Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťanská kultúra
 Len pre katolíckych chlapcov a mužov
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Zrusena tema Téma Next Topic: Klasická hudba s kresťanským posolstvom
Strana: z 8

Reconquistador

Stav: offline

Odoslaný - 02 január 2012 :  09:11:05  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:
áno Cirkev nebola vždy na strane mieru a pokoja (=nebola pacifistická) ale dnes to lutuje a vyjadrila ospravadlenenie za nepsravodlivosti, prenasledovanie a príkoria ktoré spôsobila.
A kto podla Ježišovho vyhnai kupcov z chrámu uzatvára že Ježiš bol násilník je sektár a fanatik ktorý vôbec nepochopil Evanjelium.

Pôvodne zaslal mak - 01 január 2012 :  16:26:43

Omyl, Cirkev vždy bola na strane mieru. Avšak zachovanie mieru niekedy žiaľ vyžaduje aj spravodlivú vojnu. Ospravedlňovať sa za obranu nevinných je vždy prinajmenšom hlúpe.

Tú poslednú vetu skúste preformulovať, nerozumiem jej...

Pôvodne zaslal Reconquistador - 01 január 2012 :  20:03:36

1. pozri si históriu a uvidíš či cirkev vždy bola len na strane mieru a pokoja. Ved prečo by sa ináč mala ospravedlniť za príkoria a jedbré že to urobila,.

2. Tá veta bola reakcia na na argument že Ježiš nebol pacifista. Tá reakcia bola v tom duchu že sa snažila vykresliť Ježiša ako násilníka aby dotyčný podporil svoj odpor proti pacifistom. Ja som povedal že Ježiš nenosil zbraň, hlása lásku a odpustenie teda že bol prvý pacifista a vzor všetkých pacifistov. Toto sa dotyčný pokúsil vyvrátiť poukázaním na vyhnanie kupcov z chrámu. Na to bola moja reakcia že ak niekto z Ježišovho vyhnania kupcov z chrámu uzatvára že on bol násilník tak nepochopil evanjelium.
Možno by som to preformuloval takto:
Ježiš hlása lásku a odpustenie Jeho evanjelium je o láske, odpustení a porozumení. Vyhnanie kupcov z chrámu nemožno považovať za prejav militarizmu. Ak niekto myslí že Ježiš bol militant tak nepochopil Evanjelium a je sektár.

Pôvodne zaslal mak - 02 január 2012 :  08:50:23

1. Ale veď ja sám tvrdím, že bola na strane mieru a pokoja. To si však niekedy vyžadovalo aj tvrdý postoj, ako napríklad ohľadom podpory križiackych výprav, či reconquisty.

2. Zjavne si pletiete pojmy a naviac mi dávate do úst tvrdenia, ktoré som nikdy nepovedal. Netvrdil som, že Ježiš bol militarista. A ani si to nemyslím. Ja som tvrdil, že nebol pacifista. Ani jeden z týchto extrémov nie je dobrý a oba vedú k vojnám.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

kostelnik

Odoslaný - 03 január 2012 :  17:01:28  Zobraziť profil  Pridať kostelnik do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=X-THeikhWDU
Pôvodne zaslal Mato - 01 január 2012 :  09:07:41

Z akého je to prosím filmu ?
Pôvodne zaslal baránok - 01 január 2012 :  19:08:25

Hned, bratři, ale dřív než si ho stáhnete, řeknu vám nejprve o něm něco abyste mu lépe rozuměli. Je to moc pěkný film z roku 1961, krásné interiéry a exteriéry, co záběr, to umělecké dílo, příběh se odehrává ve středověkém Španělsku - románské období (1000 - 1200). Dnes by se to už i těžko dalo natočit, dnes je to tam už skoro všude oblepené moderními budovami a jinými konstrukcemi ... Museli by někde mimo stavět umělé stavby z polystyrénových kvádrů, jako to dělají v Hollywoodu, ale v tomto filmu je ještě všechno pravé, ta románská architektura je skvělá, pravá románská katedrála, budovy, hrady, interiéry, vše, i díky tomu ten film působí dobře dobově. No výjimečně kostým a zbran - občas se mi zdá, že se tam občas mihne něco, co by tam ještě asi nemělo být, ale laik to nepostřehne.

