|
Odoslaný - 14 marec 2013 : 11:13:24
|
citácia: Dockajte, co vam spravia s NOMom. Tie skusobne texty uz testuju a Novus ordo missae (Novy omsovy poriadok 1969) sa stane Novissimus ordo missae (Najnovsi omsovy poriadok). To budu grady, az sa v porovnani s nim bude aj doterajsi NOM zdat ako hyperultrakatolickotradicna bohosluzba, hoci ta uz od svojho protestantami podpisaneho zaciatku je satanosluzbou (Auctorem fidei,..). Dietky, nedajte sa zviest este viac. Trestom za nevidenie, hoci mate oci, bude slepota, ktora vas ucini neschopnymi vidiet este za zivota a padnete do jamy spolu s tymi, ktori vas slepo (vo)viedli do skutocnej vecnej tmy. Pôvodne zaslal Rarach - 14 marec 2013 : 09:05:54
Čo sa tam po protestantskej metamorfóze dá ešte urobiť? Hádam už len priama podobnosť s oslavou toho, kto také zmeny "inšpiroval". Predpokladám, že to bude zjednodušovanie, aby aj zbehnutí vykonávači nom, si rýchle presedlali. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 marec 2013 : 13:51:00
|
citácia: citácia: Zase by tiež nebolo asi dobré a správne zatvárať oči pred skutočnosťou. Vatikán je obsadený (nakoľko?) prisluhovačmi diabla, či už vedomými, alebo nevedomými. No netrúfnem si tvrdiť, že sú tam všetci rovnaký. Taký dar zase nemám a ak nemám dar, tak radšej nesúdim. Ja vidím stále pre Cirkev nádej. Balámova oslica prehovorila. Kajfáš prorokoval. Aj služobníci zlého môžu byť Bohom zmätení natoľko, že zvolia toho, koho nechceli. A ten potom by mal byť na znak pravosti zavraždený podľa proroctva. No nie, že by som mu želal čokoľvek zlé. Len keď sa veci pospájajú, asi by som nechcel byť na konkláve. Na druhej strane zvolenie takého Rakúšana, by mohlo spôsobiť niečo podobné ako zvolenie Rakúšana v Nemecku pre Nemecko v minulom storočí. Pôvodne zaslal Mx - 11 marec 2013 : 22:09:27 Celkom by ma zaujímalo, ktoré že to súkromné "proroctvo" má takú dôveru- od inak nedôverčivého, a duchovne a symbolicky vykladajúceho Mx? Pôvodne zaslal mino - 12 marec 2013 : 13:31:29
Sa to tu trošku zahrabalo, ale to "proroctvo" ma zaujíma. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 marec 2013 : 16:55:40
|
|
|
Odoslaný - 14 marec 2013 : 18:27:42
|
Môj subjektívny pocit je, že diabol k nám prehovára skôr z niektorých tu uverejnených príspevkov. To škrípanie zubami sa nedá prepočuť. |
Počet príspevkov: 521 ~
Člen od: 26 apríl 2011 ~
Posledná návšteva: 16 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 marec 2013 : 22:24:42
|
Vas subjektivny pocit moze pokojne vyvierat z objektivneho faktu,
ved pokoncilna drama je plne v Satanovej rezii (z dopustenia Bozieho, vid visio Leonnis XIII.) a viaceri aj na Krede uz prekukli, co za divadlo nam tu hlavni protagonisti v bielom predvadzaju uz roky.
Dietky, vystrihajte sa falosnych pastierov. |
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 04 september 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 06:35:18
|
... na druhej strane, nebolo by to po prvýkrát, keď nejaké kresťanské spoločenstvo odmietalo koncil. PS. neuniká nám, že je Veľkonočné obdobie ? |
Počet príspevkov: 521 ~
Člen od: 26 apríl 2011 ~
Posledná návšteva: 16 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 07:07:30
|
Shizmaticke ovplyvnovanie zo strany raracha tu bezi uz dlho.Ti co nepoznaju pozadie sedevacantizmu a ultramontanizmu,nevedia kam idu.Priznacne je,ze manipulator tu svojich kozlov nazyva dietky. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 07:46:38
|
citácia: ... na druhej strane, nebolo by to po prvýkrát, keď nejaké kresťanské spoločenstvo odmietalo koncil. Pôvodne zaslal baránok - 15 marec 2013 : 06:35:18
Ano, aj tu mate pravdu. V dejinach bolo vela koncilov, ktore neboli prijate. Ba dokonca aj tie vseobecne koncily boli kolkokrat neprijate v celku, ale len v castiach. Z tohto pohladu je aj tzv. druhovatikansky koncil len epizodna zalezitost, ktorej sa venuje viac pozornosti a dolezitosti, nez si zasluzi a nez vobec ma narok v zmysle vlastnych poziadaviek. Okrem toho, po polstoroci uz vidiet aj hnilobu ovocia, ake tento koncil nesie: cim viac sa kto snazi drzat koncilu, tym skazenejsie plody to plodi.
citácia: PS. neuniká nám, že je Veľkonočné obdobie ?
