|
Odoslaný - 27 február 2012 : 20:19:13
|
mortinia: pravda je vždy v prospech Cirkvi, nech je aj nepríjemná. Lebo je lepšie, ak nepríjemnú pravdu katolíci poznajú, ako by slaboverných s ňou mali oboznamovať neveriaci, či bludári... |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2012 : 20:29:43
|
citácia: mortinia: pravda je vždy v prospech Cirkvi, nech je aj nepríjemná. Lebo je lepšie, ak nepríjemnú pravdu katolíci poznajú, ako by slaboverných s ňou mali oboznamovať neveriaci, či bludári... Pôvodne zaslal Reconquistador - 27 február 2012 : 20:19:13 Na to vam mortinia napise, ze sak Rarach je bludar... |
Počet príspevkov: 968 ~
Člen od: 11 august 2011 ~
Posledná návšteva: 30 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2012 : 20:32:59
|
A neni? Za stredoveku by ho davno upalili... |
Počet príspevkov: 175 ~
Člen od: 28 august 2011 ~
Posledná návšteva: 06 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2012 : 20:34:06
|
citácia: citácia: mortinia: pravda je vždy v prospech Cirkvi, nech je aj nepríjemná. Lebo je lepšie, ak nepríjemnú pravdu katolíci poznajú, ako by slaboverných s ňou mali oboznamovať neveriaci, či bludári... Pôvodne zaslal Reconquistador - 27 február 2012 : 20:19:13 Na to vam mortinia napise, ze sak Rarach je bludar... Pôvodne zaslal Robel - 27 február 2012 : 20:29:43
zle - na toto vam už nenapíšem nič.
Mimochodom - 1) prepáčte ale nepýtala som sa vas recon - ale maťa 2- raz ked pojdete do večnosti a už budete vedieť, že JP II. sa v nebi raduje s Pánom, ospravedlníte sa mu? Nebude už tak nejak neskoro????? |
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2012 : 20:51:37
|
citácia: raz ked pojdete do večnosti a už budete vedieť, že JP II. sa v nebi raduje s Pánom, ospravedlníte sa mu? Nebude už tak nejak neskoro????? Pôvodne zaslal mortinia - 27 február 2012 : 20:34:06 Neviem, za čo by som sa mu mal ja ospravedlňovať. Naopak, on sa bude mať komu a za čo. (Samozrejme, jeho pobyt v nebi je silne hypotetická otázka.) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2012 : 20:56:01
|
Myslím si, že či bol atentát pravý, alebo či to bola iba fraška, môže byť a s prekvapením sledujem, že aj je i na katolíckom fóre predmetom rôznych špekulácii.
Ako sa v tom chaose ma zorientovať človek ktorý pri tom nebol(vrátane zorientovaných katolíkov) ?
Pravda je jednoduchá. Autoritou a nielen v Taliansku, ktorý rozhoduje o pravde, o vine či nevine je súd.
Formálny rozsudok prečítal sudca Santiapichi 25. Septembra. Na základe dôkazov, ktoré sa nahromadili od mája, sudca dospel k záveru, že Agca nekonal sám: „Mehmet Ali Agca sa odrazu objavil v dave, s takmer úradníckou chladnokrvnosťou vystrelil a splnil tak úlohu, ktorou ho poverili druhí.“ Sudca však priznal, že „dôkazy… nám nedovoľujú odhaliť identitu alebo motívy sprisahancov…“ http://www.farnostokolicne.sk/clanok/pravda-po-30-tich-rokoch-o-atentate-na-jana-pavla-ii
Samozrejme, môžu existovať a aj existujú rôzne špekulácie, ale tie sa hodia skôr do plus1deň, Nového Času, či v knižnici do police hneď vedľa ufónov.
