Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 krst Duchom Svätým
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Vestenie, grafologia Téma Next Topic: Tajomstvo Ježiša a Márie
Strana: z 5

Reconquistador

Stav: offline

Odoslaný - 13 október 2011 :  17:27:23  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
martinp, otvorene odpovedz, nie cez siahodlhe texty:
je podla teba rkc biblicka?

staci mi slovo ano/nie

Pôvodne zaslal Ales - 12 október 2011 :  12:36:26

Mne bude stacit tiez jedno slovo.
Je podla teba elektron castica alebo vlna?

Pôvodne zaslal MartinP - 13 október 2011 :  17:16:08

Ja by som poprosil nezahovárať

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MartinP

Odoslaný - 13 október 2011 :  18:11:12  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:
citácia:
v Katolickom uceni pozname 7 sviatosti, tie su dostacujuce, netreba k nim pridavat ine na ozivenie
birmovka dava cloveku vsetku vyzbroj, ktora je pre krestana-katolika potrebna, aby veril a zil ako krestan-katolik
Pôvodne zaslal janka - 13 október 2011 : 12:12:17

presne tak ako pisete. Len je na velku skodu ze sa dnes pripustaju k birmovke snad aj satanisti, len aby sme mali statistiky a cim sa pochvalit...
neskorej ked niekto z tychto uveri a zacne vnom posobit milost krstu a birmovky tak si vymyslaju tieto bludy, kedze nepoznaju svoju vieru, a nevedia ako tieto veci pomenovat, alebo (nechcem velmi pouzivat toto slovo) sa chytro zorientovat.
Vsak aj ten knaz Tardif, sam pise o sebe ako neveriaci, ze zil akoby bez Krista. Dnes je vela knazov co berie svoje povolanie ako kazde ine napriklad ako vratnik, lekar, ci kozmonaut. Vela knazov pise o svojom obrateni casto krat po 20 rokoch knazskej sluzby, sam mi jeden hovoril take svedectvo...
Pôvodne zaslal tornero - 13 október 2011 : 12:24:20

To akoby bez Krista vsak mohol napisat az ked spoznal co je to zit s Kristom a to stalo az ked bol uzdraveny mocou Boha a sam zazil Ducha Svateho.
Dovtedy bol presne taky katolik ako citam tu. Mohli by ste si ruky podat aj on otvorene priznal ako sa vysmieval z charizmatikov.

Jeho zivot s Kristom sa vsak zacal a je peknym prikladom ake je to blahodarne.

Ake povrchne je napisat : poblaznili aj katolikov.... Tardiff bol akoby jeden z vas na ovela vyssej urovni vzdelania svatenia aj praxe.
Ziadny lahkovazny nadsenec. Ten chlap sa v tom najsuchsom zmysle slova "katolicky" zodral v sluzbe a na to aj zomieral.
Bol vsak charizmaticky uzdraveny a az vtedy nasiel novy zivot,
prijal obdarovanie Duchom Svatym a vravel to co prinasalo Bozi presah a diali sa mocne skutky - specialne uzdravenia.
Az to bolo to jeho zitie s Kristom.

To jasne ukazuje, ze tu je potrebna zmena.

Pôvodne zaslal MartinP - 13 október 2011 :  15:59:24

este by som rad vedel logiku vasho uvazovania a vysvetlil mi kde sa vysmievam s charizmatikov, a kde hovorim negativne o skusenosti ktora mu zmenila zivot?
Lebo ja som rozoberal iba krst Ducha Sv. co to znamena. ci pozname dva krsty, alebo ci je len jeden krst...
Nechapem co pisete a na ake nezmysli na mna reagujete, tak by som rad vysvetlenie si precital. Uz neraz som napisal ze nemam nic proti uzdraveniam Bozou mocou.

Pôvodne zaslal tornero - 13 október 2011 :  16:47:33

tornero: pisal som na zaklade vasho prispevku vysvetlenie k vasmu tvrdeniu o Tardiffovom zivote akoby bez Krista ale neoslovujem iba vas.
Dalej je vidno, ze ide o pripevok voci celemu foru (...Tardif bol akoby jeden z vas... )
Dufam, ze toto mozete prijat, pokusim sa vyjadrovat zrozumitelnejsie.

Pre vsetkych:
Dostatocne jasne som napisal, ze Krst je jeden.
Birmovka takisto.

