|
Odoslaný - 22 september 2011 : 16:19:00
|
Všimol som si, že tu medzi chlapcami a mužmi vládne značný pacifizmus (odmietanie zabiť, aj keby to bolo potrebné a podobne, niektorí mi tu pripadajú ako jehovisti a nie katolícki muži), tak trošku pre vaše vzmuženie páni a berte si príklad:
Píseň o Ludvíkovi (pochází z 9. století)
Znám jednoho krále, jmenuje se Ludvík, jenž slouží Bohu rád: vím, že jej odmění. Jako dítě otce ztratil, přec obdržel ihned náhradu: Pán sám se jej ujal a byl jeho vychovatelem. Dal mu družinu, mužné společníky, trůn zde ve Francích. A užívá jej dlouho! O vládu se brzy podělil s Karlomanem, svým bratrem, největším přítelem. Byv takto obdarován, Bůh chtěl jej vyzkoušet, zdali by on tak mlád v nebezpečenství obstáti svedl. Poslal přes moře pohanské muže, by Frankům hříchy připomněli. Proto byli jedni ztraceni, jiní vyvoleni. Tvrdý trest tam utrpěl, kdo zle žil. Ten, kdo dříve býval zlodějem, začal se postit, proto se zachránil: byl-li pak dobrým člověkem. Ten byl podvodník, ten lupič, ten byl zatracen, ale osvobodil se pokáním. Král byl daleko, celou říší zmítal zmatek, Kristus byl rozhněván: žel, musela se kát!
Bůh se smiloval, vida celou tu bídu, přikázal Ludvíkovi rozjet se tam: "Ludvíku, můj králi, pomoz mému lidu! Seveřani je tvrdě utlačují." Tu pravil Ludvík: "Pane, tak učiním, pokud mi v tom smrt nezabrání, vše, co žádáš." Přijal od Boha svolení, pozvedl praporec, vyjel do Frank proti Seveřanům. Bohu děkovali ti, kteří jej očekávali. Všichni volali: "Pane můj, tak dlouho na tebe čekáme."
A Ludvík Dobrý mocně pravil: "Ujmu se vás, přátelé.... Bude-li to třeba, budu zde bojovat. Mne samého neochrání, až vás budu chránit. Nyní chci, aby mne všichni boží přívrženci následovali. Pozemské bytí je tak dlouhé, jak chce Kristus. Chce-li naši smrt, staniž se jeho vůle. Kdo zde statečně boží vůli vykoná, kdo živý boj překoná, toho odměním. Zůstane-li ale v boji, (odměním) jeho příbuzné." Pak vzal štít a kopí, odvážně vyjel, chtěl si se svými nepřáteli jasně promluvit.
Po nedlouhém čase narazil na Seveřany. Král jel směle, a všichni společně zpívali: Kyrrieleison. Píseň byla dozpívána, bitva začínala. Krev zářila ve tvářích... Franky. Válečníci bojovali, ale žádný tak, jako Ludvík: rychle a směle se bil. Některé rozťal, některé proklál. Rozdával neúnavně svým nepřátelům hořký nápoj. Tak běda navždy jejich života! Odměněn byv boží mocí: Ludvík zvítězil. Všem svatým dík! Jejich byl boj. Sláva však Ludvíkovi, králi v bitvě vítěznému. Byl tam, kde bylo jeho pomoci potřeba...
