Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Tradiční a ich pohľady
 Ostatné témy
 Puch Assisi a ekumena
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Exorcizmus Téma Next Topic: Katolícka charizmatická obnova
Strana: z 3

Ales

Stav: offline

Odoslaný - 16 október 2011 :  22:30:27  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
misio3, je nutne kopírovať celý príspevok keď reaguješ na ten posledný? teda ak tým niečo nechceš zvýrazniť.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Renda

Odoslaný - 29 október 2011 :  18:10:02  Zobraziť profil  Pridať Renda do zoznamu priateľov
http://stjoseph.cz/assisi11.html

Renda

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 140  ~  Člen od: 25 máj 2011  ~  Posledná návšteva: 26 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 29 október 2011 :  18:55:37  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
Zaujímavý odkaz, až na to že je proti katolícky, proti Rímsky a proti Sv. Otcovi. Je to výplod kňažského bratstva sv. Pia X, ktoré nie je v jednote s Katolíckou cirkvou. Nedajte sa im nachytať lebo oni sú "vlci v ovčom rúchu" a služobníci diabla čo obchádza ako ručiaci lev a hladá koho by zožral. Jedinou nádejou je zomknúť sa okolo sv otca, veriť mu a veriť aj Ježišovi, ktorý povedal: Ty si Peter..." Podľa toho poznáte služobníkov zlého že odmietajú učenie cirkvi, aktuálne vyjadrené v KKC, odmietajú pápežov bl. Jána Pavla II, Benedikta XVI. Kto tvrdí niečo iné,alebo si dovoluje posudzovať slová a skutky pápeža je od zlého.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 29 október 2011 :  20:04:55  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Kto tvrdí niečo iné,alebo si dovoluje posudzovať slová a skutky pápeža je od zlého.

Pôvodne zaslal mak - 29 október 2011 :  18:55:37

prví kresťania považovali prvých pápežov za svätýc. neskôr prestali im udelovať tento titul. prečo asi?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 29 október 2011 :  20:19:30  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Podľa toho poznáte služobníkov zlého že odmietajú učenie cirkvi, aktuálne vyjadrené v KKC, odmietajú pápežov bl. Jána Pavla II, Benedikta XVI. Kto tvrdí niečo iné,alebo si dovoluje posudzovať slová a skutky pápeža je od zlého.

v starych katechizmoch je neaktualne ucenie?
asi ano, lebo tam sa napr. tvrdilo, ze je len jedina, prava, katolicka, apostolska Cirkev a nou je KC
dnes je moderne tvrdit, ze vsetky nabozenstva su si rovne a je mnoho ciest do neba, nie jedina
od Zleho je ten, kto prekruca Pravdu

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 29 október 2011 :  20:29:35  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
z katechizmu:

16. Či je viera v zjavenie božie nevyhnutne potrebná k spa-
seniu?
Viera v zjavenie božie je nevyhnutne potrebná k spase-
niu, lebo Ježiš Kristus povedal: „Kto neuverí, bude zatra-
teny" (Mk 16,16).

a) Zatrateným byť znamená prísť do pekla.

b) Viera v zjavenie božie má byť:

1 v š e o b e c n á, to znamená, že musíme veriť všetko, čo
Boh zjavil a čo nám Cirkev Kristova predkladá k vereniu;
2. p e v n á, to znamená, že nesmieme pochybovať o prav-
divosti božieho zjavenia;
3. ž i v á, to znamená, že musíme podľa viery žiť;
4. s t á l a, to znamená, že si vieru musíme zachovať až do
smrtí.
c) Kto odmieta veriť, čo len jedinú zjavenú pravdu alebo kto
zjavenú pravdu vysvetľuje inak, ako ju vysvetľuje Cirkev
Kristova
a kto v tomto svojom omyle tvrdošijne zotrváva,
prestáva byť živým údom Cirkvi Kristovej.

janka

Odoslaný - 29 október 2011 :  20:48:20  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
co je dost smutne, ze na odhalenie bludu si velakrat staci nastudovat zopar otazok zo zakladneho katechizmu, ale ten vacsine katolikov nic nehovori

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mak

Odoslaný - 29 október 2011 :  21:32:05  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Podľa toho poznáte služobníkov zlého že odmietajú učenie cirkvi, aktuálne vyjadrené v KKC, odmietajú pápežov bl. Jána Pavla II, Benedikta XVI. Kto tvrdí niečo iné,alebo si dovoluje posudzovať slová a skutky pápeža je od zlého.