Takze od poctov a lingvistiky sa vratme k obsahu, kvalite, zmene spolocentvu s Duchom Svatym.

Nestitite sa povrchne nalepkovat naplnenie Duchom Svatym ako "citove vylevy" a pod. ale chcete hlbave odpovede.

Obsahom naplnenia Ducha Svatym je On a nie nase pocity.
Osoba v nas, Niekto, nie nase dojmy.

Ti co zazili vedia a svedcia, ze sa zacali v ich zivote diat nove veci, riadna zmena v ucinku.
Ak pride Niekto, bude sa Nieco diat.

Ak mate len pocity, nestane sa nic.

A uz mozeme hovorit o obsahu.

Ti co to zazili vedia, ze vravia o osobe. Velmi vzacnej - je to Niekto.
Niekto je ten co vie vojst a vy to viete, mozete to potvrdit.
On kona a vy viete, ze sa nieco deje a reagujete.
Ako by ste mohli ocakavat, ze take stretnutie nesposobi emocie?
Lenze nejde o emocie ale o Neho - presne to pri pokani volal David : O Boze, svojho Ducha Svateho mi neber!

Zistite, ze to bude komunikacia. On a ja.
On nie je hluchy a vie hovorit.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 641  ~  Člen od: 15 január 2008  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 13 október 2011 :  20:11:22  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
V Katolíckej cirkvi máme sviatosti, ale myslím, že existuje niečo vzdialene príbuzné spomínanému "krstu Duchom Sv." - tzv. druhé obrátenie - t.j. výrazné prehĺbenie duchovného života, zamerania na dosiahnutie dokonalosti a podobne u osôb, ktoré už predtým žili v milosti posväcujúcej, ale kvôli rôznym prekážkam nedosahovali tohto dokonalejšieho stavu.
A nebolo to sprevádzané citovými výlevmi takého charakteru, ako dnes môžeme vidieť.

Pôvodne zaslal maaajo - 13 október 2011 :  14:35:21

mozete k tomuto nieco blizsie?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

tornero

Odoslaný - 13 október 2011 :  20:16:24  Zobraziť profil  Pridať tornero do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:
citácia:
citácia:
v Katolickom uceni pozname 7 sviatosti, tie su dostacujuce, netreba k nim pridavat ine na ozivenie
birmovka dava cloveku vsetku vyzbroj, ktora je pre krestana-katolika potrebna, aby veril a zil ako krestan-katolik
Pôvodne zaslal janka - 13 október 2011 : 12:12:17

presne tak ako pisete. Len je na velku skodu ze sa dnes pripustaju k birmovke snad aj satanisti, len aby sme mali statistiky a cim sa pochvalit...
neskorej ked niekto z tychto uveri a zacne vnom posobit milost krstu a birmovky tak si vymyslaju tieto bludy, kedze nepoznaju svoju vieru, a nevedia ako tieto veci pomenovat, alebo (nechcem velmi pouzivat toto slovo) sa chytro zorientovat.
Vsak aj ten knaz Tardif, sam pise o sebe ako neveriaci, ze zil akoby bez Krista. Dnes je vela knazov co berie svoje povolanie ako kazde ine napriklad ako vratnik, lekar, ci kozmonaut. Vela knazov pise o svojom obrateni casto krat po 20 rokoch knazskej sluzby, sam mi jeden hovoril take svedectvo...
Pôvodne zaslal tornero - 13 október 2011 : 12:24:20

To akoby bez Krista vsak mohol napisat az ked spoznal co je to zit s Kristom a to stalo az ked bol uzdraveny mocou Boha a sam zazil Ducha Svateho.
Dovtedy bol presne taky katolik ako citam tu. Mohli by ste si ruky podat aj on otvorene priznal ako sa vysmieval z charizmatikov.

Jeho zivot s Kristom sa vsak zacal a je peknym prikladom ake je to blahodarne.

Ake povrchne je napisat : poblaznili aj katolikov.... Tardiff bol akoby jeden z vas na ovela vyssej urovni vzdelania svatenia aj praxe.
Ziadny lahkovazny nadsenec. Ten chlap sa v tom najsuchsom zmysle slova "katolicky" zodral v sluzbe a na to aj zomieral.
Bol vsak charizmaticky uzdraveny a az vtedy nasiel novy zivot,
prijal obdarovanie Duchom Svatym a vravel to co prinasalo Bozi presah a diali sa mocne skutky - specialne uzdravenia.
Az to bolo to jeho zitie s Kristom.

