Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťania a spoločnosť
 Neuspesny atentat na JPII
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Zivot Briana-Life of Brian-protikrestansky film? Téma Next Topic: Už ste vyskúšali svojho farára z katechizmu?
Strana: z 5

Rafael

Stav: offline

Odoslaný - 26 február 2012 :  00:54:03  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Tema vynata z diskusie o Korunke...
Admin

citácia:
Veľmi pekne ďakujem za upresnenia. Priznám sa že v tej duchovnej narkóze som si určité veci správne neprepojil. Mea culpa.
Mimochodom ktovie ako je to s tou krvácajúcou postavou na námestí, čo sa tak šikovne prepojila s udalosťami z 13. 5 81. Je to vôbec v tom autentickom posolstve?

Pôvodne zaslal mino - 24 február 2012 :  11:47:21

Dve zname tajomstva to neobsahuju a tretie tajomstvo, udajne zverejnene, ma istu cast, ktoru akoze mozno chapat ako navleceninu na tento "atentat".

Odhliadnuc od toho, ze kto co i len trochu zorientovany uveri, ze Vatikan pred par rokmi odhalil skutocne znenie tretieho tajomstva?

aj samotny atentat vykazuje znaky perfektne pripraveneho a zosnovaneho divadla.

Wojtyla naozaj nejako postreleny bol, to nehral hoci ako herec iste dokaze vselico. Neexistuje jedina snimka cerveneho flaku na bielej sutane, dokazujuca, ze by sa jednalo o vazne krvacajucu ranu, hoci blyskajucich fotakov tam bolo v case vystrelov (presne o 17 hodine 17 minute, hm) ozaj bezpocet. Zachytili perfektne strielajuceho aj s jeho rukou a zbranou, tato snimka sa stala emblemovou. U nas ju pouzil wojtylian Sebastian Labo vo svojom Zabijem pastiera hned na prebale. Lenze privela zhod a nahod suvisiacich s celym vyvojom udalosti tesne po atentate dovoluju predpokladat, ze islo o inscenovanu udalost, ktorej ciel bol hlavne v opatovnom ziskani priazne Wojtylu uz aj u veriacichi, ktori v tom case uz hufne odvracali svoju tvar od kat cir., kedze videli, kam vedu tie chrlene likvidacne zmeny v katolickej liturgii, discipline, pastoralke a viere vobec. No a reziseri udalosti vedeli velmi dobre, ze nic ucinnejsie, ako terapia šokom a zabrnkanie na strunu sucitenia s trpiacim neexistuje, ak je nutne v kratkom case ziskat stratenu priazen a opat tak dostat masy pod vplyv. Wojtyla mal byt vystaveny nasledkom nie nebezpecneho zranenia, no nesmel zomriet, aby vo svojom pontifikate, cize diele tancovania podla piskania bratov, naplnal dalsie body scenara postupnej premeny viditelnej cirkvi na revolucne zmenenu instituciu v sulade s Alta Vendita.

Obracajte to ako chcete, tu nejde len o to, ze Agca netrafil smrtelne (co sa prezentuje ako ze Panna Maria zazracne viedla gulku mimo smrtelny ciel, za co sa jej Wojtyla o 5 rokov odmenil medzinabozenskym stretnutim v Assisi, presne podla svojho udajne marianskeho hesla Totus tuus). Co vselico ostatne bolo treba pripravit, aby vysledok atentatu dopadol presne tak, ako on napokon realne dopadol, to je tiez priam zazracne. Pripadnemu zaujemcovi o tuto vec mozem poskytnut istu zaujimavu analyzu, prilis znepokojivu na to, aby sme verili, ze islo o udalost vopred nenaaranzovanu, vedel o nej snad cely vyssie postaveny vatikansky establishment okrem samotneho hlavneho aktera na podiu - Karola Wojtylu, aby cely incident prebehol o to doveryhodnejsie (cize aby to bolo cim vacsmi autenticke a cim menej toho musel hrat).

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 04 september 2023 Upozorniť moderátora 

baránok

Odoslaný - 26 február 2012 :  05:54:08  Zobraziť profil  Pridať baránok do zoznamu priateľov
citácia:

... Wojtyla naozaj nejako postreleny bol, to nehral hoci ako herec iste dokaze vselico ...
Pôvodne zaslal Rarach - 26 február 2012 :  00:54:03

Pán Rarach, už stačilo ...
PS. Ste veľmi zlý človek.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 521  ~  Člen od: 26 apríl 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 26 február 2012 :  06:49:18  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Rarach, aj Ali Agca teraz tvrdí. že mal príkaz z Vatikánu, lenže je vraj duševne chorý... takže sa očakáva žeby mohol tvrdiťaj to že mu to nariadili napr. ufóni. Záujem určite mám. (toho Laba mám, vlastne mal som tiež)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 26 február 2012 :  10:55:50  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Inak ma len tak napadlo, že k úspešnému šíreniu Denníčka Faustíny, určite pomohla aj zmienka o tajomnej iskre, ktorá vzíde z Poľska a ktorá pripraví svet na Druhý príchod... človeka napadne hneď iba... ale nie je to brat Lech Walesa:)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 26 február 2012 :  11:10:31  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Rarach, aj Ali Agca teraz tvrdí. že mal príkaz z Vatikánu, lenže je vraj duševne chorý... takže sa očakáva žeby mohol tvrdiťaj to že mu to nariadili napr. ufóni. Záujem určite mám. (toho Laba mám, vlastne mal som tiež)

Pôvodne zaslal mino - 26 február 2012 :  06:49:18

Ak neviete, tak Vam teraz nacrtnem, ako sa robi krytie v riskantnych operaciach typu Wojtylovho atentatu. Su to informacie, ktore su verejne dostupne z literatury ponukanej verejnosti v istych specializovanych military shopoch, mozete si overit.

