Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Tradiční a ich pohľady
 Ostatné témy
 Vznik vesmíru- Kto je za tým? Alebo koho dielo je
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Apokalypsa v Japonsku Téma Next Topic: Morálka vojny  

brotherrr

Stav: offline

Odoslaný - 11 február 2012 :  16:18:06  Zobraziť profil  Pridať brotherrr do zoznamu priateľov
Pre astrofyzikov a astronómov je veľký tresk veľká záhada.
Vznik vesmíru začal podľa astronómov Veľkým treskom, tiež niekdy nazývaným aj Big Bang. Vo Veľkom tresku vzniklo všetko - priestor, energia, hmota a od tej chvíle začal plynúť i čas. Dovtedy neexistovalo nič, všetko sa podľa nich začalo Veľkým treskom.

Nezdá sa ti toto tvrdenie trochu čudné a nezodpovedané? Ako mohlo z ničoho len, tak vzniknúť všetko? Je to logické? Kto za tým všetkým stojí?

Logika hovorí, že nič sa nedeje len tak bez príčiny. Každý príčina má svoj následok! a to platí vždy a všade.

Nemyslíš, že veľký tresk a to čo po ňom nastalo sa dá rozumne vysvetliť jedine existenciou Boha?
Veď povedz ako logicky môže bez pričinenia nikoho a z ničoho vzniknúť všetko čo poznáme a čiže celý vesmír? To je nemožné! Nemyslíš?

Na discovery dávali vedecký dokument, že vedci vraj zachytili tesne pred veľkým treskom tichý hlas, ktorý to všetko spustil. Hlas sa dá zachytiť i teraz a vraj nachádza sa medzi dvomi rádiovými stanicami. To je ten šum čo tam počujeme.

A koho vlastne je ten hlas? Ten hlas je Slovo Božie, skrze ktoré vzniklo všetko tak, aby to bolo dobré-dokonalé.
Mimochodom podobnú odpoveď nám dáva i Biblia na stvorenie sveta.

pozri si toto video hlavne od 9:10-9:50 min.:

http://www.youtube.com/watch?v=VU5iZIhur6E&feature=related

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 26  ~  Člen od: 17 november 2011  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2012 Upozorniť moderátora 

slovak

Odoslaný - 12 február 2012 :  11:52:26  Zobraziť profil  Pridať slovak do zoznamu priateľov
Skús naďalej rozvíjať myšlienku o tvorcovi vesmíru - Bohu. Čo pre teba vyplýva z toho, že si si uvedomil jestvovanie počiatočnej príčiny? Hawking hovorí, že pre vznik vesmíru nebolo potrebné definovať počiatočné podmienky, nebol potrebný počiatočný hýbateľ.
Mám na mysli uvažovať o tom, že to čo veriaci ľudia činia na základe predpokladu jestvovania Boha je zmysluplné, rozumné?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 288  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lubomir

Odoslaný - 12 február 2012 :  12:06:23  Zobraziť profil  Pridať lubomir do zoznamu priateľov
Tie posledné vety ani nepotrebujú komentár :-D
"Pred" vznikom vesmíru mohol byť nejaký fyzikálny nadčasový systém, z ktorého neustále vznikajú vesmíry.
Nech sa páči, tu je varianta, pri ktorej nie je potrebný Boh.

Navyše osobná koncepcia Boha je tá najnelogickejšia aká môže byť a je pri nej mnoho paradoxov.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 381  ~  Člen od: 14 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 14 máj 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovak

Odoslaný - 14 február 2012 :  19:04:08  Zobraziť profil  Pridať slovak do zoznamu priateľov
No aká bohatá diskusia. Že by nebolo o čom?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 288  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ambrobene

Odoslaný - 16 február 2012 :  22:09:30  Zobraziť profil  Pridať Ambrobene do zoznamu priateľov
Z pohľadu fyziky- Z čista jasna sa nabrala energia, na základe ktorej podľa vzorca E=mc2 vznikla hmota. Tá hmota bol prvotný vesmír... potom veľký tresk, začalo sa to rozpínať

Nech skúmame ako skúmame, na začiatku sa muselo stať niečo neprirodzené... pretože z ničoho nemohlo vzniknúť niečo na základe racionálnych poznatkov... Takže ak to aj bol Budha, alebo Alah, ale ateizmus je určite nepravdepodobný...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 175  ~  Člen od: 28 august 2011  ~  Posledná návšteva: 06 apríl 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lubomir

Odoslaný - 17 február 2012 :  14:02:18  Zobraziť profil  Pridať lubomir do zoznamu priateľov
citácia:
Z pohľadu fyziky- Z čista jasna sa nabrala energia, na základe ktorej podľa vzorca E=mc2 vznikla hmota. Tá hmota bol prvotný vesmír... potom veľký tresk, začalo sa to rozpínať

Nech skúmame ako skúmame, na začiatku sa muselo stať niečo neprirodzené... pretože z ničoho nemohlo vzniknúť niečo na základe racionálnych poznatkov... Takže ak to aj bol Budha, alebo Alah, ale ateizmus je určite nepravdepodobný...