Je to příběh o španělském národním hrdinovi Rodrigo de Vivar, přezdívaný Cid, křesťanském bojovníkovi za odvrácení islémskej invaze, je o něm známo, že ačkoli proti muslimům bojoval, neměl je v nenávisti, často svým nepřátelům prokazoval milosrdenství a měl i mezi muslimy pár přátel. Ve filmu je příběh, jak už to bývá, trošku pozměněn, zde je na začátku zavržen zato, že prokazuje muslimům milosrdenství, ale podle dochovaného příběhu, jak jsem ho četl, to bylo za něco jiného, mnohem racionálnějšího, něco o daních.

No a film se jmenuje El Cid, z roku 1961, pozor abyste si to nespletli s jiným, musí to být ročník 1961 a režisér je Anthony Mann, hrají tam tehdejší světové herecké špičky, jako například slavná italská herečka Sophia Loren, která tam hraje krásnou Chiménu, Rodrigo de Vivar přezdívaný Cid jí tam v souboji zabije otce, ona pak hledá chlapa, který by zabil jeho, o čem on neví, Cid se rozhodne, že si ji vezme za ženu (jak víme, u katolíků dívky příliš na výběr nemají, neodmlouvájí a poslouchají ), přestože ještě chvíli po sňatku se chová k Rodrigovi trošku chladně, později ho začne už jen vášnivě milovat. Pár krátkých ukázek z tohoto filmu, kde je i ona, slavná Sophia Loren:
http://www.youtube.com/watch?v=852QehoLQY4&feature=youtu.be

Na okraji událostí jsou tam samozřejmě různé intriky, zrady, vraždí se tam, ale jinak na tomto filmu ještě oceňuji na dnešní dobu skoro nevídanou mravní čistotu. Není tam nemanželské smilstvo, ani žádná podpásovka ... Není to ten klasický hollywoodský styl, že hrdina se vždy musí podívat na nějakou neznámou ženu, hodit s ní pár slov, a za chvíli jsou v posteli. Stejně v bitvách nikdo nikoho nekope do pohlaví - což je také dnes už skoro všudypřítomná hollywoodská perverzita. Tady se ještě bojuje čistě, tu jsou ještě opravdoví chlapi, a ženy jsou ženami - nedopouštějí se žádného násilí.

Já ho mám jen stažený z netu, a strážce autorských práv a podobných nesmyslů ujišťuji, že zde o své zisky u mě nikdo nepřijde, jen co to bude možné, koupím si ho, ale v českém dabingu (slovenský není, bratři) byl všude dlouhodobě vyprodán. Jakmile ho znovu na DVD vydají, určitě koupím.

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 77  ~  Člen od: 29 december 2011  ~  Posledná návšteva: 07 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 03 január 2012 :  19:12:34  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Piesen v pozadi je Ginevra - Buh v nas

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rytier

Odoslaný - 07 január 2012 :  23:06:01  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
pacifizmus je makkystvo

Pôvodne zaslal Ales - 26 september 2011 :  14:20:53

Čo tu hladáš, ked máš takýto názor na Ježiša Krista. On je prvý pacifista,
Pôvodne zaslal mak - 31 december 2011 :  12:20:26

Skôr by taká otazka mala byť položená tebe, veď rozprávaš ako by si bol zo sekty jehovistov. Ak je Ježiš pacifista, potom ja som pápež. Od kedy je Boh pacifista? Nikdy nebol, ani vtedy nebol keď sa stal človekom. Takto rozpráva "pacifista" Ježiš: "Nemyslite si, že som priniesol pokoj na zem: Nie pokoj som priniesol, ale meč." A jeho skutky? "Pacifista" Ježiš prevracia stoly a mláti kupcov... Ježiš bol správny chlap, ktorý vedel aj udrieť, keď bolo treba, žiaden pacifista. Tak, mak, skor by sa teba mali pýtať, že čo Ty tu hľadáš?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 86  ~  Člen od: 07 január 2012  ~  Posledná návšteva: 07 február 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 09 január 2012 :  09:22:51  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:
pacifizmus je makkystvo

