Všetky fóra
 Duchovná časť
  Modlitba
   Bozie milosrdenstvo. |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2012 : 12:33:49
|
Z prilezitosti 7 vyrocia smrti bl. Jana Pavla II /2.4/, davam do pozornosti velmi potesujucu spravu.
Kanonizační proces bl. Jana Pavla II. pokračuje Vatikán.
Před sedmi lety odešel na věčnost papež Jan Pavel II., který byl papežem Benediktem XVI. beatifikován loni 1. května o svátku Božího milosrdenství za účasti více než jednoho milionu věřících. Beatifikační proces tak přešel do druhé, kanonizační fáze, jejímž promotorem je nadále mons. Slawomir Oder, který Vatikánskému rozhlasu při této příležitosti řekl: „Je pravda, že dnes slavíme památku jeho smrti, ale jako křesťané víme, že den smrti je z hlediska věčnosti také dies natalis, dnem narození. A je také pravdou, že Jan Pavel II. zůstal v našich srdcích a mezi námi. Velmi hmatatelným znamením této jeho přítomnosti je neustávající příliv lidí k jeho hrobu v bazilice sv. Petra. K tomu pak po beatifikaci přistoupil také výstav jeho relikvie, konkrétně ampulky s jeho krví na Světových dnech mládeže v Madridu, což se potom spontánně rozvinulo v putovní výstav po různých zemích. Nejprve to bylo Mexiko, pak Kolumbie. Nyní pokračuje v Nigérii. Ještě více než tento typ jeho přítomnosti, lze však vnímat vliv myšlenek a cítění Jana Pavla II., výrazu jeho lásky, která byla přijata a nyní koluje jako hluboká a drahá památka.“
V jakém bodě se dnes nachází kanonizační proces Jana Pavla II.?
„Jeho kauza se samozřejmě neskončila beatifikací. Blahořečení je jen jednou etapou. V kanonizačním procesu se již nezkoumá život a ctnosti dotyčného. Čeká se na Boží znamení, aby bylo v procesu možné pokročit dále. A tímto znamením je nový zázrak. Mohu říci, že v tuto chvíli ke mně přicházejí z mnoha částí světa četné zprávy o milostech obdržených na přímluvu blahoslaveného Jana Pavla II. - počítají se totiž jenom taková znamení, ke kterým došlo až po beatifikaci - a některé z nich jsou velice pozoruhodné. Momentálně očekávám podrobnou dokumentaci, abychom tyto případy mohli začít hlouběji studovat a dobře je rozlišit.“
Říká postulátor kanonizačního procesu bl. Jana Pavla II., mons. Slawomir Oder u příležitosti dnešního sedmého výročí smrti tohoto papeže.
http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=16174zvyraznenie je odo mna.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2012 : 14:24:09
|
Deo gratias |
Počet príspevkov: 606 ~
Člen od: 28 október 2011 ~
Posledná návšteva: 05 apríl 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2012 : 15:17:00
|
Novy "zazrak" sa uz stal netreba uz na nic cakat Jeho nastupca pokracoval v synkretickej ohavnosti v Assisi |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2012 : 16:55:17
|
to je super!!  |
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2012 : 16:57:50
|
Aj ten padnuty strop baziliky na Oltar je super ? Aj ten rozdruzgany znesvateny Oltar je super ? |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2012 : 17:23:28
|
citácia: to je super!! Ano, nech ho Boh oslavi este viac, ako doteraz. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2012 : 18:44:28
|
Zatial ho teda moc neoslavil , ked je toto ovocie jeho blahorecenia
Důsledky papežské apostaze:
Dnem 1.května 2011 nastal stav sedes vacantis.
Každý kněz je nyní povinen se před věřícími distancovat od ducha Assisi. V liturgii už nesmí připomínat jméno apostaty Benedikta XVI. ani apostatického biskupa. Pokud zůstane v jednotě s duchem apostaze, pak liturgii už jako apostata slouží neplatně.
