|
Odoslaný - 17 december 2011 : 11:14:44
|
Asi tu nikto nebude, čo by dokázal pomôcť, ale skúsim:
Niekto, jednému môjmu priateľovi tvrdí, že kresťania začali jesť bravčové mäso až niekedy v priebehu stredoveku, že prv nejedli. Potreboval by som preto nejaký dôkaz – dobový písomný záznam, ktorý by svedčil, že jedli aj prv. Takže nejaký záznam zo 4. – 5. storočia. Máte niekto niečo?
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 91 ~
Člen od: 16 december 2011 ~
Posledná návšteva: 20 marec 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 11:49:48
|
je tu viac dovodov bravcove masov sa v minulosti povazovalo za neciste z dovodu ze prasata zjedie vsetko ci im das, zidia, moslimovia dodnes nejedia bravcovinu, a prasata sa v minulosti pouzivali ako lovecke zvierata- teda ako dneska psy, a zjedol by si psa?bravcove masov sa v minulosti povazovalo za neciste z dovodu ze prasata zjedie vsetko ci im das, zidia, moslimovia dodnes nejedia bravcovinu, a prasata sa v minulosti pouzivali ako lovecke zvierata- teda ako dneska psy, a zjedol by si psa?mozno ked o sto rokov nahradia psov ako domace zvierata roboty bude z nich pochutka nielen pre ciganov :D a dakto sa spyta mozno ze ci jedli pred sto rokmi psov :D |
TOTUS TUUS (motto bl. Jana Pavla II)
|
Počet príspevkov: 261 ~
Člen od: 02 november 2011 ~
Posledná návšteva: 16 december 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 11:58:57
|
Nikdy som o tom nepočul. A čo keby si dôkaz od neho žiadal ty? On predsa prišiel s tým tvrdením, tak nech ho niečím serióznym podloží. |
Počet príspevkov: 721 ~
Člen od: 25 marec 2011 ~
Posledná návšteva: 30 január 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 12:16:38
|
citácia: je tu viac dovodov bravcove masov sa v minulosti povazovalo za neciste z dovodu ze prasata zjedie vsetko ci im das, zidia, moslimovia dodnes nejedia bravcovinu, a prasata sa v minulosti pouzivali ako lovecke zvierata- teda ako dneska psy, a zjedol by si psa?bravcove masov sa v minulosti povazovalo za neciste z dovodu ze prasata zjedie vsetko ci im das, zidia, moslimovia dodnes nejedia bravcovinu, a prasata sa v minulosti pouzivali ako lovecke zvierata- teda ako dneska psy, a zjedol by si psa?mozno ked o sto rokov nahradia psov ako domace zvierata roboty bude z nich pochutka nielen pre ciganov :D a dakto sa spyta mozno ze ci jedli pred sto rokmi psov :D Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 11:49:48
Z toho mi vychádza, že Boh by mal podľa Starého Zákona (ak ej teda stále ten istý Boh) okamžite Cigánov zabiť. |
Počet príspevkov: 381 ~
Člen od: 14 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 14 máj 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 12:36:25
|
Inak vlastne už samotné Sv. Písmo píše o zrušení zákazu jesť mäso "nečistých zvierat" - Skutky apoštolov, 10. kapitola. Takže máš zdroj priamo z 1. storočia. |
Počet príspevkov: 721 ~
Člen od: 25 marec 2011 ~
Posledná návšteva: 30 január 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 12:37:11
|
majo mas to po vsetkych historickych knizkach, Biblii a googli :D
a lubomir, Boh nikdy nezakazoval jesť psy  |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 12:44:28
|
citácia: majo mas to po vsetkych historickych knizkach, Biblii a googli :D a lubomir, Boh nikdy nezakazoval jesť psy  Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 12:37:11
Ja viem, ja som tým len chcel povedať, ako je celé kresťanstvo, vrátane katolíkov nekonzistentné. Raz tvrdia, že Boh je absolútny a je stále ten istý a o 2000 majú o ňom úplne iný obraz.
