|
Odoslaný - 11 január 2013 : 19:56:45
|
Nasiel som na internete 1 velmi zaujimavy clanok:
citácia: Nebojte sa to precitat az do konca, je to dolezite.
co si o tom myslite vy?
|
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 január 2013 : 14:37:36
|
dobry postreh
otec Eirene mava dost vela dobrych postrehov |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
Počet príspevkov: 1231 ~
Člen od: 06 november 2010 ~
Posledná návšteva: 01 máj 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 09:10:35
|
modernistická zlátanina, ktorú staré katechizmy zvládli oveľa lepšie. Modernisti skutky potrebujú, v procese redukcie Cirkvi na charitu a dobročinnú organizáciu ( to urobil aj tzv protestantizmus, keď už zrušil aj záväznosť kréda), musia skutky podporovať, inak by sa všetko zvrhlo na bezbrehú teóriu. Takto všetci robia skutky do roztrhania tela, ale nestarajú sa o to či sú aj také aké majú byť. |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 10:23:08
|
citácia: Modernisti skutky potrebujú, v procese redukcie Cirkvi na charitu a dobročinnú organizáciu ( to urobil aj tzv protestantizmus, keď už zrušil aj záväznosť kréda) Pôvodne zaslal mino - 25 január 2013 : 09:10:35
Zaujímavý vývod.A tých,čo nazývate modernistami zrušili Krédo tiež,či ako?Ak nazývate modernistov súčasnú hierarchiu vo Vatikáne a biskupov s nimi spojených,tak tí Krédo nezrušili.Ak áno ukážte kde.Alebo máte na mysli niekoho iného?Také závažné obvinenie by ste mali preukázať.Ne sme predsa v krčme.Či? |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 12:36:40
|
Ale no, krátka pamäť? Čo také po filioque sa chystá na odstrel? (akože mne to filioque stačí) V krčme nie som, ale medzi modernistami- čo riešia čo niekto povedal, nepovedal, myslel, nemyslel, sankcionoval, nesankcionoval, zakázal, nezakázal, vyjadril, nevyjadril, sníval, nesníval... sa cítim ako v krčme poslednej cenovej skupiny. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 13:38:11
|
Credo je platné aj bez filioque.Keď mohlo byť bez neho aj 700 rokov platné,tak ho môžu pápeži ak chcú recitovať bez neho aj teraz.mino im to nezakáže. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 13:47:51
|
Magistérium platí aj pre pápežov. Kto neuznáva ide z kola von.(Nepoškvrnené počatie neplatilo 1800 rokov, tiež nám ho modernisti mienia vynechať?)
a toto: ...tak ho môžu pápeži ak chcú recitovať bez neho aj teraz... táto perla je z nejakého modernistického mudrovania, či je to dokonca vlastná tvorba? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 14:09:38
|
1 citat hovori:
,,ukaz mi tvoje prazdne skutky z tvojej viery a ja ti ukazem vieru zo skutkov vykonanych z lasky."
a este 2 velmi dolezite:
,,Co osozi cloveku, keby aj cely svet ziskal (vodcovia NWO), ale svojej dusi by uskodil - zatratil by svoju dusu? => ked porovnate tento kratky zivot dlhy ako zablesk blesku s nekonecnom, zistite, ze ludia myslia vo vsetkom na buducnost, ale ked pride rad na ich zivot, tak ten zanedbavaju.
Dolezity je tento zivot, od neho zavisi, kde prezijeme zivot po zivote a v akom stupni sa budeme nachadzat, lebo v pekle a v nebi su rozne stupne a prava pokora je taka, ked niekomu by stacilo, keby mohol v nebi co i len upratovat - to 1 svätica tak raz povedala, som to niekde cital a vtedy som si povedal, ze fiha, to je ale pokora, a zistil som, ze ak sa chce clovek dostat do neba, tak zakladom je pokora a ziadne ocakavania a vypocitavosti by sme nemali mat, jednoducho ten, ktory Boha miluje z lasky, tak by Mu sluzil, aj keby Boh tomu cloveku nedal nic, je to jednoducho nezistna cista laska, a taku by sme mali mat kazdy 1 z nas. 
