Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Papez rezignoval
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Tresta Boh? Téma Next Topic: Kde hľadať?
Strana: z 10

mino

Stav: offline

Odoslaný - 15 marec 2013 :  12:30:57  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
Mino, v akom kontexte to povedal sv. Bernard?

Pôvodne zaslal Mato - 15 marec 2013 :  12:20:00

Keď zvolili Eugena III, jeho žiaka, ktorému potom venoval De consideratione.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 15 marec 2013 :  12:41:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:
Takže zas neviem čo má proti ultramontanizmu.(ale niečo tu prepísal z katechizmu)

("znalec" sv. Cyrila mi kladie otázky? asi pozabudol že sa vtedy diskvalifikoval)

Pôvodne zaslal mino - 15 marec 2013 :  12:29:50

kde som o sv.Cyrilovi niečo s vami debatoval?Dajte mi názov témy,či stránku,môžeme sa k tomu vrátiť.

Odpoviem vám na ultramontanizmus - vytváranie sedevacantistických skupiniek pod krycími názvami ultramontanizmu ako maskovacie mimikry mi prekáža.

ale čo tak odpovedať mino na moju otázku,však je to také ľahké...aspoň podľa vás.Nerád uzatváram stávky,no tu by som pokojne stavil proti vám,že ani neceknete,pretože neviete.A vaši rádcové tiež nie.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 15 marec 2013 :  12:47:49  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Stále neviem, čo má nejaký Zachariáš proti ultramontanizmu, a ak sa to nedozviem, nebudem ďalej pestovať tento jeho trolling.( ten ultramontanizmus s touto témou súvisí, kdežto ten jeho zástupné problém, čo si tu narýchlo vymyslel ani zďaleka- samozrejme f môže prekvapiť aj tu a kadečo pomeniť, ale zatiaľ to pokiaľ viem neurobil, a to toho stihol dosť)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 15 marec 2013 :  12:51:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:
Stále neviem, čo má nejaký Zachariáš proti ultramontanizmu, a ak sa to nedozviem, nebudem ďalej pestovať tento jeho trolling.( ten ultramontanizmus s touto témou súvisí, kdežto ten jeho zástupné problém, čo si tu narýchlo vymyslel ani zďaleka- samozrejme f môže prekvapiť aj tu a kadečo pomeniť, ale zatiaľ to pokiaľ viem neurobil, a to toho stihol dosť)

Pôvodne zaslal mino - 15 marec 2013 :  12:47:49

už som vám vyššie odpísal.Teraz odpovedzte vy.

P.S. môj odpor ku schizmatickým skupinkám je jedna vec,no vaša fundamentálna neznalosť o tom,ako sa líšia Tri Božské Osoby v nerozdielnej Trojici je na zaplakanie,vzhľadom na to,akého sekáča tu zo seba robíte a pritom ste zhorel na základnej dogme kresťansko-katolíckej viery.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 15 marec 2013 :  13:05:46  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Ok Zachariáš, a aký je správny katolícky postoj ku ultramontanizmu?

(ak máte potrebu niekoho skúšať, je tu téma o detskom katechizme, skúste šťastie tam, možno sa niekto aj preskúšať dá)

Zachariáš

Odoslaný - 15 marec 2013 :  13:21:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Ja som vám,lepšie povedané reconquistadorovi už odpovedal,ako som myslel moje spojenie sedevacantistov a ultramonontanistov.
Nemusí sa vám páčiť ale inú nedám.

Teraz buďte férový a odpovedzte vy mne na moju otázku.
Aký je rozdiel medzi dynamikou plodenia a vychádzania v nerozdielnej Svätej Trojici?

Je to otázka o základnej dogme kresťansko-katolíckej viery o Svätej Trojici.Ak toto neviete,alebo ešte horšie ako to motáte a zamieňate,tak sa najprv vráťte k základom viery a až potom tu filozofujte nad tým kto je pápež a kto nie,pretože ste na úrovni heretikov prvých storočí kresťanstva.