To jasne ukazuje, ze tu je potrebna zmena.

Pôvodne zaslal MartinP - 13 október 2011 :  15:59:24

este by som rad vedel logiku vasho uvazovania a vysvetlil mi kde sa vysmievam s charizmatikov, a kde hovorim negativne o skusenosti ktora mu zmenila zivot?
Lebo ja som rozoberal iba krst Ducha Sv. co to znamena. ci pozname dva krsty, alebo ci je len jeden krst...
Nechapem co pisete a na ake nezmysli na mna reagujete, tak by som rad vysvetlenie si precital. Uz neraz som napisal ze nemam nic proti uzdraveniam Bozou mocou.

Pôvodne zaslal tornero - 13 október 2011 :  16:47:33

tornero: pisal som na zaklade vasho prispevku vysvetlenie k vasmu tvrdeniu o Tardiffovom zivote akoby bez Krista ale neoslovujem iba vas.
Dalej je vidno, ze ide o pripevok voci celemu foru (...Tardif bol akoby jeden z vas... )
Dufam, ze toto mozete prijat, pokusim sa vyjadrovat zrozumitelnejsie.

Pre vsetkych:
Dostatocne jasne som napisal, ze Krst je jeden.
Birmovka takisto.

Takze od poctov a lingvistiky sa vratme k obsahu, kvalite, zmene spolocentvu s Duchom Svatym.

Nestitite sa povrchne nalepkovat naplnenie Duchom Svatym ako "citove vylevy" a pod. ale chcete hlbave odpovede.

Obsahom naplnenia Ducha Svatym je On a nie nase pocity.
Osoba v nas, Niekto, nie nase dojmy.

Ti co zazili vedia a svedcia, ze sa zacali v ich zivote diat nove veci, riadna zmena v ucinku.
Ak pride Niekto, bude sa Nieco diat.

Ak mate len pocity, nestane sa nic.

A uz mozeme hovorit o obsahu.

Ti co to zazili vedia, ze vravia o osobe. Velmi vzacnej - je to Niekto.
Niekto je ten co vie vojst a vy to viete, mozete to potvrdit.
On kona a vy viete, ze sa nieco deje a reagujete.
Ako by ste mohli ocakavat, ze take stretnutie nesposobi emocie?
Lenze nejde o emocie ale o Neho - presne to pri pokani volal David : O Boze, svojho Ducha Svateho mi neber!

Zistite, ze to bude komunikacia. On a ja.
On nie je hluchy a vie hovorit.

Pôvodne zaslal MartinP - 13 október 2011 :  18:11:12

Pises presne otom co som zazil pri krste a birmovke.... tak co teraz mam cakat este dalsie naplnenie? ci co mam robit aby som bol ok podla teba?

Aufer a nobis, quaésumus ,Domine, iniquitátes nostras; ut ad sancta sanctórum puris mereámur méntibus introíre. Amen

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 408  ~  Člen od: 13 október 2009  ~  Posledná návšteva: 15 október 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 13 október 2011 :  20:25:40  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Martinp
kde je Boh tam je úžas. Kde je úžas nie sú slová. Ty máš tých slov akosi veľa. Stretol si vôbec Boha?

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

maaajo

Odoslaný - 13 október 2011 :  23:26:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
V Katolíckej cirkvi máme sviatosti, ale myslím, že existuje niečo vzdialene príbuzné spomínanému "krstu Duchom Sv." - tzv. druhé obrátenie - t.j. výrazné prehĺbenie duchovného života, zamerania na dosiahnutie dokonalosti a podobne u osôb, ktoré už predtým žili v milosti posväcujúcej, ale kvôli rôznym prekážkam nedosahovali tohto dokonalejšieho stavu.
A nebolo to sprevádzané citovými výlevmi takého charakteru, ako dnes môžeme vidieť.

