|
Odoslaný - 09 október 2012 : 10:25:57
|
To bolo zatial len s minom. OK, tesi ma ak chcete. Mozete navrhnut o ake ceny by bol eventualny zaujem. Asi by bolo vhodne oddelit z tohto vlakna o diskusiach na Krede, samostatnu temu (tak ako napr. testovanie z katechizmu je solo tema) Tu nech si debatuju ako debatovat. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 júl 2013 : 14:43:18
|
ako môžem diskutovať na fóre keď nemôžem nikde prispievať? |
morituri te salutant |
Počet príspevkov: 337 ~
Člen od: 15 december 2011 ~
Posledná návšteva: 30 marec 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 júl 2013 : 19:56:24
|
Keby ste neprispievali uplnw vsade, alias nespamovali, neboli by ste dostali obmedzenie. Ak budete pokracovat v spamovani, budete mat pristup zakazany uplne.
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 júl 2013 : 20:17:43
|
spam je keď reagujem k téme? |
morituri te salutant |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 júl 2013 : 20:34:23
|
5 slovne kvazivtipne glosy ku kazdej teme su spam. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 júl 2013 : 20:45:19
|
aha. čiže problém je v tom že nemám taký istý štýl humoru ako máš ty. ok. viacmenej som tu urobil kuk kto tu zo starších chodí. ináče mám kvôli spovede zákaz debatovať na témy typu tradiční vs. Nom. a do tých tém kde by som prispievat mohol (písmo, modlitba) tam jednak pristup nemám a jednak vytratil sa ten druh prispievania ktorý tu bol pred cca pred 9 rokmi. ak môžem mať prosbu. ozvem sa radšej cez Pm. ale najprv to predebatujem s jankou. asika. |
morituri te salutant |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2013 : 06:17:15
|
Po skusenostiach s istym aleskom, ktory trpi obsedantnou poruchou a ked to na neho pride, tak kludne aj opakovane zaspamuje cele forum a trva mi potom velmi dlho, kym to vycistim, som opatrny.
Vase prispevky vykazuju presne ten isty styl obsedantno-kompulzivneho jednania a tak som nuteny toto forum chranit aj pred Vami. Zatial iba obmedzenim, ale vdaka skusenosti s aleskom viem, ze treba jedna rychlo a razne, usetrim si potom koooopec casu. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2013 : 09:16:27
|
áno ja som aleš. máš pravdu. keby som chcel floodit tak to urobím na začiatku keď mám pristup k viac témam |
morituri te salutant |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 november 2013 : 19:07:46
|
Mato, preco Vam vadi, ak tu niekto zaspamuje cele forum, ak nekona nic zleho? Ved thorath pisal v sulade s Kristovou Cirkvou. Obhajoval pravdu a pisal pravdu.
Je to zvlastne, ze ak tu pridu ludia, ktori zaspamuju cele forum pravdou a tym, co si myslia a poukazuju na to, ze sa treba zamyslat nad tym vsetkym, tak ze takito ludia dostanu obmedzenie a ti, ktori kazu proti Duchu Svätemu, tak to je v poriadku a takito ludia nedostanu nic, to je velmi zaujimave.
Treba sa nad tym zamyslat a skumat, ci to vsetko je pravda a ak su niekoho prispevky pravdive a ak nimi neskodi druhym a nezvadza druhych, tak je to v poriadku, ale podla admina zjavne nie, kedze takito ludia dostavaju za to, co robia, obmedzenia, ale ti, ktori sa ruhaju Bohu, kazu proti Nemu a skodia Jemu a aj druhym, tak to je vsetko v poriadku a takito ludia nedostanu ziaden trest.
Naozaj treba sa zamyslat, je to velmi dolezite. Hlavne nad sebou. Ja som sa zamyslel a podavam to dalej a toto je len dalsi prispevok plny zamysleni sa nad tym, ako to vlastne je a ako to chodi v tomto svete.
Mne by to napr. nevadilo, ak by niekto zaspamoval cele forum, ja by som sa pozeral na vnutro a nie na vonkajsok a podla toho by som konal.
Co je na tom zleho, ak niekto zaspamuje forum dobrymi vecami a co je na tom dobreho, ak niekto zaspamuje forum zlymi vecami? A preco dostavaju ti, ktori spamuju forum dobrymi vecami, ktore su plne zamysleni, tresty a ti, ktori spamuju forum zlymi vecami, nestihne ziaden trest?
