Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 AKO žiť po katolícky v dnešnom svete?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Je rozumne prosit Boha o nieco bez rozmyslenia? Téma Next Topic: Kto je Boh zidov?
Strana: z 11

Rafael

Stav: offline

Odoslaný - 21 október 2012 :  11:18:17  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Vybornym prostriedkom na osvedcenie sa, su nedele a ine sviatky, kedy sa "patri" ist do kostola. Vsak aj realizacia bodov a.) az e.) zacina tu.

Kto chce zistit, ci ma na to, prezit ako katolik v dnesnom svete rozvratu cirkvi, nech vynecha. Cirkevnemu prikazaniu zadostucini aj inak. Dovodov pre neucast na nedelnom NOMe moze najst vo svedomi iks ypsilon habadej, takze hresit nebude. Naopak.

Ziskany cas moze vyuzit napriklad na dokladnu inventuru veci v zmysle bodov f.) a g.). Najma pokial ide o odstranenie biblii.

Kto to dokaze, je na dobrej ceste, darovat si ten naj dar k Vianociam: nech sa Spasitel moze narodit v cistom pripravenom, od balastu a nebezpecnych usadenin ocistenom, pribytku duse.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 04 september 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

dostojevskij

Odoslaný - 22 október 2012 :  08:55:47  Zobraziť profil  Pridať dostojevskij do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

katolíci a kde je normálna katolícka reakcia na toto? to ste fakt až tak veľmi v zajatí toho ekumenického balastu?

Pôvodne zaslal mino - 20 október 2012 :  08:01:07

Žiadny ekumenizmus. Len - niekedy je reagovať zbytočné...

Pôvodne zaslal Reconquistador - 20 október 2012 :  09:46:08

Mne proste príde smutné, nereagovať na také fakt hlúposti a takmer "logické" siete, kde sa kadekto lapí a potom sa krúti s tými humanistickými, ekumenickými a "logickými" blábolmi, ale ja aj všeobecne vidím, že slovo MILOSŤ akoby bola zakázáná u katolíkov. Miesto toho aby som hrdo vyhlásil, že som dostal tú MILOSŤ (v tomto prípade prečo som katolík? a nemusí vysvetľovať čo a ako nech sa trápia oni s tými svojimi "dokonale si zdvôvodnenými nezmyslami"), to je KATOLÍCKE a nie viesť dialóg v nejakých ateistických či akých mantineloch. To fakt katolíci neprehliadajú túto pascu? Pokiaľ nie som si jasne vedomý toho, že niekto je ateista a pod. preto že nedostal MILOSŤ a nie preto že vyrástol v džungli medzi opicami, tak potom by som nemal ani debatovať, lebo tie bláboly sú fakt tak "logické", že človeka nútia trepať presne to isté. (ja osobne sa zamýšľam, či toto vyradenie MILOSTI nejako nesúvisí s pokoncilným vývojom, lebo tam veľmi dobre zapadá)

Pôvodne zaslal mino - 21 október 2012 :  07:43:11

Mino prečo túto MILOSŤ dostávajú výsostne ľudia z katolíckeho prostredia? prečo boh nedá túto MILOSŤ decku z kambodže alebo z tibetu? (odpoviem vám ja - lebo boh s tým nič nemá, ide o kultúru v ktorej sa narodíte a vplyvy s ktorými sa človek stretne) ak mi ukážete ono dieťa z kambodže ktoré sa jedného dňa zobudilo a rozhodlo sa zázrakom veriť v krista, potom bude toto slovo dávať zmysel.. nič v zlom.. /keby to tak aj bolo, ak je viera záležitosťou milosti potom neviera nemôže byť hriechom, ale božím rozhodnutím, ale o tom som sa tu už bavila../

