|
Odoslaný - 03 október 2009 : 22:58:47
|
Chcela by som spoznať niekoho,kto sympatizuje s KCHO.Voľakedy-asi 15rokov dozadu som patrila do takéhoto spoločenstva.Teraz už nie,ale rada by som obnovila aspoň písomné usmernenie v niektorých veciach.Pomohlo by to mne,aj mojej rodine.Ďakujem.
|
katolíčka
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 137 ~
Člen od: 01 október 2009 ~
Posledná návšteva: 18 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2009 : 09:19:44
|
Ja nesympatizujem. Takže neposlúžim. |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2009 : 09:28:41
|
Ďakujem za odpoveď.Možno sa niekto nájde. |
katolíčka
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2009 : 12:59:20
|
Hej. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2009 : 13:54:23
|
co to vlastne je? |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2009 : 14:22:57
|
Tzv. duchari |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2009 : 18:56:16
|
Áno Mato,je to tak. |
katolíčka
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2009 : 20:07:18
|
Fu. Ale sa rozvíja. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2009 : 20:08:48
|
Tá diskusia. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2009 : 21:20:38
|
Niečo v skratke o pôvode KCHO, priznám sa, že som o tom teraz počul prvý krát. Katolická charizmatická obnova (KChO), nazývaná aj Obnova v Duchu Svätom, vyšla zo skupiny pedagógov a študentov americkej katolíckej univerzity v Duquesne (Pittsburgh, Pennsylvania), ktorí sa snažili o duchovnú obnovu a uskutočnenie myšlienok Druhého vatikánskeho koncilu. Uvedomili si, že k tomu potrebujú väčšiu posilu zhora, naplnenie Duchom Svätým. Roku 1967 sa zišli na víkendovu obnovu a pri spontánnej modlitbe jeden po druhom zažili to, čo sa v turíčnických kruhoch nazýva vyliatie Ducha Svätého alebo krst v Duchu Svätom. Objavila sa hlboká radosť z osobne prežitej Božej lásky a prítomnosti, modlitba v jazykoch a ďalšie charizmatické dary, nová veľká chuť modliť sa, čítať Písmo a oslavovať Boha a túžba svedčiť o tom a dávať to ďalej. Pridávali sa ďalší katolíci, väčšinou v Cirkvi nadpriemerne angažovaní.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2009 : 03:47:08
|
Ďakujem zrno.Viem,že nie je ľahké žiť s nálepkou "duchára" a mnohí v obnove narobili aj chyby,ale mne Obnova v Duchu svätom dala veľmi veľa. Vychádza z nej aj Komunita Jána Krstiteľa,aj otcovia redemptoristi v Podolínci.Tí mávajú aj mesačné stretnutia po sv.omši,ktoré lákajú najmä mladých. Je veľmi častá aj u protestantských bratov.My sme mali malé spoločenstvo,ale s veľkým srdcom.Neboli u nás žiadne veľké výkyvy,ale veľké zásahy do duše...myslím,že vždy pozitívne. |
katolíčka
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2009 : 08:53:54
|
Ducha svätého prijali aj apoštoli s Pannou Máriou a ostatnými, keď zotrvávali na spoločných a jednomyseľných modlitbách. Preto spoločné a jednomyseľné modlitby určitého spoločenstva môžu byť obdarené Duchom svätým v plnšej miere.