Preco toto forum netoleruje dobro a toleruje zlo? Taketo veci treba riesit a treba sa nad nimi zamyslat. Zamyslite sa nad tym prosim. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 november 2013 : 19:32:12
|
To ty sa Sinceretly zamysli komu prospievajú tvoje siahodlhé príspevky, ktoré nikto nečíta. Ďakujem |
Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín. |
Počet príspevkov: 894 ~
Člen od: 12 apríl 2013 ~
Posledná návšteva: 19 august 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2013 : 09:58:02
|
samotne spamovanie je v rozpore so vseobecnou "netiketou", pretoze rusi plynuly priebeh diskusie, a vobec nie je podstatne co je obsahom spamovania
ak mas zaujem "spamovat" takym sposobom, ze ti budu ludia tlieskat, stan sa fararom (kazen v kostole je v podstate spam podobny tomu co ty predvadzas) alebo politikom; no na diskusnom fore ti za spam ludia nebudu tlieskat |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2013 : 12:26:18
|
citácia: To ty sa Sinceretly zamysli komu prospievajú tvoje siahodlhé príspevky, ktoré nikto nečíta. Ďakujem prospievaju pravde a spravodlivosti, prospievaju Bohu, lebo On je Pravda a Spravodlivost. Ako vies, ze ich nikto necita? Cita ich kazdy, kto ma o to zaujem, a rozhodovat sa mozeme preto, lebo nam Boh daroval slobodnu volu a vyber je len na nas a je len na nas, co urobime, Boh to vsetko plne respektuje, my samy si volime to, co si volime a to, co si zvolime, to budeme mat, lebo slobodna vola od Boha dana vsetkym.
citácia: samotne spamovanie je v rozpore so vseobecnou "netiketou", pretoze rusi plynuly priebeh diskusie, a vobec nie je podstatne co je obsahom spamovania
aha, ale ked sa zamyslis nad tym, obsahom, tak zistis, ze ak je to v sulade s Bozimi zakonmi a Kristovou Cirkvou, tak preco nepisat o takychto veciach, ked prospievaju tomu, aby sa to riesilo, ked prospievaju pravde a spravodlivosti.
Ja napr. v minulosti som tu zasahoval druhym do ich slobody a ukazoval som vsetko to, co sa deje vo svete a cim dalej tym viac som si zacinal uvedomovat, ze tym zasahujem druhym do ich slobody a ze ked ju Boh respektuje, preco ju nerespektujem ja, a tak kazdy, kto nema zaujem citat to, co pisem, tak mu uz nic nepisem, lebo on sam si to tak zvolil, ze to tak chce mat a ja to uz plne respektujem. Je mi jedno, ci mna budu druhi respektovat alebo nie, hlavne je, ze ja respektujem druhych a ak si raz niekto neda povedat, je to len a len jeho problem a za kazde nase ciny budeme sudeni Bohom, ci sa nam to paci alebo nei, kazdy dostane to, co mu patri, kazdemu bude odplatene podla jeho skutkov za to, co robil, kym zil v tele. Boh je spravodlivy a ja Mu verim, On nenavidi nespravodlivost a som Mu hlboko vdacny za to, ze Mu zalezi na malickych a aj na ostatnych a ze chce, aby bol kazdy spaseny, len nie vsetci Mu to chcu dovolit, a tak to s velkym zialom a bolestou musi respektovat, musi, lebo nam dal slobodnu volu, ktoru musi zial plne respektovat a aby to bolo spravodlive, za vsetky nase skutky budeme sudeni, ci sa nam to paci alebo nie, ale spravodlivost musi byt.
