|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 13:55:19
|
Marymagdalena: ..."dopredu upozorňujem, že som kresťaň-katolík, ale naozaj si nemyslím, že je ok, aby cirkevní hodnostári kecali do týchto vecí. To, ako to skutočne myslí sám Pán Boh nevie nikto, ani biskup, ani pápež...." ja doplnam: "vie to iba MARYMAGDALENA . Keby sa tu nerozoberali take vazne veci, tak by som sa na prispevkoch tejto osoby dobre pobavila, mne stacilo prebehnut zo dva-tri a dalsie uz necitam... akurat ide na mna hroza, ked dotycna hrdo prehlasuje, ze prijima Eucharistiu. Kedze, ako som uz spomenula, pozrela som si tak zo dva-tri, a v nich nebolo nic o tom, ze by pristupovala aj k sv. zmierenia... ak pristupuje, co je to za spovednik, ktory takemuto cloveku da rozhresenie.!?.. Zaujimava je este jedna vec, cim vacsie "motanice" tu niekto produkuje, tym viac ludi sa zapaja do diskusie s nim... K comu je to dobre... pripad tejto mary... je krasnou ukazkou toho, na co upozornoval p. Rarach. ani sajnu o zakladoch z katechizmu, ale svetovy odbornik na Sv. Pismo. Neviem, ci by admin nemal ukoncit pristup, pretoze toto forum bolo zamerane na prehlbovanie viery, ucenia Cirkvi ale nie na prezentovanie bludov, dokonca nezmyslov... co tak napr. tento jej "vyrok": ..Telo Kristovo je sice podľa mňa [/b] Telo Kristovo a nie Cirkev - ja keď idem na prijímanie tak idem prijať Ježiša Krista a nie Cirkev, Cirkev som prijala pri svojom krste. Boze, bud milostivy takymto pobludencom! alebo ze by tu, ako pise lucia, fakt zo vsetkych robila "trubky"!?.. To by bol (pre nu) ten lepsi pripad. ela
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 14:13:45
|
citácia: Marymagdalena: ..."dopredu upozorňujem, že som kresťaň-katolík, ale naozaj si nemyslím, že je ok, aby cirkevní hodnostári kecali do týchto vecí. To, ako to skutočne myslí sám Pán Boh nevie nikto, ani biskup, ani pápež...." ja doplnam: " vie to iba MARYMAGDALENA . Keby sa tu nerozoberali take vazne veci, tak by som sa na prispevkoch tejto osoby dobre pobavila, mne stacilo prebehnut zo dva-tri a dalsie uz necitam... akurat ide na mna hroza, ked dotycna hrdo prehlasuje, ze prijima Eucharistiu. Kedze, ako som uz spomenula, pozrela som si tak zo dva-tri, a v nich nebolo nic o tom, ze by pristupovala aj k sv. zmierenia... ak pristupuje, co je to za spovednik, ktory takemuto cloveku da rozhresenie.!?.. Zaujimava je este jedna vec, cim vacsie "motanice" tu niekto produkuje, tym viac ludi sa zapaja do diskusie s nim... K comu je to dobre... pripad tejto mary... je krasnou ukazkou toho, na co upozornoval p. Rarach. ani sajnu o zakladoch z katechizmu, ale svetovy odbornik na Sv. Pismo. Neviem, ci by admin nemal ukoncit pristup, pretoze toto forum bolo zamerane na prehlbovanie viery, ucenia Cirkvi ale nie na prezentovanie bludov, dokonca nezmyslov... co tak napr. tento jej "vyrok": ..Telo Kristovo je sice podľa mňa [/b] Telo Kristovo a nie Cirkev - ja keď idem na prijímanie tak idem prijať Ježiša Krista a nie Cirkev, Cirkev som prijala pri svojom krste.Boze, bud milostivy takymto pobludencom! alebo ze by tu, ako pise lucia, fakt zo vsetkych robila "trubky"!?.. To by bol (pre nu) ten lepsi pripad. ela Pôvodne zaslal Ela - 04 apríl 2011 : 13:55:19
Mila Ela, tiez kukam ako puk na tuto diskusiu....
