Všetky fóra
 Duchovná časť
  Duchovný život
   Neviem ako to nazvat, ale obchadza ma z toho hroza |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 19:54:40
|
Udavacstvo je zvratenost
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2012 : 22:34:07
|
Múdrejšie by bolo sa k predch.debate nevyjadrovať, takže sa dopredu ospravedlňujem za vstup. Vidím, že ste sa zasa od prítomnosti psa v kostole dostali na úplne inú tému resp. skôr hádku - konieckoncov tak ako obyčajne. Pre mňa z toho vyplýva jediné poučenie: som rada že nie som katolík. Úprimne vás všetkých zdravím a nikdy viac. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 31 ~
Člen od: 19 január 2012 ~
Posledná návšteva: 31 január 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2012 : 00:27:06
|
Racio, ja tu nevidim ziadnu hadku iba zapalistu vymenu nazorov. Chyba nie je vo vysielači, ale v prijímači.  |
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2012 : 15:53:46
|
citácia: ja keby som niečo vyviedla, isla by som sa sama udať. Pôvodne zaslal mortinia - 31 január 2012 : 19:33:48
Pokánie za svoje hriechy si môžete stanoviť aj sama a oveľa zmysluplnejšie, mortina. Nemusíte preto hneď zaťažovať štátny rozpočet na svoje uväznenie. Spravte si napr. opatrovateľský kurz (asi za 200 Eur), a potom ponúknite svoje služby – opatrovanie babičiek, na pár mesiacov zadarmo – to bude vaše pokánie. To opatrovanie je často dosť ťažká práca. (A asi hneď by som aj niečo pre vás mal ).
citácia: tu nepletťe kresťanstvo a lásku. Pôvodne zaslal mortinia - 31 január 2012 : 19:33:48
To by ste sa možno divila. Ale tieto veci, láska a kresťanstvo, sú medzi sebou dosť často spletené. A ak budete milovať, to budete v stave, že pre toho svojho muža by ste aj život položila, a keby mu chcel niekto ublížiť, ponúknete mu radšej svoj život. Ale zatiaľ sú pre vás tieto veci asi nepochopiteľné.
citácia: no celý svet ju považuje za hlupaňu.. Pôvodne zaslal mortinia - 31 január 2012 : 19:33:48
A to je pre nás jeden z ukazovateľov, že je to niečo správneho. Ale ak svet niečo chváli, treba spozornieť. - Známe pravidlo, nikto vám ho ešte nepovedal?
citácia: Nepovyšujte manželstvo nad Boha, Pôvodne zaslal mortinia - 31 január 2012 : 19:33:48
A kde ho povyšujem nad Boha. Boh povýšil manželstvo sám dosť vysoko, aj nad vás a všetky štátne zákony.
citácia: zdá sa mi, že tu montujete tu nejaká svoje zvrhlé stredoveké predstavy, Pôvodne zaslal mortinia - 31 január 2012 : 19:33:48
Stredovek je do veľkánskej miery práve o kresťanstve. Vtedy konečne začalo vládnuť. Ale potom prišli humanisti, osvietenci, a už to išlo dolu vodou. A vy ste pod tou vodou hlboko utopená, ako stále dávate na všeobecnú známosť.
Treba vás dať do stredoveku. Mal by vás niekto uniesť na svoj hrad. Taký romantický únos, to by sa vám určite aj páčilo 
|
Počet príspevkov: 86 ~
Člen od: 07 január 2012 ~
Posledná návšteva: 07 február 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2012 : 16:34:16
|
už ani neviem, či mám reagovať.. uvedomne si rytier, že mňa nezlomíte.
Neviem, či ste si toho vedomý, ale keby po mne vyhlásili pátranie, zaťažila by som ovela viac štátnu pokladnicu ako keby som sa isla sama udať. Nesnažte sa prekrúcať moje slová rytier. Napísala som , že manželky mafiánov sa viac boja cappov, jak zákona, boja sa ich viac ako čohokovek iného na svete. Ich strach preto nemôžete miešať s kresťanskou láskou.
všade to manželstvo povyšujete nad Boha, chýba vám pokora. Myslíte si, že manželstvo je len taký uzavretý inštitút, taký uzavretý kruh, kde sa môže robiť čo sa chce? Kde môžete obchádzať Božie zákony? Mýlite sa.