1.Pt 2,4-5

mino

Odoslaný - 15 marec 2013 :  14:14:04  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Toto má byť tá odpoveď?
Odpoviem vám na ultramontanizmus - vytváranie sedevacantistických skupiniek pod krycími názvami ultramontanizmu ako maskovacie mimikry mi prekáža.

Tak to nie je ani dogooglované... (ale nech si to riešia menované skupiny, za predpokladu, že Zachariáš pri googlovaní si niečo nezmýlil, čo je u neho celkom bežné)

Ktovie potom, ako má vypadať taký "katolícky" názor na to, ale to sa vzhľadom, na prebudený pamäťový závit Zachariáša, ohľadne nejakej jeho otázky (ale závit už nezaznamenal kde to bolo a dokonca ani to, že zo svojej strany to pokladám za vybavené)asi nedozvieme.

Zachariáš

Odoslaný - 15 marec 2013 :  14:25:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
no dáte opdpoveď?

Nie kôli mne ale tí čo to tu čítajú takto uvidia,či skutočne poznáte základy kresťanskej viery alebo len blábolíte.
Kecy o slobodomurároch,či podobne,to vám ide.Skúste čosi čo neobkecáte.

Tak aký je rozdiel medzi plodením a vychádzaním vo Svätej Trojici?

Vaše mlčanie budem pokladať za priznanie,že neviete.A v tom prípade sa ukážete,že toho sekáča tu robíte iba navonok no v skutočnosti sa nevyznáte v Triadológii,čo je zábavné u človeka čo chce riešiť kto je pápežom a kto nie.Spejbl s Hurvínkom sú nič proti tomu.

1.Pt 2,4-5

mino

Odoslaný - 15 marec 2013 :  14:34:25  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
Diskusia má zmysel iba vtedy ak účastníci argumentujú erudovane a sú schopný akceptovať aj argumenty z druhej strany.

Mám však pocit, že nie všetkým sa to darí.

Bol zvolený nový pápež a treba vidieť jeho konkrétne skutky vo funkcii pápeža, aby ich bolo možné hodnotiť.

Podľa môjho názoru doteraz čo urobil (voľba jednoduchosti a symboly čo najväčšieho sa priblíženia k pospolitému ľudu) sú sympatické a pre cirkevných hodnostárov potrebné.

Akýkoľvek funkcionár ak sa vzdiali od života pospolitého ľudu sa časom odtrhne od reality a jeho rozhodnutia sú potom neživotné až škodlivé.

Dajme šancu novému pápežovi, aby ukázal nám cestu z tejto biednej situácie, v ktorej je najmä severoamerická a európska spoločnosť.

A to s tým katastrofizovaním situácie v katolíckej cirkvi si myslím že je prehnané. V celej histórii kresťanstva boli problémy veď cirkev je spoločenstvo hriešnych ľudí a nie anjelov, tak sa už prestaňme strašiť !!!

Pôvodne zaslal Samuel - 15 marec 2013 :  09:30:42

Samuel problém je to, že do 24 hodín od voľby bolo jasné koľká bije, a niektorým to bolo jasné, už keď kyvkal z balkóna.

Reconquistador

Odoslaný - 15 marec 2013 :  15:41:57  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
Pôvodne zaslal Zachariáš - 15 marec 2013 :  12:41:50

Prepáčte, no toto je podľa môjho názoru nezmysel. Ultramontanizmus nemá nič spoločné so sedesvacantizmom. Myslím, že nie je nič nepravdivé na tvrdení, že Reconquistador je ultramontanista a pritom sedesvacantistom nie je a Františka uznáva za pápeža. Podobne, ako za pápežov uznáva aj Juliána II, Jána Pavla II, Pavla VI, či Alexandra VI.

