Všetky fóra
 O fóre
  Voľná diskusia
   Bude ďalší pápež Peter II. ?? |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2009 : 23:09:06
|
1.MALACHIÁŠOVE PROROCTVO Prophetia de summis pontificibus (Predpovede o rímskych pápežoch) :
Lev XIII. (1878-1903) - Lumen in coelo / Svetlo z neba (v jeho erbe bola kométa)
Pius X. (1903-1914) - Ignis ardens / Plápolajúci oheň (vypukla 1.sv.vojna)
Benedikt XV. (1914-1922) - Religio depopulata / Pusnuženie Cirkvi (1.sv.vojna)
Pius XI. (1922-1939) - Fides intrepida / Viera bez bázne (nástup fašizmu,komunizmu)
Pius XII. (1939-1958) - Pastor angelicus / Anjelský pastier (obyvatelia Ríma ho volali biely anjel,anjel mieru , zachránil veľa Židov v 2.sv.vojne)
Ján XXIII. (1958-1963) - Pastor et Nauta / Pastier a námorník (bol biskupom v Benátkach,za symboly 2.VK zvolil kríž a loď)
Pavol VI. (1963-1978) - Flos florum / Kvet kvetov (vo svojom erbe mal 3 ľalie)
Ján Pavol I. (1978) - De medietate Lunae / Z polovice Mesiaca (keď bol zvolený za pápeža žiaril na oblohe polmesiac , zomrel po 33 dňoch od zvolenia , predtým pôsobil v diecéze Belluno-Bel Luno-Krásny Mesiac )
Ján Pavol II. (1978-2005) - De labore soil / Z práce na Slnku (narodil sa pri zatmení Slka,namáhavé cestovanie po svete)
Benedikt XVI. (2005- ) - Gloria olivae / Sláva olivy (olivová ratolesť- symbol sv. Benedikta z Nursie a taktiež aj symbol mieru , v deň jeho narodenín-smrť sv. Benedikta Josefa Labre)
Po ňom by mal nasledovať posledný pápež,avšak nenesie žiadne označenie ako predchádzajúci.Proroctvo končí slovami: Počas extrémneho prenasledovánia svätej rímskej cirkvi bude sedieť na stolci "Petrus Romanus" (Peter Rímsky), ktorý bude pásť svoje stádo uprostred mnohých súžení; po ich skončení bude mesto na siedmych pahorkoch zničené a obávaný Sudca bude súdit svoj ľud. Koniec . (mesto na siedmych pahorkoch=Rím? , Sudca=Kristus?)
Avšak ani tu nie je jasne napísané,že posledný pápež sa bude volať Peter II. ako mnohí vravia !
2.PROROCTVO SV.BENEDIKTA (6.storočie)
Tento svätec predpovedal, že člen mníšskeho rádu, ktorý on založí, bude viesť cirkev v jej boji proti diablovi tesne pred Apokalypsou. Benediktíni sa v súčasnosti nazývajú aj olivetánmi.
(Benedikt XVI. je členom olivetánov)
3.NOSTRADAMOVE PROCTVO Proroctvo o čiernom pápežovi:
Ce que rauy sera de ieune Milue, Par les Normans de France & Picardie: Les noirs du temple du lieu de Negrisilue Feront aulberge & feu de Lombardie.
(3.verš) Čierni ľudia z chrámu miesta čierneho lesa...
(Pápež Benedikt XVI. má vo svojom pápežskom erbe "hlavu Etiópčana")
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 67 ~
Člen od: 19 november 2009 ~
Posledná návšteva: 30 január 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 december 2009 : 11:24:22
|
Bohu sa nepáči ak sa ľudia príliš zaujímajú o budúcnosť a chcú ju poznať pre svoj prospech. Schopnosť prorokovať dáva Boh tým, ktorí ju nechcú poznať pre seba ale vydávajú len svedectvo, ktoré Boh chce dať ľudom aby ich povzbudil a upozornil. citácia: a obávaný Sudca bude súdit svoj ľud. Prečo obávaný sudca (Ježiš), veď Ježiš je milujúci a spravodlivý sudca. Ak obávaný sudca tak jedine Diabol (Žalobca).