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 448  ~  Člen od: 09 jún 2012  ~  Posledná návšteva: 08 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 22 október 2012 :  12:02:38  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
prečo boh nedá túto MILOSŤ decku z kambodže alebo z tibetu? (odpoviem vám ja - lebo boh s tým nič nemá, ide o kultúru v ktorej sa narodíte a vplyvy s ktorými sa človek stretne) ak mi ukážete ono dieťa z kambodže ktoré sa jedného dňa zobudilo a rozhodlo sa zázrakom veriť v krista, potom bude toto slovo dávať zmysel.. nič v zlom

dostojevskij a aj v kambodzi aj v Tibete su aj katolici

citácia:
/keby to tak aj bolo, ak je viera záležitosťou milosti potom neviera nemôže byť hriechom, ale božím rozhodnutím, ale o tom som sa tu už bavila../

Boh chce spasit uplne kazdeho a kazdy dostane v zivote nejaku sancu uverit v neho. Su aj taki, ktori naozaj nikdy nemali moznost stretnut sa s katolickym ucenim, o tych katolicka cirkev uci,ze

847 /kratene/
„Lebo tí, čo bez vlastnej viny nepoznajú Kristovo evanjelium a jeho Cirkev, ale s úprimným srdcom hľadajú Boha a pod vplyvom milosti sa snažia skutkami plniť jeho vôľu, poznanú hlasom svedomia, môžu dosiahnuť večnú spásu.“
1260 „Keďže Kristus zomrel za všetkých a konečné povolanie človeka je v skutočnosti len jedno, a to Božie, máme veriť, že Duch Svätý dáva všetkým možnosť, aby spôsobom známym Bohu mali účasť na tomto veľkonočnom tajomstve.“ Každý človek, ktorý hľadá pravdu a plní Božiu vôľu(848) tak, ako ju pozná, môže byť spasený, hoci nepozná Kristovo evanjelium a jeho Cirkev. Možno predpokladať, že takí ľudia by boli výslovne túžili po krste, keby boli vedeli, že je nevyhnutne potrebný.

Cize Boh je aj nad kulturou aj nad vplyvmi aj nad vzdialenostou a kazdy dostane sancu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 22 október 2012 :  12:49:55  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
radar toto dostojevskij hádam keď drala gate 5 rokov vie, to že sa robí, že nevie, znamená skôr niečo iné ako snahu o diskusiu. Ak máte záujem diskutovať o bohu ako sa dnes učí, tak treba ísť sem http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?whichpage=6&TOPIC_ID=3537#119604 a tak diskutovať dookola do sýtosti.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

dostojevskij

Odoslaný - 22 október 2012 :  16:25:04  Zobraziť profil  Pridať dostojevskij do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
prečo boh nedá túto MILOSŤ decku z kambodže alebo z tibetu? (odpoviem vám ja - lebo boh s tým nič nemá, ide o kultúru v ktorej sa narodíte a vplyvy s ktorými sa človek stretne) ak mi ukážete ono dieťa z kambodže ktoré sa jedného dňa zobudilo a rozhodlo sa zázrakom veriť v krista, potom bude toto slovo dávať zmysel.. nič v zlom

citácia:
/keby to tak aj bolo, ak je viera záležitosťou milosti potom neviera nemôže byť hriechom, ale božím rozhodnutím, ale o tom som sa tu už bavila../

Boh chce spasit uplne kazdeho a kazdy dostane v zivote nejaku sancu uverit v neho. Su aj taki, ktori naozaj nikdy nemali moznost stretnut sa s katolickym ucenim, o tych katolicka cirkev uci,ze

847 /kratene/
„Lebo tí, čo bez vlastnej viny nepoznajú Kristovo evanjelium a jeho Cirkev, ale s úprimným srdcom hľadajú Boha a pod vplyvom milosti sa snažia skutkami plniť jeho vôľu, poznanú hlasom svedomia, môžu dosiahnuť večnú spásu.“
1260 „Keďže Kristus zomrel za všetkých a konečné povolanie človeka je v skutočnosti len jedno, a to Božie, máme veriť, že Duch Svätý dáva všetkým možnosť, aby spôsobom známym Bohu mali účasť na tomto veľkonočnom tajomstve.“ Každý človek, ktorý hľadá pravdu a plní Božiu vôľu(848) tak, ako ju pozná, môže byť spasený, hoci nepozná Kristovo evanjelium a jeho Cirkev. Možno predpokladať, že takí ľudia by boli výslovne túžili po krste, keby boli vedeli, že je nevyhnutne potrebný.

