Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Jan Pavol II. a existencia pekla
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Magia - preco nie? Téma Next Topic: Forma liturgie - stara ci nova ci obe?
Strana: z 7

stefan

Stav: offline

Odoslaný - 27 máj 2012 :  00:31:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
Teda, vy naozaj riešite veci. Tí, ktorí nemajú moc v láske JPII. chcú na ňom nájsť špinku aj tam, kde nie je, a tí ktorí ho majú radi, by ho už chceli vidieť svätého. Ja to vidím takto: vzhľadom k tomu, že neviem s istotou, či je alebo bude niekto v pekle, nie je proti viere mať nádej, že peklo môže nakoniec ostať prázdne.
Samozrejme, že sa peklo týka ľudí, ale my nevieme, či aj zástupy pohanov, židov, kadejakých heretikov v poslednom okamihu výdychu nedostanú šancu vybrať si červenú alebo modrú. A nevieme, že či v tom okamihu, ktorý môže byť spojený s poznaním, ktoré dovtedy nemali, si všetci nevyberú tú modrú. Alebo si predstavte extrémny prípad. Keď sa modlíte, isto prosíte aj za duše v očistci, aj keď neviete, či práve ten, za koho sa modlíte náhodou nie je v pekle a tak musí byť vaša modlitba uspokojená inak. Napadlo už niekoho z vás modliť sa za Hitlera? Pokiaľ viem, tak bol katolík. Alebo všetci považujete za automatické, že za neho sa modliť je zbytočné, lebo aj tak je v pekle?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 514  ~  Člen od: 31 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 25 november 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 27 máj 2012 :  08:05:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Lepsie je ich riesit , ako neriesit. Nadej , ze peklo je prazdne nemame , to len bludari koketuju s touto nadejou.A tu nedej nemame preto , lebo odporuje Pismu a Tradicii
A po druhe . Za Hitlera sa nemodlime , a ani sa za neho nemame co modlit Z jednoducheho dovodu Verejne pachal obludne hriechy , a verejne sa nekajal, takze zomrel ako verejny hriesnik a za takeho sa katolik nema co modlit , lebo mu to Matka Cirkev zakazuje
Takeho cloveka Cirkev po smrti ani nepochovala do posvatenej zeme . O cirkevnych obradoch a sluzeni zadusnej svatej omse ani nehovoriac To bolo nemozne . Len v dnesnej poblaznenej dobe su taketo ohavnosti mozne , ako je sluzenie svatej omse za heretika v katedrale

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

stefan

Odoslaný - 27 máj 2012 :  14:50:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
To, že Vy túto nádej nemáte vôbec nevadí. Nikto nehovorí, že sa na to takto má dívať každý. Ale snáď mi nechcete ubrať právo, aby som takú nádej mal ja. A prečo rovno bludár? Myslím si, že môcť dúfať, že nakoniec skutočne nikto neskončí v pekle - je regulárne.
A k tomu "po druhe". Kde a ako matka cirkev zakazuje modliť sa za niekoho? To, že niekoho nepochováme do posvätenej zeme a že za neho neslúžime zádušnú omšu pre neho znamená, že nemá šancu skončiť inde ako v pekle?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 514  ~  Člen od: 31 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 25 november 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 27 máj 2012 :  15:38:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Verit , ze nikto neskonci v pekle je blud
Kedze nepovazujete za potrebne skor ako sa k niecomu vyjadrite precitat si ,co uz bolo k danej veci napisane ,tak este raz pre vas
večnosť pekelných trestov hneď po smrti hriešnika so smrteľnými hriechmi (vyhlásené 1336 za dogmu).
Zaujimeve , ze riesit , ze nikto neskonci v pekle ,uz za nepotrebne riesit nepovazujete To budete obhajovat do roztrhania tela
Wojtylovske ovocie z wojtylovskeho stromu

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

stefan

Odoslaný - 27 máj 2012 :  17:52:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
Zdá sa, že vidíte to, čo chcete vidieť. Ani ja a snáď ani JPII. neišiel šíriť nejakú vieru, že peklo zostane bez ľudí. Prečo sa nezamýšľate nad textom? Dogma je dogma, bezpochyby verím, že bezprostredne po smrti človeka ten, ak sa nachádza v stave ťažkého hriechu, spočinie vo večnosti pekelných trestov. A preto dúfam, že nikto sa nenájde taký, ktorý by sa pred svojou poslednou stotinou sekundy neobrátil a neoľutoval. Môžem v to dúfať?