...pod vas prispevok sa podpisujem ....zase mi pisete z duse  |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 14:24:28
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 19:29:56
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 19:32:27
|
citácia: Vase odpovede nie su uplne jednoznacne, preto sa chcem uistit. 1. Hovorite, ze na dosiahnutie vyliecenia tela, je mozne pouzit aj zlo? 2. Tvrdite, ze rodic ma pravo mat dieta? V zmysle, ze toto pravo moze vymahat? 3. Tvrdite, ze moze toto pravo uplatnovat a pouzivat pri tom lubovolne prostriedky? Skuste prosim odpovedat iba ano, ak som Vas spravne pochopil, ak som nepochopil, vysvetlite mi prosim, co ste chceli povedat. K odpovediam na Vase otazky sa dostaneme az neskor, ked si ujasnime zaklady pre diskusiu. Pôvodne zaslal Mato - 04 apríl 2011 : 13:49:53
Drahý pán Maťo, pri všetkej úcte k Vám - buďte taký láskavý a nerobte zo mňa dementú ! Na Vašej otázky som Vám odpovedala, nerozumiem, prečo to mám urobiť druhý krát. Ak ste mojim odpovediam neporozumeli, chyba asi nebude vo mne ... |
Počet príspevkov: 86 ~
Člen od: 28 január 2011 ~
Posledná návšteva: 24 jún 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 20:47:44
|
Mimochodom, Ela, ty prijímaš niečo iné ako Ježiša Krista na omši? To sme potom asi vyznávačky iného náboženstva, nie? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 21:01:13
|
citácia: Drahý pán Maťo, pri všetkej úcte k Vám - buďte taký láskavý a nerobte zo mňa dementú ! Na Vašej otázky som Vám odpovedala, nerozumiem, prečo to mám urobiť druhý krát. Ak ste mojim odpovediam neporozumeli, chyba asi nebude vo mne ... Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 04 apríl 2011 : 19:32:27 Dobre, takze to beriem tak, ze som Vas pochopil spravne a ze ste odpovedali na vsetky otazky ano.
Pozrime sa teraz na dosledky tychto Vasich nazorov.
1. Potrebujem novu oblicku aby som opat ziskal ake take zdravie. Podla Vasej odpovede je teda v poriadku ked si zaplatim najomneho vraha, ktory vhodneho darcu unesie na ciernu kliniku, kde ho nasledne odpravi a jeho oblicku dostanem ja.
2. a 3. Rodicia ktori su z nejakeho dovodu neplodni a myslia si, ze maju na dieta absolutne pravo, na uplatnenie ktoreho mozu pouzit akykolvek sposob, sa rozhodnu, ze si kupia dieta, ktore niekto uniesol rodicom povedzme v Thajsku. Podla Vasej odpovede je to v poriadku. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 21:06:52
|
citácia: citácia: Drahý pán Maťo, pri všetkej úcte k Vám - buďte taký láskavý a nerobte zo mňa dementú ! Na Vašej otázky som Vám odpovedala, nerozumiem, prečo to mám urobiť druhý krát. Ak ste mojim odpovediam neporozumeli, chyba asi nebude vo mne ... Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 04 apríl 2011 : 19:32:27 Dobre, takze to beriem tak, ze som Vas pochopil spravne a ze ste odpovedali na vsetky otazky ano. Pozrime sa teraz na dosledky tychto Vasich nazorov. 1. Potrebujem novu oblicku aby som opat ziskal ake take zdravie. Podla Vasej odpovede je teda v poriadku ked si zaplatim najomneho vraha, ktory vhodneho darcu unesie na ciernu kliniku, kde ho nasledne odpravi a jeho oblicku dostanem ja. 2. a 3. Rodicia ktori su z nejakeho dovodu neplodni a myslia si, ze maju na dieta absolutne pravo, na uplatnenie ktoreho mozu pouzit akykolvek sposob, sa rozhodnu, ze si kupia dieta, ktore niekto uniesol rodicom povedzme v Thajsku. Podla Vasej odpovede je to v poriadku. Pôvodne zaslal Mato - 04 apríl 2011 : 21:01:13
Drahý pán Maťo :D Dovoľte aby som sa zasmiala Vášmu prirovnaniu nájomnej vraždy k masturbácii ! :D kto zomrie, keď si to chlap urobí z dôvodu vyšetrenia? :D :D :D :D milióny nevinný spermí ? :D to niekomu vážne ublíži ?
Ja sa Vás pýtam, prečo žena má podstupovať riziko na svojom zdraví len preto lebo manžel je fanatický kresťan...