Cize Boh je aj nad kulturou aj nad vplyvmi aj nad vzdialenostou a kazdy dostane sancu.

Pôvodne zaslal radar - 22 október 2012 :  12:02:38

:D paráda, tak skús žiť medzi nejakými domorodcami či dostanú tú šancu ;) ak ovšem neprídu nejakí milosrdní misionári ktorí ich budú chcieť do toho "zasvätiť" (tak ako sa to stalo mimochodom aj v spomínanom tibete.. samých od seba ich to nenapadlo, a v tom bola aj pointa môjho príspevku) ..keď zoberem desať detí na opustený ostrov a nepoviem im ani slovka o kresťanstve ale zato im oznámim že náš stvoriteľ vyzerá ako veľká kukurica a chce aby sme každú sobotu behali nahí po ostrove a kričali nejakú hatlaninu, tak mi to pravdepodobne uveria ;) a keď nie, určite ich nenapadne rozmýšľať o kresťanstve.. takže nie, boh NIE JE nad kultúrou ani vplyvmi (jedine že je samozrejme jeho plánom posielať misionárov aby obohatili každého človeka na zemi touto vierou (a svojimi chorobami ) a to je už potom vina misionárov že nestihli s týmto oboznámiť všetkých aby mali "milosť" aj oni..)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 448  ~  Člen od: 09 jún 2012  ~  Posledná návšteva: 08 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

dostojevskij

Odoslaný - 22 október 2012 :  16:31:40  Zobraziť profil  Pridať dostojevskij do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

citácia:

847 /kratene/

Pôvodne zaslal radar - 22 október 2012 :  12:02:38

"možno predpokladať, že takí ľudia by výslovne túžili po krste, keby vedeli, že je nevyhnutne potrebný.." ale radar, toto môžme povedať predsa o každom, aj o tom čo kresťanstvo odmietol.. možno povedať,že keby ho mamka s tatkom lepšie viedli k viere/keby nevyrastal u asociálov/ keby toto a hento tak by túžil po krste.. v tomto prípade by sa mi to ako myšlienka celkom páčilo ;)

radar

Odoslaný - 22 október 2012 :  16:53:17  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov

citácia:
ale radar, toto môžme povedať predsa o každom, aj o tom čo kresťanstvo odmietol...možno povedať,že keby ho mamka s tatkom lepšie viedli k viere/keby nevyrastal u asociálov/ keby toto a hento tak by túžil po krste..

Tak to teda rozhodne nemozno povedat o kazdom.
Kto uz mohol lepsie viest k viere,ako Jezis a predsa tam bol Judas a kolki Jezisa neprijali.Netreba davat vsetko na druhych, ale treba prebrat zodpovednost za svoj zivot.A tak vsetci pri sude zistia, ze za to, ze nie su spaseni, si mozu uplne sami, nie zle prostredie, ci zle vysvetlenie viery,ci ina kultura, atd.
z danych paragrafov ti Duch Svaty jasne hovori, ze dava kazdemu sancu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

dostojevskij

Odoslaný - 22 október 2012 :  17:04:50  Zobraziť profil  Pridať dostojevskij do zoznamu priateľov
citácia:

citácia:
ale radar, toto môžme povedať predsa o každom, aj o tom čo kresťanstvo odmietol...možno povedať,že keby ho mamka s tatkom lepšie viedli k viere/keby nevyrastal u asociálov/ keby toto a hento tak by túžil po krste..

Tak to teda rozhodne nemozno povedat o kazdom.
Kto uz mohol lepsie viest k viere,ako Jezis a predsa tam bol Judas a kolki Jezisa neprijali.Netreba davat vsetko na druhych, ale treba prebrat zodpovednost za svoj zivot.A tak vsetci pri sude zistia, ze za to, ze nie su spaseni, si mozu uplne sami, nie zle prostredie, ci zle vysvetlenie viery,ci ina kultura, atd.
z danych paragrafov ti Duch Svaty jasne hovori, ze dava kazdemu sancu.

