|
Odoslaný - 31 október 2008 : 16:32:58
|
Stále viac sa k nám dostávajú rôzne pohanské sviatky , ktoré sa prezentujú len ako zábava či karneval. Ich hlavnou úlohou je odpútať Našu pozornosť od Ježiša Krista. Tak aj 31.október ako Sviatok Halloween. Sviatok Halloween sa definuje aj takto: " je to najdôležitejší sviatok roka pre všetkých nasledovateľov Satana.“ Dejiny nám ukazujú, že pod Halloweenom sa skrývali satanské rituály a obete. Vieme, že v našich dňoch satanisti praktizujú počas tejto noci ľudské obety. Preto sa radšej nezúčastňujte na halloween párty apod. akciach. Namiesto návštevy Halloween party odporúčam účasť na vigílnej sv. omši zo Sviatku všetkých svätých.
Pochválený buď Ježiš Kristus.
|
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2008 : 16:53:05
|
Ja by som len doplnil, ze prapovodne bol Haloween pohansky sviatok v Irsku, kedy sa verilo, ze duse zomrelych tu noc vychadzaju z hrobov a bud robia dobre, alebo zle, podla toho aky bol clovek, ktoremu patrili.
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2008 : 19:17:11
|
Ahojte my s manzelkou pracujeme v Anglicku a tu je t pomerne rozsirene , neviem ako je to na Slovensku lebo uz tam nie sme poriadne asi takych 8 rokov ale pocul som ze sa to rozsiruje. Ja som to bral ako tradiciu ktora vraj prisla z Ameriky ale nevedel som o co tam ide. Potom som kdesi cital aku to ma minulost a ze je to sviatok satanistov a bosoriek zda sa mi ze dokonca ich hlavny. Zaujimave je ze je to prave den pred sviatkom vsetkych svatych a potom mame sviatok zomrelych-dusicky. Takze ten ich halloween je ako vysmech timto krestanskym sviatkom a oni si uctievaju svojich demonov... Zhodnem sa v tom s kakasom aj s mnohymi cirkevnymi otcami ze je to zvlast nebezpecne pre deti a to aj krestanske lebo deti to vobec nevnimaju tak ako dospeli ze je to nebezpecenstvo. Je to ako Harry Potter a podobne pliagy.
MAME POVINNOST CHRANIT NASE DETI TAK NAM PAN BOH POMAHAJ |
Počet príspevkov: 156 ~
Člen od: 24 júl 2008 ~
Posledná návšteva: 20 február 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2008 : 21:00:30
|
Neviem ci je to vysmech vsetkych svatych, kedze ten irsky sviatok je starsi nez krestanstvo, plus z uplne ineho konca Europy - bol by to fakt vykon mat to ako vysmech. Taktiez som nikdy nikde nepocul ani necital (myslim v niecom serioznom) o akejkolvek suvislosti halloweenu so satanizmom. Tak ja neviem, ale mne to pride iba ako dalsia paranoia a demonizovanie niecoho o com som nikdy nepocul a nechcem pocut...vsak v poriadku, demonizujte si koho chcete, aj mna trebars, aspon bude sranda. |
Počet príspevkov: 445 ~
Člen od: 06 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 03 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2008 : 22:49:48
|
citácia: Zaujimave je ze je to prave den pred sviatkom vsetkych svatych a potom mame sviatok zomrelych-dusicky. Takze ten ich halloween je ako vysmech timto krestanskym sviatkom a oni si uctievaju svojich demonov... Pôvodne zaslal palodana - 31 október 2008 : 19:17:11 Nie je to celkom tak, Halloween bol v Irsku davno pred prichodom krestanstva a Cirkev ho potom pretransformovala na spomienku na zosnulych. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2008 : 20:57:30
|
citácia: Neviem ci je to vysmech vsetkych svatych, kedze ten irsky sviatok je starsi nez krestanstvo, plus z uplne ineho konca Europy - bol by to fakt vykon mat to ako vysmech. Taktiez som nikdy nikde nepocul ani necital (myslim v niecom serioznom) o akejkolvek suvislosti halloweenu so satanizmom. Tak ja neviem, ale mne to pride iba ako dalsia paranoia a demonizovanie niecoho o com som nikdy nepocul a nechcem pocut...vsak v poriadku, demonizujte si koho chcete, aj mna trebars, aspon bude sranda Slayer Zaslaný - 31 október 2008 : 21:00:30
Netvrdim ze ten pohansky sviatok nie je starsi ako sviatok vsetkych svatych ktory ustanovil papez Bonifac stvrty prave preto aby zamedzil a zminimalizoval uctievanie tohto pohanskeho sviatku. Ale satanisti si ho prisvojili kedze halloween nema nic spolocne s Bohom a pokojom kedze stari kelti uctievali boha mrtvych anwinna a teraz pocas halloweenu satanisti sluzia cierne omse a obetuju zvierata aj deti. To je MODLARSTVO ak niekto oslavuje halloween , je to aj sviatok bosoriek a to vsetko sa osklivi Panovi. Ak uz nevidime podpisy demona v takychto veciach tak je to na zamyslenie...
