Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Teológia tela - otázky
 Skodlivost antikoncepcie
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: ČISTOTA? hmm.. Téma Next Topic: Prehnaná
Strana: z 3

guest635

Stav: offline

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  14:43:45  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
no to je relativne, mato

pretoze naprstnik nevytvara ten alkaloid (skor ide o glykozid) kvoli tomu aby sa pouzival ako liek, ale skor ako ochranu proti bylinozravcom, cize za ucelom otravit toho, kto ho che zozrat; ludia ale zistili, ze pri primeranej davke je jeho "jedovatost" prospesna upravou srdcoveho rytmu

a ak sa prezenie jeho pouzivanie, tak tie "ziaduce" ucinky zvysia svoju intenzitu a stanu sa uz neziaducimi

tu podla mna nie je presna hranica medzi ziaducim a neziaducim ucinkom

priklad nejakej presnej hranice je podla mna napr zavaranie zelenych paradajok - ziaduca vlastnost je chut a povedzme obsah vitaminov a mineralov, neziaduca je pritomnost solaninu ktory moze sposobit otravu ak sa zje naraz vela zelenych paradajok - mozeme presne povedat, ktory ucinok (latka) je ziaduci, a ktory nie, naproti tomu u naprstnika je ta ista latka ziaduca a zaroven neziaduca

analogicky to mozeme pouzit na HAK - jej ucinky su pre veriacich neziaduce - zabranuju pocatiu, ale zaroven su tie iste ucinky niekedy ziaduce - upravuju hladinu hormonov; cize v HAK nie su dve latky z ktorych jedna by bola ziaduca a jedna nie

V živote je len jedna posledná minúta...a to je minúta pred smrťou!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 451  ~  Člen od: 16 december 2009  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rmvn

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  21:19:06  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
Drahí bratia a sestry .. Pokoj a pravda nech medzi nami.

Dakujem za váš záujem a príspevky, veľmi pomáhajú a dávajú jasnejší obraz o antikoncepcii. Aj ked sme naposledy diskutovali viac o to, či je antikon....škodlivá na zdravie, pri liečbe iných chorôb, predsa je to téma, kde sa môžeme dozvedieť aj vo všeobecnosti o škodlivosti užívania antikoncepcii a tak by som sa chcel podeliť s vami o nejaké poznatky z iných zdrojov.

Napísal som niekoľko, ale viac sa môžete dozvedieť na : http://www.badatel.sk/index.php?option=com_fireboard&Itemid=52&func=view&id=71&catid=8

Negatívny vplyv HAK: na srdcovo-cievny systém, vznik a rozvoj onkologických ochorení, _meta_bolizmus tukov, cukrov, minerálnych látok, vitamínov, zrážavosť krvi, na funkcie pečene a pod.

Následky užívania HAK:Negatívny vplyv HAK na biochemické procesy v tele ovplyvňujú nasledujúce tehotenstvo ženy a vývoj dieťaťa.
Napr.: Zníženie hladín vitamínov B 9 (kyselina listová), B12 (Cyanocobalamín), B6 (Pyridoxín), B1 (Thiamín), B2 (Riboflavín), C (Acidum ascorbicum), E (Tocopherol), zníženie magnézia a zinku v krvi,vplyv na stereogenézu a na proces dozrievania vajíčka, zvýšenie hladín vitamínu A v krvi, poruchy nervovej sústavy u detí, ktorých matky užívali HAK v posledných troch mesiacoch pred počatím a defektné pôrody po užívaní pohlavných hormónov.

Odporúčam si tam pozrieť aj iné odkazy, z ktorých čerpá poznatky ako je : http://www.lekarenkarmel.sk/25-HA_VplyvNaPlod_JUaut.doc

...a dalšie spomenuté na konci článku. Myslím si, že súdobré na zváženie.
Dakujem,že ste prijali pozvanie k väčšemiu poznaniu. God bless you +

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 361  ~  Člen od: 12 december 2009  ~  Posledná návšteva: 25 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rmvn

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  21:36:49  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
... ešte jedno svedectvo alebo rozhovor o antikoncepcii

Keď som prednášal v Plzni, predsedal istý pražský sexuológ, ktorý v úvode diskusie k mojej prednáške začal asi takto: “Viete kolega, nedávno som sa vrátil z USA a tam 14-ročné dievčatá bežne užívajú hormonálne antikonceptíva... “
Na toto konštatovanie sa z radov poslucháčov postavil pán prof. MUDr. Schreiber, DrSc. s konštatovaním, že nás na tomto fóre nezaujíma ako si počínajú 14-ročné dievčatá v USA, sú to záležitosti predovšetkým komerčné, ale že sa plne zhoduje s témou, ktorú predniesok kolega zo Slovenska s konštatovaním, že Endokrinologická spoločnosť už pred dvoma rokmi zaujala jednoznačné stanovisko k hormomálnym antikonceptívam. Tieto prostriedky sú také škodlivé, že majú byť z trhu stiahnuté. Konštatoval, že naši gynekológovia pokračujú v tejto praxi a nerešpektujú toto varovanie.

