|
Odoslaný - 22 máj 2013 : 14:27:36
|
Keď budete mať chlapci 76 rokov,zodraté kĺby,dnu,reumu a iné neduhy spôsobené vekom a chorobami,tak si spomeňte ako ste posudzovali,prečo sa starému človeku niekedy nedá kľaknúť a niekedy dá.Možno vás to vaše čiernobiele videnie udalostí a ľudí a zlá myseľ pri vašom opovážlivom posudzovaní aj zamrzí.
------a nebude veru vladat umyvat nohy 12 fetakom a pritom klacat, no skoro tak pol hodinu.... ale asi bol prave vtedy akurat "disponovany", takze dajte veru tomu staremu choremu cloveku pokoj, lebo inak - vid vyssie uvedene ... - ja nechapem, su ludia typu misojogi a dokonca aj knaz Elo taki zaslepeni, ze tymto detinskym argumentom co tu na fore sypu ako z rukava, nebodaj aj veria, alebo su ako deti v puberte, ktore musia dospelym oponovat za kazdu cenu, aj ked sa akurat strapnia?. U pubertiaka je to este ospravedlnitelne.... ela
|
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2013 : 15:55:51
|
ela,vy kladiete misajogiho a knaza elo-a mentalne na uroven adolescentov,bozie bytosti za ktore Kristus umrel na krizi a ucenikom hovoril,ze to jeho navstivia ked pridu do vazenia,tak tych nazyvate fetakmi.No a zrejme ste osobny papezov lekar,ked viete ako to s tym jeho klacanim je.Pycha peklom dycha. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
Elo
Stav:
| |
Odoslaný - 22 máj 2013 : 16:19:10
|
citácia: - ja nechapem, su ludia typu misojogi a dokonca aj knaz Elo taki zaslepeni, ze tymto detinskym argumentom co tu na fore sypu ako z rukava, nebodaj aj veria, alebo su ako deti v puberte, ktore musia dospelym oponovat za kazdu cenu, aj ked sa akurat strapnia?. U pubertiaka je to este ospravedlnitelne.... ela Pôvodne zaslal Ela - 22 máj 2013 : 14:27:36 MIlá Ela, neviem, či ste katolíčka, ale podľa vášho prejavu naozaj nevyzeráte. Lebo neviem čo je to za katolíka, ktorý má taký neúctivý postoj nielen voči kňazom KC, ale aj voči Svätému Otcovi. Ak sa považujete, tak je to naozaj divné. V tom prípade naozaj ste dieťa dnešnej doby ako uliate, pre ktoré autorita, aj tá najposvätnejšia neznamená nič. A to je veľmi smutné. Ale ak by ste aj neboli katolíčka, tak slušne vychovaný človek s dobrým srdcom sa snaží posudzovať ľudí, nakoľko nemôže vedieť všetky podrobnosti o nich, radšej zhovievavo, ako ich neodôvodnene odsudzovať. S tým vaším srdcom je to teda naozaj veľmi zlé žiadalo by si zrejme nejakú transplantáciu /u katolíkov sa to volá úprimná sv. sspoveď - nie formálna.../.