Ked by som chcel spamovat takym sposobom, aby mi druh tlieskali, nerobil by som to, co robim, lebo za toto mam len hanbu a potupu a velke opovrhovanie a aj napriek tomu robim to, co robim, lebo dufam, ze sa vo vas vsetkych najde aspon stipka ludskosti a pochopite to, o com pisem, a ak nie, tak je to hrozne, ale predsalen, neverim tomu, ze by v nejakom cloveku bolo same zlo a ani stipka dobra. Predsalen aspon ta stipka ludskosti musi byt a aj je v kazdom cloveku, a ten, kto to tak neciti, tak je to preto, lebo Boh nase volby plne respektuje a nezasahuje nam do nasel slobody, ktoru nam dal a ak niekto nechce dobro, Boh to plne respektuje a vyhovie mu, lebo mu daroval slobodnu volu z lasky k nemu, aby sa slobodne rozhodol zit v spolocenstve so Svätou Bozou Trojicou a 1 jedinym Bohom zaroven, a na to, aby sa to stalo, sa musi clovek dobrovolne sam pre toto spolcenstvo rozhodnut, lebo Boh respektuje to, co si zvolime a nebyt slobodnej voly, ktoru nam daroval Boh z nesmiernej lasky k nam, nemohli by sme si robit, co sa nam len zachce a nemohli by sme s aslobodne rozhodovat o tom vsetkom, co urobime.
A este by ma zaujimalo, ako je to vobec mozne, ze ludia, ktori pisu pravdivo o pravde, tak ked vidia svoje prispevky a moje prispevky a ked ich porovnaju, zistia, ze je rec o tom istom - o pravde a ze sa to vsetko pise pravdivo, tak namiesto toho, aby sa o takychto veciach hovorilo, sa o takychto veciach mlci, co je velmi smutne, a obzvlast tu podotykam na krestanskom fore. Co uz. Sami ste su vybrali. Len sa potom necudujte tym nasledkom. Boh to vsetko vidi a treba sa nad sebou zamyslat, je to velmi doelzite, ja som sa zamyslel a ked by som to neurobil, nepisal by som to, co pisem. Netreba sa len zamyslat, treba aj konat, a ja konam, lebo ak by som sa len zamyslal a nekonal by som, tak by to bolo este horsie, ako ked by som sa nad tym vsetkym nezamyslel. Takze zaver je taky, ze ak by som sa nad tym vsetkym, nad cim som sa zamyslel, nezamyslel a zaroven ak by som nekonal podla pravdy a spravodlivosti, tak by som nepisal to, co som napisal a co pisem. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2013 : 14:18:32
|
citácia: aha, ale ked sa zamyslis nad tym, obsahom, tak zistis, ze ak je to v sulade s Bozimi zakonmi a Kristovou Cirkvou, tak preco nepisat o takychto veciach, ked prospievaju tomu, aby sa to riesilo, ked prospievaju pravde a spravodlivosti. Pôvodne zaslal sinceretly - 25 november 2013 : 12:26:18 nemam zaujem sa zamyslat nad niecim, co je uplne offtopic spam, nech uz to prospieva comukolvek |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2013 : 16:52:02
|
...nech uz to prospieva comukolvek. Vidis? To, co pisem, je to, co som odpozorval, co mam ziskane na zaklade skusenosti druhych a svojich a vsetko co mam, mam od Boha, lebo clovek nikdy nic nema, nemal a ani nebude mat od seba.
Preco hovoris, ze nech to prospieva comukolvek? Ved ak sa hovori o pravde a o faktoch a skutocnostiach, tak je jedno, ze ake to je dlhe, ci?
Ved sa len pozri na prispevky ostatnych uzivatelov tohoto fora, ich su omnoho dlhsie ako tie moje a sami si zakladaju temy a pisu o nich a taketo spamy su podla teba v poriadku alebo nie? Podla mna je v poriadku to, co je pravdive a je jedno, ake to je dlhe, kdezto ty tym, co si napisal, hovoris, ze je ti jedno ze co obsahuju tie spamy, hlavne je, ze su spamy a je jedno, ci su pravdive alebo nie, ale nemaju tu co hladat.
Ale zabudol si prijat fakt, ze prispevok vzdy je, bol a bude prispevkom a je jedno aky je rozsiahly, dolezite je, ze to je prispevok a este dolezitejsie je to, ze je plny pravd a zamysleni sa nad tym vsetkym a plny faktov, ci nie je skor toto rozhodujuce, nez dlzka textov?
Mne osobne neprekazaju dlhe texty, ak je v nich pravda, tak hoc aj ked by mali mat nekonecnu dlzku, tak si to precitam, lebo sa v nich pise pravda a pred pravdou si netreba zatvarat oci, ak ju clovek hlada.