A este nieco z Biblie - 1 bohac sa opytal Jezisa, ze co ma urobit, aby sa dostal do neba a On mu odpovedal, ze by mal zachovavat desatoro a on Mu na to podpovedal, ze uz od malicka toto vsetko zachovaval a Jezis mu vtedy odpovedal, ze predsalen ti este nieco chyba - chod, rozdaj cely svoj majetok chudobnym a budes mat poklad v nebi. Potom ten bohac zosmutnel a odisiel. Jezis potom povedal svojim ucenikom, ze ake tazke je bohacovi vojst do nebeskeho kralovstva, to skor prejde tava uchom ihly ako bohac do nebeskeho kralovstva.
A zase na druhej strane - aj keby rozdal vsetko, co by mal, tak by to bolo nicim, keby to urobil bez lasky, predsalen by mu este nieco chybalo, ta najpodstatnejsia cast a sice laska:
sledujte ten posledny a najdolezitejsi citat: ,,Aj keby som rozpraval nebeskymi jazykmi, aj keby som rozdal cely svoj majetok, aj keby som urobil veeelmi vela dobrych skutkov a nezhresil by som v ani 1 pripade, keby som toto vsetko urobil bez lasky, bol by som ako taky kamen, bol by som nicim, ale ten, kto miluje, je velkym a iba zivot odzity pre inych, ale z lasky stoji za to a prave preto Boh toto vsetko stvoril, lebo keby to nestvoril, nebol by "nicim", ale vzhladom k tomu, ze Boh je laska, tak stvoril to, co stvoril, lebo je jednoducho laska a laska daruje a nemysli na prijimanie, laska sa neposmieva, laska je dobra, laska je nadherna a laska nezavidi a Boh je vsetkym pre vsetkych a chce aby tu bol kazdy pre kazdeho a aby sme Boha milovali z celej svojej bytosti.
Ak milujeme nejakeho cloveka, je to preto, lebo ho mame radi. Ak niekoho nemilujeme, je to preto, lebo ho nemame radi. Jezis povedal, ze mame milovat aj tych, ktorych nemilujeme, lebo milujeme Boha a Ten po nas chce, aby sme milovali aj tych, ktorych nemilujeme, lebo potom sa nebudeme nicim odlisovat od tych, ktori miluju len tych, ktorych chcu a tych, ktorych nemiluju, tak ich nemiluju. Milovat len tych, ktorych milujeme - to dokazu aj farizeji a Jezis chce po nas viac a bez Bozej pomoci nedokazeme milovat tych, ktorych nemilujeme, prave preto sa treba neustale modlit k Bohu s pokorou, aby nam pomahal a Jezis povedal, ze sa mame modlit bez prestania, lebo ak je niekto do niekoho zamilovany, bez prestania nanho mysli a ak mame milovat Boha viac ako cokolvek ineho na tomto svete, tak by sme ho mali milovat nie bez prestania, ale "bez-bez-bez-prestania". 
|
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 17:31:22
|
citácia: Magistérium platí aj pre pápežov. Kto neuznáva ide z kola von.(Nepoškvrnené počatie neplatilo 1800 rokov, tiež nám ho modernisti mienia vynechať?) a toto: ...tak ho môžu pápeži ak chcú recitovať bez neho aj teraz... táto perla je z nejakého modernistického mudrovania, či je to dokonca vlastná tvorba? Pôvodne zaslal mino - 25 január 2013 : 13:47:51
Tak dajte mino,ktorý koncil,či pápež ZAKÁZAL recittovat Credo v jeho povodnej forme? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 18:34:09
|
Ok, Zachariáš funguje na ekumenických (modernistických) pravidlách, tak ideme hneď na vec: JE FILIOQUE definícia DE FIDE? Ak je KTORÁ SILA NA ZEMI SI MOŽE DOVOLIŤ JU NEBRAŤ DO ÚVAHY, VYNECHAŤ, TVÁRIŤ SA ŽE NEEXISTUJE? AK NIE JE- čo hľadá v niečom takom ako je Krédo, ktoré je DE FIDE samosebou.
