Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Tradiční a ich pohľady
 Ostatné témy
 Katolícka charizmatická obnova
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Puch Assisi a ekumena Téma Next Topic: Poslušnosť ako hriech, neposlušnosť ako cnosť
Strana: z 2

sloboda

Stav: offline

Odoslaný - 03 október 2009 :  22:58:47  Zobraziť profil  Pridať sloboda do zoznamu priateľov
Chcela by som spoznať niekoho,kto sympatizuje s KCHO.Voľakedy-asi 15rokov dozadu som patrila do takéhoto spoločenstva.Teraz už nie,ale rada by som obnovila aspoň písomné usmernenie v niektorých veciach.Pomohlo by to mne,aj mojej rodine.Ďakujem.

katolíčka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 137  ~  Člen od: 01 október 2009  ~  Posledná návšteva: 18 február 2010 Upozorniť moderátora 

zmurka

Odoslaný - 04 október 2009 :  09:19:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
Ja nesympatizujem. Takže neposlúžim.

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sloboda

Odoslaný - 04 október 2009 :  09:28:41  Zobraziť profil  Pridať sloboda do zoznamu priateľov
Ďakujem za odpoveď.Možno sa niekto nájde.

katolíčka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 137  ~  Člen od: 01 október 2009  ~  Posledná návšteva: 18 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zmurka

Odoslaný - 04 október 2009 :  12:59:20  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
Hej.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 04 október 2009 :  13:54:23  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
co to vlastne je?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 04 október 2009 :  14:22:57  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Tzv. duchari

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sloboda

Odoslaný - 04 október 2009 :  18:56:16  Zobraziť profil  Pridať sloboda do zoznamu priateľov
Áno Mato,je to tak.

katolíčka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 137  ~  Člen od: 01 október 2009  ~  Posledná návšteva: 18 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zmurka

Odoslaný - 04 október 2009 :  20:07:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
Fu. Ale sa rozvíja.

zmurka

Odoslaný - 04 október 2009 :  20:08:48  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
Tá diskusia.

zrno

Odoslaný - 04 október 2009 :  21:20:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Niečo v skratke o pôvode KCHO, priznám sa, že som o tom teraz počul prvý krát.
Katolická charizmatická obnova (KChO), nazývaná aj Obnova v Duchu Svätom, vyšla zo skupiny pedagógov a študentov americkej katolíckej univerzity v Duquesne (Pittsburgh, Pennsylvania), ktorí sa snažili o duchovnú obnovu a uskutočnenie myšlienok Druhého vatikánskeho koncilu. Uvedomili si, že k tomu potrebujú väčšiu posilu zhora, naplnenie Duchom Svätým. Roku 1967 sa zišli na víkendovu obnovu a pri spontánnej modlitbe jeden po druhom zažili to, čo sa v turíčnických kruhoch nazýva vyliatie Ducha Svätého alebo krst v Duchu Svätom. Objavila sa hlboká radosť z osobne prežitej Božej lásky a prítomnosti, modlitba v jazykoch a ďalšie charizmatické dary, nová veľká chuť modliť sa, čítať Písmo a oslavovať Boha a túžba svedčiť o tom a dávať to ďalej. Pridávali sa ďalší katolíci, väčšinou v Cirkvi nadpriemerne angažovaní.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sloboda

Odoslaný - 05 október 2009 :  03:47:08  Zobraziť profil  Pridať sloboda do zoznamu priateľov
Ďakujem zrno.Viem,že nie je ľahké žiť s nálepkou "duchára" a mnohí v obnove narobili aj chyby,ale mne Obnova v Duchu svätom dala veľmi veľa. Vychádza z nej aj Komunita Jána Krstiteľa,aj otcovia redemptoristi v Podolínci.Tí mávajú aj mesačné stretnutia po sv.omši,ktoré lákajú najmä mladých. Je veľmi častá aj u protestantských bratov.My sme mali malé spoločenstvo,ale s veľkým srdcom.Neboli u nás žiadne veľké výkyvy,ale veľké zásahy do duše...myslím,že vždy pozitívne.

katolíčka

zrno

Odoslaný - 05 október 2009 :  08:53:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Ducha svätého prijali aj apoštoli s Pannou Máriou a ostatnými, keď zotrvávali na spoločných a jednomyseľných modlitbách.
Preto spoločné a jednomyseľné modlitby určitého spoločenstva môžu byť obdarené Duchom svätým v plnšej miere.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sloboda

Odoslaný - 05 október 2009 :  09:49:50  Zobraziť profil  Pridať sloboda do zoznamu priateľov
Isteže,predtým som Svätého Ducha až tak nevnímala ako osobu. Len na Turíce,akési 2dni mi pripomenuli,že je medzi nami.Alebo plus 8dní,ak spomeniem deviatnik.Teraz ho prizývam,pred každou modlitbou a cítim Jeho prítomnosť vo svete. Je to úžasná Osoba s ohromnou pozitívnou silou.Vďaka Ti Svätý Duch,že si medzi nami,prichádzaj často do sŕdc ľudí,ktorí vstupujú do tohto fóra.