Pôvodne zaslal radar - 22 október 2012 :  16:
53:17

Mňa nezaujímajú paragrafy. mňa zaujíma život. a život mi ukazuje že z týraných a citovo hladných detí vyrastajú poväčšinou sadisti , vrahovia a magori, nie kresťania ;) takú šancu dáva duch

radar

Odoslaný - 22 október 2012 :  17:18:06  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
a život mi ukazuje že z týraných a citovo hladných detí vyrastajú poväčšinou sadisti , vrahovia a magori, nie kresťania ;) takú šancu dáva duch

realny zivot naopak ukazuje nieco uplne ine.Aj z tychto skupin, kto chce a obrati sa, dosiahne spasu.Boh je nekonecne silnejsi ako nepriaznive asocialne prostredie,
Pan Jezis dokonca hovori, ze -neviestky a mytnici vas predidu do Bozieho kralovstva.
tu ti Jezis vlastne jasne hovori,ze sadisti,vrahovia atd, tam budu tiez, ak budu chciet a obratia sa.Lebo medzi prostitutkami(neviestky/ a mytnikmi/zlocinci, mafiani/ su aj prave taki, ktorych si vymenovala./vrahovia, sadisti a vyrastali mnohi ako tyrane a hladne deti./

mimochodom sv. Matus bol mytnik,Mojzis bol vrah,sv, Maria z Magdaly prostitutka- No a z dnesnych cias su krasne svedectva obratenych prostitutok, ci pasakov ,atd.Ale tu su tie slovicka -kto chce-a kto nechce, najde si vyhovorky.

dostojevskij

Odoslaný - 22 október 2012 :  17:38:44  Zobraziť profil  Pridať dostojevskij do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
a život mi ukazuje že z týraných a citovo hladných detí vyrastajú poväčšinou sadisti , vrahovia a magori, nie kresťania ;) takú šancu dáva duch

realny zivot naopak ukazuje nieco uplne ine.Aj z tychto skupin, kto chce a obrati sa, dosiahne spasu.Boh je nekonecne silnejsi ako nepriaznive asocialne prostredie,
Pan Jezis dokonca hovori, ze -neviestky a mytnici vas predidu do Bozieho kralovstva.
tu ti Jezis vlastne jasne hovori,ze sadisti,vrahovia atd, tam budu tiez, ak budu chciet a obratia sa.Lebo medzi prostitutkami(neviestky/ a mytnikmi/zlocinci, mafiani/ su aj prave taki, ktorych si vymenovala./vrahovia, sadisti a vyrastali mnohi ako tyrane a hladne deti./

mimochodom sv. Matus bol mytnik,Mojzis bol vrah,sv, Maria z Magdaly prostitutka- No a z dnesnych cias su krasne svedectva obratenych prostitutok, ci pasakov ,atd.Ale tu su tie slovicka -kto chce-a kto nechce, najde si vyhovorky.

Pôvodne zaslal radar - 22 október 2012 :  17:18:06

ok... keď ti stačia príbehy staré tisíce rokov fajn.. mne nie.. a v reálnom svete nikoho takého nepoznám.. skôr naopak.. takže ty ži v tom mýtickom svete kde ti je lepšie a ja budem v tom mojom.. každý mkkáme iný názor a iné dojmy a ja netuším ktoré z toho sú lepšie či horšie, ale minimálne by sa mali aspoň trochu zhodovať s reálnym svetom nie? takže keď nájdem tie obrátené neviestky a pod, dojdem a poviem ti že niečo na tom bude ;) pekný večer

mino

Odoslaný - 23 október 2012 :  13:24:41  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
Vybornym prostriedkom na osvedcenie sa, su nedele a ine sviatky, kedy sa "patri" ist do kostola. Vsak aj realizacia bodov a.) az e.) zacina tu.

Kto chce zistit, ci ma na to, prezit ako katolik v dnesnom svete rozvratu cirkvi, nech vynecha. Cirkevnemu prikazaniu zadostucini aj inak. Dovodov pre neucast na nedelnom NOMe moze najst vo svedomi iks ypsilon habadej, takze hresit nebude. Naopak.