Ja takýmto brakom čas zvyčajne nemárnim. |
Počet príspevkov: 521 ~
Člen od: 26 apríl 2011 ~
Posledná návšteva: 16 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 00:56:27
|
Ján Pavoll,bol mužom modlitby,človek ktorého uznaval celý svet |
handulka |
Počet príspevkov: 96 ~
Člen od: 16 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 10 november 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 06:17:41
|
A to je prave jedna z podozrivych veci, ze ho uznaval cely svet. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 07:15:42
|
Nikdy nie je neskoro... |
Počet príspevkov: 175 ~
Člen od: 28 august 2011 ~
Posledná návšteva: 06 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 08:34:18
|
citácia: Ján Pavoll,bol mu?om modlitby,?lovek ktorého uznaval celý svet Pôvodne zaslal handulka - 28 február 2012 : 00:56:27 Priatelstvo so svetom znamena nepriatelstvo s Bohom, hovori ap.Jakub. A akym bol Jan Pavol 2. muzom modlitby, by vedeli rozpravat taki animisti alebo indianski samani. Modlitba, ktora ho asi najviac charakterizuje, bola: Nech sv. Jan ochranuje islam! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 09:19:42
|
citácia: Ján Pavoll,bol mužom modlitby,človek ktorého uznaval celý svet Pôvodne zaslal handulka - 28 február 2012 : 00:56:27
Tak to je veľký omyl.Jána Pavla II. nenávideli . - komunisti - liberálne krídlo katolicizmu - trádijci /vidieť to aj na tejto stránke/ - protestantskí fundamentalisti - pravoslávni fundamentalisti - teroristi
Jána Pavla II.milovali : - hriešnici,ktorým pomohol nájsť znovu Krista - kresťania,ktorí milujú Krista živého a nie ako súbor katechctických poučiek bez živého vzťahu s Bohom, - všetci ľudia dobrej vôle
V tejto debate vidieť,že chladná nenávisť vedie až ku psychopatickým prejavom,následkom ktorých sú popieranie aj takej zjavnej udalosti akou bol atentát na Jána Pavla II.Keďže atentát sa vďaka Bohu a presvätej Bohorodičke nevydaril,niektorí páchajú na Jána Pavla II. atentát ešte raz a to už niekoľko rokov po jeho smrti.A robia to obkydávaním všetkého čo urobil,pričom sa sami tvária sväto.No nechápu,že páchajú tak iba atentát na svoju dušu,či duše iných ľahkoverných osôb,ktoré im tieto psychopatické konštrukcie uveria.Nech im je Boh milostivý. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 11:10:58
|
citácia: Rarachovo tvrdenie, že JP II. využil svoje herecký talent na to, aby oklamal ľud - to je podla vas na prospech cirkvi viditeľnej i neviditeľnej?? Pôvodne zaslal mortinia - 27 február 2012 : 18:24:14 Ked uz tolko opakujete tuto otazku a ine podstatne veci Vas netrapia, tak ano, vsetko co prispieva k poznaniu pravdy je na prospech Cirkvi. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 11:28:59
|
Liberalny katolik - to je oxymoron. A on sam bol liberal. Komunisti mu ako biskupovi dovolovali cestovat do cudziny. Vzajomny kladny vztah mal s OSN, 'najvacsou nadejou ludstva', EU, tajnymi spolkami, pravoslavnymi, protestantskymi a pohanskymi nabozenstvami, s komunistami Gorbacovom a Castrom, s netrestanym homos. a pedof. klerom, s tzv. katolikmi postradajucimi sensus catholicus. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 11:39:21
|
Predstavte si že sa s JP II raz stretnete v nebi, čo myslíte že by vám povedal na tieto vaše názory a komentáre, a ako by ste zareagovali vy? Ja by som sa na vašom mieste hanbil... |
TOTUS TUUS (motto bl. Jana Pavla II)
|
Počet príspevkov: 261 ~
Člen od: 02 november 2011 ~
Posledná návšteva: 16 december 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 12:33:26
|
On by mal co vysvetlovat.
A hanbit sa mam za co? Za pravdu? Alebo za to, ze kazim obraz vasho idolu? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 13:00:52
|
ked umrel nejaky papez v minulosti, tiez to bolo tak, ze na jeho pohreb dosli statnici zo vsetkych moznych statov? |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 13:33:09
|
citácia: ked umrel nejaky papez v minulosti, tiez to bolo tak, ze na jeho pohreb dosli statnici zo vsetkych moznych statov? Pôvodne zaslal janka - 28 február 2012 : 13:00:52
tomu sa povie aj respekt, prejav ucty ... toto je nepochopitelne trapne, ak by sa neukazal nikto, co by ste vykrikovali ?