Pôvodne zaslal Ambrobene - 16 február 2012 :  22:09:30

Je ešte jedna možnosť. Môže byť nejaký fyzikálny nadčasový systém, z ktorého energia vzniká neustále-multiversum.

Práveže Boh je veľmi nepravdepodobný, pretože sa hlása, že je všemohúci a ma nás nekonečne rád. Keby to tak naozaj bolo, ja ti garantujem, že sme spasení úplne všetci a je jedno akým spôsobom.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 381  ~  Člen od: 14 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 14 máj 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 17 február 2012 :  16:34:29  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Práveže Boh je veľmi nepravdepodobný, pretože sa hlása, že je všemohúci a ma nás nekonečne rád. Keby to tak naozaj bolo, ja ti garantujem, že sme spasení úplne všetci a je jedno akým spôsobom.

Boh je aj spravodlivy, nezabudaj. ja osobne by som nezniesla, keby nebol .
Aj u ludi sa mi hnusi nespravodlivost,dvojaky meter,nadrzanie osobam.
Co este, keby neplatilo, ze
"Boh je spravodlivy sudca, ktory dobrych odmenuje a zlych tresce."

A kedze Boh je nekonecne mudry, vie kedy ma co urobit, takze vobec ma nevzrusuje, ked niekedy netresta hned.
Sv, Faustine Jezis dokonca povedal, ze ked vidi, ze ten clovek sa naozaj neobrati, necha ho, nech si tucnie pre den porazky. To je pripad niektorych ludi,, ktori su zdravi, bohati a uspesni a pritom porusuju vsetky pravidla moralky, ktore Boh zaviedol a to vedome a dobrovolne. A pritom, ked vidia, ako sa im dari, myslia si, ze to je ich sikovnost a mudrost a ze aby sa im darilo nepotrebuju dodrziavat pravidla. Argumenty takychto ludi su potom typu- naco chodis do kostola, ved si chory ,deti sa ti na skolu nedostali, manzelka ta nemiluje, atd. -a vidis, ja mam vsetko aj bez Boha.
To sa musim vzdy zasmiat

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lubomir

Odoslaný - 17 február 2012 :  16:41:33  Zobraziť profil  Pridať lubomir do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Boh je aj spravodlivy, nezabudaj. ja osobne by som nezniesla, keby nebol .
Aj u ludi sa mi hnusi nespravodlivost,dvojaky meter,nadrzanie osobam.
Co este, keby neplatilo, ze
"Boh je spravodlivy sudca, ktory dobrych odmenuje a zlych tresce."

A kedze Boh je nekonecne mudry, vie kedy ma co urobit, takze vobec ma nevzrusuje, ked niekedy netresta hned.
Sv, Faustine Jezis dokonca povedal, ze ked vidi, ze ten clovek sa naozaj neobrati, necha ho, nech si tucnie pre den porazky. To je pripad niektorych ludi,, ktori su zdravi, bohati a uspesni a pritom porusuju vsetky pravidla moralky, ktore Boh zaviedol a to vedome a dobrovolne. A pritom, ked vidia, ako sa im dari, myslia si, ze to je ich sikovnost a mudrost a ze aby sa im darilo nepotrebuju dodrziavat pravidla. Argumenty takychto ludi su potom typu- naco chodis do kostola, ved si chora ,deti sa ti na skolu nedostali, muz ta nemiluje, atd. -a vidis, ja mam vsetko aj bez Boha.
To sa musim vzdy zasmiat

Pôvodne zaslal radar - 17 február 2012 :  16:34:29

Ja som písal o tom, že keby je Boh naozaj taký ako tvrdíte, zlo by neexistovalo, pretože sa bavíme o nekonečných pojmoch. A navyše by od nás nevyžadoval to, čím sám neprešiel.

radar

Odoslaný - 17 február 2012 :  16:45:24  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov

citácia:
Ja som písal o tom, že keby je Boh naozaj taký ako tvrdíte, zlo by neexistovalo, pretože sa bavíme o nekonečných pojmoch. A navyše by od nás nevyžadoval to, čím sám neprešiel.