Pred par dnami mi prisla sukromna sprava od administratora: citácia: Vzhladom na to, ze prispievate do takmer kazdej temy a to aj do tych, kde zjavne nemate co povedat a svojim sposobom tak spamujete forum, rozhodli sme sa obmedzit Vasu moznost prispievania iba do urcitych tem. Mato, admin ...a to aj do tych, kde zjavne nemate co povedat...
ak bol vykonany nadomnou takyto rozsudok, preco si tu na tomto fore pobehuju a pisu ti, ktori tu skutocne nemaju co povedat, a ak ano, tak len same lzy, zvadzacky a podvody? Zamyslite sa nad tym. Dakujem.
Ak je zamyslenie sa nad pravdou a vyjadrenie svojho nazoru na to, o com je rec, tym, ze nemam co povedat a navyse som bol za to aj potrestany, tak sa pytam, ze ci ti, ktori kazu tu na tomto fore proti Duchu Svätemu, ktori popudzuju Kristovu Cirkev a opluvaju ju a spinia na nu a ohovaraju ju a idu proti Nej, ze ci skor toto nie je to, ze takito ludia tu naozaj nemaju co povedat, a ak ano, tak same nenavistlive prispevky voci Bohu a Kristovej Cirkvi?! Ak bolo vykonane na mne to, co bolo vykonane, pytam sa, kde je konanie vedenia tohoto fora nad tymi, ktori idu proti Bohu a proti Kristovej Cirkvi???!!! No?! Toto je asi v poriadku, vsak, lebo ak by to takto nebolo, uz davno by sa urobili potrebne kroky, ale kedze sa neurobili, tak to znamena len jedine - ze toto forum, podotykam krestanske toleruje boje proti Bohu a krestanom priamo tu, znova podotykam na tomto krestanskom fore!!!! Uvedomte sa a zamyslite sa nad sebou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boh to vsetko vidi a On nenavidi nespravodlivost a ak aj nadalej budete tolerovat vsetko to, co tolerujete, dopadnete velmi zle, lebo vsetko je velmi prirodzene a ak aj nadalej tu budete tolerovat to zlo, tak toto forum zanikne, lebo tu budu prevladat ti, ktorych ste tolerovali a ti, ktorych ste netolerovali, tych ste si odlucili od seba, lebo takychto ste tu nepotrebovali, tak teda dobre, ja vas respektujem, len sa potom necudujte, ze sa stane to, co sa stane, ak si nedate povedat.
Teraz uz zacinam rozumiet tomu, preco Boh kona tolke spravodlivosti v tomto svete a tresta ho. Bodaj by nie, ked sa tu deje to, co sa deje. To ked by netrestal, tak by isiel proti pravde a On miluje pravdu a spravodlivost a nenavidi nespravodlivost, nepravost, a preto dopusta to, co dopusta, s tymto s Bohom uz normalne zacinam suhlasit, len mi je luto, ze toto vsetko tu musi prist, ale ak si niekto nechce dat rady a nechce si dat povedat... tak co uz, sam si vybral ,je to hrozne, ze sa musi stat vsetko to, co sa musi stat, ale komu niet rady, tomu niet pomoci a kazdemu bude odplatene podla jeho skutkov za to, co vsetko stvaral, kym zil v tele, kazdy dostane to, co mu patri, lebo kym tu zil, nevedel sa zmestit do koze a robil to, co robil, namiesto toho, aby zil v pravde a spravodlivosti, a to sa bez Bozej pomoci, moci a milosti neda, lebo On je Pravda, On je Milost a Spravodlivost. Od Neho to vsetko je.
