Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Skutočná "viera, "pokora" a "poslušnosť" Bergoglia
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kto su protestanti? Téma Next Topic: Pozvánka do bratstva J.P.  II.
Strana: z 10

Reconquistador

Stav: offline

Odoslaný - 22 júl 2013 :  06:36:42  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Protestanti: Ich obrady Boha urážajú a ich kázania vedú ľudí do pekla.

nemyslim si to ....
napr. ako mozes vediet co uraza Pana Boha?
a preco by ich kazania mali viest do pekla? sice nemaju vsetky katolicke sviatosti nemaju Pannu Mariu a pod, ale vedu ludi tiez ku Kristovi
zakladne veci (Verim v Boha) veria rovnako ako my ....

Pôvodne zaslal misojogi - 22 júl 2013 :  01:18:42

Ani základné veci neveria tak, ako veria katolíci (možno s vami neokatolíkmi spoločnú vieru majú... kardinál Vlk sa k tomu priznal). Veď napríklad jedno so základných učení tej sekty - Sola Fide je totálne v rozpore s učením Cirkvi a tak ako napísal Robel - vedie do pekla. Pretože ohľadom spásy dáva nesprávne informácie. Ak niekomu povieme: "Kašli na skutky, netráp sa tým, že ťažko hrešíš, však človek nie je schopný nehrešiť a spasený budeme len vďaka viere", tak ho do pekla vedieme.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Gregorius

Odoslaný - 22 júl 2013 :  07:17:52  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
Inak je som bývaly heretik(Luterán) dneska tradičný katolík a poviem Vám to už je hrozné s tým ekumenizmom. Ja som mal hlbboko veriacich priatelov katolíkov , ktorý vedeli že som heretik , no ani len raz mi nepovedali pravdu, o mojej heréze a utvrdzovali ma že ked budem dobrý heretik tak je všetko Ok. Pričom na poslednom súde by boli vinní z toho že ma neoboznámili s mojou herézou(cudzie hriechy)
Myslím si že povedať hereetikovi o tom, a to hovorím z vlastnej skúsenosti v akom stave je, je len úcta voči nemu. Keby mi vtedy niekto vysvetlit posvätné pravdy katolíckej viery na spôsob S. Hahna hned by som vtedy konvertoval. Ked som sa pýtal katolíckeho známeho nech mi odargumentuje že neexistuje istota spásy v heretickom ponímaní, tak nevedel nijako sa brániť. A ono je to Bohužial tak, katechéza dneska je nijaká, Ten pseudokatechizmus Youcat nestojí za nič(mám prečítaný) príde nejaký sektár vytiahne pár veršov z Biblie a už ho zlanária.
Prečo nie sú heretici kresťania
http://www.traditioninaction.org/religious/m013rpProtestantsChristians.html
Ako praktizovali ekumenizmus svätí
http://www.traditioninaction.org/religious/h029rp.Protestant_Jordan.html
No ale ja sa riadím heslom sv. Augustína nenávidieť herézu a mať rád heretika a heslom mimo cirkvi niet spásy. V otázke ekumenizmu mám už Jasno vid Rukoväť bludov Pia ix.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 05 máj 2013  ~  Posledná návšteva: 13 jún 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 22 júl 2013 :  07:40:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
Keby mi vtedy niekto vysvetlit posvätné pravdy katolíckej viery na spôsob S. Hahna hned by som vtedy konvertoval. Ked som sa pýtal katolíckeho známeho nech mi odargumentuje že neexistuje istota spásy v heretickom ponímaní, tak nevedel nijako sa brániť.

Nuz to je chyba
katolik by mal poznat svoju vieru a vediet ju vyargumentovat z Pisma. Scot Hahn je moj oblubenec odkedy vysla jeho prva knizka v nasich koncinach (1998).
ano je to naozaj ulet v ekumenizme ked niekto nepozna svoju vieru.

citácia:
Ak niekomu povieme: "Kašli na skutky, netráp sa tým, že ťažko hrešíš, však človek nie je schopný nehrešiť a spasený budeme len vďaka viere", tak ho do pekla vedieme.
Vacsina protestantov by opravnene namietala ze oni to takto nechapu ...
Ked uz niekomu nieco vycitat tak to co naozaj veri a nie to co si my myslime ze veri.

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 22 júl 2013 :  07:49:16  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Ak niekomu povieme: "Kašli na skutky, netráp sa tým, že ťažko hrešíš, však človek nie je schopný nehrešiť a spasený budeme len vďaka viere", tak ho do pekla vedieme.
Vacsina protestantov by opravnene namietala ze oni to takto nechapu ...
Ked uz niekomu nieco vycitat tak to co naozaj veri a nie to co si my myslime ze veri.

Pôvodne zaslal misojogi - 22 júl 2013 :  07:40:50

Oni luteráni už neveria v sola fide? Pretože z toho to vyplýva...

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Robel

Odoslaný - 22 júl 2013 :  08:45:23  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
Vie mi niekto povedať ako rozornám dokument s ex kathedra platnosťou od takého ktorý nie je záväzný na večné veky.

Pôvodne zaslal Gregorius - 22 júl 2013 :  06:01:35

Podmienky pápežskej neomylnosti podľa I. Vatikánskeho koncilu:

"Velekněz Římský, když mluví se stolce, to jest

1) když vykonávaje úřad Pastýře a Učitele všech křesťanů

2) ze své nejvyšší autority apoštolské

3) prohlašuje učení o víře nebo mravech, jehož veškera Církev povinna jest se držeti."

Diskutovalo sa o tom aj tu:
http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=3519

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 22 júl 2013 :  21:03:32  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Janka , ja som sa vyjadril že čo si myslím prečo to dospelo takto.(Boh to dopustil) No rozprával som sa s jedným kňazom , ktorému sa tiež nelubí čo sa deje v dnešnej cirkvi, ten mi povedal, že mi ( myslel mňa a jeho) s tým nič neurobíme{mi sme mali pani|, a že on si tiež prešiel štádiom kritiky a že nemám byť smutný to nie je riešenie smutok, ale že sa mám modliť a netrápiť sa(lebo mňa naozaj trápi ked vidím falošný ekumenizmus dokonca som jednému kňazovi povedal otvorene že ja ekumenizmus nebudujem bo je to heréza) , nevedomosť u laikov a kňazov, známy čo opravoval testy birmovancom mi rozrával že jeden nevedel kto je to sv. Duch). No ja zas nepovažujem za riešenie siahnúť na pomazaného(pápeža) mojím riešením je motlitba.
P. S. či som si všimol , všimol som si, ved v jednej téme som uviedol ako kázal napríklad Vianney a síce Keby som hovoril k modlárom alebo heretikom.... no dnes kňaz nenazve veci pravým menom, ja ked som napríklad povedal kňazovi že protestant je heretik, tak mi povedal že takto sa nebuduje ekumenizmus. Inak priznam sa Vy mate zrejme uz viac nastudovane z teologie, takze sa nechcem hadat
ohladom teologie len som chcel ukazat ze riesenim nie osocovat papeza, ale motlitba a davat priklad ludom , napr. ja hovorim mojim katolickym priatelom a im aj vysvetlujem preco ekumenizmus je hereza a nabadam ich aby ho nepodporovali.
P . S Kde na Slovensku sa v okoli Trenčína slúži Tridentská omša ? zial iba na internete si pozeram dookola to iste video a jej krasu neviem docenit