Pôvodne zaslal Ales - 26 september 2011 :  14:20:53

Čo tu hladáš, ked máš takýto názor na Ježiša Krista. On je prvý pacifista,
Pôvodne zaslal mak - 31 december 2011 :  12:20:26

Skôr by taká otazka mala byť položená tebe, veď rozprávaš ako by si bol zo sekty jehovistov. Ak je Ježiš pacifista, potom ja som pápež. Od kedy je Boh pacifista? Nikdy nebol, ani vtedy nebol keď sa stal človekom. Takto rozpráva "pacifista" Ježiš: "Nemyslite si, že som priniesol pokoj na zem: Nie pokoj som priniesol, ale meč." A jeho skutky? "Pacifista" Ježiš prevracia stoly a mláti kupcov... Ježiš bol správny chlap, ktorý vedel aj udrieť, keď bolo treba, žiaden pacifista. Tak, mak, skor by sa teba mali pýtať, že čo Ty tu hľadáš?

Pôvodne zaslal rytier - 07 január 2012 :  23:06:01

aha takže podla teba Ježiš je militarista?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rytier

Odoslaný - 09 január 2012 :  16:43:07  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
Nie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 86  ~  Člen od: 07 január 2012  ~  Posledná návšteva: 07 február 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 10 január 2012 :  08:42:17  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
konečne aspoň niečo pozitívne od teba, len tak dalej

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rytier

Odoslaný - 10 január 2012 :  15:30:27  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
Aké len tak ďalej, Mak? Čo by malo byť ešte ďalej?
Koľko krát by ti tu mali zopakovať, že nebyť pacifista, ešte neznamená byť hneď militarista? Sa tu celý čas tváriš ako by si poznal iba tieto dve možnosti. Si naozaj tak hlúpy, alebo sa len takým robíš?

mak

Odoslaný - 10 január 2012 :  16:12:33  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
Aké len tak ďalej, Mak? Čo by malo byť ešte ďalej?
Koľko krát by ti tu mali zopakovať, že nebyť pacifista, ešte neznamená byť hneď militarista? Sa tu celý čas tváriš ako by si poznal iba tieto dve možnosti. Si naozaj tak hlúpy, alebo sa len takým robíš?

Pôvodne zaslal rytier - 10 január 2012 :  15:30:27

a ty si kto? si tu registrovaný 3 dni a už presne poznáš kto je kto, aké má postoje a názory? Nemeň nicky. Alebo ináč by si nemohl sám seba podporvať vo svojich bludoch? A vôbec kolko nickov je tu tvojich?

A k téme niekto tu začal s bojovými postojmi a ja som poukázal na postoj Ježiša ktorý hlásal pokou, lásku a odpustenie a nie násilie, boj, alebo nenávisť. Toť vsjo

rytier

Odoslaný - 10 január 2012 :  17:02:35  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
Pozri si svoje reakcie v tejto téme, mak, pozri čo tu píšeš. Ja reagujem na to, čo si napísal v tejto téme, celý čas si sa v tejto téme tváril ako by si nič nechápal, nerozumel a poznal len tie dva pojmy. Ale teraz hovoríš, že ako by som ťa už poznal dávno, takže ty si vlastne takýto stále a všade?

Ale ak si postihnutý tak prepáč. Len potom by si sa mal asi zamerať radšej na inú činnosť.

kostelnik

Odoslaný - 10 január 2012 :  18:34:09  Zobraziť profil  Pridať kostelnik do zoznamu priateľov
citácia:
Piesen v pozadi je Ginevra - Buh v nas
Pôvodne zaslal Mato - 03 január 2012 :  19:12:34

Jo, v tom videu na youtube je to Ginevra.