Jeho stanovisko o nepriaznivých dôsledkoch hormonálnych antikonceptív potvrdili aj dvaja ďalší pražskí internisti. Keďže pán adademik MUDr. B. Lichardus, DrSc. bol v tom čase predsedom Československej endokrinologickej spoločnosti, vyzval tam prítomných gynekológov, ktorí zastupovali v tom čase asi 3 000 odborníkov – gynekológov v Československu, aby sa vyjadrili k prednesenej problematike. Na toto vyzvanie ani jeden z nich nereagoval.

Viac na : http://stop.nolimit.cz/pribehy/p-strong-nepriaznive-ucinky.html

... ale odporúčam si tam pozrieť prípady žien, ktoré užívali antikoncepciu a nie len z morálneho hľadiska, ale aj (hlavne) zo zdravotného hľadiska urobili veľkú chybu, ked užívali antikoncepciu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 361  ~  Člen od: 12 december 2009  ~  Posledná návšteva: 25 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  23:12:40  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
neviem, necital som prispevky ale k teme poviem jedno,

antikoncepcia nemoze byt priamo skodliva lebo by sa nepouzivala a ani nemoze nepriamo skodlivost vyslovene zapricinovat, no faktom podla mojho nazoru ostava ze antikoncepcia je pre telo uplne neprirodzena a metuca, teda v konecnom dosledku pre telo skodliva no vsetci vieme ze farmaceuticke spolocnosti sa potrebuju obohatit,

to jest moj nazor

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest635

Odoslaný - 28 apríl 2010 :  08:01:40  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
rmwn: ked si uz vymenoval neziaduce ucinky HAK, tak preco nevymenujes aj ziaduce?

timylee: antikoncepcia resp latky ktore su v nej su uplne prirodzene (estrogen a progestagen) pre ludske telo, kedze ide o ludske hormony (aj ked synteticky vyrobene); a inak to co je pre telo neprirodzene automaticky nemusi byt skodlive; analogicky mozem povedat, ze inzulin ktory uzivaju diabetici je neprirodzeny pre ludi a teda skodlivy

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 451  ~  Člen od: 16 december 2009  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 28 apríl 2010 :  08:05:12  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
no to je relativne, mato
...
a ak sa prezenie jeho pouzivanie, tak tie "ziaduce" ucinky zvysia svoju intenzitu a stanu sa uz neziaducimi
...
tu podla mna nie je presna hranica medzi ziaducim a neziaducim ucinkom

Pôvodne zaslal guest635 - 27 apríl 2010 :  14:43:45

Podotykam, ze pre potreby diskusie mierne schmatizujem, aby vynikol princip.

Myslim, ze u Vas dochadza k prelinaniu pojmov ziaduce ucinky, neziaduce ucinky a toxicita pri predavkovani.

Napr. ten digoxin ma nejake terapeuticke davkovanie v ramci ktoreho chceme dosiahnut nejaky ziaduci ucinok. Povedzme, ze sme ho dosiahli ale aj tak, pri tom nizkom davkovani mozeme (ale nemusime) vyvolat aj ucinky neziaduce.

Ak vsak prekrocime terapeuticke davkovanie navodime toxicitu lieku, co je sice tiez neziaduce, ale uz to nepatri medzi neziaduce ucinky, ale je to toxicita pri predavkovani.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 28 apríl 2010 :  08:20:02  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Drahí bratia a sestry .. Pokoj a pravda nech medzi nami.

Dakujem za váš záujem a príspevky, veľmi pomáhajú a dávajú jasnejší obraz o antikoncepcii. Aj ked sme naposledy diskutovali viac o to, či je antikon....škodlivá na zdravie

Pôvodne zaslal rmvn - 27 apríl 2010 :  21:19:06

Uz len naposledy napisem, to ze anitkoncepcia ma aj neziaduce ucinky zdravotne tu nikto nepochybuje (aspon dufam). Ide len o to, ze stavat argumenty proti pouzivaniu antikoncepcie na jej moznych neziaducich zdravotnych ucinkoch je velmi vratka poda a v serioznej diskusii prakticky neudrzatelna.

