Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťanská kultúra
 Len pre katolíckych chlapcov a mužov
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Zrusena tema Téma Next Topic: Klasická hudba s kresťanským posolstvom
Strana: z 8

guest636

Stav: offline

Odoslaný - 01 február 2012 :  16:30:47  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Nie naopak pravo na obranu voci utocnikovi su nepopieratelne Akurat prostriedky by mali byt primerane

Pôvodne zaslal amerika1 - 01 február 2012 :  16:13:49

aky prostriedok na zneskodnenie protivnika by si mi odporucil? (za predpokladu, ze nie je mozne vyjednavanie, ci utek) z tychto troch znamych, lahko dostupnych moznosti:

1. kopnutie do rozkroku - v okoli rozkroku je mnoho nervovych zakonceni, preto je velmi citlive a uder sposobi, ze utocnik upusti od ohrozovania

2. uder na solar plexus - podrazdenie bludiveho nervu, ktore moze mat za nasledok aj smrt

3. uder do krku - velmi ucinny, no znova je tu riziko, ze utocnikovi rozdrvim hrtan a on sa udusi

4. vypichnutie oka - sice zivot neohrozi, ale moze sposobit slepotu

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rytier

Odoslaný - 01 február 2012 :  16:34:05  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
citácia:

tak to uz ano...stale ma toto formum ma cim prekvapit (v tom zlom zmysle)
Pôvodne zaslal guest636 - 01 február 2012 :  15:03:34

To je pre nás len dobré znamenie, ak by človek ako vy bol prekvapený v dobrom zmysle, naznačovalo by nám to, že je možno aj niekde chyba .

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 86  ~  Člen od: 07 január 2012  ~  Posledná návšteva: 07 február 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 01 február 2012 :  16:41:25  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
guest, kým sa človek trafí do solar plexus, môže to chvíllu trvať -ale do rozkroku sa trafíš na prvý krát
nechceme z nikoho robiť slepca, ani nikomu nechceme poškodiť krčnu chrbticu predsa - tak podľa rytiera radšej budeme perverzní že?

Ešte môžeš silno (ideálne s vysokým opätkom) dupnúť útočníkovi na nohu, kto vie trocha hmaty, môže skúsiť zlomiť ruku..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 01 február 2012 :  16:41:53  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Nie naopak pravo na obranu voci utocnikovi su nepopieratelne Akurat prostriedky by mali byt primerane

Pôvodne zaslal amerika1 - 01 február 2012 :  16:13:49

aky prostriedok na zneskodnenie protivnika by si mi odporucil? (za predpokladu, ze nie je mozne vyjednavanie, ci utek) z tychto troch znamych, lahko dostupnych moznosti:

1. kopnutie do rozkroku - v okoli rozkroku je mnoho nervovych zakonceni, preto je velmi citlive a uder sposobi, ze utocnik upusti od ohrozovania

2. uder na solar plexus - podrazdenie bludiveho nervu, ktore moze mat za nasledok aj smrt

3. uder do krku - velmi ucinny, no znova je tu riziko, ze utocnikovi rozdrvim hrtan a on sa udusi

Pôvodne zaslal guest636 - 01 február 2012 :  16:30:47

Neda sa odpovedat Nepoznam silu , vaznost a umysel utocnikovho zameru
Ak by islo o vazny utok , ktorykolvek z nich aj v kombinacii Vsetky prostredieky do chvile , kym by utocnik nebol spacifikovany natolko , ze by nebol z jeho strany mozny utok

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rytier

Odoslaný - 01 február 2012 :  16:44:39  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
citácia:

Klamstvo filmov. V realite je útočník obyčajne napumpovaný adrenalínom, čo mu výrazne znižuje bolestivosť aj na citlivých miestach. Preto taký často útok ustojí a iba sa zvýši jeho zúrivosť. Preto neútočíme na tie bolestivé časti, ale na tie, čo naozaj ochromia. Poviem vám, že len taký tvrdý úder do žalúdka často vyrazí dych.

