Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 katolicka charizmaticka obnova
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Zrusena stara zmluva? Téma Next Topic: Nota praevia Pavla VI.
Strana: z 5

Rafael

Stav: offline

Odoslaný - 09 marec 2012 :  17:25:22  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Je to z uvodneho cisla dvadsiateho druheho rocnika casopisu, verejnosti nepristupneho.

Da sa vsak najst riesenie, ak bude zaujem pretrvavat.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 09 marec 2012 :  19:01:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
ake riesenie

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 09 marec 2012 :  19:26:39  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Upisete sa krvou,
kolenacky vykonate put do Vatikanu na pravidelnu stredajsiu andelpanovku,
v Assisi sa pomodlite za mier, mozete aj Vyznanie viery zasadne bez Filioque,
potom zajdete do jeruzalema a v Mure narekov zanechate svoj kamienok,
cestou spat sa stavite v Mekke poľúbite Koran,
poslete lupene na tumbu Gandhimu a podate ziadost o zaslanie posvatnej krizmy na celo od Sivu,
ak stihnete mozete sa nechat zoroastriansky ocistit,
vratite sa cez nemecky Wittemberg a poprosite za odpustenie buly od isteho papeza Leva,
a ozvete sa, ci este budete vobec mat chut na hentake netolerantne texty

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 09 marec 2012 :  19:30:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Nech ma Boh ochranuje nieco take vykonat , ale info je info aj z netolerantnych textov

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

hallo

Odoslaný - 10 marec 2012 :  07:36:55  Zobraziť profil  Pridať hallo do zoznamu priateľov
hmm, je to zvlastne tieto stretnutia... neviem, ci by som ich nazvala sluzobnikmi zleho... ja tak ruky v modlitbe dvihat neviem, ani tancovat, ked citim, ze mi dnes Boh preukazal svoju milost, ale....kazdy sme iny, nie? asi by som neodsudzovala ludi, kt. chodia na taketo stretnutia, pokial je ich umyslom chvalit Boha a prinasaju to aj do svojich domacnosti.
mne tam vsak chyba sv.omsa. najprv sv.omsa a potom taketo chvaly.

ale mozno sa mylim. skuste niekto vysvetlit, co je na ich stretnutiach take zle? ved ja by som vsetko dala za to, aby som bola tak duchovne spojena s Bohom....v tomto nech je to aj extrem :) zit v normalnom zivote, ale s pohladom upretym na Neho :)

tak neviem teda, ako je to..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 29  ~  Člen od: 06 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 10 marec 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 10 marec 2012 :  15:26:58  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
asi pred 2 mesiacmi kolovalo na FB také video z usa, len teraz ho neviem nájsť.. a tam vystupovalo také asi 10 ročné dievčatko a rozhorčovalo, že ako sa modlia ludia v kostoloch, že len sedia a recitujú to isté dookola a neradujú sa z toho, že môžu komunikovať s Bohom a podobé veci.. a že oni sa modlia uplne inak, že skáču, tancujú, kričia (akože tým prejavujú svoju radosť) .. ale dievčatku nedošlo, že počas tých stretnutí neprijmaju Telo a Krv, že nechodia k sviatostiam..
Ono - na jednej strane je fajn, že sa tak dokážu "radovať", že vlastne sú presvedčení a veria tomu, že takto je to správne, na strane druhej, možno ešte nezažili pravú radosť (nie tú teatrálnu)..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 11 marec 2012 :  12:17:46  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Kľúčom ku všetkému je láska.

Pôvodne zaslal Evelinka - 08 marec 2012 :  21:10:28

aka laska, k comu, ku komu?
a co je to vsetko, k comu je klucom?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 11 marec 2012 :  12:31:24  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

ale mozno sa mylim. skuste niekto vysvetlit, co je na ich stretnutiach take zle? ved ja by som vsetko dala za to, aby som bola tak duchovne spojena s Bohom....v tomto nech je to aj extrem :) zit v normalnom zivote, ale s pohladom upretym na Neho :)

tak neviem teda, ako je to..