No on nas nechcel mat za otrokov, preto nam dal slobodnu volu, my sme si vyvolili zlo, nie on. A on nam bol vo vsetkom podobny, prezil to, co my, bol pokusamy,atd. Ale uznavam, ze su to tajomne skutocnosti. proste ,ak by si pochopil Boha, uz by to nebol Boh. Musis sa s tym zmierit, ze ludsky rozum na Boha nestaci.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lubomir

Odoslaný - 17 február 2012 :  17:03:20  Zobraziť profil  Pridať lubomir do zoznamu priateľov
citácia:

citácia:

No on nas nechcel mat za otrokov, preto nam dal slobodnu volu, my sme si vyvolili zlo, nie on. A on nam bol vo vsetkom podobny, prezil to, co my, bol pokusamy,atd. Ale uznavam, ze su to tajomne skutocnosti. proste ,ak by si pochopil Boha, uz by to nebol Boh. Musis sa s tym zmierit, ze ludsky rozum na Boha nestaci.

Pôvodne zaslal radar - 17 február 2012 :  16:45:24

No on to mohol urobiť tak, aby nám slobodnú vôľu zachoval s tým, aby sme konali len dobro. Veď je všemohúci a má nás nekonečne rád :-)

Ježiš mal aj božskú vôľu, čiže nebol nám podobný.

Podľa tvojej definície otroka je potom otrok aj Ježiš, veď mal ovplyvnenú slobodnú vôľu.

radar

Odoslaný - 17 február 2012 :  17:12:49  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
No on to mohol urobiť tak, aby nám slobodnú vôľu zachoval s tým, aby sme konali len dobro. Veď je všemohúci a má nás nekonečne rád :-)

To su tie tajomne Bozie cesty.Mohol to tak urobit, ako pises. Ale podla mna by som bola ako otrok. Nemala by som moznost vyberu. Ta je vtedy, ked sa mozes rozhodnut mat rad niekoho alebo nemat. A ty sa slobodne rozhodnes. Ak by sme nevedeli nic ine,iba milovat niekoho, bez moznosti si vybrat, to by nebolo slobodne.

citácia:
Ježiš mal aj božskú vôľu, čiže nebol nám podobný.

V tomto nie, alebo bol to aj pravy clovek. Tam nam bol podobny,Bozska vola nepomahala jeho ludskej prirodzenosti vsetko znasat lahsie, alebo len predstierat utrpenie. Vsetko za mna teba, kazdeho absolvoval. Aby nikto nemohol povedat, ze ho Jezis nemiloval.
citácia:
Podľa tvojej definície otroka je potom otrok aj Ježiš, veď mal ovplyvnenú slobodnú vôľu.

Nie, nasa slobodna vola, cize aj Jezisova spociva v tom, ze sa mozez slobodne rozhodnut milovat ho, ci nie.

lubomir

Odoslaný - 17 február 2012 :  18:30:38  Zobraziť profil  Pridať lubomir do zoznamu priateľov
"To su tie tajomne Bozie cesty.Mohol to tak urobit, ako pises. Ale podla mna by som bola ako otrok. Nemala by som moznost vyberu. Ta je vtedy, ked sa mozes rozhodnut mat rad niekoho alebo nemat. A ty sa slobodne rozhodnes. Ak by sme nevedeli nic ine,iba milovat niekoho, bez moznosti si vybrat, to by nebolo slobodne."

Nebola by si otrok, pretože podstata by bola iná. Čiže sama si napísala, že to tak mohol urobiť. Ale neurobil, čiže nás nemôže mať nekonečne rád. Dokonca by som povedal, že obyčajný človek môže pociťovať viac lásky.

"V tomto nie, alebo bol to aj pravy clovek. Tam nam bol podobny,Bozska vola nepomahala jeho ludskej prirodzenosti vsetko znasat lahsie, alebo len predstierat utrpenie. Vsetko za mna teba, kazdeho absolvoval. Aby nikto nemohol povedat, ze ho Jezis nemiloval."

Podľa Biblie bol Bohočlovek. Čiže trpel ako človek, ale vôľu mal silnejšiu. Takže v skutočnosti prešiel tým, čím prechádza človek len asi na 50%
Čiže mal výhodu oproti nám.