Byzantský katolický patriarchát je Bohem pověřen, aby chránil pravověrné učení katolické církve, nyní i církve latinské. Až bude vybrána pravověrná katolická hierarchie a pravověrný nástupce na papežský stolec, bude Patriarchát této Bohem dané povinnosti zproštěn. |
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2012 : 19:01:38
|
Este si ukazeme ake dalsie ovocie prinasa blahorecenie
http://uogcc.org.ua/cz/actual/article/?article=6610 |
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2012 : 21:17:36
|
Boh je velky, Boh je mocný, JPII je Jeho služboník a Cirkev ho blahoslavila, t.j. prehlásila istotu o jeho spáse. Jeho svätorečením sa rozšíri počet uctievaných svätých. Amreika ak by si bol katolík tešil by si sa z toho, ak nie si katolík škoda slov. Akurát je mi ťa lúto. Cirkev o JPII s itotou prehlásila že bl.JPII je v nebi. Čo povieš a ako sa budeš pred ním cítíť až prídeš do toho istého neba? Alebo snád nechceš prísť do toho istého neba kde je aj JPII? |
Počet príspevkov: 606 ~
Člen od: 28 október 2011 ~
Posledná návšteva: 05 apríl 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2012 : 21:27:31
|
Ja o koze , mak o voze Ja hovorim , ake prinieslo ovocie to blahorecenie |
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2012 : 23:07:38
|
amerika, ja o vas viem, že máte tendencie hádať sa, dokonca sa niekedy hádate aj sám so sebou, bolo by však vhodné, keby ste sa aspoň tu zdržali invektív. Darmo sa rozčulujete, cirkev je neporovnateľne silnejšia ako vy a má omnoho viac kvalifikácie a kompetencií na posúdenie toho, či niekto má alebo nemá byť beatifikovaný, samozrejme okrem iných kompetencií. Držte svoje emocie na uzde.. ešte neviete, či sa raz k JP II. nebudete modliť.. Iba preto, že chcete mať iný názor ako ostatní, nemusíte znegovať úplne všetko..
Každopádne, ja vyjadrujem radosť nad touto info, kt. radar poskytla. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 apríl 2012 : 23:13:25
|
A vy mate tendenciu popierat aj nos medzi ocami Doslo nasledkom beatifikacie k schizme , alebo nedoslo ? Tak co mate tendenciu neustale klamat ? A Wojtyla nie je jediny beatifikovany v Cirkvi , meme dost nasich vernych svatcov , mucenikov za vieru a nie tych , co sa dopustili synkretickych aktov A kedze mam podiel na Kristovom prorockom urade , tak vam poviem , ze ak by doslo k svatoreceniu , tak tato schizma je len drobne zakopnutie |
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2012 : 04:32:12
|
citácia: Boh je velky, Boh je mocný, JPII je Jeho služboník a Cirkev ho blahoslavila, t.j. prehlásila istotu o jeho spáse. Pôvodne zaslal mak - 03 apríl 2012 : 21:17:36 Zaujimave je, ze este pred nedavnom tu isty prispievatel z christnetu ci odkial, silne argumentoval ze blahoslavenie nie je neomylny akt... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2012 : 07:31:28
|
amerika
citácia: Zatial ho teda moc neoslavil , ked je toto ovocie jeho blahorecenia
amerika citácia: A kedze mam podiel na Kristovom prorockom urade , tak vam poviem , ze ak by doslo k svatoreceniu , tak tato schizma je len drobne zakopnutie
Uplne taky isty rozkol,ako spravil Jezis Kristus robia vo svete aj Kristovi sluzobnici. Ze niekto nechape, preco sa diabol ozyva a exkomunikovani s papezom nesuhlasia, je jeho problem i problem jeho prorockeho uradu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2012 : 08:31:01
|
Uplne taky isty rozkol,ako spravil Jezis Kristus robia vo svete aj Kristovi sluzobnici. Ze niekto nechape, preco sa diabol ozyva a exkomunikovani s papezom nesuhlasia, je jeho problem i problem jeho prorockeho uradu.
Prelozte to prosim do zrozumitelnej reci |
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2012 : 14:08:56
|
citácia: Zatial ho teda moc neoslavil , ked je toto ovocie jeho blahorecenia
Blahoslaveni i svati v historii cirkvi mali dost nepriatelov a zazili dost nepochopenia nielen pocas zivota,ale i po smrti. Toto povazujete za znak toho, ze Boh ich neoslavil? No a tak sa to dialo i v zivote bl. JPII a deje sa tak aj po jeho smrti.Vzdy budu taki, ktori z rozlicnych dovodov niektore ciny svatych a ani skutky a slova Jezisa Krista/ napr.modlitba za ekumenizmus/ nechapu, ako ste vy toho dokazom v priamom prenose. Argumenty vam boli dane v teme o Assissi, vsetky vase namietky boli zodpovedane. Ignorovali ste ich. Je to teda vas problem a stalym opakovanim nesposobite, ze dobro sa stane zlom.
Ale to je v poriadku. Ved Kristus hovori.:
Mt 10:34 Nemyslite si, že som priniesol pokoj na zem. Nie pokoj som priniesol, ale meč. Lk 12:53 Rozdelia sa otec proti synovi a syn proti otcovi, matka proti dcére a dcéra proti matke, svokra proti neveste a nevesta proti svokre.