Romantický únos si nechajte pre seba... Iba šibnutej by sa páčilo byť unesená. Rytier - nežijeme v 15 storočí. Odporúčam vám rýchlo sa vrátiť do roku 2012. |
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 február 2012 : 19:39:19
|
citácia: Neviem, či ste si toho vedomý, ale keby po mne vyhlásili pátranie, zaťažila by som ovela viac štátnu pokladnicu ako keby som sa isla sama udať. Pôvodne zaslal mortinia - 01 február 2012 : 16:34:16
Ten váš intelekt, mortina. Pre opatrovanie nejakej babičky nie je podmienkou nezvestnosť, kľudne môžete informovať svojich príbuzných.
citácia: boja sa ich viac ako čohokovek iného na svete. Ich strach preto nemôžete miešať s kresťanskou láskou. Pôvodne zaslal mortinia - 01 február 2012 : 16:34:16
A ja hovorím, že to nemusí byť vždy tak, tiež nie každý mafián ma takú moc a organizáciu, nič by sa jej nestalo, keby udala, mala by dobrú ochranu. Často je to len láska. Láska k manželovi, vec, ktorú vy nepoznáte. Ale dúfam, že ste takej lásky schopná. Hoci to vyzerá že nie, ale robím si nádej.
citácia: všade to manželstvo povyšujete nad Boha, chýba vám pokora. Pôvodne zaslal mortinia - 01 február 2012 : 16:34:16
Ukážte potom kde to píšem! Mýlite sa. Naopak, píšem - Boh je aj nad manželstvom, ale manželstvo je nad štátnymi zákonmi. Mám pred sviatosťou manželstva pokornu úctu. Ale že zrovna vy spomínate pokoru, vy taký symbol nadutosti, pýchy a ešte niečoho.
citácia: Romantický únos si nechajte pre seba... Iba šibnutej by sa páčilo byť unesená. Rytier - nežijeme v 15 storočí. Odporúčam vám rýchlo sa vrátiť do roku 2012. Pôvodne zaslal mortinia - 01 február 2012 : 16:34:16
Odpradávna o takom niečom mnohé dievčatá snívajú – únos z lásky. A to sú práve často dievčatá veľmi milé, dobré, romantické, proste ako má dievča byť 
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 február 2012 : 20:08:37
|
Odpradávna o takom niečom mnohé dievčatá snívajú – únos z lásky. A to sú práve často dievčatá veľmi milé, dobré, romantické, proste ako má dievča byť
Ak by si uniesol mortiniu , na druhy den by si s radostou zaplatil tomu , kto by si ju vzal spat |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 03 február 2012 : 21:14:02
|
|
|
Odoslaný - 04 február 2012 : 15:24:05
|
citácia: .... Spravte si napr. opatrovateľský kurz (asi za 200 Eur), a potom ponúknite svoje služby – opatrovanie babičiek, na pár mesiacov zadarmo – to bude vaše pokánie. To opatrovanie je často dosť ťažká práca. (A asi hneď by som aj niečo pre vás mal ). Pôvodne zaslal rytier - 01 február 2012 : 15:53:46
Ešte mi nedá - ach rytier rytier.. Na východe slovenska jej úplne normálne, že tu doopatrujeme starých a chorých, babičky, dedov, strýkov, tety.. je to normálne, nie je to žiaden trest, o tom tu ani nediskutujeme, proste nie je o čom diskutovať.. Nikto nevraví, že je to lahké, ale nie je to nemožné - a vonkoncom to nie je trest. Ak niekoho na opatrovanie máte, nedajte sa zahanbiť, postavte sa na nohy a pustite sa do opatrovania! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 február 2012 : 19:39:45
|
citácia: Ak by si uniesol mortiniu , na druhy den by si s radostou zaplatil tomu , kto by si ju vzal spat Pôvodne zaslal amerika1 - 03 február 2012 : 20:08:37
Tak to áno, tomu celkom aj verím  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 február 2012 : 19:56:53
|
citácia: Na východe slovenska jej úplne normálne, že tu doopatrujeme starých a chorých, babičky, dedov, strýkov, tety.. je to normálne, nie je to žiaden trest, Pôvodne zaslal mortinia - 04 február 2012 : 15:24:05
Veď áno. Lenže mnohé také menšie rodinky s ochrnutou babičkou by pomocníčku uvítali, niekedy nestíhajú alebo chcú si niekedy aj odpočinúť. Dostali by ste ubytovanie a stravu. A trest to možno nie je, ale vy si to ako pokánie za svoje hriechy uložiť môžete. Je lepšie niekomu takto zmysluplne pomáhať než chodiť do vazenia. Budete dávať injekcie, lieky, kŕmiť, napájať, umývať, čistiť, prebaľovať, hovienka utierať, naťahovať sa s ňou - dávať na invalidný vozík, premiestňovať, potom tiež meniť babičke polohu každé dve hodiny, aby nedostala preležaniny, a to aj v noci, takže každé dve hodiny budete v noci vstávať. Po troch mesiacoch takej roboty budete zmorená, ale budete mať aspoň dobrý pocit, že ste robila dobré skutky.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 február 2012 : 20:42:33
|
K téme a fotkám,
myslím že všetko tohto druhu čo pochádza z amerického kontinentu ma nejak neprekvapuje. Rúhanie, znesvätenie, hulvátstvo či dokonca kacírstvo. Farár a biskup čo to povolili sú zrelí na koberček pred cirkevný súd alebo dokonca na exkomunikáciu. Či? |
Počet príspevkov: 123 ~
Člen od: 21 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 20 december 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 február 2012 : 22:39:59