K tomu zháňaniu detí prostredníctvom únosu - opäť mi dovoľte sa zasmiať :D bavíme sa predsa o LEGÁLNYCH postupoch ! či to ste si nevšimli ?
nepoužívajte extrémne prirovnania prosím vás, zhadzujete sám seba...
Mám opäť tú istú otázku : kto dal katolíkom ako Vy, právo aby organizovali život nekatolíkom ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 21:16:46
|
citácia: Drahý pán Maťo :D Dovoľte aby som sa zasmiala Vášmu prirovnaniu nájomnej vraždy k masturbácii ! :D kto zomrie, keď si to chlap urobí z dôvodu vyšetrenia? :D :D :D :D milióny nevinný spermí ? :D to niekomu vážne ublíži ?
Zaujimava asociacia, hoci ja som slovo masturbacia vobec nepouzil. Ja Vam len ukazujem, ake dosledky mozu mat Vase nazory. To co ste napisali teraz teda chapem tak, ze predsa len sa nemoze pouzit zlo na dosiahnutie dobra, aj ked sa jedna o zdravie. Ci som Vas zasa nepochopil spravne?
citácia: K tomu zháňaniu detí prostredníctvom únosu - opäť mi dovoľte sa zasmiať :D bavíme sa predsa o LEGÁLNYCH postupoch ! či to ste si nevšimli ?
Analogicky tuto odpoved chapem tak, ze ani rodicia nemozu pouzit akykolvek sposob na to, aby ziskali dieta, ze sa teda musia drzat v medziach legalnych postupov. Predpokladam, ze pod legalnym postupom chapete to, co aktualna legislativa tej ktorej krajiny zakazuje, pochopil som Vas spravne?
citácia: Ja sa Vás pýtam, prečo žena má podstupovať riziko na svojom zdraví len preto lebo manžel je fanatický kresťan... Ja Vam odpovedam, ze sa k tomu dostaneme, az si ujasnime spolocne zaklady pre diskusiu. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 21:18:44
|
inak, mám takú technickú otázku.
NEsúvisí to s týmto, ale zaujíma ma to :))))
Ak je niekto evanjelického vierovyznania a snaží sa žiť podľa svojej viery, ak je v manželskom zväzku má podľa svojej viery povolenú antikoncepciu. Tak ju používa v domnienke, že veď jeho náboženstvo to povoľuje.
Ak je niekto katolík, a snaží sa žiť podľa svojej viery, v žiadnom prípade nepoužíva inú ako prirodzenú antikoncepciu.
Otázka znie: Ktorý z nich sa dostane do neba, ak veria v jedného Boha, obaja sú kresťania, ale pritom podľa pravidiel svojho náboženstva funguje každý inak, tak ako mu to jeho viera káže?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 21:19:24
|
citácia: Janka - bez komentára. ... A k tvojmu súdu nadomnou, že žijem v ťažkom hriechu - dovoľ aby som sa opäť raz zasmiala :))))) Ešteže ty vidíš do môjho srdca a vieš v akom ja hriechu žijem. Pozri sa prosím najskôr na svoje hriechy. To bude najlepšie. Aj tak nerozumiem, ako si na to prišla, to, že som tolerantná voči iným, a neprikazujem a nevnucujem nikomu učenie RKC, neznamená, že žijem v ťažkom hriechu. :))) Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 04 apríl 2011 : 07:28:08 aj tak vdaka za komentar nemusim vidiet do tvojho srdca, to naozaj nedokazem, ale to, ako sa vyjadrujes,vela hovori skoda, ze som nenasla hriechy proti viere, ktore sem dal pan Rarach, bolo to pekne napisane, nasla som len tento odkaz http://www.katechizmus.sk/?action=getp&nazov=Hriechy%20proti%20viere&pstring=2088-2089 podla tohto usudzujem a ked si aj ty precitas, uvidis, akeho hriechu sa dopustas...zrejme je to z nevedomosti, preto ta na to upozornujem...pre tvoje dobro, nie aby som si nieco dokazovala...ja som tu uz tiez bola usvedcena a nie raz z nespravneho postoja...nikto ma na to neupozornoval preto, aby si dokazal, ze je lepsi ako ja, ale z lasky...mali by sme byt vdacni Bohu za to, ze na nas niekomu zalezi a napomina nas, ked koname zlo alebo bludime a o co viac, ked sme sami krestanmi-katolikmi...aj o tomto je Cirkev, ktoru ty neuznavas...dufam, ze objavis krasu spolocenstva Cirkvi, je to obrovsky dar pre nas
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 21:19:58
|
citácia: citácia: Drahý pán Maťo :D Dovoľte aby som sa zasmiala Vášmu prirovnaniu nájomnej vraždy k masturbácii ! :D kto zomrie, keď si to chlap urobí z dôvodu vyšetrenia? :D :D :D :D milióny nevinný spermí ? :D to niekomu vážne ublíži ?