Skuste sa pre buducnost zamerat na moralne problemy antikoncepcie a na jej zrejmy rozpor s Bozim planom....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lila

Odoslaný - 28 apríl 2010 :  23:24:19  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
citácia:
timylee: antikoncepcia resp latky ktore su v nej su uplne prirodzene (estrogen a progestagen) pre ludske telo, kedze ide o ludske hormony (aj ked synteticky vyrobene); a inak to co je pre telo neprirodzene automaticky nemusi byt skodlive; analogicky mozem povedat, ze inzulin ktory uzivaju diabetici je neprirodzeny pre ludi a teda skodlivy

Pôvodne zaslal guest635 - 28 apríl 2010 :  08:01:40

Lenže je tu i rozdiel. Inzulín užíva človek na sfunkčnenie určitého procesu v tele. Pomáha telu spracovať cukor. Telo poškodené chorobou (nechcem trepnúť ale slinivka brušná?), si ho nedokáže vyprodukovať samo. Dodaním inzulínu sa stáva funkčným zdravým. Kdežto pri antikoncepcií nepoškodené zdravé telo sa stáva nefunkčným chorým.

Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 365  ~  Člen od: 02 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 28 apríl 2010 :  23:55:25  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal guest635 - 28 apríl 2010 :  08:01:40

Lenže je tu i rozdiel. Inzulín užíva človek na sfunkčnenie určitého procesu v tele. Pomáha telu spracovať cukor. Telo poškodené chorobou (nechcem trepnúť ale slinivka brušná?), si ho nedokáže vyprodukovať samo. Dodaním inzulínu sa stáva funkčným zdravým. Kdežto pri antikoncepcií nepoškodené zdravé telo sa stáva nefunkčným chorým.

Pôvodne zaslal lila - 28 apríl 2010 :  23:24:19

ja len dodam ze ak latky ktore su inak pre telo uplne prirodzene dodane do tela neprirodzene a v zlom pomere ich mnozstva ma to opacny efekt,

a guest nezda sa ti dost velky rozdiel medzi inzulinom a hormonalnou antikoncepciou? lebo na porovnanie je to uplne nevhodne

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mira

Odoslaný - 29 apríl 2010 :  07:28:28  Zobraziť profil  Pridať Mira do zoznamu priateľov
citácia:
Kdežto pri antikoncepcií nepoškodené zdravé telo sa stáva nefunkčným chorým.

Pôvodne zaslal lila - 28 apríl 2010 :  23:24:19

Toto je silné tvrdenie. Možno sa to dá napísať v súvislosti s plodnosťou - že antikoncepcia ak sa užíva pre jej antikoncepčný účinok tak sa plodná (zdravá) žena stáva dočasne neplodnou (chorou). To, že užívanie antikoncepcie môže mať aj nežiadúce účinky je fakt, ale aj nemusí, takže sa nedá zovšeobecňovať.
V posledných príspevkoch sme sa ale bavili o tom, že antikoncepcia môže mať aj liečebné účinky alebo aspoň zmierňuje príznaky určitých zdravotných problémov. Ak sa krátkodobo používa ako liek a nie ako antikoncepcia a pozitíva prevažujú nad negatívami, tiež ak žena v tej dobe nemá pohlavný styk, tak to nie je morálny problém.
Pre nás je problém akákoľvek antikoncepcia pre jej antikoncepčný alebo v horších prípadoch aj abortívny účinok.
Rozlišujme trošku.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 76  ~  Člen od: 16 júl 2008  ~  Posledná návšteva: 05 december 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rastos

Odoslaný - 29 apríl 2010 :  09:38:43  Zobraziť profil  Pridať rastos do zoznamu priateľov
Pre tych co to zaujima - neviem kam, tak som si sem dovolil umiestnit jeden link na diskusiu o antikoncepcii medzi katolikmi a protestantmi. Myslim ze je to slusna diskusia, kde vidno jednak niektore rozdiely, ale aj nazorove prieniky.

http://www.mesacnikdialog.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=105&Itemid=25

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 87  ~  Člen od: 29 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 05 máj 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 29 apríl 2010 :  11:02:22  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Mira to vystihla celkom presne.

lila

Odoslaný - 29 apríl 2010 :  22:07:53  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
Čiže si dovolím to ešte zhrnúť . Antikoncepcia môže byť aj liekom, nie len antikoncepciou. Má aj nepriaznive účinky ako každý liek. Do akej miery je škodlivá a čo užívaním získam a stratím, ja ako laik posúdiť neviem, ale ak mi na tom záleží informujem sa u odborníka. Navyše ak som veriaca (toto však nie je podmienkou), je pre mňa nežiadúcim účinkom aj fakt, že zabraňuje počatiu jej abortívnym účinkom. Tento nežiadúci účinok sa však dá eliminovať tým, že sa zdržím pohlavného styku.

