Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Sťahovanie filmov, hudby, hier a pod...
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Katolícka omša Téma Next Topic: Dobra kazen
Strana: z 5

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 22 október 2008 :  15:47:56  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

- Ty ako ateista to nepoznas. Je to stara krestanska moralka, ak mozeme, chudobnym davame aj bezplatne.

Pôvodne zaslal Pierre - 22 október 2008 :  11:18:46

Ale zo svojho mily Pierre, zo svojho...

citácia:
Pretoze mne tie hviezdicky nerastu na strome. A ta hviezdicka je dost draha vecicka, ktoru si musim opatovne ist kupit do predajne Mercedesov

Lebo ta jablon, ktora rodi jablka sa tam zjavila sama od seba. Nikto ju nezasadil, nevypiplal, nemusi sa o nu starat, stepit, hnojit, osetrovat. Len hviezdicka na mercedes je cenna, jablka su zadarmo...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 22 október 2008 :  16:24:40  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Mato:
Ale zo svojho mily Pierre, zo svojho...

- No Boh chudobnym dovoloval trochu brat aj z cudzieho... Plus vsak som to uz pisal vzadu, takze kopirujem (a zo svojho ):
Ma autor moralne pravo povedat - Chudobnym nie, tym nedam aj napriak tomu ze mna by to nic nestalo a ani skodu nespravilo? Z krestanskeho pohladu je prave take nieco nemoralnym jednanim.

Lebo ta jablon, ktora rodi jablka sa tam zjavila sama od seba. Nikto ju nezasadil, nevypiplal, nemusi sa o nu starat, stepit, hnojit, osetrovat. Len hviezdicka na mercedes je cenna, jablka su zadarmo...

- No pozri, mne, ani mojim rodicom, ani starym rodicom, ani susedom v celej dedine nikdy nevadilo ked si nejaky okoloiduci odtrhol z ich stromu nejake to jablcko, napriek tomu, ze sa o ten strom staraju. Neviem teda ako u vas na dolniakoch, ale u nas na severe je takato chamtivost a lakomost asi kazdemu uplne cudzia. My u nas sa tesime ked dotycnemu to jablcko chuti...

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 22 október 2008 :  19:05:35  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

- Tvoja podpora sucasnej bezcitnej atisticko-kapialistickej kultury je zaujimava, ale, zial, dalej uz nedavas ziadne vecne argumenty. Zatial co ja som tam vyssie dal.

Pôvodne zaslal Pierre - 22 október 2008 :  13:05:21

ja som yastancom katolickej naukz : Nepokradneš

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 22 október 2008 :  19:09:14  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov

Hmm, a odkial vieme, ze kopirovanie je uplne to iste co kradez, resp. priamo kradez? Kto nam to povedal? Boh to nebol, ani papez. Toto hlasa niekto iny...

I co sa tyka moralky, nikdy sa nepovazovalo za zlo posunut duchovne bohatstvo chudobnemu, ktory si ho nemohol dovolit kupit, prave naopak, povazovalo sa to za dobry skutok. Preto aj vznikali verejne kniznice...

I knihy sa prepisovali, cize kopirovali, od nepamati (aj v casoch Krista).

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

stefan

Odoslaný - 22 október 2008 :  19:23:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
No neviem, ale asi nám to hovorí ten, kto sa cíti byť okradnutý tým, že mu niekto bez jeho vedomia a dovolenia kopíruje výsledok jeho práce.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 514  ~  Člen od: 31 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 25 november 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 22 október 2008 :  19:49:01  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Ano, hovri nam to on, ba niekedy ani on nie, viac to hovori obchodnik (vydavatel), ktory to prebral od autora a casto za mizivu cenu v porovnani s tym kolko na tom zarobil. Vydavatelia/obchodnici kricia, ze je to kradez, asi najviac a hlavne americkí...

Cistocne by sa ich tuzba po zisku dala snad aj uznat. No nechciet dat duchovne bohatstvo chudobnemu cloveku, ktory si ho nemoze dovolit kupit, hoci ani nic by ten posun nestal, to uz sa ale zda, ze ide trosicku proti krestanskej-katolickej moralke a dokonca sa to dotyka hriechu lakomstva.