A ideme hrať podľa jasných pravidiel Magistéria, žiadne rozprávočky o tom, čo nie je zakázané je akože dovolené. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 19:31:52
|
Máte odpoveď alebo nie?Nekluckujte.Ak nikto nevylúčil možnosť recittovat krédo aj bez filioque,tak ako to chcete pápežovi uprieť?Môžete vy tvrdiť,že pápež nesmie recittovat krédo bez filioque alebo to nesmie dovoliť iným,ked neppznate jeho úmysel?Za koho sa považujete ked chcete riadiť pápeža? Ak chcete hrať podľa Magisteria,tak dobre,kde je zakázané pápežovi aby bolo krédo recitovane bez filioque? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 20:44:36
|
Zopakujem naposledy: Je definícia že Duch Svätý vychádza z Otca i Syna DE FIDE? Je alebo nie je? Nebudem odpovedať na skutočne nechutnú otázku, či definícia DE FIDE je možné vynechať z VYZNANIA VIERY!!!!!!!!!!!! Chcem počuť odpoveď: Je- nie je (ak mám poradiť tak s tzv "pravoslávnymi" máme ešte spoločné Apoštolské, ak niekto chce silou mocou niečo po grécky štebotať nech sa páči môže)
Potom veľmi rýchlo poriešime čo pápež môže a čo nemôže. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 20:54:18
|
ja neviem o co ide. fililoque ci ako..co to presne znamena ten problem? to cez ten spor doslo aj k nejakym rozkolom rozdeleniam a preco naposledy vsak diskutujte pekne vam to ide. hlavne nech sa to deje v pokoji a bratskej laske ci to neplatí? |
Počet príspevkov: 372 ~
Člen od: 29 august 2011 ~
Posledná návšteva: 01 jún 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 21:19:23
|
citácia: ja neviem o co ide. fililoque ci ako..co to presne znamena ten problem? to cez ten spor doslo aj k nejakym rozkolom rozdeleniam a preco naposledy vsak diskutujte pekne vam to ide. hlavne nech sa to deje v pokoji a bratskej laske ci to neplatí? Pôvodne zaslal Greta - 25 január 2013 : 20:54:18
Greta ani sa to nedozvieme, je to jedno slovo v Kréde, ktorá tam vraj nemusí byť. ALe vy to neriešte, dúfam, že vy sa modlíte Krédo tak ako KC. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 21:22:42
|
Môže pápež recittovat krédo bez filioque ako bolo zostavené alebo musí vsuvk ufilioque použiť vždy ?existuje nejaký jasný zákaz ktorý nedovolí ani pápežovi vsuvku filioque vynechať pričom nejde o jej popretie ?Ak taký zákaz existuje prečo ho mimo dolozte?Dolozte ho alebo nechajte tak. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 21:27:33
|
Opakujem je FILIOQUE DE FIDE?
slovo "vsuvka" kto vymyslel?(ďalšia perla z modernistickej dielne? či nebodaj vaša?) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 21:33:45
|
Preco neodpovedate na jasnú otazku,mino ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2013 : 22:42:11
|
Aha, pokiaľ mi niekto nazýva niečo iba vsuvka, tak, zrejme niet o čom diskutovať. Hrubé neznalosti netolerujem, a tak niet o čom diskutovať. Pokoncilné ekumenické vykrúcačky sú pre mňa stratou času. (ale inak sila hovoriť o rozhodnutí DE FIDE ako vsuvke...ale ok, až tak žalostný je dnešný stav) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 január 2013 : 09:33:45
|
Na koncile vo Ferrare to nazvali katolíci vysvtelujucou vsuvkou.Tým hajili svoj postoj pred obvinením ,že svojvoľne proti zákazu koncilu podpisanym aj papezmi , meniť krédo vložili slovko filioque .Vsuvka je teda katolíckym konstruktom .A teraz k tomu De Fide.Žiaden pápež nezmenil že toto učenie je dogma de fide.Vždy učili,že ked sa POVIEJe to z Otca,MYSLÍ sa aj Syna.Takže áno, je to dogma de Fide A teraz mi už konečne be vytacok povedzte : Môže pápež pri reciitovani kreda vynechať filioque,alebo to nejaký zákaz vydaný koncilom či pápežom zakazuje. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 január 2013 : 10:04:13
|
Sprostejšiu otázku som nedostal- môže katolík nevyznávať to čo bolo definované DE FIDE? To kto chrlí takéto imbecilné otázky? To sa takéto otázky fakt kladú v rámci cirkusu Pokoncilná "cirkev"? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 január 2013 : 10:28:56
|
Vyhli ste sa priamej odpovedí.Nepriamo vsak upierate pápežovi vyznat credo podľa pôvodného vyznania tak ako bolo prijaté na všeobecnom sneme v Konstantinopole . Je to iba váš súkromný názor alebo ho viete doložiť a Magisteria,kde a kto zakázal pápežovi predniesť kredo v povodnej forme bez vysvtlujucej vsuvky filioque ? Dodal,že konstrukt - vysvetlujuca vsuvka - má katolícky pôvod. Tal dockam sa odpovede ,alebo iba vykrucaciek ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 január 2013 : 11:04:56
|
Čo je FILIOQUE si Zachariáš nazvite ako z duše chcete, pre mňa za mňa aj vsuvka, aj pudingový koláč, ale TOTO : Et in Spíritum Sanctum, Dóminum et vivificántem: qui ex Patre Filióque procédit
je definíciaDE FIDE a tam sa nedá ubrať ani čiarka. Takže tie priehladné exvilibristické vykrúcačky ala neomodernizmus to nezmenia, ani keď ich bude anjel z neba, všetkými jazykmi sveta tu básniť.(a už ich poznám napr. z diskusie okolo mnohí- všetci) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 január 2013 : 18:46:27
|
Cirkev vždy používala slová ZA MNOHÝCH,že mino.A zrazu je tu ZA VŠETKÝCH.To sa vám nepaci,že?A ked koncil v Konstantinopole Krede De Fide vyhlásil,že Duch svaty vychadza z Otca a zakázal toto vyznanie meniť a papezi to podpísali,tak to vám neprekáža,že to iný pápež zmenil. Ste vy ale modernista :) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 január 2013 : 20:30:58
|
Tak teraz za mnohych alebo za vsetkych?
