|
Odoslaný - 26 október 2012 : 12:28:39
|
Počkám na Maťove vyjadrenie. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 325 ~
Člen od: 04 júl 2012 ~
Posledná návšteva: 24 november 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2012 : 14:35:50
|
citácia: Mato jasné, pozabudol som sa, a giggi zrejme nepozná Písmo a jeho : Ženy podriaďujte sa svojim mužom... nedivil by som sa tomu. (a teraz sem nabehnite všetky feministky a ukameňujte ma:))) Inak Mato veľmi by bodlo keby niekto mal trebárs s Časových úvah práve to kde sa toto rozoberalo napr. Ženská otázka alebo Žena křesťanská a pohanská, Manželství přirozené a svátostné a určite tam bolo aj niečo k Feminizmu. (ja mám iba k téme: Péče o dívčí katolický svět ) Pôvodne zaslal mino - 26 október 2012 : 12:14:10
Polopravda horsia ako loz . Ten citat ma samozrejme aj pokracovanie Ale pseudokatolicky obcesista si zasadne vyberie len to, co sa mu hodi a bude kdekoho mlatit po hlave ako zmyslov zbaveny. Obcesista je proste obcesista Takze ake to ma pokracovanie?
Muži, milujte manželky, ako aj Kristus miluje Cirkev a seba samého vydal za ňu Ef 5,25
Co samozrejme muzi robia a plnia voci zenam bezo zvysku. Lebo ziadat od zeny poslusnost to vie kazdy muz, ale milovat ju ako Kristus miluje Cirkev, to muzom uz nevonia Kristus miluje Cirkev az na kriz A my muzi ako milujeme svoje zeny? Ako Kristus Cirkev? Az na kriz? Len aby sme ,my muzi, raz neboli nemilo prekvapeni, ked pride hodina Pravdy |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2012 : 15:17:19
|
giggi samozrejme čakám aj ja na odpoveď, Písmo je to čo vraj poznáte(samozrejme predpokladám že trolliu kôpočku preskočíte) |
Počet príspevkov: 4422 ~
Člen od: 27 november 2011 ~
Posledná návšteva: 22 február 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2012 : 15:21:16
|
citácia: giggi samozrejme čakám aj ja na odpoveď, Písmo je to čo vraj poznáte(samozrejme predpokladám že trolliu kôpočku preskočíte) Pôvodne zaslal mino - 26 október 2012 : 15:17:19
Samozrejme, že poznám Bibliu. Ja som sa ale pýtala na niečo iné a niekoho iného. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2012 : 15:50:19
|
citácia: giggi samozrejme čakám aj ja na odpoveď, Písmo je to čo vraj poznáte(samozrejme predpokladám že trolliu kôpočku preskočíte) Pôvodne zaslal mino - 26 október 2012 : 15:17:19
Len preskakujte, preskakujte ,pseudotradicionalista vzdy preskoci, co sa mu nehodi Co som napisal zle? Inych obvinuje z neznalosti Pisma a sam sklbe Pismo z kontextu ako posledny protestansky heretik |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2012 : 16:43:34
|
citácia: Ja by som sa na zeny nestazoval - zeny su len take, ako ich muzi nechaju byt. Pôvodne zaslal Mato - 26 október 2012 : 10:43:07
Po dlhšej úvahe, po tom čo všetko muži dokašľali si ukladám na plecia aj túto ťarchu. Takže sa už nesťažujem. Nemužní muži sú zodpovední za neženské ženy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2012 : 20:18:39
|
Ano myslim, ze mino to tou poslednou vetou pekne vystihol - mame teraz nezenske zeny, lebo muzi su nemuzni. A to je to, co som myslel tou svojou vetou. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2012 : 21:28:06
|
"neženska" žena sa skor stane "ženskou" ženou ako nemužný muž mužným to je ťažsie. |
Počet príspevkov: 372 ~
