|
Odoslaný - 15 máj 2012 : 16:48:38
|
Ale ja som prosil za teba, aby neochabla tvoja viera. A ty, až sa raz obrátiš, posilňuj svojich bratov." LK 22,32 |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 15 máj 2012 : 18:16:39
|
citácia: Ved Cirkev o nikom záväzne nevyhlásila že je zatratený t.j. že je v pekle. Alebo vieš o niekom? Viem ! Diabol a Judas Ochránil som ich a nikto z nich sa nestratil, iba syn zatratenia, aby sa splnilo Písmo. Jn 17,12 Takze JP 2 nemal pravdu , v tom , co povedal Svedectvo dvoch je pravdive Diabol a Judas su v pekle Pôvodne zaslal amerika1 - 15 máj 2012 : 13:41:32
O svedectve akých dvoch hovoríš? Diabol sa tým nechváli a Judáš už vôbec nedáva žiadne svedectvo
Diabol nie je človek a teda nepatrí do tejto argumentácie.
áno Judáša nazýva Ján v evanjeliu "zatratencom" resp synom zatratenia ale napriek tomu Cirkev vo svojom učiteľskom úrade a ani nikde ani v tradícii neuvádza ako učenie že je niekto zatratený, ani Judáš. (môže ísť len o kvetnatý orientálny výraz popisujúci veľkosť jeho zrady) A už vôbec sa nevyjadrila o nekajúcom lotrovi z kríža. Kto bude spasený a kto nie o tom rozhoduje jedine Boh. Alebo si niekto z vás myslí že môže Bohu predpisovať koho môže spasiť a koho má zatratiť? |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 606 ~
Člen od: 28 október 2011 ~
Posledná návšteva: 05 apríl 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 máj 2012 : 18:39:46
|
No vidite a uz su tu nasledky Popierate dane fakty Tu je nebezpecenstvo tych spisov Ze vy verite , ze peklo je prazdne ? Sny zatratenia je orientalny vyraz Bum , spochybnene Ked Jezis hovori o zatrateni , o hrozbe zatratenia , to su orientalne vyrazy , on to tak v skutocnosti nemysli Naco je taka diskusia |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 04:54:57
|
Okrem toho mame niekolko omilostenych dusi, ktorym bolo umoznene nahliadnut do pekla a tie veru o prazdnote nehovorili... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 08:46:52
|
A este treba dodat , ze sa tym popiera biblicke Zjavenie
Vchádzajte tesnou bránou, lebo široká brána a priestranná cesta vedie do zatratenia a mnoho je tých čo cez ňu vchádzajú. Mt 7,13
To je tak , ked si niekto berie priklad od bludarov
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 09:02:43
|
citácia: Ale ja som prosil za teba, aby neochabla tvoja viera. A ty, až sa raz obrátiš, posilňuj svojich bratov." LK 22,32 Pôvodne zaslal amerika1 - 15 máj 2012 : 16:48:38
Napriek tomu sa všeličo prihodí :
"Ale keď prišiel Kéfas do Antiochie,zoči-voči som sa postavil proti nemu,lebo si zaslúžil pokrhanie.Kým neprišli niektorí od Jakuba,jedával s pohanmi.Ale keď prišli,odťahoval sa oddeľoval,lebo sa bál tých,čo boli s obriezky.A s ním sa pretvarovali aj ostatní Židia,takže sa dal aj Barnabáš strhnúť ich pokrytectvom.Keď som videl,že nepostupujú priamo,podľa pravdy evanjelia,povedal som Kéfasovi pred všetkými:Keď ty,Žid,žiješ pohansky,a nie po židovsky,ako to,že nútiš pohanov žiť po židovsky?" Gal 2,11-14
|
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 09:15:27
|
citácia: No vidite a uz su tu nasledky Popierate dane fakty Tu je nebezpecenstvo tych spisov Ze vy verite , ze peklo je prazdne ? Sny zatratenia je orientalny vyraz Bum , spochybnene Ked Jezis hovori o zatrateni , o hrozbe zatratenia , to su orientalne vyrazy , on to tak v skutocnosti nemysli Naco je taka diskusia Pôvodne zaslal amerika1 - 15 máj 2012 : 18:39:46
Nikde som nepovedal že verím že peklo je prázdne!!! a ani to nevyplýva z toho čo povedal JPII. Prečo vidíš všade strašiaka a nezamyslíš sa nad zmyslom toho čo bolo povedané?