Najme sa niekto mlady, presnejsie vitalny, plny urcitych idealov za nejaku vec (nie je pravda, ze musi ist nutne o nabozenskeho fanatika), ochotny vela riskovat (a nemusi ist o specialny vycvik istych vojenskych zloziek), pricom ma nejake zvazky ci zavazky, ktorymi je vydieratelny. Napriklad dlhy, ci rodina, alebo prislub velkeho zisku, ak akciu vykona uspesne a naopak strata dohladu nad jeho zdravim ci bezpecnostou (najma dlhodoby planovany kriminal nie je psychicky ani fyzicky znesitelny bez silnej ochrannej ruky, s kym sa odsudeny moze dostat do kontaktu, napriklad prilis tepleho).
Sucastou je strategia, aby od momentu, kedy bude planovane zadrzany, produkoval viacero vypovedi. Vygumovany zoldier to samozrejme usilovne splna do puntiku presne, vykonava rozkaz, najma kym je "horuci", cize silne motivovany (nemusi ist nutne o vplyv narkotik). Ali Agca podal uradnych oficialnych vypovedi niekolko desiatok, s 19 (slovom: devatnastimi!) roznymi variantami, casto vzajomne uplne disharmonickymi. Misia splnena, aj keby vedel od zaciatku, ze bol len pesiakom urcenym na jedno pouzitie.
Tato poistka potom sluzi ako dokonale riedenie pre dobu, kedy dojde k prepusteniu, alebo keby si to predsa len rozmyslel a pustil by si papulku na spacir a prezradil by tu mieru pravdy, ktoru naozaj pozna. NIKTO mu uz NEUVERI a neexistuje vysetrovatel, ktory by sa z tolkej permutacii moznosti vysomaril a realne daco aj vysetril.
AK sa medzicasom pripadne pomiatol, je to len bonus, lebo k zahladeniu skutocnych stop o opravdivom pozadi akcie "atentat", to len prispeje. Kto uz by len veril komplotu z Vatikanu, ked to vyhlasuje niekto, kto predtym resp. potom spomenie ufonov?

Analyzku o "atentate" si pozrite v PM.

Nechcel som temu zanasat netematickymi vecami, ale ked uz ste sa viaceri toho dopustili, reku uz je to jedno. Admin by mal oddelit vsetky netematicke prispevky pocnuc barankovym "wittenbergom", lebo odvtedy to tuna uz nie je o faustynianskom podfuku na uprimnych veriacich.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 04 september 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 26 február 2012 :  14:57:28  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

... Wojtyla naozaj nejako postreleny bol, to nehral hoci ako herec iste dokaze vselico ...
Pôvodne zaslal Rarach - 26 február 2012 :  00:54:03

Pán Rarach, už stačilo ...
PS. Ste veľmi zlý človek.

Pôvodne zaslal baránok - 26 február 2012 :  05:54:08

Teraz neviem, ci Vam robi problem iba konkretny citat, alebo celkove spochynovanie oficialnej rozpravky o atentate?

Ak to druhe, tak neviem o tom, ze by viera v atentat (tak, ako je prezentovany a znamy) bol nejakou dogmou ci clankom viery, ktory musime prijimat.
Mozno ma zorientujete a poskytnete dovod, najlepsie dokaz, pre ktory neslobodno atentat popierat.
Len som naznacil, ze cela ta vec je neskutocne amaterska a sucasne neskutocne profesionalna:

a.)Amaterska z pohladu skutocnych profesionalnych zaujmov odstranit Wojtylu, jeden sniper by to vybavil inak a bezozbytkovo, napriklad. Vyskusane na Kennedyho a vraha nenasli. Pouzita Aliho pistol bola pukacka na vrabce, podla expertizy absolutne nevhodna na taky ucel, a sposob atentatu vyvolava usmev uz aj u laikov-teoretikov, nieto znalych veci...