Nech vas vsetkych zehna vsemohuci Boh-Otec, Jeho Syn Jezis Kristus i Duch Sväty, aby vam vsetkym osvietil mysel, mozog a rozum a aby ste sa zamysleli nad tym vsetkym, co robite, aby ste sa zamysleli nad pravdou a spravodlivostou a aby ste si vybrali, ci budete konat spravodlivo, lebo Jezis neprisiel dat tomuto svetu pokoj, ale rozdelenie, aby postavil dceru proti matke, syna proti vlastnemu otcovi... aby si svet vybral, ci chce zit spravodlivo, ci chce konat podla Bozieho zakona alebo nie, vyber je na nas a kto si co zvoli, to bude mat, Boh to vsetko plne respektuje, lebo nam vsetkym daroval slobodnu volu, ktoru musi respektovat aj vtedy, ked ju respektovat nechce, aby to bolo spravodlive. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2013 : 17:37:00
|
citácia: Ved sa len pozri na prispevky ostatnych uzivatelov tohoto fora, ich su omnoho dlhsie ako tie moje a sami si zakladaju temy a pisu o nich a taketo spamy su podla teba v poriadku alebo nie? Pôvodne zaslal sinceretly - 25 november 2013 : 16:52:02 tak schvalne, uved nejaky prispevok, ktory je dlhsi nez tvoj najdlhsi prispevok
citácia: Teraz uz zacinam rozumiet tomu, preco Boh kona tolke spravodlivosti v tomto svete a tresta ho. Pôvodne zaslal sinceretly - 25 november 2013 : 16:52:02 rozhodne najsmiesnejsia vec od teba co som tu cital |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2013 : 19:05:25
|
ja som to už skôr hovoril ... je to zabíjač vlákien. Ja keď vidím, že niekde prispieva, ani to už neotváram. |
Počet príspevkov: 521 ~
Člen od: 26 apríl 2011 ~
Posledná návšteva: 16 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2013 : 19:11:21
|
Ano aj ja to konštatujem. Nikto s ním nič nerobí (Sinceretli). |
Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2013 : 19:21:26
|
Jak ze ne. A toto je co: citácia: Vzhladom na to, ze prispievate do takmer kazdej temy a to aj do tych, kde zjavne nemate co povedat a svojim sposobom tak spamujete forum, rozhodli sme sa obmedzit Vasu moznost prispievania iba do urcitych tem. Mato, admin Ked sa uz tak stazujes, ze nikto so mnou nic nerobi, prave si si vykoledoval od Boha konanie.
A neviem preco pises namiesto sinceretly na zaciatku velke S a na konci male i. Neviem o co ti ide. Zamysli sa nad sebou a nie nad druhymi, lebo druhych zmenit nemozes, ale seba ano. Tak do toho.
Boh z celeho seba nenavidi nespravodlivost a miluje spravodlivost. Kto si co zvoli, to bude mat, dal nam slobodnu volu, ktoru On plne respektuje.
Citaj: citácia: od zaciatku az do konca.
Aby to bolo spravodlive, kazdy dostane svoju odplatu za to vsetko, co stvaral, kym zil v tele.
Naozaj kazdy dostane to, co mu patri. Kto si co zvoli, to bude mat. Ak skumas pravdu, hladaj ju a ak ju hladas, tak si pred nou nezatvaraj oci a najdes ju.
Hlavne toto si precitaj: citácia: Boží mlýny #0000cd">Říká se to dlouhé časy, nevěří však na ně kdosi. Oni ale v pravdě melou a to někdy klapkou celou. #b22222">Odezva je za chviličku, jindy melou pomaličku. To v minulém Varta Times, vydavatel zprávu přines. Že se Milo pořezal, tohle tam šéf namazal! Trvalo to kratince, přišel pan šéf k hoblovce. Tenhle stroj je věru dravec, urve ruku, urve palec! Nežli se šéf otočil, prsteníček ten už v háji byl. Zeširoka krev tu stříká, šéf bolestí jenom hýká. Po legraci už tu je, k doktoru se štymuje. Ošetření, metr fáče, bolestí už šéf jen pláče. #0000ff">Ponaučení si bere, na posměšky příště s..e. Nyní když už úraz poznal, utrpení druhých uznal. Zdroj: http://www.poradte.cz/volna-diskuze/13874-vysvetleni-bozi-mlyny.html |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2013 : 20:40:08
|
citácia: ak mas zaujem "spamovat" takym sposobom, ze ti budu ludia tlieskat, stan sa fararom (kazen v kostole je v podstate spam podobny tomu co ty predvadzas) alebo politikom; no na diskusnom fore ti za spam ludia nebudu tlieskat Pôvodne zaslal guest636 - 25 november 2013 : 09:58:02
Nesúhlasím s tvrdením, že kázeň v kostole je spam. Totiž spam na to, aby bol spamom by mal byť aj nevyžiadaný, zatiaľčo kázeň je integrálnou súčasťou omše. Hoci v mnohých prípadoch sa kázeň zaiste za spam považovať dá (ak kňaz namiesto toho, čomu sa má na kázni venovať hovorí nezmysly, či veci s vierou nesúvisiace), no nedá sa to zovšeobecniť.