Robel

Odoslaný - 27 máj 2012 :  20:37:18  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
A preto dúfam, že nikto sa nenájde taký, ktorý by sa pred svojou poslednou stotinou sekundy neobrátil a neoľutoval. Môžem v to dúfať?

Pôvodne zaslal stefan - 27 máj 2012 :  17:52:28

citácia:
vzhľadom k tomu, že neviem s istotou, či je alebo bude niekto v pekle, nie je proti viere mať nádej, že peklo môže nakoniec ostať prázdne.

Pius IX. odsúdil nasledovnú tézu:

"Ve věčnou spásu všech těch, kteří nežijí v pravé Církvi Kristově, můžeme míti alespoň dobrou naději." (Syllabus §17)

Takže nemôžeme mať ani dobrú nádej na spásu nekatolíkov, z čoho plynie, že nemožno ani len dúfať, že peklo bude prázdne.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

stefan

Odoslaný - 27 máj 2012 :  22:36:53  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
Robel
citácia:

"Ve věčnou spásu všech těch, kteří nežijí v pravé Církvi Kristově, můžeme míti alespoň dobrou naději." (Syllabus §17)

Takže nemôžeme mať ani dobrú nádej na spásu nekatolíkov, z čoho plynie, že nemožno ani len dúfať, že peklo bude prázdne.

Tak neviem, asi som niečo nepochopil.

Ve věčnou spásu všech těch, kteří nežijí v pravé Církvi Kristově, můžeme míti alespoň dobrou naději.

Odkiaľ pochádza táto veta? Kde ju Pius IX odsúdil? Mne sa zdá dosť dobrá...

mak

Odoslaný - 28 máj 2012 :  10:19:13  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
Stefan mášpravdu. Nádej máme mať. Boh rozhoduje o spáse. A skutočne zatvrdilý a nekajúci hriešnik = ktorý zomrie nekajúci bude zatratený. Ale aké boli posledné myšlienky človeka, či v poslednom okamihu nelutoval a neprosil Pána o odpustenie, či nedosiahol krst túžby to vie len Boh. Múdra matka Cirkev toto poznanie Bohu neupiera a konečné rozhodnutie prenecháva jemu (na rozdiel od "Amreika1 a Robel a iných, ktorí toto rozhodnutie chcú pre seba). Preto sa Cirkev o nikom nevyjadrile že je zatratený. Ked sa cirkev o nikom s určitosťou nevyjadrila a nikom to nevie. Ked to nevie peklo môže ale nemusí byť prázdne. Dozvieme sa to až potom. ( možno tam nakoniec budú len tí čo chcú aby tam niekto bol)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 28 máj 2012 :  10:27:29  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
Robel
citácia:

Tak neviem, asi som niečo nepochopil.

Ve věčnou spásu všech těch, kteří nežijí v pravé Církvi Kristově, můžeme míti alespoň dobrou naději.

Odkiaľ pochádza táto veta? Kde ju Pius IX odsúdil? Mne sa zdá dosť dobrá...

Pôvodne zaslal stefan - 27 máj 2012 :  22:36:53

Však Robel uviedol aj zdroj (v zátvorke za tvrdením)

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 28 máj 2012 :  10:30:33  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
Stefan mášpravdu.
Pôvodne zaslal mak - 28 máj 2012 :  10:19:13

A Pius IX sa teda v dokumente, kde odsudzuje bludy mýlil? Vidím len dve možné vysvetlenia Vášho tvrdenia. Buď odmietate dogmu o neomylnosti pápeža (teda ste bludár), alebo odmietate to, že Pius IX bol pravým pápežom a ste vlastne istým spôsobom sedesvacantista.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 28 máj 2012 :  11:10:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Problem je v subjektivizme Dobre je to , co sa jemu zda ako dobre, co ako dobre prijma sam v sebe, co je dobre v subjektivnom pohlade , nie z objektivneho hladiska

amerika1

Odoslaný - 28 máj 2012 :  11:24:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
či nedosiahol krst túžby

Mak , vy neviete , co je krst tuzby!