"Nie, nasa slobodna vola, cize aj Jezisova spociva v tom, ze sa mozez slobodne rozhodnut milovat ho, ci nie."

Ale Ježiš mal aj božskú vôľu, čiže slobodne sa nerozhodoval.

rudy

Odoslaný - 17 február 2012 :  19:33:28  Zobraziť profil  Pridať rudy do zoznamu priateľov
Radar, myslím, že s lubomirom škoda strácať čas. On si hľadá zámienky, aby nemusel Boha uznať. Preto tu píše, že Boh mohol stvoriť človeka slobodného s tým, aby sme konali len dobro. To je, akoby mohol stvoriť kocku, ktorá by bola guľou. Zjavný oxymoron. Alebo píše, o fyzikálnom nadčasovom systéme. Keď má byť fyzikálny (hmotný), nemôže byť nadčasový, pretože hmota nutne existuje v čase. Teda ďalší oxymoron. Zjavne ide proti logike. A tak sám sa zamotáva a pripúšťa vo svojom myšlienkovom svete aj nelogizmy, keď napr. byť znamená nebyť a pod. Aj to, čo napísal o Kristovi a jeho 50% - nej vôli je samozrejme nepochopenie katolíckej náuky o dvoch vôľach v Kristovi atď, atď, atď...
Človek, ktorý nechce, ten nebude veriť, aj keby sa pred ním udial rovno zázrak. Ani Ježiš nerobil zázraky, keď videl nevieru.
Takže...škoda strácať čas.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 286  ~  Člen od: 15 február 2010  ~  Posledná návšteva: 17 apríl 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lubomir

Odoslaný - 17 február 2012 :  19:44:54  Zobraziť profil  Pridať lubomir do zoznamu priateľov
"Radar, myslím, že s lubomirom škoda strácať čas. On si hľadá zámienky, aby nemusel Boha uznať. Preto tu píše, že Boh mohol stvoriť človeka slobodného s tým, aby sme konali len dobro. To je, akoby mohol stvoriť kocku, ktorá by bola guľou. Zjavný oxymoron. Alebo píše, o fyzikálnom nadčasovom systéme. Keď má byť fyzikálny (hmotný), nemôže byť nadčasový, pretože hmota nutne existuje v čase. Teda ďalší oxymoron. Zjavne ide proti logike. A tak sám sa zamotáva a pripúšťa vo svojom myšlienkovom svete aj nelogizmy, keď napr. byť znamená nebyť a pod. Aj to, čo napísal o Kristovi a jeho 50% - nej vôli je samozrejme nepochopenie katolíckej náuky o dvoch vôľach v Kristovi atď, atď, atď...
Človek, ktorý nechce, ten nebude veriť, aj keby sa pred ním udial rovno zázrak. Ani Ježiš nerobil zázraky, keď videl nevieru.
Takže...škoda strácať čas. "

Prečo zavádzaš a špiníš si do úst ? Práveže vy idete proti logike, mňa len zaujíma, že prečo uvažujete tak, ako uvažujete.
Samozrejme, že pokiaľ je Boh VŠEMOHÚCI, dokáže stvoriť aj kockatú guľu, aj štvorcový obdĺžnik. Predsa všemohúcnosť=neohraničenosť.
Keď vám to vyhovuje, tak je všemohúci, a keď nevyhovuje, tak si nájdete vždy nejakú výhovorku.

Čo je to hmota ? Stuhnutá energia. Prečo by tá energia nemohla byť v nejakej inej forme ? A ako inak to mám nazvať, ako fyzikálny systém ? Veď hranice fyziky sa posúvajú, už máme aj kvantovú, ktorá pravdepodobne zasahuje aj do niečoho vyššieho, ako náš vesmír...a stále je to fyzika.

Ďaľšia vec, práveže to, čo som písal bolo veľmi trefné, samozrejme, že ty si len myslýš, že tomu chápeš. V podstate si tak zamotaný v tých rečičkách ohľadom lásky a všemohúcnosti, že si protirečíš x krát.

radar

Odoslaný - 18 február 2012 :  14:30:49  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Takže...škoda strácať čas.

Toto ma velmi oslovilo, rudy.Az takym sposobom,ako ked mi chce Boh povedat nieco cez cloveka.Vdaka.

Previous Topic: Apokalypsa v Japonsku Téma Next Topic: Morálka vojny  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06