v starych katechizmoch je neaktualne ucenie?
asi ano, lebo tam sa napr. tvrdilo, ze je len jedina, prava, katolicka, apostolska Cirkev a nou je KC
dnes je moderne tvrdit, ze vsetky nabozenstva su si rovne a je mnoho ciest do neba, nie jedina
od Zleho je ten, kto prekruca Pravdu

Pôvodne zaslal janka - 29 október 2011 :  20:19:30

Janka to si kde vzala že je nektuálne účenie. V KKC je predsa aktuálne a oficiálne učenie. Ako staré katechizmy odrážali učenie po poslednom koncile, tak aj tento. Mimochodom hlavné pravdy stále platia. A stále platí že Ježiš je cesta, pravda a život a Cirkev je jedna pravá katolícka (katolícky = univerzálny, resp. všeobecný). Nikde sa netvrdí že všetky náboženstvá sú rovnaké. Ale Boh vo svojom milosrdenstve môže spasiť koho chce a môže spasiť aj príslušníkov iných náboženstiev. Hádam nechceš predpisovať Bohu koho môže a koho nemôže spasiť!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 606  ~  Člen od: 28 október 2011  ~  Posledná návšteva: 05 apríl 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 29 október 2011 :  21:37:36  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Ale Boh vo svojom milosrdenstve môže spasiť koho chce a môže spasiť aj príslušníkov iných náboženstiev. Hádam nechceš predpisovať Bohu koho môže a koho nemôže spasiť!

Pôvodne zaslal mak - 29 október 2011 :  21:32:05

idem to pohľadať, ale netvrdí sa v katechizme, že mimo katolickej cirkvi nemôže byť nik spasený?

http://katechizmus.sk/?action=getk&kid=1119

janka

Odoslaný - 29 október 2011 :  22:01:53  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Janka to si kde vzala že je nektuálne účenie. V KKC je predsa aktuálne a oficiálne učenie. Ako staré katechizmy odrážali učenie po poslednom koncile, tak aj tento. Mimochodom hlavné pravdy stále platia. A stále platí že Ježiš je cesta, pravda a život a Cirkev je jedna pravá katolícka (katolícky = univerzálny, resp. všeobecný). Nikde sa netvrdí že všetky náboženstvá sú rovnaké. Ale Boh vo svojom milosrdenstve môže spasiť koho chce a môže spasiť aj príslušníkov iných náboženstiev. Hádam nechceš predpisovať Bohu koho môže a koho nemôže spasiť!

Pôvodne zaslal mak - 29 október 2011 :  21:32:05

ale podla toho, co pisete, je neaktualne, ze clovek je spaseny skrze vieru, ktoru uci jedine KC
v Katechizme je jasne napisane, o co sa treba snazit, aby bol clovek spaseny...je to Bozie zjavenie, cize su to podmienky od sameho Pana Boha, nevymyslam si ich ako moje podmienky,kto bude spaseny a kto nie
je to jasne definovane...vid.vyssie Alesov prispevok
ano, Pan Boh moze spasit aj prislusnikov inych nabozenstiev, ale iba tych, ktori nie vlastnou vinou nepatria do KC...kto vlastnou vinou tvrdosijne odmieta Bozie zjavenie sa odsudzuje sam
k tomu, ze sa nikde netvrdi, ze vsetky nabozenstva su rovnake...poznate 9 cudzich hriechov, hovori vam to nieco?

Ales

Odoslaný - 29 október 2011 :  22:10:53  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
len podotknem, že v dnešnej dobe informačneho boomu sa ťažko da vyhovoriť na neznalosť.

janka

Odoslaný - 29 október 2011 :  22:16:05  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
to sice nie, ale pokym sa kedysi dalo k Pravde dostat ovela lahsie, dnes musi na jej ziskanie vynalozit ovela viac usilia, lebo aj tam kde by mala byt viditelna, je zahrabana niekde v kute a malokto ju tam hlada, lebo ani nevie, ze ju tam ma hladat

Ales

Odoslaný - 29 október 2011 :  22:22:48  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
k formalnej informacii sa da dostať. Skor potom ide o životný príklad ktorý rozhoduje. Ale proste tam kde človek chce vie si sadnuť a vie hľadať.

príklad: ked chce š isť na dovolenku tak to len tak nevyslovíš a nesadneš si, ale ideš a vybavuješ.