Mato

Odoslaný - 28 máj 2012 :  22:00:33  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

A Pius IX sa teda v dokumente, kde odsudzuje bludy mýlil? Vidím len dve možné vysvetlenia Vášho tvrdenia. Buď odmietate dogmu o neomylnosti pápeža (teda ste bludár), alebo odmietate to, že Pius IX bol pravým pápežom a ste vlastne istým spôsobom sedesvacantista.

Pôvodne zaslal Reconquistador - 28 máj 2012 :  10:30:33

Ja mam uz dlhsie toto podozrenie, ze za vsetkymi tymi utokmi proti tradicii je vlastne makov sedesvakntizmus.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 30 máj 2012 :  13:21:20  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Ja mam uz dlhsie toto podozrenie, ze za vsetkymi tymi utokmi proti tradicii je vlastne makov sedesvakntizmus.

Pôvodne zaslal Mato - 28 máj 2012 :  22:00:33

vidím že nechcete pochopiť alebo nevidíte ako to je.
už som to viacnásobnekrát povedal:

1. JPII nikde nie je v rozpore s PIX. ved si to pozorne prečítajte a o tom je aj celá táto debata.

2. zo žiadnych poznámok nevyplýva spochybnenie Pia IX. Ved Pius IX o nikom nikdy nepovedal že je zatratený.

3. na rozdiel od mnohých tu prítomných som verný syn Cirkvi a ctím si Pápeža ( a to si pamätám JánXXIII, Pavol VI, Ján PavolI, Ján Pavol II, Benedikt XVI) Verím všetkému čo nám Cirkev k vereniu predkladá aj učenie VKII - čo mnohí z vás neuznávajú.

Mnohí si tu hladajú potvrdenie svojej nenávisti voči JPII a skrývajú ta za svoju snahu o zachovanie tradícii. Cirkev vedie Duch sv. On viedol aj VKII a závery VKII sú plodmi Ducha sv. Aj ekumenizmus. A kto to popiera pácha hriech proti Duchu sv. a myslím že viete aké to má následky.

Myslím že nemá význam viacej sa k tomu vyjadrovať lebo len krútite dookola svoje prekrúcania.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 30 máj 2012 :  14:09:28  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Mato - 28 máj 2012 :  22:00:33

vidím že nechcete pochopiť alebo nevidíte ako to je.
už som to viacnásobnekrát povedal:

1. JPII nikde nie je v rozpore s PIX. ved si to pozorne prečítajte a o tom je aj celá táto debata.

2. zo žiadnych poznámok nevyplýva spochybnenie Pia IX. Ved Pius IX o nikom nikdy nepovedal že je zatratený.

3. na rozdiel od mnohých tu prítomných som verný syn Cirkvi a ctím si Pápeža ( a to si pamätám JánXXIII, Pavol VI, Ján PavolI, Ján Pavol II, Benedikt XVI) Verím všetkému čo nám Cirkev k vereniu predkladá aj učenie VKII - čo mnohí z vás neuznávajú.

Mnohí si tu hladajú potvrdenie svojej nenávisti voči JPII a skrývajú ta za svoju snahu o zachovanie tradícii. Cirkev vedie Duch sv. On viedol aj VKII a závery VKII sú plodmi Ducha sv. Aj ekumenizmus. A kto to popiera pácha hriech proti Duchu sv. a myslím že viete aké to má následky.

Myslím že nemá význam viacej sa k tomu vyjadrovať lebo len krútite dookola svoje prekrúcania.

Pôvodne zaslal mak - 30 máj 2012 :  13:21:20

Pius IX odsúdil vetu, podľa ktorej nádej mať nemáme. Vy ste napísali, že nádej mať máme. Ja som sa vyjadril k tomuto, JP2 som nikde ani nespomenul. A Mato tiež nie. Ja som poukázal na Vaše tvrdenie a Vašu vieru, nie na výrok JP2. Takže sa vyjadrite k môjmu obvineniu:

Súhlasíte, že katolík musí uznať záväznosť Piovho odsúdenia tej tézy, alebo jeho odsúdenie bludu zamietate?