Kto pozná pápeža Františka a počúva alebo číta jeho prejavy určite musí uznať, že je to človek vo viere orrtodoxný, a že pre neho božstvo Krista je fakt. A klaňanie - to vám treba zrejme vysvetliť - v podstate nespočíva v úkone tela /pokrčenie kolien/ ale v úkone ducha, teda to, že človek v srdci uzná Boha, Krista za najvyššiu Bytosť, od ktorej sa cíti byť totálne vo všetkom závislý. "Bohu sa má klaňať v duchu a pravde" - podedal Pán v Jánovom Evanjeliu. Či tam je už úkon tela, to je druhoradé. Ak František sa podľa niektorých tu kolenami klania niedostatočne, alebo nie vždy, to je zrejme preto, že má určité zdravotné dôvody. Na www.radiovaticana.cz nájdete rozhovor so sestrou otca Františka, a naozaj ona tvrdí, že ho nohy veľmi bolievajú, že ich má ploché, no napriek tomu radšej vždy dal prednosť ísť pešo ako sa ako pán odviezť na aute po meste... On je ozajstný askéta, chodil medzi najduchodnejších, k nim sa skláňal, to je jeho život. Títo ľudia všeetci, ktorí ho tak zlomyslene posudzujú mu nesiahajú ani po členky /vrátane vás.../. Mali by ste sa všetc, ktorí tak podobne postupujete, i vôbec hanbiť za také zlomyselné myšlienky a posudzovanie. To vám hovorím ako kňaz, ktorý nie je najmladší a má skúsenosť s takými ľuďmi ako ste vy. Nech vám Pán odpustí, vidím, že sa treba za vás viac modliť ako kritizovať, ale toto vám zrejme málokto povie... Kresťanstvo sa zakladá predovšetkým na láske, a láska je aj zhovievavosť a snaha o pochopenie. Len odsudzovanie, neúcta, dokonca voči svätým autoritám naozaj nemá s kresťanstvom nič spoločné. To je bohapusté svetáctvo. Ak ste katolíčka, radšej na sv. prijímanie ani nechoďtem ale rovno do spovednici. /Hriedhy sa dajú páchať aj na internete na fórume.../ To vám radím. Pán nech vás žehná... |
Krajina: Russia ~
Počet príspevkov: 370 ~
Člen od: 27 február 2013 ~
Posledná návšteva: 05 november 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2013 : 17:49:43
|
....". Nielen ľuďom, ale aj kňazi nechcú ako !papagáji" iba neustále recitovasť stále tie isté, presne niekým iným definované slová, bez toho, že by bol piestor aj pre neho ako živú osobu a nie len nejaké "médium". A takých miest v omši naozaj je - aspoň päť, kde kňaz môže vyjadrič svojimi slovami určité myšlienky /k veci/, prípadne aj osbone sa onrátiť na veriacich a nadviazať s nimi určitý virtuálny rozhovor, či osobitne niečo aktuálne podčiarknúť. A veľmi dobrá je aj tá určitá variabilita v NOM, že je viac eucharistických modlitieb, že modlitby sa obmieňajú, aj prosby..."
- toto naozaj myslite vazne ako knaz? Na inom mieste na moj prispevok reagujete uplne zatracujuco, dokonca ci som katolicka. Som a prave preto mi nie je jedno, ze sa svata omsa zvrla na "priatelske stretnutie farnikov s knazom" a kdesi na konci sa tam nachadza aj Pan Jezis s Jeho Obetou, a to mi, ako krestanke- katolicke nemoze byt jedno. Ako sa, mimochodom,vazeny Elo, zhoduju vyssie uvedene Vase slova o "variabilite" v NOM a pod., s usmernenim uz emeritneho papeza Beneditka XVI., ktory, uvedomujuc si, kam sa NOM ubera, poslal prostrednictvom svojich spolupracovnikov (zial neviem narychlo ten dokument - list najst), ale dobre si pamatam co v nom bolo, napr. aby knazi nevkladali do sv. omse od jej zaciatku az po zaverecne pozehnanie, ziadne svoje "vytvory (to su moje slova), ako vitanie veriacich, zelanie pekneho dna a pod., aby v homiliach sa vysvetlovalo Pismo a neviedli sa vseobecne "filozoficke