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2009 : 09:49:50
|
Isteže,predtým som Svätého Ducha až tak nevnímala ako osobu. Len na Turíce,akési 2dni mi pripomenuli,že je medzi nami.Alebo plus 8dní,ak spomeniem deviatnik.Teraz ho prizývam,pred každou modlitbou a cítim Jeho prítomnosť vo svete. Je to úžasná Osoba s ohromnou pozitívnou silou.Vďaka Ti Svätý Duch,že si medzi nami,prichádzaj často do sŕdc ľudí,ktorí vstupujú do tohto fóra. |
katolíčka
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2009 : 10:03:33
|
Duch Svätý je ten článok ktorý spája Otca zo Synom a tým tvoria jednotu. Preto si Duch Svätý zaslúži rovnakú úctu akú má Boh Otec a Syn Ježiš.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 október 2009 : 10:42:19
|
zdravim, ja posobim v charizmatickej obnove od svojho obratenia, som velmi rad ze RKC umoznuje taku roznorodost spiritualit. Nie kazdy tomu "pride na chut" niekedy aj ja mam obdobie ked radsej chodim niiekam viacej "do ticha". |
Aufer a nobis, quaésumus ,Domine, iniquitátes nostras; ut ad sancta sanctórum puris mereámur méntibus introíre. Amen |
Počet príspevkov: 408 ~
Člen od: 13 október 2009 ~
Posledná návšteva: 15 október 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 október 2009 : 11:01:38
|
Jeej,tak to ma teší!Viem,že je to neľahká spiritualita v RKC,ale som rada,že sa niekto našiel.Ďakujem.Ozvem sa do PM. |
katolíčka
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 apríl 2010 : 14:59:27
|
Môžem sa opýtať, či niekto vie ako je to s darom uzdravovať? Ako niekto zistí že ten dar má? A nutne takéto dary - od Ducha Svätého - musia byť spojené s tým že dotyčný človek sa angažuje v takomto spoločenstve? Alebo to môže mať nezávisle od toho či patrí do nejakého spoločenstva - lebo čo ja viem, tak dary ako také sú dary od Boha pre človeka, ale charizmy, tie sú na to, aby sme si nimi slúžili navzájom. + |
"Boh je naše víťazstvo!" (2Mach 13,15) |
Počet príspevkov: 207 ~
Člen od: 05 február 2010 ~
Posledná návšteva: 04 január 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2010 : 12:44:01
|
O takomto divotvorcovi som ešte nepočul, no zaregistroval som niekoľko zaujímavých prípadov: Brata (30) v detstve postihol lymfosarkóm, primár vravel že nám zomrie do dvoch rokov. Choroba mu však prešla a žije.
Istého bezdomovca som pred viac rokmi stretol v autobuse a na hlave mal farbou vyznačené miesta pre terapiu ožarovaním. Mal hrozne opuchnutú polovicu tváre. Povedal mi že má rakovinu a chodí na ožarovanie. Zanedlho som ho zasa stretol, ale zdravého - vraj mu ten opuch vytiekol von a tým ozdravel. Vďaka Bohu, lebo sa stará o svojho synčeka, ktorý má teraz už hádam aj desať rokov.
Jednému krajčírovi som si dal dávnejšie skrátiť nohavice a v deň keď mali byť spravené, mal zatvorené. Vedľa mi povedali že tak ľahko sa tu neukáže, lebo ho ráno odviezla z roboty záchranka po tom čo skolaboval. Asi za dva týždne sa ukázal v robote, aby dokončil a odovzdal rozrobené veci. Vraj má potom nastúpiť na operáciu, lebo má nádor hrubého čreva. Doniesol som mu pomaranče. Potom som ho opäť náhodou stretol, ako išiel odovzdať lekárovi spisy - vraj mu nič nie je a nemusia ho operovať. Doteraz pracuje.
Boh niekedy uzdravuje aj bez toho, aby o jeho zásahu chorý vedel.
|
veriaci |
Počet príspevkov: 982 ~
Člen od: 26 január 2010 ~
Posledná návšteva: 15 máj 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2010 : 17:57:12
|
citácia: Môžem sa opýtať, či niekto vie ako je to s darom uzdravovať? Ako niekto zistí že ten dar má? A nutne takéto dary - od Ducha Svätého - musia byť spojené s tým že dotyčný človek sa angažuje v takomto spoločenstve? Alebo to môže mať nezávisle od toho či patrí do nejakého spoločenstva - lebo čo ja viem, tak dary ako také sú dary od Boha pre človeka, ale charizmy, tie sú na to, aby sme si nimi slúžili navzájom. + Pôvodne zaslal Angelika - 16 apríl 2010 : 14:59:27
Drahá sestrička Angelika. Pokoj a dar uzdravenia nech je v tvojom srdci.
Ked čítam v Biblii o uzdraveniach a porovnávam to z tým, ako mna Boh uzdravil, alebo iných, tak si uvedomujem, že táto charizma je na budovanie spoločenstva, ale taktiež musím pripustiť, že to nie je takou podmienkou, že by Ježiš nemohol uzdraviť iba jedného človeka cez druhého (bez spoločenstva) Keby to bolo výhradne len pre tých, ktorí pôsobia v nejakom spoločenstve, tak to by odporovalo tomu, čo sa píše v Biblii a čo sa deje vo svete.