Pôvodne zaslal hallo - 10 marec 2012 :  07:36:55

zle je to, ze charizmatici neprijimaju cele ucenie KC...a taketo ho siria celkom uspesne a tym dostavaju do bludu dalsich
zit dobrovolne v blude znamena vecnu smrt
cloveku sa cez nich dostava bludne ucenie, ktore poklada za spravne, kedze ich este aj knazi a biskupi podporuju
a potom, ked ich clovek napomenie nedokazu to prijat, lebo akokeby im aj zazitky potvrdzovali, ze su na spravnej ceste a tazko sa im takto pripusta omyl
to, ze ma niekto zazitky este neznamena, ze je blizko pri Bohu
vlastne ked na niektorych clovek pozera skor to pripomina posadnutie Diablom ako zazitok s Bohom
nie je co im zavidiet, skor ich treba napominat, ze su na ceste do zatratenia
ja som sa na ich stretkach dost branila zazitkom, pretoze som nechcela verit len koli nim, ale aj ked sa clovek tomu brani, po ich sukromnej modlitbe ich ma, takze ktovie co vsetko je za tym...a Duch Svaty to nie je

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 11 marec 2012 :  12:32:47  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Vyznanie viery zasadne bez Filioque,

Pôvodne zaslal Rarach - 09 marec 2012 : 19:26:39

co je to?

Reconquistador

Odoslaný - 11 marec 2012 :  12:59:46  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Vyznanie viery zasadne bez Filioque,

Pôvodne zaslal Rarach - 09 marec 2012 : 19:26:39

co je to?

Pôvodne zaslal janka - 11 marec 2012 :  12:32:47

Podľa katolíckej viery vychádza Duch svätý tak z Otca, ako aj zo Syna (Filioque je práve o vychádzaní aj zo Syna). Východný kresťania s týmto mali problém a nakoniec to poslúžilo ako zámienka na vznik tzv. pravoslávnych. Neskôr Filioque prijali, no či na trvalo mi nie je známe.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vultus

Odoslaný - 11 marec 2012 :  13:24:17  Zobraziť profil  Pridať vultus do zoznamu priateľov

[/quote]
Neskôr Filioque prijali, no či na trvalo mi nie je známe.

Pôvodne zaslal Reconquistador - 11 marec 2012 :  12:59:46

[/quote]

Naozaj? O tom sa dozvedám prvý krát.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 123  ~  Člen od: 21 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 20 december 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 11 marec 2012 :  14:19:05  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
Filioque bolo prijaté na 2. lyonskom koncile pri dočasnom zjednotení východných schizmatikov s katolicizmom. Bolo to zrejme predovšetkým politické rozhodnutie cisára Paleologa. Ako vyznanie viery však mohli aj naďalej používať aj verziu bez Filioque. Či po rozpade únie dôšlo z ich strany aj k zavrhnutie Filioque mi nie je zatiaľ známe.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 11 marec 2012 :  20:02:18  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov

poslala janka
citácia:
zle je to, ze charizmatici neprijimaju cele ucenie KC...a taketo ho siria celkom uspesne a tym dostavaju do bludu dalsich
zit dobrovolne v blude znamena vecnu smrt
cloveku sa cez nich dostava bludne ucenie, ktore poklada za spravne, kedze ich este aj knazi a biskupi podporuju
a potom, ked ich clovek napomenie nedokazu to prijat, lebo akokeby im aj zazitky potvrdzovali, ze su na spravnej ceste a tazko sa im takto pripusta omyl
to, ze ma niekto zazitky este neznamena, ze je blizko pri Bohu
vlastne ked na niektorych clovek pozera skor to pripomina posadnutie Diablom ako zazitok s Bohom
nie je co im zavidiet, skor ich treba napominat, ze su na ceste do zatratenia
ja som sa na ich stretkach dost branila zazitkom, pretoze som nechcela verit len koli nim, ale aj ked sa clovek tomu brani, po ich sukromnej modlitbe ich ma, takze ktovie co vsetko je za tym...a Duch Svaty to nie je

hallo, chcela by som ta upozornit, ze sa netreba riadit pomylenymi nazormi niektorych tunajsich prispievatelov,ale papezskymi rozhodnutiami.
Katolicka charizmaticka obnova je riadne uznana papezom, mozes si to vyhladat a je aj na Slovensku. Podotykam, ze okrem katolickej charizmatickej obnovy existuje aj protestantska charizmaticka obnova, ktora nie je samozrejme totozna s katolickou. Pripadne chybne prejavy, ktore nie su zhodne s katolickym ucenim a papezom sa samozrejme riesia tak,ako je to aj v inych hnutiach, ci reholiach.
Uverejnujem aj mensie info z oficialnej stranky katolickej cirkvi na Slovensku o katolickej charizmatickej obnove.

