|
Odoslaný - 03 november 2009 : 14:20:50
|
smiem sa spytat ked neverim vnic som ateista tak vlastne sa proti tomuto prikazaniu niak neprevinujem nie___??
|
http://www.bagras.sk/ |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2009 : 14:32:53
|
podla mna neveriť v boha je hriech... |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
Počet príspevkov: 478 ~
Člen od: 13 september 2009 ~
Posledná návšteva: 24 marec 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2009 : 14:36:30
|
No čím je podľa teba popieranie existencie Boha? Jeho zneuctením. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2009 : 14:52:31
|
ja nepopieram niciu existenciu ja iba neverim ze existuje ani o tom nikoho neprsviedcam ani nic ako by som v neho mohol veryt>???? pre mna je to proste nepriatelna vec.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2009 : 16:43:10
|
Prve prikazanie jasne hovori o tom, ze Boha treba mat na prvom mieste. Lenze hovori aj o tom, ze mame mat rozumne usporiadanie v rebrickou hodnot aj nizsie....napriklad hranie PC hier nema byt prednejsie pred Bohom, ale ani pred napr. rodinou.....
a volsung.....odpust mi, ze pouzijem take prirovnanie, ale zastavas taky postoj k tomu, ako keby si bol nejakym stredovekym teologom(nechcem urazit nikoho pamiatku), pre kt. sa Slnko toci okolo zeme, lebo sa to tak ucil a inak to byt nikdy nemoze....... prave taketo osoby nam vycitaju teraz(!) ateisti, ze branili pokroku vedy.....lenze velke mnozstvo ateistov je presne také......je pre nich absolutne nemozne, neprijatelne, aby existovalo nieco, o com nevedia, presnejsie nevidia to.........take zadubene hlavicky neber to ako utok na tvoju osobnost a jedinecnost len chcem poukazat na to, ze mas vytvorene bariery, mantinely.....a mozno aj uzsi pohlad na svet......a to vseko je len o postoji |
Ako nasýtené dieťa v matkinom náručí, ako nasýtené dieťa, tak je moja duša vo mne. (Žalm 131;2) |
Počet príspevkov: 78 ~
Člen od: 25 december 2007 ~
Posledná návšteva: 15 november 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2009 : 17:21:54
|
vobec si ma neurazila ja mam stredovak rad hlavne ten ranny ak by som mohol hned by som isiel tam...v podstate chapem co si cela povedat ..ale ja za to nemozem som uz raz taky vo svojich nazoroch konzervativny a ja vam ziadnych teologov v stredoveku nevycitam ..a neboj neurazila si ma |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2009 : 17:25:21
|
len mi este povec je to hriech pre vas >? ked ma takeho vidite ves ja aj casto do kostola idem skoro kazdu nedelu nevem ci suhlaism ze vsetkym co tam pocujem ale da sa hm len v boha nedokazem veryt ..je to hriach?? budem zato podla teba zatrateny?? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2009 : 18:03:34
|
Všetci rastieme vo viere, niekto viac iní menej. Každý dostal takú vieru akú dokáže uniesť. Keď zosilniem aj moja viera môže byť silnejšia lebo ju dokážem uniesť. citácia: hm len v boha nedokazem veryt ..je to hriach?? budem zato podla teba zatrateny?? Neboj sa, nebudeš zatratený len pre malosť svojej viery.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2009 : 19:10:52
|
to som rada inac aj ja som do velkej miery konzervativna.....len ja som bola vychovavana v krestanskom duchu....a potom som od toho opadla, pokym ma Boh neoslovil......ale aj tak cely cas som fungovala na Duchu Svatom to ze nedokazes verit nie je hriech viera je dar od Boha.....velmi nezasluzeny dar a prave preto, ten kto vedome odmietne tento dar hresi..... takze ak si ho nikdy nemal, nemusis sa bat........dolezite je pocuvat svedomie......prip. ho sebavychovou usmernovat(kladne najlepsie) |
Ako nasýtené dieťa v matkinom náručí, ako nasýtené dieťa, tak je moja duša vo mne. (Žalm 131;2) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2009 : 21:05:39
|
morla si si istá, že to nie je hriech? Ja si myslím, že ak niekto úplne odmieta fakt existencie Boha, tak sa voči nemu prehrešuje. Ak má niekto lepší argument sem s ním, ale ja som v katechizme našiel k prvému prikázaniu okrem iného aj vety: "Prvá výzva a spravodlivá požiadavka Boha je, aby ho človek prijal a aby sa mu klaňal." "Našou povinnosťou voči Bohu je veriť v neho a vydávať o ňom svedectvo." Volsung, je to u teba ozaj zvláštne, že podľa toho čo píšeš, sa v podstate riadiš katolíckou morálkou viac ako hocktorý katolík, dokonca upozorňuješ na neprávosti a podobne, ale chýba ti ten posledný krok o uvedomenie si existencie Boha. Určite k tomu nemáš ďaleko a stačí len ozaj maličký krok k tomu aby si si uvedomil, že skutočne veríš.... Snáď sa ti to raz podarí, lebo s teba by mohol byť naozaj dobrý veriaci.... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2009 : 22:36:43
|
omietnut nieco v plnej zodpovednsti a miere mozes, len ked to poznas.... aj odmietnutie je hriech....