V každom prípade, úroveň diskusie na Kréde je teraz naozaj biedna. Avšak vinníkom nie je len Sinceretly, ale aj taký Chodec, či Koki. |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2013 : 20:46:14
|
Ak ma hádžeš do rovnakého vreca ako Sinceretliho potom nemáš šajn o čom je diskusia.
Za vrchol diskutérskych príspevkov možno považovať vstupy typu.
Nezmysli, blbosť, blud, ste sa vyfarbil a podobne. Každý nech si spytuje svedomie sám. Výkrik do tmy, je stále len výkrik do tmy.
Diskutér má vedieť aj argumentovať, nie len obviňovať a mlátiť prázdnu slamu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2013 : 09:31:42
|
citácia: Nesúhlasím s tvrdením, že kázeň v kostole je spam. ... nedá sa to zovšeobecniť. Pôvodne zaslal Reconquistador - 25 november 2013 : 20:40:08 suhlasim s tebou, ved preto som pouzil slova ako "v podstate" a "podobny"
za moj zivot som pocul jedinu "kazen" (na pohrebe) a jednoznacne islo o spam |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2013 : 12:46:58
|
Chodec, Reconquistador vyjadril svoj nazor a ty si si vyjadril tiez svoj nazor na to.
Podla neho nie som vinnikom len ja, ale aj ty a Koki - ci uz kvoli spamu alebo neviem podla coho vsetkeho, neviem, ake ma on kriteria, ale to, ze nas vymenoval v 1 vete este neznamena, ze nas hadze do 1 vreca, on len upozornil, ze vinnikom nie som len ja, ale aj ostatni, ktori nedodrziavaju to, co by mali dodrziavat podla jeho kriterii a to, ci su jeho kriteria vo zhode s kriteriami ludskosti a ludskeho spravania, to je uz druha vec a plati to, ze my ludia mozeme vzdy len mienit, ako je co, nikdy nebudeme vediet vsetko uplne, ale aby to bolo spravodlive, Boh to zariadil tak, ze kazdy, kto prosi, dostane, kto hlada, najde a kto klope, tomu bude otvorene a toho Boh prijme k sebe, lebo respektuje nas slobodny vyber, nasu slobodnu volu, ktoru nam dal z nesmiernej lasky k nam, aby sme sa rozhodli pre spolocenstvo s Nim, a na to, aby sme s Nim zili v spolocenstve, si toto spolocenstvo musime aj zvolit, inak to nepojde, lebo nasa slobodna vola od Boha dana vsetkym. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 január 2014 : 00:58:05
|
sinceretly - vieš že si istým spôsobom aj zábavný? To ako vždy všetko stiahneš do úvah o Bohu.
Keby bola téma o tom ako si správne zaviazať topánky, Ty určite to rozvinieš k tomu, že Bohu je možné aj rozväzovať i zavazovať a všetko a všede a aký je On všemohúci a ako všetko riadi..... - a bude to aspoň na desať riadkov. A možno i viac.
Len má to ten háčik, že sa tým dostávaš trošku mimo. A ďalej že ti to málokto dočíta až do konca, lebo to, čo hovoríš, je nie len dlhé ale to aj všetci veľmi dobre vieme a poznáme. Tak načo to ešte čítať od teba?
|
Sv. J. Zlatoústy: "Sväté Písmo nebolo napísané pre našich predkov, ale tak isto pre nás."