Samozrejme súhlasím s Mirou. Keď som to písala tušila som, že niekto na to choré telo zareaguje lebo je to len dočasná záležitosť. No bola to reakcia na guesta, ktorý popísal inzulín aj ako škodlivý pre telo.

Môže byť škodlivý ale viac tým zdravie človeka získa. No pri antikoncepcií skôr telo stráca i keď len dočasne.

No dávam trošku za pravdu aj rmvn. Lebo tiež si myslím, že niektoré druhy HAK môžu poškodiť plodnosť ženy aj v budúcnosti prip. schopnosť donosiť plod. Ale na to sú už odborníci, ktorý vedia posúdiť do akej miery je daná antikoncepcia škodlivá a či je alebo nieje jej škodlivosť zanedbateľná.

Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 365  ~  Člen od: 02 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rmvn

Odoslaný - 30 apríl 2010 :  02:34:54  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Na záver by som mal ešte jednu otázku pre Maťa: mohol by si nám napísať, ako sa používa antikoncepcia pri farmakologickej liečbe a za akým účelom ? Viac konkrétne, napr. aký problém má žena (chorobu – najlepšie, upresniť čo najväčšiu) , v akom intervale užije tento „liek“ a aký je výsledok. Potom aké vedľajšie účinky to spôsobí.

Dakujem, že si ... God bless you +

Pôvodne zaslal rmvn - 26 apríl 2010 :  14:32:35

syndrom polycystickych vajecnikov (stein-leventalov syndrom) stav je sposobeny zvysenou hodnotou niektorych hormonov; HAK znizuje tieto hodnoty na normal

endometrioza - zapalove ochorenie pri ktorom je hra rolu estrogen, jednym z priznakov je neplodnost, preto sa HAK moze pouzit na liecbu

adenomyoza - nieco ako nezhubny nador tiez pri nom hra rolu estrogen, jednym z priznakov (skor nasledkov) je neplodnost, definitivna liecba je hysterektomia; ak je pricinou nadbytok estrogenu, je mozne uzivat HAK, ak je pricina idiopaticka, jedinou liecbou je odstranenie maternice, co sposobi neplodnost

toto su iba niektore choroby kri ktorych sa moze predpisat HAK ako liecba

Pôvodne zaslal guest635 - 27 apríl 2010 :  08:27:16

Drahý braček Guest. Pokoj s Tebou.

Predovšetkým Ti dakujem, že si poukazal na to podstatné, v čom nemáme jasno !!! Pretože to tak môžeme vidieť, aj z našich príspevkoch : užívanie antikoncepcie kvôli zabraneniu počatiu považujeme za veľmi škodlivé aj, čo sa týka tela, ale nevidíme vážnu fyzickú škodlivosť antikoncepcie v prípade tzv."liečbe".

Ako si spomínal 3 prípady liečby s HAK, tak si nenapísal, aké to má vedľajšie účinky, resp.škodlivosť na telo. Ide o to, či sa to vyplatí. Či nie sú vedľajšie účinky ešte oveľa horšie ako dobré účinky Haku a ešte, či vôbec HAK má nejaké dobré účinky, či to nie sú len zdánlivé ako to už spomenula Janka v inej téme.

A preto by bolo dobré, keby si napísal aj zdroj,odkiaľ to vieš, aby sme to mohli viac pochopiť.Nič v zlom, Guest. Nechcem ťa podozrievať, ja skôr podozrievať lekárov, ktorí kvôli peniazom neberú ohľad na ľudí a dôsledky.

Som rád, že si napísal tak konkrétne, lebo takto aspon vieme, o čom diskutujeme a nehovoríme všeobecne. Ale, aby naozaj sme vedeli o čom hovoríme, tak by bolo tiež dobré, keby si nám vysvetlil v akom množstve a intervaloch sa užíva HAK v tomto prípade: syndrom polycystickych vajecnikov

Dakujem, že si ... a prajem veľa dobrej a úprimnej vôle. God bless you +

guest635

Odoslaný - 01 máj 2010 :  08:48:54  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:

Samozrejme súhlasím s Mirou. Keď som to písala tušila som, že niekto na to choré telo zareaguje lebo je to len dočasná záležitosť. No bola to reakcia na guesta, ktorý popísal inzulín aj ako škodlivý pre telo.