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 december 2009 : 13:58:24
|
Šesť hlavných právd 1.Boh je len jeden. 2.V Bohu sú tri osoby: Otec, Syn a Duch Svätý. 3.Boží Syn sa stal človekom, aby nás vykúpil. 4.Boh je spravodlivý sudca, ktorý dobrých odmeňuje a zlých tresce.5.Duša človeka je nesmrteľná. 6.Milosť Božia je pre spásu potrebná Mozno nechapem,resp. nedokazem podat tak uplne spravne "ulohu" Najsvatejsej Trojice v zivote cloveka, ale chapem to, tak bezne "ludsko-laicky" takto: Otec - povodca - Stvoritel vsetkeho, ku ktoremu clovek zase smeruje. Aby smeroval spravne a prisiel k nemu ako k poslednemu Cielu, poslal svojho Syna - Vykupitela, ktory jasne povedal Ja som Cesta, Pravda, Zivot a isiel este dalej, prostrednictvom apostolov nam Bozi syn zanechal "presne a nemenne "dopravne znacky" po ktorych mame ist, aby sme "nehavarovali". Otec pozna svoje stvorenie - cloveka, pozna jeho obmedzene sily i pokusenia, ktore v dosledku neposlusnosti a tym "ziskanemu" dedicnemu hriechu su velke a tak urobil pre nas aj dalsí "krok", po navrate Syna k Otcovi nas nenechal samych, ale zosiela Duch Svateho s darmi, ktore nam Duch prinasa. No a ked nadide Den Sudu, tak sa budeme pred nim zodpovedat ako sme svoju cestu k Nemu zvladli. Neviem, mozno je to nespravne chapanie, ale vtedy uz, ked budeme stat pred Nim, by na nas nemal "zalovat" diabol, ved Vsevediaci Boh vidi cely nas zivot, uz pocas nasho zivota mal "spocitany kazdy vlas na hlavne kazdeho z nas". No a ja osobne si myslim, ze sa moja dusicka bude chviet prinajmensom baznou, lebo nielen bod 6 ale aj bod 4 je v tychto Pravdach. Ela |
|
|
|
Odoslaný - 07 december 2009 : 09:52:38
|
Prečo Boh zlých tresce ak ich ľúbi, tak im odpustí, a dá im niečo pre radosť, a nie trest... aká je to potom láska.. ked potrestá tak neodpustil... |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
Počet príspevkov: 478 ~
Člen od: 13 september 2009 ~
Posledná návšteva: 24 marec 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 december 2009 : 10:14:39
|
citácia: Prečo Boh zlých tresce ak ich ľúbi, tak im odpustí, a dá im niečo pre radosť, a nie trest... aká je to potom láska.. ked potrestá tak neodpustil... Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 07 december 2009 : 09:52:38
Lebo je spravodlivý sudca. Aj ty budeš milovať v budúcnosti svoje dieťa, a práve preto ak niečo spraví zlé, tak ho potrestáš. Tak sa ľahšie naučí konať dobre. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 december 2009 : 14:56:20
|
citácia: Prečo Boh zlých tresce ak ich ľúbi, tak im odpustí, a dá im niečo pre radosť, a nie trest... aká je to potom láska.. ked potrestá tak neodpustil... Svojmu dieťaťu dáte spravodlivý trest ak spraví niečo zlé. To ale neznamená, že ho nemilujete, práve naopak. Ak ho milujete, tak vám záleží čo robí a ako sa správa. Tým spravodlivým trestom ho vedie k tomu, aby sa stávalo lepším. To isté robí aj Boh Otec.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.
|
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2009 : 09:43:32
|
no ale počkať, z toho mi vyplýva že nikto nemôže predsa skončiť v pekle... to je akoby som svoje deti zavrel do tmavej miestnosti, a nechal ich tak... z toho trestu sa teda moc nepoučia... |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2009 : 09:51:14
|
citácia: no ale počkať, z toho mi vyplýva že nikto nemôže predsa skončiť v pekle... to je akoby som svoje deti zavrel do tmavej miestnosti, a nechal ich tak... z toho trestu sa teda moc nepoučia... Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 08 december 2009 : 09:43:32
Jedna vec je, či niekto skončí v pekle a druhá, či ho tam strčí Boh. Keď dieťa pre svoju neposlušnosť rodičom skončí pod kolesami auta, to ešte neznamená, že ho pod kolesá auta za jeho neposlušnosť strčili za trest samotní rodičia. |
Počet príspevkov: 749 ~
Člen od: 23 október 2009 ~
Posledná návšteva: 08 január 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2009 : 09:56:20
|