katolíčka

zrno

Odoslaný - 05 október 2009 :  10:03:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Duch Svätý je ten článok ktorý spája Otca zo Synom a tým tvoria jednotu.
Preto si Duch Svätý zaslúži rovnakú úctu akú má Boh Otec a Syn Ježiš.

tornero

Odoslaný - 13 október 2009 :  10:42:19  Zobraziť profil  Pridať tornero do zoznamu priateľov
zdravim, ja posobim v charizmatickej obnove od svojho obratenia, som velmi rad ze RKC umoznuje taku roznorodost spiritualit. Nie kazdy tomu "pride na chut" niekedy aj ja mam obdobie ked radsej chodim niiekam viacej "do ticha".

Aufer a nobis, quaésumus ,Domine, iniquitátes nostras; ut ad sancta sanctórum puris mereámur méntibus introíre. Amen

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 408  ~  Člen od: 13 október 2009  ~  Posledná návšteva: 15 október 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sloboda

Odoslaný - 14 október 2009 :  11:01:38  Zobraziť profil  Pridať sloboda do zoznamu priateľov
Jeej,tak to ma teší!Viem,že je to neľahká spiritualita v RKC,ale som rada,že sa niekto našiel.Ďakujem.Ozvem sa do PM.

katolíčka

Angelika

Odoslaný - 16 apríl 2010 :  14:59:27  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
Môžem sa opýtať, či niekto vie ako je to s darom uzdravovať?
Ako niekto zistí že ten dar má?
A nutne takéto dary - od Ducha Svätého - musia byť spojené s tým že dotyčný človek sa angažuje v takomto spoločenstve? Alebo to môže mať nezávisle od toho či patrí do nejakého spoločenstva - lebo čo ja viem, tak dary ako také sú dary od Boha pre človeka, ale charizmy, tie sú na to, aby sme si nimi slúžili navzájom.
+

"Boh je naše víťazstvo!" (2Mach 13,15)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 207  ~  Člen od: 05 február 2010  ~  Posledná návšteva: 04 január 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 17 apríl 2010 :  12:44:01  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
O takomto divotvorcovi som ešte nepočul, no zaregistroval som niekoľko zaujímavých prípadov:
Brata (30) v detstve postihol lymfosarkóm, primár vravel že nám zomrie do dvoch rokov. Choroba mu však prešla a žije.

Istého bezdomovca som pred viac rokmi stretol v autobuse a na hlave mal farbou vyznačené miesta pre terapiu ožarovaním. Mal hrozne opuchnutú polovicu tváre. Povedal mi že má rakovinu a chodí na ožarovanie. Zanedlho som ho zasa stretol, ale zdravého - vraj mu ten opuch vytiekol von a tým ozdravel. Vďaka Bohu, lebo sa stará o svojho synčeka, ktorý má teraz už hádam aj desať rokov.

Jednému krajčírovi som si dal dávnejšie skrátiť nohavice a v deň keď mali byť spravené, mal zatvorené. Vedľa mi povedali že tak ľahko sa tu neukáže, lebo ho ráno odviezla z roboty záchranka po tom čo skolaboval. Asi za dva týždne sa ukázal v robote, aby dokončil a odovzdal rozrobené veci. Vraj má potom nastúpiť na operáciu, lebo má nádor hrubého čreva. Doniesol som mu pomaranče. Potom som ho opäť náhodou stretol, ako išiel odovzdať lekárovi spisy - vraj mu nič nie je a nemusia ho operovať. Doteraz pracuje.

Boh niekedy uzdravuje aj bez toho, aby o jeho zásahu chorý vedel.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rmvn

Odoslaný - 17 apríl 2010 :  17:57:12  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
citácia:
Môžem sa opýtať, či niekto vie ako je to s darom uzdravovať?
Ako niekto zistí že ten dar má?
A nutne takéto dary - od Ducha Svätého - musia byť spojené s tým že dotyčný človek sa angažuje v takomto spoločenstve? Alebo to môže mať nezávisle od toho či patrí do nejakého spoločenstva - lebo čo ja viem, tak dary ako také sú dary od Boha pre človeka, ale charizmy, tie sú na to, aby sme si nimi slúžili navzájom.
+

Pôvodne zaslal Angelika - 16 apríl 2010 :  14:59:27

Drahá sestrička Angelika. Pokoj a dar uzdravenia nech je v tvojom srdci.

Ked čítam v Biblii o uzdraveniach a porovnávam to z tým, ako mna Boh uzdravil, alebo iných, tak si uvedomujem, že táto charizma je na budovanie spoločenstva, ale taktiež musím pripustiť, že to nie je takou podmienkou, že by Ježiš nemohol uzdraviť iba jedného človeka cez druhého (bez spoločenstva) Keby to bolo výhradne len pre tých, ktorí pôsobia v nejakom spoločenstve, tak to by odporovalo tomu, čo sa píše v Biblii a čo sa deje vo svete.