citácia:

Pre väčšinu ľudí vždy lepší variant ako prísť o možnosť splodiť dieta, čo pri útoku na pohlavie hrozí.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 86  ~  Člen od: 07 január 2012  ~  Posledná návšteva: 07 február 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 01 február 2012 :  17:05:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Uvedomte si iracionalitu vasej debaty Ked mate pred sebou utocnika asi tazko budete rozmyslat ktory zasah na obranu ake nasledky sposobi Vyuzijete kazdu moznost na totalne spacifikovanie utocnika Vsetko ostatne je zbytocne moralizovanie
To len zvratena doba so zvratenym meradlom hodnot , aka je ta dnesna moralizuje co sa aposteriori malo , alebo nemalo , co utocnik mal , alebo nemal vyuzit , a ci obrana bola primerana
Lebo zvratena doba chrani primarne pravo utocnika a nie pravo obrancu V zdravej spolocnosti , by platilo Pamataj , ze ked zautocis je proti tebe dovolene vsetko Obranca ma pravo proti tebe pouzit akykolvek prostriedok a ty tym , ze si zautocil , nepouzivas akukolvek pravnu ochranu

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rytier

Odoslaný - 01 február 2012 :  17:09:58  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
Tak podpásovku - atak na pohlavie, nepoužijem nikdy, tým som si istý (jedine žeby som tam udrel nechcene).

amerika1

Odoslaný - 01 február 2012 :  17:19:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Modelova situacia Utocnik ma zbran , ale vy budete premyslat , aby ste nepouzili podpasovku Ved je to chore

guest636

Odoslaný - 01 február 2012 :  17:22:47  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:

Klamstvo filmov. V realite je útočník obyčajne napumpovaný adrenalínom, čo mu výrazne znižuje bolestivosť aj na citlivých miestach. Preto taký často útok ustojí a iba sa zvýši jeho zúrivosť. Preto neútočíme na tie bolestivé časti, ale na tie, čo naozaj ochromia. Poviem vám, že len taký tvrdý úder do žalúdka často vyrazí dych.
Pôvodne zaslal rytier - 01 február 2012 : 16:44:39

to nie je pravda - prave to je zavadzanie, ak vidis vo filme nejaku bitku a niekto dostane poriadny uder do rozkroku, a hned nato sa postavi a mlati sa dalej; v skutocnosti kludne mozes aj omdliet od bolesti; adrenaline rush, nie je vsemocna zbran a nerobi z cloveka terminatora

bol som svedkom pri hokejbale (ked som bol este skolak) ako kamarat dostal priklep tenisovou loptickou naplnenou vodou do rozkroku a hned na to padol na zem a zvracal

uder do zaludka je inym slovom uder na solar

citácia:

Pre väčšinu ľudí vždy lepší variant (slepota) ako prísť o možnosť splodiť dieta, čo pri útoku na pohlavie hrozí.
Pôvodne zaslal rytier - 01 február 2012 :  16:44:39

ROFL

chcel by som vidiet anketu pri ktorej by si mali ludia vybrat z dvoch moznosti - sterilita (aj to nie 100% v kazdom pripade, pretoze ak aj muz strati schopnost erekcie, pripadne sa mu porusia semenovody, tak to neznamena, ze nemoze mat deti) alebo slepota (cize nahla strata najdolezitejsieho zmyslu u ludi co znaci stratu 85% vestkych vonkajsich vnemov bez moznosti napravy)

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rytier

Odoslaný - 01 február 2012 :  17:25:36  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
citácia:

Lebo zvratena doba chrani primarne pravo utocnika a nie pravo obrancu V zdravej spolocnosti , by platilo Pamataj , ze ked zautocis je proti tebe dovolene vsetko Obranca ma pravo proti tebe pouzit akykolvek prostriedok a ty tym , ze si zautocil , nepouzivas akukolvek pravnu ochranu