Raz za niečo zabije,a lebo potrestá a o niekoľko tisícročí to toleruje. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 12:48:51
|
citácia: citácia: majo mas to po vsetkych historickych knizkach, Biblii a googli :D a lubomir, Boh nikdy nezakazoval jesť psy  Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 12:37:11 Ja viem, ja som tým len chcel povedať, ako je celé kresťanstvo, vrátane katolíkov nekonzistentné. Raz tvrdia, že Boh je absolútny a je stále ten istý a o 2000 majú o ňom úplne iný obraz. Raz za niečo zabije,a lebo potrestá a o niekoľko tisícročí to toleruje. Pôvodne zaslal lubomir - 17 december 2011 : 12:44:28
Boh nieje vrah, Boh je sudca a preto ani zidia v podstate neveria v Boha a Bohu lebo Boh je aj Ježiš a Boh povedal zidom ze im poslal mesiasa a oni mu neuverili, keby verili tak by verili ze im poslal Jezisa ako vykupitela, aj preto sa pise ze len 140 000 z kmenov izraela sa dostane do nebeskeho kralovstva |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 12:57:14
|
citácia: citácia: citácia: majo mas to po vsetkych historickych knizkach, Biblii a googli :D a lubomir, Boh nikdy nezakazoval jesť psy  Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 12:37:11 Ja viem, ja som tým len chcel povedať, ako je celé kresťanstvo, vrátane katolíkov nekonzistentné. Raz tvrdia, že Boh je absolútny a je stále ten istý a o 2000 majú o ňom úplne iný obraz. Raz za niečo zabije,a lebo potrestá a o niekoľko tisícročí to toleruje. Pôvodne zaslal lubomir - 17 december 2011 : 12:44:28 Boh nieje vrah, Boh je sudca a preto ani zidia v podstate neveria v Boha a Bohu lebo Boh je aj Ježiš a Boh povedal zidom ze im poslal mesiasa a oni mu neuverili, keby verili tak by verili ze im poslal Jezisa ako vykupitela, aj preto sa pise ze len 140 000 z kmenov izraela sa dostane do nebeskeho kralovstva Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 12:48:51
Pozri sa...viera je len viera, viera nemá ani racionálne opodstatnenie, nakoľko ide proti určitým zákonitostiam. Ježiš Kristus je len legenda takisto ako aj tie príbehy okolo neho. Tým ale netvrdím, že ako historická postava neexistoval. Väčšina tých príbehov má skutočný základ, ale všetko okolo toho, sú len výmysly. Takých príbehov, kazateľov, liečiteľov bolo v minulosti kopec a aj z ježišovej doby.
Kresťanstvo je židovská sekta a Judaizmus je tiež sekta, pretože tie príbehy sú len okopírované z iných náboženstiev. Tým chcem povedať to, že takisto ako by si ty teraz neprešiel na nejaké náboženstvo, ktoré by vychádzalo z kresťanstva (sekta) takisto židia neprešli z Judaizmu na Kresťanstvo ( z ich pohľadu sekta).
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 13:16:50
|
ale zidia presli na krestanstvo, velmi vela zidov preslo na krestanstvo, ale ty ktorým to krestanstvo nevyhovovalo ci u zpolitickych alebo mocenskych dovodov na nho nepresli |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 13:19:21
|
citácia: ale zidia presli na krestanstvo, velmi vela zidov preslo na krestanstvo, ale ty ktorým to krestanstvo nevyhovovalo ci u zpolitickych alebo mocenskych dovodov na nho nepresli Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 13:16:50
Takisto mnohým to z mocenského hľadiska vyhovovalo, tak na Kresťanstvo prešli. A nielen Židia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 13:22:55
|
ale tych bolo ovela menej ako tych ktory presli lebo uverili, krestanstvo nieje nahrada judaizmu, je to len pokracovanie |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 13:28:01
|
citácia: ale tych bolo ovela menej ako tych ktory presli lebo uverili, krestanstvo nieje nahrada judaizmu, je to len pokracovanie Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 13:22:55
" tych bolo ovela menej ako tych ktory presli lebo uverili"
Naivita. Na kresťanstvo sa zväčša prechádzalo násilím a niekedy sa stalo, že panovník z mocenského hľadiska na Kresťanstvo prešiel (v našich končinách) a ľudí postupne pokresťančili, hoci to tiež nebolo úplne nenásilne.