Azuritko

Odoslaný - 22 október 2008 :  20:59:07  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Počul som niečo také, že vraj dáky rus napísal nejakú knihu, ale nejak veľmi sa mu nepredávala. Tak keď kšefty nešli, dal ju zdarma na internet. A zrazu sa začala táto jeho kniha predávať mnohonásobne vo väčšom počte. Vraj nejak rádovo z niekoľkých 1000 na niekoľko 100 000 výtlačkov.
Ale celkovo, hlavne čo sa týka hier, väčšina podporuje online hranie po internete. A ošetrené je to spôsobom, že pokiaľ sa nezadá cdkey z originálky, tak hra po internete nieje prístupná. čiže ten čo si ju zahrá a páči sa mu, má o dôvod viac si ju kúpiť. A to si myslím že by mohla byť dobrá stratégia vedúca k zisku. Dávať vždy k filmu, ku hre niečo, čo sa inak zohnať či kúpiť nedá.
A zase druhá vec sú online RPG. Nestačí si kúpiť originálku, ale ešte sa platia za hru aj mesačné poplatky. A teraz, je to stratégia vedúca k zisku. Ale zase väčšina hier má online bezplatný, ale RPG sa platiť musí, lebo využívajú výrobcovia to, že na tomto štýle sa väčšina ľudí rýchlo stane závislá. Oni v podstate za to pýtať peniaze nikdy nemuseli a na iných hrách ani nepítajú. Ale čo je žiadané, za to sa vždy odrazu musí platiť.
Ale zase je tu aj to, že distribuovaním na internete nelegálneho softvéru, povedzme chudobný môžu sťahovať, ale zase to vytvára možnosť tým čo na to majú, aj tak nič nezaplatiť.
Ja osobne stále neviem ako sa k tomu postaviť.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 22 október 2008 :  21:54:26  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:

Hmm, a odkial vieme, ze kopirovanie je uplne to iste co kradez, resp. priamo kradez? Kto nam to povedal? Boh to nebol, ani papez. Toto hlasa niekto iny...

I co sa tyka moralky, nikdy sa nepovazovalo za zlo posunut duchovne bohatstvo chudobnemu, ktory si ho nemohol dovolit kupit, prave naopak, povazovalo sa to za dobry skutok. Preto aj vznikali verejne kniznice...

I knihy sa prepisovali, cize kopirovali, od nepamati (aj v casoch Krista).

Pôvodne zaslal Pierre - 22 október 2008 :  19:09:14

- takze prva odpoved na mail s citovanim uvodnej otazky tejto temy, odoslal som maily po celom Slovensku na rozne farnosti, katolicke fakulty a do zahranicia...

Pochálený buď Ježiš Kristus,

jedna z "prípadných" odpovedí na Vašu otázku:
Na prvom mieste nemožno pochybovať, že porušenie autorských práv nie je
hriechom, nech je to akýmkoľvek spôsobom: či už sťahovaním alebo ponukou; je
to vlastne krádež = porušenie siedmeho prikázania. Samozrejme, netýka sa to
voľne šíriteľných filmov, mp3, programov.... Tam sa jednoducho autori
zriekajú honoráru za svoje diela.
Určite závažnejším hriechom je ponúkanie diel bez autorských práv
verejnosti, pretože škoda, ktorú takto spôsobia, môže spôsobiť veľké straty
vlastníkom autorských práv.
Na druhej strane, ten kto "sťahuje" produkty chránené autorskými právami
kradne. Krádež je vždy krádež. Ukradli by ste v obochode balíček žuvačiek?
Asi nie. A pritom software, CD-čka... majú oveľa väčšiu hodnotu.

S pozdravom

P. Matúš M. Kováč

----- Original Message -----
From: <xxxxxx@centrum.sk>
To: <adamus@zutom.sk>; <kbs@kbs.sk>; <faraholic@faraholic.sk>;
<sskp@kapitula.sk>
Sent: Wednesday, October 22, 2008 2:43 PM
Subject: Kopirovanie z Internetu

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

stefan

Odoslaný - 22 október 2008 :  21:55:00  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
Ale toto naozaj nie je až také ťažké pochopiť. Či už je niečo výsledok duchovnej, alebo fyzickej práce, je to vlastníctvo jej autora/majiteľa. A ak sa on sám nerozhodne to niekomu darovať, tak každé iné nadobudnutie tohto majetku predsa principiálne je krádež. Ak niekto urobí program, ktorý sa nám náramne hodí, ale on za to chce peniaze, tak je to jeho právo. A aj keby sa prehrešil hriechom lakomstva, cudzí hriech nás predsa ešte neoprávňuje vykonať vlastný. Ak pred tescom vidím bezdomovca, ktorému by som mohol dať desať korún z vozíka, ale mu ich nedám, tak som možno spáchal hriech lakomstva, ale to toho bezdomovca neoprávňuje na to, aby mi tých desať korún ukradol.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 514  ~  Člen od: 31 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 25 november 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:00:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- dalsia odpoved

Zdravím Vás, Milan!