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 64 ~
Člen od: 19 september 2011 ~
Posledná návšteva: 15 august 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 september 2011 : 16:25:05
|
Kde je to a na kom viditeľný ten pacifizmus? |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 september 2011 : 17:11:28
|
Pán Reconquistador, mala by to byť Franská ríša. A pacifista na tomto fóre je Slovak a spol. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 september 2011 : 17:21:15
|
Myslím že pán peterxxx narážal na to že dnes sa často prezentuje kresťan ako niekto kto má neustále nastavovať druhé líce, niekto kto sa má vyhýbať boju a je ako sa hovorí ,,mäkký". |
Počet príspevkov: 123 ~
Člen od: 21 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 20 december 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 september 2011 : 17:26:59
|
citácia: Myslím že pán peterxxx narážal na to že dnes sa často prezentuje kresťan ako niekto kto má neustále nastavovať druhé líce, niekto kto sa má vyhýbať boju a je ako sa hovorí ,,mäkký". Pôvodne zaslal vultus - 24 september 2011 : 17:21:15 Ano, tiež. Takto sa nám to podsúva. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 september 2011 : 18:19:59
|
PeterXXX: Ono mne bolo jasné, že Franská ríša, myslel som skôr tému. Ale to je už jedno. Len pokiaľ sa nemýlim, tak "slovak" je ateista, takže jeho sa to netýka  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 september 2011 : 08:48:12
|
ak si niekto mysli ze ateista musi byt automaticky pacifista, tak sa skaredo myli |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 september 2011 : 09:23:35
|
citácia: ak si niekto mysli ze ateista musi byt automaticky pacifista, tak sa skaredo myli Pôvodne zaslal guest636 - 26 september 2011 : 08:48:12 Ak to bola reakcia na môj príspevok, tak zrejme došlo k nedorozumeniu - ja som len reagoval na to, že Slovak nie je katolík a tak podľa neho Peterxxx nemôže posudzovať ostatných katolíkov tu. To, že ateista nemusí byť pacifistom je mi jasné, takým extrémnym príkladom môže byť napríklad Mussolini. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 september 2011 : 13:25:55
|
Tak to sa ospravedlňujem, myslel som, že slovak je katolík. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 september 2011 : 14:20:53
|
pacifizmus je makkystvo |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 september 2011 : 09:20:45
|
citácia: pacifizmus je makkystvo Pôvodne zaslal Ales - 26 september 2011 : 14:20:53
lenze ani aktivne vyhladavanie vojenskych stretov nie je rozumne |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 september 2011 : 12:25:31
|
niekedy sa im clovek nevyhne. Ako ucitel sa nemozem bat vstupit do konfliktu. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 december 2011 : 15:41:40
|
Nevím jak vy, ale po čtení té Písně o Ludvíkovi, jsem měl i trochu chuť se k jeho vojsku přidat. Před bojem si zpívají Kyrrieleison, je to vskutku krásné.
No a tak abych snad také přispěl alespoň něčím na podporu vzmužilosti u katolických kluků a mužů:
Katolici jdou do boje http://www.youtube.com/watch?v=X-THeikhWDU&feature=related

(Ale jinak jsem odpůrce povinné vojenské služby, abyste věděli. Za prvé vojenská služba jako je v dnešních časech, je hnusná a bezbožná. Za druhé, i kdyby začala být čistá bez všelijaké šikany, k vojákům se chovalo s úctou a vládla by v armádě velká zbožnost, přece jen kdo se na to zatím necítí, ať do toho nejde. A kromě toho, dnes se bojuje úplně jinak než ve středověku. Dnes se to obhadzuje raketami na velké vzdálenosti, že si vlastně ani moc nezabojujete, jste v zázemí od nepřítele daleko a hned vás něco zabije, proti čemu jste neměli nejmenší šanci se bránit. Moderní válka je hnusná. Dát si s nepřítelem souboj s mečem, to ano, to je krásné a naprosto čestný fér boj. Ale kde jsou ty časy.) |
Krajina: Czech Republic ~
Počet príspevkov: 77 ~
Člen od: 29 december 2011 ~
Posledná návšteva: 07 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 december 2011 : 00:15:39
|
kostelnik zas boj na chladne zbrane napriklad na mece neni az tak krasny,,, predstav si ako moze vyzerat ked nepriatelovu zbran zastavys mecom ktory mas uz vbodnuty do jeho hlavy , sam si uderom rozdeli hlavu.. a vela podobneho...  |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 december 2011 : 12:20:26