Pôvodne zaslal amerika1 - 01 február 2012 :  17:05:49

Trochu sa mýlite, už stredovekí cirkevní učitelia učili, že určté morálne normy platia vždy, aj v obrannej vojne. Určité morálne normy platia vždy a pre každého, bez ohľadu na to či ste v útoku alebo v obrane, nikdy sa neocitnete mimo morálny zákon, ani keď vám ide o život. Ani vtedy nie je všetko dovolené.

rytier

Odoslaný - 01 február 2012 :  17:31:32  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
citácia:
Modelova situacia Utocnik ma zbran , ale vy budete premyslat , aby ste nepouzili podpasovku Ved je to chore

Pôvodne zaslal amerika1 - 01 február 2012 :  17:19:06

Nebudem premýšľať, proste nepoužijem takýto atak.
Nesnažte sa za každú cenu si zachrániť pozemský život - to je tá rovná cesta do pekla, po ktorej dnes kráča vačšina.

amerika1

Odoslaný - 01 február 2012 :  17:36:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Za kazdu cenu nie Nekladte mi do ust , co som nepovedal Ale humanitarne gesta voci zlocincov , vrahom a nasilnikom su zvratenostou

rytier

Odoslaný - 01 február 2012 :  17:48:28  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
Humanitárne gestá používať nemusíte. Ale také základné morálne normy ako neprípustnosť perverzného ataku (pohlavie), rešpektovať musíte.

(A kresťanskí rytieri mali mravnostné normy boja ešte prísnejšie)

mortinia

Odoslaný - 01 február 2012 :  17:52:48  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
OK - právo rieši v obrane "exces" - tzn. obrana má byť primeraná útoku, ak ide na vas páchateľ palicou a vy na neho vytiahnete samopal, nie je to ok - lebo ide o exces.
Avšak - ak on má v ruke palicu, vy budete vo vypätej situácii hladať po zemi palicu? alebo pojdete k najbližšiemu stromu a budete z neho trhať haluz?? samozrejme že nie..

tzn - nejde o exces, ak páchateľ má v ruke palicu a vy zbran nemáte -máte iba vlastnú nohu ktorou ho kopnete. To však nevylučuje možnosť poškodeného, ak už je na zemi, udrieť kameňom po hlave útočníka, ak náhodou nejaký kameň po ruke bude poškodený mať..
Ide o sekundy..
amerika a guest tu maju pravdu - ved toto je fakt iracionálna debata, každý človek má pud sebazáchovy, každý by sa v prípade útoku bránil tak, ako by najlepšie vedel..

rytier, vy by ste si mali viac vážiť život, ktorý vám Boh daroval. Ak sa dáte dobrovolne zabiť pre nezmysel, môže ísť o samovraždu, nie o obetu.
a mimochodom - ešte ste asi nedostali kopanec do rozkroku, aj keby z vás adrenalin sršal, aj tak by ste sa zrutili po takom kope na zem.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rytier

Odoslaný - 01 február 2012 :  18:14:51  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
Koľkí svatí sa radšej vzdali života, len aby nemuseli spraviť niečo nepekného.
Ľudia skazení, perverzní, človek vám tu dá aj citát, a aj tak nič. Fakt určité veci vždy platili. Nesmiete sa dopustit perverzity - NIKDY, ani keď vám ide o život. Kto si chce život zachrániť, stratí ho. Stratíte život večný.

Mortina, poznám takých čo to ustáli.

amerika1

Odoslaný - 01 február 2012 :  18:18:57  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
Humanitárne gestá používať nemusíte. Ale také základné morálne normy ako neprípustnosť perverzného ataku (pohlavie), rešpektovať musíte.