Pôvodne zaslal Gregorius - 21 júl 2013 :  15:41:40

papeza tu nik neosocuje, vsak sam vidite
nikto Bergogliove chyby nezvacsuje ani si na neho nik nic nevymysla
ja som si uz tym presla, ze som vypisovala, vypytovala sa ked som videla rozpor s naukou KC, ale nikdy sa mi nedostalo uspokojivej odpovede
ak som sa stazovala(ako ste odporucal), ani raz som neuspela
skuste si to Vy, pytajte sa, vsak aj na fore posobi knaz, nech Vam vysvetluje, ked nadabite na nezrovnalosti ucenia KC a dnesnej RKC
je to boj s veternymi mlynmi
ale vyskusajte, aby ste mal sam svoju skusenost
bola by som ale rada, keby ste sa potom podelil o svoje skusenosti
a k tomu, ze Vy s tym stavom v RKC nic nerobite, je podla mna pravda
preto sa treba starat hlavne o seba a o tych, ktori su Vam zvereni
o tom, ze brany pekelne KC nepremozu nepochybujte, co najviac si k tomu pozistujte v literature, aby ste nadobudli istotu a tym sa vobec netrapili

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 22 júl 2013 :  21:07:08  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

vycitaju mu to ako zlocin hoci je zjavne ze papez (a obzvlast spolu s biskupmi) ma plne pravo liturgiu menit

Pôvodne zaslal misojogi - 21 júl 2013 :  21:48:44

tak tu mate misojogi vysledok v priamom prenose toho Vami obhajovaneho vyroku o ulohe biskupov

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Gregorius

Odoslaný - 22 júl 2013 :  22:54:34  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
Pre janku
S tým osočovaním , to ma mrzí že som Vás i Robela obvinil z osočovania, mne najviac vadil Minov styl a myslim si že On zasiel až do extremov, to že to Vy nerobite som nevedel.
vypytovala sa ked som videla rozpor s naukou KC, ale nikdy sa mi nedostalo uspokojivej odpovede
ak som sa stazovala(ako ste odporucal), ani raz som neuspela
skuste si to Vy, pytajte sa, vsak aj na fore posobi knaz, nech Vam vysvetluje, ked nadabite na nezrovnalosti ucenia KC a dnesnej RKC
je to boj s veternymi mlynmi

Moj na nazor na toto je a tom mám od jedného kňaza, /ten čo povedAL že mi nič nezmožeme / že dnes je stav ako bol v predvečer reformácie tj. nevzdelanost knazovv. osobne si myslim ze oni taketo preoblemy ani len neriesia [knazi] preto Vam ani len neodpovedali a sice nezrovnalosti pokonciloveho ucenia a nie su ani len pripraveny na nase otazky odpovedat a keby to poznali do hlbky tak si myslim ze i oni by sa dostali do pochybnosti napr. ucenie o tzv. nabozenskej slobode ktore vziklo po koncile nijako nemozno zosuladit s mirari vos od RehorA XVI neviem ci nebola rec o tom na krede ze niekto v kongregacii pre vieru to nemohol dat do suladu, nikde som sa nedozvedel preco sa zmenilo ya mnohych na za vsetkych, ked v rimskom, katechizme sa pise ze nie je dovolene menit tieto slova a ze zahrnaju iba ludi v stave posv. milosti. Ba na jednej stranke som cital to pisal teolog ze tato zmena slov sa rovna tomu akokeby niekdo zmenil biblicky kanon niektory odkaz z tychto na tejto stranke http://www.catholicapologetics.info/modernproblems/newmass/index.ht

ale vyskusajte, aby ste mal sam svoju skusenost
bola by som ale rada, keby ste sa potom podelil o svoje skusenosti

Skusal som nebojte prvykrat som bol obvineny ze nebudujem ekumenizmus ked som nazval veci pravym menom ze protestant je heretik a kym neprijme pravu vieru nebude spaseny a tento knaz nemenujem iba tolko ze ma vyssiu funkciu sa ma opytal a co mame ist Luteranom povedat ze maju neplatne knazstvo , ze maju falosne ucenie a zhrozil som sa co nakoniec povedal ze preco by sme si mali otvarat rany . Pricom si myslim ze sa spreneveril povolaniu knazstva, ked nepotzna svoje povinnosti a sice ze ma ist kazat celemu svetu a nie vsetkym okrem odlucenych bratov, ba uz ani Mohamedannom ani Zidom za chvilu nikomu videl som videa z Assisi kde predsedal Benedikt xvi az ma triaslo .......neviem ci Pius Ix by toto dopustil. Druhy ked som sa pytal ako mohli znicit omsu tak povedal ze papez ma pravo zmenit ju no ked som spomenul Quo primum od sv. Pia V nevedel o com hovorim asi vedel lebo sa usmial a prestal sa bavit so mnou odpovede som sa nedockal, l Skratka som znechuteny a neviem co robit. Obe suhlasit s po koncilovou cirkvou do botky alebo druhy extrem odmietat papeza su totalne hluposti. Mna mrzi ze na Slovensku neposobi Bratsvo Pia X, celkom sa mi pozdava ich dielo , beriem to dnesny stav cirkvi tak ako sv. Ignac Loyolsky tiez nesuhlasil s papezom no bral to ya Boziu volu a prisposobil sa, to iste robim i ja.

a k tomu, ze Vy s tym stavom v RKC nic nerobite, je podla mna pravda
preto sa treba starat hlavne o seba a o tych, ktori su Vam zvereni
o tom, ze brany pekelne KC nepremozu nepochybujte, co najviac si k tomu pozistujte v literature, aby ste nadobudli istotu a tym sa vobec netrapili
pozrite cirkev zazila uz Borgiovcov a ine podobne typy papezov a este ju brany pekla neznicili, myslim si ze prezije Wojtylu, Montiniho a treba sa modlit za papeza aby bol taky ako Pius Ix znovu na stolci a spravil navzdy poriadok. P. S ano i vzdelavat sa a budem este sa priucim poriadne latincine a pustim sa do sumy teologickej o d T. Akvinskeho co mi doporucil jeden knaz.

Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est.
Professio fidei Tridentina

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 05 máj 2013  ~  Posledná návšteva: 13 jún 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 22 júl 2013 :  23:52:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
co mame ist Luteranom povedat ze maju neplatne knazstvo

oni to vedia ze z pohladu RKC je ich knazstvo je neplatne
nema zmysel im to neustale opakovat , lebo potom by ste sa nemohli bavit o nicom inom :-D

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Elo

Odoslaný - 23 júl 2013 :  06:55:14  Zobraziť profil  Pridať Elo do zoznamu priateľov
citácia:
Kalich a paténa majú byť, nakoľko je to možné, zo šľachetného kovu, no ak to nie je možné, i z menej šľachetného, ale v tom prípade musia byť pozlátené, kalich vnútri, paténa na čiastke, kde spočíva hostia. (A. Vermeersch, TheoL Mor. III. Univ. Gregoriana, ed. III., 288.) To zaväzuje pod ťažkým hriechom. Ak teda kalich a paténa stratily pozlátenie, majú sa pozlátiť znova. Obidve sa majú i konsekrovať. (C. 1305, § 2.)
Pôvodne zaslal janka - 16 júl 2013 : 20:26:41
Len s tou poyn8mkou, že v časoch socializmu, aj keby som bol chcel, som nemohol mať ani na byte taký pozlátený kalich. Dúfam, že je jasné, prečo. …

Preto treba dodať, že mimoriadne podmienky dovoľujú aj v Cirkvi používať mimoriadne prostriedky. To máte ako s policajtami na križovatke: vtedy aj semafory, aj ostatné musí ustúpiť pred službu vykonávajúcim policajtom. Aj kňazovi sa určie dovoľujú - ak sú sobitné okolnosti, či mimoriadne pastoračné dôvody,- použiť primerané prostriedky, čosi prispôsobiť, upraviť, zmeniť v prípade nevyhnutnosti, bezpečnosti, či dokonca osobitne dôležitého pastoračného zreteľa. A on sám je za to zodpovedný pred Bohom, prípadne svojim šéfom /farár, biskup a pod./. To ako kňaz určite ovládam. A v tom je naozaj zahrnuté niekedy aj to, čo laici z nepochopenia veci, /žiaľ niekedy aj s pohoršovaním sa/ považujú za nedodržiavanie rubrik a pod./ako vlastné slovo na niektorých miestach a pod./.

Preto vám neodporúčam sa príliš zapodievať a analyzovať tým, čo sa týka viac kňazov, ktorí sú tomu zasvätení a je to na ich zodpovednosti, pretože ani si neuvedomutjete, ako môžete ľudom krivdiť. Bolo by oveľa lepšie, keby sa katolíci aspoň natoľko, ako anylyzujú správanie kňazov do všetkých detailov zapodievali sa tým ,čo je povinnosťopu laikov v Cirkvi, v súvislosti so svojou farnosťou, ich úloha v spoločnosti, ich povinnosti, nielen práva… A vravím vám, že kňaz sa iste necíti dobre, ak má pred sebou takých “veriacich”, ktorí viac, než by prišli do kostola načerpať duchovný pokrm, prišli s podozrievaním pozorovať svojho kňaza a neustále mu “pozerať na prsty”, či prípadne vo všetkom, čo povie, v každom jeho geste vidieť čosi podozrivé. To určite nieje prístup, aký má byť v správnej rodine, a Cirkev je a mala by byť predovšetklým rodina, kde vládne nie vzájomná podozrievavosť, ale dobroprajnosť nakoľko je to len možné. Opak - len vtedy, ak to už naozaj škrípe… Obávam sa, že na Kréde je to – v našich diskusiách /vdaka hlavne sedevakantizmom a katolíkom od nich “načatými…/ opačne…

A paradoxom naozaj je, že práve tí, ktorí na omše katolíckeuž nechodia /sedevakantisti/ ich najviac kritizujú, hoci im najmenej rozumia, pretože na všetko pozerajú spod zorného uhla svojej “vášne” – tridentskej sv. omše a starých predpisov /ako keby to bol koniec všetkého…/. Osobitne však ľutujem tých katolíkov, ktorí sa ešte cítia v Cirkvi pod hlavičkou rímskeho biskupa, že sa nimi /sedevakantistami, vyslovenými osočovateľmi KC…/ nechajú ovplyvniť. Bratia, to nesvedčí o vašej katolíckej kvalite. Pravý katolík vie, že jeho Cirkev je jeho duchovná rodina, a nechodí sa sťažovať k cudzím, dokonca nepriateľom tejto rodiny /na ich forum žalovať na negative v KC/, ale za svoju Cirkev sa modlí, a snaží sa ju na verejnosti hájiť, hlavne vydávať svojím príkladom o nej dobré svedectvo. iac Ak však z jeho vyjadrovania cítiť, že je voči nej viac hyperkritický, než ako by mal rád všetko katolícke /kňazov, omšu, jej činnosť a pod./, a všade v KC vidí len všetko zlé, ale ruku nepriloží, to je už znak krízy viery. A s tým treba, priatelia čosi robiť, lebo vám hrozí, že môžete dospieť až k tomu, k čomu dospela Janka, možno predtým Mino, Robel a i. – zradíte svoju Cirkev ustanovenú Kristom a to Cirkev s pápežom, a skončíte v pochybnom spoločenstve sektárskeho charakteru ako sú sedevakantisti - teda v Cirkvi bez pápeža - aj so všetkou ich mentalitou mrzutosti, kritičnosti, až nenávisti voči všetkému katolíckemu.
Nech vás od toho Boh ochraňuje, modlime sa za to, prosím, všetci katolíci...

Krajina: Russia  ~  Počet príspevkov: 370  ~  Člen od: 27 február 2013  ~  Posledná návšteva: 05 november 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Gregorius