Zaujimava asociacia, hoci ja som slovo masturbacia vobec nepouzil. Ja Vam len ukazujem, ake dosledky mozu mat Vase nazory. To co ste napisali teraz teda chapem tak, ze predsa len sa nemoze pouzit zlo na dosiahnutie dobra, aj ked sa jedna o zdravie. Ci som Vas zasa nepochopil spravne? citácia: K tomu zháňaniu detí prostredníctvom únosu - opäť mi dovoľte sa zasmiať :D bavíme sa predsa o LEGÁLNYCH postupoch ! či to ste si nevšimli ?
Analogicky tuto odpoved chapem tak, ze ani rodicia nemozu pouzit akykolvek sposob na to, aby ziskali dieta, ze sa teda musia drzat v medziach legalnych postupov. Predpokladam, ze pod legalnym postupom chapete to, co aktualna legislativa tej ktorej krajiny zakazuje, pochopil som Vas spravne? citácia: Ja sa Vás pýtam, prečo žena má podstupovať riziko na svojom zdraví len preto lebo manžel je fanatický kresťan... Ja Vam odpovedam, ze sa k tomu dostaneme, az si ujasnime spolocne zaklady pre diskusiu. Pôvodne zaslal Mato - 04 apríl 2011 : 21:16:46
Milý pán Maťo, ja to mám všetko absolútne ujasnené :))) Ale odpovedí na moje otázky sa nikdy nedočkám :))))) to by som musela byť naivná aby som verila tomu, že sa konečne po dvoch dňoch dopátram k tomu čo sa pýtam |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 21:21:44
|
citácia: citácia: Janka - bez komentára. ... A k tvojmu súdu nadomnou, že žijem v ťažkom hriechu - dovoľ aby som sa opäť raz zasmiala :))))) Ešteže ty vidíš do môjho srdca a vieš v akom ja hriechu žijem. Pozri sa prosím najskôr na svoje hriechy. To bude najlepšie. Aj tak nerozumiem, ako si na to prišla, to, že som tolerantná voči iným, a neprikazujem a nevnucujem nikomu učenie RKC, neznamená, že žijem v ťažkom hriechu. :))) Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 04 apríl 2011 : 07:28:08 aj tak vdaka za komentar  nemusim vidiet do tvojho srdca, to naozaj nedokazem, ale to, ako sa vyjadrujes,vela hovori skoda, ze som nenasla hriechy proti viere, ktore sem dal pan Rarach, bolo to pekne napisane, nasla som len tento odkaz http://www.katechizmus.sk/?action=getp&nazov=Hriechy%20proti%20viere&pstring=2088-2089podla tohto usudzujem a ked si aj ty precitas, uvidis, akeho hriechu sa dopustas...zrejme je to z nevedomosti, preto ta na to upozornujem...pre tvoje dobro, nie aby som si nieco dokazovala...ja som tu uz tiez bola usvedcena a nie raz z nespravneho postoja...nikto ma na to neupozornoval preto, aby si dokazal, ze je lepsi ako ja, ale z lasky...mali by sme byt vdacni Bohu za to, ze na nas niekomu zalezi a napomina nas, ked koname zlo alebo bludime a o co viac, ked sme sami krestanmi-katolikmi...aj o tomto je Cirkev, ktoru ty neuznavas...dufam, ze objavis krasu spolocenstva Cirkvi, je to obrovsky dar pre nas Pôvodne zaslal janka - 04 apríl 2011 : 21:19:24
dík za odkaz, obávam sa, ale že nepadne na úrodnú pôdu... btw, rečičkami o láske na tomto fóre ma vážne neoblafnete :)))) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 21:50:39
|
takže nedočkám sa odpovedi :D že som aj dúfala vôbec |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 21:58:35
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 22:01:25
|
citácia: Milý pán Maťo, ja to mám všetko absolútne ujasnené :))) Ale odpovedí na moje otázky sa nikdy nedočkám :))))) to by som musela byť naivná aby som verila tomu, že sa konečne po dvoch dňoch dopátram k tomu čo sa pýtam Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 04 apríl 2011 : 21:19:58 Pri vsetkej ucte k tomu co mate ujasnene, ste este pred par prispevkami tvrdili ze zlo sa da pouzit a dosiahnutie dobra, teraz to uz netvrdite.