Opakujem daj dôkaz - citáciu kedy, kde a o kom sa Cirkev svojim učiteľským úradom zväzne vyjadrila že je zatratený. Ak sa nevyjadrila nikto nie je povinný veriť že niekto zatratený je. Ak sa vyjadrila je povinnosť veriť že zatratený je len ten o kom sa Cirkev takto vyjadrila.
Takže daj, alebo mlč! Lebo ak nemáš tak je celé tvoje vystupovanie len zákerným útokom na bl. JPII a celú Cirkev. Tvoje pekné rečičky bez potvrdenia magistériom Cirkvi sú len bla bla bla |
Počet príspevkov: 606 ~
Člen od: 28 október 2011 ~
Posledná návšteva: 05 apríl 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 09:23:02
|
citácia: citácia: Ale ja som prosil za teba, aby neochabla tvoja viera. A ty, až sa raz obrátiš, posilňuj svojich bratov." LK 22,32 Pôvodne zaslal amerika1 - 15 máj 2012 : 16:48:38 Napriek tomu sa všeličo prihodí : "Ale keď prišiel Kéfas do Antiochie,zoči-voči som sa postavil proti nemu,lebo si zaslúžil pokrhanie.Kým neprišli niektorí od Jakuba,jedával s pohanmi.Ale keď prišli,odťahoval sa oddeľoval,lebo sa bál tých,čo boli s obriezky.A s ním sa pretvarovali aj ostatní Židia,takže sa dal aj Barnabáš strhnúť ich pokrytectvom.Keď som videl,že nepostupujú priamo,podľa pravdy evanjelia,povedal som Kéfasovi pred všetkými:Keď ty,Žid,žiješ pohansky,a nie po židovsky,ako to,že nútiš pohanov žiť po židovsky?"Gal 2,11-14 Pôvodne zaslal Zachariáš - 16 máj 2012 : 09:02:43
Iste Papez nema ochranu Ducha Svateho pred hriechom , ale pred omylom , ked vystupuje ako Peter - Skala a nie ako Simon , syn Jonasov |
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 09:24:53
|
citácia: citácia: No vidite a uz su tu nasledky Popierate dane fakty Tu je nebezpecenstvo tych spisov Ze vy verite , ze peklo je prazdne ? Sny zatratenia je orientalny vyraz Bum , spochybnene Ked Jezis hovori o zatrateni , o hrozbe zatratenia , to su orientalne vyrazy , on to tak v skutocnosti nemysli Naco je taka diskusia Pôvodne zaslal amerika1 - 15 máj 2012 : 18:39:46 Nikde som nepovedal že verím že peklo je prázdne!!! a ani to nevyplýva z toho čo povedal JPII. Prečo vidíš všade strašiaka a nezamyslíš sa nad zmyslom toho čo bolo povedané? Opakujem daj dôkaz - citáciu kedy, kde a o kom sa Cirkev svojim učiteľským úradom zväzne vyjadrila že je zatratený. Ak sa nevyjadrila nikto nie je povinný veriť že niekto zatratený je. Ak sa vyjadrila je povinnosť veriť že zatratený je len ten o kom sa Cirkev takto vyjadrila. Takže daj, alebo mlč! Lebo ak nemáš tak je celé tvoje vystupovanie len zákerným útokom na bl. JPII a celú Cirkev. Tvoje pekné rečičky bez potvrdenia magistériom Cirkvi sú len bla bla bla Pôvodne zaslal mak - 16 máj 2012 : 09:15:27