Odoslaný - 23 júl 2013 :  08:45:35  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
nema zmysel im to neustale opakovat , lebo potom by ste sa nemohli bavit o nicom inom - samozrejme začať sa s ním hádať nie a ja sa s takýmito nezačínam o viere rozprávať ako prvý ba vyhybám sa rozhovorom na túto tému, pretože nemám rád hádky ale ked vám povedia niektoré zo svojich heréz napr. že Ježiš nehladí do ktorej cirkvi patríme stačí úprimne veriť že sme spasení a patríme do neviditelnej cirkvi(čo je heréza lebo pravá viera je len katolícka a to ako ex heretik vyhlasujem) tak je Vašou povinnosťou ich upozorniť, inak páchate cudzí hriech čiže súhlasíte s hriechom drujých. Ja som takto stratil jedného priatela ktorý je heretik ked som ho z lásky k nemu napomenul pričom on začal útočiť prvý ževraj ako katolík som polyteista kvôli úcte k svätým, no mne je prednejší Boh.
Preto vám neodporúčam sa príliš zapodievať a analyzovať tým, čo sa týka viac kňazov, ktorí sú tomu zasvätení a je to na ich zodpovednosti, pretože ani si neuvedomutjete, ako môžete ľudom krivdiť. Bolo by oveľa lepšie, keby sa katolíci aspoň natoľko, ako anylyzujú správanie kňazov do všetkých detailov zapodievali sa tým ,čo je povinnosťopu laikov v Cirkvi
Elo poviem Vám to otvorene v našej farnosti jeden kňaz učil deti na hodinach katechizmu mám to z dôveryhodného zdroja že heretik mohamedán a žid majú toho istého Boha (samozrejme anethema sit viac v sylabe bludov od Pia Ix alebo mortalium animos)...to mám akože mlčať ? Mam si zakryvat oci pred tym ze je kriza v cirkvi ? Jeden Vas kolega / knaz mi otvorene povedal a on sa zapodieval obdobim reformacie ze dnes je taky stav ako za reformacie tj. hlboka nevzdelanost u knazov, preto to dospelo takto do krizy, to ze si to nechcete uvedomit to nie je moj problem Elo ak toto povie kňaz, tak to je vážne a ja ho ako kňaza mám v tomto autoritu.
Neurazte sa opäť čo napíšem neberte to ako urážku to nie ale vám sa radšej lubí prispôsobovať svetu tj. súhlasiť úplnme so všetkým čo urobil pápež ako otvorene varovať ludí pred nesprávnymi názormi ktoré šírili poslední pápeži, dnes keby poviete na kázni mimo cirkev niet spásy tak by ste mali problémy s biskupom, pretože nie ste kňaz v duch 2vk a bojíte sa, keby vy ako knaz napísete nejakú stažnosť ohladom napr. ekumenizmu bo falošnej náboženskej tolerancie, vedeli by V ako vás majú umlčať, (že sa máte prispôsobiť ina prídete o prácu) ale rímsky katechizmus tvrdí že kresťan má odmietnúť hrešiť aj pod trestom smrti.
prišli s podozrievaním pozorovať svojho kňaza a neustále mu “pozerať na prsty”, či prípadne vo všetkom, čo povie, v každom jeho geste vidieť čosi podozrivé. To určite nieje prístup, aký má byť v správnej rodine, a Cirkev je a mala by byť predovšetklým rodina, Viete ako som to vyrielsil ako povedal Jezis o farizejoch ked kazal ze mame sa riadit tym co povedia ale nekonat ako oni konaju myslím ze je to v
tak so si zobral z jeho kazni poucenie ale nezacal som napodobnovat jeho herézy.
Elo to neznamená poslusnost ze knaz ked mi povie skoc z okna ze mam skocit co je nabadanie na hriech tak ako mi nemoze prikazať budovat ekumnizmus v duchu 2vk pretoze ma nabada na herezu viac v mortalium animos neurazte co vam napisem ale vy ste asi v zivote tieto encykliky necital, takze nevidite rozpor. zrejme ani nie mirari vos a dnesne ucenie o nabozenskej slobode v duchu 2vk
ale dobroprajnosť nakoľko je to len možné ked som nad tým uvažoval raz dospel som k jednému v záveru každá doba prináša v cirkvi svoje problémi pred cca 200 rokmi sa zdôraznovala hlavne ba až prehnane vdaka jansenizmu Božia prísnosť a dnes je prehnane Božia láska.
A paradoxom naozaj je, že práve tí, ktorí na omše katolíckeuž nechodia /sedevakantisti/ ich najviac kritizujú, hoci im najmenej rozumia, pretože na všetko pozerajú spod zorného uhla svojej “vášne” – tridentskej sv. omše a starých predpisov /ako keby to bol koniec všetkého…
Dovolte ja chodím na omse 2 krát denne(zial pokocilové, kedze bratsvo pia X je v česku a tý si zachovali tradíciu) a modlievam sa pravidelne.
že môžete dospieť až k tomu, k čomu dospela Janka, možno predtým Mino, Robel
I ked neschvalujem ako niektorí prezentovali svoje názory vôbec sa nedivím že to tak skončilo u nich a nie so všetkým čo tvrdia súhlasím, viete oni seriózne študovali teologcké veci aspoň si myslím narozdiel od akože katolíkov ktorí nevedia ani len ten detský katechizmus. Ale elo vx viete že beda tým skrze ktorých prichádza pohoršenie a že učitelia budú prísnejšie súdení, asi nie asi ale zrejme videli tieto rozpory napríklad Wojtylove herézy a toto ich dohnalo tam kde dnes sú (taký človek by nemal byť vôbec vyhlásený za svätého kvôli Assisi, bozkaniu koránu a pod. bol sympaťák ako J. F. Kennedy a to je všetko ten hluk okolo neho preto lebo ho ludia milovali a on sa páčil svetu, keby bol dobrýám pápežom svet by ho nenávidil ako napr. Pia Ix ktorého ešte po smrti chceli hodiť do Tiberu) nemám právo súdiť Wojtylu iba poukazujem že nekonal v súlade s kat. vierou napr. prehrešil sa proti viere tým že podporoval náboženský indiferentizmus (podla kat. Pia x je to hriech)a súd to prenchám Bohu pretože to mne nenáleží, ja možem iba poukázať že je to nesprávne no ale nemám právo ako mino osočovať.
Pre Janku nedá mi napísať čo ste davno napísala do jednej témy ked ste písala ze nech heretici (protestanti) idú na farnosť a nech sa oboznamia u kňaza s pravou vierou a ze preto ze to neurobia a maju na to moznost takto ju spopznat maju byt zatratený... tu Vám chcem povedať a to je moja skúsenosť ako exheretika že mňa vychovávali taký ludia ktorí tvrdili že kat cirkev je babylonská neviestka a všetky tie hlúposti okolo toho a ja som tomu veril(no keby sa nájde hlboko erudovaný katolík, ktorých je ako šafránu kotrý by mi to vysvetlil všetko ako je to v písme v tradícii, tak by som sa ešte v ten den dal pokrstiť) skrátka predstavte si že vám ako decku niečo natrepú do hlavy napr. že zem je kockatá a vy ked aj neskôr uvidíte fotky zeme budete este dlho pochybovať či predsa nie je kockatá a žial takto je to u vela z nich, je to azda ich vina že im takto vymyli mozog ? Ako mohli oni ovplyvniť rodinu do ktorej sa maju narodiť a toto patrí bo nezavinenej nevedomosti. I ja este ked som spoznaval pravu vieru... uvediem priklad... napriklad eucharistia ze je skutocne prave telo a nie iba pamiatka(opať anathema sit) tak som poznal vsetky verse z Biblie aj citaty ignaca Antiochijskeho a prvých ranych cirkevných otcov a rozumom som to prijal no v srdci som sa nevedel stotožniť a to už som bol presvedčný o pravosti kat viery. Tak nemožete očakávať že takýto človek pojde v ich ponímaní za nejakým služobníkom falošného pohanského náboženstva a nechá si vysvetliť pravdu. Trošku sa mi nepáčilo ako v jednej téme , ktorú tu založil heretik ako s nimi nemal Maťo trpezlivosť áno urážky sa tu nemajú tolerovať, ale myslím si že skôr tu prítomný katolíci nezvládli situáciu kedze nevedeli reagovať na ich z kotextu povytrhávané názory pretože nemali až také obširné vedomosti a neboli pripravení na takúto situáciu(čo nemám za zlé ) a hlavne nevedeli sa vcítiť do kože heretika ako uvažuje, i ja som kedysi takto napadal katolíkov, škoda že som tu vtedy nebol ked utocili nehovorím že ja viem viac iba to, že by som na základe ich uvažovania, kedže i ja som kedysi raz tak uvažoval vedel ako mám postupovať. p.s
K SOLA FIDE toto je nebezpečná heréza(anethema sit) hned vysvetlím prečo. Ked som na tým uvažoval dospel som k šokujucemu obajavu. De facto to znamená kým verím mám 100 istotu som spasený. Takto zlanária katolíkov kotrí pochybujú o Božej dobrote popr. bojuju s nejakým hriechom a stále nevedia sa ho zbaviť , ked sa ich opýtaju či už sú spasený a kedže dneska voči týmto herézam neprebiehá žiadna katechéza lebo je ekumenizmus, nemajú sa vedieť ani len ako brániť a nieto ešte odporovať im A logický ak platí sola fide znamená môžem smilniť vraždiť slopať nadávať všetko možné a stále pojdem do neba, ono i Luther sa vyjadril že môžem i 50 raž za den scudzoložiť a nepríjdme o spásu a ešte povedal verte verte verte ale udatnejšie hrešte
... desivé ... kedže mám veriť žE IBA viera ospravedlnuje nic viac, . Protestanti nepoznajú pojem smrtelný hriech jedimý smrtelný môže byť v ich ponímaní iba prestatie veriť a tým strata spásy. Toto mi hovorí elementárna logika.

Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est.
Professio fidei Tridentina

mino

Odoslaný - 23 júl 2013 :  09:31:24  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
janka samozrejme tie Elove rozprávky neplatia, hádam nebudem prítomný tam, kde "kňaz" nedodržuje to čo má.
Hádam si nebudem myslieť, že darebák a lajdák potom dodrží aj všetky podmienky platnosti pre Sviatosť a podmienky platnosti pre sv. omšu.
Tie upokojujúce rečičky o tom, že aj v stave smrteľného hriechu... sú samozrejme bláboly, lebo to či je v stave smrteľného hriechu naozaj medzi podmienky platnosti nepatrí, ale patria tam stále tie štyri.

No a tie bláboly o "mimoriadnych podmienkach"... to bol rotarián bergoglio v nejakej vojnovej zóne, alebo tam kde nie je sloboda (rovnosť, bratstvo)?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 23 júl 2013 :  23:51:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
že heretik mohamedán a žid majú toho istého Boha (samozrejme anethema sit viac v sylabe bludov od Pia IX alebo mortalium animos)

mozem sa spytat kde presne ?
pozeral som si uvedene zdroje ale som to tam nenasiel an v jednm z uvedenych dokumentov

pricom Zidia hovoria ze "ich Boh je Bohom Abrahama Izaka a Jakuba"
takze oni sa hlasia k takemuto Bohu
podla mna je to dost adresne a presne ze ide o Boha SZ
to ze maju o nom inu predstavu a inak ho chapu sa da sice vyjadrit slovami "maju ineho Boha" ale je to nie celkom presne
daleko presnejsie je povedat ze oznacuju toho isteho Boha ale inak(nespravne a nedokonale) ho chapu

citácia:
každá doba prináša v cirkvi svoje problémi pred cca 200 rokmi sa zdôraznovala hlavne ba až prehnane vdaka jansenizmu Božia prísnosť a dnes je prehnane Božia láska.

vystizne povedane - suhlasim
ja osobne to robim tak ze najprv to ukazem z pohladu bozej lasky a az potom hovorim o poziadavkach
Ked totiz viem o bozej laske tak sa mi lahsie prijmaju aj prisne veci lebo viem ze aj tie su prejavom starostlivosti Boha o mna
Aj ked sa snazis byt mily a laskavy vzdy sa napokon dostanes do suituacie ked musis povedat na rovinu ze toto uz je mimo a ze nesuhlasis
(ale najprv musis mat jasno v sebe co a preco)

a este co sa tyka diskusii s nekatolikmi:
naucit sa par viet z katechizmu a tie opakovat pri diskusii je pomerne jednoduche (zhruba na urovni jehovistov)
ale naozaj rozumiet jazyku jednej aj druhej strany a vediet co a preco a skutocne zdovodnenia tak to chce niekolkorocne intenzivne studium

sv.Ignac z Loyoly

mino

Odoslaný - 24 júl 2013 :  08:51:31  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Zaujala ma jedna vec, keď sa tu dala novinka (pre Ela to bola určite, tak isto ako pre mnohých katolíkov) o tom, kto pomáhal zbúchať tzv NOM, tak miesto vecnej reakcie sa snaží tomuto vyhnúť a jediné čo robí tak sa snaží z heretikov robiť hádam aj katolíkov.(aby to vypadalo, že "katolíci" pomáhali katolíkom)
A do toho neustále proklamácie (lebo to stará mama povedali) o tom že čo schvália tamtí hore (tá banda odpadlíkov s tými "teológmi" a "liturgikmi" piatej podradnej kategórie) je vždy vraj ok.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 24 júl 2013 :  14:28:54  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

naucit sa par viet z katechizmu a tie opakovat pri diskusii je pomerne jednoduche (zhruba na urovni jehovistov)

Pôvodne zaslal misojogi - 23 júl 2013 :  23:51:36

suhlasim, na odhalenie bludov dnesnych modernistov naozaj staci len par pouciek z detskeho katechizmu

janka

Odoslaný - 24 júl 2013 :  21:11:02  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Pre janku
S tým osočovaním , to ma mrzí že som Vás i Robela obvinil z osočovania, mne najviac vadil Minov styl a myslim si že On zasiel až do extremov, to že to Vy nerobite som nevedel.
Pôvodne zaslal Gregorius - 22 júl 2013 : 22:54:34

tak Vam len vadi minov styl, nie ste sam
zato, ze si niekto nedava pred usta servitku a pomenuje veci tak ako su, este neznamena, ze osocuje
to, ze sa tu vyjadruje ako sa vyjadruje, ma svoj dovod

citácia:

