" vymenovaný do zboru, takže Elo zabudol aj na platnú "matériu" t.j človeka ktorý môže byť zvolený ..."

- Ak je karrdinálsyk zbor legitímny, naozaj volá legitímne, aj keby to bol veľmi zlý pápež, čo 1. storočí /tzv. storočie/ bolo skoro ako pravidlo. A všetých týchto pápežov Cirkev priznáva platnými, hoci boli pohoršením pre mnohých. A všetky úkony /vysviacky, spovede, sviatosti a i./ bol platné, aj keď sami žili hriešnym životom. To je realita vyplývajúca zo starého pravidla ešte z čias pápežov prvých storočí, že platnosť sviatosti nezávisí od vysluhovateľa, či je v stave hriechu, alebo nie. On je iba prostredníkom, to sám Kristus koná cez duchovného /krstí, spovedá, udeľuje birmovku a pod./. /Isteže, ak koná hriešne, netrea ho napodobňovať, ani sa naň nemožno vyhovárať.../

Prípad Františka sa však tejto veci určite netýka. Nie je nijakaý dôvod, aby ho mohol niekto považovať za exkomunikovaného. To len tu na Kréde /a snáď ešte v niektorých protikatolíckych fórach.../ sú ľudia schopní takto sa k nemu stavať. Je to absurdum, čo ty a ešte niektorí tu? Mino, stvárate. Hanba!!!
Namiesto toho by som radil pozorne sa započúvať do jeho kázní a príhovorov. Má ich skvelé, veľmi duchovne hlboké a veľmi priliehavým štýlom, ktorý je zrozumiteľný, jasný a povzbudzujúci. Málokedy človek stretne takého kazateľa ako pápež František... Taký človek sotva môže nebyť opravdivo veriacim kresťanom, duchovným, hodnoverným.

Krajina: Russia  ~  Počet príspevkov: 370  ~  Člen od: 27 február 2013  ~  Posledná návšteva: 05 november 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 28 marec 2013 :  15:44:30  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
presne tak Elo, ak...tak... lebo ak nie ...tak nie... veľmi presne

sinceretly

Odoslaný - 29 marec 2013 :  10:45:43  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
mino, co sa ti nezda na Elo-vom prispevku?

Su 2 moznosti, mino - bud si to myslel vazne alebo ironicky.

Nech uz si to myslel akokolvek, su ludia, ktori tomu velmi nerozumeju, napr. ja , tak by bolo dobre to trochu rozpisat. Ci?

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 29 marec 2013 :  22:15:08  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
citácia:
Vazena slovenka. Asi ste necitali pozorne moj prispevok. Islo totiz o dve omse. Prva nebola detska. Takze toto vase krcovite obhajovanie neobstoji. A po vasej dalsej vete, ze ked som vedela ze omsa je detska nemala som na nu ist, nuz tohto "argumentu" sa mi uz dostalo od inych "tiezkrestanov" A tak len opakujem a po tejto vasej "obhajobe" trocha parafrazujem citat z predchadzajuceho prispevku naozaj "radost z/viest tychto krestanov". Keby to nebolo tak zufalo smutne a pravdive, clovek by sa aj pobavil. Naozaj k vam a vasim "argumentom" niet co dodat. Ela

Pôvodne zaslal Ela - 28 marec 2013 :  00:15:06

Nezdá sa mi, že by som niečo obhajovala.

slovenka

Odoslaný - 29 marec 2013 :  22:23:29  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal slovenka - 27 marec 2013 :  23:12:26

Slovenka nie magnificat bolo treba, ale niečo iné, to ako Katolícka Cirkev (ešte predtým než tam bol "zvolený" prvý v rade tzv. "pápežov") odsúdila Rotary club, a tým pádom sa naň vzťahujú všetky exkomunikácie..a čo sa týka murárov, tak tam je to nekompromisné, stačí doslova len "pričuchnúť" či sa "obtrieť". Takže ak by som hypoteticky predpokladal, že pán Bergoglio ide do voľby, tak tam ide ako exkomunikovaný a netuším ako by mohol získať akýkoľvek úrad.
Treba hľadať slovenka lepšie. A nespoliehať sa na výpočty ohľadne "mariánskej doby". Nie je to náhodou tiež z nejakej takejto "dôveryhodnej" stránky? -jezis-kristus-varovanie.webnode.sk/

lebo takých je teraz ako maku.

Pôvodne zaslal mino - 28 marec 2013 :  07:58:49

Pôvodne zaslal slovenka - 29 marec 2013 :  22:19:38

Neboj, ja neskĺznem k takýmto záležitostiam. Som zvedavá, kto z vás písal napr. Seleckému nesúhlasný list. Ja áno.Ja nežeriem všetko, čo tam píšu, tiež nie iné, čo si spomínal.
MKH je však iná záležitosť.
Niektorí tu prítomní , inka sčítaní, sa netaja, že nevedia kto je napr. Don Gobbi a toto hnutie. Poľutovaniahodné. Lebo toto je pravda určite. Namiesto toho upadajú do iných heréz. Som zvedavá, kto z tohoto fóra napr.patrí medzi sedevakantistov, či inýcj heretikov....

mino

Odoslaný - 30 marec 2013 :  13:05:20  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Ja by som skôr povedal, že ctitelia dona Gobbiho, ho nekriticky prijímajú. On sám svoje posolstvá pokladal za - Postupné slová- čo samo sebou vylučuje to brať ako 100 % pravdu.
A skôr som smutný z toho, že práve tí rešpektovaní mystici a vizionári sú dnes zatláčaní a zabudnutí (ktovie prečo?)
A čo sa týka sedevacantistov, katolíci nimi nie sú nikdy, bulla Auctorem fidei tu spomínaná bola.

A ako dopadol (do koša) ten napísaný list?

Rafael

Odoslaný - 02 apríl 2013 :  11:54:54  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:

Podľa tohto sa im Bergoglio za udelenie čestného členstva v tejto "prestížnej inštitúcii" srdečne poďakoval...

Pôvodne zaslal Robel - 27 marec 2013 :  18:25:09

Ako to tu vsetci ignoruju, asi je to tiez falzifikat?
Jorgeho skutky rozhodne falkzifikovatelne nie su, vidi ich cely svet on-line.
Tento arciničomník je podla vsetkeho clenom ovela temnejsich spolkov, nez "iba" Rotaryklubu.

Dakujeme vsetkym prispevsim do tejto temy, vsetko krasne do seba zapada aj vdaka vam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 17 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 02 apríl 2013 :  13:09:58  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Když jsem se před pár dny na internetu procházel polskými médii, zaujala mě zpráva, že 20. března 2013 přesně o půlnoci ukončil svou činnost v Polsku údajně nejpopulárnější tradicionalisticky zaměřený facebookový profil s názvem Kronika Novus Ordo.

http://www.katyd.cz/blogy/frantisku-vidis-cos-to-zpusobil.html#.UVl1ffKnLpI.facebook

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 7 Previous Topic: Kde hľadať? Téma Next Topic: Umrtvování  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06