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 13:44:03
|
aj komunistická Kuba vyhlásila po jeho smrti štátny smútok na 3 dni!a dovolili kardinálovi Ortegovi uskutočniť výnimočné vystúpenie v štátnej televízii: „Bol to muž, ktorý bol morálnou autoritou sveta celých 26 rokov… stal sa jedinou morálnou istotou v časoch vojen a ťažkostí.“ myslím že tento človek si to zaslúžil, a všetko čo tu naňho hádžete su nehanebné klamstvá ktoré vás ešte raz budú mrzieť |
TOTUS TUUS (motto bl. Jana Pavla II)
|
Počet príspevkov: 261 ~
Člen od: 02 november 2011 ~
Posledná návšteva: 16 december 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2012 : 15:09:45
|
maťo - vaša odpoved je áno?? zaujímavé.. v pravidlach fora sa píše niečo v tom zmysle, že budete toto forum spravovať podla svojho najlepšieho vedomia a svedomia.. hm. A podla vas je ešte aj podozrivé, že rímskeho pápeža uznával celý svet - fíha... Viete čo je jediná podozrivá vec maťo? že toto forum ešte nesie nazov "katolicke". Opakujem, škoda vas.. boli ste taky zlaty chalan..
Slavom- to som sa pýtala aj ja, ale nedostala som relevantnú odpoved. Nezadala som však v nebi, ale vo večnosti, keďže ja dosť silne pochybujem o tom, že ak niekto kyda na blahoslaveného, že je možné, aby sa dostal do neba.. je to však na milosti Božej samozrejme - iba On je spravodlivý..
OK - R sa to znova podarilo, zasial semeno pochybnosti - a niektorí tu sa proste chytili.. nič neobvyklé. |
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 február 2012 : 02:27:03
|
dnes som veľ rozmyšľala o ,,vašej téme", vyjadrenia niektorých mi pripominajú roky, ked som bola ešte... dsať ročná. Skúmala som, aké to modlitby prednašal bl. Ján Pavol ll. proti Ježišovi Kristovi, všade kde som zobrala niečo do ruky som našla iba modlitby prosby, požehnania .... Zobrala som do ruky knihu z roku 1990 Ján Pavol ll Prvý pápež slovanského pôvodu, kto chce a má chuť prečitať si ju nech sa páči Je tam v kratkosti opísaný aj priebeh antentátu, aj opôvodcovi atentatu Mehemet Ali Agčovi,ktorý nemal čo stratiť, lebo bol odsudený na smrť Vo väzení povedal že neľutuje pápeža, ľutuje dve zranené ženy.,čo je samozrejme pochvalné Dá sa tam dočitať aj o liste, ktorý poslala jeho matka sv. otcovi ako prosila o odpustenie Je tam vyjadrenie osobného sekretára kade si guľka nachadzala smer sú tam v kratkosti zhrnuté aj príhovory Prepačte ale nič som nenašla Ja si bl. otca hlboko ctím a verím že tam v nebi sa prihovára za mňa a za mojich drahých Niektorí ste ma veľmi prekvapili ,ale nech vám bude odpustené |
handulka |
Počet príspevkov: 96 ~
Člen od: 16 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 10 november 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 február 2012 : 10:33:53
|
ale uz by stacilo! Divim sa adminovi, ze tuto debatu "neutal" hned na zaciatku, ako sa tema objavila. Uz samotnou temou som mala pocit,ze z katolickeho fora som "prebehla" do nejakeho bulvarneho platku. Nechapem, co mala tato tema dokazat. Urobit z JP II., este aj podvodnika, ktory bol ochotny pre nieco? niekoho? zinscenovat atentat na svoju osobu? K comu by to bolo dobre?! Komu by to posluzilo? K akym uvaham to malo "nabudit" citatelov tohto fora? Ja osobne som v zinscenovanie neverila, nechapala som, preco by to robil.