Ešte som sa ani nestretol s tým, že by sa sedesvacantisti hájili ultramontanizmom, hoci prinajmenšom väčšina z nich myslím ultramontanistami je.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 15 marec 2013 :  17:30:39  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Rekonquistator sa len utešuje myšlienkou, že tu máme ďalšie saeculum obscurum, obmenu Veľkej schizmy, alebo renesančné pápežstvo (dúfam, že toto teraz zmetie niečo viac ako Sacco di Roma)... a teda treba zaťať zuby a prečkať. No neviem, neviem...

mino

Odoslaný - 16 marec 2013 :  13:36:02  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
Shizmaticke ovplyvnovanie zo strany raracha tu bezi uz dlho.Ti co nepoznaju pozadie sedevacantizmu a ultramontanizmu,nevedia kam idu.Priznacne je,ze manipulator tu svojich kozlov nazyva dietky.

Pôvodne zaslal Zachariáš - 15 marec 2013 :  07:07:30

Fú, to tu máme odborníka, okrem patristiky, aj na "pozadie" sedevakantizmu a "ultramontanizmu".
Nie že by ma zaujímali tie googloviny okolo toho a následné zachariášoviny, ale priznám sa, že ja ani netuším ako "pozadie" niečoho súvisí, s tým čo tu je spomenuté.
Ťažko niekedy lúštiť čo sa googlebabe chce, čo sa jej zasníva, čo potom nakoniec napíše.

Ale inak aké je to "pozadie" nejakého sedevacantizmu(ultramontanizmus sa nepýtam, to hádam sa učí ešte len vyslovovať) , ale podľa mňa stačí poznať pozadie googlezachariášizmu a je jasné o čom sa tu točí.

baránok

Odoslaný - 16 marec 2013 :  15:57:15  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
[quote
Ja som videl Diabla v nočnej košeli na balkóne, tak som sa mu hneď poďakoval,- to je moja odpoveď na "dobrý večer"
A znovu bez problémov zopakujem: Diabol díki, že nám všetkým ukazuješ, že si tam.
Pôvodne zaslal mino - 15 marec 2013 :  09:48:49

[/quote]
Čo vidíte, keď sa pozriete do zrkadla ?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 16 marec 2013 :  16:01:34  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Ustarostenú tvár, s veľkou otázkou: Treba tu vôbec ešte kopytá a rohy? Nestačí ten jogingový úbor?

mino

Odoslaný - 17 marec 2013 :  08:06:54  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Pôvodne zaslal Zachariáš - 15 marec 2013 :  12:41:50

Prepáčte, no toto je podľa môjho názoru nezmysel. Ultramontanizmus nemá nič spoločné so sedesvacantizmom. Myslím, že nie je nič nepravdivé na tvrdení, že Reconquistador je ultramontanista a pritom sedesvacantistom nie je a Františka uznáva za pápeža. Podobne, ako za pápežov uznáva aj Juliána II, Jána Pavla II, Pavla VI, či Alexandra VI.

Ešte som sa ani nestretol s tým, že by sa sedesvacantisti hájili ultramontanizmom, hoci prinajmenšom väčšina z nich myslím ultramontanistami je.

Pôvodne zaslal Reconquistador - 15 marec 2013 :  15:41:57

Netreba sa dať škatuľkovať. Katolík je katolík, a nikdy nemôže popierať to čo stanovil Boh, aj keby sa svet uberal (čo aj robí) svojou cestou.
Ja čerpám silu, z tej udalosti, keď uprostred rozmurovaného sveta, bol intronizovaný Kristus Kráľ. Zoči voči likvidácii božieho poriadku vo svete, bolo jasne prehlásené koho koruna nikdy nepadne. (niečo ako kedysi Florentská republika, len teraz to urobil sám sv. Otec a v "republike svet")
A sv. Otec Pius XI, ma svojou Katolíckou akciou usmerňuje aj dnes, keď diabol odstránil Krista Kráľa (vo svojej "cirkvi" si aj presunul jeho sviatok), a kraľuje si veselo vo svete, kde "všetka moc pochádza od ľudu"... a od bánk.

