Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Diskriminácia a prenasledovanie kresťanov
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: VESELE VIANOCE... Téma Next Topic: vazna choroba a problem planovania rodicovstva
Strana: z 9

saxsax

Stav: offline

Odoslaný - 13 jún 2010 :  11:30:40  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
Nie je on členom TF, s Cirkevným zákazom výkonu kňazskej služby?
A čo hovoríš na tohoto:
http://spravy.pravda.sk/igor-kapisinsky-neverte-na-zazraky-d6j-/sk_domace.asp?c=A080502_183101_sk_domace_p12

Pôvodne zaslal Dušan - 13 jún 2010 :  11:27:45

kapisinsky je uz "minulost" , pre mna stary clanok
nie nemal zakazanu cinnost, je autorom tiez zaujmaveho dalsieho vyroku

Ak je človek bigotne nacionalistický alebo bigotne veriaci, je schopný podlých činov - bez toho, aby sa jeho svedomie ozvalo, ba dokonca s tým presvedčením, že koná veľkú, vznešenú službu národu, či Bohu

a od tohto by sa dali vyvodit mnohe a mnohe pociny krestana v minulosti, ktory to co pachal a spachal konal prave v tomto presvedceni

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 13 jún 2010 :  11:37:39  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Ok. Treba vedieť že tzv. bigotnosť je v morálnej teológii pokladaná za hriech.

Je to staré, no člen modernistického TF I. Kapišinský sa zatiaľ takisto neobrátil.

Dokedy plánuješ byť agnostikom a čo tebe bráni uveriť? Možno zlý príklad veriacich? Neber toto ako nátlak a verbovanie do strany, iba ako výzvu. Veď Boh klopká aj na dvere tvojho srdca. Chceš čakať pokým sa ti nezjaví?

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 13 jún 2010 :  13:44:46  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:

Dokedy plánuješ byť agnostikom a čo tebe bráni uveriť? Možno zlý príklad veriacich? Neber toto ako nátlak a verbovanie do strany, iba ako výzvu. Veď Boh klopká aj na dvere tvojho srdca. Chceš čakať pokým sa ti nezjaví?

Pôvodne zaslal Dušan - 13 jún 2010 :  11:37:39

zatila nic neklopka, nic ma neoslovilo, nic co by som zatial nieco take pochopil, mozno si prave on dava cas na rozmyslenie ? Samozrejme, ze cakam. Mozno to nebude vobec, mozna moja uloha spociva ´v niecom inom.

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 20 jún 2010 :  11:37:03  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Priatelia všimnite si aká nastane diskriminácia kresťanov keď sa KDH dostane do vlády !!!

No a to je ten relativizmus, s ktorým zápasíme. Jedno je názov a iné sú činy !!!

CBR a pani Tutková budú ich prvé obete !!!

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 20 jún 2010 :  12:38:42  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
zatila nic neklopka, nic ma neoslovilo, nic co by som zatial nieco take pochopil, mozno si prave on dava cas na rozmyslenie ? Samozrejme, ze cakam. Mozno to nebude vobec, mozna moja uloha spociva ´v niecom inom.

Pôvodne zaslal saxsax - 13 jún 2010 :  13:44:46

Boh ti doslova búcha po hlave, "päsťou buší" na tvoje srdce. Ale ty si dávaš čas na rozmyslenie. Boh vie, že aj teba chce mať pri sebe. Ale ty si ten, kto rozmýšľa, kto čaká na to, čo už je pred ním mnoho rokov. Urob ty krok vpred. Na teba sa čaká.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 20 jún 2010 :  13:49:09  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

preto ma v poslednej dobe tak casto boli hlava ?

Dušan

Odoslaný - 07 november 2010 :  18:56:08  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Hlava bolieva aj od psych. vypätia.

Aha tu sú zábery z irackého kostola po nedávnom útoku komanda:
http://www.youtube.com/watch?v=FWgjiqroetM&NR=1

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 07 november 2010 :  19:36:40  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:

Aha tu sú zábery z irackého kostola po nedávnom útoku komanda:
http://www.youtube.com/watch?v=FWgjiqroetM&NR=1

Pôvodne zaslal Dušan - 07 november 2010 :  18:56:08

do certa zo vsetkymi teroristami a nabozenskou neznasanlivostou !

Dušan

Odoslaný - 26 november 2010 :  19:08:59  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Môže to byť pravda?
http://res.claritatis.cz/zpravy/blizky-vychod/pakistansky-prezident-pry-udelil-milost-asia-bibi/4334?PHPSESSID=9ecb1277813f82f79004f85b145c2721

veriaci

Dušan

Odoslaný - 02 december 2010 :  21:47:40  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Ďalšie správy:
http://res.claritatis.cz/zpravy/z-domova/Pakistan-Dalsi-udalosti-kolem-pronasledovane-krestanky-Asiye-Bibi/4346

veriaci

saxsax

Odoslaný - 03 december 2010 :  16:35:24  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
ze som nikde nezachytil, ze by sa zucastnil dakeho stretnutia aj v Irsku, aby predebatovali "zakon o ruhani" , alebo mozno bol, a preto ten zakon tam je

Samuel

Odoslaný - 15 december 2010 :  13:24:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Zaujal ma uvedený citát údajného katolíckeho kňaza :
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ a nadväzujúcej diskusie k nemu.