Táto otázka je náročná a vyžaduje si ozaj kompetentnú odpoveď. Myslím, že my
na to nie sme až také kapacity, radila by som Vám obrátiť sa na nejakého
profesora morálky na teologickej fakulte UK (Cyrilometodská bohoslovecká
fakulta)
Držím place!
sr. Eva

To: <provincia@fma.sk>
Sent: Wednesday, October 22, 2008 2:41 PM
Subject: Kopirovanie z internetu

- stalo sa, napisal som tam... tu vidno, ze to nie je jednoduche len tak jednoducho zdovodnit ako si niekto mysli...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:00:02  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
azuritko ten kto ma na internet, musi to niekde stiahnut, čiže plati minimalne komp....alebo v kaviarni stahovanie, čo pri vačších albumoch alebo filmoch poplatky za net
takže tak či tak musi tie peniaze vraziť do toho filmu, hry či softu. Nie je jednoduchšie takto minute peniaze radšej ušetriť a kupiť si original? je to jednoduchšie a možno v konečnom dôsledku aj lacnejšie, a aj rýchlejšie.

štefan, kradnutie to je a uznavam to, bez toho ab som bol okradnuty. Ani do obchodu nepride chudobny a nezoberie si niečo len tak, lebo je chudobny...mi to prirpada ako keby chudobny otec rodiny išiel ukradnuť do luxusneho šhopu nejake luxus veci a by argumentoval že ma na to narok aj ked je chudobny.... viete kde asi by skončil. Aky je v tom potom rozdiel či ten luxus obchod je na nete alebo naživo?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:01:41  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
- dalsia odpoved

Zdravím Vás, Milan!

Táto otázka je náročná a vyžaduje si ozaj kompetentnú odpoveď. Myslím, že my
na to nie sme až také kapacity, radila by som Vám obrátiť sa na nejakého
profesora morálky na teologickej fakulte UK (Cyrilometodská bohoslovecká
fakulta)
Držím place!
sr. Eva

To: <provincia@fma.sk>
Sent: Wednesday, October 22, 2008 2:41 PM
Subject: Kopirovanie z internetu

- stalo sa, napisal som tam... tu vidno, ze to nie je jednoduche len tak jednoducho zdovodnit ako si niekto mysli...

Pôvodne zaslal Milan - 22 október 2008 :  22:00:00

jejda, konečne dobrý napad. som rad že nie som jediny kto tu ma za autoritu niekoho skuseneho v katolickej moralke. Milan, budem rad ak napišeš a posnažiš sa dalej. Sam zistiš že to čo pierre tu prezentuje nema nič spoločne s katolickou naukou.

Milan

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:02:11  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- tretia odpoved ...

Pekný deň, asi je zbytočné hovoriť o väčšom a menšom hriechu. Je potrebné povedať, že ide o osobnú zodpovednosť. Preto umenšovanie viny jedného na úkor viny druhého nie je na mieste.

J.Kováčik, TK KBS

-----Original Message-----
From: xxxxxx@centrum.sk
Sent: Wednesday, October 22, 2008 2:44 PM
To: adamus@zutom.sk; kbs@kbs.sk; faraholic@faraholic.sk; sskp@kapitula.sk
Subject: Kopirovanie z Internetu

Milan

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:05:54  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:

jejda, konečne dobrý napad. som rad že nie som jediny kto tu ma za autoritu niekoho skuseneho v katolickej moralke. Milan, budem rad ak napišeš a posnažiš sa dalej. Sam zistiš že to čo pierre tu prezentuje nema nič spoločne s katolickou naukou.

Pôvodne zaslal alesko - 22 október 2008 :  22:01:41

- to co prezentuje pierre je zname uz davno... .... je to len taky maly katolicky gauner...

- myslim, ze uz prva odpoved vyvracia vsetky pierreho bludy ...

- tu by mali byt obavy skor s toho, aby tie odpovede nezakapali, pretoze to by tiez o niecom svedcilo ...