Pôvodne zaslal janka - 13 október 2011 :  20:11:22

Janka, rozumiete anglicky (môžem dať odkaz na zdroj v angličtine)? Tzv. druhé obrátenie sa vzťahuje na ľudí, ktorí už žijú v milosti posväcujúcej, majú nejaký svoj duchovný život, ale stále to nie sú svätci/úplne horliví veriaci. Bráni im v tom neodstránenie istých nedokonalostí, náklonnosť k svetu a k sebe. A druhé obrátenie ich má práve zbaviť týchto prekážok na ceste k svätejšiemu životu - rozhodujú sa pre vernejšie a dokonalejšie nasledovanie Krista, nastáva pasívne očisťovanie zmyslov (noc ducha podľa sv. Jána z Kríža) a prehĺbenie ich duchovného života (a môžu sa dostaviť aj nadprirodzené dary).

Asi som to nevyjadril presne, ale tak snáď som nepísal úplné blbosti.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 14 október 2011 :  06:40:01  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
nie je to obratenie ale prehlbenie.
Zdroj: napr. Sv. Terezia velka
blizsie info PM

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

maaajo

Odoslaný - 14 október 2011 :  09:32:09  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
Áno, ale duchovní autori to volajú "druhé obrátenie" (napr. Grarrigou-Lagrange: Three Ages of Interior Life). A spomína viacerých autorov, ktorí to považujú za takmer nevyhnutnú súčasť života svätcov.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

tornero

Odoslaný - 14 október 2011 :  10:19:37  Zobraziť profil  Pridať tornero do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal janka - 13 október 2011 :  20:11:22

Janka, rozumiete anglicky (môžem dať odkaz na zdroj v angličtine)? Tzv. druhé obrátenie sa vzťahuje na ľudí, ktorí už žijú v milosti posväcujúcej, majú nejaký svoj duchovný život, ale stále to nie sú svätci/úplne horliví veriaci. Bráni im v tom neodstránenie istých nedokonalostí, náklonnosť k svetu a k sebe. A druhé obrátenie ich má práve zbaviť týchto prekážok na ceste k svätejšiemu životu - rozhodujú sa pre vernejšie a dokonalejšie nasledovanie Krista, nastáva pasívne očisťovanie zmyslov (noc ducha podľa sv. Jána z Kríža) a prehĺbenie ich duchovného života (a môžu sa dostaviť aj nadprirodzené dary).

Asi som to nevyjadril presne, ale tak snáď som nepísal úplné blbosti.

Pôvodne zaslal maaajo - 13 október 2011 :  23:26:43

dobre ste napisali. Aspon ja tomu rozumiem celkom jasne.

Aufer a nobis, quaésumus ,Domine, iniquitátes nostras; ut ad sancta sanctórum puris mereámur méntibus introíre. Amen

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 408  ~  Člen od: 13 október 2009  ~  Posledná návšteva: 15 október 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MartinP

Odoslaný - 14 október 2011 :  10:49:00  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
citácia:
Pises presne otom co som zazil pri krste a birmovke.... tak co teraz mam cakat este dalsie naplnenie? ci co mam robit aby som bol ok podla teba?
Pôvodne zaslal tornero - 13 október 2011 :  20:16:24

Rozsiruj Zivot.

Naplnenie nie je jednorazovy zazitok. Vyssie som, pisal o Pavlovi a Rimanoch. Mozes rast a pomahat tym co su slabsi vo viere. Neprisposobuj sa svetu bud mu svetlom.

Mozes zverejnit nejake zaujimave skusenosti z tvojho zivota?
Ako si stal vo viere a Boh konal. Chval Boha preto co ti vykonal a chval sa Bohom. Ukaz, ze je Zivy a Pritomny a nie len ukryty.

Privela teorie tu dusi Zivot.
Bozi zivot nie je poznat predpis ale prax, tu prax treba zit a svedcit o nej.
Svet ma skusenost a podla nej ocakava nejake dalsie veci,
veriaci ma Slovo a z viery ocakava inaksie veci.
Zivot z viery narusa ten svetsky pohlad ale veriaci pochadzaju zo sveta, treba im ukazovat, ze viera je legitimny sposob ako zit a dosahovat svetom necakane - ze sme zivotaschopni zo Slova Zivota.

Treba dosahovat presah, ktory umoznuje viera v Slovo a svedectvom povzbudit tych co takto verit nevladzu.
Bozie skutky sa deju z viery vo velmi konkretnych okolnostiach.
Jeho Sila je ucinna v nas z viery.
Tuzte a konajte z viery.