ale ved ty ani o tom nechces pocut |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2008 : 21:12:34
|
palodana suhlas.
mna skor trapi halloween aj z ineho, trochen ekonomickejšieho a kulturbnejšieho dopadu. Trapi ma, že preberame zvyky ktore nemaju u nas tradiciu, a je to nie z praktivckeho hladiska, ale z toho, že sa akosi ameruikanizuje kultura, tak my hurá ideme sa opičiť podla američanov(aj ked je to teda aj kvoli komercii, aby obchody mali vacsie zisky). A druhá vec ma trápi, je to, že je to o zbieraní penazi, tak ako sa to zači na diať u nas na Mikuláša či na Velku noc. a nehovoriac ešte aj o komercionalizácii týchto sviatkov. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2008 : 21:14:33
|
citácia: citácia: Zaujimave je ze je to prave den pred sviatkom vsetkych svatych a potom mame sviatok zomrelych-dusicky. Takze ten ich halloween je ako vysmech timto krestanskym sviatkom a oni si uctievaju svojich demonov... Pôvodne zaslal palodana - 31 október 2008 : 19:17:11 Nie je to celkom tak, Halloween bol v Irsku davno pred prichodom krestanstva a Cirkev ho potom pretransformovala na spomienku na zosnulych. Pôvodne zaslal Mato - 31 október 2008 : 22:49:48
neviem, ale Halloween znamena predvečer svätých, pamiatka zosnulých je až potom na dalši den |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2008 : 21:30:48
|
citácia: citácia: Zaujimave je ze je to prave den pred sviatkom vsetkych svatych a potom mame sviatok zomrelych-dusicky. Takze ten ich halloween je ako vysmech timto krestanskym sviatkom a oni si uctievaju svojich demonov...
Pôvodne zaslal palodana - 31 október 2008 : 19:17:11
Nie je to celkom tak, Halloween bol v Irsku davno pred prichodom krestanstva a Cirkev ho potom pretransformovala na spomienku na zosnulych. Mato Zaslaný - 31 október 2008 : 22:49:48
nemyslim si ze cirkev ho pretransformovala ale zaviedla nas krestansky sviatok vsetkych svatych. Ale halloween diabol dokonale vyuzil a satanisti ho uctievaju ako svoj najvacsi den lebo je spln mesiaca a robia rozne ohavnosti...ale nemam chut tu vsetko vypisovat ved je to take jednoduche vyvolava to len nepokoj strach a hrozu , deti sa prevzliekaju do strasidiel , bosoriek ci demonickych kostymov chce toto Jezis? Potom zaklopu a ak nic nedostanu vyvedu ti nieco zle tak chce toto Jezis? To je opak Bozieho pokoja a lasky a ja takto svoje deti vychovavat nechcem a vymyvat im mozgy halloweenom. kedze som otec som aj spravca rodiny a nesiem za nu zodpovednost tak nech si to kazdy zvazi sam... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 00:53:52
|
tato tema mi pripomina, ze my sme sa o "sviatku" ucili na anglictina, hoci sme cirkevna skola a este dokonca vznikla mensia vymena nazorov medzi vyucujucim a mnou ci sa to ma volat sviatok alebo nie..... ach jo |
Ako nasýtené dieťa v matkinom náručí, ako nasýtené dieťa, tak je moja duša vo mne. (Žalm 131;2) |
Počet príspevkov: 78 ~
Člen od: 25 december 2007 ~
Posledná návšteva: 15 november 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 08:22:04
|
morla, mne to tiež na angličtine vysvetlovali , a ja som to zobral že pre niekltorych je to niečo take iste ako pre mna Velka noc.
je pravda, že vdaka komercializacii a upadanim vedomia o tomto, sa z toho prestal byt sviatok ale niečo uplne ine.
čo sa týka pozadia, tam su moje vedomosti slabe, ale mne bolo na agličtine(to som bol ešte neveriaci)čudne, prečo sa oslavuju demoni a strašidla a podobne. tiež som nevidel v tom zmysel. Ale uvedomujem si že aj my Slovazci mame "Luciu" máme "Morenu" a že je to skôr o tom. Čínania zase niektore svoje sviatky tiež maju podobne, len u nich sa to pretransformuvava do draka/drakov.
