|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 16:15:15
|
treba si nalistovať konkretnu temu. Argumešnty su tam tiež, a konkretne. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 16:52:09
|
citácia: Istota s akou to tvrdite bez argumentov je o dost slabsia ako istota toho ktory tvrdi opak a podporuje to konkretnymi argumenatmi. Pôvodne zaslal Guliver - 15 marec 2009 : 15:52:04 Bez argumentov? Dali ste si tu namahu a precitali predmetnu temu? Myslim, ze nebudem daleko od pravdy, ked poviem, ze nie. Ak ku vsetkemu pristupujete takto selektivne, je jasne, ze vidite len tie argumenty, ktore chcete vidiet.
Kedze ste si nedali namahu pozriet co bolo napisane, nebudem sa ani ja namahat s prekladom, ponukam Vam vsak na prestudovanie spisany prejav biskupa Ratko Perica zo 17.2.2004, v ktorom sa vyjadruje aj k "velkym znameniam".
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 19:23:48
|
citácia: citácia: Istota s akou to tvrdite bez argumentov je o dost slabsia ako istota toho ktory tvrdi opak a podporuje to konkretnymi argumenatmi. Pôvodne zaslal Guliver - 15 marec 2009 : 15:52:04 Bez argumentov? Dali ste si tu namahu a precitali predmetnu temu? Myslim, ze nebudem daleko od pravdy, ked poviem, ze nie. Ak ku vsetkemu pristupujete takto selektivne, je jasne, ze vidite len tie argumenty, ktore chcete vidiet. Kedze ste si nedali namahu pozriet co bolo napisane, nebudem sa ani ja namahat s prekladom, ponukam Vam vsak na prestudovanie spisany prejav biskupa Ratko Perica zo 17.2.2004, v ktorom sa vyjadruje aj k "velkym znameniam". Pôvodne zaslal Mato - 15 marec 2009 : 16:52:09
Ak ste mali na mysli temu Medzugorje -pravda, alebo podvod tak tu som si prestudoval ale vobec nerozumiem co ma spolocne s Vasim tvrdenim:
Co sa tyka udajneho velkeho znamenia, tak okolo toho je tolko spekulovania, zahmlievania a chaosu, ze mozes byt kludny, nic sa neudeje ani tentokrat. Taketo znamenie uz bolo ohlasovane od nejakho 84teho a stale nic.
Jediny dovod preco som zalozi tuto temu bol ten aby niekto fundovany vyvratil (ak sa mu chce a ma cas) tvrdenia z uvodneho linku o konkretnom datume tzv. Varovania najlepsie konkretnymi argumenatmi. Ohladne tohto Varovania som vo Vasom linku nasiel len toto a z toho veru mudrejsi nie som:
Great sign. The Commission held three conversations with the "seers". In 1982, the third meeting brought some results. On the bishop's request, the Commission asked the "seers" to write down in double copy, what kind of "great sign" shall appear and when it would happen. They were then to put their responses into two envelopes and then seal them. One of the envelopes was to kept by them while the other at the Chancery office. When the "great sign" occurs, then the envelopes would be opened and the truth verified. However, five of the "seers" refused to answer the questions, because the Madonna did not permit them to. Yet the seminarian Ivan did respond in writing to the questions. He even said that the Madonna did not forbid him from responding to the questions. His response was more than inappropriate. A good number of lies and tricks are tied to this "great sign" which to this day hasn't occurred (O. P., pp. 102-108).
A kto Vas nuti sa namahat? Ved uplne staci neregaovat 
|
Počet príspevkov: 730 ~
Člen od: 13 marec 2009 ~
Posledná návšteva: 13 február 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 20:08:08
|
Joooj cestovateľ - a čo keď niekto chce reagovať a ešte si dá tu námahu, aby jeho reakcia bola aj niečím podložená?
Či lepšie - škoda sa namáhať - veď o odpoveď ti v podstate ani nešlo? Iba o čítanosť tvojich príspevkov či klikanie na odkazy?...  |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 20:14:51
|
citácia: Joooj cestovateľ - a čo keď niekto chce reagovať a ešte si dá tu námahu, aby jeho reakcia bola aj niečím podložená? Pôvodne zaslal zmurka - 15 marec 2009 : 20:08:08
No veď, len dotoho! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 20:23:13
|
citácia: citácia: Joooj cestovateľ - a čo keď niekto chce reagovať a ešte si dá tu námahu, aby jeho reakcia bola aj niečím podložená? Pôvodne zaslal zmurka - 15 marec 2009 : 20:08:08 No veď, len dotoho! Pôvodne zaslal Guliver - 15 marec 2009 : 20:14:51 Ani za svet. Ja nechcem reagovať na 10 apríl. Teda si ani nedám tú námahu. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 20:35:09
|
citácia: citácia: citácia: Joooj cestovateľ - a čo keď niekto chce reagovať a ešte si dá tu námahu, aby jeho reakcia bola aj niečím podložená? Pôvodne zaslal zmurka - 15 marec 2009 : 20:08:08 No veď, len dotoho! Pôvodne zaslal Guliver - 15 marec 2009 : 20:14:51 Ani za svet.  Ja nechcem reagovať na 10 apríl. Teda si ani nedám tú námahu.  Pôvodne zaslal zmurka - 15 marec 2009 : 20:23:13