Samuel

Odoslaný - 17 marec 2013 :  12:01:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Diskusia má zmysel iba vtedy ak účastníci argumentujú erudovane a sú schopný akceptovať aj argumenty z druhej strany.

Mám však pocit, že nie všetkým sa to darí.

Bol zvolený nový pápež a treba vidieť jeho konkrétne skutky vo funkcii pápeža, aby ich bolo možné hodnotiť.

Podľa môjho názoru doteraz čo urobil (voľba jednoduchosti a symboly čo najväčšieho sa priblíženia k pospolitému ľudu) sú sympatické a pre cirkevných hodnostárov potrebné.

Akýkoľvek funkcionár ak sa vzdiali od života pospolitého ľudu sa časom odtrhne od reality a jeho rozhodnutia sú potom neživotné až škodlivé.

Dajme šancu novému pápežovi, aby ukázal nám cestu z tejto biednej situácie, v ktorej je najmä severoamerická a európska spoločnosť.

A to s tým katastrofizovaním situácie v katolíckej cirkvi si myslím že je prehnané. V celej histórii kresťanstva boli problémy veď cirkev je spoločenstvo hriešnych ľudí a nie anjelov, tak sa už prestaňme strašiť !!!

Pôvodne zaslal Samuel - 15 marec 2013 :  09:30:42

Samuel problém je to, že do 24 hodín od voľby bolo jasné koľká bije, a niektorým to bolo jasné, už keď kyvkal z balkóna.

Pôvodne zaslal mino - 15 marec 2013 :  14:34:25

Milý mino tvoje názory sa blížia k istým mojim priateľom, ktorí síce majú v mnohom pravdu, ale prestali počúvať druhých a začali si namýšľať, že iba oni majú pravdu.

U kresťanov sa občas stáva, že si mýlia svoje postavenie a veľmi sa vžívajú do funkcie sudcov rovnajúcich sa Vševedúcemu. Ten je však iba JEDEN, aj keď je v troch osobách !!!

Celý svet sa modlil za nového sv.otca a mnohí aj veľmi úprimne a s takou silou, že ich Pán Boh určite vyslišal. Ak tomu neveríš tak pochybuješ o základoch našej viery. Ak modlitbou je možné donútiť aj kamene aby prehovorili, tak prečo by to nemohlo byť aj v prípade ľudí (voliacich kardinálov) a aj pápeža.

Dnes sa v prvom rade stretávame so slabou vierou a to je naša veľká bieda a bieda celého sveta. Keby sme skutočne verili a so skutočnou vierou sa modlili, tak by sme sa nebáli žiadnych murárov.

Robiť závery z "dobrého večera" a pod. tzv.liberálnych postojov nového pápeža je prepáč za výraz, smiešne.

Čakajú nás oveľa vážnejšie veci ako nejaké vonkajšie gestá. Nehovoriac o tom, že ani Kristus nechodil v oblečeniach dnešných vrcholových predstaviteľov KC, samozrejme rovnako aj apoštoli. Myslím si že tiež sa zdravili bežnými pozdravmi. O tom predsa nie je obsah evanielijového posolstva Ježiša Krista.

Napríklad si zober obsah dnešného evanjelia. Sudcovia v ňom vyšli na posmech ! Ani jeden ak sa zamyslel sám nad sebou nebol schopný zdvihnúť kameň.

Tak ho prosím nedvíhaj ani ty miňo.

Ináč s úctou sa skláňam pred tvojimi vedomosťami a aj mnohými správnymi postrehmi.