Člen od: 29 august 2011 ~
Posledná návšteva: 01 jún 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2012 : 21:33:05
|
Greta: Môj názor nemám podložený absolútne ničím, ale mám pocit, že máte pravdu. Žiaľ, oboje je v dnešnej dobe nesmierne ťažké... |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2012 : 05:39:59
|
Naznak toho, preco to tak je popisuje hned prvy prispevok tejto temy. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2012 : 08:45:31
|
citácia: Ano myslim, ze mino to tou poslednou vetou pekne vystihol - mame teraz nezenske zeny, lebo muzi su nemuzni. A to je to, co som myslel tou svojou vetou. Pôvodne zaslal Mato - 26 október 2012 : 20:18:39
Pricina, preco nemame muznych muzov je v tom , ze dnesne zeny takych muzov nemiluju. Takze ako vzdy je prvou pricinou zena. Rovnako ako v raji. S tym nic damy nenarobite. Muz je predsa od prirody dobyvatelom. S tym zase nic nenarobia muzi. A naco ma dobyjat , ked nie je koho. Ked zeny netreba dobyjat , ale su naporudzi zadarmo?Alebo lepsie povedane za par supov.Za pozlatka, cacky- macky, ako ked americki indiani za leskle hluposti predavali svoju podu Cenne zlato vecnosti, ktore nezhrdzavie, vymenene za docasne hluposti s kratkym potesenim Vecnost vymenena za casnost . Ohromny kseft. Taky ako urobil Ezav, ked za misu sosovice predal prvorodenstvo Preco by mal byt muz muzom , ked o to nikto nestoji Uslintani pajaci, ktorym by cestni muzi pred rokmi ani ruku nepodali su vzorom . Vzorom coho ? Upadku cloveka Muzi su nemuzni preto, lebo o ich muznost nikto nestoji Muz bez kordu a prava obrany sa stal trapnou atrapou muza. Muz, ktory nema pravo branit svoju cest , ani majetok, ani zenu, ani svoju vieru je degradovany na uroven luzy. Zeny uz netuzia po muznom muzovi, ale tuzia po zbastarcenej nahrazke, ktoru mozu ovladat A zbastarceni muzi maju predstavu o zene ako o huritke |
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2012 : 10:42:07
|
citácia: Preco by mal byt muz muzom , ked o to nikto nestoji Pôvodne zaslal amerika1 - 27 október 2012 : 08:45:31 To je trosku pomylena logika amerika, bez urazky. Muz ma byt muzny preto, ze sa to zene paci?
Muz ma byt muzny preto, ze ho tak stvoril Boh a takeho ho chce mat. Bez ohladu na to, ci sa to niekomu z ludi paci, alebo nie. Muz ma byt cestny, priamy, odvazny, ma drzat slovo, branit slabych bez ohladu na osobne nepohodlie.
A preco taky nie su? Ako dotycny kardinal pise, "Verim, ze kde nie je charakter tam nie je skutocny muz. Charakter nenajdeme tam, kde nie su principy, doktriny a pevne zaujate postoje. Tieto principy, postoje a doktriny ale neajdeme tam, kde nie je nabozenska viera a nasledne nabozenska spolocnost. Robte co chcete, iba od Boha dostanete Muza."
Ak by muzi taky boli, tak by zeny velmi rychlo zistili, co im mozu dat na rozdiel od dnesnych metrosexualov. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2012 : 10:58:10
|
citácia: Greta: Môj názor nemám podložený absolútne ničím, ale mám pocit, že máte pravdu. Žiaľ, oboje je v dnešnej dobe nesmierne ťažké... Pôvodne zaslal Reconquistador - 26 október 2012 : 21:33:05
to je super ja som tu vetu pisala už namesacna teda tak v polospanku už ju nevymazem je neskoro. ani ja to nemam nicim podlozene len že uznavam rozumnost mužov a ideal katolickeho muža. ci neviem ci sa to tak povie.