Je toto dostatocne zrozumitelne?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2012 : 15:33:05
|
To je zaujimave , ked sa vam to hodi , tak ovocie je dokaz Bozej priazne , a ked sa vam to nehodi , tak to dokazom nie je Ked by tu niekto poukazal na nejake obratenie , tak spievate oslavne triady , ake pozehnane ovocie prinieslo jeho blahorecenie Ale ked niekto poukaze na neprijemne veci skripete zubami Toto je vasa serioznost v posudzovani veci Ako sa vam hodi a ako to potvrdzuje vase videnie sveta A mylite sa Wojtyla nemal nepriatelov Svet ho oslavoval , lebo bol zo sveta a svetu sluzil , keby bol z Boha ,svet by ho nenavidel Stacia tie oslavne clanky na jeho velkost od tych , ktory nenavidia Jezisa Krista |
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2012 : 17:24:05
|
Keď s pápežom niektorí nesúhlasili a spôsobili rozkol, to je podľa vas zlé ovocie. Ale keď zas s ním mnohí súhlasia a chvália ho, to je tiež zlé. Presne ako sa to hodí vam Kto chce psa biť, palicu si nájde. Ešte šťastie, že pri posudzovaní svätosti človeka nie sme odkázaní na také subjektívne hodnotenie ovocia jeho života ale na odborné stanovisko magistéria Cirkvi |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2012 : 18:46:41
|
Blahorecenie nie je meomylny vyrok Magisteria Takze este ake mate dalej na mysli
A preco stale prekrucate moje slova Nenapisal som , ze je zle ked ho vsetci chvalia , napisal som , ze je zle , ked ho chvalia nepriatelia Krista a Cirkvi Dokazete pochopit ten rozdiel ? Skuste napisat , ako si vy vysvetlujete , ked ti , co nenavidia Krista ,pisu oslavne clanky na jeho namestnika ? Preco odrazu neplatia Panove slova Všetci vás budú nenávidieť Mk 13,13 ? Ako keby katolici , raneni duchovnou slepotou , uz uplne pozabudli , ze ked svet niekoho oslavuje , tak to nie je v sulade so slovami Nasho Pana Keď s pápežom niektorí nesúhlasili a spôsobili rozkol, to je podľa vas zlé ovocie. A podla vas je to dobre ovocie? |
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2012 : 19:26:51
|
Este jedna vec je zaujimava ked Zidia spustia hunbuk ohladom blahorecenia Pia XII , alebo biskupa Vojtassaka , hned sa kauza blahorecenia odlozi ad acta Ale ked vnesu namietky katolici , tak nech si trhnu nohou |
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2012 : 20:36:11
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2012 : 21:01:40
|
citácia: citácia: Blahorecenie nie je meomylny vyrok Magisteria Takze este ake mate dalej na mysli Nikto predsa nespochybnuje, ze blahorecenie nie je neomylny vyrok Magisteria. Takéto posúdenie blahorecenia je vsak chápané ako odborné stanovisko Cirkvi, a tak spochybňovať ho je možné len z veľmi vážnych dôvodov a to vtedy, keď má človek vážny dôvod byť presvedčený, že v danom obore je väčší odborník ako Cirkev.myslite si, ze doterajsimi vasimi prispevkami a hlavne argumentami v nich ste dokazali, ze ste vacsim odbornikom v danych veciach ako Magisterium? Myslite si, ze nenavist vsetkych voci nejakej osobe je kriteriom jej svatosti?  Amerika, kde je vas prorocky urad? Pôvodne zaslal radar - 04 apríl 2012 : 20:36:11 Prepáčte za úprimnosť, no to čo píšete je totálny chaos... A Amerika asi vôbec nečítate, pretože reagujete na to, čo si myslíte, že si on myslí a nie na to, čo píše... |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2012 : 23:37:24
|
citácia: Prepáčte za úprimnosť, no to čo píšete je totálny chaos... A Amerika asi vôbec nečítate, pretože reagujete na to, čo si myslíte, že si on myslí a nie na to, čo píše... Pôvodne zaslal Reconquistador - 04 apríl 2012 : 21:01:40
recon, my ženy predvídame..  ale nie- ja som tomu pochopila, čo si oni dvaja píšu.. tak neviem, kde to tak je ako pišete?? mne sa to nezdá, sa mi zdá, že radar reagovala OK - k tomu, čo amerika napísal .. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 apríl 2012 : 08:58:53
|
citácia: Nikto predsa nespochybnuje, ze blahorecenie nie je neomylny vyrok Magisteria. Pôvodne zaslal radar - 04 apríl 2012 : 20:36:11 Okrem najvacsej autority tohto fora maka... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 apríl 2012 : 14:00:05
|
citácia: citácia: Prepáčte za úprimnosť, no to čo píšete je totálny chaos... A Amerika asi vôbec nečítate, pretože reagujete na to, čo si myslíte, že si on myslí a nie na to, čo píše... Pôvodne zaslal Reconquistador - 04 apríl 2012 : 21:01:40 recon, my ženy predvídame..  ale nie- ja som tomu pochopila, čo si oni dvaja píšu.. tak neviem, kde to tak je ako pišete?? mne sa to nezdá, sa mi zdá, že radar reagovala OK - k tomu, čo amerika napísal .. Pôvodne zaslal mortinia - 04 apríl 2012 : 23:37:24
To je argument pravosti a spravnosti , ked vam sa zda ? |
|
|
|
|
|
|