http://www.kbs.sk/?cid=1141987843

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 11 marec 2012 :  20:53:35  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal janka - 11 marec 2012 :  12:17:46

Láska Boha k človeku a tiež láska k človeka Bohu a pre Boha aj k blížnym. Všetko - všetko dobré v duchovnom význame.
Vedomosti sú tiež dôležité, prehĺbujú našu vieru. No láska je väčšia ako viera. Viera prestane. Láska sa nikdy neskončí.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

adeodatvs

Odoslaný - 11 marec 2012 :  23:24:48  Zobraziť profil  Pridať adeodatvs do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal janka - 11 marec 2012 :  12:17:46

Láska Boha k človeku a tiež láska k človeka Bohu a pre Boha aj k blížnym. Všetko - všetko dobré v duchovnom význame.
Vedomosti sú tiež dôležité, prehĺbujú našu vieru. No láska je väčšia ako viera. Viera prestane. Láska sa nikdy neskončí.

Pôvodne zaslal Evelinka - 11 marec 2012 :  20:53:35

Boh je Laska....ale laska mi nie je Bohom, Boh je mi stastie...ale stastie mi neostava Bohom, Boh je mudrost ale mudrost mi nie je to co hladam, ...na konci mojho zivota moja viera spozna Boha preto v Neho verim, moja mudrost ostane blaznovstvom aj tak nedbam a ucim sa dalej, , nadej uvidi Ciela aj ked viem ze vsetko moje snazenie z tvare do Tvare pominie, nevadi, .....ale...!!!! ... len Laska pretrva, nespolieham sa na vernost , ani na moju vieru aj ked o nu denne prosim, a prve piatky? krizove cesty? Pôstne kazne? Tie , aj dnes tak krasne, ale Pane vezmi si moje spalene obety,zhoreli a ja ostavam, .... moje obete? su predsa Tvoje, nesedim prvych laviciach aj ked denne som v tvojom chrame, a davno su prec casy ked som ti ministroval pri oltari, dnes len v prazdom chrame klacim a vzyvam tvoje meno pred Eucharistiou, denne sa z Mojzisom skryvam z SKALOU Tvojich slov, aby som sa Ta zazrel prejst vo vanku versov prorokov ....., sem tam si tu precitam diskusiu a uz nechcem viac byt zakonnikom, farizejom, obielenym hrobom..... vo vine je pravda, a ja tu vinu priznavam, nalievam si vlastnej viny, nestaviam na piesku viny cudzej,hierarchickej, .. ale hladam tu svoju vinu, lejem zaklad, beton vlastnej viny, tu skalu a nachadzam... tu horlivi teenegeri, bez deti a bez manzeliek ....tých neriesim ani sa im necudujem, varia z vody, ...ani nevadia mi tu diskuteri - padli knazi- tych nesudim, ani hladajuci seminarista po skuskovom obdobi vo vsednom semetri-modlim sa za teba, ani Ty Demon-pokusitel co si namyslas ze so toho fora riaditel !! ... ani vsetci co prehladali vsetky kuty sveta a vymietli pavuciny bludov celeho sveta a pritom nepozreli do seba a nanasli tam Teba - chapem, a viem ze sa to zmeni,.....a to ze je svet taky, a doba zla, tak trocha tomu na vine som aj ja, to priznavam, ze to chcem zmenit? a ty sa tomu smejes? Nevadi zvykam si : .... dlho som zil v predstave ze bit sa pri omsi v prsia a vraviet Mea Culpa to staci....... to nestaci:
1.odpustit
2. priznat podiel viny
3.mat rad
4. odovzdat to Panovi
Mi pomohlo......

