|
Odoslaný - 01 marec 2009 : 23:04:12
|
juja papezi viedli aj vybojne vojny a dodavam ze im to nevicitam dalej mile ako tuna spominas obrannu vojnu izraela ale vies ja velmi dobr epoznam vojenske kroky izraela a ich obranny charakte obrovske straty na strane nepriatelskych civilistoch znicenie nemocnic ,skol , nechutne zarabanie na humanitarnej pomoci , udajne ich uzenie dlhodobo obivaju ine etnika adlhodobo myslim vazne dlhodobo pokial si precitas co vravia svedectva z prvej krizovej tak sa pise ze je tam multikulturne obivatelstvo dnes skoro cisto zidovske .... konec koncou ich stat vznikol velmi zajimavo ... hm izrael vies je mile ake zaobalene argumenty tuna ludia davaju v snahe obranit ich agresiu pritom na druhej strane srby ked sa snazili urobyt si doma poriadok a to na uzemi vlastnom hned chytili humanitarne bombardovanie a velmi zhovievave f117 im prijemne humanitarne kropili odvazne bo su neviditelne strasne ma pobavilo ked im jednu zostrelili srby to vraj 3 dni oslavovali ... a izrael ten si roby poriadok na cudzom uzemi a svet ho dotuje...proste zajimave mne to ako rovnaky meter nepride juja ,a ked ot niekto spomenie hned je rasista a zly clovek pomali |
http://www.bagras.sk/ |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 marec 2009 : 23:40:46
|
|
|
Odoslaný - 02 marec 2009 : 12:57:48
|
Kam Ty Milan chodis na taketo clanky.
Konkretne tento clanok je uzasny, lebo k svojim tvrdeniam udava aj zdroje, aby tak ukazal, akym sposobom jemne ale ucinne manipuluje fakty. Tak som si naprikald precital clanok, z ktoreho cerpal pri napisani prveho tvrdenia a zistil som ze autor tvrdi: citácia: během roku 2006 Izrael do Gazy vystřelil 14 000 dělostřeleckých granátů, které zabily 59 lidí. Skoro všechno to byly děti. Clanok, z ktoreho autor cerpal vsak hovori: citácia: During 2006, Israeli Security Forces fired some 14,000 artillery shells into the Gaza Strip which were responsible for killing 59 persons, almost all of them civilians. Citite ten emocionalny rozdiel?
clanok dalej hovori, ze citácia: It is considerably more difficult to distinguish precisely who amongst those Palestinians killed were civilians. Inymi slovami u palestincov je tazke rozlisit, kto je civilista podla definicie... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 marec 2009 : 14:31:41
|
- s toho si nic nerob, to sa obcas stava, pozname to vsetci, stacilo by si zobrat len taku bibliu, ako bola upravovana a rozne prekladana oproti orginalnym textom ... ved neraz sa to tu tiez riesilo
- jasne , ze urcite veci treba brat s rezervou a nadhladom, ale podstata je o niecom celkom inom ... |
 |
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 marec 2009 : 17:24:53
|
mato ano je pravda ze sa skutocnost manipuluje napriklad palestinci si vymyslali znasilnovanie zien aby zvysili sancu ze dostanu pomoc ale aj izraelci si toho vela navymislali ... v kazdom pripade stale je tu nieco spolocne a to ze nieco tu neni v poriadku... a ta nemocnica co bola zasiahnuta nebola vymyslena |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 marec 2009 : 18:09:27
|
v tejto oblasti je to už dávno komplikované. Ak si dnes chce niekto získať pádne argumenty pre obhajobu svojej pravdy, ponajprv by nemal len tak "zo zálohy" bombovými výbuchmi hocikde medzi civilistami v Izraeli nechať vybuchovať svoje živé "argumenty", neustále porušovať horko ťažko dohodnuté prímeria streľbou rakiet na územie Izraela. Tak sa potom nečudujme, že títo si to s nimi vybavia a doteraz fakt mali vždy "navrch". Tiež by sa mi nepáčilo, aby v našom štáte znezrady vybuchla nejaká živá sfanatizovaná bomba a vyhlušila mi napr. niekoho z rodiny!!! Palestínskym Arabom verím ešte menej, ale to nemení nič na skutočnosti, že chcú mať vlastný štát, len o to územie je ťažké sa jednak podeliť a jednak si ho akože správne vybrať. Bombové argumenty však na mňa nezaberajú... neviem síce odkiaľ práve Ty (bez urážky) poznáš vojenské kroky Izraela, aj straty na strane Izreaelčanov, či