Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Katolícka apologetika
 Apologetické pohľady
 10. apríl 2009
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Okamžité potrestanie padlých anjelov. Téma Next Topic: Moja duša ako strom.
Strana: z 2

Guliver

Stav: offline

Odoslaný - 13 marec 2009 :  23:07:48  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Nahodou som sa dostal na tieto stranky:
http://www.catholicplanet.com/secrets/first-secret.htm
http://catholicplanet.net/forum/forumdisplay.php?f=39

Autor tam predostiera nazor, ze 10. aprila 2009 je jediny mozny termin uskutocnenia tzv. Varovania, ktore by malo byt obsahom tajomstiev zjavenych v Garabandale a Medzugori. Jeho argumentacia sa mi zda vcelku logicka ak predpokladame, ze zjavenia su pravdive.

Najde sa niekto kto si to trochu prestudoval? Co si o tom myslite?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora 

juja

Odoslaný - 14 marec 2009 :  08:34:16  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
http://www.magnificat.sk/htm02/zjav_011garabandal.htm - nuž podľa týchto info, presný deň, ani to, čo sa má udiať, neboli ešte odhalené; takže ťažko povedať, či a čo sa bude v ten deň diať, ale modliť sa môžeme každý deň, tomuto nič nebráni
tu je to tiež opísané, čo dievčatá zažili, príp. čo sa asi pribl. bude diať, ale žiaden konkrétny dátum, či konkrétny skutok,... http://www.ourlady.ca/translations/Slovak/VarZazrak.htm
dôležitý je postoj Katolíckej Cirkvi, lebo si treba uvedomiť, že už sám JK predpovedal, že sa budú diať veci nadprirodzené pred Jeho druhým príchodom, ale aj to povedal, aby sme si dali pozor pred falošnými prorokmi, takže v podstate tu má, pre nás katolíkov, posledné slovo Cirkev. Ona je oprávnená v tejto veci dať to správne usmernenie, mimochodom načo ju Ježiš založil, ak by nemala aj v tomto, vedená DS, ten správny prístup. Treba prosto zostať triezvym. Avšak modliť sa a činiť pokánie, to má tak či tak každý veriaci kresťan, teda aj katolík.

www.grkatpo.sk/publikacie/subory/DancakF-HomoViator.doc+Garabandal+a+ofici%C3%A1lny+postoj+Cirkvi&cd=8&hl=sk&ct=clnk&gl=sk" target="_blank">http://209.85.129.132/search?q=cache:cI0RQwS9XasJ:www.grkatpo.sk/publikacie/subory/DancakF-HomoViator.doc+Garabandal+a+ofici%C3%A1lny+postoj+Cirkvi&cd=8&hl=sk&ct=clnk&gl=sk

odtiaľto vyberám jeden, pre túto tému, podstatný odstavec z kap.:
"2. Podstata a podoba pútí"

"2.6 Miesta nebeských zjavení

Popri pútiam ku kultovým obrazom existuje stará tradícia pútí k miestam zjavenia archanjela Michala, Ježiša Krista, Panny Márie či svätých.

So zjavením Panny Márie je spojený celý rad mariánskych chrámov. Tiež milostivé obrazy môžu na sebe upozorniť formou zjavení. Toto je prípad často sa opakujúcich legiend o mariánskych obrazoch zavesených na strome.

Pokiaľ ide o mariánske zjavenia, treba pripomenúť, že sú to neobyčajné zážitky určitých osôb, ktoré mali videnie Panny Márie, pričom zvyčajne od nej dostali isté pokyny a odkazy, ktoré mali potom odovzdať predstaviteľom Cirkvi, alebo oznámiť ľudu. Od stredoveku bolo takýchto zjavení veľmi mnoho a nie je isté, či niektoré z nich neboli iba subjektívne halucinácie. Od čias reformácie je cirkevná vrchnosť veľmi opatrná pri oficiálnom schválení zjavení. Za posledných 500 rokov to urobili iba v niektorých prípadoch: Guadalupe, Mexiko (kde sa Panna Mária zjavila sv. Juanovi Diegovi v r. 1531), La Salette, Francúzsko (Melanie Mathieu a Maximin Giraud, 1846), Paríž, rue du Bac (sv. Katarína Labouré, 1870), Lurdy, Francúzsko (sv. Bernadeta Soubirousová, 1858), Fatima (Lucia, bl. František a bl. Hyacinta, 1917). To však neznamená, že ostatné zjavenia (napr. Garabandal, Medžugorje, Litmanová) nie sú autentické. Ak prinášajú „ovocie ducha“ (porov.: Gal 2, 22-23) a vydržia skúšku času, treba k nim zaujať skôr vyčkávacie než odmietavé stanovisko.68 "