Pýtala si sa, že ako rospoznať, tento dar v sebe.Istá rehoľná sestra veľmi túžila potomto dare, ale dlho to nevedela v sebe objaviť. Po čase na to prišla a to s tým vedomím, že ho mala v sebe, len ho nevedela rozvíjať. Myslím, že sa vola : Mc Cane (niekde v U.S.A). Zatiaľ toľko.

Prajem požehnanú Sobotu s Kráľovnou chorých a zdravých

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 361  ~  Člen od: 12 december 2009  ~  Posledná návšteva: 25 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Angelika

Odoslaný - 17 apríl 2010 :  20:39:12  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
Ďakujem, no škoda že o sestričke s takým menom google ani nechyruje.. no možno je to tak že keď človek vo svojom srdci po niečom takom túži, ako ona túžila po tom dare, tú túžbu má od Boha a teda musí existovať aj jej naplnenie, myslím... (aj ja by som veľmi rada mala jeden konkrétny dar od Boha a veľmi po tom túžim, ale ešte ho asi v sebe nemám.. no neviem či to nechcem len tak zo seba a ani to neviem rozlíšiť)

Pýtam sa preto, pretože v mojom okolí je dosť ľudí, ktorí tvrdia o sebe že dar uzdravovať majú (preto sa mi nezdá že by to bol nejaký zvláštny a ojedinelý dar) a že to majú v rodine, lenže ja viem tak že keď sa takéto niečo akože dedí, nemusí to byť zrovna od Ducha Svätého i keby uzdravovali a pomáhali iným. Jedna baba na to prišla náhodne keď niekomu zmizol nádor na mozgu po tom, čo sa pomodlila strelnú modlitbu.. no v medicíne je všetko možné preto si tiež myslím, že niekedy je otázne či šlo o zázračné uzdravenie.. možno je však medicíne práve preto všetko možné, že ide o zázračné uzdravenia, ktovie

Dušan, ale tvoje svedectvá sú krásne a povzbudzujúce, vďaka.+

"Boh je naše víťazstvo!" (2Mach 13,15)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 207  ~  Člen od: 05 február 2010  ~  Posledná návšteva: 04 január 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 17 apríl 2010 :  20:51:49  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Ja sám im však nerozumiem, vidím ich ako záhadu.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rmvn

Odoslaný - 18 apríl 2010 :  03:15:32  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
citácia:
Ďakujem, no škoda že o sestričke s takým menom google ani nechyruje.. no možno je to tak že keď človek vo svojom srdci po niečom takom túži, ako ona túžila po tom dare, tú túžbu má od Boha a teda musí existovať aj jej naplnenie, myslím... (aj ja by som veľmi rada mala jeden konkrétny dar od Boha a veľmi po tom túžim, ale ešte ho asi v sebe nemám.. no neviem či to nechcem len tak zo seba a ani to neviem rozlíšiť)

Pýtam sa preto, pretože v mojom okolí je dosť ľudí, ktorí tvrdia o sebe že dar uzdravovať majú (preto sa mi nezdá že by to bol nejaký zvláštny a ojedinelý dar) a že to majú v rodine, lenže ja viem tak že keď sa takéto niečo akože dedí, nemusí to byť zrovna od Ducha Svätého i keby uzdravovali a pomáhali iným. Jedna baba na to prišla náhodne keď niekomu zmizol nádor na mozgu po tom, čo sa pomodlila strelnú modlitbu.. no v medicíne je všetko možné preto si tiež myslím, že niekedy je otázne či šlo o zázračné uzdravenie.. možno je však medicíne práve preto všetko možné, že ide o zázračné uzdravenia, ktovie
Dušan, ale tvoje svedectvá sú krásne a povzbudzujúce, vďaka.+

Pôvodne zaslal Angelika - 17 apríl 2010 :  20:39:12

... táto veta sa mi páči. God bless you +

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 361  ~  Člen od: 12 december 2009  ~  Posledná návšteva: 25 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rmvn

Odoslaný - 18 apríl 2010 :  11:55:37  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
... niečo viac o charizme uzdravenia http://www.kbs.sk/?cid=1269526199

juja

Odoslaný - 18 apríl 2010 :  13:35:35  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
ď. za info

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

ruah

Odoslaný - 19 apríl 2010 :  21:01:35  Zobraziť profil  Pridať ruah do zoznamu priateľov
Sloboda, ja sympatizujem s KCHO, aj keď nie som členka žiadneho chrizmatického spoločenstva. Obnova ako taká je pre všetkých, nie len pre členov chariz. spoločenstiev.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 61  ~  Člen od: 15 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 21 február 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 19 apríl 2010 :  21:11:49  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Ruah, Sloboda sem písal(a) pred pol rokom, pravdepodobne sem už v súčasnosti nechodí ani čítať.

veriaci

Strana: z 2 Previous Topic: Puch Assisi a ekumena Téma Next Topic: Poslušnosť ako hriech, neposlušnosť ako cnosť  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06