citácia: z toho mi vyplýva že nikto nemôže predsa skončiť v pekle... Do pekla môže každý kto sa tak rozhodne. Aj dieťa vyrastie a ide svojou cestou. citácia: to je akoby som svoje deti zavrel do tmavej miestnosti, a nechal ich tak... z toho trestu sa teda moc nepoučia... Trest musí byť primeraný k veku a chápaniu dieťaťa, aby sa dieťa z neho poučilo.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2009 : 10:56:54
|
Tak sa teda pýtam, aké poučenie získajú ludia ak budu navždy v pekle? A teda už nemaju šancu sa zmeniť... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2009 : 11:22:13
|
V pekle pravdepodobne skončia hlavne ľudia, ktorý mali šancí na zmenu mnoho mnoho krát. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2009 : 13:02:05
|
A kolko máme pokusov? Kolko šancí môžme dostať? Veď predsa kým žijeme vždy je šanca na nápravu, no a žijeme večne, takže môžme sa učiť celú večnosť... no napriek tomu sa niektorý dostanú do pekla... zvláštne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2009 : 13:40:09
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2009 : 13:44:23
|
Ale veď si to nevykladaj jak to počuješ. Má to presné pravidlá. Duša v tele v pozemskom živote bojuje o spásu. Tú môže dosiahnuť nasledovaním Ježiša. Celý pozemský život, ktorý nevie kedy skončí, má na to nasledovať Ježiša. Ten čo sa nedokáže pre Ježiša rozhodnúť, nie úplne svojim zavinením, dostáva šancu nájsť cestu. Ak sa jej nechopí, nezíska spásu. Duša, ktorá nebude spasená potom, čo odmietala Ježišovu cestu na zemi, tak ide do zatratenia, lebo v Božom kráľovstve už pre ňu nieje miesta. A Volsung ešte maniaka podporuj v chytaní a prekrúcaní slovíčok  |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2009 : 14:43:14
|
Zoberme si to tak...
Neverím v Boha, neverím v Ježiša, kašlem na bibliu...
...mám problém, dostanem sa do pekla, vtedy zistím, aha, takže peklo existuje, tak teda existuje aj satan, a tak teda aj existuje Boh... čiže už viem že existuje, už verím, nuž ale mám smolu už som v pekle a niet cesty späť... je to fér? veď každý má dostať šancu ak uveril, čiže napriek tomu že uverím, a napriek tomu že oľutujem že som sa rúhal, budem v pekle. paradox. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2009 : 17:57:40
|
Chlapče ty tomu vôbec nerozumieš? Aký paradox? Keď neplatíš elektriku, chodia ti upomienky, až ti príde upomienka, že ťa odpoja vtedy a vtedy. Ty dovtedy nezaplatíš. Majú ešte čakať a neodpojiť ťa? Ak nezaplatíš do stanoveného dátumu po veľkom množstve upomienok, tak je jasné, že už nemajú na čo čakať a odpoja ťa. V živote si stále upozorňovaný, aby si hľadal cestu. Aby si sa vyhol odpojeniu - peklu. Ale ak to ignoruješ, po smrti už nieje na čo čakať. Ideš tam kam musíš. A potom je už na každú ľútosť neskoro. Mal si možnosti, nechytil si sa ich, tak keď už vidíš čo je pravda, tak to už uverí každý. To už máš smolu. Je to v podstate stanovené pravidlo. Nemenné pravidlo. Takže nechápem čo tam ešte hľadáš. A fér to je. Každý má rovnaké pravidlá. "Blahoslavení čo nevideli a uverili" - povedal Ježiš. Zamysli sa nad tým čo hovoríš, a povedz si je to viera keď už vidíš? Niekto má v peňaženke 500€. Hovorí ti mám ich tam. Ty jemu že neveríš. On ti ich ukáže a teraz si akože uveril? Teraz už vieš, že ich tam má, takže čo si urobil preto aby si uveril? Nič. Iba si sa pozrel. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2009 : 20:02:38
|
Radšej raz vidieť, ako 100x počuť, alebo si niečo 1000x čítať... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2009 : 21:25:16
|
PCmaniak87, nebojte sa raz to uvidíte na vlastné oči a všetko pochopíte. Len treba hľadať a nezostať stáť na mieste.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2009 : 10:52:35
|