Pôvodne zaslal lila - 29 apríl 2010 :  22:07:53

neprecitala si si poriadne co som tvrdil o inzuline, alebo si si precitala a zamerne prekrucas moje tvrdenia

ja som reagoval na toto tvrdenie: "...ze antikoncepcia je pre telo uplne neprirodzena a metuca..." a ja zlozky ktre tvoria ucinnu latku v HAK nepovazujem za neprirodzene, pretoze su to tie iste hormony ake sa bezne vyskytuju v tele (aj ked su synteticky vyrobene)

na to som reagoval: "...a inak to co je pre telo neprirodzene automaticky nemusi byt skodlive; analogicky mozem povedat, ze inzulin ktory uzivaju diabetici je neprirodzeny pre ludi a teda skodlivy" - ze ak by mali byt hormony neprirodzene (ked su umelo dodane) tak je neprirodzeny aj inzulin (teiz je umelo dodany)

cize som nepisal vobec o skodlivosti inzulinu (ktory samozrejme pre nevhodnom davkovani ci pouziti moze byt skodlivy)

guest635

Odoslaný - 01 máj 2010 :  09:08:38  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:

Ako si spomínal 3 prípady liečby s HAK, tak si nenapísal, aké to má vedľajšie účinky, resp.škodlivosť na telo. Ide o to, či sa to vyplatí. Či nie sú vedľajšie účinky ešte oveľa horšie ako dobré účinky Haku a ešte, či vôbec HAK má nejaké dobré účinky, či to nie sú len zdánlivé ako to už spomenula Janka v inej téme.

A preto by bolo dobré, keby si napísal aj zdroj,odkiaľ to vieš, aby sme to mohli viac pochopiť.Nič v zlom, Guest. Nechcem ťa podozrievať, ja skôr podozrievať lekárov, ktorí kvôli peniazom neberú ohľad na ľudí a dôsledky.

Som rád, že si napísal tak konkrétne, lebo takto aspon vieme, o čom diskutujeme a nehovoríme všeobecne. Ale, aby naozaj sme vedeli o čom hovoríme, tak by bolo tiež dobré, keby si nám vysvetlil v akom množstve a intervaloch sa užíva HAK v tomto prípade: syndrom polycystickych vajecnikov

Dakujem, že si ... a prajem veľa dobrej a úprimnej vôle. God bless you +

Pôvodne zaslal rmvn - 30 apríl 2010 :  02:34:54

lebo si sa na vedlajsie ucinky po prve nepytal a po druhe stale nechapem co mas s tymi vedlajsimi ucinkami kedze skoro kazdy liek ma nejake a je na lekarovi aby liek naordinoval tak aby boli tie ucinky co najmensie; som ti vypisal niekotre ochorenia, a ako na ne posobi HAK - zvycajne upravuje hodnoty tych hormonov ktore obsahuje

zdroj je wiki, a odkazy z nej, lae aby si nebol velmi podozrievavy tak ti dam len tak na rychlo co som nasiel na google ked som zadal do vyhladavaca "adenomyosis"

http://www.endometriosistreatment.org/html/adenomyosis.html

samozrejme ze je po anglicky, no vacsina podrobnych udajov na nete je po anglicky, mne to problem nerobi

neviem ako sa davkuje liecba pri syndrome polycystickych vajecnikov az tak do detailov nezachadzam, mna zvycajne zaujima dovod vzniku choroby a ako sa to lieci (resp cim sa to lieci), ale konkretny liecebny postup ma az tak nezaujima - kolko injekcii a kedy, kolko tabletiet atd; a mimochodom tento syndrom vyvolava velke mnozstvo zmien a zmena ktora sa riesi pomocou HAK je iba jednou z nich

inak mas zaujimavy postoj k praci lekarov, to si takyto podozrievavy a takto uzkostlivo dbas o vysvetlenie liecby u kazdeho ochorenia ci zranenia, alebo iba pri liecbach, ktore su v rozpore s tvojim vierovyznanim?

juja

Odoslaný - 01 máj 2010 :  11:03:49  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
ako to už tu ktosi napísal a mne sa nechce celá dišputa čítať, ak si zoberieme hocijaký trocha vážnejší liek, tak vedľajšie účinky každého jedného, najmä po prečítaní si príbalových lístkov, sú na odpadnutie.
Podstata však samotnej antikoncepcie je tá, že AK sa užíva len kvôli ZABRÁNENIU POČATIA, tak vtedy porušuje princíp ochrany života, ktorému sa "upísali" aj iné organizácie , napr. aj UNESCO, nie len KC. A to je TO, čo Katolícka Cirkev vytýka antikoncepcii a samo, aj potratu. Chrániť život nemožno len od - do istého momentu, ale Cirkev ho chráni celý, od počatia až po jeho nenásilné ukončenie - okrem úrazov a pod.. pretože život sám je DAROM, od Boha pre veriaceho kresťana a od ... pre "veriaceho neveriaceho".