Ela

Odoslaný - 31 október 2011 :  08:47:31  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
<http://claritatis.cz/zpravy/z-domova/assisi-spolecna-prosba-o-mir-neznamena-nabozensky-synkretismus/5009> ]

ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 31 október 2011 :  08:59:02  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Smrdi to jak hovno,
vypada to jak hovno,
vsetci ho vidia v priamom prenose

...ale mame verit reciam, ze sa jedna o nanukovu tortu???

Prepanajana, to uz nacisto stratili rozum, jak organizatori tak tupe "katolicke" ovce, ktore im bastia, ze sa nejedna o synkretizmus (resp. ze sa jedna o mravoucne/vieroucne dovolenu iniciativu za podpory katolickeho papeza a jeho cirkvi) ??

Noznice sa otvorili uz davno, a roztvorene su uz natolko, ze len slepy a mentalne retardovany moze tvrdit ze sa jedna o Kristovu Cirkev u toho, kto toto zvolal a v style bratskej retoriky odprezentoval status quo.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 17 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 31 október 2011 :  13:43:44  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
presne z toho dovodu som ten odkaz sem vlozila. Ze co nam to chcu nahovorit!!!!
ela

P.S: som smutna aj nastvana z toho, ze poznam dost mladych knazov, ktori svoje povolanie beru poctivo, nesmierne si ctia Eucharistiu, nic im nemozno vytknut, az na to, ze uplne slepo veria vsetkemu, co "ustanovil" 2. VK a do "bodky" to naplnaju a vsetci, s ktorymi som sa snazila diskutovat a ozrejmit si niektore zasadne veci, bud "zdupkali" alebo, a to vsetci ako "jedna mysel" opakovali to iste, argumenty ako mali skolaci.. Dovod? Strasne slabe vedomosti, neviem co ich ucia v tom seminari.. Na druhej strane aspon jeden mi uprimne priznal, ze je dost knazov, hlavne medzi mladymi, ktori sa uz prinajmensom "zamyslaju" a...

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 31 október 2011 :  16:52:29  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
a dalsia "perla", dnes mi toto prislo mailom od znamej s velkym otaznikom i vykricnikom.
ela
Bratislava, 30. októbra (TK KBS) – Pútnici pravdy, pútnici pokoja je názov medzináboženskej konferencie, ktorú pripravili 28. októbra pod hlavičkou Rehole menších bratov františkánov a Teologickej fakulty Trnavskej univerzity v Bratislave. Na závere sa uskutočnila ekumenická pobočnosť za účasti predstaviteľov rôznych kresťanských cirkví na Slovensku.

Program otvoril provinciálny minister Rehole menších bratov františkánov P. Jeremiáš Daniel Kvaka, ktorý priblížil historické pozadie stretnutí zástupcov svetových náboženstiev. Prednášku začal pozdravom sv. Františka: „Dobrý deň, dobrí ľudia“. Ďalej pripomenul život sv. Františka a históriu prvého a druhého medzináboženského stretnutia v Assisi. Uviedol, že v roku 1986 malo tri úmysly - zvýraznenie vnútornej duchovnej dimenzie pokoja, ktorá vychádza z hlbokého vzťahu s Bohom; prevzatie zodpovednosti za vytváranie mieru a spravodlivosti vo svete zo strany predstaviteľov náboženstiev a vzájomné prijatie jeden druhého a následné rešpektovanie, ktoré vychádza z lásky a smeruje k zmiereniu sa ľudstva. Stretnutie v roku 2002 zas zvolal pápež Ján Pavol II. na základe udalostí z 11. septembra 2001 so zámerom odsúdiť terorizmus a vojnu. Reagoval i na otázku, prečo práve Assisi. „Pretože sv. František bol mužom
pokoja a dialógu,“ uviedol.

