Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 nasli ste boha?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Dary Ducha Svateho Téma Next Topic: sudenie inych
Strana: z 2

svklampard

Stav: offline

Odoslaný - 24 marec 2010 :  22:48:00  Zobraziť profil  Pridať svklampard do zoznamu priateľov
zvolil som temu ktora vedie k diskusii nebudem sa odvolavat na pismo ani na nic ale na subjektivne pocity ....v mynulej diskusii to neviedlo k nicomu ..argumentoval som pismom ktore je aj u vas aj u protestantov rovnake neslo o okraj a vysiel som ako protestant no nic idem dalej ,pricom to niesom :).....(nebudem citovat nic z pisma ale to ziadam aj od vas)lebo zas by som sa nikde nedostal

otazka nasli ste boha ?
na tuto otazku sa aj mne velmi tazko odpoveda lebo niekedy pochybujem ci som na spravnej ceste , verim v neho ale to neznamena ze som za vodou, ako sa vravi prijatim sa boj len zacina , takto ako sa to u vas prejavi ...u mna sa to prejavilo neuveritelne ....je to moj subjektivny nazor tak to berte na vedomie ..mozem sa mylit ....neviem ako ale akokeby som pretsal mysliet na zle veci .....akokeby som ovladol telo,akokeby by som bol slobodny ...neviem to sa neda vysvtelit lebo sa to udialo za velmi kratky cas taze to moze byt klam ale tu zmenu je citit...a vsade citim boziu lasku ....neviem bud mi preplo dufam ze nie :) v kazdom dni .......neviem chcem sa o to podelit ,lebo som to chcel zdelit .....snazil som to vyjadrit uprimne:)

cestou hladania pravdy .......za svetlom

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 116  ~  Člen od: 13 marec 2010  ~  Posledná návšteva: 24 január 2011 Upozorniť moderátora 

Azuritko

Odoslaný - 25 marec 2010 :  00:04:06  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Ja pociťujem Božiu prítomnosť stále. Od malička som vedený, ale uvedomujem si to plne iba niekoľko rokov (3-8 --- je to také diskutabilné, kedy som to začal plne chápať...). A proste viem, že je stále so mnou. Len ja niekedy niesom s ním

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

svklampard

Odoslaný - 25 marec 2010 :  03:21:58  Zobraziť profil  Pridať svklampard do zoznamu priateľov
to som si uvedomil aj ja v podstate ....ale az ked som sa obratil...
mna to strasne zasiahlo...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 116  ~  Člen od: 13 marec 2010  ~  Posledná návšteva: 24 január 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 25 marec 2010 :  18:25:19  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
povedala by som skor, ze On si nasiel mna:)
tiez to zmenilo moj zivot od zakladov, ta pociatocna zalubenost uz vyprchala, teraz je to skor o rozume ako o citoch...a tiez ma podobne ako Azuritka trapi, ze aj napriek vsetkemu ho zradzam

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 25 marec 2010 :  19:26:26  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Svklampard, subjektívne pocity nadšenia z prežívania nadobudnutej viery, vyskytujúce sa prvé roky po obrátení, však ešte nepredstavujú pravú službu Bohu, ani svätosť, ba ani objavenie celej pravdy. Cesta k tomu býva dlhá a namáhavá.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 25 marec 2010 :  20:21:40  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
ja som k tomu vychovavany nebol , dokonca odhovarany a nasiel som si k nemu cestu ktoru mi on davno pripravil , pomohol mi v tazkych situaciach
ktore by som sam nezvladol, dal mi silu ked som ju najviac potreboval, viem ze niesom sam, ale ano aj ja zvyknem mat pocit ze niekedy svojim spravanim dokazujem skor opak

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 25 marec 2010 :  20:37:44  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Nedokážem pochopiť lásku kresťanov k Bohu, lebo som ju nikdy nepoznal. Musí to byť niečo zaujímavé. Ako si niekto môže vystačiť len s Bohom?

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Angelika

Odoslaný - 25 marec 2010 :  22:13:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
citácia:
Nedokážem pochopiť lásku kresťanov k Bohu, lebo som ju nikdy nepoznal. Musí to byť niečo zaujímavé. Ako si niekto môže vystačiť len s Bohom?