citácia: Zoberme si to tak... Neverím v Boha, neverím v Ježiša, kašlem na bibliu... ...mám problém, dostanem sa do pekla, vtedy zistím, aha, takže peklo existuje, tak teda existuje aj satan, a tak teda aj existuje Boh... čiže už viem že existuje, už verím, nuž ale mám smolu už som v pekle a niet cesty späť... je to fér? veď každý má dostať šancu ak uveril, čiže napriek tomu že uverím, a napriek tomu že oľutujem že som sa rúhal, budem v pekle. paradox. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 08 december 2009 : 14:43:14 ano kazdy ma sancu aby uveril uz tu na zemi...mas rozum a preto vies aj uvazovat...ale k Pravde sa dopracuje len clovek, ktory ma otvorene srdce...pripusti, ze mozno Boh neexisuje alebo mozno ano...nie uz ma svoj nazor, ze neexistuje a ti, co v neho veria to nemaju v hlave v poriadku...prave ti, co Boha tvrdosijne neodmietali Ho spoznali...ja som v Boha tiez neverila, ale zacala som si citat Bibliu, len tak, ze co ak nahodou Boh existuje...a precitala som si len zopar kapitol a Boh mi dal dar viery...nie preto, ze som lepsia ako ini, ale preto, ze som hladala |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2009 : 11:22:54
|
citácia: Zoberme si to tak... Neverím v Boha, neverím v Ježiša, kašlem na bibliu... ...mám problém, dostanem sa do pekla, vtedy zistím, aha, takže peklo existuje, tak teda existuje aj satan, a tak teda aj existuje Boh... čiže už viem že existuje, už verím, nuž ale mám smolu už som v pekle a niet cesty späť... je to fér? veď každý má dostať šancu ak uveril, čiže napriek tomu že uverím, a napriek tomu že oľutujem že som sa rúhal, budem v pekle. paradox. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 08 december 2009 : 14:43:14
neber to tak tragicky, Boh dal akoze kazdemu slobodnu volu, ale to ze si nenajdes cestu k nemu neznamena ze musis ist do pekla, to by si musel byt velmo bebeny, vsetko riadi, aj teba, neboj, mozno si predurceny na to aby si tu rypal a skusal veriacich a tym padom sa nemas coho bat, tvoja cesta bola dana, urcite len na zaklade toho, ze si nedokazes najst cestu k nemu nepojdes do pekla, to je blbost. Bud v pohode |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2009 : 11:35:54
|
citácia: neber to tak tragicky, Boh dal akoze kazdemu slobodnu volu, ale to ze si nenajdes cestu k nemu neznamena ze musis ist do pekla, to by si musel byt velmo bebeny, vsetko riadi, aj teba, neboj, mozno si predurceny na to aby si tu rypal a skusal veriacich a tym padom sa nemas coho bat, tvoja cesta bola dana, urcite len na zaklade toho, ze si nedokazes najst cestu k nemu nepojdes do pekla, to je blbost. Bud v pohode Pôvodne zaslal saxsax - 09 december 2009 : 11:22:54
 Saxsax, nemyslíš, že je prinajmenšom... ako by som to povedal... "zvláštne", keď ateista vysvetľuje teológiu? Ak chce niekto Boha nájsť, musí ho chcieť hľadať a nemôže byť v utvrdenom postoji, že on už tomu dobre rozumie, ako sa tu prezentuješ. Ale v jednom máš pravdu. Máš slobodnú vôľu a Boh ťa ísť do neba nasilu nútiť nebude. |
Počet príspevkov: 749 ~
Člen od: 23 október 2009 ~
Posledná návšteva: 08 január 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2009 : 12:55:03
|
V knihe "Tvoje dni su spocitane" (vydalo Slovo, imprimatur Mons. Alojz Tkac, arcibiskup kosicky) sa pise o tretom fatimskom tajomstve toto:
''Podla spolahlivych pramenov, Svaty Otec Jan Pavol II pri svojej navsteve vo Fulde v Nemecku v roku 1980 na otazky tykajuce sa tretieho fatimkseho tajomstva medzi inym povedal: "Malo by kazdemu krestanovi stacit , ked vie nasledujuce: ak tam mozno citat, ze ludia z jednej minuty na druhu budu povolani, a to miliony, tak uz by sme sa nemali domahat zverejnenia tretieho tajomstva. Mnohi su iba zvedavi, tuzia po senzaciach, ale zabudaju, ze vediet znamena i niest zodpovednost...
Pater Fuentes, postulator pri svatoreceni Hyacinty a Frantiska, v r. 1961 uverejnil v "Messagero del Cuore di Maria" tuto spravu: Svaty Otec mi dovolil navstivit sestru Luciu, ktora zije ako karmelitanka v Coimbre v Portugalsku. Hned pri prijati mi povedala: ''Pater, povedzte vsetkym, co mi Madona oznamila. Povedala, ze mnohe narody zmiznu z povrchu zemskeho. Je najvyssi cas, aby kazdy vo svojej zodpovednosti konal svate skutky a svoj zivot zariadil podla priania Najsvatejsej Panny...
