|
Odoslaný - 23 október 2008 : 10:55:23
|
Ja este chvilu pockam kym sa to tu trosku vyrozprava a potom zaregujem. |
|
|
|
Odoslaný - 23 október 2008 : 13:21:55
|
Ja ešte pozorujem jednu vec. Ak raz pochopím, že by som nemal sťahovať nelegálny software, budem musieť preto niečo urobiť. Ale čo robia spoločnosti preto, aby sme nelegálny software sťahovali? Jediná vec ktorú robia je, že dávajú akože hrozné peniaze do ochrany, ktorú aj tak zakaždým niekto nejakým spôsobom prekoná. A to je potom aj pre spoločnosti dobrá výhovorka predražených titulov. Ale prečo sa radšej nezamerajú na kvalitu? A ide im iba a iba o zisk na úkor všetkého. Zase jeden príklad z hier. Je teraz očakávaný titul Starcraft 2. Na ten sa teším aj ja. A aby sa dalo hrať po internete svetovo, musel by som si to kúpiť a veru pri tomto titule by som si asi aj na to našetril. No čo urobil blizzard? Každú z troch rás v hre rozdelil na osobitnú kampaň, čo je samozrejmé, ale aj na osobitnú hru. Čiže budú predávať tri osobitné tituly. Takže z 2000Sk je zrazu 6000Sk. A to má byť podpora odchodu z nelegálneho softwaru? A to fakt nehovorím o tom, že pri úspechu jedného titulu, urobia narýchlo krátke pokračovanie takmer bez noviniek, aby stihli nahrabať ešte viac, lebo cena je rovnaká ako za prvý titul. Čiže každý je z pokračovania sklamaní iba spoločnosti tvorcov si mastia bruchá, že z toho čo už mali hotové, vyťažili dvojnásobok. Jediná zmena v tomto smere je spomínané filmy do 100 Sk ktorých už máme doma asi 50-60 a sú tam aj možno rok až dva staré tituly. To je veľké plus k odburaniu nelegal software. A ešte aj v Tescu najmä bývajú staršie hry za 200Sk čo je tiež ozaj dostupnejšie. Ale to asi ani nerobia spoločnosti tvorcov hier, ale tie čo si kúpili práva na ďalšiu distribúciu. |
Rímskokatolík |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 október 2008 : 13:29:55
|
azuritko, zodpovednosť začina u teba. spoločnosť si myslim robi dosť preto aby s anesťahovalo. druha strana mince je že su tu ludia ktori budu propagovať stahovanie.... takže je to skor na spoločnosti aby sa zamedzilo propagovanie a možnosti sťahovania(napr. pravidla na webe, forumoch a podobne).
a dalším problemom je to, že mnoho ludi sa vykašle na to že je to hriech, lebo v Bhoa neveria, alebo kašlu na to, lebo su sebci ktorí musia to a to zrovna mať a maju na haku že hrešia. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 október 2008 : 13:49:16
|
Vidím to takto. Kedysi boli vlastne iba herné konzoly. Hry sa kopírovať nedali. Takže menej majetný si nejako ušetrili na konzolu, a hry si požičiavali od majetnejších. Potom prišli počítače a počítačové hry. Požičiavanie už bolo jednoduhšie. Stačilo okopírovať. No spoločnosti si povedali, šak ako to je veľa požičiavané, veď keď zabránime požičiavaniu, zisky sa zvýšia. No a tak vznikli cracky, čiže ak si chcel niekto od niekoho požičať, musel niekto vyrobiť crack, aby si to požičané aj mohol spustiť. A tak spoločnosti označili to čo kedysi bolo požičaním za krádež. Možno preto, že si prestali originál kupovať aj tý čo na to majú, a možno preto, že sa im málili zisky. Neviem ako to presne je, ale možno sa nemýlim ak tvrdím, že je nelegálne ked mi sused požičia originál film a ja si ho celý pozrem. A nebodaj by som ho zo susedovým súhlasom požičal inému susedovi. Povedzme že skutočne nelegálne je, keď si pozriem film nahrávaný kamerou z kina. To už nerobím hlavne kôli kvalite, no odteraz nebudem robiť vôbec - dám si na to pozor. Ale ak už film je z DVD, ktoré niekto zdieľa cez torrent, lebo ho vlastne požičiava iným, stále v tom nevidím nejaké zlo. Jedine to, že je to takto verejne lákadlo aj pre tých čo si to kúpiť môžu, ale radšej si nekúpia a ušetria. Stále nemôžem prísť k tomu, že to je normál krádež. (toto môže a nemusí byť správny postoj, lebo ja s tým už dlho žijem, takže môj názor je tímto ovplyvnený) |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 október 2008 : 14:52:52
|
tu nejde o zisky.....v tomto suhlasim že tie zisky su mnohokrat velke, a neopodstatnene. Ale to mi nedava pravo kradnuť. A nevyplyva to zo spoločnosti, ale z moralky.