Palestínčanov, ale o stratách nemožno hovoriť bez toho, že by sme nepripustili, že aj Izraeliti majú právo na mier a pokoj vo svojej krajine. multikultúrne obyvateľstvo na tomto území, OK...v minulosti okrem Izraelitov, bývalých Rimanov, zopár Grékov, možno aj Egypťanov, dáke malé kmene... môže byť - ale štátotvorné je teraz napr. na Ukrajine Ukrajinec, ako na Slovensku Slovák a v Izraeli Izraelita, hotovo, čo sa dá o tom viac... Srbi si chceli a chcú urobiť poriadok, rovnako ako aj Slovinci, Chorváti, Černohorci a samo na území Kosova na počudovanie najme Albánci (a neviem ako by títo napr. zareagovali, keby EU sa jednoducho dohodla a odtrhla kus z ich územia a capla ho Srbom, lebo by si to tí želali, keďže sa tam rozmnožili, to by bol gól!) - prosto na takýchto neuralgických územiach vždy bolo a bude spolunažívanie problémové, keď také umelé spojenie do jedného štátu a potom následné delenie pri nejasných hraniciach a fúre vzájomných pocitoch oprávnených či neoprávnených krívd je ťažké - no to by som chcela vidieť, kto by to dokázal spravodlivo (v ľudskom merítku) rozdeliť?! Takže, ako som spomenula, tieto miesta vždy boli, asi aj zostanú miestom konfliktov a mier tam bude väčšinou krehký. Čo sa pápežov týka, veď to tam píšem, keďže viedli vojny, ako tvrdíš aj Ty, "viedli asi oboje", ale každopádne vedia, čo obnášajú, a že nakoniec nikdy nevedú ku spravodlivému riešeniu problému, preto od takéhoto fungovania odstúpili. Zbraň je síce silným argumentom, ale násilným a preto je vnútorne neakceptovateľným. Ale už sme sa teda riadne vzdialili od pôvodnej témy...  |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 marec 2009 : 19:50:29
|
citácia: ale podstata je o niecom celkom inom ... Pôvodne zaslal Milan - 02 marec 2009 : 14:31:41 Presne. Podstata je o tom, ze sa neda jednoznacne povedat, kto je v prave a kto ho porusuje, situacia je komplikovana a obe strany maju padne argumenty na svoju obhajobu. Jedine co je zjavne je, ze Izrael je silnejsi a ze sa pri svojich zakrokoch mierni. Podbne clanky, ktore si tu prezentoval su jednostranne a manipulujuce. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 marec 2009 : 20:18:48
|
Pravdou vsak zostava , ze Izrael je zalozeny od sameho zaciatku na teroristickych metodach A tie metody maju presne mena Haganah , Irgun , Stern ...
Samozrejme , ze je silnejsi , ked ho vyzbrojili USA Vies o tom , ze finanacna podpora Izraela je kapitolou kazdorocneho rozpoctu USA ?
Chod sa pozret na ovocie izraelskej miernosti do palestinskych uteceneckych taborov
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 02 marec 2009 : 20:25:32
|
nuž kto akými metódami k čomu príde, podobne o to príde, to je ale v histórii Izraelitov častý úkaz. Dokonca aj v SZ sú príklady. Je to prosto zamotané. Napriek tomu by som ale dnes tieto metódy terorizmu nepoužívala a ani sa mi to nepáči...tobôž voči tak silnému odporcovi, akým Izrael určite je. |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 marec 2009 : 20:33:05
|
Az na jeden problem , ktory sa svetu zatajuje Ze vodcovia tychto teroristickych skupin , ktore vrazdili nevinych v mene sionistickeho ciela - vznik Izraela , sa stali oficialnymi politickymi vodcami izraelskeho statu , ktori boli v celom svete respektovani |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 02 marec 2009 : 20:36:24
|
to hej, to je síce tak, ale oni mali neskutočne silnú motíváciu, ktorú im just dodala 2. sv. vojna! odvšadiaľ vyháňaní sa rozhodli mať svoj štát stoj čo stoj. A tú silu, z toho presvedčenia vyvolenosti, len tak ľahko niekto druhý neprekoná. |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 marec 2009 : 22:10:38
|
Mas divnu moralku , ak zastavas nazor , ze toto ich opravnovalo vrazdit nevinnych 2, sv. vojna im dala motivaciu vrazdit inych ! copy Juja Zatemnenie rozumu ? Chapes , ze toto je absolutne neprijatelne ? A usvedcuje to mocnych z toho , ze svojim mlcanim su zodpovedni pred Bohom a maju krv nevinnych na svojich rukach .
