Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Pápež František
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Přesvědčování nevěřících Téma Next Topic: Co po synode?
Strana: z 21

mino

Stav: offline

Odoslaný - 26 marec 2013 :  16:48:20  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Koncil nebol "dogmatický" ale v pohode "zarodil" nedogmatické veci ako liturgia a pod.
Ja vidím chybu len tam, zatiaľ som nikde inde nenašiel.
A čo bráni prežívať dnešnú "liturgiu" vytvorenú aj 6 protestantskými pastormi, t.j heretikmi? Asi to, že katolíci čakajú, že to bude katolícka liturgia a nie protestantské posedenie okolo stola.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 26 marec 2013 :  23:18:49  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/275387-pravoslavny-patriarcha-pripustiul-moznost-zjednotenia-s-katolikmi/

moja otazka: "Co za to?"
ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 26 marec 2013 :  23:53:50  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Z clanku :

"Bartolomej, ktorý sa minulý týždeň zúčastnil na inaugurácii nového pápeža Františka, podotkol, že nový duchovný vodca rímskokatolíckej cirkvi je v mnohom iný ako jeho predchodcovia. Podľa Bartolomeja je František schopný vykonať veľkú reformu medzi katolíkmi."

...tak z tohto ma troska dost mrazi, ale uvidime, nechame sa prekvapit...chcem verit,ze milo...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 27 marec 2013 :  09:07:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
Koncil nebol "dogmatický" ale v pohode "zarodil" nedogmatické veci ako liturgia a pod.
Ja vidím chybu len tam, zatiaľ som nikde inde nenašiel.
A čo bráni prežívať dnešnú "liturgiu" vytvorenú aj 6 protestantskými pastormi, t.j heretikmi? Asi to, že katolíci čakajú, že to bude katolícka liturgia a nie protestantské posedenie okolo stola.

Pôvodne zaslal mino - 26 marec 2013 :  16:48:20

Vďaka mino za tvoj názor.

Z toho čo si však napísal sa ukazuje, že ti vadí forma a nie obsah.

To je myslím dosť málo na kritiku.

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 27 marec 2013 :  09:50:14  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Ja neviem, ale aký obsah môže mať niečo čo vytvorili heretici... žeby katolícky?
A čo sa týka sv.omše, lebo tu letí veľmi populárny názor, že vraj stačí keď je konsekrácia v poriadku, okolo toho vraj by už sa mohol čítať aj telefónny zoznam, už to vraj nevadí.
Ale nie je problém si domyslieť aký "telefónny zoznam" tam utvorili heretici.
Ja by som bol rád na katolíckej obete svätej omše (sacrificiu) a nie iba prítomný konsekrácii (otázne je samozrejme či aj také niečo sa tam deje, ale to tu neriešim).
Tak čo Samuel, porovnal si si to pred a po? Zistil si akými "katolíckymi" pravdami obohatili ten stolový obrad heretici?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 27 marec 2013 :  09:52:57  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/275387-pravoslavny-patriarcha-pripustiul-moznost-zjednotenia-s-katolikmi/

moja otazka: "Co za to?"
ela

Pôvodne zaslal Ela - 26 marec 2013 :  23:18:49

Vari sa ešte nič za to nedalo? A čo iivk? Neostrihal KC dostatočne na to, aby mohlo dôjsť ku niečomu takému? (veď aj b16 nevie o tom, že Duch Svätý vychádza z Otca i Syna) Či ešte treba niečo ubrať?

Samuel

Odoslaný - 27 marec 2013 :  10:17:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
Ja neviem, ale aký obsah môže mať niečo čo vytvorili heretici... žeby katolícky?
A čo sa týka sv.omše, lebo tu letí veľmi populárny názor, že vraj stačí keď je konsekrácia v poriadku, okolo toho vraj by už sa mohol čítať aj telefónny zoznam, už to vraj nevadí.
Ale nie je problém si domyslieť aký "telefónny zoznam" tam utvorili heretici.
Ja by som bol rád na katolíckej obete svätej omše (sacrificiu) a nie iba prítomný konsekrácii (otázne je samozrejme či aj také niečo sa tam deje, ale to tu neriešim).
Tak čo Samuel, porovnal si si to pred a po? Zistil si akými "katolíckymi" pravdami obohatili ten stolový obrad heretici?

Pôvodne zaslal mino - 27 marec 2013 :  09:50:14

Veď keď to máš naštudované tak mi to napíš !!!

Prečo sa mi snažíš dávať úlohy.

Rád sa dám poučiť.

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 27 marec 2013 :  11:29:28  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
To má byť vtip? Vari si si nenašiel čas nikdy na to zistiť si také dôležité veci?
Žeby ďalší čo si myslí, že NOM je len preklad z latinčiny? A s otočením kňaza k ľudu?

Samuel

Odoslaný - 27 marec 2013 :  15:14:58  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
To má byť vtip? Vari si si nenašiel čas nikdy na to zistiť si také dôležité veci?
Žeby ďalší čo si myslí, že NOM je len preklad z latinčiny? A s otočením kňaza k ľudu?