Niekto to este nevladze, ak mas Zivot - ukazuj Ho.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 641  ~  Člen od: 15 január 2008  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 14 október 2011 :  11:34:59  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
maaajo, odkaz v angl. mozete dat, ak by si to mal zaujem precitat aj niekto iny, ale ja tomu nebudem rozumiet
ale asi chapem, co mate na mysli

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

tornero

Odoslaný - 14 október 2011 :  12:25:10  Zobraziť profil  Pridať tornero do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Pôvodne zaslal tornero - 13 október 2011 :  20:16:24

Rozsiruj Zivot.

Naplnenie nie je jednorazovy zazitok. Vyssie som, pisal o Pavlovi a Rimanoch. Mozes rast a pomahat tym co su slabsi vo viere. Neprisposobuj sa svetu bud mu svetlom.

Mozes zverejnit nejake zaujimave skusenosti z tvojho zivota?
Ako si stal vo viere a Boh konal. Chval Boha preto co ti vykonal a chval sa Bohom. Ukaz, ze je Zivy a Pritomny a nie len ukryty.

Pôvodne zaslal MartinP - 14 október 2011 :  10:49:00

Tych svedectiev mam vela, ale poviem svedectvo iba niekomu komu to pomoze, nemam stym problem. Od isteho casu svedcim iba v reale.... ak to uznam za potrebne a dolezite, alebo si to niekto vyziada.
Zodpovednost nesiem za tych ludi co ziju okolo mna a mam realnu moznost im pomahat.
Moja viera je ziva a mam s Jezišom osobny vztah.

dalej pisete "Bozi zivot nie je poznat predpis ale prax, tu prax treba zit a svedcit o nej."
to je hlupost, lebo ak poznam mantinel (predpis) viem ze verim spravne a zdravo. Ako mozem vediet ci praktizujem dobre vieru ked ani neviem ako spravne verit a comu verit. Potom vas ovplyvni hociktori bludar. Raz tu ktosi napisal, ze keby nas premiestnili do nejakej sekty, tak ani nezistime ze sme v sekte. Natom je kus pravdy, ak clovek nema vedomosti, nema ani ako zistit tuto vec.

dalej pisete:

"veriaci ma Slovo a z viery ocakava inaksie veci. "
"Treba dosahovat presah, ktory umoznuje viera v Slovo a svedectvom povzbudit tych co takto verit nevladzu. "

Vy ste protestant? dufam ze ano. Nevidim zodpovedanu otazku ci je KC biblicka? zda sa ze odpovedate inym sposobom... (tu na tomto fore asi si treba fakt zvyknut)

Co je to Slovo? Logos ako verit v Jezisa? ci Slovo ako verit Pismu? co to je to Slovo vo vasom podani?

Martin, krestansky verit znamena vsetko za pravdu mat, co Boh zjavil a jedine skrze Katolicku Cirkev k vereniu predklada. Ak tuto vetu rozmenis na drobne... prides aj ku Slovu, ale vies ze to Slovo mas spravne vysvetlene, a tvoja prax viery, ide spravnou (uzkou) cestou.

Ale skus aj zodpovedat otazky, aby sme vedeli skym mame tu cest.

MartinP

Odoslaný - 14 október 2011 :  18:56:33  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Odpoviem na otazky postupne a tak toho teraz bude trochu viac.

citácia:
dalej pisete "Bozi zivot nie je poznat predpis ale prax, tu prax treba zit a svedcit o nej."
to je hlupost, lebo ak poznam mantinel (predpis) viem ze verim spravne a zdravo. Ako mozem vediet ci praktizujem dobre vieru ked ani neviem ako spravne verit a comu verit. Potom vas ovplyvni hociktori bludar. Raz tu ktosi napisal, ze keby nas premiestnili do nejakej sekty, tak ani nezistime ze sme v sekte. Natom je kus pravdy, ak clovek nema vedomosti, nema ani ako zistit tuto vec.
Nikde nevravim, ze poznanie netreba, ako ste dosli na taku implikaciu (ponukalo sa povedat hlupost)?
Prave naopak musi sa aj zit a osvedcit.
Poviem to inak, nestaci poznat predpis, treba poznat Boha.