|
|
|
|
Odoslaný - 02 marec 2009 : 22:46:21
|
juja samovrazedny utocnici su zufalimkrokom ludi ktory prichadzaju o svoju zem zem ktoru im beru izraeliti nemaju ako inak tak sa brania takto sotva pojdu proti merkave abo inym izraelskym vydobytkom izraeliti su silnejsi len vdaka tomuz e ich vsetci podporujeme podporujeme zlo ktore tam robia juja som zvedavy co by si povedala na zabery ako kamenovali palestinske zeny co necely opustit svoje domovy a podobne ked dochadzaju argumenty taks a povie cela situacia je zlozita ale coby bola zlozita niekto sa po druhej vojne rozhodol amt svoj stat stoj co stoj pozrhrnal co mohol a zaujimavym "lobovanim" ho nak dostal pak dosiel na obyvanre uzemie vyhnal povodnych obyvatelou a basta pokial si pozries ake uzemie malo patrit izraelu povodne a ake patri dnes mozno zistis ze politika je vybojna... a preco viem o krokoch izraelskej armady pretoze ma to velmi zaujima IDF ma dost zaujima ich sposob boja poyb vicvik skoro vse je to zaujimava armada uplne ina od ostatnych rovnako ako samotny izrael ... obcianstvo dostanes iba ak si zid zaujimave ako by svet reagoval keby si nemci ted dali podmienku ze obcianstvo moze mat len etnicky nemec.... Ze vodcovia tychto teroristickych skupin , ktore vrazdili nevinych v mene sionistickeho ciela - vznik Izraela , sa stali oficialnymi politickymi vodcami izraelskeho statu , ktori boli v celom svete respektovani - -tak ako rovnako je to aj s kosovom pohlavary uck ktory boli hladany interpolom su dnes uznanymi politykmi ludia zodpovedny za stovky mrtvych muzou znasilnenych dievcat a pozabijanych deti ... ano takyto ludia su dnes politikmi a svet ich respektuje a miesto pozastavenia sa nad touto nemoralnostou sa situacia obhaji tym ze je zlozita....
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 marec 2009 : 07:17:55
|
citácia: Podbne clanky, ktore si tu prezentoval su jednostranne a manipulujuce. Pôvodne zaslal Mato - 02 marec 2009 : 19:50:29
- na zaklade coho ?, mozno prisposobeneho prekladu ? ... hmmm, to som uz vysvetlil, hlada sa zbran, ako zaujat a varovat ...
- to ze holocaust sa povysil pomaly na dalsie svetove nabozenstvo, ktoreho co len najmensie pochybenie stoji cloveka basu je v poriadku ? .. co tie ostatne miliony mrtvych?
- ze biskupa Williamsona uz vyhostili z Argentiny ma na svedomi asi kto ?
- a vrazdit pre motivaciu II sv vojny ?! ... tak kto tu perli ?!
- a podla predlozenych faktov o tkz. "revolucii" v Rusku sa tam vrazdilo uz davno pred II svetovou, to bol aky motiv mila juja ??? - |
 |
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 marec 2009 : 10:57:28
|
a prečo mne teraz kladiete takéto otázky, či sa mi to páči? ja s tým mám čo? Nepáči sa mi nič z toho, ale len jedno sa dá v tom povedať, je zbytočné obviňovať Izraelitov, či kohokoľvek, pretože krvavé ruky majú všetci. A čo s tým teraz? Ľudstvo ako také má samo so sebou najväčšie problémy. Ja neobhajujem ani jedných, ale nesúhlasím ani s tými druhými. Každý z nich si obhajuje svoje. Keď chceme udržať nemenné hranice, aby nedochádzalo k ešte väčším konfliktom, ako už dochádza, je teda nutné problémy riešiť zrejme inak, ako zbraňami a asi aj s veľkou dávkou trpezlivosti a zmyslom pre čas - to je vlastne to, čo mi najviac záleží na srdci. Nemôžem sa postaviť rezolútne na stranu nikoho. |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 marec 2009 : 11:27:57
|
Keď chceme udržať nemenné hranice - juja sak prave izrael hranice ignoruje a aj ty ktory ho podporuju najviac... ces zabranovat konfliktom tym ze budeme vsetci mlcat a tvarit sa ze s anic nedeje? juja mas stym to ze si zareagoval utocne na milanov prispevok ktory len vecne pomenoval iste javy a tych ktory za nimi staly a cela si ho odstranit hned si ho obvinila z rasovej neznasanlivosti , mna to poburilo lebo s podobnymi neopodstatnenymi reakciami s stretavam pokazde ked si dovolim do ust zobrat slovo izrael alebo zid akoby to bolo bozstvo ktore nemozno sklonovat milan to dobre napisal co je ten holokaust