Mne to začalo vtedy pripadať, ako keby človek to neviditelne zlo nahradil niečim viditelnym aby sa ho nebal. A viacmenej to prešlo do zvykov a tradicii. Čo sa týka Írov a Keltov tak totam ľudia mali vždy bližšie k duchovnemu vnimaniu veci a im to akosi dlhšie vydržalo. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 08:36:06
|
citácia: tato tema mi pripomina, ze my sme sa o "sviatku" ucili na anglictina, hoci sme cirkevna skola a este dokonca vznikla mensia vymena nazorov medzi vyucujucim a mnou ci sa to ma volat sviatok alebo nie..... ach jo Pôvodne zaslal morla - 02 november 2008 : 00:53:52
Nechapem, preco by ste sa o tom nemohli ucit?? |
Počet príspevkov: 445 ~
Člen od: 06 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 03 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 10:09:48
|
citácia: citácia: - ale to mi vysvetlite, ako alebo preco ho tak uznava taka Amerika, kde je Boh poradcom sameho prezidenta ??? ... Pôvodne zaslal Milan - 31 október 2008 : 22:55:12 Ale no, ved teraz Boha zazalovali...asi ho az tak radi nemaju. Pôvodne zaslal Slayer - 01 november 2008 : 09:37:57
- admin sa opät raz predviedol ale tvoju odpoved na tu moju otazku nechal ...
- narazal som skor ironicky na to, ako sa ruhaju voci Bohu ci nie ?... sam prezident takeho statu si dovoli pred celym svetom toto vyhlasit ... pfffff... robia sa takymi veriacimi a na druhej strane ... je to neskutocne protivne ...
- a ze zazaloval ten senator Boha ? .... tam slo o nieco ine... chcel len poukazat na nezmyselnost niektorych pravnicych sporov, ktore je tam mozne vdaka ich "demokratickemu" systemu dosiahnut ...
- tiez sa mi nepaci co vsetko sa tu pcha z ameriky ... |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 15:55:10
|
slayer to preto lebo je to pohansky "sviatok", v ktorom sa vyvolavaju duchovia, robia satanisticke obrady......ako za oboznamenie nemam nic proti, ale vramci vyhradi o svedomi a ucte k svojej viere nemozem to nazvat sviatok, oslava........ |
Ako nasýtené dieťa v matkinom náručí, ako nasýtené dieťa, tak je moja duša vo mne. (Žalm 131;2) |
Počet príspevkov: 78 ~
Člen od: 25 december 2007 ~
Posledná návšteva: 15 november 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 17:56:37
|
Takmer nikoho z ľúdí nezaújma, či to je kresťanské alebo pohanské. Každý na tom niečo trhne(všetko je teraz o peniazoch) a ostatní majú o dôvod viac sa opiť. Ja sa najviac bojím toho, a myslím že už je to takmer neodvrátiteľné, že slovenská tradícia veľkej noci úplne upadne, a deti v maskách budú chodiť žobrať sladkosti v noci po domoch. A pri tomto mi opäť nedá nespomenúť, že je hrozné ako telekomunikačné spoločnosti majú snahu vyťažiť z vianoc ohromné množstvá penazí, keď už 2 a pol mesiaca pred vianocami bežia naplno vianočné reklamy. A to ešte nehovorím o tom, že dnešné deti už ani nevedia pomali kto je Mikuláš. A v podstate nerozlišujú medzi santa clausom a Mikulášom. Majú to tak isto dopletené ako médiá, ktoré tiež nazývajú santa clausou mikulášmi. Akoby si nikto nevážil tradíciu našu, ale každý sa radšej prispôsobí tradícii iného štátu. Lebo tie naše sú akože stáre, trápne a podobne. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 22:12:58
|
azuritko: presne ako si napísal, ide to so sviatkami dolu vodou. Ale môžme sa čudovať deťom, že tie "naše" sviatky považujú za staromódne alebo až archaické, keď každý deň pozerajú v televízii na rozprávky moderného typu, ktoré ich učia veriť skôr sviatku ako je hallowen? A oni predsa berú televíziu ako niečo, čo sa nemýli a preto nebudeš mať pravdu ty, ale oni, "lebo to bolo v telke ty si starý na to, aby si to pochopil". A preto by sme mali asi zvážiť, na čo sa môžu deti pozerať, lebo berú televíziu ako učiteľa. A preto niet divu, že ak tam dievča stále strieda chlapcov, tak to budú robiť aj oni, lebo sa to tak predsa robí a ty máš starodávne názory. Takto sa vlastne vychováva terajšia generácia detí cez televíziu a ja nechcem vedieť, ako budú vychovávať svoje deti oni. . . |
Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky. |
Počet príspevkov: 141 ~
Člen od: 26 august 2008 ~