Mx

Odoslaný - 30 máj 2012 :  14:36:09  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Priatelia, vieme s istotou a naša Matka Cirkev to tak učí, že peklo ale teda ani nebo nebudú prázdne. Nebo rozoberať nebudem, to je dúfam jasné (okrem Boha, anjelov a Panny Márie tam budú aj všetci svätí počínajúc sv. Jozefom). Dôvodov pre neprázdne peklo je viacero. Napríklad aj slová samotného Ježiša o poslednom súde, kde jasne hovorí, že bude skupina duší, ktoré pôjdu do ohňa večného zatratenia. A upozornil nás aj na to, akým spôsobom sa budú zatratení vyhovárať a ospravedlňovať. Niekto to možno berie ako podobenstvo, ale podľa mňa to treba brať ako proroctvo.

V pekle budú podľa katechizmu: diabol a jeho anjeli + minimálne Judáš Iškariotský, o ktorom to máme aj v Sv. Písme. Ďalej máme doložené, čo viedlo sv. Bruna k založeniu najprísnejšej rehole kartuziánov. Bolo to svedectvo z roku 1082 zatrateného univerzitného vedca menom Rajmond Diocrés. Bol to známy

Ďalej, samozrejme, že to nie je povinné, ale na druhej strane pre veriaceho vcelku rozumné, ak pripustíme pravosť napr. Fatimského zjavenia a uveríme jeho správam, tak zistíme, že Panna Mária nehovorí o prázdnom pekle ale práve naopak, upozorňuje, že sa do pekla doslova valí množstvo duší.

Takže veriť v prázdne peklo ja osobne pripisujem nevedomosti zavinenej a naivite obrovskej. Každopádne odporuje to nielen oficiálnemu učeniu Cirkvi a zdravému rozumu, ale aj našej skúsenosti.

Ale na záver mi nedá nepodpichnúť. Obrátenie v poslednej chvíli života je potrebné hriešnikovi vymodliť (kedysi také veci robievali mamy). Zaujímalo by ma, kde sú všetci tí modlitebníci poukrývaný a prečo sa nemodlia za obrátenie hriešnikov za ich života ale len v hodine smrti, veď ich tým pripravujú o poklad v nebi.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

stefan

Odoslaný - 30 máj 2012 :  21:43:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
Reconquistador
citácia:
Súhlasíte, že katolík musí uznať záväznosť Piovho odsúdenia tej tézy, alebo jeho odsúdenie bludu zamietate?

Kľudne môžem súhlasiť. Lebo nepoznám kontext v ktorom to bolo vyslovené. Ešte raz, nie je to moja viera, že peklo zostane prázdne. Nedefinujem vieru. Je to len moje želanie - dúfanie. Ešte raz sa vás pýtam, môžem si to želať?

Reconquistador

Odoslaný - 31 máj 2012 :  07:34:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
Reconquistador
citácia:

Kľudne môžem súhlasiť. Lebo nepoznám kontext v ktorom to bolo vyslovené. Ešte raz, nie je to moja viera, že peklo zostane prázdne. Nedefinujem vieru. Je to len moje želanie - dúfanie. Ešte raz sa vás pýtam, môžem si to želať?

Pôvodne zaslal stefan - 30 máj 2012 :  21:43:10

Priať si to, no žiť s plným vedomím, že sa prianie nemôže splniť, je myslím prijateľné.

Robel

Odoslaný - 31 máj 2012 :  09:04:29  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
Reconquistador
citácia:
Súhlasíte, ?e katolík musí uzna? záväznos? Piovho odsúdenia tej tézy, alebo jeho odsúdenie bludu zamietate?

K?udne mô?em súhlasi?. Lebo nepoznám kontext v ktorom to bolo vyslovené. E?te raz, nie je to moja viera, ?e peklo zostane prázdne. Nedefinujem vieru. Je to len moje ?elanie - dúfanie. E?te raz sa vás pýtam, mô?em si to ?ela??

Vsetci chcete kontexty a pritom Cirkev posudzuje jednotlive tezy podla ich znenia a vyznamu a nepyta sa, ako to asi tak autor mohol mysliet. Myslel to totizto tak, ako to napisal, a ak jeho teza neznie ortodoxne, jeho problem. Ak chce byt katolik, ma sa vyjadrovat ako katolik.