Este co si nevymyslite , hned na celu Cirkev Vase spochybnovanie pekla je utokom na Cirkev Vy o tom polemizujete , kto tam je Mnohi su tam , ako povedal Pan Starajte sa, aby ste tam neskoncili vy A bojte sa ! Lebo a hodia ich do ohnivej pece. Tam bude plač a škrípanie zubami. Mt 13,50 A nie je pravda , ze to Cirkev neuci 1, ti , ktori zomru bez milosti posvacujucej Uci tak Cirkev , alebo neuci? 2, ti , ktori do posledneho okamziku odmietaju prijat Krista za Spasitela Uci tak Cirkev , alebo neuci? 3, ti , ktori hladnych nenakrmili , smadnych nenapojili , vaznenych nenavstivili , nahych neodeli Uci tak Cirkev , alebo neuci ? Mt 25,42 Ježiš odpovedal: "Veru, veru, hovorím ti: Ak sa niekto nenarodí z vody a z Ducha, nemôže vojsť do Božieho kráľovstva. Jn 3,5 Uci tak Cirkev , alebo to uz neplati ? Lebo tí, čo chcú zbohatnúť, upadajú do pokušenia a osídla a do mnohých nezmyselných a škodlivých žiadostí, ktoré ľudí ponárajú do záhuby a zatratenia. Tim 6,9 Budete sa cudovat , ale Cirkev nikdy neucila veriacich to , co vy sa snazite obhajit Lebo hrozila nabozenska vlaznost Vezmite si akukolvek velkopostnu kazen sv . Tomasa uvidite ako uci Chcete zdroj ? Vezmite si duchovne cvicenia sv . Ignaca a jeho obrazy o pekle Uvidite ako uci Duchovne cvicenia sv . Ignaca su odobrene zastupmi papezov
Ja vidim strasiaka v tom , ako sa dnes relativizuju pravdy viery !A ako kazdeho , kto s touto relativizaciou pravd viery nesuhlasi obvinujete s utokov na Cirkev ! Utok na Cirkev je to , ked niekto nepovie veriacim Pravdu , ale im hovori lubivymi recami , aby sa zapacil vsetkym |
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 09:54:35
|
citácia: citácia: citácia: Ale ja som prosil za teba, aby neochabla tvoja viera. A ty, až sa raz obrátiš, posilňuj svojich bratov." LK 22,32 Pôvodne zaslal amerika1 - 15 máj 2012 : 16:48:38 Napriek tomu sa všeličo prihodí : "Ale keď prišiel Kéfas do Antiochie,zoči-voči som sa postavil proti nemu,lebo si zaslúžil pokrhanie.Kým neprišli niektorí od Jakuba,jedával s pohanmi.Ale keď prišli,odťahoval sa oddeľoval,lebo sa bál tých,čo boli s obriezky.A s ním sa pretvarovali aj ostatní Židia,takže sa dal aj Barnabáš strhnúť ich pokrytectvom.Keď som videl,že nepostupujú priamo,podľa pravdy evanjelia,povedal som Kéfasovi pred všetkými:Keď ty,Žid,žiješ pohansky,a nie po židovsky,ako to,že nútiš pohanov žiť po židovsky?"Gal 2,11-14 Pôvodne zaslal Zachariáš - 16 máj 2012 : 09:02:43 Iste Papez nema ochranu Ducha Svateho pred hriechom , ale pred omylom , ked vystupuje ako Peter - Skala a nie ako Simon , syn Jonasov Pôvodne zaslal amerika1 - 16 máj 2012 : 09:23:02
tu však nešlo o hriech ale o to,že nepostupoval priamo podľa pravdy evanjelia A apoštol Pavol Petra pokarhal,pričom ho nazval "Kéfasom" - skalou.
Aj pápeži môžu byť nejasní vo svojich vyjadreniach a skutkoch ak nehovoria "ex cathedra".To však neznamená,že prestávajú byť pápežmi.