b.)Profesionalna z pohladu perfektne fungujuceho nacasovaneho a predpripraveneho scenara, ako z tolkej amaterciny vytazit vysledok, ze svet a najma naivni veriaci uveria v pravost atentatu. Ten vraj medzinarodne hladany Agca sa spaciroval po Europe s plnym vedomim vsetkych zainteresovanych vlad, ktore mu vystavovali doklady a monitorovali jeho pohyb medzi statmi, okrem par kvapiek krvi na prste W. neexistuje ziadna fotka o krvacani z takeho typu poranenia, ake udajne nastalo (a ak by naozaj aj poranenie bolo, tak preco by dokazy o tom najma z tolkych nacvakanych fotiek poupratovali?), prilis skore zotavenie z takej rany a operacie si vsimli aj spolky nie zrovna nepriatelsky naladene voci kat cir, 19 verzii na zmatenie, vopred pripravena operacna sala este pred takzvanym atentatom, medialna masaz na city (u nas znamy Labo napriklad), nastup oficialnych konspiracii o zasahu nebies, najma s ohladom na Fatimu, dojemny akt "odpustajuceho JP2 vo vazeni a Agcovo odprosenie" a dalsie a dalsie...v dnesnej dobe dokazu urciti ludia a skupiny dosiahnut ovela nepredpokladanejsie uspechy, nez zvladnut simulaciu amatersky prevedeneho atentatu. Davno predtym dokazali zmenezovat svetove i lokalne vojny, statne prevraty, preco si niekto mysli, ze by nedokazali uhrat nejaky atentatik na JP2? A preco by v tom nemohli mat prsty vatikanski ludia?

Vsak nech si veri kto comu chce. V zasade je to jedno, ktori maju jasno v tom, ze ci uz atentat bol alebo nebol zinscenovany, nic to nemeni na pravidlach spravneho postoja uprimneho katolika voci Vatikanu a jeho predstavitelom a ich vedeniu stad.
Ze to takto slobodne odprezentujem, za to som velmi zly clovek? Velmi zli ludia su ti, ktori o atentate klamu a nechavaju sa klamat, a najma ti su zli, ktori to cele zneuzivaju na svoje dalsie ciele, na ktore sa postava sucitmi obklopeneho neboraka JP2 velmi vhodne hodi. Dokonca sa tym plni karierny CV Wojtylu, ktory sa raz velmi bude hodit pri planovanej tzv. beatifikacii, kde uz ziadny advocatus diaboli prekazku predstavovat nebude.

Ak by Vam prekazala len ta konkretna veta o hercovi, dovolim si Vam i ostatnym predlozit zopar riadkov, ktore potvrdzuju Wojtylovu herecku drahu i karieru, a navyse ponukaju aj osvetlujuce inspiracie na oblasti, ake z oficialnych zdrojov o pozadi a ideovom zalozeni heca "Lolka" (JP2) pochopitelne nevycitate.
Z priestorovych dovodov si ukazme len obdobie, ktore predchadzalo Wojtylovmu vstupu do seminara.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 04 september 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 26 február 2012 :  20:05:58  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
to nie je len tak nejský Wojtila. Je to blahoslavený Ján Pavol II, pápež svätej Katolíckej Cirkvi.

Je hanbou že na fóre ktoré sa nazýva katolíckym si niekto dovolí uverejňovať také ohováračské a osočovacké články.

Rarach ktorý fyzicky vyhodil kňaza zo spovedelnice určite nie je ten človek ktorý má akékoľvek právo vyjadrovať sa k veciam Katolíckej cirkvi pretože im nerozumie, nenávidí ich a neuznáva účinkovanič Ducha sv. v Cirkvi. Hanba mu!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 26 február 2012 :  20:51:55  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
no ale toto už začína byť celkom blbé..
R - kludne si čitajte konšpiračné teorie, ale na to, aby ste posúdili priestrel, nemáte vzdelanie ani kompetencie. Pozeráte proste vela filmov, kde tečú litre kečupu - pri výstrele z relatívnej vzdialenosti totiž vzniká lem znečistenia, lem zodrania a lem zadymenia - tieto lemy sa nachádzajú v okolí vstrelu i v okolí výstrelu - pri výstrele je lem zodrania, nie znečistenia, pretože prachové zrná zo strely sa uchytávjaú najmä vo vstrele. Vstrel teda môže pôsobiť ako hlboká popálenina -resp. popáleniny vznikajú v leme vstrelu aj výstrelu. Dokonca aj strelný kanál je zadymený. Strelná rana spôsobená pistolou alebo revolverom z relatívnej vzdialenosti nekrváca tak, ako rana zo vzdialenosti. každopádne - pre úplnosť som si pozrela video - kvalita videa nič moc, ale rana krváca primerane strelnej zbrani a vzdialenosti miesta výstrelu.

Keby som verila každej konšpiračnej teorii, musela by som veriť aj na UFO..

BTW - mato - R tým, že blahoslaveného Jána Pavla II ohováral tým, že tvrdil, že hral strelné poranenie, a v podmienkach tohto fora sa píše, že príspevky v rozpore s civilnými zákonmi nie sú prípustné (bod 9) - Ohováranie je trestný čin -
a druhá vec - v zmysle pravidiel fora - príspevky úprimne angažovaných prispievateľov, maju služiť na na počesť a prospech Cirkvi neviditeľnej i viditeľnej
tak -- čo s tým urobíte maťo?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 26 február 2012 :  21:04:18  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
vsak mate mak moznost ukazat nam, ze nic z toho, co Rarach uverejnuje nie je pravda...zatial ste sa vzdy zmohli len na osobne utoky, ktore nedavaju zmysel, kedze ste ani raz nedokazali Raracha usvedcit z klamstva
krestan-katolik nema byt slepa a hlucha ovca, co nepouziva rozum, ako to prezentujete vy