Moj na nazor na toto je a tom mám od jedného kňaza, /ten čo povedAL že mi nič nezmožeme / že dnes je stav ako bol v predvečer reformácie tj. nevzdelanost knazovv. osobne si myslim ze oni taketo preoblemy ani len neriesia [knazi] preto Vam ani len neodpovedali a sice nezrovnalosti pokonciloveho ucenia a nie su ani len pripraveny na nase otazky odpovedat a keby to poznali do hlbky tak si myslim ze i oni by sa dostali do pochybnosti napr. ucenie o tzv. nabozenskej slobode ktore vziklo po koncile nijako nemozno zosuladit s mirari vos od RehorA XVI neviem ci nebola rec o tom na krede ze niekto v kongregacii pre vieru to nemohol dat do suladu, nikde som sa nedozvedel preco sa zmenilo ya mnohych na za vsetkych, ked v rimskom, katechizme sa pise ze nie je dovolene menit tieto slova a ze zahrnaju iba ludi v stave posv. milosti. Ba na jednej stranke som cital to pisal teolog ze tato zmena slov sa rovna tomu akokeby niekdo zmenil biblicky kanon niektory odkaz z tychto na tejto stranke http://www.catholicapologetics.info/modernproblems/newmass/index.ht

sam knaz Vam povedal, ze su knazi nevzdelani?
ale inak ste spokojny, ze sa davate nevzdelancami viest?
to nepisem aby ste si myslel, ze sa chcem hadat, ale sam ste to povedal a nedava to zmysel

citácia:

Skusal som nebojte prvykrat som bol obvineny ze nebudujem ekumenizmus ked som nazval veci pravym menom ze protestant je heretik a kym neprijme pravu vieru nebude spaseny a tento knaz nemenujem iba tolko ze ma vyssiu funkciu sa ma opytal a co mame ist Luteranom povedat ze maju neplatne knazstvo , ze maju falosne ucenie a zhrozil som sa co nakoniec povedal ze preco by sme si mali otvarat rany . Pricom si myslim ze sa spreneveril povolaniu knazstva, ked nepotzna svoje povinnosti a sice ze ma ist kazat celemu svetu a nie vsetkym okrem odlucenych bratov, ba uz ani Mohamedannom ani Zidom za chvilu nikomu videl som videa z Assisi kde predsedal Benedikt xvi az ma triaslo .......neviem ci Pius Ix by toto dopustil. Druhy ked som sa pytal ako mohli znicit omsu tak povedal ze papez ma pravo zmenit ju no ked som spomenul Quo primum od sv. Pia V nevedel o com hovorim asi vedel lebo sa usmial a prestal sa bavit so mnou odpovede som sa nedockal, l Skratka som znechuteny a neviem co robit. Obe suhlasit s po koncilovou cirkvou do botky alebo druhy extrem odmietat papeza su totalne hluposti. Mna mrzi ze na Slovensku neposobi Bratsvo Pia X, celkom sa mi pozdava ich dielo , beriem to dnesny stav cirkvi tak ako sv. Ignac Loyolsky tiez nesuhlasil s papezom no bral to ya Boziu volu a prisposobil sa, to iste robim i ja.

ako katolik by ste mal vediet, ze s ucenim Cirkvi musite suhlasit do bodky, nic neodmietat vedome, lebo prestavate byt zivym udom KC
nemozete sediet na oboch stolickach
treba si jednu stolicku vybrat

citácia:

pozrite cirkev zazila uz Borgiovcov a ine podobne typy papezov a este ju brany pekla neznicili, myslim si ze prezije Wojtylu, Montiniho a treba sa modlit za papeza aby bol taky ako Pius Ix znovu na stolci a spravil navzdy poriadok. P. S ano i vzdelavat sa a budem este sa priucim poriadne latincine a pustim sa do sumy teologickej o d T. Akvinskeho co mi doporucil jeden knaz.

Pôvodne zaslal Gregorius - 22 júl 2013 :  22:54:34

uz Vam chystaju svatorecenie dokonca dvoch "papezov"
tu si uz budete musiet vybrat
uz si nebudete moct ani len nic zle mysliet o nich, budu Vam vzorom a budete ich vzyvat, aby Vam svojim orodovanim pomohli byt ako oni

janka

Odoslaný - 24 júl 2013 :  21:21:20  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Len s tou poyn8mkou, že v časoch socializmu, aj keby som bol chcel, som nemohol mať ani na byte taký pozlátený kalich. Dúfam, že je jasné, prečo. …

Preto treba dodať, že mimoriadne podmienky dovoľujú aj v Cirkvi používať mimoriadne prostriedky.
Pôvodne zaslal Elo - 23 júl 2013 :  06:55:14

ano, aj Bergoglio musi byt v utajeni a aj ini, ktori pouzivaju vselijake nadoby pri NOMe
proste pre RKC su dnes mimoriadne podmienky a preto pouziva mimoriadne prostriedky

misojogi

Odoslaný - 24 júl 2013 :  23:07:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
kto pomáhal zbúchať tzv NOM, tak miesto vecnej reakcie sa snaží tomuto vyhnúť

reagoval som
uviedol som spomienky jezuitu ktory sa podielal na tvorbe NOMu a ten dost ostro protestoval proti reciam o udajne ucasti protestantov
To ze sa poznali este nic neznamenalo, tvorcovia NOMu mali uplne ine kriteria (siahnut co najviac do prvotnej cirkvi na zaklade najnovsich poznatkov archeologie a historie)

mimochodom to Minom oplakavane ofertorium velmi pekne vysvetluje nas spickovy specialista na liturgiu Vincent Maly vo svojej knihe
aj tu islo o navrat ku korenom a k prvotnej cirkvi
asi sem dam link ked najdem ... aby si to kazdy mohol pozriet ako to je ...