|
Počet príspevkov: 21 ~
Člen od: 08 január 2014 ~
Posledná návšteva: 10 január 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 január 2014 : 05:14:13
|
|
|
Odoslaný - 09 január 2014 : 16:57:59
|
Viete preco tak pisem? Odpoved je tu: citácia: Mk 10, 1-52 1 Keď sa odobral odtiaľ, prišiel do končín Judska a na druhú stranu Jordánu. Opäť sa zhromaždili k Nemu zástupy a On ich podľa svojho zvyku zase vyučoval. 2 I pristúpili farizeji a pokúšajúc Ho, spýtali sa: Či je mužovi dovolené prepustiť manželku? 3 Odpovedal im: Čo vám prikázal Mojžiš? 4 A oni povedali: Mojžiš dovolil napísať priepustný list a prepustiť ju. 5 Ale Ježiš im povedal: Pre tvrdosť vášho srdca napísal vám to prikázanie. 6 Od počiatku stvorenia však stvoril ich [Boh] ako muža a ženu. 7 Preto opustí človek otca i matku [a bude sa pridŕžať svojej manželky], 8 a budú dvaja jedno telo; takže už nie sú dve telá, ale jedno. 9 Čo teda Boh spojil, človek nerozlučuj! 10 Keď prišli do domu, znovu sa Ho učeníci na to spytovali. 11 Povedal im: Kto by prepustil svoju ženu a vzal si inú, cudzoloží s ňou. 12 A ak ona prepustí muža a vydá sa za iného, cudzoloží tiež. a citácia: Evanjelium podľa Marka - kapitola 7 1 Zišli sa k nemu farizeji a niektorí zákonníci, ktorí došli z Jeruzalema. 2 A videli niektorých z jeho učeníkov jesť chlieb poškvrnenými, to jest neumytými rukami. 3 Farizeji totiž a Židia vôbec držia sa obyčaje otcov a nejedia, kým si neumyjú ruky až po zápästie. 4 A keď prídu z trhu, nejedia, kým sa nevykúpu. A zachovávajú ešte mnoho iných vecí, ktoré prevzali: umývanie čiaš, džbánov, medeníc a postelí. 5 Farizeji a zákonníci sa ho opýtali: "Prečo sa tvoji učeníci nedržia obyčaje otcov a jedia chlieb poškvrnenými rukami?" 6 On im povedal: "Dobre o vás, pokrytcoch prorokoval Izaiáš, ako je napísané: "Tento ľud ma uctieva perami, ale ich srdce je ďaleko odo mňa. 7 No darmo si ma ctia, lebo náuky, čo učia, sú iba ľudské príkazy." 8 Božie prikázanie opúšťate a držíte sa ľudských obyčajov." 9 A hovoril im: "Šikovne viete zrušiť Božie prikázanie, aby ste si zachovali svoje obyčaje. 10 Lebo Mojžiš povedal: "Cti svojho otca i svoju matku" a: "Kto by zlorečil otcovi alebo matke, musí zomrieť." 11 Vy však hovoríte: "Keď človek povie otcovi alebo matke: Korban, čo znamená, že všetko, čím by som ti mal pomáhať, je obetný dar," 12 už mu nedovolíte nič urobiť pre otca alebo pre matku. 13 A rušíte Božie slovo pre svoje obyčaje, ktoré si odovzdávate. A mnoho iných podobných vecí robíte." 14 Potom znova zavolal k sebe zástup a povedal im: "Počúvajte ma všetci a pochopte! 15 Človeka nemôže poškvrniť nič, čo vchádza doň zvonka, ale čo vychádza z človeka, to poškvrňuje človeka." 16 Kto má uši na počúvanie, nech počúva.) 17 Keď zanechal zástup a vošiel do domu, učeníci sa ho pýtali na zmysel podobenstva. 18 On im povedal: "Tak ani vy nechápete? Nerozumiete, že človeka nemôže poškvrniť nič, čo vchádza doň zvonka, 19 veď to nevchádza do jeho srdca, ale do brucha a vychádza do stoky?" Tým vyhlásil všetky jedlá za čisté. 20 A pokračoval: "Čo z človeka vychádza, to poškvrňuje človeka. 21 Lebo znútra, z ľudského srdca, vychádzajú zlé myšlienky, smilstvá, krádeže, vraždy, 22 cudzoložstvá chamtivosť, zlomyseľnosť, klamstvo, necudnosť, závisť rúhanie, pýcha, hlúposť. 23 Všetky tieto zlá vychádzajú znútra a poškvrňujú človeka." Pisem to tak, aby to pochopil kazdy, aj ten, kto to nechce pochopit, lebo sam si to vypytal svojimi prispevkami, ze to chce, a ked to uz konecne dostal, on na mna takto, no toto...
Ale ja aj napriek tomu pokracujem a pevne verim, ze raz v tom ten/ti dany clovek/ludia rozum dostanu a zamyslia sa nad sebou, spamätaju sa, uvedomia sa a zmenia sa k dobru.
Precitajte si vsetky moje prispevky a ukazte mi, co sa vam na nich nepaci a vsetci ti, ktori ukazali, tak tie chyby, ktore boli, uz nie su, lebo ste ma na ne upozornili a to, co pretrvava, su take obsiahle texty. Teraz uz viete, preco je to tak.