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 26 február 2012 :  21:24:01  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
citácia:
vsak mate mak moznost ukazat nam, ze nic z toho, co Rarach uverejnuje nie je pravda...zatial ste sa vzdy zmohli len na osobne utoky, ktore nedavaju zmysel, kedze ste ani raz nedokazali Raracha usvedcit z klamstva
krestan-katolik nema byt slepa a hlucha ovca, co nepouziva rozum, ako to prezentujete vy

Pôvodne zaslal janka - 26 február 2012 :  21:04:18

o naozaj???
takže tvrdenie, že JP II. využil svoje herecký talent na to, aby oklamal ľud - to je podla vas na prospech cirkvi viditeľnej i neviditeľnej??
Tu je odpoved iba ano je na prospech alebo nie je na prospech - tak janka - mate 2 možnosti n aodpoved

Ja som si pozrela video, fotky.. a nemusíte mi veriť, ale v strelných poraneniach, nábojkach a strelných zbraniach sa celkom dobre vyznám - ja tvrdím, že rana krváca primerane vzdialenosti výstrelu a druhu strelnej zbrane. Aj vy pozeráte vela akčných filmov, kde tečú litre kečupu?? si myslíte, že ak je rana vlastne popálená pri vstrele aj výstele, že z tej rany vytečie liter krvi za minutu?? Tak sa mýlite draha Janka, pretože práve tá popálenina bráni nadmernému krvácaniu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 26 február 2012 :  23:19:47  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:

Mozno si myslia, ze by sa mi zrutil svet, keby ma usvedcili z nepravdy.
Pravda je taka, ze by som sa tomu len a len tesil, keby som sa mylil.
Dufam netreba vysvetlovat, ze preco?
Netyka sa len tejto veci, ale aj inych tem a inych problematik - kiezby som sa mylil...bez dokazov ci argumentov ma vsak len utvrdzuju v minimalne moralnej istote, ze zial nie som to ja a mne podobni, ktori zijeme vo fatalnych omyloch!

Spat k "atentatu".

Tuto viackrat uz spominanu knihu poznam uz davno, iste ju tiez mnohi poznate. Knizka bola hojne dotovana do tlace, hoci sa netesi nejakemu extra zaujmu, nasiel donatorov na niekolko varok vydani (vyssie je Labove "3. rozsirene vydanie", zeby na propagandu peniaze vzdy boli, ako aj vo veci iks vydani faustynovskeho "Jezisa"?), je jej plno v pomaly v kazdom antikvariate za uplne smiesnu vypredajovu cenu okolo 1,- €..

Nezaujem o nu sa da pochopit, pan Labo je nekriticky obdivovatel ba fanatik do Wojtylu, ludia proste vnimaju, ze nie je objektivny. Kto ho pocul nazivo, jeho zapal je az nekriticky prehnany. Ad kniha: Fotka (dvoch akterov inscenacie) storocia, no jasne. Atentat (bez podstatneho slovicka "neuspesny" ci "nevydareny"), no jasne. Svetu vyrazil dych, no jako inac. Tolko hyperbolickych excesov v par slovach len na titulnej strane, co asi tak caka citatela vo vnutri?

Tuto skutocnost (Labova neobjektivita z prehanania a zvelicovania) sa zda potvrdzovat aj ukazka z nasledovneho investigativneho clanku, kde sa prave okolnost Wojtylovho postrelenia konfrontuje s tym, co vo svojej knihe pise aj Labo ("Labo bájí"):

Ilustrativny prierez foto z dotycnej "dramy" nevypada, ze by kritika Laba nebola pravdiva:

Prosim vas, poskytnite fotku, kde by bolo vidiet, ako sa biela sutana JP2 aspon trosku (!!!) zafarbila krvou po strelnom poraneni, dementujte bud moje tvrdenia, alebo S. Labove...ja takou dokaznou fotkou nedisponujem, a nielen ja..ze to dostal ukazovak, je evidentne..tak kedy potom stratil tie oficialne deklarovane litre krvi? Ci on nema krv cervenej farby?

..nemal by to byt problem, dokazat nas omyl, ved kazda sekunda verejnej promenady je tam niekolkokrat niekym zachytena, vidno to aj na nasledovnych zaberoch s Ali Agcovou rukou a pukackou namierenou z bezprostrednej blizkosti na postavu

Na tomto videu je tiez vidno velke nic, a je zaujimave, ze akurat inkriminovany okamih vystrelu je tam akoby vystrihnuty..pripomina to zahadnu neexistenciu filmovych nahravok narazu lietadla do Pentagonu v pamatne americke septembrove dni..kto a preco by mal zaujem poupratovat pripadny dokazovy material? Vsak ak maju pravdu, jaky problem?

http://www.youtube.com/watch?v=34hZPisnIA0

ocakavam konstruktivne protiargumenty, a s velkou radostou dokaz nepravdivosti zatial predkladanych tvrdeni. Ci uz date ci nie, az pri takto nastavenych svetlach sa mozeme korektne bavit, kto tu ohovara a kto koho osocuje ci co.