Čo sa týka vysvetľovania liečby - hm... na to človek nemusí byť podozrievavým, má zo zákona právo a lekár zase povinnosť, pacienta/klienta s liečbou a inými zásahmi oboznámiť, poučiť, vysvetliť, informovať. Inde je to bežné, to len naši lekári sa tomu ešte priúčajú a niekedy aj neradi. Ale povedzme, že mnohí aj bez či s požiadaním, vysvetlia...

A ešte pripomeniem, Cirkev antikoncepciu vníma aj preto negatívne, že porušuje podstatu manželstva - byť otvoreným pre prijatie nového života - to je podstatné povolanie manželov a prapodstata manželstva - okrem toho, že sa majú navzájom milovať a vzájomne sa sebadarovať.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lila

Odoslaný - 02 máj 2010 :  16:07:29  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
citácia:
ja som reagoval na toto tvrdenie: "...ze antikoncepcia je pre telo uplne neprirodzena a metuca..." a ja zlozky ktre tvoria ucinnu latku v HAK nepovazujem za neprirodzene, pretoze su to tie iste hormony ake sa bezne vyskytuju v tele (aj ked su synteticky vyrobene)
Pôvodne zaslal guest635 - 01 máj 2010 : 08:48:54

OK Synteticky vyrobené hormóny dodáme do tela. Čo tieto hormony spôsobia? (Úplne presne to nenapíšem nie som lekár)
- Sú to hormóny, ktoré produkuje i ľudske telo. No ľudské telo ich produkuje v takom množstve len v prípade ak je žena tehotná. Čiže hoci žena tehotná nie je jej telo si to myslí. Preto to tvrdenie že antikoncepcia je metúca pre telo. To do akej miery je škodlivé telo miasť a či je to zanedbateľné je zas otázka pre odborníka. Dá sa to posúdiť aj tak čo tým pre organizmus môžem získať a čo môžem stratiť.
- Ďalej sú to hormóny, ktoré spôsobujú nedostatočnú výstelku maternice, pre ktorú sa už oplodnené vajíčko neuhniezdi. Robí toto zdravé telo? Robí to len telo choré. Ak dodáme tieto hormóny zdravému telu nútime telo spravať sa neprirodzene. Aké následky to môže mať do budúcna nechajme zas na odborníka.
- Pri užívaní antikoncepcie dokonca žena ani nemá pravé krvácanie len nejake neprirodzené pseudo krvácanie.
(Evelinka kedysi našla veľmi dobrý link ohľadne účinku antikoncepcie skusim to pohľadať)

citácia:
na to som reagoval: "...a inak to co je pre telo neprirodzene automaticky nemusi byt skodlive; analogicky mozem povedat, ze inzulin ktory uzivaju diabetici je neprirodzeny pre ludi a teda skodlivy" - ze ak by mali byt hormony neprirodzene (ked su umelo dodane) tak je neprirodzeny aj inzulin (teiz je umelo dodany)
Pôvodne zaslal guest635 - 01 máj 2010 : 08:48:54

Nie hormóny nie sú neprirodzené preto lebo sú umelo dodané ale preto, že neprirodzenosť spôsobujú. Telo sa správa inak. Tak ako by sa bez týchto hormónov nesprávalo. Resp. správalo by sa tak ale len v tom prípade keby si ich samo vyprodukovalo. (Čiže by musela byť žena tehotná alebo chorá - neschopná donosiť dieťa)

Na proti tomu inzulín nespôsobuje v tele neprirodzenosť. Pomáha telu spracovať cukor. Robilo by to tak i bez dodania inzulínu keby mohlo - keby nebolo choré.

citácia:
cize som nepisal vobec o skodlivosti inzulinu (ktory samozrejme pre nevhodnom davkovani ci pouziti moze byt skodlivy)

Pôvodne zaslal guest635 - 01 máj 2010 :  08:48:54

S týmto súhlasím

lila

Odoslaný - 02 máj 2010 :  17:41:32  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
Takže z jedného linku sú štyri. Ono je to rozdelené do viac častí. Nejaké citaty z týchto linkov hodím aj sem ak by sa to nechcelo niekomu čítať celé

http://www.rodinka.sk/index.php?id=ha-ako-funguje

Je doležité si uvedomiť, že každa žena, ktorá užíva antikoncepciu, si aplikuje do tela
umelé syntetické hormóny, ktoré sa svojimi vlastnosťami a hladinami v krvi, výrazne odlišujú od prirodzených pohlavných hormónov. Žena si vymieňa vlastné hormóny za umele- synteticke hormony, prirodzeny - plodny menštruačny cyklus za neprirodzeny – neplodný cyklus, napodobňujúci prirodzený cyklus najmä tzv. pseudomenštruáciou, t.j. nepravou menštruáciou.