Navrhujem účastníkom aby si pozreli posolstvo dr.Glórie POLO na adrese : http://www.gloriapolo.net

Požehnaný advent !

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 18 december 2010 :  18:50:55  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
a co tym chcete povedat ? co presne si tam mame pozriet? na co sa zamerat a o co vam ide v suvislosti s tym vyrokom ?

Dušan

Odoslaný - 19 december 2010 :  02:24:36  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Kňaz by hentaké niečo nepovedal, lebo bez viery v Ježiša niet spásy.

veriaci

saxsax

Odoslaný - 19 december 2010 :  03:43:22  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Dušan - 19 december 2010 :  02:24:36

ale povedal, ale to neriesim, to je jeho problem, on uz knazom nie je, mne sa ta myslienka paci, ja sa s nou stotoznujem, okrem ineho je znamy tiez jeho vyrok:

Ak je človek bigotne nacionalistický alebo bigotne veriaci, je schopný podlých činov - bez toho, aby sa jeho svedomie ozvalo, ba dokonca s tým presvedčením, že koná veľkú, vznešenú službu národu, či Bohu.

mna zaujma naco naraza Samuel, preco sa zrazu zobudil a preco vytiahol prave toto, takze co tym chce povedat ? naznacit v tomto tesnom predvianocnom obdobi ?

Kolji

Odoslaný - 19 december 2010 :  05:26:07  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
citácia:

Takže niekto, kto vyrastá v kultúre/krajine, kde sa ku kresťanstvu nikdy nedostane, tak nebude spasený?

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 683  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 18 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovak

Odoslaný - 19 december 2010 :  10:28:57  Zobraziť profil  Pridať slovak do zoznamu priateľov
citácia:
Ale áno, je to výrok katolíckeho kňaza Jána Horárika, ktorý žil v rokoch 1808 až 1864. Je pochovaný v Banskej Bystrici.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 288  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slovenka

Odoslaný - 19 december 2010 :  10:38:36  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
citácia:

Bohužiaľ, povedal. V dnešnej dobe, keď slobodomurárstvo preniklo až do Vatikánu, ako nám to hovorí Panna Mária, je všetko možné. Cirkev momentálne prechádza veľkou očistou a skúškou......Ale nepoškvrnené srdce Panny Márie zvíťazí - to je dané....
Kolji, aj ten, čo sa s kresťanstvom nestretol, môže byť spasený. Nemohol za to, tu sa vyžaduje prirodzený morálny zákon, ktorý je daný každému človeku a nevieme, ako si to Boh vysporiada, určite však spravodlivo a s láskou.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 19 december 2010 :  13:06:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
saxsas:
citácia:
Ak je človek bigotne nacionalistický alebo bigotne veriaci, je schopný podlých činov - bez toho, aby sa jeho svedomie ozvalo, ba dokonca s tým presvedčením, že koná veľkú, vznešenú službu národu, či Bohu.
(milý saxsas to zrejme povedal Kapišinský člen liberálneho Teofóra)

mna zaujma naco naraza Samuel, preco sa zrazu zobudil a preco vytiahol prave toto, takze co tym chce povedat ? naznacit v tomto tesnom predvianocnom obdobi ?

V prípade toho prvého citátu ma zaujalo ako ten údajný kňaz (ak ide o Kapišinského neviem či naozaj bol vysvätený za kňaza - čítal som, že iba vyštudoval teológiu a to je rozdiel) dáva do jednej roviny šťastie prameniace z VIERY a šťastie z nejakej psychickej pohody. Takto to môže postaviť iba MATERIALISTA čo u Kapišinského by ma ani neprekvapilo. Podľa jeho vyjadrení, ktoré som čítal, on verí iba v mŕtveho Krista a zázraky považuje za halucinácie a výmysly.

Tento druhý citát zase NEHOVORÍ o skutočných vlastencoch a skutočne veriacich. Spája dva antagonistické pojmy. Ak je totiž bigotný nemôže byť veriaci a naopak ak je skutočne veriaci nemôže byť bigotný (teraz vlastencov nechcem riešiť).

Prečo som dal linku http://www.gloriapolo.net k dispozícii účastníkom tejto stránky? Nuž preto lebo som sa k nej dostal na začiatku adventu a po prečítaní príbehu dr. Glórie Polo som sa zamyslel nad svojim konaním a videl som sa objektívnejšie, ako pred prečítaním tohto príbehu.
Takže som si pomyslel, že by možno aj niekomu ďalšiemu bol v adventnom rozmýšľaní uvedený príbeh inšpirujúci. Mimo uvedeného aj uvedená hrdinka vo svojom živote pre drámou, ktorá sa jej stala rozmýšľala zrejme podobne ako pán Kapišinský resp. ako tu o sebe píše pán saxsas.
Bolo by zaujímavé čo si o svete myslí Kapišinský po postrelení jeho syna v Devínskej Novej Vsi .