Dakujem za pozornost a porozumenie.

Reconquistador

Odoslaný - 27 február 2012 :  00:15:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
To, čo píšu Labo a Stehle je, myslím si, vzhľadom k skutočnosti nepodstatné (akurát, na čiatteľa to pôsobí dramaticky a zaujímavo sa to číta). Informácia o množstve stratenej krvi mi príde prehnaná, no ako laik sa môžem len spýtať - je možné prežiť po tak veľkej strate krvi? (+ ak vezmeme do úvahy aj pápežov vek, keďže možno 20 ročný by to prežil, no v jeho veku sa mi to nezdá). Samozrejme, popretie tejto informácie nič viac nenapovie o tom, či pápež o atentáte vopred vedel, alebo či ho pripravil niekto z Vatikánu. Informácia mohla vzniknúť len na základe rôznych rečí...

To, že sa tam rýchlo objavila záchranka, v tom problém nevidím. Aj dnes je pri hromadných podujatiach často záchranka pripravená prakticky hneď na mieste a podobne to mohlo byť aj tam.

No a nechcem byť síce za naivného, ale Mortiino vysvetlenie mi príde ako prijateľné, hoci prípadné popálenie by asi skôr urobila len samotná guľka a nie výstrel samotný (vzhľadom k vzdialenosti), ale opäť, ako laikovi sa mi to ťažko súdi. Čo sa týka identifikácie zbrane, tak podľa fotiek by som si jej efektivitu neodhadol trúfnuť. Alebo to, že to nebola poriadna zbraň bolo preukázané pri vyšetrovaní? Či azda pri vyšetrovaní bola za zbraň určená zbraň, ktorá je zaiste iná, než tá na fotografiách?

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 27 február 2012 :  00:23:52  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Vo videu sa hovori o troch vystreloch a ku koncu udavaju tri zranenia - priestrel dolnej casti brucha, ukazovak na ruke a rameno.

Podla fotiek to nebolo z bezprostrednej blizkosti, pred strelcom boli minimalne traja, az styria ludia, co by aj v pripade keby boli natlaceni uplne na seba predstavovalo vzdialenost minimalne 1.5m.

Mortinia nam tu sice narychlo napisala popis strelneho poranenia, zabudla vsak podoktnut, ze rozsah krvacania zavisi aj od toho, co strela zasiahla. Cisty priestrel svalu samozrejme krvaca menej, ako zasah arterie.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 27 február 2012 :  01:07:28  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
áno maťo - správne - ale tu berieme do úvhy konkrétne strelné poranenia blahoslaveného Jána Pavla II.
samozrejeme - neuviedla som bezprostredná blízkosť - pretože tá je podľa knihy súdneho lekárstva a balistiky do 1,5 cm od povrchu - tam dochádza až k roztrhaniu vstrelu..
Uviedla som relatívnu vzdialenosť - to je max. do 5 metrov (niekde sa uvádza len do 3m) a potom je výstrel zo vzdialenosti - to je nad 5 metrov.

ďalej berieme ohlad na povahu strelnej zbrane, dalej berieme ohľad na zakryvenie - laicky - v akom uhle ide strelný kanal, na to, či zbran mala tlmič, na to, či výstrel zo zbrane zanechal tzv. sekundárne strely a kde ich zanechal, aké boli vedlajšie produkty výstrelu (Cu, Ni, Pb, Fe... ) aké boli použité náboje, atď. .. Už najjednoduchšie je žistiť, či konkrétny naboj z konkrétnej zbrane bol použitý pri výstrele - takže recon - o to sa nebojte. Každá zbraň má totiž svoje špecifiká - čo sa potom odráža ja na vystrelenom náboji.

ďalšia vec - no krvácanie - čo ten pán, čo písal knihu, bol priamo na operačke a presne videl, koľko krvi náš pápež pri operacii stratil?
Takže ešte raz - popálená rana v okolí vstrelu i výstrelu (išlo o priestrel) neprodukovala tolko krvi, ako si niektorí predstavovali. Keby však do to rany začal "šprtať" neodborník, kludne mohol pápež stratiť aj 3 litre krvi. Ja však mám za to, že aj v rokoch osemdesiatych už boli šikovní lekári, ktorí dokázali pápeža odoperovať bez väčšej ujmy- očividne - boli skutočne šikovní, keďže sa po dlhšej rehabilitácii zo zranení pápež dostal.

To - že odvtedy sa už rovno nepostavil a chodil tak nejak zohnutý v boku, to si nikto nevšimol a samozrejme - pápež hral ešte 20 rokov divadlo - že??
Ludia... Bože... čo to je za blbú konšpiračnu teoriu zas??

každopádne maťo - ešte aj vás sa opýtam - Rarachovo tvrdenie, že JP II. využil svoje herecký talent na to, aby oklamal ľud - to je podla vas na prospech cirkvi viditeľnej i neviditeľnej??