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 14 marec 2009 :  12:16:07  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Dakujem za link, a zda sa mi ze je tam pomerne presne uvedeny opis tych udalosti aj s tym ze jedna z vizionariek vie presny datum tzv. Zazraku. V mojom prispevku autor rozobera vypovede vizionarov dava ich do suvislosti aj s inymi a dospel k presvedceniu, ze terminy tych udalosti su na dosah.

Ma vyznam okrem osobnej pripravy o tom informovat svoje okolie?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 14 marec 2009 :  12:25:59  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Má význam okolie informovať, aby činilo pokánie - táto info je v obehu už dlhé hádam už aj 2 tisícročia , ale veľmi jasne aj v NZ. Sú tu posolstvá zatiaľ Cirkvou uznané, tieto z Garabandalu a Medzugoria, nie sú zatiaľ oficiálne, povedzme, že sú "v šetrení". Ale je tu dosť iných pútnických miest, je tu dosť toho, čo možno čítať v NZ o a od Ježiša (teda to, čo hlásal), je tu kopa svätých - uznaných, teda vyhlásených, je toho dosť, takže zatiaľ sa treba skôr opierať o tieto žriedla a činiť pokánie a snažiť sa žiť tým svätým životom a snažiť sa plniť Božiu vôľu. Ostatné je v rukách / v kompetencii DS - .

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 14 marec 2009 :  12:33:50  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Pre koho su potom zjavenia urcene ked je vsetko uz tak dlho jasne?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 14 marec 2009 :  12:41:02  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Pre nás , probl je rozlíšiť, ktoré sú od koho... koniec koncov ony neslúžia na to, aby objasňovali, ale skôr aby povzbudzovali, pomáhali, povedzme uľahčovali... ale podstata je v SZ, NZ, v Desatore - v Katechizme a tiež v dokumentoch pápežov, tie sú podstatné

Judith

Guliver

Odoslaný - 14 marec 2009 :  13:15:59  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Ak je zmyslom zjaveni pokanie a naprava zivota asi nebude spor o tom od koho pochadzaju. Ak su v nich dalej konkretne informacie o dolezitych udalostiach asi tiez nebudu bezvyzname. Teraz nechcem polemizovat o vyzname zjaveni v zivote veriacich. Skor mam pocit ze su urcene tym vahavym resp. tzv. neveriacim ako impulz k zmene zmyslania. Opisovane Varovanie by malo byt takym impulzom par excellence pre tych ktori ignoruju Boha resp. pre tych ktori ho interpretuju po svojom.

juja

Odoslaný - 14 marec 2009 :  13:55:08  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
ani mne nejde o polemiku - ani mi nejde o odvracanie pohľadu veriaceho na Matku Božiu, to vôbec nie, to ani na to nemám právo... pútnicke miesta majú svoj význam, svoj ohraničený význam, ide o to, aby sa viera nebudovala práve len na takýchto "varovných pohľadoch", aby z toho napokon nebolo čosi ako "woodoo" - nechcem uraziť. Bolo sľúbené, že sa znamenia na oblohe budú diať, ale nik nevie kedy, aké, kde a ako. Teda, ak mi ktosi začne tvrdiť, že pozná rovno dátum toho zázračného znamenia, dokonca aj následného zázraku, vie popísať, aký bude mať dopad a pod. - no neviem, ale pokiaľ mi to kompetentní nepotvrdia, zatiaľ som aj ja vo vyčkávacej polohe...