ofertorium bol povodne spev na prinasanie obetnych darov .... a k podstate nepatril ani u katolikov ani u pravoslavnych ani u grekotakolikov ani u inych vychodnych cirkvi ....
Ano zvyraznoval myslienku obety, ale ta myslienka vo svatej omsi stale ostava aj teraz

mimochodom neodpovedal mi nikto na otazku, preco sa sv omsa slavi v nedelu a nie v piatok ak je zmyslom sv omse len obeta na krizi

moja odpoved je ze sv omsa nie je len obeta(spritomnenie obety na krizi) ale aj oslava zmrtvychvstaleho Krista a to predovsetkym a kedze zmrtvychsvtanei je daleko dolezitejsie ako smrt hoci je to logicky prepojene naslednostou s jeho smrtou tak sa oslavuje v nedelu, ako to vidime uz v Pisme, ze aj Kristus po zmrtvychvstani naznacil svojim ucenikom
a sv Pavol dokonca hovori ze keby nebolo zmnrtvychvstania tak je vsetko len marnost a zbytocnost (a cele krestanstvo mozeme zabalit) doslova = "sme najubohejsi z ludi"
povodne sa teda sv omsa slavila prioritne len v nedelu hoci obcas bolo aj ine dni a napr v Jeruzaleme bola slavena isty cas kazdy den
az neskor sa rozbehla prax kazdodennej sv omse ... ako standard

sv.Ignac z Loyoly

misojogi

Odoslaný - 24 júl 2013 :  23:11:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
ano, aj Bergoglio musi byt v utajeni a aj ini, ktori pouzivaju vselijake nadoby pri NOMe
proste pre RKC su dnes mimoriadne podmienky a preto pouziva mimoriadne prostriedky

ale ved som to tu uz hovoril
nejde o ziadne mimoriadne podmienky, ale o pripomienku tych co zahynuli
a vnuto kalicha je riadne spravene ako ma byt zo zlata

sv.Ignac z Loyoly

janka

Odoslaný - 25 júl 2013 :  21:14:08  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

mimochodom to Minom oplakavane ofertorium velmi pekne vysvetluje nas spickovy specialista na liturgiu Vincent Maly vo svojej knihe
aj tu islo o navrat ku korenom a k prvotnej cirkvi
asi sem dam link ked najdem ... aby si to kazdy mohol pozriet ako to je ...

ofertorium bol povodne spev na prinasanie obetnych darov .... a k podstate nepatril ani u katolikov ani u pravoslavnych ani u grekotakolikov ani u inych vychodnych cirkvi ....
Ano zvyraznoval myslienku obety, ale ta myslienka vo svatej omsi stale ostava aj teraz
Pôvodne zaslal misojogi - 24 júl 2013 : 23:07:36

a kde teda ostava?
vy obetovanie nemate
dokazuje to aj to, ako o obeti rozmyslate, vid nizsie Vas prispevok
ste vyformovany NOMom
je postaveny ako hostina, stretnutie, tak nedokazete pochopit, ze svata omsa je obeta
stale tam musite pchat to, "nielen"
vsak aj to vase akoze obetovanie je prerobena talmudovska modlidba pozehnania pred jedlom
tak, ked u nich je to pozehnanie pred jedlom a vasi tomu daju nazov, ze obetovanie, to sa akoze hned zmeni na obetovanie?
Pan Jezis sa obetuje pod sposobmi chleba a vina, cize chlieb predstavuje telo a vino, krv
pri premeneni sa chlieb stane naozaj telom Pana Jezisa a vino naozaj jeho krvou
nie, ze sa Panu Bohu obetuje chlieb a vino a to sa potom stane telom a krvou Pana Jezisa
tak sa potom pri sv. omsi obetuva Pan Jezis alebo chlieb a vino?
aky ma potom zmysel obeta Pana Jezisa na krizi, ked dovtedy stacilo obetovat zviera, ci jedlo, a dnes vam uz staci len jedlo
ale vlastne ani to nie, lebo je vam cudne, zeby bolo treba koli ludom dennodenne stale prinasat tisice obiet Panu Bohu
zase dalsi dokaz, ze vy svatu omsu ako obetu neberiete, lebo to namate za potrebne
staci vam ta jedna krvava, tak ako bludarom

citácia:

mimochodom neodpovedal mi nikto na otazku, preco sa sv omsa slavi v nedelu a nie v piatok ak je zmyslom sv omse len obeta na krizi

moja odpoved je ze sv omsa nie je len obeta(spritomnenie obety na krizi) ale aj oslava zmrtvychvstaleho Krista a to predovsetkym a kedze zmrtvychsvtanei je daleko dolezitejsie ako smrt hoci je to logicky prepojene naslednostou s jeho smrtou tak sa oslavuje v nedelu, ako to vidime uz v Pisme, ze aj Kristus po zmrtvychvstani naznacil svojim ucenikom
a sv Pavol dokonca hovori ze keby nebolo zmnrtvychvstania tak je vsetko len marnost a zbytocnost (a cele krestanstvo mozeme zabalit) doslova = "sme najubohejsi z ludi"
povodne sa teda sv omsa slavila prioritne len v nedelu hoci obcas bolo aj ine dni a napr v Jeruzaleme bola slavena isty cas kazdy den
az neskor sa rozbehla prax kazdodennej sv omse ... ako standard

Pôvodne zaslal misojogi - 24 júl 2013 :  23:07:36

a vy preco mate omsu aj ine dni a nielen v nedelu?
co napriklad slavite v pondelok, ked Pan Jezis zmrtvychvstal v nedelu?
blbe otazky vsak, tak isto ako aj ta Vasa, asi preto na nu nik neodpovedal