Mnohi - vybrany okruh ludi. Vsetci - Boh, anjeli, demoni, ludia - vsetky bytosti naraz.
Som cital v 1 knihe, ze udajne pri Svätej Omsi ked sa vyriekne formulka, ze Jezis zomrel za mnohych, tak duse dostavaju viac milosti, ako ked sa povie, ze zomrel za vsetkych, lebo za vsetkych nezomrel, On zomrel za mnohych.
Ked vsetci, tak vsetci, dokonca aj ked niekto povie, ze Jezis zomrel za vsetkych ludi, tak On zomrel len za tych, ktori by prijali Jeho pomocnu ruku a vytrhol by ich z vecneho zatratenia. A nie vsetci Jeho pomoc prijali, cize ani za vsetkych ludi Jezis nezomrel, v skutocnosti Jezis zomrel za mnohych ludi. Takze tak. Nejake otazky?  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 január 2013 : 21:51:04
|
citácia: Cirkev vždy používala slová ZA MNOHÝCH,že mino.A zrazu je tu ZA VŠETKÝCH.To sa vám nepaci,že?A ked koncil v Konstantinopole Krede De Fide vyhlásil,že Duch svaty vychadza z Otca a zakázal toto vyznanie meniť a papezi to podpísali,tak to vám neprekáža,že to iný pápež zmenil. Ste vy ale modernista :) Pôvodne zaslal Zachariáš - 26 január 2013 : 18:46:27
Takže to prvé- ja tzv "za všetkých" neviem čo znamená, takže ma to ani nezaujíma, a kde sa to používa, tam nie som ja. To druhé- chcem vedieť ktorí pápeži to podpísali, zaujíma ma to hlavne preto, že nejaké sedenie v Konštantinopole sa neskôr stalo Koncilom. Takže sa ešte chcem pozabávať. (ako môže niekto tvrdiť že je niečo DE FIDE, keď zároveň tvrdí že pápež sa vraj údajne zaviazal, nič nemeniť... A to bolo tiež DE FIDE? No som zvedavý. Čo je potom DE FIDE- zákaz rozširovať (vôbec neriešim či vôbec také niečo existuje) alebo to "rozšírenie"? To som strašne zvedavý ako toto niekto vyrieši- na tie vykrúcačky sa priam teším) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 január 2013 : 00:33:00
|
koncil v Efeze (431) zapoveda pridavanie "druhej viery" k vyznaniu viery. Kto moze posudit ci "Filiogue" je druha viera? Cez to vsetko bolo "Filiogue"(i Syna) neskor doplnene k vyznaniu viery. Preco? Zapadny cirkevny otcovia" ex Patre Filiogue procedit" (vychadzanie Ducha svateho z Otca i Syna ), vychodny otcovia "ex Patre per Filium" (vychadzanie Ducha sv. z Otca skrze Syna) Katolicka cirkev dovoluje zjednotenym krestanom vychodneho obradu ,aby sa pri sv. osmsi modlili vyznanie viery bez "Filiogue".(Neznamena to vsak, ze ho popieraju alebo nevyznavaju!!!!)
Obsahuje vyznanie viery vari cele Depositum Fidei?
|
Počet príspevkov: 196 ~
Člen od: 06 február 2010 ~
Posledná návšteva: 05 júl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|