Podme ale rozvinut Vase myslienky dalej - nemozeme teda pouzit vrazdu na ziskanie niecoho, co by mi vratilo zdravie. Mozem pouzit napriklad podvod?
Co v situacii, ked napriklad aktualna legislativa povie, ze ludia zidovskej narodnosti su menejcenni a teda im je mozne beztrestne zobrat dieta a niektori rodicia to aj urobia. Co v totmo pripade? Budete to schvalovat ako opravneny postup, lebo je plne legalny, ci nie? Co v pripade, ked to legislativa sice zakazuje, ale rodicia maju sposob ako sa vyhnut trestu (podplatili policiu, ci sud) a napriek legislativnemu zakazu si prisvoja unesene dieta. Je ich konanie moralne akceptovatelne, alebo nie je? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 22:10:34
|
Maťo, vy ste nechápavý ? Vy prečo si hudiete svoje ? Som sa niečo pýtala ! Dozviem sa? Vašu odpoveď ?
A čo netvrdím už? Ja stále tvrdím, že vraždenie ľudí na čiernych klinikách a masturbácia nie je rozhodne to isté.
A k tej legislatíve : Ja budem bohužiaľ ako verklík, ale stále sa pýtam, myslíte si, že katolíci majú právo rozhodovať o živote iných ľudí ?
Btw, príklad so Židmi je pritiahnutý za vlasy, ostatne, ako všetky vaše príklady...
takže ja čakám.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 22:23:01
|
citácia: A čo netvrdím už? Ja stále tvrdím, že vraždenie ľudí na čiernych klinikách a masturbácia nie je rozhodne to isté.
Kto vie, co by povedal psycholog na tuto vasu fixaciu na masturbaciu.
citácia: Btw, príklad so Židmi je pritiahnutý za vlasy, ostatne, ako všetky vaše príklady...
Myslite? Nikdy ste nepoculi, ze existovala legislativa, ktora presne toto urobila, ze vyhlasila zidov za menejcennych a zobrala im zakladne ludske prava? Tak isto ste nikdy nepoculi o rodicoch, ktori si nelegalne adoptovali deti ziskane unosmi, ci priamo kupov od predchadzajucich rodicov? Kde prosim Vas zijete? A ked sme si teda vyjasnili kadernicku situaciu, mohli by ste odpovedat na to, ci rodica z tych prikladov, konali spravne, alebo nie a ci mozem pouzit podvod na ziskanie zdravia. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 22:30:26
|
Fixáciu na masturbáciu ????? Čo ste sa zbláznili už na čisto????? Ved o tom tu bola diskusia. Či je morálne aby si to chlap urobil ak je to potrebné pre vyšetrenie. si pozrite históriu diskusie a potom mi tu píšte čosi o mojej fixácii.... Ja som myslela, že sa bavíme o tom istom...
Mladý muž, leziete mi na nervy.
Ja som sa chcela dozvedieť z vašej silno katolíckej strany nejaké odpovede na otázky, ktoré sú mi z katolíckeho pohľadu neni jasné, ale vidím, že vy ste ako pokazený strojček...
Hádam si nemyslíte, že vám odpoviem, že áno, myslím, že je v poriadku unášať deti, hrať sa na Jacka Rozparovča kvôli transplantácii a pod.
Ja som sa ale bavila o konkrétnych prípadoch a to : morálne hľadisko masturbácie za účelom vyšetrenia a morálne hľadisko umelého oplodnenia. mrzí ma, že vy ste na toľko nechápavý že ste to tu otočili takýmto úchylným smerom...
vašej vyhýbanie sa odpovediam, ktoré tu už dva dni od niekoho vyžadujem beriem ako neznalosť prípadne ako nevyhovujúcu otázku pre katolíka
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 22:39:21
|
Chapem ze Vam leziem na nervy, lebo sa Vas nazim priviest k rozmyslaniu nad tym, co tvrdite a to moze byt niekdy tazke, dokonca neprijemne, najme ked tym zistite, ze si dokazzete protirecit v dvoch po sebe nasledujucih prispevkoch.