uvahy" knazov (to uz pouzivam slova z textu...) atd, atd. . Ked bol Sv. otec Benedikt na Morave, mozno ste videli prenos sv. omse, ked chceli ludia (zvyknuti aplaudovat prakticky pri kazdom slove JPII, aj teraz pokracovat v zavedenom zvyku, tak on zdvihol ruku a povedal, ze pocas sv. omse ziadne taketo prejavy nebudu!. Preco asi "oprasil" a dal usmernenie k sluzeniu tzv. tridentskej sv. omse? Co myslite, preco? Neviem ako takeho dobreho katolika ako je misojogi a dalsi, uspokojuje slavenie najsvatejsej obety, kde knaz permanentne voli najkratsiu formu omsoveho textu, pritom ale "kaze" 35 minut, co spociva v spominani roznych udalosti z "domova i zo sveta", vratane zopar vtipov, na ktorych sa "vdacni" farnici aj s chutou nahlas zasmeju, aby som bola spravodliva, obcas sa aj "zadari" cozi z Pisma pouzit. No a potom sa tam mihne uplne bleskovo aj eucharisticka cast omse s Premenenim. Alebo s premenenim? A nezacnite mi tvrdit, ze to je moj subjektivny pocit, resp. ze to je vynimka. V Ba je to v kostoloch takmer pravidlo! Ked sme chceli prezit Vzkriesenie t.r. naozaj dostojne, tak sme sa vybrali tam, kde hlavnym celebrantom pocas Trojdnia bol starucky takmer 90 rocny biskup... aj ked bol sluzeny NOM, vlozil do slavenia celu svoju dusu a patricnu dostojnost. Myslite, ze nie je dovod uz pochybovat o platnosti NOMu? na to ani netreba vedecke zdovodnovanie a dokladanie dokumentov spred koncilu. Zial, samotni knazi davaju dost dovodov, aby zacal clovek pochybovat. a kto je za ovce zodpovedny? nie nahodou pastieri? Co sa tyka neuctiveho vyjadrovania v mojom predchadzajucom prispevku. Nikoho som nenazvala pubertiakom", bolo to prirovnanie k forme oponovania minovi ako Elom, tak misojogim a pod. Co sa tyka "fetakov", je to bezny vyraz pre zavislych na drogach a o takych predsa islo. Kazdy clovek, aj Sv. otec by si mal uctu zasluzit, svojimi postojmi a vyjadreniami , zatial prekvapuje skor nemilo ... S "krestansko-katolickym" pozdravom - dobry vecer ela |
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2013 : 20:34:45
|
citácia: prečo sa starému človeku niekedy nedá kľaknúť a niekedy dá. Pôvodne zaslal Zachariáš - 22 máj 2013 : 13:22:06 A ze sa just neda klaknut vzdy prave pocas premenenia, to je fakt strasna smola. A ti neprajnici len hucia a hucia... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2013 : 20:55:46
|
Mam skusenost s ludmi okolo seba,ktori trpeli koxatrozou alebo silnou reumou.Nebol problem klaknut ale problem bol vzapati ihned vstat.Taky clovek znesie klacanie ale potom mu je treba pomoct vstat alebo ak ma vstat sam,tak sa riadne natrapi a ide to pomaly. Ironicky vycitat 76 rocnemu papezovi ze voli radsej uklon aby sa vyhol rychlemu vstavaniu a tvrdit,ze dokaze klacat dlhsie pri inej prilezitosti je zlomyselnost. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2013 : 21:11:35
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2013 : 01:12:03
|
citácia: pritom ale "kaze" 35 minut, co spociva v spominani roznych udalosti z "domova i zo sveta", vratane zopar vtipov, na ktorych sa "vdacni" farnici aj s chutou nahlas zasmeju, aby som bola spravodliva, obcas sa aj "zadari" cozi z Pisma pouzit. Je mi naozaj luto ze chodite na taketo slabe kazne chodte napriklad na Zvolenskeho kazne - tam vidno ze ma spickove teologicke vzdelanie a velku hlbku znalosti z Pisma aj z ucenia cirkvi jediny problem ze je to skor pre odbornikov a nie kazdy to oceni.