dogmou sveta ? ale uz nie len holokaust ale izrael celkovo kto si ho dovoli krytizovat je automaticky antisemita antisemita je automaticky rasista a rasista je automaticky nacista a nacisti moze za holokaust a su zly tada zjednodusene ak niekto krytyzuje izrael ci jeho agresivnu vybojnu polityku je hned zly... a ako posledne nie toto neni od temi vas biskup len povedal svoj nazor na historicku udalost clovek am slobodnu volu a slobodne by mal budovat svoj nazor na svet ci historiu ale ako vidime toto sa niekomu nepozdava a kedze jedno z druhym suvisi tak som len cakal kedy sa diskusia zvrtne aj inde... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 marec 2009 : 12:18:51
|
citácia: Samozrejme , ze je silnejsi , ked ho vyzbrojili USA Vies o tom , ze finanacna podpora Izraela je kapitolou kazdorocneho rozpoctu USA ? Pôvodne zaslal amerika1 - 02 marec 2009 : 20:18:48 Odkial podla Teba beru peniaze palestinci? Ci im rastu zbrane na stromoch?
Mam rad take zasvatene informacie o tom, aky je izrael zly a ako porusuje co sa da a okupuje nevinnych. Dal si niekto tu namahu pozriet sa na danu problematiku z pohladu Izraela? Alebo sme si nasli dalsieho triedneho nepriatela - sionizmus? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 marec 2009 : 12:42:02
|
ja som tu nikoho neobviňovala z rasovej neznášanlivosti, ale nemyslím si, že keď sa objaví dajaký zoznam a za menom stojí "Žid" ,že toto sú presne tie relevantné info, ktoré dokonca by mi mali podať tú správnu informáciu. Na dôvažok by z toho mohol vzniknúť aj právny problém, lebo ak tieto informácie o žijúcich ľuďoch nie sú správne a my ich tu jednoducho uverejňujeme, tak by mohlo ísť aj o osočovanie a to už nie je sranda. Okrem toho, ako Izrael vznikol, odhliadnuc od dôvodu prečo vznikol, tak ako sa na to pozerám ja, vlastne viedol skôr tú obrannú vojnu. A takmer vždy, posledné roky to obzvlášť dokumentujú, bol k vojne, alebo k parciálnym bojom donútený provokačnými akciami palestínskych teroristov, ako napr. Hamasu a pod. Izrael možno kritizovať, prečo nie. Lenže potom treba k tomu postaviť aj kritiku Palestínčanov a budeme to točiť dokola. |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 marec 2009 : 12:50:01
|
mato problem z pohladu izraela _? ano pr nich je tam jeden velky problem to ze palestina este existuje ... ako som spomenul terorizmus zos trany palestyny je zufalou snahou bojovat proti izraelu ako takto s asprava narod ktory nema navyber oni inym sposobom nemozu bojovat a bojovat ocividne cu pretoze s anecu zmierrit stym ze na miestach kde zili ich rodicia a prarodicia nemozu zit bo boli vyhnany pozry niesom ziaden moslimofil ale nemma rad taketo zasahy proti domacemu obivatelstvu...a hlavne tehdy mi vadia ked ich vsetci ospravedlnuju ces povedat ze tie cisla civilnych obeti su falosne_ ? alebo ma ces presvedcit ze su opodstatnene sak pomer mrtvych palestincov k mrtvym izraelcom je daleko od 1 ku 1 toto mi nepripomina oko za oko ale skor rodinu z aoko abo nieco v tom zmysle...a k tym zbraniam odkial ic maju palestinci siet cierneho obchodu zo zbranami ale aj sukromne firmi im predavaju vpohode neviem ci nahodou aj slovenska delta b nemala neaky pruser stym ale mozem sa mylit... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 marec 2009 : 13:25:07
|
Svojím spôsobom Palestínci a spol. vedú najúčelnejší spôsob boja aký môžu. Nemôžu sa predsa postaviť tvárou v tvár regulárnej Izraelskej armáde. To by vojna skončila behom pár hodín. |
|
|
|
Odoslaný - 03 marec 2009 : 14:08:02
|
lenže ani Palestínci sú celkom "domácim" obyvateľstvom a na konflikt sa treba pozerať nezávisle, z pohľadu jeho riešenia a to nejde bez mrknutia na obe strany súčasne. Ale my to tu asi ťažko vydiskutujeme, onakvejším to robí nesmierne problémy, najmä, keď sa do toho vložia emócie, hoci pochopiteľné na oboch stranách. Jedným slovom, svojho času Izrael nedobre začal a tí druhí z toho dodnes pociťujú krivdu, hoci sami nevedia inak, ako terorom a teda pokračujú tiež zle.