sv. Augustin - Vyznania
http://www.upnito.sk/subor/7bf9b3d32f940a1288c83e297f1998d5.html

sv. Augustin – Bozi štat
http://www.upnito.sk/subor/268b58b3b828c492283afb3ef65c25f5.html

Obnova nie je o dvihani ruk!!! Je to o srdci z mäsa.... z mäsa!!!

http://www.upnito.sk/subor/a0e0f1e7d4e30d6e1eac06850812a077.html

http://www.upnito.sk/subor/19eae1d0733e2fd40d7b6ebfdafb2bea.html

Krajina: Bosnia and Herzegovina  ~  Počet príspevkov: 10  ~  Člen od: 21 február 2012  ~  Posledná návšteva: 28 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 12 marec 2012 :  11:58:50  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

hrubo zvyraznene vety potvrdzujem aj katechizmom, to si povedala spravne, no KC uci aj, ze tu na zemi su potrebne vsetky tri Bozske cnosti a na tie ostatne dve zabudas...clovek tu na zemi nemoze Boha len milovat, musi v neho aj verit a to znamena, kedze je Boh vecna Pravda, verit VSETKO , co On zjavil a takuto vieru charizmatici nemaju, preto nemozu mat ani lasku plynucu z tejto viery
to nie je moja pycha, ze to tvrdim, Boh ich svojim zjavenim skrze KC usvedcuje, ale to len preto, aby spoznali svoj omyl a dali sa na spravnu Cestu

173. Kedy sa Bohu klaniame vnútorne?
Vnútorne sa Bohu klaniame vtedy,
1. keď v e r í m e, že on jediný je najvyšší Pán všetkého
2. keď d ú f a m e, že on jediný nám môže a chce po-
môcť dosiahnuť večnú blaženosť;
3. keď ho m i l u j e m e nadovšetko (t. j. väčšmi ako
všetko ostatné].

0 tom kto verí, hovoríme, že má vieru, o tom, kto dúfa,
hovoríme, že má nádej, o tom, kto miluje, hovoríme že ma
lásku. Vnútorne sa Bohu klania ten, kto ma vieru. nadej a
lásku. Viera, nádej a láska sú tri božské čnosti. (Pozri otázku
č. 272.)

174. Kto sa prehrešuje proti viere?
Proti viere sa prehrešuje:
1 kto zjaveným pravdám nechce veriť;
2. kto o zjavených pravdách dobrovoľne pochybuje;
3. kto vieru zapiera;
4. kto je vo viere ľahostajný.

272. Ktoré sú božské čnosti?
Božské čnosti sú viera, nádej a láska.

a) Tieto čností sa menujú „božskými" preto, lebo schopnosť
k nim sme dostali od Boha pri krste a aj preto, lebo nás spá-
jajú s Bohom. Človeka, žijúceho na zemí, viažu k Bohu akoby
tri nite: 1. v i e r o u Boha poznávajú; 2. n á d e j o u očakáva
od Boha večnú blaženosť; 3. l á s k o u Boha miluje. V nebi
prestane viera i nádej a zostane iba láska. Vieru nahradí
videnie Boha. Nádej na večnú blaženosť nahradí prežívanie
blažeností. „Teraz ešte ostáva aj viera aj nádej aj láska, všet-
ky tri, ale najväčšia z nich je láska [tá nikdy nepominie)"
(1 Kor 13, 13).
b) Z času na čas máme Pánu Bohu vyznať, že v neho veríme,
v neho dúfame a že ho nadovšetko milujeme. Keď Pána Boha
uisťujeme o svojej viere, nádejí a láske, „vzbudzujeme v sebe
tri božské čnosti.“

janka

Odoslaný - 12 marec 2012 :  12:01:21  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

hallo, chcela by som ta upozornit, ze sa netreba riadit pomylenymi nazormi niektorych tunajsich prispievatelov,ale papezskymi rozhodnutiami.

Pôvodne zaslal radar - 11 marec 2012 :  20:02:18

aj papezovi mozeme odmietnut poslusnost, ked nahovara na hriech, lebo nad nim je este Boh

janka

Odoslaný - 12 marec 2012 :  12:04:35  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Podľa katolíckej viery vychádza Duch svätý tak z Otca, ako aj zo Syna (Filioque je práve o vychádzaní aj zo Syna). Východný kresťania s týmto mali problém a nakoniec to poslúžilo ako zámienka na vznik tzv. pravoslávnych. Neskôr Filioque prijali, no či na trvalo mi nie je známe.