Pôvodne zaslal Dušan - 25 marec 2010 :  20:37:44

Dušan, nechápem tak celkom túto otázku...

"Boh je naše víťazstvo!" (2Mach 13,15)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 207  ~  Člen od: 05 február 2010  ~  Posledná návšteva: 04 január 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Angelika

Odoslaný - 25 marec 2010 :  22:34:59  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
citácia:
povedala by som skor, ze On si nasiel mna:)
tiez to zmenilo moj zivot od zakladov, ta pociatocna zalubenost uz vyprchala, teraz je to skor o rozume ako o citoch...a tiez ma podobne ako Azuritka trapi, ze aj napriek vsetkemu ho zradzam

Pôvodne zaslal janka - 25 marec 2010 :  18:25:19

Presne Janka aj ja tak...

nie je to o pocitoch a ani citoch, viera je o rozhodnutí veriť a ostatné príde potom.. ja mám takú skúsenosť, že keď som akoby zastala na mieste vo viere a v poznávaní Boha, keď som si povedala že už mám dosť, že Boh veľa odo mňa žiada a že STOP!
Tak mi bolo hnusne zle, duchovne na dne, ale som si vždy povedala že to nie je o pocitoch a jednoducho som sa potom aj tak vždy rozhodla urobiť krok do neznáma, krok k Bohu.

Ja si vravím, že nikdy nesmiem vo viere zostať stáť na mieste, že Boh je dynamický, Boh je živý a stále mi chce dávať viac a viac, chce mi dať všetko na svete čo si len zaželám, ale len to dobré, preto mi často nedáva o čo prosím, Boh taký NEKONEČNÝ že celý život môžem ísť vo vzťahu s Nín ďalej a do väčšej hĺbky a aj tak ho počas svojho života tu na zemi nikdy neobsiahnem a jeho plány nepochopím úplne.

Inak ja veľmi rada píšem o Bohu, preto sa s vami chcem podeliť ešte o jednu vec.. no čo sa týka toho "zblbnutia" či fanatizmu, keď niekto stále cíti alebo vníma Boha pri sebe každý jeden deň a každú chvíľu a bežne sa s Ním počas dňa rozpráva.. ja to robím, niekedy sa darí lepšie inokedy menej,

no a robila som taký "prieskum" medzi kňazmi - od úplne prakticky rozmýšľajúcich až po veľmi charizmatických - a pýtala som sa odkiaľ pokiaľ to je fanatické a kedy ešte je to tá správna miera nábožnosti..

Záver je jednoznačný:
Modlitba ÁNO, aj počas dňa,
pripomínať si Božiu prítomnosť to tiež ÁNO,
a myslieť na BOHA stále.. aj to je super a tak by to malo byť..
ALE "ČLOVEK MUSÍ BYŤ V CENTRE POZORNOSTI".. ak ma má viera v Boha vzďaľovať od ľudí a služby im, tak to už nie je dobré, už by sa to dalo nazvať fanatizmom.. to už nie je opravdivá viera..
pokiaľ mi to všetko naopak dáva silu pomáhať iným a približuje ma to k ľuďom, pokiaľ rastiem v láske k iným, tak je to dobré, nejideálnejšie je ak láska k Bohu rastie a priamo úmerne s ňou aj láska k ľuďom.

A tiež by to nemalo byť BOH:ČLOVEK = 50:50, ale 100:100...
teda 100% pre Boha a tým aj 100% pre ľudí - no toto sa vraj dá ale to už je názorná ukážka najväčšej svätosti - v praxi je to ťažké, a pre mňa tiež dosť, ale snažím sa to vyvažovať, azda raz to u mňa bude aspoň tých 50:50.