|
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 marec 2009 : 14:42:42
|
citácia: mato problem z pohladu izraela _? ano pr nich je tam jeden velky problem to ze palestina este existuje
Tak toto je presne ten typ simplifikacie problemov, ktory umoznuje slovenskej vlade vladnut tak ako vladne...
citácia: alebo ma ces presvedcit ze su opodstatnene sak pomer mrtvych palestincov k mrtvym izraelcom je daleko od 1 ku 1 toto mi nepripomina oko za oko ale skor rodinu z aoko abo nieco v tom zmysle...
Ak je neikto silnejsi, tak ak mu Ty das facku a on Ti ju vrati, tak skody ktore narobi Tvojmu ksichtu budu vacsie ako Ty narobis jeho ksichtu, to je myslim celkom pochopitelne. Lenze stale tu ostava otazka - preco sa navzajom fackate? Tvoj simplexny pohlad je, ze zly Izrael utlaca dobrych palestincov. Ja tvrdim, ze problem je omnoho komplikovanejsi a obe strany nesu svoj podiel viny. V zaujme objektivity treba poznat pohlad oboch zainteresovanych stran. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 marec 2009 : 15:01:54
|
mato ja nevravim ze palestinci su dobry mne len proste vadi ospravedlnujuca politika voci izraelu na jednej strane usa bombarduje srbsko za nieco bo im to prave vyhovuje a potom podporuju izrael v niecom co im zas vyhovuje otazne je co stoho mi ci je to v prospech abo nie obavams a ze nie na jednej strane je tu velka protimoslimska politika usa a na druhej strane vdaka nim moslimsky stat v europe....ano zjednodusujem a aj parafrazujem ale pokial hladis medzi riadky a vies neake tie aj bocne pohlady na vec a historiu vyvijajucu sa tak od prvej vojny mohlo bi ti bliknut ze nie vse co sa dnes deje je v prospech nas konflikt izraelu a palestiny je len taky simbol ako s aveci riesia a prechadzaju... priklad kosova je zas priklad toho ako vedia skoncit.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 marec 2009 : 16:01:41
|
citácia: citácia: Samozrejme , ze je silnejsi , ked ho vyzbrojili USA Vies o tom , ze finanacna podpora Izraela je kapitolou kazdorocneho rozpoctu USA ? Pôvodne zaslal amerika1 - 02 marec 2009 : 20:18:48 Odkial podla Teba beru peniaze palestinci? Ci im rastu zbrane na stromoch? Mam rad take zasvatene informacie o tom, aky je izrael zly a ako porusuje co sa da a okupuje nevinnych. Dal si niekto tu namahu pozriet sa na danu problematiku z pohladu Izraela? Alebo sme si nasli dalsieho triedneho nepriatela - sionizmus? Pôvodne zaslal Mato - 03 marec 2009 : 12:18:51
Izrael nerespektoval ani jednu rezoluciu BR OSN Nestaci ? Kto ich bombardoval ako Srbov ? Alebo ako Irak ? Bolo by treba sa oboznamit o tom , ze BR OSN definovala sionizmus ako formu rasizmu |
|
|
|
Odoslaný - 03 marec 2009 : 17:18:04
|
Bolo by treba sa oboznamit o tom , ze BR OSN definovala sionizmus ako formu rasizmu
- Ano, tusim niekedy v 90tych rokoch, ale vraj po kratkej dobe na natlak istych vplyvnych kruhov to zasa zrusili.
- Sionizmus je zvratenost trochu podobna rasizmu. Ale co sa tyka Izraela a ich ochrany a bojov o to uzemie, tak v tom im trochu nadrzam, myslim, ze to uzemie patri predovsetkym Zidom.
- A Kosovo patri predovsetkym Srbom. A USA mi lezie na narvy.
|
|
|
|
|
|
|