|
citácia: pacifizmus je makkystvo Pôvodne zaslal Ales - 26 september 2011 : 14:20:53
Čo tu hladáš, ked máš takýto názor na Ježiša Krista. On je prvý pacifista,
|
Počet príspevkov: 606 ~
Člen od: 28 október 2011 ~
Posledná návšteva: 05 apríl 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 december 2011 : 12:52:45
|
Žijeme, pravda, v tele, ale nebojujeme podľa tela - lebo zbrane nášho boja nie sú telesné, ale majú od Boha silu boriť hradby. Boríme výmysly a každú pýchu, čo sa dvíha proti poznaniu Boha. Pútame každú myseľ, aby bola poslušná Kristovi, a sme pripravení potrestať každú neposlušnosť, kým nebude vaša poslušnosť úplná. (2Kor 10:3-6) Napokon upevňujte sa v Pánovi a v sile jeho moci. Oblečte si Božiu výzbroj, aby ste mohli čeliť úkladom diabla. Lebo nás nečaká zápas s krvou a telom, ale s kniežatstvami a mocnosťami, s vládcami tohto temného sveta, so zloduchmi v nebeských sférach. Preto si vezmite Božiu výzbroj, aby ste mohli v deň zla odolať, všetko prekonať a obstáť! Stojte teda: bedrá si prepášte pravdou, oblečte si pancier spravodlivosti a obujte si pohotovosť pre evanjelium pokoja! Pri všetkom si vezmite štít viery, ktorým môžete uhasiť všetky ohnivé šípy zloducha! A zoberte si aj prilbu spásy a meč Ducha, ktorým je Božie slovo! Vo všetkých modlitbách a prosbách sa modlite v každom čase v Duchu! A v ňom vytrvalo bdejte a proste za všetkých svätých! (Ef 6:2-18)
|
Keby som hovoril ľudskými jazykmi aj anjelskými, a lásky by som nemal, bol by som ako cvendžiaci kov a zuniaci cimbal. A keby som mal dar proroctva a poznal všetky tajomstvá a všetku vedu a keby som mal takú silnú vieru, že by som vrchy prenášal, a lásky by som nemal, ničím by som nebol. A keby som rozdal celý svoj majetok ako almužnu a keby som obetoval svoje telo, aby som bol slávny, a lásky by som nemal, nič by mi to neosožilo. (Pavol Korinťanom) |
Počet príspevkov: 66 ~
Člen od: 20 október 2011 ~
Posledná návšteva: 15 január 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 december 2011 : 13:18:46
|
citácia: citácia: pacifizmus je makkystvo Pôvodne zaslal Ales - 26 september 2011 : 14:20:53 Čo tu hladáš, ked máš takýto názor na Ježiša Krista. On je prvý pacifista, Pôvodne zaslal mak - 31 december 2011 : 12:20:26 Poprosil by som o zdôvodnenie tohto názoru. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 december 2011 : 14:51:38
|
citácia: citácia: citácia: pacifizmus je makkystvo Pôvodne zaslal Ales - 26 september 2011 : 14:20:53 Čo tu hladáš, ked máš takýto názor na Ježiša Krista. On je prvý pacifista, Pôvodne zaslal mak - 31 december 2011 : 12:20:26 poznáš vôbec Evanjeliu? Prečítaj si a uvidíš. Ježiš nemal zbraň, Ježiš hlásal odpustenie a nie násilie, Ježiš aj Petrovi pri jeho obrane povedal: Zasuň meč do pošvy!" Ježiš nikoho nezabil a ani na nikoho neútočil. Potrebuješ dalšie zdôvodnenie o Jeho odpore k násilu? Poprosil by som o zdôvodnenie tohto názoru. Pôvodne zaslal Reconquistador - 31 december 2011 : 13:18:46 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 december 2011 : 16:00:05
|
Zaujimava kombinacia, feminizmom nasiaknuty pacifista... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 december 2011 : 18:02:35
|
citácia: citácia: citácia: citácia: pacifizmus je makkystvo Pôvodne zaslal Ales - 26 september 2011 : 14:20:53 Čo tu hladáš, ked máš takýto názor na Ježiša Krista. On je prvý pacifista, Pôvodne zaslal mak - 31 december 2011 : 12:20:26 poznáš vôbec Evanjeliu? Prečítaj si a uvidíš. Ježiš nemal zbraň, Ježiš hlásal odpustenie a nie násilie, Ježiš aj Petrovi pri jeho obrane povedal: Zasuň meč do pošvy!" Ježiš nikoho nezabil a ani na nikoho neútočil. Potrebuješ dalšie zdôvodnenie o Jeho odpore k násilu? Poprosil by som o zdôvodnenie tohto názoru. Pôvodne zaslal Reconquistador - 31 december 2011 : 13:18:46 Pôvodne zaslal mak - 31 december 2011 : 14:51:38
Z elektronického slovníku slovenského jazyka:
citácia: pacifizmus -mu m.
filoz. smer hlásajúci zachovanie mieru a odsudzujúci vojny bez ohľadu na ich ciele a charakter;
pacifista -u m. stúpenec pacifizmu;
Už v tom čo píšete je nepravda. Že Ježiš nikdy na nikoho neútočil? K obchodníkom v chráme veruže moc prívetivý nebol.
Zároveň, aj z histórie Cirkvi môžme vidieť, že nevesta Kristova, verne plniaca Jeho vôľu, pacifistickou nebola.