nepaci sa mi že sa tu debata jedna medzi dvoma, dlho zvrhava na urazanie a až sikanu no naozaj to si presne myslim. keby sa v realnom živote niekto tak choval bola by to sikana slovna. a to hlavne z jednej strany je utocná, podpásová, neferová, primitívna, napadá druhého diskutujuceho až podlo a neni tu nik taký kto by to dal na poriadok že taka debata kde sa druhý čo ma svoj nazor nenapadá podlo pod pás výrazmi urazlivými, neni tu taký chlap co by to nazval pravým menom a sptravil poriadok. to sa mi nepaci. že sa tu niekomu skoro aj trochu ublizuje neferovo a to sa slusný clovek nemusi ani vediet braniť a neni tu nik kto by sa zastal slusnosti a spravil stop osobným urazkam a neviem este comu ale je to moooc smutné. ale stava sa to že niekde kde by to nikto necakal sa deje na ociach hriech a nikto nezakročí ale necha tak. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2012 : 11:58:18
|
Pricina, preco nemame muznych muzov je v tom , ze dnesne zeny takych muzov nemiluju. Takze ako vzdy je prvou pricinou zena. Rovnako ako v raji. S tym nic damy nenarobite. Muz je predsa od prirody dobyvatelom. S tym zase nic nenarobia muzi. A naco ma dobyjat , ked nie je koho. Ked zeny netreba dobyjat , ale su naporudzi zadarmo?Alebo lepsie povedane za par supov.Za pozlatka, cacky- macky, ako ked americki indiani za leskle hluposti predavali svoju podu Cenne zlato vecnosti, ktore nezhrdzavie, vymenene za docasne hluposti s kratkym potesenim Vecnost vymenena za casnost . Ohromny kseft. Taky ako urobil Ezav, ked za misu sosovice predal prvorodenstvo Preco by mal byt muz muzom , ked o to nikto nestoji Uslintani pajaci, ktorym by cestni muzi pred rokmi ani ruku nepodali su vzorom . Vzorom coho ? Upadku cloveka Muzi su nemuzni preto, lebo o ich muznost nikto nestoji Muz bez kordu a prava obrany sa stal trapnou atrapou muza. Muz, ktory nema pravo branit svoju cest , ani majetok, ani zenu, ani svoju vieru je degradovany na uroven luzy. Zeny uz netuzia po muznom muzovi, ale tuzia po zbastarcenej nahrazke, ktoru mozu ovladat A zbastarceni muzi maju predstavu o zene ako o huritke
Pôvodne zaslal amerika1 - 27 október 2012 : 08:45:31 [/quote]
S tým nesuhlasím, ženy miluju mužných naozajstných mužov v pravom zmyslôe slova. muž maju nad ženami urcitu moc..muž a žena su rozdielny ale su rovnocenný (velka ubohost tejto doby davať cloveka na roven zvieraťa to je ale ina tema) nedavala by som to že jeden je horsi ako druhý muž a žena sa maju vzajomne doplnať. a dobyjať ženy no to asi teraz mate dobyjať že kde maju to dobro v sebe nejako, to ako v bani s krompacom musite hladať, dobýjať zlato ci neviem.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2012 : 12:15:22
|
Mato a taká otázka: na začiatku diabol išiel cez ženu, aby zviedol muža (bez jeho súhlasu by z toho nič nebolo). Mám si myslieť, že teraz zmenil garde a rovno "znemužnil" muža a on "zneženštil" ženu? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2012 : 14:22:19
|
citácia: Pricina, preco nemame muznych muzov je v tom , ze dnesne zeny takych muzov nemiluju. Takze ako vzdy je prvou pricinou zena. Rovnako ako v raji. S tym nic damy nenarobite. Muz je predsa od prirody dobyvatelom. S tym zase nic nenarobia muzi. A naco ma dobyjat , ked nie je koho. Ked zeny netreba dobyjat , ale su naporudzi zadarmo?Alebo lepsie povedane za par supov.Za pozlatka, cacky- macky, ako ked americki indiani za leskle hluposti predavali svoju podu Cenne zlato vecnosti, ktore nezhrdzavie, vymenene za docasne hluposti s kratkym potesenim Vecnost vymenena za casnost . Ohromny kseft. Taky ako urobil Ezav, ked za misu sosovice predal prvorodenstvo Preco by mal byt muz muzom , ked o to nikto nestoji Uslintani pajaci, ktorym by cestni muzi pred rokmi ani ruku nepodali su vzorom . Vzorom coho ? Upadku cloveka Muzi su nemuzni preto, lebo o ich muznost nikto nestoji Muz bez kordu a prava obrany sa stal trapnou atrapou muza. Muz, ktory nema pravo branit svoju cest , ani majetok, ani zenu, ani svoju vieru je degradovany na uroven luzy. Zeny uz netuzia po muznom muzovi, ale tuzia po zbastarcenej nahrazke, ktoru mozu ovladat A zbastarceni muzi maju predstavu o zene ako o huritke Pôvodne zaslal amerika1 - 27 október 2012 : 08:45:31
S tým nesuhlasím, ženy miluju mužných naozajstných mužov v pravom zmyslôe slova. muž maju nad ženami urcitu moc..muž a žena su rozdielny ale su rovnocenný (velka ubohost tejto doby davať cloveka na roven zvieraťa to je ale ina tema) nedavala by som to že jeden je horsi ako druhý muž a žena sa maju vzajomne doplnať. a dobyjať ženy no to asi teraz mate dobyjať že kde maju to dobro v sebe nejako, to ako v bani s krompacom musite hladať, dobýjať zlato ci neviem..