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 77  ~  Člen od: 29 december 2011  ~  Posledná návšteva: 07 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

kostelnik

Odoslaný - 10 január 2012 :  18:38:57  Zobraziť profil  Pridať kostelnik do zoznamu priateľov
Mak. Člověče, maku, tak Ty jsi pacifista, jo? A jak říká Mato, ještě také feminista.
Tedy, řeknu ti, pokud si ještě i katolík, což doufám nejsi, to by byla docela srandovní kombinace. Něco jako ve své době katolík-komunista. A byli takoví lidé. Taková byla realita. Dnes máme jiné srandy

Lucia

Odoslaný - 10 január 2012 :  23:51:22  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
citácia:
Mak. Člověče, maku, tak Ty jsi pacifista, jo? A jak říká Mato, ještě také feminista.
Tedy, řeknu ti, pokud si ještě i katolík, což doufám nejsi, to by byla docela srandovní kombinace. Něco jako ve své době katolík-komunista. A byli takoví lidé. Taková byla realita. Dnes máme jiné srandy

Pôvodne zaslal kostelnik - 10 január 2012 :  18:38:57

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rytier

Odoslaný - 01 február 2012 :  13:30:31  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
citácia:
Není tam ... ani žádná podpásovka ... Stejně v bitvách nikdo nikoho nekope do pohlaví - což je také dnes už skoro všudypřítomná hollywoodská perverzita. Tady se ještě bojuje čistě, tu jsou ještě opravdoví chlapi, a ženy jsou ženami - nedopouštějí se žádného násilí.
Pôvodne zaslal kostelnik - 03 január 2012 :  17:01:28

Podpásovky - O tejto perverzite, hoci ju dnes často vo filmoch vidieť, sa nejako mlčí, ľuďom len vymývaju mozog, že v sebaobrane je všetko dovolené. Pozor na to, základná morálka platí vždy. Vyberám poznámku zo základného katechizmu:

Čo je to perverzita?
Pod slovom perverznosť sa rozumejú rôzne ohavné skutky súvisiace s pohlavím. Medzi také skutky patrí napríklad homosexualita, zoofília..., ďalej napr. tiež úmyselné ubližovanie niekomu na pohlaví, mrzačenie pohlavia, úmyselné mučenie pohlavia, úder do pohlavia... Akýkoľvek atak na pohlavie je perverznosť, preto sa nikdy nesmie spraviť. Pozor, nesmie sa to ani v sebaobrane, aj vtedy je to ťažký hriech. Bojovať a brániť sa smieme, ale len čistým spôsobom. Kristus nás učí: Kto si chce život zachrániť, stratí ho... Ak sa pokúsime zachrániť si perverzným spôsobom život pozemský, zaručene stratíme život večný. Kto si je istý, že sa nedokáže ubrániť čistým spôsobom, nech si len spomenie na malého Dávida a obrovského Goliáša, alebo nech sa riadi podľa Kristovho odporúčania: "Ak ťa niekto udrie po pravom líci, nadstav mu aj druhé" Kto sa tak zachová, je morálny víťaz. Kresťan, rovnako i každý slušnejší človek, vždy radšej volí smrť, než by sa mal dopustiť niečoho perverzného.

Pamätajme: Nikdy sa nesmieme dopustiť perverzity. Perverzitou sú aj na začiatku už spomenuté rôzne ohavné sexuálne praktiky v hrubom rozpore s prirodzenosťou, napríklad homosexualita (súlož muža s mužom, ženy so ženou), zoofília (súlož človeka so zvieraťom), nekrofília (súlož s mŕtvolou)... ... ....