Predovšetkým Vám však odporúčam si uvedomiť, že nebyť pacifistom neznamená byť vojnovým štváčom, či násilníkom. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 január 2012 : 09:07:01
|
citácia: kostelnik zas boj na chladne zbrane napriklad na mece neni az tak krasny,,, predstav si ako moze vyzerat ked nepriatelovu zbran zastavys mecom ktory mas uz vbodnuty do jeho hlavy , sam si uderom rozdeli hlavu.. a vela podobneho...  Pôvodne zaslal volsung - 31 december 2011 : 00:15:39 nemyslim, ze kostolnik mal az tak na mysli estetiku rozpolovania hlav mecom, ako skor to, ze islo o ferovy boj muza proti muzovi, na rozdiel od dnesnej vojny, ked mnohi vojaci ani nevedia ze bojovali, maju pocit, ze hraju len dalsiu video hru... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 január 2012 : 09:07:41
|
|
|
Odoslaný - 01 január 2012 : 16:26:43
|
áno Cirkev nebola vždy na strane mieru a pokoja (=nebola pacifistická) ale dnes to lutuje a vyjadrila ospravadlenenie za nepsravodlivosti, prenasledovanie a príkoria ktoré spôsobila. A kto podla Ježišovho vyhnai kupcov z chrámu uzatvára že Ježiš bol násilník je sektár a fanatik ktorý vôbec nepochopil Evanjelium. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 január 2012 : 19:08:25
|
|
|
Odoslaný - 01 január 2012 : 20:03:36
|
citácia: áno Cirkev nebola vždy na strane mieru a pokoja (=nebola pacifistická) ale dnes to lutuje a vyjadrila ospravadlenenie za nepsravodlivosti, prenasledovanie a príkoria ktoré spôsobila. A kto podla Ježišovho vyhnai kupcov z chrámu uzatvára že Ježiš bol násilník je sektár a fanatik ktorý vôbec nepochopil Evanjelium. Pôvodne zaslal mak - 01 január 2012 : 16:26:43
Omyl, Cirkev vždy bola na strane mieru. Avšak zachovanie mieru niekedy žiaľ vyžaduje aj spravodlivú vojnu. Ospravedlňovať sa za obranu nevinných je vždy prinajmenšom hlúpe.
Tú poslednú vetu skúste preformulovať, nerozumiem jej... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 január 2012 : 08:50:23
|
citácia: citácia: áno Cirkev nebola vždy na strane mieru a pokoja (=nebola pacifistická) ale dnes to lutuje a vyjadrila ospravadlenenie za nepsravodlivosti, prenasledovanie a príkoria ktoré spôsobila. A kto podla Ježišovho vyhnai kupcov z chrámu uzatvára že Ježiš bol násilník je sektár a fanatik ktorý vôbec nepochopil Evanjelium. Pôvodne zaslal mak - 01 január 2012 : 16:26:43 Omyl, Cirkev vždy bola na strane mieru. Avšak zachovanie mieru niekedy žiaľ vyžaduje aj spravodlivú vojnu. Ospravedlňovať sa za obranu nevinných je vždy prinajmenšom hlúpe. Tú poslednú vetu skúste preformulovať, nerozumiem jej... Pôvodne zaslal Reconquistador - 01 január 2012 : 20:03:36
1. pozri si históriu a uvidíš či cirkev vždy bola len na strane mieru a pokoja. Ved prečo by sa ináč mala ospravedlniť za príkoria a jedbré že to urobila,.
2. Tá veta bola reakcia na na argument že Ježiš nebol pacifista. Tá reakcia bola v tom duchu že sa snažila vykresliť Ježiša ako násilníka aby dotyčný podporil svoj odpor proti pacifistom. Ja som povedal že Ježiš nenosil zbraň, hlása lásku a odpustenie teda že bol prvý pacifista a vzor všetkých pacifistov. Toto sa dotyčný pokúsil vyvrátiť poukázaním na vyhnanie kupcov z chrámu. Na to bola moja reakcia že ak niekto z Ježišovho vyhnania kupcov z chrámu uzatvára že on bol násilník tak nepochopil evanjelium. Možno by som to preformuloval takto: Ježiš hlása lásku a odpustenie Jeho evanjelium je o láske, odpustení a porozumení. Vyhnanie kupcov z chrámu nemožno považovať za prejav militarizmu. Ak niekto myslí že Ježiš bol militant tak nepochopil Evanjelium a je sektár. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|