|
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 10:06:13
|
citácia: citácia: citácia: citácia: Ale ja som prosil za teba, aby neochabla tvoja viera. A ty, až sa raz obrátiš, posilňuj svojich bratov." LK 22,32 Pôvodne zaslal amerika1 - 15 máj 2012 : 16:48:38 Napriek tomu sa všeličo prihodí : "Ale keď prišiel Kéfas do Antiochie,zoči-voči som sa postavil proti nemu,lebo si zaslúžil pokrhanie.Kým neprišli niektorí od Jakuba,jedával s pohanmi.Ale keď prišli,odťahoval sa oddeľoval,lebo sa bál tých,čo boli s obriezky.A s ním sa pretvarovali aj ostatní Židia,takže sa dal aj Barnabáš strhnúť ich pokrytectvom.Keď som videl,že nepostupujú priamo,podľa pravdy evanjelia,povedal som Kéfasovi pred všetkými:Keď ty,Žid,žiješ pohansky,a nie po židovsky,ako to,že nútiš pohanov žiť po židovsky?"Gal 2,11-14 Pôvodne zaslal Zachariáš - 16 máj 2012 : 09:02:43 Iste Papez nema ochranu Ducha Svateho pred hriechom , ale pred omylom , ked vystupuje ako Peter - Skala a nie ako Simon , syn Jonasov Pôvodne zaslal amerika1 - 16 máj 2012 : 09:23:02 tu však nešlo o hriech ale o to,že nepostupoval priamo podľa pravdy evanjeliaPôvodne zaslal Zachariáš - 16 máj 2012 : 09:54:35
Katolicka exegeza to vysvetluje ako hriech ludskej slabosti Petra Dam vam priklad Ked v ludskej slabosti spachate hriech , tak samozrejme , ze konate proti Evanjeliu Ale je rozdiel podlahnut ludskej slabosti a zhresit a hresit stylom Non serviam ! Casto kritici prave na to poukazuju , ze aj papez hresi Ale kto z nas nehresi ? Vsetci hresime ! Spravodlivy hresi sedemkrat za den , tvrdia cirkevni ucitelia V moralnej teologii sa to rozlisuje Prvy hriech je nasledok ludskej slabosti a prirodzenosti a druhy odporovania Bohu My , ludia , vcetne papeza , nie sme uchraneni pred hriechom Este inak Exegeza tento text vysvetluje aj takto Peter kona ako Simon a nie ako Skala Simon je clovek Skala je urad , ktory zastava Simon je omylny Peter - Skala je neomylny Preto sv Pavol mu hovori Preco , ty Peter - Skala konas ako Simon , syn Jonasov ? Takto sa to da parafrazovat Pan Jezis nestava Cirkev na Simonovi , ale na Petrovi - Skale Preto hovori Na tejto skale postavim Na urade Petra - Skaly stavia a Simona do tohto uradu povolava Tak ako dalsich papezov Urad Petra Skaly zostal , ale Simon , clovek zomrel A po nom do tohto uradu povolava dalsich Simonov Simon , Jozef Ratzinger milujes ma viac ako tito ?por . Jn 21,15 ? Pas moje baranky Stan sa Petrom - Skalou a zaujmi urad Petra - Skaly Stan sa z Jozefa Ratzingera benediktom XVI . Stan sa zo Simona Petrom
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 10:14:07
|
Aj pápeži môžu byť nejasní vo svojich vyjadreniach a skutkoch ak nehovoria "ex cathedra".To však neznamená,že prestávajú byť pápežmi.
Neprestavaju byt papezmi , ale ked nehovoria neomylne , nehovoria z titulu uradu Patra Je tazke to vysvetlit Papez je papezom , od zvolenia , kym nezomrie , alebo sa nevzda uradu Ale nehovori vzdy z uradu Petra V tom je potom problem ze vy poukazete na vec , ktoru papez povedal , ale ktoru povedal ako clovek Jozef Ratzinger , a nie ako Papez benedikt XVI . Ale to nie je utok na papeza Konkretne vam dam priklad Budete obedovat s papezom Papez povie Toto jedlo je vyborne A vy poviete Mne to jedlo nechuti , nie je chutne kto ma pravdu ? Obaja a nikto Lebo je to nepodstatna prkotina A tym , ze to povedal papez , tak to nepodstatnou prkotinou zostane Nezacnu vsetci katolici tvrdit , ze to jedlo je vyborne, lebo to povedal papez Ani to nie je utok na papeza a toboz nie na Cirkev Ani neplati , ze to treba nabozne a v poslusnosti prijat , lebo to povedal papez To je irelevantna vec nezavazujuca nikoho k nicomu |
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 10:17:38
|
Mak, Cirkev uci, ze 'pohania, zidia, bludari a rozkolnici skoncia v pekle' (Florentsky koncil, ex cathedra), co JP2 spochybnil, resp. poprel, ked povedal, ze 'Kristus spasi vsetkych' a 'nevieme, ci sa peklo tyka ludi'.