Ano, vidime to vsade okolo seba, unika vam, mnohym, mozno aj takmer vsetkym, vselico dolezite. To je zialbohu. Ale zase chvalabohu je ine: ze okrem tohto vam unika aj vselico nedolezite ba hlupe, napriklad potemkiada zvana rok viery.
Dietky, zacnite s doverou pouzivat Bozie dary: ze oci su na videnie a rozum na myslenie.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 09:18:33
|
citácia: Shizmaticke ovplyvnovanie zo strany raracha tu bezi uz dlho.Ti co nepoznaju pozadie sedevacantizmu a ultramontanizmu,nevedia kam idu.Priznacne je,ze manipulator tu svojich kozlov nazyva dietky. Pôvodne zaslal Zachariáš - 15 marec 2013 : 07:07:30
Čo máte proti ultramontanizmu? |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 09:25:45
|
Napíšem hádam niečo na Wikipédiu, aby mal Zachariáš ako odpovedať, len mi treba dať indíciu, či to má byť pravda, polopravda, zachariášovina a pod. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 09:30:42
|
Diskusia má zmysel iba vtedy ak účastníci argumentujú erudovane a sú schopný akceptovať aj argumenty z druhej strany.
Mám však pocit, že nie všetkým sa to darí.
Bol zvolený nový pápež a treba vidieť jeho konkrétne skutky vo funkcii pápeža, aby ich bolo možné hodnotiť.
Podľa môjho názoru doteraz čo urobil (voľba jednoduchosti a symboly čo najväčšieho sa priblíženia k pospolitému ľudu) sú sympatické a pre cirkevných hodnostárov potrebné.
Akýkoľvek funkcionár ak sa vzdiali od života pospolitého ľudu sa časom odtrhne od reality a jeho rozhodnutia sú potom neživotné až škodlivé.
Dajme šancu novému pápežovi, aby ukázal nám cestu z tejto biednej situácie, v ktorej je najmä severoamerická a európska spoločnosť.
A to s tým katastrofizovaním situácie v katolíckej cirkvi si myslím že je prehnané. V celej histórii kresťanstva boli problémy veď cirkev je spoločenstvo hriešnych ľudí a nie anjelov, tak sa už prestaňme strašiť !!! |
Samuel |
Počet príspevkov: 463 ~
Člen od: 22 január 2010 ~
Posledná návšteva: 12 október 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 09:37:59
|
citácia: Napíšem hádam niečo na Wikipédiu, aby mal Zachariáš ako odpovedať, len mi treba dať indíciu, či to má byť pravda, polopravda, zachariášovina a pod. Pôvodne zaslal mino - 15 marec 2013 : 09:25:45
Napiste.Nejaku "minovinu".A potom nezabudnite tvrdit,ze ste iba skusal.Stava sa vam to obcas. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 09:48:49
|
Zas som sa schuti zasmial. Ja nepotrebujem nič tvrdiť.
Ja som videl Diabla v nočnej košeli na balkóne, tak som sa mu hneď poďakoval,- to je moja odpoveď na "dobrý večer" A znovu bez problémov zopakujem: Diabol díki, že nám všetkým ukazuješ, že si tam.
A čo sa týka zachariášovín ala google, to ani netreba, niekto kto nedávno netušil a učil sa vyslovovať slová ako tradicionizmus, sedevakantizmus a dnes ultramontanizmus sa už hrá a hádže do vreca. Na smiech, na smiech, presne ako diabol v nočnej košeli, ktorému znovu posielam vďaku za jeho jasné a nepriehliadnuteľné kroky. Len by som bol rád, keby konečne aj iní otvorili oči.
P.S Zachariáš práve študuje čo to mal proti tomu ultramontanizmu, lebo to sa na človeka tak rýchlo nenalepí, keď to len tak "gúglne". Tak som zvedavý, čo vypadne z neho teraz.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 10:07:48
|
citácia: Ja som videl Diabla v nočnej košeli na balkóne, tak som sa mu hneď poďakoval,- to je moja odpoveď na "dobrý večer" A znovu bez problémov zopakujem: Diabol díki, že nám všetkým ukazuješ, že si tam. Pôvodne zaslal mino - 15 marec 2013 : 09:48:49
Musim povedat, ze citanie takto naformulovanych viet, mi dviha kutiky ust nahor.