|
uvedomte si, že raz možno budete takú pomoc potrebovať vy, že možno vás bude niekto prebalovať.. Ak teraz pomôžete, bude vám pomožené.. tomu verte. "taká menšia rodinka" ?? no od toho sú rodiny - aby si pomáhali, ak jeden nevládze, príde druhý.. nehádžte vaše povinnosti na niekoho iného rytier.. Aj tak sa im nevyhnete. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 február 2012 : 00:28:35
|
citácia: nežijeme v 15 storočí. Pôvodne zaslal mortinia - 01 február 2012 : 16:34:16
citácia: únos z lásky. Pôvodne zaslal amerika1 - 03 február 2012 : 20:08:37
Říkáte 15. století. A říkáte únos. Dáme tedy z 15. století na ukázku jeden pěkný únos:
http://www.youtube.com/watch?v=J9J2Llf6GxY&feature=youtu.be
 |
Krajina: Czech Republic ~
Počet príspevkov: 77 ~
Člen od: 29 december 2011 ~
Posledná návšteva: 07 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 február 2012 : 08:20:56
|
únos zneplatňuje manželstvo |
Počet príspevkov: 606 ~
Člen od: 28 október 2011 ~
Posledná návšteva: 05 apríl 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 február 2012 : 09:15:41
|
Nie je náhodou za únos aj exkomunikácia? |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 február 2012 : 16:46:40
|
citácia: Nie je náhodou za únos aj exkomunikácia? Pôvodne zaslal Reconquistador - 09 február 2012 : 09:15:41
záleží od toho kto unáša a za akým úmyslom.
slovné spojenie "únos z lásky" je totiž blbosť. Vhodné spojenie akurát tak do rozprávok. Bud niekoho unášate (obmedzujete jeho osobnú slobodu) alebo niekoho milujete.. Ak ten nikto s vami ide dobrovolne, nejde o únos. Každopádne - áno - únos za účelom manželstva je zneplatnujúca prekážka v zmysle CIC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 február 2012 : 09:27:14
|
Niektoré fóra sú tu zvláštne. Začne sa diskusiou čo je to "narážení" a končí to abruským národným jedlom. Šokujúce fotky, rúhanie je slabé slovo, vhodnejšie je modloslužba. |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 február 2012 : 23:13:54
|
Pánové, myslím si, že to, že ani kněží nevnímají vysokou posvátnost mše, ten nechal na tom nejposvátnějším místě ležet psy, pro mě je i jeden z mnoha náznaků, že ta moderní mše NOM je špatná, je silně prosáklá protestantizmem. Myslím si, že kdyby byla mše jen v osvědčeném Tridentu, každý by tu posvátnost vnímal. Z Tridentu posvátnost vyzařuje tak moc, že si troufám až říci, že by každý kněz už i tu samou myšlenku, jak by na mši kolem oltáře ležela smečka psů, pokládal za hříšnou. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 február 2012 : 23:15:30
|
citácia: Nie je náhodou za únos aj exkomunikácia? Pôvodne zaslal Reconquistador - 09 február 2012 : 09:15:41
Ne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 február 2012 : 23:50:12
|
citácia: Bud niekoho unášate (obmedzujete jeho osobnú slobodu) alebo niekoho milujete.. Pôvodne zaslal mortinia - 09 február 2012 : 16:46:40
Jo holka, to se u muže dá spojit a také spojuje, miluje tě velmi, ale osobní svobodu ti nedopřeje, právě proto, že tě tak moc miluje. Ale to asi nepochopíš 
A většinou se do svého únosce dívka časem zamiluje, to je docela známá věc
A když tě pak po únosu na chvíli pustí, a pak se za něj vdáš, už je to zase věc, která dělá manželství platné, i když tomu předcházel únos. Manželství by bylo neplatné jen pokud bylo uzavřeno v době, kdy si muž tu dívku držel ve své moci (unesenou na svém hradě), ale i to se stávalo.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 18:31:15
|
citácia: Po anglicky sa ministrant povie altar boy (doslova oltarny chlapec), nazov tejto temy by mohol byt altar dog. Pozrite coho sme sa dockali. Na fotografiach je "otec" Ray Snipes, ktory posobi v kostole Panny Marie Guadalupskej v meste Mission, Texas, USA. Zo svojich 13 psov si vybral styroch, ci piatich aby ho doprevadzali, obliekol ich do akychsi ruch, aby zdoraznil, ze ich vnima ako akolytov. Prvy obrazok ho zachytava ako rozdava sv. prijimanie, druhy ako kaze pocas Novorocnej omse. Dalsi obrazok ukazuje ako mu psi "asistuju" pri oltari a na poslednom ho namiesto ministartov vyprevadzaju z kostola. Podobnu prax zavadza aj "otec" Donald Buhr, z kostola Njasvatejsieho krizav meste Baden, Missouri, USA.   Ako nazvat toto pocinanie? Ruhanie sa mi nezda dost vystizne... Mimochodom, biskupom prveho je Daniel Flores a druheho arcibiskup James CarlsonPôvodne zaslal Mato - 27 január 2012 : 16:19:08
Toto ajtak nie je katolicka omsa. Jedna sa o nejaku svatokradeznu performanciu na NOM (ktory sam osebe je sacrilegium). Dotycny "predseda" aj veriaci namiesto milosti z omse, nabrali akurat tak poskvrny na nedovolenom obrade. Rubriky NOM su fakt elasticke, natolko elasticke, az sa daju napasovat aj na barsjaku bezboznost.