KC uci aj to, ze kto nevyznava katolicku vieru i v tom najmensom bode, nie je katolik (Lev XIII.), a ze kto spochybnuje dogmu, dopusta sa herezy. Pytam sa, na JP2 zakony Cirkvi neplatia, lebo by sa vam zrutil vas svet? |
Počet príspevkov: 968 ~
Člen od: 11 august 2011 ~
Posledná návšteva: 30 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 10:42:05
|
Amerika,nemusíte mi to obšírne písať,celkom obstojne som si túto tému naštudoval. Bl.Ján Pavol II. nemal v úmysle podávať novú,bludnú náuku,ako mu to pripisuje Robel,navyše jeho vyjadrenie je dosť nejasné ale za to ho určite nemôžeme obviniť z bludárstva. Nehovoril ex cathedra.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 10:47:59
|
V tom sa paradoxne zhodneme Ja to ale nepisem len pre vas osobne Ved nevztahujte vsetko osobne Ja netvrdim , ze to nemate nastudovane , ale nie vsetci to maju nastudovane To pisem aj pre inych , ktori citaju Forum nama za ciel len osobne vyjasnenie problemu Rozumieme si , on to povedal preto , lebo sa boji , ze ked postrasi ludi peklom , tak sa vysmeju,lebo dnesny clovek zaradil peklo , diabla a pod pravdy do sfery rozpravok , nereality A on im stekli usi Lebo príde čas, keď neznesú zdravé učenie, ale nazháňajú si učiteľov podľa svojich chúťok, aby im šteklili uši.2 Tim 4,3 Hovori , co chcu pocut , a tym hresi , ze im zatajuje pravdu Vnutorne hnutie jeho vnutra posudit nemozeme , nepozname umysel , preco to tak robi , ale vonkajisi vystup posudit mozeme , lebo mame zdroje Tradicie |
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 10:59:38
|
Bl.Ján Pavol II. mal so satanom osobnú skúsenosť.Niekoľkokrát vykonal exorcizmus a to aj verejne.Ja ho vnímam(a nielen ja) ako pastiera,ktorý kládol veľký dôraz na Božie milosrdenstvo.Napísal o ňom aj encykliku,ustanovil sviatok Božieho milosrdenstva,blahoslavil a svätorečil sv.Faustínu,konsekroval baziliku Božieho milosrdenstva v Krakowe.Nerobil to preto,aby poprel peklo ale preto,aby ľuďom ukázal záchranu pred peklom.Kto odmietne Božie milosrdenstvo,prepadne Božej spravodlivosti a pred ňou žiaden človek neobstojí.Používal-použijem váš výraz,ktorý sa mi páči-pozitívny prístup. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 11:05:22
|
Ale pozitivny pristup nie je cela pravda viery Ani Bozie milosrdenstvo nie je cela pravda viery Zdoraznovat Bozie milosrdenstvo , bez Bozej spravodlivosti je hriech Šesť hriechov proti Duchu Svätému: 1. Opovážlivo sa spoliehať na Božie milosrdenstvo. 2. Zúfať napriek Božiemu milosrdenstvu. 3. Odporovať poznanej kresťanskej pravde. 4. Závidieť blížnemu Božiu milosť. 5. Zatvrdzovať si srdce proti spasiteľnému napomenutiu. 6. Tvrdošijne zotrvávať v nekajúcnosti
Tu sme u korena problemu Toto ci sa nenaplnilo , ze sa prevazila vaha na Bozie misrdenstvo do takej miery , ze katolici sa nan opovazlivo spoliehaju
Presne to vsetko urobil ,co pisete Lenze kde zostala pravda viery , ze Boh je spravodlivy sudca ?
Šesť hlavných právd
Boh je len jeden. V Bohu sú tri osoby: Otec, Syn a Duch Svätý. Syn Boží sa stal človekom, aby nás vykúpil. Boh je spravodlivý sudca, ktorý dobrých odmeňuje a zlých tresce. Duša človeka je nesmrteľná. Milosť Božia je na spásu potrebná.