Existuje vsak vacsinovy nazor, ktory je presne opacny:
Som nevyslovne stastny a doma ronim slzy, lebo toto bude super papez !!!!!!!!
Vedie ho Duch Svaty a pokora a skromnost --- viete, ze nadarmo stal papamobil vcera a cakal, kym ho zoberie ? Isiel s kardinalmi poslednym z kyvadlovych autobusov !!!
Nechcel sediet na trone a tam prijimat gratulacie kardinalov, prijal ich v stoje mimo papezakeho tronu !!!
Co nam tento papez chysta ? Teda co nam Boh cez neho chysta, ... to bude isto nadherne !!!!!!!!!!!!!!
Toto bude prelomovy papez !!!
xxx
videli ste jeho fotku s chorymi na AIDS, ako im bozka nohy ?
Toto je papez s velkym P !!!!!!!!!!!!!
Vdaka Bohu zan !!! Boh si vyvolil svojho svateho !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 11:09:48
|
Frantisek o svojom zvoleni:
"Na závěr slavnostní večeře kardinálům volitelům poděkoval pouze několika slovy : Kéž vám Bůh odpustí, co jste udělali"
http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=17955 |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 11:13:38
|
Narážka na jp1, a originál samozrejme sv. Bernard, ale tu to má samozrejme zvláštnu príchuť. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 11:19:36
|
To je dalsia zase iba taka kvazipokornacka frazicka, tzv. bonmot, ktory sa potom bude tradovat. Takychto bonmotov je vela a ma ich azda kazdy papez.
Samozrejme nemyslel to vazne. Keby nechcel alebo nemohol papezovat, stacilo volbu neprijat a konklave jede dalej.
Aj ked,..Jorge mozno naozaj nemohol neprijat, musel prijat, svoju rolu, ktoru zcasti alebo aj celkom skomponovali ini dramaturgovia a scenaristi. Nevinne v tom nie je, osobnu zodpovednost ma za vsetko co spravi. Podobne ako aj jeho predchodcovia. Cokolvek by aj museli robit z prinutenia - napriklad ako sa niekedy oblubene traduje o Pavlovi 6. a JP2. - je povinny vzdorovat aj za cenu preliatia krvi - u cirkvi uciacej neexistuje ospravedlnenie "z povinnosti poznat svoje povinnosti".
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 11:21:37
|
Ha-ha-ha,mino. Nestudujem,mam teraz ine povinnosti.Ale ak mi napisete co ste mi doteraz neodpovedal,ze aky je rozdiel medzi vecnym plodenim a vecnym vychadza.im vo Sv.Trojici,tak budeme riesit aj take nepodstatne vecicky,na ktore ste sa ma pytal. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 11:31:04
|
citácia: Ha-ha-ha,mino. Nestudujem,mam teraz ine povinnosti.Ale ak mi napisete co ste mi doteraz neodpovedal,ze aky je rozdiel medzi vecnym plodenim a vecnym vychadza.im vo Sv.Trojici,tak budeme riesit aj take nepodstatne vecicky,na ktore ste sa ma pytal. Pôvodne zaslal Zachariáš - 15 marec 2013 : 11:21:37
To by samozrejme zvládol elév na katolíckej dogmatike, ale či to googlemaker dokáže sledovať. Ale ak by som to pokladal za dôležité, a zmysluplne tak si zoženiem niekoho kto ovláda katolícku dogmatiku, a vysype tu toľko latinčiny, že Zachariáša prejde chuť tu robiť misionára modernistickej "dogmatiky".