MartinP

Odoslaný - 14 október 2011 :  18:59:30  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
citácia:
dalej pisete:

"veriaci ma Slovo a z viery ocakava inaksie veci. "
"Treba dosahovat presah, ktory umoznuje viera v Slovo a svedectvom povzbudit tych co takto verit nevladzu. "

Vy ste protestant? dufam ze ano.
Nazdavate sa, ze pre katolika neplati:
Mk9,23
23 Ježiš mu povedal: „Ak môžeš?! Všetko je možné tomu, kto verí.“

Jn14, 12-14
12 Veru, veru, hovorím vám: Aj ten, kto verí vo mňa, bude konať skutky, aké ja konám, ba bude konať ešte väčšie, lebo ja idem k Otcovi. 13 A urobím všetko, o čo budete prosiť v mojom mene, aby bol Otec oslávený v Synovi. 14 Ak ma budete prosiť o niečo v mojom mene, ja to urobím.

MartinP

Odoslaný - 14 október 2011 :  19:00:54  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
citácia:
Nevidim zodpovedanu otazku ci je KC biblicka? zda sa ze odpovedate inym sposobom... (tu na tomto fore asi si treba fakt zvyknut)
Nielenze je biblicka, ona je jedina cirkev a ziadna ina cirkev neexistuje. Vzdy tu bude a nikdy nebude porazena.
Len si ju nestotoznujte naveky s oficialne viditelnou instituciou, lebo ked zasadne na viditelny tron institucie antikrist a budu rozprasene struktury prenasledovanim cirkvi, kto vam potom ukaze koho nasledovat?
Ak nebude Zivot z Ducha v nas nebudeme v Pravde.

MartinP

Odoslaný - 14 október 2011 :  19:07:49  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
citácia:
Co je to Slovo? Logos ako verit v Jezisa? ci Slovo ako verit Pismu? co to je to Slovo vo vasom podani?
Duch Svaty bol zoslany aby sme boli vovedeni do vsetkej Pravdy - dokonca kazdy osobne.
Hebr8, 10-11
10 Lebo toto je zmluva, ktorú uzavriem s domom Izraela po tých dňoch, hovorí Pán: Svoje zákony vložím do ich mysle a vpíšem im ich do srdca; a budem ich Bohom a oni budú mojím ľudom. 11 A nik už nebude poúčať svojho druha ani brat svojho brata slovami: „Poznaj Pána,“ lebo ma budú poznať všetci, od najmenšieho až po najväčšieho z nich, pretože sa zľutujem nad ich neprávosťami a na ich hriechy si už nespomeniem.“

Verite tomu?

Ale aby som vam odpovedal ak nebudete citat Pismo a spajat sa vierou s tym Slovom, ktore v Nom je aky zivot viery bude na vas vidno?
Comu mozete verit, ak nie zakladnemu dokumentu cirkvi - Pismu. Verim v Jezisa Krista a verim, ze On je Slovo Zivota - Boh a co vravi je treba prijat a konat.
Nato zostupil Duch Svaty - Autor, aby sme z mrtveho textu mali Zive Slovo Pravdy.

Nic nehovorim proti ziadnej sviatosti a uz vobec nie proti svatym a predsa vas znepokojuje, ze vravim uzdravujme, ozivujme presahujme svet a jeho moznosti Duchom Svatym. Cirkev je v osobach a Duch zije v nas, sme to my kto ma konat ak nie vy teraz, tak vy raz ak to prijmete lebo toto uz je poslanie pre tych, ktori uveria a budu pokrsteni.

Chcete spochybnit svoj Krst?
Ked mate Birmovku a je vo vas vsetko, preco nekonate co mate moznost konat?

Dokonca vieme, ze to je postavene ako prikaz: Prijmite Ducha Svateho. Nielen apostoli a vysvateni, ved preto je krst pre kazdeho a je tu vseobecne dostupna sviatost Birmovania.

To nie je vycitka je to vazna otazka co vam brani naplnat to co Pan oznamil o svojich veriacich?
Nesieme Jeho meno? Ano, urcite ano.

Ako to vsak pozna svet, preco by sa mal menit svet?
Pre nas zivot v skrytosti urcite nie.
Pan povedal co pocujete do ucha rozhlasujte zo striech. To urcite nie je v iba v skrytosti.
Je napisane, ze svet tuzobne ocakava, kedy sa zjavia Bozi synovia.

To sme my - cirkev v kazdom z nas. Sme tu ale nejaki nezjavni svetu.
Same dobre semeno, ale zda sa, ze si moc chce podrzat svoj zivot. Ostava v zemi ako semeno, neklici a nie je ho vidno.
Ani nebude, kym sami sebe neodumrieme, kym semeno nezomrie aby sa casom objavil plny klas.