Stefan, predstavte si, ze Piov Syllabus odsudil tezy bez kontextu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 31 máj 2012 :  11:39:15  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
citácia:

stefan, kontext uvedeného výroku je ale jasný. Syllabus bol zoznam výrokov, ktoré tak, ako sú napísané, sú bludy. Čiže:
citácia:
Pius IX

V reči ľudu znamená, že ten, kto si myslí, že môže dúfať, nádejať sa, že sa môžu spasiť všetci tí, ktorí nie sú členmi Kristovej Cirkvi, myslí si blud.
Keď si to rozoberieme, výrok pre mňa má dve stránky. Nie všetci znamená, že možno niektorí áno, niektorí možno spasení budú. Na druhej strane (toto z neho ale nevyplýva priamo), si treba uvedomiť, že ani všetci tí, ktorí sú v Kristovej Cirkvi nebudú spasení. A to je pre nás tiež veľmi dôležitá informácia.

citácia:
... že peklo zostane prázdne. Je to len moje želanie - dúfanie. Ešte raz sa vás pýtam, môžem si to želať?
Pôvodne zaslal stefan - 30 máj 2012 : 21:43:10

A aby som to zakončil. Ježiš hovorí podobenstvo o úzkej bráne a tam hovorí:" ako málo je tých, čo ňou vchádzajú!" Vo mne to evokuje skôr nebezpečný pocit, že v tom pekle tých duší bude veľmi veľa. Takže, dúfať, nádejať sa, že peklo bude prázdne je nerozumné, môže to byť prejavom nezdravého súcitu, alebo tíšením si vlastného svedomia. Realita Bohom daná Cirkvi znie, že peklo bude obsadené v hojnom počte a makajme, aby sme tam neskončili a modlime sa za tých, ktorým to hrozí.

stefan, na druhej strane ale ja osobne sa priznám, že viem, že peklo nebude prázdne a preto po tom netúžim, ale veľmi silne túžim po tom, aby tam bolo čo najmenej duší a snažím sa pre to aj niečo urobiť. Štefan, ak to takto vnímate, tak stačí povedať, že to predtým bola len nešťastná formulácia.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovak

Odoslaný - 31 máj 2012 :  19:58:19  Zobraziť profil  Pridať slovak do zoznamu priateľov
Prečítal som si časť vašich príspevkov a zarazila ma veľká skepsa, neistota katolíkov na tomto fóre. Kde sa stratila viera, nádej , láska, v láskavosť nášho pána Boha. Tá musí dominovať v našom živote, nie strach a obavy z nezmyselného pekla, veď Boh nie je sadista ako by ho niektorí kňazi či cirkevní otcovia chceli mať v záujme vyvolať u veriaceho celoživotný strach a neistotu. Zdôrazňujem slová JPII. "NEBOJTE SA !!" a žite krásny a požehnaný život.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 288  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 31 máj 2012 :  20:09:08  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
nie strach a obavy z nezmyselného pekla

Pôvodne zaslal slovak - 31 máj 2012 :  19:58:19

Tot dnesny katolik v priamom prenose...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovak

Odoslaný - 01 jún 2012 :  11:22:10  Zobraziť profil  Pridať slovak do zoznamu priateľov
Čo, ty neveríš v láskavého Boha? Ozaj, večné utrpenie vo vymyslenom pekle nectí žiadneho boha ani tých ľudí čo ho ponúkajú hriešnikom. Ja by som každému zakázal hovoriť veriacim o vymyslenom pekle.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 288  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 01 jún 2012 :  11:42:27  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
citácia:
Čo, ty neveríš v láskavého Boha? Ozaj, večné utrpenie vo vymyslenom pekle nectí žiadneho boha ani tých ľudí čo ho ponúkajú hriešnikom. Ja by som každému zakázal hovoriť veriacim o vymyslenom pekle.

Pôvodne zaslal slovak - 01 jún 2012 :  11:22:10

Plne s Vami súhlasím. Ja by som tiež zakázal každému hovoriť o vymyslenom pekle. Na druhej strane trvám na tom, aby sme o to skutočnom, ktoré bohužiaľ niektorých neminie hovorila a to dosť nahlas.

RKC

slovak

Odoslaný - 01 jún 2012 :  13:31:39  Zobraziť profil  Pridať slovak do zoznamu priateľov
Žiaľ, či chvalabohu, sa reálne nebo ani peklo nepotvrdilo. Aj JP II. povedal na Svätopeterskom námestí " Nebo nie je, je to len blažený stav duší ". A ja si myslím, že to myslel úprimne. Či si to myslel aj o pekle, neviem.

Strana: z 7 Previous Topic: Magia - preco nie? Téma Next Topic: Forma liturgie - stara ci nova ci obe?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06