Pokial sa na tomto fore uvadzali skutocnosti o nespravnych krokoch, JP: II., ktore boli casto na hrane a niekedy az v rozpore s ucenim KC, resp. znevazovali vsetko co nam, katolikom je svate (Asissi, "bratrickovanie" s bludarmi atd.), vsetko dolozene, pretoze sa tak skutocne dialo, jeho cesty po svete a schopnost vediet strhnut masy, pritom neporiadok v Cirkvi, ktorym vydatne napomohol napr. tym, ze biskupom zobral pravomoc rozhodnut o tom, aby biskup mohol potrestat knaza v svojej dieceze, ak bol informovany o jeho zlyhani, ci nespravnom postoji. A tak "vdaka" tomuto "usmerneniu" biskupi v podstate nemohli nic robit, aj ked mali do oci bijuce zlyhanie knaza,okrem toho, ze ho potichu prelozili "o kusok dalej" a tak dokola. A tak vdaka tomu, ze JP II. v obavach, aby nam knazov neubudlo, dosiahol to, ze mame takych akych mame, aj pedofilov, ktori sposobili taku hanbu a skvrnu na tvari Cirkvi, ze sa jej len tak lahko nezbavi... Namiesto starosti o svojich knazov, uzival si svoju popularitu a slavu... Toto vsetko sa vyplavuje a sudny clovek, ktory nezatvara oci pred skutocnostou vidi "ovocie"...Ale upozornujme na veci, ktore ohrozuju nasu vieru, ktore sa premietli do zivota Cirkvi a skodia nasim dusiam... Ale neznizujme sa ku "klebetam" a dohadom, ktore nemaju nic spolocne so zivotom viery katolika. A este jedno, v ostatnom case sa mi zda, ze v tom obrovskom snazeni o cistotu viery, zacinaju tu byt viaceri uz tak domotani, ze sa hlada zlo aj tam, kde on vobec nemusi ist, gesta, obrazy... aby sme pritom nepominali vsetku energiu iba na vonkajsok ako ti farizeji a aby sa nestratilo vsetko to dobre, co forum dalo, aj v oblasti kritickeho postoja k sucasnemu dianiu v cirkvi. ela |
|
|
|
Odoslaný - 29 február 2012 : 14:02:03
|
citácia: pre úplnosť som si pozrela video - kvalita videa nič moc, ale rana krváca primerane strelnej zbrani a vzdialenosti miesta výstrelu. Pôvodne zaslal mortinia - 26 február 2012 : 20:51:55 Ake video ste si pozrela, na ktorom je vidiet ranu, aby ste mohli napisat, ze krvaca primerane strelnej zbrani a miestu vystrelu? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 február 2012 : 14:58:35
|
citácia: Liberalny katolik - to je oxymoron. A on sam bol liberal. Komunisti mu ako biskupovi dovolovali cestovat do cudziny. Vzajomny kladny vztah mal s OSN, 'najvacsou nadejou ludstva', EU, tajnymi spolkami, pravoslavnymi, protestantskymi a pohanskymi nabozenstvami, s komunistami Gorbacovom a Castrom, s netrestanym homos. a pedof. klerom, s tzv. katolikmi postradajucimi sensus catholicus. Pôvodne zaslal Robel - 28 február 2012 : 11:28:59
Ako mi to len pripomína výčitky farizejov Ježišovi za to,že sa stretával s hriešnikmi,mýtnikmi,prostitútkami či aj s Rimanmi a stoloval s nimi,hovoril s nimi... |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 február 2012 : 15:24:15
|
citácia: citácia: ked umrel nejaky papez v minulosti, tiez to bolo tak, ze na jeho pohreb dosli statnici zo vsetkych moznych statov? Pôvodne zaslal janka - 28 február 2012 : 13:00:52 tomu sa povie aj respekt, prejav ucty ... toto je nepochopitelne trapne, ak by sa neukazal nikto, co by ste vykrikovali ? Pôvodne zaslal saxsax - 28 február 2012 : 13:33:09 takze bolo normalne napr. pred 100 rokmi, ze sa na pohrebe papeza zisli vsetci mozni statnici? |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 február 2012 : 15:26:25
|
citácia: citácia: Liberalny katolik - to je oxymoron. A on sam bol liberal. Komunisti mu ako biskupovi dovolovali cestovat do cudziny. Vzajomny kladny vztah mal s OSN, 'najvacsou nadejou ludstva', EU, tajnymi spolkami, pravoslavnymi, protestantskymi a pohanskymi nabozenstvami, s komunistami Gorbacovom a Castrom, s netrestanym homos. a pedof. klerom, s tzv. katolikmi postradajucimi sensus catholicus. Pôvodne zaslal Robel - 28 február 2012 : 11:28:59 Ako mi to len pripomína výčitky farizejov Ježišovi za to,že sa stretával s hriešnikmi,mýtnikmi,prostitútkami či aj s Rimanmi a stoloval s nimi,hovoril s nimi... Pôvodne zaslal Zachariáš - 29 február 2012 : 14:58:35
Presne!!! nevšimol si si že tu mnohí aj pôsobenie Ducha sv. podrobujú svojej kritike a to čo im nepasuje to odmietajú - menovite pôsobenie Ducha sv. v Kristovej Cirkvi cez II Vatikánsky koncil. Je mi ich lúto a žial svoj jed zasievajú aj do svojho okolia |
Počet príspevkov: 606 ~
Člen od: 28 október 2011 ~
Posledná návšteva: 05 apríl 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|