Pôvodne zaslal mino - 27 marec 2013 :  11:29:28

Nie nemá to byť vtip.

Iba som veľmi zvedavý čo súčasnú liturgiu sv.omše podľa teba tak diskvalifikuje.

Ak to nie si ochotný napísať tak to iba znamená, že si si nie v tom istý a touto hmlou chceš udržať svoje kritické pozície.

Samuel

mino

Odoslaný - 27 marec 2013 :  15:21:39  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Samuel, pre niekoho kto je tu dva roky, a tvári sa že ani netuší čo vraj diskvalifikuje dnešnú "liturgiu", to skôr vypadá na niečo iné.
Ok, ale spýtam sa ešte raz (samozrejme pri jasnom vedomí, že tu to bolo milión krát preberané), aké katolícke pravdy vyjadruje tzv. nová "liturgia", keď na nej pracovalo 6 heretikov, a bola doslova zbúchaná za noc?

baránok

Odoslaný - 27 marec 2013 :  17:55:23  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
citácia:
Samuel, pre niekoho kto je tu dva roky, a tvári sa že ani netuší čo vraj diskvalifikuje dnešnú "liturgiu", to skôr vypadá na niečo iné.
Ok, ale spýtam sa ešte raz (samozrejme pri jasnom vedomí, že tu to bolo milión krát preberané), aké katolícke pravdy vyjadruje tzv. nová "liturgia", keď na nej pracovalo 6 heretikov, a bola doslova zbúchaná za noc?

Pôvodne zaslal mino - 27 marec 2013 :  15:21:39

Prepáčte, ale akých heretikov máte na mysli,keď ich neustále spomínate ?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 28 marec 2013 :  09:43:00  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal mino - 27 marec 2013 :  15:21:39

Milý mino stále sa vyhýbaš odpovedi !!!

Ja som sa spýtal čo podľa teba diskvalifikuje liturgiu sv.omše používanú na Slovensku.

Nezaujíma ma čo sa tu v minulosti diskutovalo, to som sa ťa nepýtal.

Na priamu otázku ťa prosím ako chlapa o priamu odpoveď !

Samuel

mino

Odoslaný - 28 marec 2013 :  09:44:13  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
baránok, čo tak dať si do vyhľadávača: paul vi new mass... som si istý, že tých gentlemanov veľmi rýchlo nájdete.

a odpoveď pre Samuela- presne tých 6 heretikov, ktorí ju pomáhali vytvoriť.

mino

Odoslaný - 04 apríl 2013 :  21:36:43  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
baránok, jednoducho treba prestať vidieť v tom snahu poukazovať na chyby pre chyby. Mne ide naozaj o systémovú chybu, nie o nejaké chyby jednotlivcov. Jednoducho je tu paradox, miesto toho aby sme sa tu dohadovali o nejakých teologických lapsusoch trebárs pápežov, ktorí určite boli hanbou, hádame sa tu o nie morálnych chybách, ale práve tých náukových pri pápežoch, čo majú tituly bl. A to mi príde naozaj absurdné.
A ja si myslím, že tie najväčšie devastácie ešte len prichádzajú, ale paradoxne všetko sa to vykladá ako nejaké "prispôsobovanie" sa svetu.

mino

Odoslaný - 13 apríl 2013 :  09:19:34  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Jednoznačne sa však postavil v otázke ochrany života, voči požiadavkám homosexuálov a v každom vystúpení je zreteľne opretý o Ježiša a jeho Matku. Kto verí v živého Krista a má jasno v otázkach života nemôže byť modernistom.

Pôvodne zaslal Samuel - 18 marec 2013 :  21:41:02

Omyl, Bergoglio podporoval civilné zväzky homosexuálov, čím sa dostal do sporu s argentínskou biskupskou konferenciou, čo tvrdí jeho životopisec v poslednom nedeľníku tamojších najväčších novín.

Pôvodne zaslal Robel - 20 marec 2013 :  19:30:07

Bergoglio je vždy všade tam, kde treba oceniť ľudí, ktorí vyznávajú hodnoty katolíckej morálky.

Lucia

Odoslaný - 14 apríl 2013 :  00:43:01  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
http://www.sme.sk/c/6766653/papez-zriadil-radu-ktora-ma-pripravit-reformy-cirkvi.html

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 14 apríl 2013 :  09:35:43  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
Ponahla sa! media ho vychvaluju "do neba, vraj az" po mesiaci pontifikatu, aby sa dokladne pripravil. Ja hovorim , ze dokladne sa pripravoval/i 50 rokov! Naco to divadlo. Uvidime kam az zajde!
Ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 14 apríl 2013 :  10:09:58  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Ja by som chcel len ponúknuť určité indície.
Bergoglio ešte ako "arcibiskup" navštívil jeden známy parlament (on sa proste chronicky vyskytuje tam, kde sa demontuje katolícka viera), doniesol mu svoje požehnanie a zotrval v priateľskom "ekumenickom" dialógu.
A ten parlament má nejaký takýto znak:

Takže dáva nám tušiť, ako zrejme si bude predstavovať "reformy". Alebo teda aby som to povedal ako Elo, ako zas urobí modernejšou Cirkev, aby nebola taká zastaralá, ale stále in a cool.(povedané po lopate- aké zmeny murári urobia v rámci "modernizácie" sveta, "cirkev" hneď v aggiornamentovom ošiali prevedie u seba)
Nedivil by som sa, keby v tej komisii mali čestné miesto Lucifer, Antikrist a Judáš.

misojogi

Odoslaný - 15 apríl 2013 :  01:16:37  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:

to predsa nie su dogmy a cirkev ma pravo vsetko zmenit okrem dogiem (tie nemoze zmenit principialne)

citácia:
aké katolícke pravdy vyjadruje tzv. nová "liturgia", keď na nej pracovalo 6 heretikov, a bola doslova zbúchaná za noc?

dopredu bez dokazov ich nazyvas heretikmi:
preco je nova liturgia hereticka? lebo ju robili heretici
cize dokaz v kruhu nie je ziadne dokaz
ak chces niekoho oznacit za heretika tak to musis aj nejako preukazat ....
to ze sa ti nova liturgia esteticky nepaci je troska malo ....
inak je to len utok ad hominem a este aj v kruhu

citácia:
A s otočením kňaza k ľudu?

ake katolicke pravdy? staci si pozriet encykliku o Mystickom tele Kristovom vydanu v roku 1943 a teologiu Emila Merscha

tak ako liturgia na rozne dni vyjadruje rozne sviatky
tak odlisna liturgia vyjadruje doraz na rozne ale stale katolicke myslienky

bol si niekedy na Ambrozianskej liturgii? ja som bol a je platna rovnako ako je platna pravoslavna liuturgia a tiez nie je identicka s tridentskou
proste to je len urcita forma a cirkev ma aj vzdy mala pravo zmenit liturgiu
liturgia predsa nie je dogma aby sa nemohla zmenit !!!

citácia:
bola doslova zbúchaná za noc?

nebola zbuchana za noc
ako som tu uvadza hnutie za reformu liturgie existuje minimalne od konca 19 storocia

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 15 apríl 2013 :  01:23:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
A ja si myslím, že tie najväčšie devastácie ešte len prichádzajú, ale paradoxne všetko sa to vykladá ako nejaké "prispôsobovanie" sa svetu.

priposobit maximalne v tom ze aby sme hovorili zrozumitelnym jazykom a vhodnym sposobom, pripadne treba vyuzit aj moderne masovokomunikacne prostreidky
ale inak som za to aby sme sa prednostne prisposobovali Jezisovi Kristovi

Zaklad musi ostat nemeny a to je troje Verim:
citácia:
verim v Boha Otca
verim v Jezisa Krista
verim v Ducha Svateho

toto pochadza od apostolov a nemame pravo to menit, lebo v tuto vieru sme boli pokrsteni ....

ale rozne nedogmaticke formy to by sme boli ako kalisnici v 13 storoci ktori sa isli bit so zbranou v ruke za to, aby mohli prijmat pod obojim ... a pit z kalicha
podobne niektori ludia teraz biju do RKC aby presadli svoju formu liturgie
ale podstata unika

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 15 apríl 2013 :  13:10:19  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Celkom by ma zaujímalo, čo sleduje františek tým, že sa chce zasvätiť Fatimskej Panne Márii (to miesto je dnes svedkom obrovských blasfémií), prečo nie Garabandal, Medžugorje a iné miesta "zjavenia". Prečo práve Fatima?

Zdenko

Odoslaný - 15 apríl 2013 :  15:21:03  Zobraziť profil  Pridať Zdenko do zoznamu priateľov
Na Františka mi nešahajte, nikto.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 16  ~  Člen od: 16 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 21 september 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 15 apríl 2013 :  15:30:51  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nebojte sa, budem si davat pozor, aby som na neho nesiahol, dokonca sa k nemu ani nepriblizim.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 16 apríl 2013 :  00:56:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
Celkom by ma zaujímalo, čo sleduje františek tým, že sa chce zasvätiť Fatimskej Panne Márii (to miesto je dnes svedkom obrovských blasfémií), prečo nie Garabandal, Medžugorje a iné miesta "zjavenia". Prečo práve Fatima?

prave Fatimu chceli znicit slobodomurari lebo im nepasovala do karat
(precitajte si nejake knizku o nej)
Fatima predpovedala najvacsie problemy 20 storocia (dve vojny)
a odporucila liek: zasvatenie celeho sveta Neposkvrnenemu srdcu P Marie
co sa naozaj udialo (vid Gorbacovova reforma)

sv.Ignac z Loyoly

Rafael

Odoslaný - 16 apríl 2013 :  10:39:21  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Na Františka mi nešahajte, nikto.

Pôvodne zaslal Zdenko - 15 apríl 2013 :  15:21:03

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 21 Previous Topic: Přesvědčování nevěřících Téma Next Topic: Co po synode?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06