navyše tu na kopirovani je len vidieť že tie zisky sa pre firmy zvačšuju a mnohoraz su neopravnene. Ale čo sa týka filmov, hier aj softu - existuju ukážky, či dema, trial verzie a shareware verzie. Prakticky to zjednotim pod slova "try before buy" u filmov "trailar"takže nikto nemôže vyhovárať že kupuje mačku vo vreci.
čo sa týka crackovania, tak to je už aj hackerstvo, okrem toho že by to malo byť tiež trestne, tak je to vlastne klamanie kvôli zisku = krádež.
lenže je ine zdielať verejne a ine podať kupene DVD priamo človeku. princip je tu v tom, že cez torrent sa to dostane k človeku ktorý ma možnosť si ho pozrieť ale ty ho dostavaš do pokušenia a blizkej priležitosti kradnuť. takže jeho hriech(krádež) sa stáva potom aj tvojim hriechom. takže v tom je ten rozdiel, lebo ty maš predchadzať tomu aby niekto kradol, aj vdkaa tebe. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 október 2008 : 09:38:16
|
citácia: citácia: asi preto, že katolici si veci neprisposobuju, teda myslim konkretne katolicke učenie....myslim si že je dosť dokazov o tom, že cvirkev sa považuje za skostnatelu a za taku, ktora nazory nemeni. Pôvodne zaslal alesko - 22 október 2008 : 22:18:58 -  - no niektore ti koncily co prebehli boli asi o com ?... napriklad? Pôvodne zaslal Milan - 22 október 2008 : 22:20:18
- jejda, tu som bol nepozorny ja Alesko, OK, to sa nemalo tykat zmeny ucenia, to nie ... uskrnul som sa na tu skostnatenost a ze predsa len urcite nazory meni ... i tie disciplinarne ... to len aby sme tuto mimotemu uzavreli... |
 |
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 október 2008 : 10:56:41
|
- prisli mi mlady (novomanzelia) na navstevu ... a tak vecer si veselo pustali filmy, hikali kolko ich uz mam, a ze co vetko si idu napalit ... a ja sa len uskrnam a bojujem sam zo sebou, ci mam alebo nema polozit im tu otazku z tejto temy... ? ... a mozno pokazit cely vikend... ale asi neodolam, strasne chcem poznat ich nazor ... 
- videli, ze mam jeden soft v PC, na citanie knih, (vlozite text a PC ho cita), tiez som ho zohnal pre spominaneho choreho, aby mohol pocuvat... a oni hned ci si ho mozu scopcit...
- absolutne im nedochadza, ze ako veriaci by sa mali k tymto veciam asi stavat uplne inak... beru to tak samozrejme ... a tak je to urcite aj s ostatnymi a preto ozaj na mieste tato tema ...
- je to dobou ? ... je to pochybenim vo vychove ? ... je to pochybenim, akymsi uvolnenim katolickej moralky ? ...
- tolko sa tu pretriasa moralka, vyzdvihuje jedine spravne katolicke ucenie, tak kto da konecne spravnu a definitivnu odpoved na polozenu otazku? ... dokedy sa bude hladat dovod ospravedlnit neospravedlnitelne ? |
 |
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 október 2008 : 21:07:24
|
vieš, milan tu plati čo v inych oblzastiach duchovneho života: neinformovanosť vedie človeka do pekla. nemyslim teraz to posmrtne, ale take že človek žije akokeby oblbnutí. na jednej strane ma pocit že žije s Bohom, ale skutočnosť je o niečom ina a tak sa lahko stava že ludia ofiko pokrstení sú akýmisi figurami diabla, a kedže spoločnosť je tvorena masovo takýmito ludmi, ludia posudzuju krestanov podla tychto neživých krestanov, ktori sice možýno by aj uprimne chceli žiť krestansky, len....čosi im chýba. a tým čosi je skutočný život s Bohom.