http://www.rodinka.sk/index.php?id=ha-navrat-plodnosti

Nemecký gynekológovia Kaiser a Pfleiderer skúmaním spontánnych potratov dospeli k záveru, že dokonca po 6-12 mesiacoch od vysadenia antikoncepcie sú dokazateľne časté poruchy funkcie placenty a sliznice maternice.
Spomínaní autori odporučaju, aby časové obdobie medzi vysadením HA a počatím dieťaťa bolo predĺžené aspoň na jeden rok. Iní autori poukázali, že zmeny funkcie sliznice maternice dosahovali maximá za šesť mesiacov po vysadení hormonálnej antikoncepcie a poruchy placenty u tehotných žien sa dajú pozorovať ešte 12 mesiacov po vysadeni HA.

http://www.rodinka.sk/index.php?id=592144

Tu sú uvedené nežiaduce účinky

http://www.rodinka.sk/index.php?id=ha-ako-posobi-na-matersnicu

Hormonálna antikoncepcia spôsobuje problémy maternici. Pretože hormóny dodáva do tela nie cyklicky, ako pri prirodzenom menštruačnom cykle, ale podávajú sa estrogén aj gestagén spolu, alebo sa podáva len časť hormónov (gestagenna antikoncepcia). Prirodzený menštruačný cyklus zariadi najprv produkciu estrogénov, ktoré spôsobia rast sliznice maternice a potom nasleduje progesterón, ktorý zastaví rast sliznice a uvedie ju do sekrečného štádia. Tento proces je teda zmenený.

slovenka

Odoslaný - 08 máj 2010 :  19:00:45  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Ako katolíčka a zároveň aj lekárka, trúfam si povedať, že hormonálna antikoncepcia /pilulky/ je z terapeutických dôvodov povolená aj cirkvou. Ovšem, aj to sa dá zneužiť. Vždy sa dá totiž nájsť nejaký zdravotný problém. Žiadna žena nie je dokonalá a niečo sa už nájde-napr. nečistá pleť. Tu už nastupuje svedomie. Najlepšie je to prekonzultovať ako s lekárom, tak aj s kňazom.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rmvn

Odoslaný - 09 máj 2010 :  01:29:57  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
Drahá sestrička Slovenka. pokoj a pravda nech je v našich srdciach

Dakujem za tvoj názor.
Mohla by si aj napísať viac o tom, ako Cirkev povoľuje HAK z teraupetických dôvodov ? Ak si to čítala niekde, tak napíš kde. myslím si, že viacerí by radi poznali stanovisko Cirkvi na túto problematiku.

Dakujem,že si ...

slovenka

Odoslaný - 09 máj 2010 :  11:56:51  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Nečítala, ale gynekológovia majú takúto odpoveď aj od kňazov. Ako som napísala, treba sa individ. poradiť.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 10 máj 2010 :  10:25:21  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
ako Cirkev povoľuje HAK z teraupetických dôvodov ? Ak si to čítala niekde, tak napíš kde.

Pôvodne zaslal rmvn - 09 máj 2010 :  01:29:57

Nie som sice draha sestricka slovenka, ale dovolim si opat odpoved na tuto otazku, hoci si uz pripadam ako obohrany gramafon a stale opakujem to iste. Rmvn vsak stale odmieta serizone studium a vytahuje iba clanky, ktore mu vyhovuju. Mimochodm, uz mate tu knihu Radostna zvest o manzelstve a sexe, ktoru som Vam odporucal nastudovat?

No ale podme citovat:
Cirkev však nepovažuje za nedovolené tie metódy liečenia, ktoré sú potrebné na liečenie telesných chorôb, hoci by sa predvídalo, že sa tým zamedzí počatie, len nech sa toto zamedzenie nemá priamo v úmysle z akéhokoľvek dôvodu. Zdroj: Humanae Vitae, bod 15, Pavol VI. (Porov. Pius XII., príhovor k účastníkom 26. kongresu Talianskeho urologického združenia, AAS, 45 (1963), s. 674-675, príhovor k účastníkom 7. medzinárodného kongresu hematologickej spoločnosti, AAS, 50 (1958), s. 734-735)

Mimimi

Odoslaný - 04 október 2012 :  21:34:44  Zobraziť profil  Pridať Mimimi do zoznamu priateľov
citácia:
Drahy rmvn,

Vase myslienkove experimenty su sice podnetne, ale opat velmi naivne. Teplota ludskeho tela je 37 stupnov. Ked sa podla vas pri pohlavnom styku zohrieva trenim prezervativ o 20 stupnov, musel by mat vyslednu teplotu 57. Musim to napisat trosku polopate, skuste sa dotknut penisom niecoho s teplotou 60 stupnov a povedzte mi, ako ste to vnimali a potom mozeme pokracovat v myslienkovom experimente.