Pritomni hresia tazko zo zavinenej neznalosti toho, co nalezi k dostojnemu spritomneniu kalvarskej obety, s ktorou musia sami spoluobetovat, inak nebrali ucast na milostiach omse, ale na diablovej slavnosti. Minimalne tazko hresi dotycny preceda, z titulu svojho uradu nie je exkulpovatelny, bud ma mat jasno vo svojich stavovskych povinnostiach v tom najzakladnejsom, kvoli comu vraj svatenia prijal, alebo sa nemal do tohto posvatneho uradu vtierat. Keby aj teoreticky konsekroval platne, tym horsie pre neho, lebo len co zmnozuje svatokradeze. A hentie veriace ovce sa na tomto divadle este aj zabavaju. Vsak okej, jakozto divadlo je to hodne zabavy.
U nas nasich rodicov vychovavali napriklad aj taketo nabozenske knizky:

Je tam jedna pekna kapitolka

aj so sumarnym poucenim, zrozumitelnym aj pre "menej chapavych ucnovkarov":

Takto to bejvavalo, a chran Boh, aby tomu tak bolo aj dnes v modernej liturgii! Nech si pekne kazdy zasluzi svoje - poctive omse poctivu odmenu milosti, diablofiloidne omse zase svoju zasluzenu odmenu pekelnu.
|
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 04 september 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 február 2012 : 20:54:39
|
citácia: citácia: Bud niekoho unášate (obmedzujete jeho osobnú slobodu) alebo niekoho milujete.. Pôvodne zaslal mortinia - 09 február 2012 : 16:46:40 Jo holka, to se u muže dá spojit a také spojuje, miluje tě velmi, ale osobní svobodu ti nedopřeje, právě proto, že tě tak moc miluje. Ale to asi nepochopíš  A většinou se do svého únosce dívka časem zamiluje, to je docela známá věc A když tě pak po únosu na chvíli pustí, a pak se za něj vdáš, už je to zase věc, která dělá manželství platné, i když tomu předcházel únos. Manželství by bylo neplatné jen pokud bylo uzavřeno v době, kdy si muž tu dívku držel ve své moci (unesenou na svém hradě), ale i to se stávalo. Pôvodne zaslal kostelnik - 22 február 2012 : 23:50:12
Kostelnik si myslí, že u každého uneseného funguje Stockholmský syndróm   Kostelnik, nejak sa vam nedarí vytočiť ma.. celkom funny.. tak velmi sa snažíte a nič!!   |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 marec 2012 : 09:47:17
|
pripajam sa k poburenym. miesto ministrantov siel po boku so psami. mne to prislo neuctive. psy by mna samu stale rozptylovali. uz dost, ze sa na sv. osmi clovek nedostatocne venuje Bohu pri vsetkom, co v hlave a srdci ma, nieto este, ked tam takato atrakcia odvadza ich pozornost.
neviem si predstavit, ze by som do takeho kostola prisla s detmi....darmo potom detom vysvetlovat, ze ideme na sv.omsu za Jeziskom....
som rada, ze som sa o tom dozvedela.....nemyslim, ze je to ociernovanie Cirkvi. praveze, upozorni sa na nejaky problem a pre nas nespokojnych, smutnych to moze byt povzbudenim k modlitbe. nie? :) |
Počet príspevkov: 29 ~
Člen od: 06 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 10 marec 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|