Pisal som kratke texty a veril som tomu, ze medzi nami ludmi by to mala byt samozrejmost pochopit to tak, ako to mame pochopit podla Boha, lebo od Neho to vsetko je, ale ked som videl to zneuzivanie, ktore sa udialo, tak ma to velmi zarmutilo a ihned som s tym prestal a zacal som vsetko vysvetlovat do toho najmensieho detailu, aby uz viac nic nebolo zneuzite a ti ludia to ajtak zneuzivaju, ale sami sa tym odsudzuju. Velmi dobr evedia, co robia, neviem preco potom clovek robil v mimnulosti to, co robil, ak si potom priznal pravdu a uz vobec nerozumiem tomu, ako to niekto moze ignorovat to, co robil a zit tak, akokeby predtym v tej veci nepadol. Treba si proste davat pozor na to vsetko a vyvarovat sa chyb, nedokonalosti, nerozumnych veci, a bez Bozej moci sa to neda, lebo clovek bez Boha nemoze urobit nic.
Ja uz si na to davam pozor. Co sa stalo, sa stalo a velmi toho lutujem, vsetky tie chyby, ktore som urobil. Teraz uz viem, co sa ma robit - ze ludi treba respektovat, netreba im zasahovat do ich slobody, ked to nerobi Boh, preco to potom robime my? A ked som si to tak uvedomil, prestal som s tym, treba vsetko dokladne skumat a robit pravdive a spravodlive zavery a byt velmi obozretny a velmi opatrny a mat rozum a mudrost - ,,rozum je v tom, varovat se zla, mozeg je v tom, ctit si Hospodina." - je napisane v Biblii.
Pisem to tak preto, aby to bolo presne, aby nic nebolo zneuzite a ak aj ano, ti ludia by velmi dobre vedeli, co robia - ze take sa nerobi. A mozno ze by to naozaj nevedeli ze take sa nerobi, no ja im to potom vysvetlim, potom zas a zas a zas a zas.... a potom zmlknu. To je take zaujimave, co vsetko robi clovek - ukazuje chyby druhych, vytykuje im ich namiesto toho, aby si sadol k tomu cloveku a medzi 4 ocami mu to povedal v sukromi tak to verejne rozhlasuje. Toto hovorim vam vsetkym - na toto si treba davat velmi velky pozor, je to velmi dolezite. Toto nech je varovanim pre nas vsetkych. To som napisal zo svojej osobnej skusenosti, co som zazil. Je to hrozne. Az sa rozum nad tym zastavuje, co sa toto tuna deje. Hrozostrasne. Des a hroza. Musim si na to davat pozor, a mali by ste si na to davat pozor aj vy, je to velmi dolezite.
Niektori to citaju v pohode, ini maju vyhrady voci dlzke a niektorym sa nepaci obsah, len potom nerozumiem, preco so mnou komunikuju taki ludia, ak odo mna nechcu pocut ziadnu odpoved, preco ju potom tak velmi chcu? Vobec tomu nerozumiem. Vy ano?
A su aj take situacie, kde vyjadrim svoj nazor. Kazdy ma pravo povedat, co si mysli o roznych veciach a ja to respektujem. Neviem preco to poniektori nerespektuju. Dostal som dokonca obmedzenie za to, ze som sa opytal na nieco v 1 teme administratorom, ktory v tej istej teme povedal Zachariasovi, ze je narkoman, obvinil ho z toho a on za toto nedostal nic, ale ja za 1 otazku som dostal obmedzenie s dovodom, ze svojimi prispevkami nemam co povedat, zaujimave je, ze tie hanlive prispevky neboli potrestane a to je v poriadku. To je este divnejsie.
Zo vsetkeho najviac sa cudujem tomu, ze VZDY TREBA NIECO POVEDAT, ABY SI TA DRUHA STRANA POVEDALA: JE TO PRAVDA. Ako je to mozne, ze si to priznala a zaroven robila nieco opacneho? Toto sa uplne vymyka zdravemu rozumu. Ale zo vsetkeho najviac je najhrozostrasnejsie to, ked si to ta strana prizna ze je to pravda a pokracuje v tom opacnom zaroven. Ked uz to potom robi, nech aspon nehovori, ze to je pravda, naco to potom hovori, ked robi nieco uplne ineho? Vobec tomu nerozumiem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|