V prednáške ďalej pokračoval JUDr. Abdulwahab Al-Shenaty zo Združenia priateľov islamskej kultúry. Niesla sa v duchu narušenia vzťahu človeka k človeku – medziľudských vzťahov. Nie je dobre, aby si každý presadzoval svoju pravdu za každú cenu. Takto prichádza k rozbrojom medzi náboženstvami a ľuďmi navzájom. Snaha o mier má viesť k vzájomnému dialógu. Po prestávke pokračoval ThDr. Maroš Šip z Pravoslávnej bohosloveckej fakulty v Prešove. Prednášal o tradícii a tajomstve (posvätnom tajomstve, mystike) každého náboženstva a o jeho obohatení pre človeka, ľudstvo a spoločenstvo. Naša pravda je relatívna, pravdou je len Boh a pravda má vychádzať od Boha. Na záver vystúpil Remigiusz Górski, OFM, doktorand na Pápežskej univerzite Jána Pavla II. v Krakove, ktorý hovoril o zodpovednosti náboženstiev, krajín, politikov, ale aj nás všetkých za to, aby sme zodpovedne pristupovali k vytváraniu mieru a spravodlivosti, boju
proti chudobe, ochrane prírody a stvorenstva a k dôstojnosti človeka a jeho práv.

Konferenciu pripravili dvadsaťpäť rokov od modlitbového stretnutia zástupcov svetových náboženstiev v Assisi, ktoré inicioval blahoslavený Jána Pavol II..

TK KBS informoval Alex Andrej Drgoň, OFM

Ales

Odoslaný - 31 október 2011 :  22:06:13  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
frfle to jak rarach

...a mame verit ze to nie je rarach?

Reconquistador

Odoslaný - 31 október 2011 :  23:05:04  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
Aleš, čo keby ste za takéto zaspamovanie viacerých tém osobnými útokmi na raracha dostali na nejaké 2, či 3 týždne ban? Ja by som bol za...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 31 október 2011 :  23:18:37  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Ales, ani mne sa nepaci co pisete o Rarachovi, robite uzavery o veciach o ktorych nemate ani paru...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 01 november 2011 :  06:40:24  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Aleš, čo keby ste za takéto zaspamovanie viacerých tém osobnými útokmi na raracha dostali na nejaké 2, či 3 týždne ban? Ja by som bol za...

Pôvodne zaslal Reconquistador - 31 október 2011 :  23:05:04

nebude to po prvy raz.

Ales

Odoslaný - 01 november 2011 :  06:44:03  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Ales, ani mne sa nepaci co pisete o Rarachovi, robite uzavery o veciach o ktorych nemate ani paru...

Pôvodne zaslal Lucia - 31 október 2011 :  23:18:37

10 000

mak

Odoslaný - 01 november 2011 :  09:37:36  Zobraziť profil  Pridať mak do zoznamu priateľov
citácia:
frfle to jak rarach

...a mame verit ze to nie je rarach?

Pôvodne zaslal Ales - 31 október 2011 :  22:06:13

len pre tých čo to ešte nevedia rarach = diabol (lingvisticky)

Renda

Odoslaný - 01 november 2011 :  18:21:00  Zobraziť profil  Pridať Renda do zoznamu priateľov
citácia:
Zaujímavý odkaz, až na to že je proti katolícky, proti Rímsky a proti Sv. Otcovi. Je to výplod kňažského bratstva sv. Pia X, ktoré nie je v jednote s Katolíckou cirkvou. Nedajte sa im nachytať lebo oni sú "vlci v ovčom rúchu" a služobníci diabla čo obchádza ako ručiaci lev a hladá koho by zožral. Jedinou nádejou je zomknúť sa okolo sv otca, veriť mu a veriť aj Ježišovi, ktorý povedal: Ty si Peter..." Podľa toho poznáte služobníkov zlého že odmietajú učenie cirkvi, aktuálne vyjadrené v KKC, odmietajú pápežov bl. Jána Pavla II, Benedikta XVI. Kto tvrdí niečo iné,alebo si dovoluje posudzovať slová a skutky pápeža je od zlého.

Kto nieje v jednotě? Může papež líbat korán, blahopřát heretikům, pohanům k svátkům?
http://www.vendee.cz/texty/ciny_mluvi.html

Renda

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 140  ~  Člen od: 25 máj 2011  ~  Posledná návšteva: 26 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Renda

Odoslaný - 01 november 2011 :  18:22:32  Zobraziť profil  Pridať Renda do zoznamu priateľov
http://stjoseph.cz/assisi11.html

Renda

Strana: z 3 Previous Topic: Exorcizmus Téma Next Topic: Katolícka charizmatická obnova  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06