|
Odoslaný - 09 september 2014 : 08:06:32
|
citácia: Maťo, ja ho beriem veľmi vážne, je to predsa náš pápež. Dôverovať a byť poslušný predstavenému je u katolíka samozrejmosťou.
Preco je doverovat u katolika samozrejmostou? Odkial mate tento nazor?
Ja po tom co uz stihol spravit a narozpravat mu naopak vobec nedoverujem a som velmi, velmi opatrny.
citácia: Keď povedal hento, rátam s tým že Boh mu nejako zjavil že v najbližších rokoch zomrie. Ibaže by nevážil slová a rozprával hlúposti - čo sa mi ale, podľa toho ako ho vnímam, nezdá.
Vzhladom na to uz porozpraval je zrejme, ze slova nevazi, chce zaujat media za kazdu cenu. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 september 2014 : 08:51:30
|
citácia: Butyl, veď aj naše premenenie na konci sveta bude smrťou, zánikom pozemského tela... Pôvodne zaslal Koki - 02 september 2014 : 20:58:20 Parúzia nie je smrťou ale premenením, telo nezanikne ale bude premenené priamo na oslávené. Aspoň v tomto duchu o tom píše sv. Pavol. Panna Mária tiež nezomrela, aj keď to bol samozrejme iný prípad. No možno utrpenie veriacich na konci sveta bude mučeníctvom a tak to premenenie bude opodstatnené (mučeníci idú priamo do neba, všakže). Nad týmto sa treba zamyslieť tým, ktorí sa tešia na koniec sveta, ako keby tie udalosti mali byť prechádzkou ružovým sadom bez tŕňov.
K tej smrti pápeža, zakonšpirujem. Je rok 2014, v roku 1917 bola Fatima, ktorej 3. tajomstvo vraj už poznáme celé. 2017 bude 100 rokov odvtedy. A na rok 2017 pripadajú aj iné význačné výročia (aspoň myslím, Lutter, VOSR). Pápeži poznajú úplné znenie 3. Fatimského tajomstva, možno to nebolo len tak do vetra, možno to len už v sebe neudržal. |
RKC |
Počet príspevkov: 1076 ~
Člen od: 01 február 2006 ~
Posledná návšteva: 19 júl 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2014 : 16:32:41
|
Socciho záver je mrazivý a prichádza od muža, ktorý Františka vehementne podporoval, ale vidí nesmiernu škodu ktorú tento pontifikát už napáchal a pravdepodobne ešte napácha na poslaní, ktoré má Cirkev v časoch bezprecedentného mravného a duchovného úpadku: Dnes, za Bergoglia, sa vraciame naspäť k Rahnerovi, k filozofii, ktorá napáchala na jezuitoch a Cirkvi neopísateľne veľké škody. V tejto priepastnej prázdnote sú katolíci sem a tam zmietaní „každým doktrinálnym poryvom“ a podriaďujú sa kdejakej ideológií a infikujú všetkými možnými herézami.
Veľká temnota zahalila Rím.
http://dielnasj.blogspot.sk |
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2014 : 21:05:55
|
Maťo, Lucia, myslím že to chce len snahu veriacich o pochopenie pápeža Františka či akéhokoľvek problematického vyjadrenia v rámci RKC. Pápež alebo koncil snáď nenesie vinu na tom, že bol niekym zle pochopený a dotyčný zablúdil.
Niekedy sa mi zdá že tento pápež sa vyjadruje nedostatočne jasne, čím môže dávať priestor rozličným interpretáciám vysloveného. Napríklad:
"Evangelium je „novost“ a Ježíš po nás chce, abychom „nechali stranou dočasné struktury“ – konstatoval papež František v kázání při ranní mši v kapli Domu sv. Marty. Papež zdůraznil, že křesťan nesmí „být otrokem mnoha drobných zákonů, nýbrž otevřít srdce novému přikázání lásky“."
Kázne z Domu sv. Marty http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=20747 |
http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg |
Počet príspevkov: 1460 ~
Člen od: 14 september 2013 ~
Posledná návšteva: 25 marec 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 september 2014 : 23:27:42
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2014 : 19:40:30
|
...určite nebola pochovaná.... len "usnula" a bola vzatá aj s telom do neba. |
Počet príspevkov: 346 ~
Člen od: 07 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 25 máj 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2014 : 22:11:46
|
Koki:
Zamysli sa už len nad tým, že ako mohla P. Mária zomrieť (v zmysle rozkladu), keď nemala hriech? Aj dnes ešte existujú prípady neporušenosti zosnulých svätcov. Myslíš, že Ježiš by sa k svojej Matke zachoval inak ako k svätcom? |
RKC |
Počet príspevkov: 1076 ~
Člen od: 01 február 2006 ~
Posledná návšteva: 19 júl 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2014 : 23:53:44
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2014 : 09:42:50
|
citácia: Koki: Zamysli sa už len nad tým, že ako mohla P. Mária zomrieť (v zmysle rozkladu), keď nemala hriech? Aj dnes ešte existujú prípady neporušenosti zosnulých svätcov. Myslíš, že Ježiš by sa k svojej Matke zachoval inak ako k svätcom? Pôvodne zaslal Mx - 15 september 2014 : 22:11:46 Velmi pekne. |
Počet príspevkov: 641 ~
Člen od: 15 január 2008 ~
Posledná návšteva: 29 júl 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 január 2015 : 17:02:40
|
|
|
Odoslaný - 12 január 2015 : 09:11:08
|
citácia: Tiež som si to odjakživa myslel, až pokým ma minule bratia z GloriaTv nepostavili pred problém a nevedel som argumentovať - vízie A. K. Emmerichovej, ako sú opísané tu: http://a-repko.sk/knihy/zivot_marie.htm#kap10 Pôvodne zaslal Koki - 15 september 2014 : 23:53:44 Zistila som, že Gloria TV je sektárska, proti pápežovi.....normálne nechápem. To po prvé. Po druhé: Emerichovú som dávno spálila, také bludy a sprostosti... je síce cirkv. schvílená, no neviem..., že vraj ten, čo to písal si to prospôsobil. Viac mi sedí Valtorta..... |
Počet príspevkov: 346 ~
Člen od: 07 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 25 máj 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2015 : 05:06:24
|
Toto svedci o mnohom - je sice cirkevne schvalena, ale pise bludy a sprostosti a spalila som ju.