Nechcem reagovat tak si aspon rypnem ze? Skoro sa mi chce povedat typicke... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 21:03:35
|
typicke je prist na katolicke forum, rypať o konci sveta, nepripuštať iný nazor, len ten ktorý ti pasuje a potom sa tvariť urazene, tak ako to robíš ty guliver |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 21:17:43
|
Guliver, ale čo chceš očakávať od toho dátumu? Veď, ak sa pozrieš na Zjavenie sv. Jána apoštola, tam nikde nie je konkrétny dátum, možno i preto Boh nevyjavil tento "termín" príchodu svojho Syna, ani termín posledného súdu, pretože človek je vždy v pokušení podliehať tomuto nátlaku hystériou - to bez urážky. Boh si isto neželá, aby bol ktosi kresťanom kvôli strachu z posledného príchodu. Tiež už bol kopec ľudí, ktorí vedeli "presne" kedy to bude, hoci je jasne známe, že ani Syn Boží to nevie, prečo, neviem zase ja... - ale ono nemá zmysel sa s tým trápiť, presne pre tie už uvedené dôvody. Kajať sa, činiť pokánie...to kresťan môže a má po celý svoj život, úprimne, na to nepotrebuje ani znamenia, aby tak robil. Takže takéto dátumy a podobné vyhlásenia, to je skôr v rovine manipulácie. Preto je múdre počkať, ako sa k tomu vyjadrí Cirkev. Veď nakoniec sú tu Lurdské tajomstvá a tie hádam by aj nazatiaľ stačili...teda, to je môj názor. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 21:49:48
|
citácia: Guliver, ale čo chceš očakávať od toho dátumu? Veď, ak sa pozrieš na Zjavenie sv. Jána apoštola, tam nikde nie je konkrétny dátum, možno i preto Boh nevyjavil tento "termín" príchodu svojho Syna, ani termín posledného súdu, pretože človek je vždy v pokušení podliehať tomuto nátlaku hystériou - to bez urážky. Boh si isto neželá, aby bol ktosi kresťanom kvôli strachu z posledného príchodu. Tiež už bol kopec ľudí, ktorí vedeli "presne" kedy to bude, hoci je jasne známe, že ani Syn Boží to nevie, prečo, neviem zase ja...   - ale ono nemá zmysel sa s tým trápiť, presne pre tie už uvedené dôvody. Kajať sa, činiť pokánie...to kresťan môže a má po celý svoj život, úprimne, na to nepotrebuje ani znamenia, aby tak robil. Takže takéto dátumy a podobné vyhlásenia, to je skôr v rovine manipulácie. Preto je múdre počkať, ako sa k tomu vyjadrí Cirkev. Veď nakoniec sú tu Lurdské tajomstvá a tie hádam by aj nazatiaľ stačili...teda, to je môj názor. Pôvodne zaslal juja - 15 marec 2009 : 21:17:43
Pokusim sa vysvetlit este raz: Nahodou som sa dostal na linky spomenute v uvode tejto temy a autor (nie ja) tam prezentuje konkretny nazor na termin tzv. Varovania (nie konec sveta!) spomenuteho v Garabandale a Medzugorii. Kedze to je konkretny dtermin a to velmi skory (podla neho) tak ma zaujalo ako na to prisiel resp. co ho k tomu motivovalo. No a na toto forum so sa obratil s prosbou ci sa tomu niekto nezaujato venuje a dokaze vecne argumentovat ci uz za alebo proti. A to je vsetko. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 22:01:47
|
Treba zachovať pokoj, k čomu nás vyzýval aj Ježiš. Ak má prísť nejaké znamenie tak príde a zjaví sa len tomu komu bude určené. Nie všetkým aby tu bola nejaká senzácia pre média.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 22:25:18
|
Toľko jalového písania. Guliver má pravdu. Jedna sa o varovanie. Už dlhšie som váhal či napíšem. Nedalo mi. Je to varovanie pre mňa a mojích menovcov. Aby sme toho 10-tého apríla nedopadli tak ako po iné roky. Aby na nás opatovne nedoľahla Merlot kliatba.  Vďaka Guliver, pokúsim sa dať si pozor. |
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 22:28:13
|
citácia: Toľko jalového písania. Guliver má pravdu. Jedna sa o varovanie. Už dlhšie som váhal či napíšem. Nedalo mi. Je to varovanie pre mňa a mojích menovcov. Aby sme toho 10-tého apríla nedopadli tak ako po iné roky. Aby na nás opatovne nedoľahla Merlot kliatba.  Vďaka Guliver, pokúsim sa dať si pozor. Pôvodne zaslal Vlkodlak - 15 marec 2009 : 22:25:18 Vĺčko - ty sa nezdáš. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 marec 2009 : 22:54:24
|
citácia: Toľko jalového písania. Guliver má pravdu. Jedna sa o varovanie. Už dlhšie som váhal či napíšem. Nedalo mi. Je to varovanie pre mňa a mojích menovcov. Aby sme toho 10-tého apríla nedopadli tak ako po iné roky. Aby na nás opatovne nedoľahla Merlot kliatba.  Vďaka Guliver, pokúsim sa dať si pozor. Pôvodne zaslal Vlkodlak - 15 marec 2009 : 22:25:18
Na zdravie! Ja mam radsej cabernet aj ked na Velky piatok nemusim... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 23:34:56
|
Tak je už 11. apríla 2009 a nezaregistroval som nijaké varovanie, ktoré sa malo stať včera. Ak nejaké bolo tak ho dostal len niekto určití a ten ho asi nemal zverejniť.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 21:23:15
|
Co som hovoril? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|