Pôvodne zaslal Reconquistador - 11 marec 2012 :  12:59:46

vdaka

Evelinka

Odoslaný - 12 marec 2012 :  12:44:44  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

hrubo zvyraznene vety potvrdzujem aj katechizmom, to si povedala spravne, no KC uci aj, ze tu na zemi su potrebne vsetky tri Bozske cnosti a na tie ostatne dve zabudas...clovek tu na zemi nemoze Boha len milovat, musi v neho aj verit a to znamena, kedze je Boh vecna Pravda, verit VSETKO , co On zjavil a takuto vieru charizmatici nemaju, preto nemozu mat ani lasku plynucu z tejto viery
to nie je moja pycha, ze to tvrdim, Boh ich svojim zjavenim skrze KC usvedcuje, ale to len preto, aby spoznali svoj omyl a dali sa na spravnu Cestu

173. Kedy sa Bohu klaniame vnútorne?
Vnútorne sa Bohu klaniame vtedy,
1. keď v e r í m e, že on jediný je najvyšší Pán všetkého
2. keď d ú f a m e, že on jediný nám môže a chce po-
môcť dosiahnuť večnú blaženosť;
3. keď ho m i l u j e m e nadovšetko (t. j. väčšmi ako
všetko ostatné].

0 tom kto verí, hovoríme, že má vieru, o tom, kto dúfa,
hovoríme, že má nádej, o tom, kto miluje, hovoríme že ma
lásku. Vnútorne sa Bohu klania ten, kto ma vieru. nadej a
lásku. Viera, nádej a láska sú tri božské čnosti. (Pozri otázku
č. 272.)

174. Kto sa prehrešuje proti viere?
Proti viere sa prehrešuje:
1 kto zjaveným pravdám nechce veriť;
2. kto o zjavených pravdách dobrovoľne pochybuje;
3. kto vieru zapiera;
4. kto je vo viere ľahostajný.

272. Ktoré sú božské čnosti?
Božské čnosti sú viera, nádej a láska.

a) Tieto čností sa menujú „božskými" preto, lebo schopnosť
k nim sme dostali od Boha pri krste a aj preto, lebo nás spá-
jajú s Bohom. Človeka, žijúceho na zemí, viažu k Bohu akoby
tri nite: 1. v i e r o u Boha poznávajú; 2. n á d e j o u očakáva
od Boha večnú blaženosť; 3. l á s k o u Boha miluje. V nebi
prestane viera i nádej a zostane iba láska. Vieru nahradí
videnie Boha. Nádej na večnú blaženosť nahradí prežívanie
blažeností. „Teraz ešte ostáva aj viera aj nádej aj láska, všet-
ky tri, ale najväčšia z nich je láska [tá nikdy nepominie)"
(1 Kor 13, 13).
b) Z času na čas máme Pánu Bohu vyznať, že v neho veríme,
v neho dúfame a že ho nadovšetko milujeme. Keď Pána Boha
uisťujeme o svojej viere, nádejí a láske, „vzbudzujeme v sebe
tri božské čnosti.“

Pôvodne zaslal janka - 12 marec 2012 :  11:58:50

Milá Janka, dobíjaš sa do otvorených dverí. Píšeš tu presne to, čo ja v iných diskusiách (nie na tomto fóre) píšem iným. Neviem však, ako si prišla na to, na aké čnosti ja zabúdam a akým právom vôbec niečo také o mne píšeš. Ďalej akým právom sa vyjadruješ k viere charizmatikov, keď ani nevieš, v čo ten-ktorý charizmatik verí. Nezabúdaj, že viera jedného a druhého charizmatika sa často líši, jeden prijíma celé katolícke učenie, iný zas inklinuje k protestantizmu. Ozaj, kto je vlastne podľa teba charizmatik? Ten, čo pri modlitbe dvíha ruky? Ďalšia otázka: Ty veríš všetko, čo Boh zjavil? Dovolím si povedať, že aj keď si možno prečítala celý katechizmus, ešte stále ho neovládaš dokonale... Kto na zemi si môže povedať, že pozná úplne všetko, čo Boh zjavil? Nezabúdaj, že nie je tak dávno, čo si ani ty neovládala mnohé veci z katechizmu. Bola si vtedy "služobník diabla"?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 12 marec 2012 :  14:46:01  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
aj papezovi mozeme odmietnut poslusnost, ked nahovara na hriech, lebo nad nim je este Boh