Pôvodne zaslal Greta - 27 október 2012 : 11:58:18 [/quote]
Si si ista , ze dnesne zeny miluju naozajstnych muznych muzov?Si si ista , ze zeny budu milovat tych muzov aj vtedy , ked z dovodu muznosti stratia bohatstvo , krasu a zdravie ? Budu ich milovat aj vtedy , ked sa stanu pre jednych pohorsenim a pre inych blaznovstvom ? Dobijat v bani by bolo napisane dobijat Ja pisem o dobyjani v zmysle ziskat |
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2012 : 16:02:24
|
Ženy sa majú podriaďovať mužom a muži majú milovať svoje manželky. Potom by všetko bolo dokonalé. Ale! Musia byť rovnako vyzretý muži, aj ženy. A to je práve problém. Je radosť podriadiť sa mužovi, ktorý je múdry, krásny /nemyslím to len fyzicky/, robí správne rozhpodnutia, miluje ženu. Aby taký bol, musí milovať Boha, viesť príkladný kresťanský život. Ženy vlastne po tom podbedome túžia, aj keď si to možno neuvedomujú. Sami si čiastočne vychovali mužov takých, akí sú. Ak o všetkom rozhoduje žena, často si šije bič na seba, nevládze....a aj to vedie k tomu, že ak sa manželtvo rozpadá, hľadá práve toho "mača" - silného, rázneho,/možno despotu/ ktorého obdivuje . |
Počet príspevkov: 346 ~
Člen od: 07 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 25 máj 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2012 : 07:38:48
|
citácia: Ano myslim, ze mino to tou poslednou vetou pekne vystihol - mame teraz nezenske zeny, lebo muzi su nemuzni. A to je to, co som myslel tou svojou vetou. Pôvodne zaslal Mato - 26 október 2012 : 20:18:39
Môžme uviesť prípad sv. Moniky matky sv. Augustína. Ona sa vždy podriaďovala mužovi vo všetkom a vieme ako málo lásky sa jej od neho dostalo. Bola to jej chyba? A takých žien je určite viac. Takisto muž ktorý miluje svoju manželku nemôže mať istotu, že táto nezdupká za niekym kto toho nie je hodný. Takže ak muž nie je mužný nemusí to byť vina ženy , takisto ak žena nie je ženou, nemusí to byť vinou muža. Niekedy to proste tak je. Ale Boh aj to zlé dokáže obrátiť na dobré. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 október 2012 : 11:02:57
|
aj tak ma muž kazdu bunku v tele mužsku a zena ma kazdu bunku v tele žensku. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 október 2012 : 11:10:07
|
|
|
Odoslaný - 30 október 2012 : 14:02:47
|
citácia: Takisto muž ktorý miluje svoju manželku nemôže mať istotu, že táto nezdupká za niekym kto toho nie je hodný. Pôvodne zaslal giggi - 29 október 2012 : 07:38:48
Toto ženská žena neurobí.
Takže ak muž nie je mužný nemusí to byť vina ženy (nie je), takisto ak žena nie je ženou, nemusí to byť vinou muža(toto už neplatí)
Pôvodne zaslal mino - 30 október 2012 : 11:10:07 [/quote]
Prečo si to myslíte? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 október 2012 : 14:07:08
|
Hlavou muža je Kristus, Hlavou ženy muž, ak nie je mužný muž tak je jasné kde (ne)má hlavu, keď nie je ženská žena, je to tiež jasné. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 október 2012 : 14:10:19
|
citácia: Hlavou muža je Kristus, Hlavou ženy muž, ak nie je mužný muž tak je jasné kde (ne)má hlavu, keď nie je ženská žena, je to tiež jasné. Pôvodne zaslal mino - 30 október 2012 : 14:07:08
A toto ste s čím skĺbili, aby ste nepoblúdili? Príklad sv. Moniky hovorí inak. Ale keď chcete niesť zodpovednosť začo nemôžte, kľudne. Len aby ste potom nezanedbali niečo, začo môžete. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 október 2012 : 14:25:23
|
Nie som si celkom istý, či Monika žila v kresťanskom manželstve (manžel bol kresťan?), na ňu sa vzťahovala zrejme iná Pavlova rada. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 október 2012 : 14:29:05
|
citácia: Nie som si celkom istý, či Monika žila v kresťanskom manželstve (manžel bol kresťan?), na ňu sa vzťahovala zrejme iná Pavlova rada. Pôvodne zaslal mino - 30 október 2012 : 14:25:23
Myslela som to tak, že hoci jej muž sa nesprával ako pravý chlap, ona sa aj tak zachovala ako pravá žena. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|