Mne osobne sa velmi pacili kazne Antona Hlinku SDB co boli v rozhlase neviem ci si pamatate ked este zil Jemu ste rozhodne nemohli vycitat ani kecy a ani nedostatok pouzivania sv Pisma Dalsie meno je Valér Aurel Zavarský SJ http://www.jezuiti.sk/index.php?stranka=ktosme_osobnosti&idc=17#17 alebo Jozej Porubcan SJ http://www.jezuiti.sk/index.php?stranka=ktosme_osobnosti&idc=207#207 vsetko kvalitne a zvucne mena ved si nieco precitajte od nich na uvedenych strankach, to je ako legovana a kalena ocel alebo sem aj nieco od nich hodim ..... proste takychto knazov si treba hladat a nie si stazovat ze aki su ... ked idem na nejakeho zaciatocnika ktory este nevie dobre kazat .,.,..
. |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
Počet príspevkov: 1231 ~
Člen od: 06 november 2010 ~
Posledná návšteva: 01 máj 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2013 : 13:15:50
|
citácia:
vaši kardináli?vy s nimi už nič nemáte...?
no dobre ďalšie šidlo sa vykľulo z vreca.
Ale k téme- riešili sme pápeža a keď som tu dal jasné a zrozumiteľné dôvody,prečo môže starý človek naviac chorými kĺbmi kľačať,no horšie je to s rýchlym úkonom,kde treba rýchlo kľaknúť a vstať,tak ste to zrazu otočila na kardinálov.ani slovka o tom,že tie ironické poznámky na pápeža Františka boli nedôstojné nielen katolíka ale aj každého človeka,ktorý má trochu ľudskej empatie a ihneď neposudzuje druhého ako bachar v Oswienčime. Ženy(ela a Janka),u vás by som ešte predpokladal ako u jemnejších stvorení trochu empatie,srdcia však máte tvrdé a studené. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2013 : 20:51:42
|
citácia: A klaňanie - to vám treba zrejme vysvetliť - v podstate nespočíva v úkone tela /pokrčenie kolien/ ale v úkone ducha, teda to, že človek v srdci uzná Boha, Krista za najvyššiu Bytosť, od ktorej sa cíti byť totálne vo všetkom závislý. "Bohu sa má klaňať v duchu a pravde" - podedal Pán v Jánovom Evanjeliu. Či tam je už úkon tela, to je druhoradé. Pôvodne zaslal Elo - 22 máj 2013 : 16:19:10 172. Ako sa máme Bohu klaňať? Bohu sa máme klaňať aj vnútorne, aj navonok.
179. Kedy sa klaniame Bohu navonok? Navonok sa Bohu klaniame vtedy, keď svoju vnútornú poklonu (vieru, nádej a lásku) dávame najavo vonkajšími znakmi.
a) Vnútorná poklona bez vonkajšej je možná. Aj anjeli sa kla- ňajú Bohu, uznávajú ho za najvyššieho Pána. Ale svoju po- klonu nemôžu dať najavo vonkajšími znakmi, lebo nemajú telo. Človek má aj telo, preto svoje vnútorné zmýšľanie a cítenie rád dáva najavo vonkajšími znakmi. Aj svoju vnútor- nú poklonu prejavuje človek navonok istými znakmi: slo- vami, pokľaknutím, zložením rúk ap- Takto prejavená vnú- torná poklona sa menuje poklona navonok. Vonkaj- šia poklona bez vnútornej nie je poklona, ale prázdny for- malizmus. b) navonok sa môžeme Bohu klaňať alebo súkromne alebo verejne (spoločne). Verejná poklona, ktorá sa koná Cirkvou predpísanými úkonmi, v Cirkvou predpísanom č a s e , na posvätnom m i e s t e, pod vedením d u c h o v- n e j o s o b y, má meno 1 i t u r g i a.