Tak toľko moje postrehy a názory.
Boh nech vás všetkých požehnáva všetkým nebeským duchovným požehnaním+

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 207  ~  Člen od: 05 február 2010  ~  Posledná návšteva: 04 január 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

svklampard

Odoslaný - 26 marec 2010 :  11:21:51  Zobraziť profil  Pridať svklampard do zoznamu priateľov
dakujem za prispevky ....

citacia dusan:Svklampard, subjektívne pocity nadšenia z prežívania nadobudnutej viery, vyskytujúce sa prvé roky po obrátení, však ešte nepredstavujú pravú službu Bohu, ani svätosť, ba ani objavenie celej pravdy. Cesta k tomu býva dlhá a namáhavá.

mozno mas pravdu ale nadobudnutie akej pravdy? ak mas na mysli....ja primam vieru na zaklade pravdy ...nie prijmem vieru a potom hladam ......

myslim ze ak mas v sebe Boha tak ti netreba lasku ludi ...ty ju budes davat ludom .....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 116  ~  Člen od: 13 marec 2010  ~  Posledná návšteva: 24 január 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 26 marec 2010 :  19:05:01  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

mozno mas pravdu ale nadobudnutie akej pravdy? ak mas na mysli....ja primam vieru na zaklade pravdy ...nie prijmem vieru a potom hladam ......

myslim ze ak mas v sebe Boha tak ti netreba lasku ludi ...ty ju budes davat ludom .....

Pôvodne zaslal svklampard - 26 marec 2010 :  11:21:51

ked som sa obratila ja, zrazu mi naozaj stacil Boh, vsetko mi islo lahsie, niekto mi len tak nepokazil naladu, vsade som videla Boha, lahko sa mi odpustalo ludom, lahko sa mi modlilo...myslela som si, ze to, co citim je laska...ale ono to bola len zalubenost...ta postupne vyprchala a prisla realita:)...uz nejde vsetko tak lahko, zmenilo sa to skor na boj...zalubenost bola dobra na to, aby som teraz vedela, koli comu bojujem...s tym mas pravdu, ze ak ma clovek Boha, netreba mu lasky ludi, no je to celozivotny proces...je lahko odpustit ked je clovek opantany citmi, horsie je to uz ked Boha neciti...neustale premahanie koli Pravde vedie k jej postupnemu odkryvaniu...nikdy si nemozes povedat, ze milujes dostatocne...ked mna napadne takato myslienka, Pan Boh ma hned uzemni:)
ak sa smiem spytat, ako dlho si uz obrateny?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 26 marec 2010 :  19:23:13  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
To počiatočné nadšenie snáď 5 rokov po konverzii som prežíval tiež; vybavenie si Sviatostí, panelákové charizmatické spoločenstvo, zamdlievanie v modlitbe, horlivá evanjelizácia a všemožné aktivity, stretká, výlety a púte, rozdávanie škapuliarov a Máriinych medajlí v nemocnici, kvantum duchovného čítania, pokusy o askézu, kontakty s rehoľníčkami, každodenná Omša - ale popri tomto všetkom aj hriechy, nekonečné padanie a vstávanie z blata.
Teraz, postupom času, je už všetko ináč...

Lenže ako sa môžem stať svätým?

veriaci

Dušan

Odoslaný - 26 marec 2010 :  20:25:29  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
citácia:
Dušan, nechápem tak celkom túto otázku...

Pôvodne zaslal Angelika - 25 marec 2010 :  22:13:18

Nuž obdivujem tých ktorí sú relatívne v pohode, hoci bez partnerského vzťahu. A ja nevládzem bez neho žiť, živorím ako strom bez vody a nič ma viac neuteší.

veriaci

Azuritko

Odoslaný - 26 marec 2010 :  23:07:26  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
city lásky Boha niesú ako ľudské, ktoré vyprchajú. Boh ma "ľúby" a nikdy neprestane. A ja nepociťujem zaľúbenosť. Ja pociťujem pokoru k nemu. Viem, že ma vždy vo všetkom predčí a ja mu nikdy nesiahnem ani po päty. Ale snažím sa o to ako viem. Nepotrebujem byť zaľúbený, aby som vedel, že Boh mi pomôže vždy správne a vždy tak ako je najlepšie pre mňa pokial verím. Nepotrebujem na to city. To je proste niečo čo viem. Nie čo dočasne cítim. Viera nieje o pocitoch...
A Dušan. Ty sa podľa mňa moc ľutuješ. Ja túžim po vzťahu tiež už niekoľko rokov. Často cítim prázdnotu, ktorú dokáže vyplniť len nejaké dievča.... Ale dôverujem Bohu, a ak ho v modlitbách prosím o to, aby som prežil správny vzťah, tak určite Boh vie najlepšie kedy a kto mi príde do cesty. Neznamená to ale, že sa nemám snažiť nájsť si vzťah. Ale ak dôverujem Bohu viem, že ma usmerní na ten správny a nemusím byť v depresií, že si nikdy nenájdem partnerku... Chce to viac dôverovať Bohu ľudia!