Judith

Ales

Odoslaný - 14 marec 2009 :  17:19:35  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
oooooooch zase další konec sveta?

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 14 marec 2009 :  18:19:32  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
ani mne nejde o polemiku - ani mi nejde o odvracanie pohľadu veriaceho na Matku Božiu, to vôbec nie, to ani na to nemám právo... pútnicke miesta majú svoj význam, svoj ohraničený význam, ide o to, aby sa viera nebudovala práve len na takýchto "varovných pohľadoch", aby z toho napokon nebolo čosi ako "woodoo" - nechcem uraziť. Bolo sľúbené, že sa znamenia na oblohe budú diať, ale nik nevie kedy, aké, kde a ako. Teda, ak mi ktosi začne tvrdiť, že pozná rovno dátum toho zázračného znamenia, dokonca aj následného zázraku, vie popísať, aký bude mať dopad a pod. - no neviem, ale pokiaľ mi to kompetentní nepotvrdia, zatiaľ som aj ja vo vyčkávacej polohe...

Pôvodne zaslal juja - 14 marec 2009 :  13:55:08

Dakujem za rozumny nazor. Povodne mi islo hlavne o to najst v argumentacii hlasatela tohto terminu akusi logicku, resp. fakticku chybu. A kedze som ju nenasiel obratil som sa na toto forum s nadejou, ze sa tu s tym uz niekto zaoberal a tu chybu objavil a tym tuto kapitolu uzavrel ako vybavenu. Aj ked chapem ze ludia maju aj ine starosti.

Guliver

Odoslaný - 14 marec 2009 :  18:22:38  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
oooooooch zase další konec sveta?

Pôvodne zaslal alesko - 14 marec 2009 :  17:19:35

Priatelu co tak najprv mrknut na ten link a az potom reagovat?

Ales

Odoslaný - 14 marec 2009 :  18:33:55  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
reagujem na tú vetu pod linkami.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 14 marec 2009 :  18:35:28  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
reagujem na tú vetu pod linkami.

Pôvodne zaslal alesko - 14 marec 2009 :  18:33:55

A kde je tam zmienka o konci sveta?

Ales

Odoslaný - 14 marec 2009 :  18:49:25  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no vačšinou taketo Varovania, najme su o konci sveta, alebo ked su datumy, tak sa jedna o koniec sveta, nejaku pohromu a tak.

Guliver

Odoslaný - 14 marec 2009 :  18:58:33  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
no vačšinou taketo Varovania, najme su o konci sveta, alebo ked su datumy, tak sa jedna o koniec sveta, nejaku pohromu a tak.

Pôvodne zaslal alesko - 14 marec 2009 :  18:49:25

Tak ako potopa neznamenala koniec sveta a Noe o nej dostal konkretne instrukcie by asi bolo rozumne pripustit ze je mozne ze ini ludia dostali informacie o vyznamnej udalosti v dejinach ludstva a bolo by minimalne prakticke to skumat.

Ales

Odoslaný - 14 marec 2009 :  19:21:12  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no lenže Noe tie inštrukcie nedostal na pozemskom zhromaždení pred všetkými ľudmi.

nehovoriac že ani Ježiš nevedel a nehovoril: neviete dna a ni hodiny.

že?

Guliver

Odoslaný - 14 marec 2009 :  19:28:41  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
no lenže Noe tie inštrukcie nedostal na pozemskom zhromaždení pred všetkými ľudmi.

nehovoriac že ani Ježiš nevedel a nehovoril: neviete dna a ni hodiny.

že?

Pôvodne zaslal alesko - 14 marec 2009 :  19:21:12

Prvej vete nerozumiem...
A ta druha sa asi tyka smrti kazdeho z nas, ze?

Co to ma spolocne s temou?

Ales

Odoslaný - 14 marec 2009 :  19:32:00  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no si vravel, že Noe tiež dostal inštrukcie o potope. Ja som sa len pýtal, že či to bolo na podobnom podujatí, ako bolo v Medjugori

A ta druhá veta sa týkala toho, že ani Syn človeka nevie kedy bude koniec sveta.