Je to obraz ako doverujeme Jezisovi, Jeho Slovu.
Je napisane: "Ked uveris, uvidis Boziu slavu!" a "skuste a presvedcte sa aky dobry je Pan".
Musi sa to vyskusat a zobrat Ho za Slovo.

MartinP

Odoslaný - 14 október 2011 :  19:08:55  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
citácia:
Martin, krestansky verit znamena vsetko za pravdu mat, co Boh zjavil a jedine skrze Katolicku Cirkev k vereniu predklada. Ak tuto vetu rozmenis na drobne... prides aj ku Slovu, ale vies ze to Slovo mas spravne vysvetlene, a tvoja prax viery, ide spravnou (uzkou) cestou.

Pôvodne zaslal tornero - 14 október 2011 : 12:25:10

Toto pisem foru, nech si to neberia tornero sam na seba.

Je spravne tuzobne ocakavat Birmovkou premenu? Naco ak potom spochybnujete, ze mame konat skutky, na ktore sme boli vybaveni?
Je spravne mat v ustach uctu k Slovu ale nekonat podla Neho?

Kedy katolicka cirkev spochybnila vitanie a prijatie chariziem?
Najdite mi to v KKC - to sa vam tu velmi paci.

Lebo o charizmatikoch je tu vela spochybnujuceho, cim si spochybnujete prijimanie chariziem aj toho, ktory ich udeluje.

Dokonca v teme kde mozno jednym prispevkom vysvetlit o co ide a dalej sa bavit comu to zodpoveda u nas a co to prinasa nam, sa radsej venujete tomu ako to znevazit a obist.

Bozieho Ducha chcete nejak obist pre vase papierove predstavy o katolickosti podla definicie.

Ales

Odoslaný - 14 október 2011 :  19:18:29  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
martinp
tapetujes. A porusujes minimalne jedno pravidlo prispievania.

Renda

Odoslaný - 14 október 2011 :  21:44:36  Zobraziť profil  Pridať Renda do zoznamu priateľov
Vždy existoval jen jeden křest, žádný křest v Duchu svatém. To by mělo být jasno a nenechat se ovlivnit charoušskými nesmysly.

Renda

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 140  ~  Člen od: 25 máj 2011  ~  Posledná návšteva: 26 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 15 október 2011 :  12:05:37  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Je spravne tuzobne ocakavat Birmovkou premenu? Naco ak potom spochybnujete, ze mame konat skutky, na ktore sme boli vybaveni?

Pôvodne zaslal MartinP - 14 október 2011 :  19:08:55

• 320. Čo je birmovanie?
Birmovanie je sviatosť, v ktorej pokrstený dostáva Ducha
Svätého ako osobitný dar na posilnenie, aby
1. slovom i príkladom svedčil o Kristovi,
2. užšie sa spojil s Cirkvou,
3. a budoval tajomné telo Kristovo.

a) Slovo „birmovať" značí v slovenčine toľko, ako upevniť
alebo p o s i l n i ť.
b) Z Písma svätého a z ústneho podania vieme, že sviatosť bir-
movania ustanovil Ježiš Kristus.
c) Sviatosťou birmovania sa upevňuje a završuje zasvätenie do
kresťanského života, začaté sviatosťou krstu.

324. Ako sa máme pripraviť k prijatiu sviatostí birmovania?
K prijatiu sviatosti birmovania sa máme pripraviť takto:
1. získame si primerané náboženské vedomosti;
2. modlíme sa k Duchu Svätému;
3. vyspovedáme sa a pristúpime k svätému prijímaniu;
4. urobíme si predsavzatie, že chceme žiť a zomrieť ako
kresťania.

Birmovanie je sviatosť ,živých', preto ju nesmieme prijať, keď
máme na duši smrteľný hriech.