Posledná návšteva: 01 október 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 22:30:53
|
uprimne az sa mi chce smiat ked citam co je tu sem tam napisane ach jaj san len slayer a mato tupovedali nieco co je podlozene a pravdive mam pocit ze tu privela ludi cita nake blbe papieriky od malo vzdelanych ludi ktory obvinuju nieco bez toho aby o tom nieco vedely abo nie uprimne v krajinach kde pretrvala ciastocne keltska tradicia sa na sviatok samhain slavil halloween je to proste folklor ako sibacka u nas tiez pochadza este s pohanskych cias ale je to sucast folkloru aj zdobenie stromceka pri zimnom slnovrate dnes vianociach prameni z pohanstva ludia uvedomte sa sak jedina vec co je na hallowene zla je ta komercia okolo toho to jedine tam dodali americania ale to je dnes aj okolo velkej noci aj vianoc ako sorry uz ted je tesco plne vianocnej vyzdoby a ktomu zobrazovaniu demonov a podobne nevem ci si videla niekedy ludove masky na fasiangy demoni ako vysity a siavok svatej lucie toboz sama bosorka tak len tolko k tomu podla mna tomu vasmu diablovy najviac hra do kariet ked taketo vymysli ako su tie okolo hallovinu rozsirujete su to blbosti ktore nekdo nataral a vy si stym lamete hlavu a strasite nakych veriacich |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 22:56:57
|
volsung: a hovorí Ti niečo: s múdrosťou prichádza i pokora? Lebo zatiaľ som si u Teba všimol len to prvé. Ale neber to prosím ako urážku alebo útok na Teba. Vieš toto je diskusia a nie súťaž "kto je najmúdrejší". |
Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 23:03:38
|
ako pokora? hm pozry ja mam len pocit ze ked niekto nieco vie mal by stym oboznamit aj druhych robym to asi zo vsetkym co viem a k tej pokore sorry ale co to sem pleties to mam byt pokorny ked tu sem tam zazneju take fakt ze hlody?? ono pokorny ma byt clovek pred niecim co ho presahuje pred niecim co mu je rovne ale ako mam byt pokorny pred prespevkami ktore su zmesou krivych obvineni nepodlozenych infrmacii a podobne mozno som ta nepochopil ale vysvetli mi co si tou pokorou cel naznacit? ked mi niekto dokaze ze mam byt pred nim pokorny kludne .. ja pred pokorou uprednostnujem rovnost! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 23:15:43
|
volsung, v prvom rade klud, diskusia nie je o emociach
a čo sa týka pokory - pokorny maš byť pred tym čo ťa presahuje, ano, to suhlas, ale tym že prejavuješ lasku bližnemu, neprejavuješ aj lasku k Bohu? teda to ako sa k niekomu správaš? aj ked osobne si myslim že tvoja reakcia bola v pohode, neviem prečo sa ferinovi nepáčila. musíš rešpektovať že niektorí tu su tu ešte neni navyknutí na poriadnu chlapsku debatu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 23:18:14
|
alesko--tak prepáč moje zoženštené názory |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 23:22:44
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 23:25:11
|
sak ok len som necakal ze na ten prispevok moze niekto takto zareagovat ospravedlnujem sa za svoju obcasnu ironiu a sarkazmus a este nieco som cel necudijte sa ze vase deti sa tesia viac na hallowin ked sami rodicia dnes nevedia budovat vztah deti k povodnym tradiciam kolky rodicia si zaspievaju s dietatom neaku pesnicku LUDOVU nie OD IMT SMILE (nic proti nim) sak deti nepoznaju ludove rozpravky poveri riekanky nepoznaju z folkloru to co je na nom atraktyvne potom sa nezaujimaju ani o povodne sviatky ked budem mat ja dieta budem ho viest k tomu aby poznalo to v com vyrastlo ja osobne nepreferujem aby sme poznali len ludovky abo co ale nepaci sa mi ako dnes zahadzujeme nase kulturne dedictvo |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 23:56:14
|
volsung: ja som zareagoval len preto, lebo to tak vidím a cítim. Pre upresnenie: zatiaľ deti nemám(vlastne ani ženu) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2008 : 00:03:02
|
mnuz treba stym nieco urobyt a k tomu ja sem tiez pisem len veci tak ako ich vidim a citim a preto som hned nato napisal ze ak mam byt pokorny tak staci poukazat pred cim pokial to o to stoji ver ale je vela veci pred ktorymi citim pokoru
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|