kedy, kde a na aky hriech nahovaral papez, ked uznal katolicku charizmaticku obnovu?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 12 marec 2012 :  15:11:30  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Milá Janka, dobíjaš sa do otvorených dverí. Píšeš tu presne to, čo ja v iných diskusiách (nie na tomto fóre) píšem iným.
Pôvodne zaslal Evelinka - 12 marec 2012 : 12:44:44

viem, ze si otvoreneho srdca
co pises v inych diskusiach mimo fora neviem, reagujem len na to, co pises tu
citácia:

Neviem však, ako si prišla na to, na aké čnosti ja zabúdam a akým právom vôbec niečo také o mne píšeš.

z toho co pises som na to prisla

citácia:

Ďalej akým právom sa vyjadruješ k viere charizmatikov, keď ani nevieš, v čo ten-ktorý charizmatik verí. Nezabúdaj, že viera jedného a druhého charizmatika sa často líši, jeden prijíma celé katolícke učenie, iný zas inklinuje k protestantizmu. Ozaj, kto je vlastne podľa teba charizmatik? Ten, čo pri modlitbe dvíha ruky?

niekolko rokov som sa medzi nimi pohybovala, maju aj svoje stranky, staci si precitat, nie je to tajne a takto lahko sa da zistit, ze ich ucenie je zmeskou, nie katolickym ucenim
charizmatokom je pre mna ten, kto sa ku nim hlasi
citácia:

Ďalšia otázka: Ty veríš všetko, čo Boh zjavil? Dovolím si povedať, že aj keď si možno prečítala celý katechizmus, ešte stále ho neovládaš dokonale... Kto na zemi si môže povedať, že pozná úplne všetko, čo Boh zjavil? Nezabúdaj, že nie je tak dávno, čo si ani ty neovládala mnohé veci z katechizmu. Bola si vtedy "služobník diabla"?

Pôvodne zaslal Evelinka - 12 marec 2012 :  12:44:44

ano verim vsetko, co Boh zjavil
ano, neovladam katechizmus dokonale
KC pozna uplne vsetko co Boh zjavil a mali by aj ti, co nam maju byt ucitelmi-biskupi a knazi
opravim ta, aj som neverila vsetko, co uci KC, bola som sluzobnik diabla aj vdaka tomu, ze som sa medzi charizmatikmi pohybovala

janka

Odoslaný - 12 marec 2012 :  15:38:05  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

kedy, kde a na aky hriech nahovaral papez, ked uznal katolicku charizmaticku obnovu?

Pôvodne zaslal radar - 12 marec 2012 : 14:46:01

nieco take som v tej vete povedala?
len som volne citovala katechizmus KC

Rafael

Odoslaný - 14 marec 2012 :  15:07:15  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Nech ma Boh ochranuje nieco take vykonat , ale info je info aj z netolerantnych textov

Pôvodne zaslal amerika1 - 09 marec 2012 :  19:30:32

Mate zaujem aj v pripade, ze sa jedna o zdroj, ktory je takto bezservitkovy?

radar

Odoslaný - 14 marec 2012 :  18:57:09  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal radar - 11 marec 2012 : 20:02:18

janka-

Janka,
Skusim inak. Sme v teme o katolickej charizmatickej obnove, papez ju uznal, na druhej strane,vy nie.Je to tak?
Ked ju papez uznal, myslite si, ze tym spachal nejaky hriech?Ak ano, tak ktory?

janka

Odoslaný - 15 marec 2012 :  12:44:35  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
je to papezovo rozhodnutie ohladom uznania KCHO zavazne verit pod tazkym hriechom?

Strana: z 5 Previous Topic: Zrusena stara zmluva? Téma Next Topic: Nota praevia Pavla VI.  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06