Madona mi vyslovne povedala: "Blizime sa k poslednym dnom nasej doby." Tieto slova mi opakovala tri razy... (Madona) uviedla, ze posledny zachranny prostriedok dany svetu je ruzenec a ucta k Neposkvrnenemu Srdcu Panny Marie. Povedala, ze ak ludia tymito prostriedkami pohrdnu, ponukne nam s baznou a starostou poslednu moznost zachrany - seba samu, svoje pocetne zjavenia, svoje slzy, svoje posolstva vizionarom vo vsetkych castiach sveta. A este raz mi povedala, ze ak to nebudeme chciet pocut a budeme pokracovat v urazani Boha, odpustene nam uz nebude." Tolko z uvedenej knihy "Tvoje dni su spocitane".
PC maniak, odporucam ti precitat si tieto dve knizky, obe maju asi 30-40 stran:
1. Tvoje dni su spocitane, vydavatelstvo Slovo
http://www.shopa.chps.sk/index.php?page=produkt&category=0000100006&product=2569
2. A Peklo Predsa Jestvuje, autor Msgre de Segur
http://www.shopa.chps.sk/index.php?page=produkt&category=0000100006&product=2549 Obe knizky urcite podnietia k zamysleniu a pomozu zodpovedat otazky, preco peklo jestvuje aj napriek tomu, ze ludi v neho (alebo v Boha) neveria... |
Krajina: United Kingdom ~
Počet príspevkov: 192 ~
Člen od: 09 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 december 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2009 : 14:41:50
|
citácia: citácia: neber to tak tragicky, Boh dal akoze kazdemu slobodnu volu, ale to ze si nenajdes cestu k nemu neznamena ze musis ist do pekla, to by si musel byt velmo bebeny, vsetko riadi, aj teba, neboj, mozno si predurceny na to aby si tu rypal a skusal veriacich a tym padom sa nemas coho bat, tvoja cesta bola dana, urcite len na zaklade toho, ze si nedokazes najst cestu k nemu nepojdes do pekla, to je blbost. Bud v pohode Pôvodne zaslal saxsax - 09 december 2009 : 11:22:54  Saxsax, nemyslíš, že je prinajmenšom... ako by som to povedal... "zvláštne", keď ateista vysvetľuje teológiu? Ak chce niekto Boha nájsť, musí ho chcieť hľadať a nemôže byť v utvrdenom postoji, že on už tomu dobre rozumie, ako sa tu prezentuješ. Ale v jednom máš pravdu. Máš slobodnú vôľu a Boh ťa ísť do neba nasilu nútiť nebude.  Pôvodne zaslal Sendy - 09 december 2009 : 11:35:54

neber to tak tragicky, ono je to uplne inak ako to ty tu prezentujes  |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2009 : 14:57:49
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2009 : 15:25:53
|
citácia: citácia: neber to tak tragicky, Boh dal akoze kazdemu slobodnu volu, ale to ze si nenajdes cestu k nemu neznamena ze musis ist do pekla, to by si musel byt velmo bebeny, vsetko riadi, aj teba, neboj, mozno si predurceny na to aby si tu rypal a skusal veriacich a tym padom sa nemas coho bat, tvoja cesta bola dana, urcite len na zaklade toho, ze si nedokazes najst cestu k nemu nepojdes do pekla, to je blbost. Bud v pohode Pôvodne zaslal saxsax - 09 december 2009 : 11:22:54  Saxsax, nemyslíš, že je prinajmenšom... ako by som to povedal... "zvláštne", keď ateista vysvetľuje teológiu? Ak chce niekto Boha nájsť, musí ho chcieť hľadať a nemôže byť v utvrdenom postoji, že on už tomu dobre rozumie, ako sa tu prezentuješ. Ale v jednom máš pravdu. Máš slobodnú vôľu a Boh ťa ísť do neba nasilu nútiť nebude.  Pôvodne zaslal Sendy - 09 december 2009 : 11:35:54
No, mě to nepřijde až tak uhozené od saxsaxe, pokud by se opavdu jednalo o nezaviněnou nevědomost, jak by to vyplývalo z předpokladů které na příkladě uvádí maniak. Jsou sice obraty v jeho komentáři které se tváří jako ironizující nebo odporující si (svobodná vůle která není svobodná), ale v případě nezaviněné nevědomosti by opravdu člověk mohl být podle mě v pohodě. Na druhou stranu je opravdu nesmysl si myslet, že jen proto, že nemám víru v Boha, můžu být v pohodě. Moje nevědomost může být zaviněná tím, že pravdu nehledám, odmítám logické argumenty, atd., jak píšeš ty. No ta pohoda je určitě s velkým otazníkem.  |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2009 : 15:35:36
|
tak v každom prípade, keď niekto dookola číta veci na katolíckom fóre, nemôže sa vyhovárať na nejakú nezavinenú nevedomosť. |
Počet príspevkov: 425 ~
Člen od: 30 júl 2009 ~
Posledná návšteva: 29 október 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|