čo sa týka kopčenia je to starý problem - nikomu tým neubližujem, neširim to dalej(neobohacujem sa), tak prečo nie? Ale to sme tu už rozoberali
p.s. čo sa týka koncilov tak učenie sa neemnilo. iba disciplinarne vecci. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2008 : 09:31:15
|
Podarili sa mi zohnať potrebné peniažky na kúpu operačného softvéru. Kúpil som si Windows Vista Home Basic, verzia OEM je to najlacnejšie riešenie na legalizáciu. Áno stretol som sa z nepochopením mojej manželky, ktorej som musel vysvetliť potrebu kúpi tohto programu. Tak už mám v PC len legálny softvér je to dobrý pocit. Žiaľ niektoré logopedické hry pre moju 6 ročnú dcéru tam zostali nakoľko ich cená je privysoká. Ale dúfam, že aj to raz vyriešim k úplnej spokojnosti môjho svedomia.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.
|
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2008 : 10:48:38
|
no moja recognita na čítanie a spracovávanie scenovaného textu je v čudu, vďaka Viste! Ja som mala, aj mám všetko legálne kúpené, ale - a to ma nahnevalo - vraj, ak chcem regognitu, nech si ju nanovo kúpim!! Tak našťastie, teraz nerobím žiaden preklad, lebo by mi chýbala inak poriadne!! Tak sa ja potom pýtam, ako toto riešiť? A ešte jeden probl. hp- multifunkčná kopírka, sa jednoducho cez pôvodnú rekognitu s mojim novým počítačom a nainštalovanou Vistou vôbec nebaví . Keď som sa pýtala "kompetentných" firiem, ako to mám riešiť, tak si mám kúpiť nový takýto prístroj, ktorý už komunikuje aj s Vistou! Tak som sa opýtala, či si budem musieť každých 5 - 6 a či i menej rokov kupovať všetko nové, lebo si u nich niekto zmyslí a zostrúha nový program... Všetky windovsky totiž vraj ofiko končia... takže toto ja zase považujem za vydieranie. A teraz aj tak nemám toľko peňazí, takže... |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2008 : 11:55:54
|
mno ono je to trhova polityka donutit uzivatela tlacit peniaze do toho co pouziva ci ce ci nece vyvoj je tunak najme podmieneny obchodom co keby miesto blbej vysty zdokonalili xp? a k samotnej teme pre domace vyuzitie je stahovanie filmov softweru aj hier legalne nelegalne je taketo veci predavat de fakto ak mas doma postahovane filmi neni to moralna zavadne ja mam internet a mozem stahovat ale filmi si kupujem pretoze som fanusik dobrych fimov a cem ich mat oryginal jedine kedy stahujem je ked neviem zohnat napr ted som si kupil oryginal film 1612 mal som ho uz napaleny ale oryginal je original... hm a s hrami aak si ich stiahnes tak si ich mozes doma hrat ale ak ces hrat cez net potrebujes original teda napr kamos drvy medieval total war ale ce hrat po nete tak si musi kupit oryginal ja som ted elal seriu obrazkov pre jeden internetovy projekt oni mi za vytvarne prace zaplatili ja mam svoje peniaze nevadi mi ak si niekto stiahne moje obrazky ak to vadi obiednavatelovi nech ich osetri vodotlacou abo inym dostupnym sposobom aj tak sa vratia mu naklady inym sposobom v kazdom pripade stahovanie z internetu za cielom cisto domaceho uzivania je moralne nezavadne neskodi to umelcom ani velkym firmmam nikoho to nepriviedlo do existensnych problemov akurat to trochu stensilo zisky za niektore veci ale vdaka bohu bo peniaze co sa sem tam ryzovali boli nekrestanske suhlasim nech je postich za takyto predaj stiahnutych veci,ale pokial clovek nepredava to co stiahne je to ok |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2008 : 12:39:30