Lucia

Odoslaný - 27 február 2012 :  02:26:14  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
...nasla som podobnu diskusiu na internete a jeden dotycny tam velmi pekne vysvetluje, preco Ján Pavol II. nekrical od bolesti:

"Len, prvá vec ktorá ti povie charakter zranenia je ticho, alebo krik. Ľahko zranených rozpoznáš podľa paniky, kriku, dožadovania si ošetrenia.

Akékoľvek mechanické poškodenie s charakterom, aké mal Wojtyla či ktokoľvek iný je ťažké, traumatické, akútne život ohrozujúce zranenie, s okamžitou enormnou stratou krvi a telesných tekutín. Vyznačuje sa okamžitým ( do 15 s ) šokom - ktorý eliminuje bolesť a pocit utrpenia. Pacient je apatický, alternovaný, tichý, plytko dýchajúci, periférne cyanotický, dostavuje sa tachykardia spôsobená uvoľňovaním adrenalínu, neskôr asystólia, tras, potenie, rýchla zmena pH krvi, zmena el. odporu kože, zníženie Na+, K+, mitochondrie prestávajú opracovať, začína lýza ( rozklad ) tkanív. V tele sa okamžite hromadia anaeróbne metabolity, endotoxín ( G- ) spôsobuje septický šok - otravu vnútorných orgánov tela.

Toto všetko prebehne do 1 - 2 minút. Ak sa to nezvládne do 5 minút, nastáva ireverzibilné multiorgánové zlyhanie a pacient sa necháva umrieť či je to pápež, ožran sused, alebo strýco za volantom. Mechanika si mená ani povolanie nevyberá."

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 27 február 2012 :  08:25:59  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Lucia netreba zabudnúť, že sa tam vždy priplietala Panna Mária, takže sa očakáva, že to nemusí prebiehať ako u "ožrana, suseda, strýca". Proste všetko čo je mimo sa hodí na Pannu Máriu. Bolo by naozaj nutné urobiť rozbor na inom fóre (možno je to poroztrácané na viacerých) či JPII bol naozaj ctiteľom Panny Márie. Či neurobil niečo kde túto úctu demontoval. Ja nehovorím žeby sa to dalo hneď bludom, ale stačí priplietať pomaly ale isto nejaké malé, malilinké odchýločky. Ja osobne mám dojem že úcta k Panne Márii sa skôr zvrhla. Masovo sa "uctieva", nahneváme sa na kňaza keď nespomenie Pannu Máriu v skoro každej kázni (Boha Otca nemusí ani celý rok)... Takže k priamej diskusi o atentáte neviem prispieť, ale skúsim takto nepriamo. Atentát bezpochyby odštartoval raketovú kariéru pápeža mediálnej celebrity... (neviem či je náhoda ale v marci toho roku neúspešný atentát vtedy prežil Regan- čuduj sa svete tiež unikol " o vlások")

Mato

Odoslaný - 27 február 2012 :  08:28:13  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Najprv by som chcel povedat, aby sme sa nehrali na odbornikov v tom, co nie sme.

Aj mortinia, ked uz kopirujete prednasky, skuste poriadne.
Napr. relativna vzdialenost je co za pojem? Moze byt relativne kratka, alebo relativne dlha aj to iba vzhladom na nieco.

Lem zodrania za pri vystrele nevyskytuje, iba pri vstrele.

Lem zadymenia a popalenia sa vobec nemusia vyskytovat ak strela prechadzala cez latku. Vzdialenost 1.5m pri prechode strely latkou uz prakticky nezanechava ine stopy, ako tie, co sposobila strela.

A este posledna poznamka, vstrel obvykle krvaca podstatne menej, ako vystrel.

A teraz - krv na sutane mozno nie je zachytena preto, ze bola najma pri vystrele teda vzadu a na mieste kde JPII po zasahu dosadol a teda ho zakrylo sedadlo. Vsetky fotky ho zachytavaju viac menej spredu.

Argument o nekricani od bolesti nie je validny - kazdy ma iny prah bolesti a traumaticky sok casto sposobi, ze postihnuti isty cas necitia ani velmi zasadne poranenie. Paradoxne male poranenie moze v inicialnych fazach boliet viac.

Co sa tyka Luciinho uryvku, dotycny tam splieta vsetko mozne, aby vyvolal zdanie, ze hovori fundovane, takze sa k tomu nema zmysel vyjadrovat.

Co chcem ale povedat - myslim si, ze bez dostatocneho pristupu k informaciam, len z par fotiek ci dokumentarnych zaberov nie sme schopni s dostatocnou istotou potvrdit, ani vyvratit Rarachove podozrenie. Z toho co vieme, to mohlo byt aj tak aj tak.

Dalsia zaujimava otazka je, ak by sa jednalo o konspiraciu - cui bono?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 27 február 2012 :  09:32:27  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:

Co chcem ale povedat - myslim si, ze bez dostatocneho pristupu k informaciam, len z par fotiek ci dokumentarnych zaberov nie sme schopni s dostatocnou istotou potvrdit, ani vyvratit Rarachove podozrenie. Z toho co vieme, to mohlo byt aj tak aj tak.