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2013 : 20:57:59
|
citácia: citácia: vaši kardináli?vy s nimi už nič nemáte...? no dobre ďalšie šidlo sa vykľulo z vreca. Ale k téme- riešili sme pápeža a keď som tu dal jasné a zrozumiteľné dôvody,prečo môže starý človek naviac chorými kĺbmi kľačať,no horšie je to s rýchlym úkonom,kde treba rýchlo kľaknúť a vstať,tak ste to zrazu otočila na kardinálov.ani slovka o tom,že tie ironické poznámky na pápeža Františka boli nedôstojné nielen katolíka ale aj každého človeka,ktorý má trochu ľudskej empatie a ihneď neposudzuje druhého ako bachar v Oswienčime. Ženy(ela a Janka),u vás by som ešte predpokladal ako u jemnejších stvorení trochu empatie,srdcia však máte tvrdé a studené. Pôvodne zaslal Zachariáš - 23 máj 2013 : 13:15:50 co s nimi mam mat? ja som katolicka
to je fakt, ze si klakne kedy sa mu zachce a pokloni sa pred kym chce aj to je fakt, ze ti kardinali si neklakli, to ste si nevsimol? radsej budem maz vo Vasich ociach srdce studene a tvrde, akoby ste ma mal za cosi chvalit to uz budem vediet, ze je zle |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2013 : 01:24:40
|
Janka o tej vonkajsej a vnutornej poklone ste dali pekny citat ale stale sa mi nezda ze posudzujete a odsudzujete stareho a choreho cloveka to mi nejako nejde do hlavy ... |
Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev. sv.Ignac z Loyoly |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2013 : 21:15:16
|
citácia: Janka o tej vonkajsej a vnutornej poklone ste dali pekny citat ale stale sa mi nezda ze posudzujete a odsudzujete stareho a choreho cloveka to mi nejako nejde do hlavy ... Pôvodne zaslal misojogi - 24 máj 2013 : 01:24:40 ja sa len pohorsujem ked je chory a ma problem si klaknut, tak by bolo lepsie, aby sa vyhlo pohorseniu a aj keby bol naozaj pokorny, hned ako by sa u neho objavila ta choroba, co mu znemoznuje si poklaknut, odisiel by do dochodku, vzdal by sa knazskej sluzby alebo nieco take vsak je to prekazka v jeho knazskej sluzbe lenze on si klaka, kedy sa mu zachce a just to nikdy nie je pri premeneni, ked uz je teda ako stary clovek taky vrtosivy a nedokaze rozoznavat, co treba a co nie, tak to je na povazenie ako je to s jeho psychickym stavom ak je pomateny, v podstate o svoj papezsky urad prisiel lenze...oni su tam "chori na kolena" vsetci kardinali na cele s Bergoliom a "starecky vrtosivy" vsetci do jedneho, lebo nikomu nedochadza, co stvaraju preto sa pohorsujem, neodsudzujem a ani neposudzujem, mam na moj nazor jasne dokazy, zatial ma nik nepresvedcil o jeho skutocnej chorobe, vsetko je to len o tom, aka som ja nechapava a tvrda na stareho cloveka...lenze ten clovek nie je obycajny stary clovek, ale namestnikom Kristovym! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 00:29:33
|
citácia: ja sa len pohorsujem aj na Jezsiovi sa pohorsovali a On na to povedal: Blazeny kto sa na mne nepohorsi |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 08:50:19
|
Precitajte si co pisete,Janka.Posudzujete papeza,kardinalov obvinila ste z vrtosivosti a vselicoho ineho,pritom nemate dostatok informacii.Pycha peklom dycha. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 11:30:13
|
citácia: odisiel by do dochodku, vzdal by sa knazskej sluzby alebo nieco take vsak je to prekazka v jeho knazskej sluzbe tak ako to urobil napr taky Benedikt 16 ale mnohym sa nepacilo, ze co si to dovolil .... papez si len tak odide na dochodok ....
a este otazka: uznavate napr Benedikta 16 ako papeza? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 12:25:25
|
Túto tému by som rád uzavrel jednoduchým konštatovaním: NOM nie je sv. omša Katolíckej Cirkvi a preto pre mňa: NIE. Nezávisí to dokonca ani od toho, či ju slúži platne vysvätený kňaz(dnes už prakticky "druh na vyhynutí"), čo našťastie rozhodnutie uľahčuje. Podľa tzv. "misála" NOM sa Katolícka sv. omša jednoducho odslúžiť nedá.