(A kresťanskí rytieri mali mravnostné normy boja ešte prísnejšie)

Pôvodne zaslal rytier - 01 február 2012 :  17:48:28

Lenze porovnavate neporovnatelne Krestanski rytieri bojovali podla pravidiel Ja hovorim o utocnikovi , ktori pravidla nerespektuje

amerika1

Odoslaný - 01 február 2012 :  18:21:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
Koľkí svatí sa radšej vzdali života, len aby nemuseli spraviť niečo nepekného.
Ľudia skazení, perverzní, človek vám tu dá aj citát, a aj tak nič. Fakt určité veci vždy platili. Nesmiete sa dopustit perverzity - NIKDY, ani keď vám ide o život. Kto si chce život zachrániť, stratí ho. Stratíte život večný.

Mortina, poznám takých čo to ustáli.

Pôvodne zaslal rytier - 01 február 2012 :  18:14:51

Vy nazyvate pacifikaciu utocnika nejakym sposobom perverzitou ? Ja respektujem pravo obrancu pouzit vsetky dostupne sposoby , aby obhajil svoje pravo
A preco by nasilnikovi , ktori znasilnuje zenu nemohol rozkopat rozkrok Vy stez tej humanity uplne osprosteni Rytieri pri pacifikacii zlocincov pouzivali omnoho tvrdie sposoby ako v boji
Neplette pojmy Boj a potlacenie zlocinca su neporovnatelne kategorie

rytier

Odoslaný - 01 február 2012 :  18:23:25  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
citácia:

Lenze porovnavate neporovnatelne Krestanski rytieri bojovali podla pravidiel Ja hovorim o utocnikovi , ktori pravidla nerespektuje
Pôvodne zaslal amerika1 - 01 február 2012 :  18:18:57

(To som spomenul len tak mimochodom. A oni ich zachovávali aj keď ich nezachovával protivník. )

amerika1

Odoslaný - 01 február 2012 :  18:26:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal amerika1 - 01 február 2012 :  18:18:57

(To som spomenul len tak mimochodom. A oni ich zachovávali aj keď ich nezachovával protivník. )

Pôvodne zaslal rytier - 01 február 2012 :  18:23:25

No neviem , neviem Boli aj velmi tvrde postupy proti rozvracacom poriadku
A opravnene

rytier

Odoslaný - 01 február 2012 :  18:57:03  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
citácia:

Vy nazyvate pacifikaciu utocnika nejakym sposobom perverzitou ?
Pôvodne zaslal amerika1 - 01 február 2012 :  18:21:42

Len na pohlavie mu zaútočiť nesmiete - Vtedy sa dopúšťaťate perverzity. O iných zákazoch neviem. O podásovke sa to aj odpradávna tradovalo, to viem. Inak si nespomínam už na nič iné. Takže asi môžete použiť všetko okrem podpásovky.

citácia:

Ja respektujem pravo obrancu pouzit vsetky dostupne sposoby , aby obhajil svoje pravo

Lebo ste zlý skaznený človek. Môžete skákať aj po hlave, ale perverzná skutky robiť nesmiete. Nikdy. A keď nikdy tak naozaj nikdy.

citácia:

A preco by nasilnikovi , ktori znasilnuje zenu nemohol rozkopat rozkrok

Preto že udierať do pohlavia je perverzné.

citácia:

Vy stez tej humanity uplne osprosteni

Nie som humanista. Napr. z humanizmu vychádza mortina, keď spomenula tie možné a nemožné spôsoby použitia zbrane. To je však už pre nás bezpredmetné.

No a vy ste osprostený zo sveta, kde vás učili, že v obrane je všetko dovolené. No nie je. Perverzity sa dopustiť nesmiete. Nikdy. Možete sa postaviť aj na hlavu, výnimka neexistuje.

(A rytier príliš nerozlišuje či bojuje so zločincom alebo s niekym iným, každého zabije rovnako podľa rovnakých pravidiel boja )

amerika1

Odoslaný - 01 február 2012 :  19:34:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
a respektujem pravo obrancu pouzit vsetky dostupne sposoby , aby obhajil svoje pravo
Pôvodne zaslal amerika1 - 01 február 2012 : 18:21:42

Lebo ste zlý skaznený človek. Môžete skákať aj po hlave, ale perverzná skutky robiť nesmiete. Nikdy. A keď nikdy tak naozaj nikdy.