Pokial nedokazte pochopit, ze na Vase otazky nemozete dostat odpoved, ktorej by ste rozumeli, pokial nemate jasno v zakladnych pojmoch a principoch, potom bude naozaj lepsie najst si ine miesto na hranie.
Pokial si nemyslite, ze je v poriadku unasat deti, preco potom tvrdite, ze rodica maju pravo na dieta za kazdu cenu. Pokial ako v dalsom pisete nemaju, kto urci kedy maju a kedy nemaju? Tvrdite ze podla legislativy, ale v nasledujucom prispevku sama pripustate, ze ani to nie je spolahlive kriterium. Ako Vam mam odpovedat na Vase otazky, ked menite svoje vychodiska od prispevku k prispevku? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 22:46:05
|
a vy ste kto, aby ste sa ma pokúšali navádzať na nejaké odpovede? na váš obraz? žiadala som vás o niečo také? prosila som vás aby ste ma naviedli na vašu cestu? NIE ! tak čo sa vnucujete?
škoda reči... beriem to tak, že odpovede na moje otázky nepoznáte.
a vašej úbohé a prvoplánové reči o tom, ako ja mením nejaké stanoviská sú smiešne.
stanoviská k dvom témam (masturbácia a umelé oplodnenie), ktoré sa tu rozoberali som nezmenila a ani sa to najbližšie možné obdobie nechystám urobiť.
témy ktoré ste načrtli vy, sú úplne niekde inde ...
ja som len bola zvedavá, či je katolícka Cirkev povolená a oprávnená organizovať život aj nekatolíkom
Ďalej som chcela vedieť, prečo má manželka riskovať svoje zdravie kvôli tvrdohlavosti a fanatizmu manžela a či je manžel oprávnený to od nej požadovať
a ďalej som chcela vedieť, kto bude spasený - či katolík, či evanjelik, ak veria v jedného Boha, ale ich náboženstvo má dva rôzne postoje k jednej veci...
budem nesmierne vďačná ak mi na toto niekto konečne odpovie, aj keď sa už na to nespolieham
Drahý pán Maťo, odpoveď nežiadam od vás, vy mi na to aj tak neviete odpovedať, prípadne aj viete aká je odpoveď ale iba by ste si ňou protirečili, tak to tu teraz hráte na nejakú moju nevedomosť... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 apríl 2011 : 22:56:44
|
Preco tu krmite trolla ?  Ha ? |
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 apríl 2011 : 11:21:10
|
citácia: a vašej úbohé a prvoplánové reči o tom, ako ja mením nejaké stanoviská sú smiešne. Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 04 apríl 2011 : 22:46:05 Len preco sa nikto nesmeje? Zatial sme tu vsetci trpko zaplakali... Ale hlavne je, ze ste so sebou spokojna. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 apríl 2011 : 12:41:15
|
citácia: Preco tu krmite trolla ?   Ha ? Pôvodne zaslal Lucia - 04 apríl 2011 : 22:56:44 Aj ja si predsa mozem z casu na cas nakrmit nejake domace zveratko, ci nie?  |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 apríl 2011 : 13:12:13
|
citácia: dík za odkaz, obávam sa, ale že nepadne na úrodnú pôdu... btw, rečičkami o láske na tomto fóre ma vážne neoblafnete :)))) Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 04 apríl 2011 : 21:21:44 Nevera je nedbanlivosť o zjavenú pravdu(162) alebo dobrovoľné odmietnutie súhlasu s ňou. „Heréza je tvrdošijné popieranie,(817) po prijatí krstu, nejakej pravdy, ktorú treba veriť božskou a katolíckou vierou, alebo tvrdošijné pochybovanie o nej; apostáza je úplné odvrhnutie kresťanskej viery; schizma je odmietnutie podriadiť sa rímskemu pápežovi alebo odmietnutie spoločenstva s členmi Cirkvi, ktorí sú mu podriadení.“
zda sa, ze teba clovek "neoblafne" ani recickami o laske, ani argumentami napisanymi ciernym na biele takze pripajam sa k prispevku Ely, napisanemu vyssie
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|