A preto pokiaľ by som sa náhodou ocitol na niečom takom ako je divadelno- koncertno- cirkusovo- metalovo- rockovo-...atď predvádzaná show na čele s precedom, tak sa správam ako to predpisuje mravouka Katolíckj Cirkvi, pre účasť na nekatolíckom ríte. |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 13:08:22
|
citácia: Podľa tzv. "misála" NOM sa Katolícka sv. omša jednoducho odslúžiť nedá. hovoris ako keby si to aj skusal ale to uz je tak, ked sa nedari tak radsej povieme ze to nejde, ci ako ?
porad sa s ELOM ako na to, urcite Ti pomoze |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 13:14:36
|
NOM je platny ritus katolickej sv.omse. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 15:15:48
|
citácia: Precitajte si co pisete,Janka.Posudzujete papeza,kardinalov obvinila ste z vrtosivosti a vselicoho ineho,pritom nemate dostatok informacii.Pycha peklom dycha. Pôvodne zaslal Zachariáš - 26 máj 2013 : 08:50:19 Posudzuje, ale spravodlivo, a dostatok informácií práveže má. Každý, kto chce, môže vidieť, čo Bergoglio stvára. |
Počet príspevkov: 968 ~
Člen od: 11 august 2011 ~
Posledná návšteva: 30 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 17:11:06
|
Kto chce vidiet iba to svoje,tak stoka,zvana internet plna frustrovanych jedincov mu to da.Protestanti a ateisti poskytnu fotky a ine dokumenty,naktorych katolicki biskupi hajluju alebo Pacelli podpisuje konkordat s Hitlerovskym Nemeckom.Pre mna to este neznamena ze KC s papezom sa stali nacistami |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 18:35:17
|
Zatiaľ som si tu všimol jedine to, ako stoka zvaná internet poskytuje "katolícke" (okyptené, prekrútené dokumenty KC) dokumenty zástancom tzv "pápežov". Nakoniec murárske dokumenty ktoré sa volajú "lumen gentium", " pacem in terris", "unitatis redintegratio", "dignitatis humanae", "nostra aetae" a pod. poskytuje (okrem iných) tiež stoka zvaná internet...
Takže nie stoka zvaná internet tu niekoho zásobuje, ale stoka zvaná "katolícka cirkev" tu napr. mňa zásobuje dôkazmi proti sebe samej. A o tie dôkazy sa už človek doslova potkýňa na každom kroku. (inak mi už ako smiešne pripadá odsudzovanie internetu za to, že ukazuje čo napr. pácha nejaký bergoglio, ale zas určite by im vyhovovalo, aby ukazoval iba to čo chcú oni, i keď na nespokojencov majú ďalšie klepce v podobe "tradičných" a dokonca aj niektorých "sedevacantistov"...) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 20:17:46
|
Drahý Mino, ta stoka nad ktorou sa pohoršujete Vám umožňuje verejne pľuť na Svätého otca, na Cirkev, na svätú omšu. Nepoznám Vás osobne, ale dovolím si vysloviť pochybnosť nad tým, či by ste niečo podobné dokázali aj v reálnom živote. Ďakujte tej stoke, že máte aspoň také publikum - z tej stoky a vaše zvolania nezaznievajú do prázdna. To v minulosti mali Vám podobní podstatne ťažšiu úlohu. Museli zohnať klince, kladivo a voľnú bránu kostola, kde by sa ich zvolania dali pribiť. |
Počet príspevkov: 521 ~
Člen od: 26 apríl 2011 ~
Posledná návšteva: 16 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 20:36:35
|
A znovu a znovu opakujem- nikdy som nepľul na sv. Otca, na Svätú Katolícku Cirkev...takže netreba tu zavádzať. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2013 : 23:40:37
|
a tie Tvoje utoky na sv.Otca Frantiska, JPII, B16 a dalsich je ako co ? Uz len tym ze popieras ich papezstvo je prva urazka nehovoriac o dalsich urazkach |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|