janka

Odoslaný - 25 júl 2013 :  23:27:59  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Pre Janku nedá mi napísať čo ste davno napísala do jednej témy ked ste písala ze nech heretici (protestanti) idú na farnosť a nech sa oboznamia u kňaza s pravou vierou a ze preto ze to neurobia a maju na to moznost takto ju spopznat maju byt zatratený... tu Vám chcem povedať a to je moja skúsenosť ako exheretika že mňa vychovávali taký ludia ktorí tvrdili že kat cirkev je babylonská neviestka a všetky tie hlúposti okolo toho a ja som tomu veril(no keby sa nájde hlboko erudovaný katolík, ktorých je ako šafránu kotrý by mi to vysvetlil všetko ako je to v písme v tradícii, tak by som sa ešte v ten den dal pokrstiť) skrátka predstavte si že vám ako decku niečo natrepú do hlavy napr. že zem je kockatá a vy ked aj neskôr uvidíte fotky zeme budete este dlho pochybovať či predsa nie je kockatá a žial takto je to u vela z nich, je to azda ich vina že im takto vymyli mozog ? Ako mohli oni ovplyvniť rodinu do ktorej sa maju narodiť a toto patrí bo nezavinenej nevedomosti. I ja este ked som spoznaval pravu vieru... uvediem priklad... napriklad eucharistia ze je skutocne prave telo a nie iba pamiatka(opať anathema sit) tak som poznal vsetky verse z Biblie aj citaty ignaca Antiochijskeho a prvých ranych cirkevných otcov a rozumom som to prijal no v srdci som sa nevedel stotožniť a to už som bol presvedčný o pravosti kat viery. Tak nemožete očakávať že takýto človek pojde v ich ponímaní za nejakým služobníkom falošného pohanského náboženstva a nechá si vysvetliť pravdu. Trošku sa mi nepáčilo ako v jednej téme , ktorú tu založil heretik ako s nimi nemal Maťo trpezlivosť áno urážky sa tu nemajú tolerovať, ale myslím si že skôr tu prítomný katolíci nezvládli situáciu kedze nevedeli reagovať na ich z kotextu povytrhávané názory pretože nemali až také obširné vedomosti a neboli pripravení na takúto situáciu(čo nemám za zlé ) a hlavne nevedeli sa vcítiť do kože heretika ako uvažuje, i ja som kedysi takto napadal katolíkov, škoda že som tu vtedy nebol ked utocili nehovorím že ja viem viac iba to, že by som na základe ich uvažovania, kedže i ja som kedysi raz tak uvažoval vedel ako mám postupovať. p.s
K SOLA FIDE toto je nebezpečná heréza(anethema sit) hned vysvetlím prečo. Ked som na tým uvažoval dospel som k šokujucemu obajavu. De facto to znamená kým verím mám 100 istotu som spasený. Takto zlanária katolíkov kotrí pochybujú o Božej dobrote popr. bojuju s nejakým hriechom a stále nevedia sa ho zbaviť , ked sa ich opýtaju či už sú spasený a kedže dneska voči týmto herézam neprebiehá žiadna katechéza lebo je ekumenizmus, nemajú sa vedieť ani len ako brániť a nieto ešte odporovať im A logický ak platí sola fide znamená môžem smilniť vraždiť slopať nadávať všetko možné a stále pojdem do neba, ono i Luther sa vyjadril že môžem i 50 raž za den scudzoložiť a nepríjdme o spásu a ešte povedal verte verte verte ale udatnejšie hrešte
... desivé ... kedže mám veriť žE IBA viera ospravedlnuje nic viac, . Protestanti nepoznajú pojem smrtelný hriech jedimý smrtelný môže byť v ich ponímaní iba prestatie veriť a tým strata spásy. Toto mi hovorí elementárna logika.

Pôvodne zaslal Gregorius - 23 júl 2013 :  08:45:35

co som pisala o tej fare a oddelenych bola reakcia na to, ze Elovi netreba, aby bol niekto clenom KC aj to, aby bol formalne prijaty do KC, proste zas to srdce, laska staci
Formalne prijatie vsak nie je potrebne len vtedy, ak tej moznosti nieje
a ta je vzhladom k poctu far
to, ze nechcu prestupit je vina RKC, lebo ich k tomu nik nenabada, nik im nehovori, ze pre spasu treba aj formalne patrit do KC
Pan Boh dava kazdemu dostatok milosti ku spase, ale hentake chovanie RKC stazuje ludom pristup ku spase

Zachariáš

Odoslaný - 26 júl 2013 :  07:54:15  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Hadam nechcete tvrdit Janka,ze KC,ktora podla vas uz nie je tou pravou KC ale pravdu drzite vy a vasi kamosi,by mala priviest k pravej viere protestantov?To chcete aby prestupili k neokatlikom,ci ako nas to teraz po svojej zrade volate?
Ak ste presvedcena ze vy a vasi kamosi ste tou pravou KC tak sa nevyhovarajte a v mene povinnosti,ktoru tvrdite ze KC voci protestantom ma,zacnite ich privadzAt ku pravde.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 26 júl 2013 :  21:42:15  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Hadam nechcete tvrdit Janka,ze KC,ktora podla vas uz nie je tou pravou KC ale pravdu drzite vy a vasi kamosi,by mala priviest k pravej viere protestantov?To chcete aby prestupili k neokatlikom,ci ako nas to teraz po svojej zrade volate?
Ak ste presvedcena ze vy a vasi kamosi ste tou pravou KC tak sa nevyhovarajte a v mene povinnosti,ktoru tvrdite ze KC voci protestantom ma,zacnite ich privadzAt ku pravde.

Pôvodne zaslal Zachariáš - 26 júl 2013 :  07:54:15

vsak ku vam heretikom kazdy den koname skutky milosrdenstva aj za cenu takychto posmeskov a osocovania
to vy tvrdosijne odporujete
znovu Vas napominam, zacnite studovat http://www.katechizmus.szm.com/
a utejate z toho pelechu nepravosti

Zachariáš

Odoslaný - 26 júl 2013 :  21:58:09  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Takže chodíte po evanjelických farách,zboroch a ku iným protestantom a zvestujete im pravú vieru?Lebo ak niet inej pravej Katolíckej Cirkvi okrem tej vašej mikroskupinky,tak máte čo robiť,veď ste to tu tak pekne opísala,čo by mala RKC robiť a teraz ste ňou(podľa vás) vy.

Za ponuku vašeho katechizmu ďakujem,pozrel som si aj iné staré katechizmy a pre mňa no pre mňa je oveľa dôležitejšie počúvať a poslúchať aktuálne živé magistérium na čele so Svätým Otcom,ktoré ste vy vo svojej pýche zavrhla a tak sú vám k ničomu aj celé stohy katechizmov,pretože ak ostanete vo vzbure,vaše výhovorky o akýchsi 100 rokoch bez pápeža a pod. vám budú pred strašným Božím súdom k ničomu.
Každý deň si na vás a aj na ostatných,čo sa odtrhli modlím,aby Boh vás Boh zachránil.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 26 júl 2013 :  23:05:25  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Takže chodíte po evanjelických farách,zboroch a ku iným protestantom a zvestujete im pravú vieru?Lebo ak niet inej pravej Katolíckej Cirkvi okrem tej vašej mikroskupinky,tak máte čo robiť,veď ste to tu tak pekne opísala,čo by mala RKC robiť a teraz ste ňou(podľa vás) vy.
Pôvodne zaslal Zachariáš - 26 júl 2013 : 21:58:09

nie nechodim nikde

citácia:

Za ponuku vašeho katechizmu ďakujem,pozrel som si aj iné staré katechizmy a pre mňa no pre mňa je oveľa dôležitejšie počúvať a poslúchať aktuálne živé magistérium na čele so Svätým Otcom,ktoré ste vy vo svojej pýche zavrhla a tak sú vám k ničomu aj celé stohy katechizmov,pretože ak ostanete vo vzbure,vaše výhovorky o akýchsi 100 rokoch bez pápeža a pod. vám budú pred strašným Božím súdom k ničomu.
Každý deň si na vás a aj na ostatných,čo sa odtrhli modlím,aby Boh vás Boh zachránil.

Pôvodne zaslal Zachariáš - 26 júl 2013 :  21:58:09

dakujem za pekne svedectvo

Strana: z 10 Previous Topic: Kto su protestanti? Téma Next Topic: Pozvánka do bratstva J.P.  II.  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06