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Angelika

Odoslaný - 27 marec 2010 :  18:09:38  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
Dušan, ty máš takú poetickú dušu dieťaťa a Bohu je to určite veľmi milé..
vždy som si myslela že chalani sú dosť racionálni v myslení aj vo viere, ale ty ma niekedy presviedčaš o opaku...

Skúsil si si už povedať že Bohu dôveruješ a skúsil si niekedy menej dumať a viac žiť?
Nemyslím to v zlom, len niekedy mi to príde také, že naozaj čakáš, že Boh ťa naplní a bodka.. a len čakáš a zdeptáva ťa už to čakanie že Boh sa o teba postará a budeš konečne v živote šťastný.

No a tie aktivity po obrátení ktoré tak upadli.. ja neviem, ale možno niekedy prílišná horlivosť nie je taká dobrá lebo postupne človek začne zabúdať na modlitbu a keď sa tá vytratí všetko sa zrúti... môžem sa spýtať prečo si neurobil niečo preto, aby ti to vydržalo? Veď netreba byť hyperaktívny stále, stačí sa vytrvalo modliť a obracať k Bohu so všetkým, ísť stále hlbšie vo vzťahu s Ním, len potom to obrátenie a všetky tie aktivity dávajú zmysel.
+

janka

Odoslaný - 27 marec 2010 :  18:25:33  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Nuž obdivujem tých ktorí sú relatívne v pohode, hoci bez partnerského vzťahu. A ja nevládzem bez neho žiť, živorím ako strom bez vody a nič ma viac neuteší.
Pôvodne zaslal Dušan - 26 marec 2010 :  20:25:29

to je dobre, ze po niecom velmi tuzis, aspon ked to budes mat, budes si to viac vazit...podla mna si to robis sam, ze nie si stastny...keby si najprv hladal to, co je Bozie, Boh by ti to ostatne pridal...mne tiez poslal do cesty manzela az vtedy, ked som zacala byt v tejto veci slobodna...takze cim skor sa prestanes utapat zialom z toho, co nie je, tym skor to pride:)

Angelika

Odoslaný - 27 marec 2010 :  18:30:50  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
citácia:
keby si najprv hladal to, co je Bozie, Boh by ti to ostatne pridal...mne tiez poslal do cesty manzela az vtedy, ked som zacala byt v tejto veci slobodna...takze cim skor sa prestanes utapat zialom z toho, co nie je, tym skor to pride:)

Pôvodne zaslal janka - 27 marec 2010 :  18:25:33

Janka toto tvoje svedectvo je supeeeer! Ďakujem!
Drž sa!
+

svklampard

Odoslaný - 27 marec 2010 :  19:51:32  Zobraziť profil  Pridať svklampard do zoznamu priateľov
dakujem vase prispevky su velmi uprimne
dusan neprestavaj verit .....niekedy ked si uvedomojem o com ja prosil tak som v konecnom dosledku rad ze mi to nedal .....boh o tebe vie vsteko vie tvoju tuzbu skor ako ju vyslovis ....staci sa mu oddat .....bud ako vietor...nevies kam ides ani preco .....nechaj nech ta on vedie