Valtorta bola na indexe zakazanych knih, ale ta mi sedi, tu budem citat.
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2015 : 10:40:14
|
Aj Valtortu odporucaju niekolki biskupi. Problem s prijimanim takychto diel je v inom.
Aj jedno aj druhe dielo ma stanovisko cirkvi ani jedno nie je odmietnute, kazde ma nejake imprimatur.
Zaujimave je, ze obe diela opisuju vtedajsi svet do detailu presne s podrobnym popisom veci, okoliteho prostredia aj ludi a ich vztahov, cituju dialogy ALE obe diela sa v opise identickych biblickych udalosti UPLNE odlisuju.
Je jedno ci sa narodil Pan Jezis v jaskyni nad Betlehemom alebo v pristresku akejsi stajni pastierov? Inak su opisane konkretne okolnosti porodu Pan Jezisa. Uplne inak su opisane udalosti uteku do Egypta, neskor uzdravenie 38 rokov choreho muza pri Betsatskom rybniku, aj velmi podrobne opisane zoslanie Ducha Svateho, aj na nebo vzatie Panny Marie.
Vsetko je uplne ine v kazdom z diel.
Zhodnu sa v tom, ze sa to stalo, ze Pan Jezis je Spasitel a pod. kvalitativne veci. Vsetky ostane okolnosti su rozdielne.
A. K. Emmerichova bola podrobne pozorovana a svatost jej zivota jej potvrdil aj jej farar. Niekolko komisii zhodnotilo situaciu tak, ze nejde o podvod.
Osud Marie Valtorty a jej zivotopis je podrobne znamy aj s okolnostami zapisovania diela.
Ziadnu z nich cirkev nespochybnila. Dielo A.K. Emmerichovej vsak ma urcite problemy pretoze ho zapisoval Breton, pri Anne obrateny basnik a niekolkokrat su dolozene jeho pokusy zmenit co mu Anna vravela. Sama ho preto musela pokarhat a nastojila na doslovnom prepise podla videni.
Ale rozdiely vo velkej casti udalosti nie su dane tuzbou basnika nieco viac zdoraznit ale uplne inymi realiami, ktore tvoria prostredie udalosti.
Tazko povedat, ktore je falosne tak, ze nepochadza od Boha. Ak su vsak obe diela od Boha, je to velmi zaujimave, co tym Boh chce dat vediet?
Ked sa po zmrti zjavoval apostolom a ucenikom nikdy ho nepoznali podla vonkajsich okolnosti ale vzdy to bol On podla toho co konal a preco. Dal sa poznat podla ducha nie podla vyzoru a realii.
|
Počet príspevkov: 641 ~
Člen od: 15 január 2008 ~
Posledná návšteva: 29 júl 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 január 2015 : 22:20:45
|
citácia: citácia: Tiež som si to odjakživa myslel, až pokým ma minule bratia z GloriaTv nepostavili pred problém a nevedel som argumentovať - vízie A. K. Emmerichovej, ako sú opísané tu: http://a-repko.sk/knihy/zivot_marie.htm#kap10 Pôvodne zaslal Koki - 15 september 2014 : 23:53:44 Zistila som, že Gloria TV je sektárska, proti pápežovi.....normálne nechápem. To po prvé. Po druhé: Emerichovú som dávno spálila, také bludy a sprostosti... je síce cirkv. schvílená, no neviem..., že vraj ten, čo to písal si to prospôsobil. Viac mi sedí Valtorta..... Pôvodne zaslal slovenka - 12 január 2015 : 09:11:08 Neviem, príliš ma nezaujímajú spisy tohto druhu, keďže si myslím že to nie sú neomylné a dôveryhodné zdroje poznania, a vlastne ani nie sú súčasťou pokladu viery.
O GTv som si veľmi nezisťoval, ale mám dojem že ide o tradicionalisticko-pravoslávnu stránku, hoci niektoré jazykové sekcie nemusia byť zasiahnuté týmto vplyvom. Pre zaujímavosť, Moldavsko ako bývalá krajina ZSSR - odkiaľ sestry Buzut-ové pochádzajú - má pravoslávnu tradíciu, ktorá sa mentalitou pravdaže líši od typicky katolíckej, nevraviac o doktrinálnych rozdieloch. Kňaz Don Reto je vraj v konflikte so svojim diecéznym biskupom, o ostatných členoch vedenia webstránky neviem nič zvláštne. Myslím že z cirkevnej autority si veľmi ťažkú hlavu nerobia, a údajne ani nemajú podporu RKC, pracujú takpovediac na vlastnú päsť. Ešte by som k tomu mal povedať, že viacero katolíkov s hodnotnými vkladmi bolo odtiaľ dosť bezohľadne vytlačených, pričom vedenie ich nepodporilo a moderátora tam niet. Aj toto o niečom vypovedá... |
http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg |
Počet príspevkov: 1460 ~
Člen od: 14 september 2013 ~
Posledná návšteva: 25 marec 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|