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovak

Odoslaný - 17 marec 2013 :  12:27:57  Zobraziť profil  Pridať slovak do zoznamu priateľov
V súvislosti s vyjadreniami nového sv. otca Františka sa mi zdá, že odmietaním praktík a prostriedkov proti počatiu RKC, tzv. "kultúry smrti", jej ide o podporu chudoby a nekvalitného života - o "kultúru biedy" . Nemala by sa RKC radšej od tohoto problému dištancovať a viac, dominantnejšie, sa venovať evanjelizácii a pastorácii? Táto požiadavka tiež zaznela z jeho úst.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 288  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 17 marec 2013 :  13:32:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
V súvislosti s vyjadreniami nového sv. otca Františka sa mi zdá, že odmietaním praktík a prostriedkov proti počatiu RKC, tzv. "kultúry smrti", jej ide o podporu chudoby a nekvalitného života - o "kultúru biedy" . Nemala by sa RKC radšej od tohoto problému dištancovať a viac, dominantnejšie, sa venovať evanjelizácii a pastorácii? Táto požiadavka tiež zaznela z jeho úst.

Pôvodne zaslal slovak - 17 marec 2013 :  12:27:57

Milý slovák prepáč, ale nie si o podstate veci dobre informovaný.

Dnes svet ovláda "kultúra smrti" to je pravá príčina chudoby a biedy a nie to čo hlása KC a tiež nový pápež (kultúru života).

Európa a Severná amerika masove používa prostriedky proti počatiu a neštíti sa ani vrážd počatých ale nenarodených detí a výsledkom ich snaženia je to, že vymiera a na miesto bývalých kresťanov sa sťahujú moslimi a aziati.
Samozrejme úpadok mravov sa podpisuje na celkovom úpadku kvality života !!!

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

baránok

Odoslaný - 17 marec 2013 :  19:52:07  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
Nepáčia sa mi tie reči o diabloch vo Vatikáne a pod.
Neveríme že pri voľbe pontifika boli volitelia vedení Duchom svätým ?
Čomu potom budeme ešte veriť ?
Pravdupovediac, zraňujú má také debaty. Ako katolíkovi sa mi to ťažko počúva, o to viac, že takéto výrazy by som skôr očakával z úst nevercov či heretikov, nie od katolíka ...

Aj ja som si dnes na omši spomenul na diskutujúcich z toho fóra. "Kto z vás je bez hriechu, nech prvý hodí do nej kameň" . A tu lietajú kamene hlava nehlava, mieri sa rovno na Kristovho námestníka. Zastavme sa trocha, porozmýšľajme nad sebou.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Robel

Odoslaný - 17 marec 2013 :  21:05:26  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
Nepáčia sa mi tie reči o diabloch vo Vatikáne a pod.
Neveríme že pri voľbe pontifika boli volitelia vedení Duchom svätým ?
Čomu potom budeme ešte veriť ?
Pravdupovediac, zraňujú má také debaty. Ako katolíkovi sa mi to ťažko počúva, o to viac, že takéto výrazy by som skôr očakával z úst nevercov či heretikov, nie od katolíka ...

Aj ja som si dnes na omši spomenul na diskutujúcich z toho fóra. "Kto z vás je bez hriechu, nech prvý hodí do nej kameň" . A tu lietajú kamene hlava nehlava, mieri sa rovno na Kristovho námestníka. Zastavme sa trocha, porozmýšľajme nad sebou.

Pôvodne zaslal baránok - 17 marec 2013 :  19:52:07

Že sa neozývate, keď lietajú kamene na samého Krista z rúk tých, ktorí ho vraj zastupujú...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 17 marec 2013 :  21:36:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Že sa neozývate, keď lietajú kamene na samého Krista z rúk tých, ktorí ho vraj zastupujú...

Pôvodne zaslal Robel - 17 marec 2013 :  21:05:26

Ako vieš milý Robel, že sa neozývame?
To iba ateisti z kresťanov robia nejaké stádo baranov.
Mne napríklad nikdy nerobilo problém povedať čo si myslím ktorémukoľvek kňazovi. Veď je smiešne si myslieť, že dnes sú kňazi, biskupi a pod. v pozíciách nejakých nadriadených. Veď to sú iba profesionálni služobníci Krista a nie nejaká vrchnosť. Ich poslaním je pomáhať ostatným veriacim na ceste k pravde a nie ich šikanovať.
A keďže sú iba rovnako hriešni ľudia ako my môžu sa aj mýliť a tiež sa môžu aj potknúť. Takže ak ich upozorníme na omyly a poklesky je to iba naša služba pre ich spásu.