Naopak pocas operacie sa pouzivaju aj tzv. horuce rusky, kedy chirurg vklada do rany rusku zohriatu aj na viac ako 70 stupnov a tym vyvolava koagulaciu krvi a zastavuje krvacanie. Vtedy su jeho rukavice skutocne zohriate a k ziadnym strasnym ochoreniam nedochadza.

Posudzovat skodlivost niecoho tym, ako to smrdi, ked to hori, tak to uz je naozaj vrchol naivity. Skusili ste niekedy ovonat obycajny penicilin? A to nehovorim, ako by to smrdelo, keby ste ho zapalili. A co take olomoucke syrceky? Tie by museli byt smrtelne nebezpecne...

Pôvodne zaslal Mato - 17 apríl 2010 :  15:45:12

Aspon v tejto diskusii mi pripadate, ze reagujete racionalne. k tej antikoncepcii- ked pouziva horm.antikonc na liecbu - tiez to predsa zanechava negativne ucinky na organizmus, pretoze su to umele hormony a na tie prsnik reaguje inak ako na prirodzene. preco gynekologovia radsej neodporucaju liecbu fytoestrogénmi, pritomnymi v rastlinách? ja viem preco, len sa tak filozoficky pýtam :) ...

Thats me ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 63  ~  Člen od: 26 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 12 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

dostojevskij

Odoslaný - 05 október 2012 :  09:23:33  Zobraziť profil  Pridať dostojevskij do zoznamu priateľov
citácia:
Čo sa týka toho ako som odkázal na škodlivosť antikoncepcie, tak nie je úplne v závere, ale aj pred ním : 4. Antikoncepcia škodí spoločnosti

"Používanie antikoncepcie má dopad nielen na manželských partnerov, ale poškodzuje aj iných. Keď hovoríme o nemorálnosti antikoncepcie, je potrebné spomenúť aj tento problém. Pretože už sa tu nejedná len o jednotlivcov, ale o celú spoločnosť. Hovoria o tom nasledovné body:
•#61472;Keď sa zdá, že nehrozí „nebezpečenstvo“ počatia, vzrastá pokušenie k pohlavnému styku v situáciách, v ktorých by bolo počatie dieťaťa nezodpovedné, teda mimo manželstva. Výsledkom je rozšírená promiskuita (voľný pohlavný styk), manželská nevernosť a všeobecný pokles mravnosti.
•#61472;Promiskuita má za následok zvýšený výskyt pohlavných chorôb.
............
Záver
Na celom svete je známe, že antikoncepcia vznikla zo strachu pred dieťaťom. Avšak pri jej používaní tento strach nie je odstránený, ale trvá, ba dokonca narastá, pretože žena si uvedomuje, že každý antikoncepčný prostriedok sa môže ukázať ako chybný. Tento strach prerastá až do situácie, keď žena siaha viac po radikálnych prostriedkoch - prostriedkoch skorého potratu.
I keď sa dostávajú do popredia masovokomunikačné prostriedky, ktoré často propagujú antikoncepciu ako znak pokroku a výdobytok slobody a kresťanskú morálku predstavujú ako nepriateľa slobody a pokroku, náuka Cirkvi v tejto oblasti je jasná. Používanie antikoncepcie je mravne neprípustné, či už ide o priame prerušenie už začatého procesu plodenia (prerušovaná súlož) alebo akýkoľvek zásah, ktorý zamýšľa znemožniť splodenie života (rôzne tabletky, hormonálna antikoncepcia, vnútromaternicová antikoncepcia, bariérové metódy, chirurgická antikoncepcia).

„Keďže Cirkev neustanovila ani jeden z týchto zákonov, nemôže o nich rozhodovať, ale ich môže iba strážiť a vykladať, a nikdy nebude smieť vyhlásiť za dovolené to, čo je naozaj nedovolené, pretože to svojou povahou vždy odporuje pravému dobru človeka.“

Pôvodne zaslal rmvn - 26 apríl 2010 :  14:25:43

Je nás 7 miliard a aj to je už viac ako dosť, koľko ešte chcete aby nás na zemi bolo???25 miliard? som zvedava ako potom tym imigrantom budete kázať o božom slove..popritom ako vám od hladu budú jesť psa alebo suseda.. ak je toto božím plánom tak ďakujem pekne.. či čo odporúčate? mať sex raz za 5 rokov keď idem splodiť dieťa?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 448  ~  Člen od: 09 jún 2012  ~  Posledná návšteva: 08 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 3 Previous Topic: ČISTOTA? hmm.. Téma Next Topic: Prehnaná  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06