Pýtala si sa, že ako rospoznať, tento dar v sebe.Istá rehoľná sestra veľmi túžila potomto dare, ale dlho to nevedela v sebe objaviť. Po čase na to prišla a to s tým vedomím, že ho mala v sebe, len ho nevedela rozvíjať. Myslím, že sa vola : Mc Cane (niekde v U.S.A). Zatiaľ toľko.
Prajem požehnanú Sobotu s Kráľovnou chorých a zdravých |
Počet príspevkov: 361 ~
Člen od: 12 december 2009 ~
Posledná návšteva: 25 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2010 : 20:39:12
|
Ďakujem, no škoda že o sestričke s takým menom google ani nechyruje.. no možno je to tak že keď človek vo svojom srdci po niečom takom túži, ako ona túžila po tom dare, tú túžbu má od Boha a teda musí existovať aj jej naplnenie, myslím... (aj ja by som veľmi rada mala jeden konkrétny dar od Boha a veľmi po tom túžim, ale ešte ho asi v sebe nemám.. no neviem či to nechcem len tak zo seba a ani to neviem rozlíšiť)
Pýtam sa preto, pretože v mojom okolí je dosť ľudí, ktorí tvrdia o sebe že dar uzdravovať majú (preto sa mi nezdá že by to bol nejaký zvláštny a ojedinelý dar) a že to majú v rodine, lenže ja viem tak že keď sa takéto niečo akože dedí, nemusí to byť zrovna od Ducha Svätého i keby uzdravovali a pomáhali iným. Jedna baba na to prišla náhodne keď niekomu zmizol nádor na mozgu po tom, čo sa pomodlila strelnú modlitbu.. no v medicíne je všetko možné preto si tiež myslím, že niekedy je otázne či šlo o zázračné uzdravenie.. možno je však medicíne práve preto všetko možné, že ide o zázračné uzdravenia, ktovie
Dušan, ale tvoje svedectvá sú krásne a povzbudzujúce, vďaka.+
|
"Boh je naše víťazstvo!" (2Mach 13,15) |
Počet príspevkov: 207 ~
Člen od: 05 február 2010 ~
Posledná návšteva: 04 január 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2010 : 20:51:49
|
Ja sám im však nerozumiem, vidím ich ako záhadu.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 apríl 2010 : 03:15:32
|
citácia: Ďakujem, no škoda že o sestričke s takým menom google ani nechyruje.. no možno je to tak že keď človek vo svojom srdci po niečom takom túži, ako ona túžila po tom dare, tú túžbu má od Boha a teda musí existovať aj jej naplnenie, myslím... (aj ja by som veľmi rada mala jeden konkrétny dar od Boha a veľmi po tom túžim, ale ešte ho asi v sebe nemám.. no neviem či to nechcem len tak zo seba a ani to neviem rozlíšiť) Pýtam sa preto, pretože v mojom okolí je dosť ľudí, ktorí tvrdia o sebe že dar uzdravovať majú (preto sa mi nezdá že by to bol nejaký zvláštny a ojedinelý dar) a že to majú v rodine, lenže ja viem tak že keď sa takéto niečo akože dedí, nemusí to byť zrovna od Ducha Svätého i keby uzdravovali a pomáhali iným. Jedna baba na to prišla náhodne keď niekomu zmizol nádor na mozgu po tom, čo sa pomodlila strelnú modlitbu.. no v medicíne je všetko možné preto si tiež myslím, že niekedy je otázne či šlo o zázračné uzdravenie.. možno je však medicíne práve preto všetko možné, že ide o zázračné uzdravenia, ktovieDušan, ale tvoje svedectvá sú krásne a povzbudzujúce, vďaka.+ Pôvodne zaslal Angelika - 17 apríl 2010 : 20:39:12
... táto veta sa mi páči. God bless you + |
Počet príspevkov: 361 ~
Člen od: 12 december 2009 ~
Posledná návšteva: 25 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 apríl 2010 : 11:55:37
|
|
|
Odoslaný - 18 apríl 2010 : 13:35:35
|
ď. za info |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 apríl 2010 : 21:01:35
|
Sloboda, ja sympatizujem s KCHO, aj keď nie som členka žiadneho chrizmatického spoločenstva. Obnova ako taká je pre všetkých, nie len pre členov chariz. spoločenstiev. |
Počet príspevkov: 61 ~
Člen od: 15 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 21 február 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 apríl 2010 : 21:11:49
|
Ruah, Sloboda sem písal(a) pred pol rokom, pravdepodobne sem už v súčasnosti nechodí ani čítať.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|