Guliver

Odoslaný - 14 marec 2009 :  19:39:52  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
no si vravel, že Noe tiež dostal inštrukcie o potope. Ja som sa len pýtal, že či to bolo na podobnom podujatí, ako bolo v Medjugori

A ta druhá veta sa týkala toho, že ani Syn človeka nevie kedy bude koniec sveta.

Pôvodne zaslal alesko - 14 marec 2009 :  19:32:00

Tema nie je o konci sveta, ale to sa uz opakujem. A myslim ze nezalezi ani na forme zjaveni ale skor na ich obsahu. Ak chceme dalej diskutovat poprosim k teme...

Ales

Odoslaný - 14 marec 2009 :  19:46:37  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
či ide o koniec sveta alebo o pohromu, čo na tom sa mení? stále je to len nejaké bu-bu-bu.

vždy ide o to, že Boh síce môže vystrieť výstražný prst, ale skôr bude človeka viesť na báze lásky. Lebo Boh hovorí človeku o pekle, a predsa sú ľudia ktorí majú peklo na háku.

Guliver

Odoslaný - 14 marec 2009 :  19:51:48  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
či ide o koniec sveta alebo o pohromu, čo na tom sa mení? stále je to len nejaké bu-bu-bu.

vždy ide o to, že Boh síce môže vystrieť výstražný prst, ale skôr bude človeka viesť na báze lásky. Lebo Boh hovorí človeku o pekle, a predsa sú ľudia ktorí majú peklo na háku.

Pôvodne zaslal alesko - 14 marec 2009 :  19:46:37

Dobre takze podla teba su zjavenia obsahujuce akekolvek varovania len bu-bu-bu
a kedze ich ludia neberu vazne, neberies ich vazne ani ty.

Ales

Odoslaný - 14 marec 2009 :  19:59:32  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Medju nebolo oficialne schvalene ako Zjavenie. takže nie som povinný brať Medju vážne. Každopádne aj keby bolo oficialne uznane, tak aj tak neprinaša neičo nové pre mna. Takže nie je dôvod sa tu vôbec vyjadrovať.

Guliver

Odoslaný - 14 marec 2009 :  20:05:00  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
Medju nebolo oficialne schvalene ako Zjavenie. takže nie som povinný brať Medju vážne. Každopádne aj keby bolo oficialne uznane, tak aj tak neprinaša neičo nové pre mna. Takže nie je dôvod sa tu vôbec vyjadrovať.

Pôvodne zaslal alesko - 14 marec 2009 :  19:59:32

Naco potom tolko slov? Tato tema zacina predpokladom, ze su zjavenia pravdive.
Ak pre teba nie su - nie je pre teba ani tato diskusia, co samozrejme respektujem.

Ales

Odoslaný - 14 marec 2009 :  20:05:58  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Nie nie su. Teda aspon Medju nie. Dokazov je dosť.

Mato

Odoslaný - 14 marec 2009 :  22:26:34  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Na tomto fore existuje cela tema, ktora konkretnymi citatmi dokazuje pochybnost zjaveni v Medzugorji.
Co sa tyka udajneho velkeho znamenia, tak okolo toho je tolko spekulovania, zahmlievania a chaosu, ze mozes byt kludny, nic sa neudeje ani tentokrat. Taketo znamenie uz bolo ohlasovane od nejakho 84teho a stale nic.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 15 marec 2009 :  15:52:04  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:

Co sa tyka udajneho velkeho znamenia, tak okolo toho je tolko spekulovania, zahmlievania a chaosu, ze mozes byt kludny, nic sa neudeje ani tentokrat. Taketo znamenie uz bolo ohlasovane od nejakho 84teho a stale nic.

Pôvodne zaslal Mato - 14 marec 2009 :  22:26:34

Istota s akou to tvrdite bez argumentov je o dost slabsia ako istota toho ktory tvrdi opak a podporuje to konkretnymi argumenatmi.

Strana: z 2 Previous Topic: Okamžité potrestanie padlých anjelov. Téma Next Topic: Moja duša ako strom.  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06