timylee

Odoslaný - 27 marec 2010 :  20:00:11  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
suhlasim, tak ci tak tvoj osud je dany bohom a ten ta neminie, je to ako ked sa nevies rozhodnut ktorou s troch ciest pojdes ale kazda vedie k tomu istemu, otazkou je cez co ta povedie?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 27 marec 2010 :  20:31:29  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Ja to vidím trochu inak. Áno. Boh ma vedie kade mám ísť. Ale ja ho musím počúvať a musím sa preto aj sám rozhodovať. Lebo ak ho nepočúvam, rozhodnem sa proti tomu ako ma vedie a nemusím sa dostať k tomu čo je správne. A s "osudom" je to tiež zložitejšie. Boh vie čo kedy kde ako prečo koho, ale ja to neviem a môžem sa rozhodnúť inak ako je najlepšie. Ak Bohu verím, tak sa k tomu najlepšiemu dostanem. No ak mu neverím nemusím sa k tomu dostať. Náš život je z pohľadu Boha možno daný, ale z pohľadu nás nieje, takže nemôžme čakať, že nás Boh bude riadiť jak autíčko na diaľkové. My musíme urobiť tie rozhodnutia, ktoré nás dovedú tam kde chceme alebo kde bude potreba.

Rímskokatolík

Dušan

Odoslaný - 28 marec 2010 :  18:55:30  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
citácia:
vždy som si myslela že chalani sú dosť racionálni v myslení aj vo viere, (...)
Neviem čo myslíš, zdá sa mi že hľadám racionálne ako sa len dá. Považujem sa za problémové dieťa...

citácia:
keby si najprv hladal to, co je Bozie, Boh by ti to ostatne pridal
Janka vďaka, veď snažím sa odpútať od starostí, no je mi takto naozaj ťažko. Postrádam najmä silu všetko zvládať.

citácia:
dusan neprestavaj verit ....
Asi som v tejto temnote trochu dezorientovaný. Myslel som si že poznám Boha a všetko je jasné. Zrazu ma desí že nemám o Ňom predstavu.

veriaci

Angelika

Odoslaný - 28 marec 2010 :  19:43:38  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
Mne sa zdá, Dušan, že si všetko robíš komplikovaným ty sám.. racionalizáciou som myslela skôr držať si určitý nadhľad nad vecami.

Nie je ľahké držať sa pri Bohu, ale na druhej strane už by si mal mať istotu - po tom všetkom čo si zažil a po svojom obrátení a tých všetkých aktivitách, že Boh je pri tebe a že ťa miluje.. škoda že si to nedokážeš dostať do podvedomia natoľko, že by si o tom nemusel pochybovať.

Ale pozitívna správa pre teba: Boh ťa aj tak miluje na 100% a je neustále s tebou, chce ti veľa dať a veľa pomáhať, len mu to musíš umožniť.
+

Dušan

Odoslaný - 28 marec 2010 :  20:39:56  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Angelika ďakujem ti, no pri tom všetkom čo sa stalo s človekom, ako sa zahubil v prepadlisku vlastného pekla, zatiaľ nie som schopný dôverovať Bohu a milovať ho. (Chcel by som.)

http://www.youtube.com/watch?v=ePp43VyGXf0

http://www.youtube.com/watch?v=P3PI0AdwYXU&feature=related

veriaci

svklampard

Odoslaný - 29 marec 2010 :  16:16:42  Zobraziť profil  Pridať svklampard do zoznamu priateľov
tato hudba naozaj pohladi na dusi nasiel som to nedavno:
http://www.youtube.com/watch?v=X-afZJ9_TIM&feature=related

Dušan

Odoslaný - 29 marec 2010 :  18:03:31  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Svklampard, človek by ani nepovedal že existujú aj hentaké veľké kresťanské koncerty. V takej príjemnej atmosfére je ale nutné vnímať aj duchovný text, lebo sama hudba tu asi veľa nespraví.
Ja žiaľ nemám v sebe toľko pokoja, čo vidno aj podľa hudby ktorá mi robí spoločnosť.

veriaci

Kolji

Odoslaný - 16 august 2010 :  19:19:02  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
citácia:
ja primam vieru na zaklade pravdy ...nie prijmem vieru a potom hladam ......[/i]

Na základe akej pravdy si prijal vieru? Resp. čo v tomto prípade nazývaš vierou?

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 683  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 18 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Dary Ducha Svateho Téma Next Topic: sudenie inych  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06