ja som ale pisala pripad, ked clovek nezazil Boha, "Bozi dotyk".....myslim ten cas, kym sa mu Boh "nezjavil", lebo pre toho cloveka este nenadisla ta spravna chvila........
ine je, ked sa Boh zjavuje vloveku, klope mu na srdce a clovek sa navonok tvari ze nepocuje a prip. si "pusti hlasnejsie hudbu".....
na nabozenstve sme sa ucili, ze clovek sa moze dostat do neba, aj ked sa v zivote nestretol s krestanstvom....staci ak dodrziaval svoju vieru a zil podla svedomia... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2009 : 23:06:02
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 04:10:44
|
Každý verí v niečo. Aj ateista. Ten neverí v Boha. Treba byť obozretní v správaní veriacich, aby sme nepohoršovali neveriacich, ale boli tými, ktorí na svojom správaní a svojim životom dajú do srdca tým, ktorí ešte nespoznali Božiu lásku vnímanie o jej existencii. Boh sa dá spoznať tým, ktorí ho hľadajú úprimne. Čas tohoto daru je v Jeho Prozreteľnosti. |
katolíčka
|
Počet príspevkov: 137 ~
Člen od: 01 október 2009 ~
Posledná návšteva: 18 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 09:27:49
|
Nikto nedokáže vlastnými silami žiť podľa svedomia. Práve preto potrebujeme Spasiteľa. V Boha neveríme preto, že sa nám Boh osobne zjavil, alebo že sa nás Boh osobne nejako dotkol. Akýsi „pocit Boha“ je skôr niečo ako bonus navyše, no nemôže tvoriť základ ani príčinu našej viery, pretože potom by pravú vieru mali všetky náboženstvá a všetci sektári, ktorí zažili akýsi „dotyk Boha“. Boh môže človeku pomôcť pocitmi, ale tie nie sú pre vieru určujúce. Neveriť v Boha je postoj v rozpore s rozumom. Je to niečo podobné, ako keby človek ignoroval, že dvakrát dva je štyri. Pavol hovorí: „Je im predsa zjavné, čo možno o Bohu vedieť; Boh im to zjavil. Veď to, čo je v ňom neviditeľné - jeho večnú moc a božstvo -, možno od stvorenia sveta rozumom poznávať zo stvorených vecí; takže nemajú výhovorky“ (Rim 1,19-20). Preto Boh sa nikomu neskrýva a nikomu neodmieta dať sa spoznať. Je to jeho dar, ktorý ponúka všetkým. A ak človek ignoruje malú násobilku, má to v praktickom živote katastrofálne dôsledky. Rovnako aj ignorácia faktu existencie Boha nevyhnutne prináša so sebou katastrofálne následky. Nie preto, že by si to Boh prial, alebo že by sa z toho tešil. Ani malá násobilka si nepraje nepríjemné dôsledky pre toho, kto ju ignoruje. To však nemení nič na veci, že taký človek, bohužiaľ, zle dopadne. Vďaka, že máme takého Boha, ktorý je ochotný bojovať o každého človeka až do krajnosti. Som presvedčený, volsung, že ak budeš Boha poctivo hľadať, určite ho nájdeš a Boh neodmietne zachrániť ťa, ak budeš o to skutočne stáť.