Pôvodne zaslal Mato - 27 február 2012 :  08:28:13

absolútny súhlas, prikláňam sa ku "konšpiračnej" verzii, iba na základe toho čo nasledovalo. Aký proces sa atentátom spustil, a k čomu viedol. (len tak mimo témy ma napadol jeho predchodca, tam je tých konšpirácií ešte viac, žeby sa vzoprel, a tak zomrel "na slabé srdce a ťarchu úradu"? ale meno si dal aké asi žiadali, aby bolo jasné že bude plniť agendu svojich dvoch predchodcov, žeby sa šprajcol? a teda musel "náhodou" zomrieť pod "nesmiernou ťarchou úradu?)

lubomir

Odoslaný - 27 február 2012 :  12:04:07  Zobraziť profil  Pridať lubomir do zoznamu priateľov
Neurazte sa, ale táto téma už dokazuje blbosť niektorých prispievateľov.
Toto, čo tu niektorí dokážu vypotiť, nedokážu ani vaši samotní protivníci (liebráli, ľavičiari atď...), ja som chvalabohu len ateista.

Keby to bolo zinscenované, tak vám garantujem, že by tam bolo krvi a krvi, pretože to zariadiť nie je problém. Filmári by vám o tom vedeli porozprávať.

Uvedomujete si, že niečo takéto zinscenovať by bolo extrémne náročné, pretože všade naokolo sú svedkovia a navyše by do toho bolo zapletených mnoho ľudí ?
Navyše si uvedomujete, aké mal potom JP2 ťažké zdravotné problémy ?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 381  ~  Člen od: 14 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 14 máj 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 27 február 2012 :  12:05:00  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:

Janka mala by si vedieť že evidentné fakty sa nedokazujú. S dokumentami cirkvi a s náukou Cirkvi sa nepolemizuje. Hluchá a slepá ovca čo nepoužíva rozum sa prezentuješ ty vo vzťahu k Rarachovi.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 27 február 2012 :  14:14:52  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Janka mala by si vedieť že evidentné fakty sa nedokazujú. S dokumentami cirkvi a s náukou Cirkvi sa nepolemizuje. Hluchá a slepá ovca čo nepoužíva rozum sa prezentuješ ty vo vzťahu k Rarachovi.

Pôvodne zaslal mak - 27 február 2012 :  12:05:00

ja som reagovala na tento vas prispevok:

to nie je len tak nejský Wojtila. Je to blahoslavený Ján Pavol II, pápež svätej Katolíckej Cirkvi.

Je hanbou že na fóre ktoré sa nazýva katolíckym si niekto dovolí uverejňovať také ohováračské a osočovacké články.

Rarach ktorý fyzicky vyhodil kňaza zo spovedelnice určite nie je ten človek ktorý má akékoľvek právo vyjadrovať sa k veciam Katolíckej cirkvi pretože im nerozumie, nenávidí ich a neuznáva účinkovanič Ducha sv. v Cirkvi. Hanba mu!

nie na to, ci atentat bol ci nebol len akoze
neviem ake dokumenty mate na mysli, s tym, ze o nauke Cirkvi sa nepolemizuje suhlasim, ale atentat na JP2 nie je ani jedno z toho

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 27 február 2012 :  15:25:42  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
ale ale maťo... moje prednašky zo školy sú už davno zahrabané v krabiciach v pivnici...
Takže vy tvrdíte, že ".. nie sme schopni s dostatocnou istotou potvrdit, ani vyvratit Rarachove podozrenie.." ??? Ale R o tom píše, ako o istotnej pravde - a to tu : "..Mozno si myslia, ze by sa mi zrutil svet, keby ma usvedcili z nepravdy..." Tu sa nebavíme o rarachovom podozrení maťo. R totiž svojmu tvrdeniu aj verí.

No - ešte raz sa vas opýtam, lebo je možné, že ste prehliadli moju otazočku - takže ešte raz: Rarachovo tvrdenie, že JP II. využil svoje herecký talent na to, aby oklamal ľud - to je podla vas na prospech cirkvi viditeľnej i neviditeľnej??

Každopádne - aby som sa nahodou nesekla v počtoch a aby ste vedeli, že to, čo tu uvádzam, si necucam z prsta - tak si otvorte knihu: Soudní lékařství - autor Doc. MUDr. Michal Dogoši.
ďalej som si ešte chcela overiť, ako sa v rokoch osemdesiatych ošetrovali a charakterizovali strelné poranenia, tak som si otvorila knižku: Príručka súdneho lekárstva - autori Doc. MUDr. M. Kokavec, CSc. a kol. vyd. 1972 - z 80 rokov som si v svojej knihovničke nič nenašla, iba z r. 70, údaje sedia. Predsa len - tí lekári sú fakt šikovní..