Ziskany cas moze vyuzit napriklad na dokladnu inventuru veci v zmysle bodov f.) a g.). Najma pokial ide o odstranenie biblii.

Kto to dokaze, je na dobrej ceste, darovat si ten naj dar k Vianociam: nech sa Spasitel moze narodit v cistom pripravenom, od balastu a nebezpecnych usadenin ocistenom, pribytku duse.

Pôvodne zaslal Rarach - 21 október 2012 :  11:18:17

k tomuto len jeden homiletický príklad, Japonsko, 200 rokov odrezané od sviatostí, prakticky zostal len krst a modlitby, napriek tomu tam misionári po tých 200 rokoch vieru našli. A teraz v týchto končinách nastal jednoducho ten istý prípad, sviatosti nikde nie sú.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 24 október 2012 :  17:03:41  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
takže keď nájdem tie obrátené neviestky a pod, dojdem a poviem ti že niečo na tom bude ;) pekný večer

Kongregacia sestier dominikanok z Betanie /to je ich nazov/ prijima do svojich radov aj byvale prostitutky,ci vazenkyne. Su aj na Slovensku pri Bratislave v Dunajskej Luznej.Staci si najst na nete a kontaktovat sa

Zachariáš

Odoslaný - 25 október 2012 :  10:58:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:
keď nájdem tie obrátené neviestky a pod, dojdem a poviem ti že niečo na tom bude ;) pekný večer

Pôvodne zaslal dostojevskij - 22 október 2012 :  17:38:44

tak tu je jedna obrátená a nedávno bola prednášať aj v Bratislave.Ak by jej svedectvo nestačilo,tak na jej stránkach sú ďalšie,ktoré mali podobný osud.To svedectvo je tak silné a neuveriteľné,že aj mne - kresťanovi - to trochu trvalo aby som to rozdýchal :
http://mojpribeh.sk/pribeh/shelly-lubben/

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 25 október 2012 :  11:53:34  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
prosím vás, nebúrajte dostojevskému jej dokonale zdôvodnený svet (ad tie obrátenia... je mi ľúto každého "obrátenia" za ktorým stojí "charizmatický" alebo podobný humbuk, doslova z kaluže do blata)

Zachariáš

Odoslaný - 25 október 2012 :  12:20:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:
prosím vás, nebúrajte dostojevskému jej dokonale zdôvodnený svet (ad tie obrátenia... je mi ľúto každého "obrátenia" za ktorým stojí "charizmatický" alebo podobný humbuk, doslova z kaluže do blata)

Pôvodne zaslal mino - 25 október 2012 :  11:53:34

predstavte si,že máte dcéru,ktorá padne podobným spôsobom ako padla S.Lubben.Nevidíte ju dlhé roky a viete,že sa živí ako prostitútka a pornostar.Jedného dňa však príde za vami a povie-ocko,odpusť mi.Zmenila som sa,nepijem,nefetujem a nepredávam svoje telo.Zachránil ma Ježiš.
Patrilo by sa poďakovať Bohu.Alebo by ste jej povedal,že spadla z blata do kaluže a že je to humbuk?

Mino,ja nie som zástancom ani charizmatikého hnutia a nekloním sa ani k protestantizmu:záchrana človeka,ktorý spadol tak neuveriteľne hlboko ako S.Lubben je však pre mňa dôvod,aby som ďakoval Bohu,že zachraňuje ľudí,ktorí k nemu úprimne volajú o pomoc.Pán Ježiš sa nepýtal Márie Magdalény na pravovernosť a ani učeníkom nedovolil aby bránili iným,ktorí uzdravovali v Jeho mene.Prečo opovrhujete Jeho milosrdenstvom,keď sa On rozhodne zachrániť protestantku?Nemáte bázeň pred Ním?