Ked je urcena hodiny Bozieho milosrdenstva , preco nie je urcena hodina Bozej spravodlivosti ? ked je Korunka k Boziemu milosrdenstvu , preco nie je Korunka k Bozej Spravodlivosti Boh prehovori skrze sukromne zjavenie vtedy , ked sa misky vah pravd viery prehupnu na jednu stranu Ked sa v Cirkvi zdoraznuje prilis Bozia Spravodlivost , je nutne poukazat na Bozie milordenstvo ALE TAK , ZE SA ZVOLI DRUHY EXTREM ?
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 11:29:30
|
Ani Nestorius alebo Luther nehovorili ex cathedra...
Nikdy Cirkev neposudzuje umysel, lebo ten pozna len clovek sam a Boh, ale slova a skutky (forum externum), ktorymi sa clovekovo vnutro prejavuje. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 11:36:35
|
citácia: Ale pozitivny pristup nie je cela pravda viery Ani Bozie milosrdenstvo nie je cela pravda viery Zdoraznovat Bozie milosrdenstvo , bez Bozej spravodlivosti je hriech Šesť hriechov proti Duchu Svätému: 1. Opovážlivo sa spoliehať na Božie milosrdenstvo. 2. Zúfať napriek Božiemu milosrdenstvu. 3. Odporovať poznanej kresťanskej pravde. 4. Závidieť blížnemu Božiu milosť. 5. Zatvrdzovať si srdce proti spasiteľnému napomenutiu. 6. Tvrdošijne zotrvávať v nekajúcnosti Tu sme u korena problemu Toto ci sa nenaplnilo , ze sa prevazila vaha na Bozie misrdenstvo do takej miery , ze katolici sa nan opovazlivo spoliehaju Presne to vsetko urobil ,co pisete Lenze kde zostala pravda viery , ze Boh je spravodlivy sudca ? Šesť hlavných právd Boh je len jeden. V Bohu sú tri osoby: Otec, Syn a Duch Svätý. Syn Boží sa stal človekom, aby nás vykúpil. Boh je spravodlivý sudca, ktorý dobrých odmeňuje a zlých tresce. Duša človeka je nesmrteľná. Milosť Božia je na spásu potrebná.Pôvodne zaslal amerika1 - 16 máj 2012 : 11:05:22
Všetko,čo ste tu opísal ostáva v platnosti.V posolstve o Božom milosrdenstve je toto všetko zahrnuté tiež.Napísal som to vo svojom príspevku a zopakujem to ešte raz : Kto sa chce vyhnúť Božiemu milosrdenstvu,nevyhne sa Božej spravodlivosti.
Cirkev ohlasuje evanjelium z príkazu Ježiša Krista.To evanjelium-evangelionje dobrá správa o záchrane hriešneho človeka.Hneď prvé ohlasovanie apoštola Petra v Jeruzaleme,či kázne a listy apoštola Pavla boli naplnené správou o Božom milosrdenstve.To však samozrejme neznamená,že tí čo ho odmietu neprepadnú večnému zatrateniu.Apoštoli však kázali tak ako im hovoril Duch svätý.A tak ich nástupcovia hovoria doteraz.Kto verí v svätú Cirkev katolícku,verí aj v to,že pápeža či biskupov pri ohlasovaní vedie ten istý Duch ako prvých apoštolov na čele so sv.Petrom.Túto záruku má Cirkev od samotného Pán Ježiša až do konca vekov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 11:48:32
|
citácia: Ani Nestorius alebo Luther nehovorili ex cathedra... Nikdy Cirkev neposudzuje umysel, lebo ten pozna len clovek sam a Boh, ale slova a skutky (forum externum), ktorymi sa clovekovo vnutro prejavuje. Pôvodne zaslal Robel - 16 máj 2012 : 11:29:30
ani nemohli,že?
Nie je vždy jednoduché odhaliť heretické učenie a vy na základe nejakého úryvku vynášate súd.Teda máte riadnu odvahu.
Spomínate,koľko sa natrápili s takým pápežom Honoriom? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 11:57:29
|
Kto sa chce vyhnúť Božiemu milosrdenstvu,nevyhne sa Božej spravodlivosti.