relatívna vzdialenosť?? alebo relatívna blízkosť?? no to je len pojem na to sa opýtajte Doc. Dogošiho. - je to vzdialenosť do 5 metrov vzdialenosti zbrane a poškodeného povrchu.
Lem zodrania - no to predsa viete maťo nie? - ten vzniká "odpráskutím" povrhcových vrstiev epidermis pri jej excentrickom urýchlení vznikajúcom v okamžiku dopadu strely a je 1 až 2 mm široký. Iba málo kedy zodpovedá priemeru strely. Pri streľbe kolmo na povrch tela je po celom obvode rovnako široký, pri strelbe šikmo na povrch tela je širší na strane privrátenej k hlavni.
Každopádne - vedeli ste, že kovové častice dolietajú na povrch poškodeného až do 3 m??
Ale narážate na tzv. prekážky na charatekr strelnéh oporanenia = prekážkou je aj odev. Prekážka môže v celom rozsahu alebo aspon čiastočne ochrániť telo pred vedlajšími produktami výstrelu. Ak sa teda kovové častice nenachádzajú pri výstrele z relatívnej blízkosti, na tele poškodeného, nachádzajú sa na prekážke, ktorú poškodený mal pri sebe/ na sebe.
Aby som sa vyjadrila polopate - pokožka sa pri výstrele, ktorý tu rozoberáme, napne, okolo toho sa tvorí dovorec / lem začadenia a nesplálených zrn strelného prachu a na týchto miestach sa môže uplatniť aj účinok plamena, ktorý vyšlahne za strelou - pretože ostré nábojky sa rýchlo zohrievajú (nie ako gumené), preto samotný náboj popálli pokožku. Dokonca aj šatstvo /textílie, veľkosti niekoľkých mm, môžu byť zavlečené do strelného kanála tesne pod vstrelom v podkožnom tkanive alebo aj v hlbších častiach tela a aj to zavlečené šatstvo môže byť mierne obhorené. Každopádne - je vlastne vynikajúce, že nešlo o zástrel, kde by samotné tkanivá kládli prenikajúcej strele taký odpor, že
by spomalili jej pohyb, kinetická energia tak nie je dostatočná a preto uviazne v tele.
Práve som ešte čítala "Obecní chirurgie" od Knoblocha a špeciálnu chirurgiu od Špačka - ja neviem, prečo sa my vôbec bavíme o tom, či pápež bol alebo nebol postrelený.. Kto má záujem, môže si na nete preštudovať, čo všetko človek zvládne, keď je v stave traumatického šoku.. napr. tu:
http://mcck.sweb.cz/sokove%20stavy%20sok.htm

Celkově: postižený je nezvykle klidný, může přestávat komunikovat, vypadá ospale až somnolentně, celková apatie, může odpovídat pomalu, je nezúčastněný, má žízeň, nevolnost, stav může vyústit až bezvědomí.

Mimochodom Lucia - good job.

Mato

Odoslaný - 27 február 2012 :  18:07:19  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
. R totiž svojmu tvrdeniu aj verí.
...
Každopádne - aby som sa nahodou nesekla v počtoch a aby ste vedeli, že to, čo tu
...
Práve som ešte čítala "Obecní chirurgie" od Knoblocha a špeciálnu chirurgiu od Špačka -
...
Mimochodom Lucia - good job.

Pôvodne zaslal mortinia - 27 február 2012 :  15:25:42

1. Samozrejme. Vy hadam pisete veci o ktorych nies te presvedcena (hoc aj mylne) ze su pravdive?
2. Vyborne, urobili ste nam kompilat zo sudneho lekarstva o posudzovani strelnych poraneni. Suvis s tenou my vsak unikol.
3. Tu sa presne dostavate na pole, kde Vam chyba systematicke vzdelanie a tak
4. Dokazete napisat taketo nieco, hoci to, co skopirovala lucia je iba chaoticka zmet pojmov, ktore v suamre vytvorili nezmysel. Ale inak good job.

mortinia

Odoslaný - 27 február 2012 :  18:24:14  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
Maťo - vyhýbate sa?? Na takú ľahkú otázku predsa nie je ťažká odpoveď - tretí krát - dúfam, že už posledný krát - sa vas pýtam:

Rarachovo tvrdenie, že JP II. využil svoje herecký talent na to, aby oklamal ľud - to je podla vas na prospech cirkvi viditeľnej i neviditeľnej??

handulka

Odoslaný - 27 február 2012 :  18:51:39  Zobraziť profil  Pridať handulka do zoznamu priateľov
tu sa už neoplatí ani nazrieť len si polemizujte už ste sa obuli aj do sv. otca Jana Pavla Rozmyšľajte o kom píšete

handulka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 96  ~  Člen od: 16 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 10 november 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Robel

Odoslaný - 27 február 2012 :  20:16:18  Zobraziť profil  Pridať Robel do zoznamu priateľov
citácia:
tu sa už neoplatí ani nazrieť len si polemizujte už ste sa obuli aj do sv. otca Jana Pavla Rozmyšľajte o kom píšete

Pôvodne zaslal handulka - 27 február 2012 :  18:51:39

Že by o ctiteľovi modlárov?

Aha, vám vadí, že sa Rarach obúva do Jána Pavla II., ale že sa tento Ján Pavol II. rúhal Pánovi Ježišovi Kristovi a prekrucoval pravdy Jeho svätej Cirkvi, to vám neprekáža?!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 968  ~  Člen od: 11 august 2011  ~  Posledná návšteva: 30 december 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 5 Previous Topic: Zivot Briana-Life of Brian-protikrestansky film? Téma Next Topic: Už ste vyskúšali svojho farára z katechizmu?  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06