"krestanstvo nieje nahrada judaizmu, je to len pokracovanie" Odklon môžeme označiť aj ako pokračovanie, pretože pri tomto porkačovaní sa radikálne zmenilo učenie a všetko okolo toho. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 13:43:01
|
nezmenilo sa ale stare sa nahradilo novym pricom stare ostalo v celkom povodnom znení |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 16:38:50
|
citácia: nezmenilo sa ale stare sa nahradilo novym pricom stare ostalo v celkom povodnom znení Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 13:43:01
Ja netvrdím, že Nový Zákon úplne zrušil SZ. On ho len doplnil a niektoré veci zmenil. Čiže automaticky ide o nové učenie, vychádzajúce zo starého, čiže ide tak či tak o sektu. Ale sekta neznamená hanlivé označenie ako si niektorí myslia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 16:49:19
|
ale sekty si vytvaraju ludia a krestanstvo vytvoril Boh ale o tom ta asi presviedcat nebudem lebo to nema vyznam kedze v neho veveris  |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 16:53:49
|
citácia: ale sekty si vytvaraju ludia a krestanstvo vytvoril Boh ale o tom ta asi presviedcat nebudem lebo to nema vyznam kedze v neho veveris  Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 16:49:19
Keby ho vytvoril Boh, ako tvrdíš, tak by sa aj rozširovalo pokojne, nenásilne, čo sa nestalo. Keby ho vytvoril Boh, určite by k tomu nepotreboval vývoj od judaizmu.
Pretože tvrdíte, že Boh je absolútny, ale o jeho činoch hovoríte ako o relatívnych. Raz za niečo niekoho zabije a potom o niekoľko tisíc rokov to rešpektuje a neplatí to, čo povedal. Tvrdíte, že etika je absolútna a potom nemáte problém povedať "veď bola taká doba". |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 17:09:52
|
citácia: citácia: ale sekty si vytvaraju ludia a krestanstvo vytvoril Boh ale o tom ta asi presviedcat nebudem lebo to nema vyznam kedze v neho veveris  Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 16:49:19 Keby ho vytvoril Boh, ako tvrdíš, tak by sa aj rozširovalo pokojne, nenásilne, čo sa nestalo. Keby ho vytvoril Boh, určite by k tomu nepotreboval vývoj od judaizmu. Pretože tvrdíte, že Boh je absolútny, ale o jeho činoch hovoríte ako o relatívnych. Raz za niečo niekoho zabije a potom o niekoľko tisíc rokov to rešpektuje a neplatí to, čo povedal. Tvrdíte, že etika je absolútna a potom nemáte problém povedať "veď bola taká doba". Pôvodne zaslal lubomir - 17 december 2011 : 16:53:49
to spodne to sa uz opakujes takze ti odpoviem na to vrchne Boh ho vytvoril, nie rozsiroval, to robili ludia, Boh nikoho na krestanstvo nenutil, to ludia ktorych k tomu viedla tuzba po moci+tuzba po peniazoch+pycha=diabol ,ludia ktory rozsirovali krestanstvo nasilim tak nerobili boziu volu ale ani ludia ktory ho neprijali Boha nepotesili, ale preco kazdy poukazuje na chyby, ci nieje dost krestanov od ktorych by sme sa mali ucit? ale tych si uz nevsimnes lebo ty nezodpovedaju tvojmu obrazu krestana ktory je pedofil, hriesnik, a nasilim vnucuje svoju vieru preco sa bojis Boha? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 17:14:53
|