Pri birmovke dostavame tieto Dary:
Dar múdrosti
Dar rozumu
Dar rady
Dar sily
Dar poznania
Dar zbožnosti
Dar bázne Božej

z uvedeneho vyplyva, ze krestan-katolik ocakava od birmovky posilu, aby slovom i prikladom svedcil o Panovi Jezisovi, uzsie sa spojil s Cirkvou a budoval tajomne Telo Kristovo...preto dostava vyssie spominane Dary Ducha Svateho...tieto su potrebne pre zivot dospeleho krestana-katolika...bez ostatnych darov(uzdravovat, prorokovat....)sa bojovnik za Krista zaobide a aj bez nich dokaze prist do ciela...v prvom rade treba pracovat na zveladovani Darov, ktore sme dostali pri Birmovke, nie sa sustredovat na rozne ine dary, lebo sa velmi lahko moze stat, ze clovek si vymodli dar jazykov a kludne si zije v tazkom hriechu...ale kedze ma stale ten "dar" len tazko si pripusti, ze zije hriesnym zivotom

Ales

Odoslaný - 15 október 2011 :  22:25:33  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
malé ponaučenie, môj dnešný sen:)
moje vojsko napadlo kráľovstvo. Kráľ sa chcel so mnou stretnúť deň pred bojom. Chcel len taký kvázi športový zápas. Šermovali sme. Bol akože slabý a ja zase blázon. Silou mocou som chcel vyhrať a tak som vlastne ukázal všetko čo vo mne je. Este s veľkým sebavedomím.
Podobne je to aj s diablom. Pokojne nás nechá robiť chvíľku to Božie kým zistí kde je naša slabina a potom nečakane zaútočí.

tornero

Odoslaný - 17 október 2011 :  07:45:48  Zobraziť profil  Pridať tornero do zoznamu priateľov
citácia:
malé ponaučenie, môj dnešný sen:)
moje vojsko napadlo kráľovstvo. Kráľ sa chcel so mnou stretnúť deň pred bojom. Chcel len taký kvázi športový zápas. Šermovali sme. Bol akože slabý a ja zase blázon. Silou mocou som chcel vyhrať a tak som vlastne ukázal všetko čo vo mne je. Este s veľkým sebavedomím.
Podobne je to aj s diablom. Pokojne nás nechá robiť chvíľku to Božie kým zistí kde je naša slabina a potom nečakane zaútočí.

Pôvodne zaslal Ales - 15 október 2011 :  22:25:33

cize lepsie je nerobit nic.... ?

Ales

Odoslaný - 17 október 2011 :  11:14:05  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ak to vedie k pyche tak nie.
Aj tak si myslim ze modlitba, ruzenec krizova cesta post... Nikomu este neublizili. Ale systemom 'bud vola Tvoja'.

tornero

Odoslaný - 17 október 2011 :  12:08:27  Zobraziť profil  Pridať tornero do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal tornero - 14 október 2011 : 12:25:10

Toto pisem foru, nech si to neberia tornero sam na seba.

Je spravne mat v ustach uctu k Slovu ale nekonat podla Neho?

Kedy katolicka cirkev spochybnila vitanie a prijatie chariziem?
Najdite mi to v KKC - to sa vam tu velmi paci.

Lebo o charizmatikoch je tu vela spochybnujuceho, cim si spochybnujete prijimanie chariziem aj toho, ktory ich udeluje.

Dokonca v teme kde mozno jednym prispevkom vysvetlit o co ide a dalej sa bavit comu to zodpoveda u nas a co to prinasa nam, sa radsej venujete tomu ako to znevazit a obist.

Bozieho Ducha chcete nejak obist pre vase papierove predstavy o katolickosti podla definicie.

Pôvodne zaslal MartinP - 14 október 2011 :  19:08:55

Mas pravdu ze tu sa spochybnuje pouzivanie chariziem, za vsetkym vidia certa.
No ver mi ze pokial budes pisat ako cisty protestant, nikdy nikoho neoslovis, a ani ta nik nebude brat vazne.... Potom skorej budu automaticky vsetko precitane od teba posudzovat ako pomylene.

tornero

Odoslaný - 17 október 2011 :  12:10:06  Zobraziť profil  Pridať tornero do zoznamu priateľov
citácia:
ak to vedie k pyche tak nie.
Aj tak si myslim ze modlitba, ruzenec krizova cesta post... Nikomu este neublizili. Ale systemom 'bud vola Tvoja'.

Pôvodne zaslal Ales - 17 október 2011 :  11:14:05

cize ak ma nevedia pouzivanie chariem k pyche, mozem ich pouzivat... ok?

Strana: z 5 Previous Topic: Vestenie, grafologia Téma Next Topic: Tajomstvo Ježiša a Márie  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06