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 25 október 2012 :  12:29:45  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
priznám sa že týmto prirovnaním začínam uvažovať čo je väčší hnoj, a odpoveď samozrejme poznám. a moja hypotetická dcéra nech si odskáče čo má, ako padnúť do pazúrov nejakej pseudokresťanskej žumpy.(takže opravujem prirovnanie, z možného očistca padnúť do istého pekla)

Zachariáš

Odoslaný - 25 október 2012 :  12:37:58  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:
priznám sa že týmto prirovnaním začínam uvažovať čo je väčší hnoj, a odpoveď samozrejme poznám. a moja hypotetická dcéra nech si odskáče čo má, ako padnúť do pazúrov nejakej pseudokresťanskej žumpy.(takže opravujem prirovnanie, z možného očistca padnúť do istého pekla)

Pôvodne zaslal mino - 25 október 2012 :  12:29:45

takže žena,ktorá ťažko hrešila bola podľa vás v očistci?

a keď sa obrátila ku Kristovi,prestala ťažko hrešiť a zachránila aj iné ženy je v pekle?

Nič lepšie necharakterizuje vašu sektársku zaslepenú nenávisť ako toto.Druhým chcete zatvárať bránu Neba a posielate ich do pekiel.

1.Pt 2,4-5

mino

Odoslaný - 25 október 2012 :  12:50:29  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
neobrátila sa ku Kristovi to poprvé, to by som potom musel zobrať napr. nejaký prípad keď sa podobná obráti k čo ja viem k Mormónom, takže, modliť a čakať, kým sa naozaj z očistca nedostane ku Kristovi, ak ku "kristovi" láka ďalšie, tak zrejme diabol väčšiu radosť ani nemôže mať.

(samé primitívnosti inak, kopa katolíkov odišla k Jehovistom , evidentne sú slušnejší a mám si myslieť že to je hlavné kritérium, žasnem čo dnes všetko vypadne z pokoncilového katolíka, ktorý evidentne nechápe jednoduchú vec, záchrana je Kristus, a nie nejaký jeho falzifikát v nejakej odpornej sekte)

giggi

Odoslaný - 25 október 2012 :  13:00:59  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
neobrátila sa ku Kristovi to poprvé, to by som potom musel zobrať napr. nejaký prípad keď sa podobná obráti k čo ja viem k Mormónom, takže, modliť a čakať, kým sa naozaj z očistca nedostane ku Kristovi, ak ku "kristovi" láka ďalšie, tak zrejme diabol väčšiu radosť ani nemôže mať.

(samé primitívnosti inak, kopa katolíkov odišla k Jehovistom , evidentne sú slušnejší a mám si myslieť že to je hlavné kritérium, žasnem čo dnes všetko vypadne z pokoncilového katolíka, ktorý evidentne nechápe jednoduchú vec, záchrana je Kristus, a nie nejaký jeho falzifikát v nejakej odpornej sekte)

Pôvodne zaslal mino - 25 október 2012 :  12:50:29

Mino vôbec Vám nerozumiem. Mala sa pridať k sedevakantiskom?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 325  ~  Člen od: 04 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 24 november 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 25 október 2012 :  13:05:33  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
giggi vy ste tu taký chodiaci heretik, čo je podľa vás kritérium? veď napr. padnuté dievčatá (alebo aj narkomanov) zachraňujú aj organizácie( alebo aj napr. budhisti), ktoré s náboženstvom nemajú nič spoločné, takže kritériom má byť to že niekto začne slušne žiť? na to Krista ozaj netreba, niekto má dokonalý chaos a nedivím sa, lebo reformátori si presne žiadali Cirkev zredukovať na nejakú charitatívnu organizáciu. Mám jasať len preto, že napr, nejaké dievča skončilo niekde kde sa používa slovo ježiš, duch svätý? To dúfam nikto nemyslí ani vážne.

giggi

Odoslaný - 25 október 2012 :  13:12:34  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
giggi vy ste tu taký chodiaci heretik, čo je podľa vás kritérium? veď napr. padnuté dievčatá (alebo aj narkomanov) zachraňujú aj organizácie( alebo aj napr. budhisti), ktoré s náboženstvom nemajú nič spoločné, takže kritériom má byť to že niekto začne slušne žiť? na to Krista ozaj netreba, niekto má dokonalý chaos a nedivím sa, lebo reformátori si presne žiadali Cirkev zredukovať na nejakú charitatívnu organizáciu. Mám jasať len preto, že napr, nejaké dievča skončilo niekde kde sa používa slovo ježiš, duch svätý? To dúfam nikto nemyslí ani vážne.