|
volsung, ceny filmov softu a hier nie su až tak privysoke. samozrejme určite špeci programy stoja aj par tisicv čo je pre bežnu rodinu dost vysoka položka v rozpočte. ale pokiaľ sa da, človek vie najsť spôsob aby ovca bola cela a vlkodlak nasyteny. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2008 : 13:29:33
|
mno pozry ja si filmi kupujem originalici uz koly titulkam aby som nasiel seba abo kamosou nekdy alebo koly kvalite obrazu a zvuku nie kazdy ma ale taketo pohnutky a chce si film napr len raz pozriet preto na taketo pouzitie schvalujem stahovanie napr ted som dostal konecne jeden film z ruska a mno nestalo ma to malo ... ako by si ho zohnal inak nezs tiahnutim clovek co za to nece vyvalit tie prachy? stiahne si ho a ako som napisal pre domace pouzitie neziskove je to absolutne nezavadne
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 november 2008 : 13:39:12
|
citácia: no moja recognita na čítanie a spracovávanie scenovaného textu je v čudu, vďaka Viste! Ja som mala, aj mám všetko legálne kúpené, ale - a to ma nahnevalo - vraj, ak chcem regognitu, nech si ju nanovo kúpim!! Tak našťastie, teraz nerobím žiaden preklad, lebo by mi chýbala inak poriadne!! Tak sa ja potom pýtam, ako toto riešiť? A ešte jeden probl. hp- multifunkčná kopírka, sa jednoducho cez pôvodnú rekognitu s mojim novým počítačom a nainštalovanou Vistou vôbec nebaví  . Keď som sa pýtala "kompetentných" firiem, ako to mám riešiť, tak si mám kúpiť nový takýto prístroj, ktorý už komunikuje aj s Vistou! Tak som sa opýtala, či si budem musieť každých 5 - 6 a či i menej rokov kupovať všetko nové, lebo si u nich niekto zmyslí a zostrúha nový program... Všetky windovsky totiž vraj ofiko končia... takže toto ja zase považujem za vydieranie. A teraz aj tak nemám toľko peňazí, takže...  Pôvodne zaslal juja - 20 november 2008 : 10:48:38
Ja by som vždy po kupe original softwaru očakával nejakú výhodu. No často sú tí čo kupujú vlastne znevýhodnení aj tímo spôsobom ako juja píše. Kúpim si program, kúpim si nový windows, a zrazu musím ten istý program čo mám kúpiť nový aby išiel pod Vistou. A počul som už aj také niečo(neviem presne aká hra a kde), že nejaká hra má zabezpečenie také, že ten kto si kúpi originálku, môže hru zaregistrovať a tým pádom vlastne nainštalovať a hrať iba trikrát na jednu domácnosť. Takže ak náhodou musí preinštalovať trikrát windows, čo nieje nič zvláštne, tak originálku môže zahodiť a kúpiť novú, alebo si zohnať crack.
|
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2008 : 07:12:36
|
azurittko suhlas, ale vieš kde je problem? že ludia kradnu soft a tym padom sa firmy brania aj takymto sposobom. potom sa nečudujme že su takreto veci ked si to sami svojim konanim privodime.
a navyše to je nevyhoda windowsu, a jeho spravovania že ho treba viackrat preinštalovať. a pritom tiež človek zan vyvali kopu prachov.