citácia: citácia: citácia: ale sekty si vytvaraju ludia a krestanstvo vytvoril Boh ale o tom ta asi presviedcat nebudem lebo to nema vyznam kedze v neho veveris  Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 16:49:19 Keby ho vytvoril Boh, ako tvrdíš, tak by sa aj rozširovalo pokojne, nenásilne, čo sa nestalo. Keby ho vytvoril Boh, určite by k tomu nepotreboval vývoj od judaizmu. Pretože tvrdíte, že Boh je absolútny, ale o jeho činoch hovoríte ako o relatívnych. Raz za niečo niekoho zabije a potom o niekoľko tisíc rokov to rešpektuje a neplatí to, čo povedal. Tvrdíte, že etika je absolútna a potom nemáte problém povedať "veď bola taká doba". Pôvodne zaslal lubomir - 17 december 2011 : 16:53:49 to spodne to sa uz opakujes takze ti odpoviem na to vrchne Boh ho vytvoril, nie rozsiroval, to robili ludia, Boh nikoho na krestanstvo nenutil, to ludia ktorych k tomu viedla tuzba po moci+tuzba po peniazoch+pycha=diabol ,ludia ktory rozsirovali krestanstvo nasilim tak nerobili boziu volu ale ani ludia ktory ho neprijali Boha nepotesili, ale preco kazdy poukazuje na chyby, ci nieje dost krestanov od ktorych by sme sa mali ucit? ale tych si uz nevsimnes lebo ty nezodpovedaju tvojmu obrazu krestana ktory je pedofil, hriesnik, a nasilim vnucuje svoju vieru preco sa bojis Boha? Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 17:09:52
Tak ho mal rozširovať Boh pomocou osvietených ľudí, tým zlým to nemal umožniť. Potom by som povedal "ok, je to výnimočné náboženstvo" a navyše keby to Kresťanstvo nesplynulo s ostatnými náboženstvami, bol by som dvojnásobne presvedčený katolík.
Tu si trafil mimo. ja nevnímam svet čiernobielo, ja netvrdím, že Kresťania sú zlí. Ja si dokonca myslím, že väčšina kňazov to myslí úprimne a sú v podstate dobrí. Nepíš o mne, keď ma nepoznáš. Ja taktiež zastávam názor, že s tou pedofíliou to nie je až také ako sa o tom hovorí v médiách. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 17:17:46
|
Boh nic nikomu nemoze zakazat lebo ludia maju slobodnu volu a ty tych knazov asi beres len ako dobrych ludi, ale p re nas su to sprostredkovatelia Boha ktory maju moznosti ktore si ani nevies predstavit |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 17:21:08
|
citácia: Boh nic nikomu nemoze zakazat lebo ludia maju slobodnu volu a ty tych knazov asi beres len ako dobrych ludi, ale p re nas su to sprostredkovatelia Boha ktory maju moznosti ktore si ani nevies predstavit Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 17:17:46
Ale, ale... Chceš mi povedať, že Boh nemôže niekomu niečo znemožniť ? Veď v Biblii máš kopec príkladov o tom, ako niekomu niečo znemožnil, aby sa splnila jeho vôľa. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 17:22:32
|
ani jednu taku vec v Biblii nenajdes, Boh ti vzdy dava dve cesty |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 17:27:11
|
tipujem za sa zacnes ohanat mojzisom |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 17:31:45
|
citácia: ani jednu taku vec v Biblii nenajdes, Boh ti vzdy dava dve cesty Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 17:22:32
Kto Herodesovi znemožnil zabiť Ježiša ?
Kto znemožnil popravu Petra ? (vyslobodenie pomocou anjela)
Kto znemožnil ukameňovať Máriu Magdalénu ?
A takto by sme mohli pokračovať...
Všetko to znemožnil Boh prostredníctvom niekoho. Ale ako je možné, že pri rozširovaní Kresťanstva nepohol ani prstom ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 17:32:51
|
citácia: tipujem za sa zacnes ohanat mojzisom Pôvodne zaslal slavom - 17 december 2011 : 17:27:11
Vidíš ? :D Nič som nenapísal zo Starého Zákona. Ani ma to nenapadlo.
A aj keby....veď Boh je ten istý, nie ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 december 2011 : 17:36:28