Pôvodne zaslal mino - 25 október 2012 :  13:05:33

Takže mala ďalej robiť v pornopriemysle? To Ježiš od nej chcel? Ťažko sa s Vami o tom baviť, keď nepoznáte Bibliu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 325  ~  Člen od: 04 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 24 november 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 25 október 2012 :  13:22:07  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
otázka nestála tak ak ste sa ju tu snažili položiť, môžem aj absurdnejšie: mala odísť do sekty kde si môže zatratiť nesmrteľnú dušu ? giggi modlenie za ňu pre vás nekončí, odišla z chlieva, a teraz je v "pekle", takže sa za ňu modlite ďalej, jej utrpenie ešte neskončilo, to skončí až vtedy keď spozná Krista.

giggi

Odoslaný - 25 október 2012 :  13:30:38  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
otázka nestála tak ak ste sa ju tu snažili položiť, môžem aj absurdnejšie: mala odísť do sekty kde si môže zatratiť nesmrteľnú dušu ? giggi modlenie za ňu pre vás nekončí, odišla z chlieva, a teraz je v "pekle", takže sa za ňu modlite ďalej, jej utrpenie ešte neskončilo, to skončí až vtedy keď spozná Krista.

Pôvodne zaslal mino - 25 október 2012 :  13:22:07

Boh urobí zázrak a Vy na to pľujete.

mino

Odoslaný - 25 október 2012 :  13:33:20  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
a keby odišla ku budhistom a začala slušne žiť, kto urobil tento "zázrak"?

radar

Odoslaný - 25 október 2012 :  13:35:40  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:

Mino chapem vas, v tych sektach sa naozaj hlasa deformovany Jezis,ale este nie je koniec, a tito protestanti a sektari, ktorym Boh pomohol, ziju dalej a ak naozaj uprimne hladaju Boha, skoncia v katolickej cirkvi.A ich skusenost v sekte im mozno pomoze pomahat druhym, ktori maju podobny osud.
Ak sa vsak nikdy taky clovek nedozvie nieco pravdive o katolickej cirkvi bez svojej viny, ale robi vsetko podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia, tak bude spaseny.
Boh netresta za to, za co clovek nemoze-/neschopnost ci nemoznost/ prist do katolickej cirkvi

mino, Duch Svaty v hovori.

"Druhý vatikánsky koncil (1962-1965) jasne rozlišuje medzi tými, ktorí sa oddeľujú od Cirkvi (aktuálni schizmatici), a tými, ktorí sa narodili v odlúčenej spoločnosti (porov. Unitatis redintegratio 3). Aktuálni schizmatici sa vážne prehrešujú proti jednote Kristovej Cirkvi. Veľký cirkevný učiteľ svätý Augustín (+430) ich prísne varuje: „Ktokoľvek sa odtrhne od Katolíckej cirkvi, nech by sa akokoľvek domnieval, že zbožnejšie žije, už pre to jediné previnenie, že sa odštiepil od cirkevnej jednoty, nebude mať večný život“ (Epistula 152). V ich prípade je takmer nemožné domnievať sa, že chcú úprimne budovať ekumenizmus, keďže sa vedome oddelili od Cirkvi, v ktorej sa zrodili. Iná situácia je v prípade tých, ktorí sa narodili v oddelených spoločenstvách a sú pokrstení a poučení vo viere v Krista. Týchto nemožno obviniť z hriechu oddelenia (zo schizmy) a Katolícka cirkev ich objíma s bratskou úctou a uznáva ich za bratov v Kristovi (porov. KKC 818)."

Strana: z 11 Previous Topic: Je rozumne prosit Boha o nieco bez rozmyslenia? Téma Next Topic: Kto je Boh zidov?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06