inač, volsung, dnes su v ponuke bežne filmy za 50 - 200 korun tak jeden, dva filmy mesačne sa daju kupit a nestoji toho človeka až tak veľa. navyše keby človek chcel aj najnovší trhák tak existujú Video, dnes asi skôr už aj DVD požičovne kde sa to da požičať za lacno. lebo aj tak niektore filmy človek si pozrie raz a aj tak niektore nestoja za nič. Preto podla mna ten tvoj sposob navrhovania prečo stahovať nie je spravny, lebo maloktory film sa da pozrieť viackrat a nehovor mi že ked si ho stiahneš a pozrieš, a budeš si ho chcieť ešte raz pozrieť tak si ho kupiš v originaly. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2008 : 09:06:38
|
mno pokial som s filmom spokojy vzdy si kupim oryginal pokila je zohnatelny napriklad volkodava este original nemam mnuz tu de o to ze napr ja som na filmi narocny nespokojim sa vzdy stym co vidim v stanku... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2008 : 10:11:48
|
a požičovna nema take filmy? myslim si že aj cez net sa da stiahnuť platený film, aj ked uznavam že je to pofiderne či maju aj licenciu na to predávanie. v otmto smere je to na tej stránke aký zvolí poplatok, osobne som sa stretol so stránkami kde za poplatok 10 dolarov na rok(cca do 250, neviem aktualny kurz) či 10 eur(cca 300 sk) si môže človek lubovolne množstvo filmov stiahnuť. neviem ako je to tam obmedzene ale je to tiež možným riešením. a pritom tie sumy na rok nie su horibilne(niekde kde je kvalitnejšie pripojenie je aj 20 eur či USD, ale stale je to cena v pohode). |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2008 : 10:13:53
|
citácia: volsung, ceny filmov softu a hier nie su až tak privysoke. samozrejme určite špeci programy stoja aj par tisicv čo je pre bežnu rodinu dost vysoka položka v rozpočte. ale pokiaľ sa da, človek vie najsť spôsob aby ovca bola cela a vlkodlak nasyteny. Pôvodne zaslal alesko - 20 november 2008 : 12:39:30 Adekvátne pointe či kvalite by tie nové filmy mali byť zadarmo. A vlkodlak je nasýtený. Má kúpené premium konto na RapidShare.  |
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2008 : 10:20:28
|
vlčko, kvalitu nových filmov nekomentujem, lebo na jednej strane velke buuuuuuuum aký je to bombasticky film a ked si to človek pozrie tak je naštvatý za čo vyhodil peniaze. a trailery tiež dokážu nalakať fanušika, a pritom to je len ozaj ten trailer čo stoji si to pozrieť. tie už som sa dal nachytať na trailer a ptom ten film nebol taký pre mna na pozeranie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2008 : 10:48:03
|
nesuhlasim nataca sa kopec kvalitnych filmov : 1612,9.rota, Alezander Nevsky bitka na neve ,Taras Bulba,niektore z vyssie menovanych filmov uz su natocene niektore sa natacaju takze fakt dost horuce novinky a pritom dost dobre.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2008 : 11:47:39
|
pokiaľ sa jedna o americku produkciu tak to je otazne...ale predpokladam podla nazvov že nešlo o americke. ťažko povedať, ale napriklad môže byť film že tebe sa suprovo páči , povedzme tie historicke, mam aj ja rad historicke, ale mne sa to spracovanie pačiť nemusi. takže to že jeden ho odporuči nemusi znamenať kvalitu filmu ale len sympatie k filmu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2008 : 12:54:20
|
mno ja osm hovoril o kvalite filmu ci ho uz ty ako jednotlivec budes hodnotit kladne to nemozem vediet ale vtestky filmi su fakt kvalitne po stranke hereckych vykonou ,kamera,kostymi,vyprava,a dneska aj ocakavane efekty..hm uhadol si nejde o americke filmi hm ale v kazdom pripade vrelo odporucam najme ludom co maju radi historicky zaner ale tak pre tych co majur adi napriklad sucasny namet vydel som minule zajimavy vedsky film adamove jablka celkom zajimavy ... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2008 : 14:58:15
|
citácia: nesuhlasim nataca sa kopec kvalitnych filmov : 1612,9.rota, Alezander Nevsky bitka na neve ,Taras Bulba,niektore z vyssie menovanych filmov uz su natocene niektore sa natacaju takze fakt dost horuce novinky a pritom dost dobre.. Pôvodne zaslal volsung - 21 november 2008 : 10:48:03 Nevského ani Buľbu som nevidel. Ale pri 9. rote som zaspal a pri 1612 kroniky nejakých vremeni som sa tiež trocha nudil. Asi máme holt odlišný vkus.  Videl si Lawrence z Arábie ? Zháňam to a nemôžem to nikde nájsť. |
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2008 : 15:07:11
|
mno mozem sa ti na to popitat ,a ktym filmom ja ich hodnotim velmi dobre su dokazom zmahajucej sa ruskej kinematografie hm s tou 9.rotou to mozno aj chapem je to dost tazky film treba vidiet viacere veci a okolnosti ktore film niekedy iba nepriamo spomina a u 1612 hm to osm mierne soknuty mnuz ale proti gustu ziaden disputant hm sluha jeho velicenstva si videl? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2008 : 15:08:28