|
Počet príspevkov: 749 ~
Člen od: 23 október 2009 ~
Posledná návšteva: 08 január 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 12:56:19
|
Súhlasím so Sendy. To čo vravíš morla mi vyznieva, že ak sa v živote s kresťanstvom nestretol, ale volsung dokonca zjavne podľa neho s veľkej časti žije. Len ten najdôležitejší článok je mu zatiaľ nedostupný. Nájsť ho môže znamenať aj porozumieť tomu, že jeho existencia je jednoznačná. Vtedy si človek uvedomí, že Boh naozaj je, a možno až potom sa mu dá aj pocítiť. Ktovie čo Boh mieni s volsungom...... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 13:02:43
|
A ktovie čo Boh mieni somnou. možno mi dodá 72 panien. keď ma tak velmi Boh ľúbi. napriek tomu že tu na fóre trepem dve na tri. A možno vás Boh skúša... a ja som jeho prostredníkom. |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 14:02:58
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 14:42:49
|
boh s volsungom asi nemieni nic.. ak tak mi mozno dela zle...v poslednej dobe je vse nake moc zle... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 15:35:01
|
Určite mieni, ale delá zle to je veľmi zvláštne spojenie. Maximálne si odpikávaš tresty za hriechy. Ale delať zle môžeš napr. bratovi Ale tak čo ja viem, ak máš iba zlé obdobie, to má proste každý a často. To ani nemusí súvisieť s Bohom. Proste je zle? Bude lepšie, treba čakať |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 15:37:22
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 16:56:49
|
Volsung, trpezlivosť a dôvera to je to čo potrebuješ.
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 17:01:11
|
citácia: A ktovie čo Boh mieni somnou. možno mi dodá 72 panien. keď ma tak velmi Boh ľúbi. napriek tomu že tu na fóre trepem dve na tri. A možno vás Boh skúša... a ja som jeho prostredníkom. PCmaniak87, ste o krok bližie k viere, a keď si to môžno neuvedomujete.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 19:04:28
|
Každá nevera (apostáza, schizma, heréza, ateizmus) je previnením proti prvému Božiemu prikázaniu. Otázka, či je toto previnenie i ťažkým hriechom padá a vstáva zodpovedaním si, či táto nevera buď zavinená a nezavinená. |
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 19:04:47
|
volsung: ale nestačí čakať, treba aj poprosiť najprv o odpustenie, a potom o pomoc. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 19:06:01
|
zrno: ja viem, a bojím sa toho, toto fórum na mňa zle vplýva , i keď stále mám problém ako volsung, existencia Boha mi príde stále dosť obsurdná. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 november 2009 : 19:24:19
|
citácia: V Boha neveríme preto, že sa nám Boh osobne zjavil, alebo že sa nás Boh osobne nejako dotkol. Akýsi „pocit Boha“ je skôr niečo ako bonus navyše, no nemôže tvoriť základ ani príčinu našej viery, pretože potom by pravú vieru mali všetky náboženstvá a všetci sektári, ktorí zažili akýsi „dotyk Boha“... Pôvodne zaslal Sendy - 04 november 2009 : 09:27:49 Vo všetkej úcte tam zaváňa modernistický blud. Pre správne rozlíšenie modernizmu doporučujem k štúdiu encykliku sv. Pia X: Pascendi Dominici Gregis.
Detský katechizmus sa hneď na prvých stranách vyjadruje k otázkam viery takto:
Ot.: Čo máme činiť v prvom rade, ak chceme byť spasení? Od.: Ak chceme byť spasení, máme v prvom rade veriť všetko, čo Boh zjavil.
Ot.: Prečo verím všetko, čo Boh zjavil? Od.: Všetko, čo Boh zjavil, veríme- preto, lebo svätý Boh nemôže luhať,
- preto, lebo vševediaci Boh sa nemôže mýliť. (Pozri 4 Mojž 23, 19.)
Ot.: Kto nás učí tomu, čo Boh zjavil? Od.: Tomu, čo Boh zjavil, nás učí Cirkev Kristova (t.j. Katolícka). - Ježiš Kristus ustanovil svoju Cirkev za zvestovateľku a vysvetľovateľku zjavenia Božieho.
|
|
|