A ešte by som k tým podpásovkám dodal, že u nás sa hovorilo: Normálny chlap to nespraví a normálna žena ani náhodou.

guest636

Odoslaný - 01 február 2012 :  15:03:34  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
tak to uz ano...stale ma toto formum ma cim prekvapit (v tom zlom zmysle)

clovek na zachranu svojho zivota spravi COKOLVEK a ani nerozmysla co v tej chvili robi, mozete sa ohanat pouckami a pravidlami z katechizmu (ak to vobec je z katechizmu), no pradavne instinkty bezny clovek neprekona (pretoze tieto su pod kontrolou endokrinneho systemu a "primitivnych" casti mozgu, ktore su volou neovladatelne) - na ich aspon ciastocne prekonanie je potrebny vycvik fyzicky aj mentalny

len taka mala ukazka reality - isto poznate prislovie "topiaci sa aj slamky chyta" - v skutocnosti to znamena, ze topiaci sa clovek bez vycitiek svedomia utopi svojho zachrancu len aby sa sam zachranil, preto sa snazia plavcici pomoct topiacemu sa najprv pomocou lana, ci kolesa a az ked je situacia velmi vazna, snazia sa ho zachranit priamo

mimochodom co je to " bojovat cisto"?

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 01 február 2012 :  15:10:02  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Ale on neutopi zachrancu , preto , ze ho chce utopit To ma predsa uplne ine dovody , preco ten topiaci zacne topit zachrancu Ten topiaci sa chce nadychnut Staci ho chytit zozadu pod bradu a je to Nato su sposoby zachrany , kde nedojde k ziadnemu topeniu zachrancu
Admin je lekar , ten vam to vysvetli odborne

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 01 február 2012 :  15:15:41  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
rytier - viem, že toto je len pre chlapcov a mužov - ale ja keby som bola napadnutá, prvá vec čo ma napadne je rozkopať útočníkovi rozkrok

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 01 február 2012 :  15:23:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
to by som chcel vidiet ako poriadnemu chlapovi nakopnete rozkrok

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 01 február 2012 :  15:46:41  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
rytier: Prezraďte nám prosím zdroj, z ktorého čerpáte

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 01 február 2012 :  16:09:02  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
Ale on neutopi zachrancu , preto , ze ho chce utopit...

Pôvodne zaslal amerika1 - 01 február 2012 :  15:10:02

to ako chces povedat, ze analogicky, ze ak sa niekto brani a udrie utocnika do rozkroku, tak chce s nim "pachat perverznosti"?

povodny GUEST635

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 01 február 2012 :  16:13:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Nie naopak pravo na obranu voci utocnikovi su nepopieratelne Akurat prostriedky by mali byt primerane

guest636

Odoslaný - 01 február 2012 :  16:21:03  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
rytier: Prezraďte nám prosím zdroj, z ktorého čerpáte

Pôvodne zaslal Reconquistador - 01 február 2012 :  15:46:41

predpokladam ,ze cerpa odtialto: http://katechizmus.szm.com/kat-2c.htm "paragraf" 292.

povodny GUEST635

mortinia

Odoslaný - 01 február 2012 :  16:21:47  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
citácia:
to by som chcel vidiet ako poriadnemu chlapovi nakopnete rozkrok

Pôvodne zaslal amerika1 - 01 február 2012 :  15:23:25

ved vravím - bola by to prvé, čo by ma napadlo - nevravím, že by sa mi to muselo podariť.

Inak - guest tu má pravdu - sorry chlapi -

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rytier

Odoslaný - 01 február 2012 :  16:25:46  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
Ja by som to teda nikdy nespravil. Ale vidíte, mortina, to je práve z toho, že ste tak presiaknutá perverzitou, týmto perverzným svetom, zvrhlými filmami a pod. Raz vám bude na zvracanie samej zo sebe. Bojovať smieme ale iba čistým spôsobom. Vec prirodzeného morálneho zákona, základné morálne normy platia vždy, aj v sebaobrane.

rytier

Odoslaný - 01 február 2012 :  16:28:21  Zobraziť profil  Pridať rytier do zoznamu priateľov
A áno, tamto som prebral odtiaľ:

http://katechizmus.szm.com/kat-2c.htm

Strana: z 8 Previous Topic: Zrusena tema Téma Next Topic: Klasická hudba s kresťanským posolstvom  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06