No dobre , vy ste dobry a nezkazeny Chodte to vysvetlit obetiam Ja mam dojem , ze vas niekto zasiahol do rozkroku a teraz mate trvale nasledky , tak si ich potrebujete kompenzovat

mortinia

Odoslaný - 01 február 2012 :  21:51:06  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
citácia:
Ja by som to teda nikdy nespravil. Ale vidíte, mortina, to je práve z toho, že ste tak presiaknutá perverzitou, týmto perverzným svetom, zvrhlými filmami a pod. Raz vám bude na zvracanie samej zo sebe. Bojovať smieme ale iba čistým spôsobom. Vec prirodzeného morálneho zákona, základné morálne normy platia vždy, aj v sebaobrane.

Pôvodne zaslal rytier - 01 február 2012 :  16:25:46

až teraz som si tento prispevok všimla..
nooo, ja som teda fakt veľmi perverzná
OK - takže je morálne, ak ma niekto napadne a pokúsi znásilniť - ale je nemorálne, ak sa budem brániť tak, že ho kopnem do rozkroku - OK - dúfam, že to nikdy nepoužijem - ale keby, tak väčšinou mam dlhé nechty, kludne útočníkovi vypichnem oči - pohoda však?? toto mám urobiť?? oslepiť ho?? viete čo sa sa stane ak mu zaryjem do očí nechty???
myslíte, že človek v takej situácii bude rozmýšlať, či on hajzel raz bude plodný alebo neplodný??

amerika1

Odoslaný - 01 február 2012 :  22:20:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
ale keby, tak väčšinou mam dlhé nechty, kludne útočníkovi vypichnem oči - pohoda však?? toto mám urobiť?? oslepiť ho?? viete čo sa sa stane ak mu zaryjem do očí nechty???

Keby tak mu kupite vodiaceho psa a budete ho vodit pod pazuchou do kostola a psa nechate vonku

kostelnik

Odoslaný - 01 február 2012 :  22:58:24  Zobraziť profil  Pridať kostelnik do zoznamu priateľov
citácia:

A ešte by som k tým podpásovkám dodal, že u nás sa hovorilo: Normálny chlap to nespraví a normálna žena ani náhodou.
Pôvodne zaslal rytier - 01 február 2012 :  13:30:31

U nás se zase říkalo, že něco takového udělá pouze buzerant nebo kurva. Co je vlastně totéž, jen řečeno z druhé strany, protože buzerant není zcela normální chlap a kurva není normální žena.

Já bych tam ani nedokázal kopnout, kdekoliv kopnu, ale tam ne. Tam opravdu nikdy. Mám silné morální zábrany.

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 77  ~  Člen od: 29 december 2011  ~  Posledná návšteva: 07 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

kostelnik

Odoslaný - 01 február 2012 :  23:01:59  Zobraziť profil  Pridať kostelnik do zoznamu priateľov
Amerika1, úder do pohlaví je perverzita samo o sobě. A účel prostředky nesvětí, proto to nesmíte udělat ani kdyby na jednom kopanci do pohlaví stála i záchrana celého světa. Prostě musíte nechat ten svět plavat. A proto všechny vaše řeči zde kolem toho mají hodnotu prázdné nuly.

Tam se nikdy nekope, tam se nikdy rána nedává - to byl vždy ten nejzákladnější morální zákon. Jen bolševici tam rádi tloukli, svině perverzní. Ale moc se tím veřejně nechlubili, ještě měli v sobě trochu studu, i filmy byly bez toho. A dnes zase američané, ale oni už ani stud neznají, oni to už strkají i do filmů pro děti a mládež, špíny hnusné. Už jen oheň a síru na tuto perverzní kulturu.

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 77  ~  Člen od: 29 december 2011  ~  Posledná návšteva: 07 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 8 Previous Topic: Zrusena tema Téma Next Topic: Klasická hudba s kresťanským posolstvom  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06