P.S zatiaľ som sa nedozvedel, čo Zachariášovi vadí na tom ultramontanizme (počkám kým si to nagoogluje) Ale nádherný obrat od problému... dokonca si vo svojej naivite myslí, že dogmatika si hýbe pojmami ako sa jej páči... veľmi sympatické a také povedal by som od srdca modernistické. (pre tých čo vedia- zásadne trvám na používaní takého slova, ako je použité v dogmatickéj definícii) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 11:47:40
|
Keď by to zvládol elév na dogmatike,tak dajte mino správnu odpoveď.Na google to na 100 % nenájdete to vám vravím vopred,aby ste si ušetrili čas.Musíte ísť oveľa hlbšie,pretože takéto špecialitky ako som sa vás spýtal nie sú žiadnou povrchnou filozofiou.Musíte sa vrátiť do čias skutočných Bohonosných sv. cirkevných otcov,ktorí formulovali základy kresťanskej viery o Svätej Trojici.A tam máte hlboké medzery,keď neviete rozlíšiť medzi dynamikou vychádzania od plodenia ako ste to onehdá predviedol. Dajte mino,zvolajte si všetkých tých vašich poradcov,ale som si istý,že nedáte,lebo vy tak ešte od Tridentu po I.Vatikán.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 12:03:58
|
Aha, tak cirkevných Otcov. Ak si nejaký Zachariáš myslí, že kvôli jeho gigantickým medzerám v katechizme sa postavím a pôjdem si pozrieť do Summy sv. Tomáša tak sa mýli. Tie hlúposti čo tu popísal nakoniec svedčia o jeho hlbokých znalostiach problematiky. Dokonca, a to prízvukujem, keď som sem onehdá dal pečať Otcov sv. Cyrila Alexandrijského (samozrejme kvôli testu) bol prvý kto si opovážil odporovať jeho definícii o jednej prirodzenosti v Kristovi.(jeho gigantické vedomosti mali- a podnes majú, medzeru v tom, že Tradícia je len zásobňa materiálu pre Magistérium) A to som si myslel, že sa poučil. Nestalo sa, dokonca nemá ani šajnu kedy začína skutočná dogmatika, postavená na jasných a nepriestrelných základoch.(tuším si myslí, že je postavená na tom, ktorým nárečím latiny či gréčtiny hovoril, ten ktorý zo sv. Otcov)
Tipnem si odkiaľ to je: nekritické ohúrenie "teológiou" Východu, kde nikdy nedospela k vrcholu a skutočnému zavŕšeniu tak ako Západná (oddelili sa, ich problém a ich trest)
P.S čo má Zachariáš proti ultramontanizmu? Blíži sa hádam konečne moment keď dogoogluje
A aby som bol aj v téme- františek už narieka, aby sa cirkev nestala charitatívnou "mimovládkou"
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 12:10:14
|
citácia: To je dalsia zase iba taka kvazipokornacka frazicka, tzv. bonmot, ktory sa potom bude tradovat. Takychto bonmotov je vela a ma ich azda kazdy papez. Samozrejme nemyslel to vazne. Keby nechcel alebo nemohol papezovat, stacilo volbu neprijat a konklave jede dalej. Aj ked,..Jorge mozno naozaj nemohol neprijat, musel prijat, svoju rolu, ktoru zcasti alebo aj celkom skomponovali ini dramaturgovia a scenaristi. Nevinne v tom nie je, osobnu zodpovednost ma za vsetko co spravi. Podobne ako aj jeho predchodcovia. Cokolvek by aj museli robit z prinutenia - napriklad ako sa niekedy oblubene traduje o Pavlovi 6. a JP2. - je povinny vzdorovat aj za cenu preliatia krvi - u cirkvi uciacej neexistuje ospravedlnenie "z povinnosti poznat svoje povinnosti". Pôvodne zaslal Rarach - 15 marec 2013 : 11:19:36
Áno a má to aj zmysel, ak ju v prvom prípade predniesol sv. Bernard, tak to bolo ok, jeho sa voľba netýkala. Keď to urobil jp1 a teraz f tak je to skôr trápne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 12:15:41
|
mino tu hmlí otázku,ktorá bol riešená v čase,keď bol Západ s Východom boli v jednote. preto ju zopakujem pre nezúčastnených pozorovateľov ešte raz :
V Najsvätejšej Trojici je nerozdielna jednota troch Božských osôb,ktorých od seba odlišujú od seba určté dynamiky. 1.Boh Otec je pôvodcom Božstva vo Svätej Trojici.Jeho pôvodcom nie je nikto. 2.Boh Syn je rovný Otcovi v Božstve ale líši sa od neho tým,že je večne plodený z Otca 3.Boh Duch Svätý je tiež rovný v Božstve Otcovi i Synovi a líši sa od nich tým,že večne vychádza z Otca i Syna a to jediným dýchnutím(spiráciou)
onehdá,mi mino tvrdil,že aj Boh Syn je vychádzajúci.Keď som ho opravil,že on je večne plodený,tak mi tvrdil,že ma iba skúšal.Tak som sa spýtal,že aký je rozdiel medzi večným plodením a večným vychádzaním.A odpoveď do dnes žiadna.Tak sa ešte raz pýtam mino, viete to?Odpovedzte :
ÁNO a vysvetlite NIE a vysvetľovať nemusíte.
Tak čakám(e)
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 12:20:00
|
Mino, v akom kontexte to povedal sv. Bernard? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2013 : 12:29:50
|
Takže zas neviem čo má proti ultramontanizmu.(ale niečo tu prepísal z katechizmu)
("znalec" sv. Cyrila mi kladie otázky? asi pozabudol že sa vtedy diskvalifikoval)
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|