Takže tak, pekný a zmysluplný advent !

Samuel

saxsax

Odoslaný - 19 december 2010 :  15:59:52  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
nesledujete prispevky, tak sa zda, slovak toho pana pomenoval presne

saxsax

Odoslaný - 20 december 2010 :  01:59:50  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:

.... Ak je totiž bigotný nemôže byť veriaci a naopak ak je skutočne veriaci nemôže byť bigotný (teraz vlastencov nechcem riešiť).

Pôvodne zaslal Samuel - 19 december 2010 :  13:06:38

http://slovnikcudzichslov.eu/index.php?page=find&word=bigotny

pokusate sa o svoj vyklad, ozaj len vas vlastny, Ok, ale nemeni to nic na tom, ze na toho pana a vsetko co vykonal, ako sa spraval, nemate ani z bla, ja sa vas ozaj nechcem nijako dotknut, ale bigotny mi sedi prave na vas, osobne si myslim, ze ono to totiz nemusi byt prave vzdy urazlive

Samuel

Odoslaný - 20 december 2010 :  20:32:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

.... Ak je totiž bigotný nemôže byť veriaci a naopak ak je skutočne veriaci nemôže byť bigotný (teraz vlastencov nechcem riešiť).

Pôvodne zaslal Samuel - 19 december 2010 :  13:06:38

http://slovnikcudzichslov.eu/index.php?page=find&word=bigotny

pokusate sa o svoj vyklad, ozaj len vas vlastny, Ok, ale nemeni to nic na tom, ze na toho pana a vsetko co vykonal, ako sa spraval, nemate ani z bla, ja sa vas ozaj nechcem nijako dotknut, ale bigotny mi sedi prave na vas, osobne si myslim, ze ono to totiz nemusi byt prave vzdy urazlive

Pôvodne zaslal saxsax - 20 december 2010 :  01:59:50

Po prvé sa ospravedlňujem ak som do Vašej diskusie zasiahol bez hlbšieho preskúmania celej predchádzajúcej diskusie.

Po druhé keďže je advent tak som sa iba chcel podeliť s kresťanskou komunitou o skúsenosť pani dr,Glórie Polo a preto som upozornil na linku, ktorá sa tým zaoberá. V tej súvislosti som videl ako nemiestne dávať na jednu úroveň šťastie prameniace z pozitívneho vzťahu k Bohu a šťastie zo zdravotnej a psychickej pohody. Už len preto, že pokiaľ to prvé je večné, tak to druhé môže odviať hocaký vánok (napríklad Vám padne kilovec na palec a je po šťastí)!

Po tretie keďže ide o kresťanskú stránku tak som sa vyjadril k citátom, ktoré ste označili ako názory kňaza. Dobre, zrejme je ich autorom Ján Horárik, ale v tom čase kedy sa takto vyjadroval už kňazom NEBOL. Jednoducho sa od katolíckej cirkvi dištancoval a preto jeho názory nemôžeme považovať za vyjadrovanie v súlade s katolíckym náboženstvom. Preto spôsob ako ste tieto veci zverejnili sú ZAVÁDZAJÚCE ! (Ja som zrejme čítal Kapišinského, ktorý bez uvedenia že ide o citát zrejme citoval Jána Horárika.)

Po štvrté čo sa týka spojenia bigotný veriaci. Pre mňa veriaci katolík je človek, ktorý verí v ŽIVÉHO Krista. To znamená, že sa snaží ŽIŤ v súlade s Kristovým učením. Keď si preštudujete sv.písmo tak vidíte, že takýto veriaci nemôže byť ani neznášanlivý a ani svätuškársky (bigotný). Kristus sa tak NIKDY nesprával !!! (Iných veriacich som neriešil- nevylučujem, že takí môžu existovať.)

No a čo sa týka Vašich hodnotení mojej osoby. Možno niektoré moje tvrdenia sú nástojčivé, možno z nich máte dojem ako by som svojimi postojmi negoval iné názory. PREPÁČTE mi ak som sa Vás v niektorých svojich tvrdeniach dotkol.

Myslím si, že vo vecnej diskusii nie je na škodu ak o svojich názoroch sú diskutujúci presvedčení a hovoria ich sebavedome. Dôležité je však, aby všetci diskutujúci argumentovali vecne a boli ochotní sa zamyslieť nad argumentami protistrany a keď sú v súlade s koncepciou, ktorú uznávajú aj ich prijať!

Ďakujem za pozornosť, ktorú ste venovali týmto riadkom.

Samuel

Strana: z 9 Previous Topic: VESELE VIANOCE... Téma Next Topic: vazna choroba a problem planovania rodicovstva  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06