Avšak paušalizácia a ich všeobecné odsudzovanie je choré !!!

Vynášanie súdov nad pápežom skôr ako niečo stihol urobiť vo funkcii, do ktorej bol zvolený je rovnako choré !!!

Preto priatelia hoďte spiatočku a prestaňte súdiť. V dnešnom čítaní z evanjelia vám to Kristus dosť dôrazne odkázal !!!

Samuel

Mato

Odoslaný - 18 marec 2013 :  10:46:41  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Veď je smiešne si myslieť, že dnes sú kňazi, biskupi a pod. v pozíciách nejakých nadriadených. Veď to sú iba profesionálni služobníci Krista a nie nejaká vrchnosť.

Pôvodne zaslal Samuel - 17 marec 2013 :  21:36:31

Tieto dve vety hovoria za vsetko.
Dalsi logicky krok je, ze papez je len profesionalny sef, profesionalnych sluzobnikov a ako taky by ich mal poucuvat a riafit sa tym co mu povedia. A oni by mali pocuvat svojich veriacich a ziadat co co chcu oni.

Coho vsetkeho sa este nedockame...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 18 marec 2013 :  14:51:59  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal baránok - 17 marec 2013 :  19:52:07

Kazdeho uprimneho katolika musi trapit, co sa ostatnych min. 50 rokov deje vo vatikane aj s pozehnanim establishmentu, ktory vystupuje v mene KC.
Vlci v ruchu baranka, su skodna pre vsetky ovecky, aj pre tie, ktore kosiar s pastiermi vlkmi nezdielaju. To preto, lebo podstatnym sposobom komplikuju zivot uplne kazdemu. Uprimnemu zorientovanemu katolikovi nie je lahostajne, ak sa v mene KC konaju nekatolicke pociny.
Skuste svoju empatiu voci vami kritizovanym, aj tymto smerom.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 04 september 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 18 marec 2013 :  21:29:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Veď je smiešne si myslieť, že dnes sú kňazi, biskupi a pod. v pozíciách nejakých nadriadených. Veď to sú iba profesionálni služobníci Krista a nie nejaká vrchnosť.

Pôvodne zaslal Samuel - 17 marec 2013 :  21:36:31

Tieto dve vety hovoria za vsetko.
Dalsi logicky krok je, ze papez je len profesionalny sef, profesionalnych sluzobnikov a ako taky by ich mal poucuvat a riafit sa tym co mu povedia. A oni by mali pocuvat svojich veriacich a ziadat co co chcu oni.

Coho vsetkeho sa este nedockame...

Pôvodne zaslal Mato - 18 marec 2013 :  10:46:41

Milý Mato prosím ťa neprekrucuj moje slová. Vieš veľmi dobre čo som tým chcel povedať.

Dnes v sekularizovanom svete kde cirkevná hierarchia nemá žiadnu rozhodovaciu právomoc v riadení spoločnosti je kresťanská viera oslobodená od negatívneho vplyvu aj jednotlivých pochybných cirkevných hierarchov. Nemajú žiadne nástroje, ktorými by ťa mohli šikanovať a odviesť od pravej viery.

Aj tu si píšeš čo chceš a nik ťa z KC nevylúčil.

Tak čo sa strašíš nereálnymi katastrofickými scenármi.

Samuel

baránok

Odoslaný - 19 marec 2013 :  06:43:23  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
citácia:

Aj tu si píšeš čo chceš a nik ťa z KC nevylúčil.
Pôvodne zaslal Samuel - 18 marec 2013 :  21:29:20

Treba byť opatrní, aby sme sa svojimi rečami sami nevylúčili ...

Strana: z 10 Previous Topic: Tresta Boh? Téma Next Topic: Kde hľadať?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06