A co toto
Pokonaj sa včas so svojím protivníkom, kým si s ním na ceste, aby ťa protivník nevydal sudcovi a sudca strážnikovi a aby ťa neuvrhli do väzenia. Veru hovorím ti: Nevyjdeš odtiaľ, kým nezaplatíš do ostatného haliera. Mt 5-25,26
Staci Bozie milosrdenstvo ? Ak sa k nemu utiekame , tak nas ochrani pred vecnym trestom , ale co s casnymi ? Kde zostala pravda o casnych trestoch ? Rusia sa Bozim milosrdenstvom casne tresty ? Isteze sa zmiernuju , pretoze dusiam v ocistci mozeme pomahat zmiernit Boziu spravodlivost Ale mame strach pred nimi ? Ma dnesny katolik strach pred ocistcom ? Ma strach pred pachanim hriechu ? Alebo sa spolieha na Bozie milosrdenstvo takym sposobom , ze uz hresi bez mihnutia oka , s odvovodnenim , ved verim a utiekam sa k Boziemu milosrdenstvu ? |
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 12:17:32
|
citácia: Kto sa chce vyhnúť Božiemu milosrdenstvu,nevyhne sa Božej spravodlivosti.A co toto Pokonaj sa včas so svojím protivníkom, kým si s ním na ceste, aby ťa protivník nevydal sudcovi a sudca strážnikovi a aby ťa neuvrhli do väzenia. Veru hovorím ti: Nevyjdeš odtiaľ, kým nezaplatíš do ostatného haliera. Mt 5-25,26 Staci Bozie milosrdenstvo ? Ak sa k nemu utiekame , tak nas ochrani pred vecnym trestom , ale co s casnymi ? Kde zostala pravda o casnych trestoch ? Rusia sa Bozim milosrdenstvom casne tresty ? Isteze sa zmiernuju , pretoze dusiam v ocistci mozeme pomahat zmiernit Boziu spravodlivost Ale mame strach pred nimi ? Ma dnesny katolik strach pred ocistcom ? Ma strach pred pachanim hriechu ? Alebo sa spolieha na Bozie milosrdenstvo takym sposobom , ze uz hresi bez mihnutia oka , s odvovodnenim , ved verim a utiekam sa k Boziemu milosrdenstvu ? Pôvodne zaslal amerika1 - 16 máj 2012 : 11:57:29
Nič sa neruší,iba potvrdzuje. Pýtate sa (a oprávnene),či máme mať strach pred časnými trestami a páchaním hriechu.Ja som sa nikde pri čítaní posolstiev daných sv.Faustíne nedočítal opak.A práve opis očistcových múk z Denníčka sv.Faustíny privádza k bázni pred Božou spravodlivosťou a strachu pred páchaním hriechov. Satan ľudí nezvádza iba na opovážlivé spoliehanie sa na Božie milosrdenstvo ale aj na zúfalstvo,že nám nemôžu byť odpustené hriechy.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 13:51:02
|
Amerika1, dakujem Vam ze tak obsirne a polopatisticky pisete. Ja to nemam tak podrobne prestudovane ako mak. |
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 14:12:09
|
Podakovanie patri Duchu Svatemu , Lucia , nie mne Zadarmo som dostal , zadarmo davam |
|
|
|
Odoslaný - 16 máj 2012 : 15:38:33
|
citácia: citácia: Ani Nestorius alebo Luther nehovorili ex cathedra... Nikdy Cirkev neposudzuje umysel, lebo ten pozna len clovek sam a Boh, ale slova a skutky (forum externum), ktorymi sa clovekovo vnutro prejavuje. Pôvodne zaslal Robel - 16 máj 2012 : 11:29:30 ani nemohli,že? Nemohli a nehovorili ex cathedra, tak ako Ján Pavol II. V tom prípade, nechránený Duchom Svätým, sa aj pápež môže dopustiť herézy.
citácia: Nie je vždy jednoduché odhaliť heretické učenie a vy na základe nejakého úryvku vynášate súd.Teda máte riadnu odvahu. Pôvodne zaslal Zachariáš - 16 máj 2012 : 11:48:32 Ktorý z výrazov použitých Jánom Pavlom II. je vám nejasný? Ak rozumiete slovensky, musíte chápať zmysel uvedených výrokov. I keď môžme posudzovať jednotlivé tézy, v jeho prípade majú ony základ v jeho mnohokrát opakovanej a rozvádzanej myšlienke o spojení každého človeka s Kristom.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|