Ales

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:07:14  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ide ti o to, aby sa ukazalo že pierre je mimo? či o to, že katolici si prisposobuju svoje učenie aby sa oni mali fajn?

jaaaaj až teraz som si všimol tu prvu odpoved. aj ked osobne si myslim že pierre sa bude zbavovať zodpovednosti tým, že pater , hocvi je knaz nei je papaež a nehovori neomylne. No čo už

Milan

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:11:26  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
ide ti o to, aby sa ukazalo že pierre je mimo? či o to, že katolici si prisposobuju svoje učenie aby sa oni mali fajn?

Pôvodne zaslal alesko - 22 október 2008 :  22:07:14

- perre je mimo uz dlho, tu niet co riesit, nahodila sa tu zaujmava otazka do temy, a prinasa myslim si ozaj zaujmave dalsie otazky...

- osobne ma mrzi len to, ze sa tu snazi prekrucat jasny fakt za kazdu cenu.. a nie len katolici si mozno prisposobuju svoje ucenie, to prinasa doba... ale preco to teda nepriznat ?

Ales

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:18:58  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
asi preto, že katolici si veci neprisposobuju, teda myslim konkretne katolicke učenie....myslim si že je dosť dokazov o tom, že cvirkev sa považuje za skostnatelu a za taku, ktora nazory nemeni.

Milan

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:19:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:

Pretoze mne tie hviezdicky nerastu na strome. A ta hviezdicka je dost draha vecicka, ktoru si musim opatovne ist kupit do predajne Mercedesov

Na to odpoviem len tvojim citatom co sa odvolavas na bibliu:

-
citácia:
V Starom zakone mame pravidlo, ze okoloiduci chudobny clovek dokonca moze vojst na tvoje pole a zjest ti z neho tolko kolo vladze. Cize tu ta uz jasne obral, takze toto by si vtedy urcite nazval kradezou, nie? A vidis i sam Kristus so svojimi apostolmi takto chodili a suverenne jedli, a zda sa ze ani neboli v bezprostrednom ohrozeni smrti.

- takze co ak dotycny chudobny clovek v snahe sa najest pristupi k tvojmu medaku a zoberie si tu hviezdicku za ucelom predaja aby si mohol zaobstarat nejaku poziven. Vstupil na tvoju podu aby sa najedol Pierre... co s tym ? A vidis i sam Kristus so svojimi apostolmi takto chodili a suverenne jedli, a zda sa ze ani neboli v bezprostrednom ohrozeni smrti.

Milan

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:20:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
asi preto, že katolici si veci neprisposobuju, teda myslim konkretne katolicke učenie....myslim si že je dosť dokazov o tom, že cvirkev sa považuje za skostnatelu a za taku, ktora nazory nemeni.

Pôvodne zaslal alesko - 22 október 2008 :  22:18:58

-

- no niektore ti koncily co prebehli boli asi o com ?... napriklad?

Ales

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:21:04  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
milan

Ales

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:22:53  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal alesko - 22 október 2008 : 22:18:58

-

- no niektore ti koncily co prebehli boli asi o com ?... napriklad?

Pôvodne zaslal Milan - 22 október 2008 : 22:20:18

nechapem otazke...ale určite sa ani na jednom koncile nemenilo učenie...možno disciplinarne veci hej...ale učenie určite nie

Milan

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:23:04  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov

- mozno druhe vlakno, druha tema... tu sa riesia ine veci... kradneme!

- a ja za pol hodiny zapinam uTorrent konecne naplno!...

- a moje pohnutky?

- cisto osobne, nerobim to pre seba, este pred polrokom som nevedel co je to torrent... ale vyuzivam to, pretoze tym pomaham, aspon si myslim, jednemu svojmu velmi blizkemu, ktory je odkazany na postel a jedinym, jeho potesenim je kazdy novy film, serial, dokument ...

- obratil som sa na nete na jednu spolocnost filmoteky o pripadnu zlavu pri vecsom odbere ... vraj nie su charita... ok, okrem toho ze stahujem co pride vrazam nemale peniaze do folmov co su volne dostupne v stankoch... mam zbierku hodnu pre filmovu kniznicu... a az ju nebudem potrebovat, lebo ten cas sa asi krati, som rozhodnuty venovat ju nejakemu mozno ustavu, domovu...

Ales

Odoslaný - 22 október 2008 :  22:24:22  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
tak sa smej tomu, ale viem o čom hovorím.... :) a kludne dam i ruku za to do ohna.

Mato

Odoslaný - 22 október 2008 :  23:24:31  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
My u nas sa tesime ked dotycnemu to jablcko chuti...

My sa zasa tesime, ked ma niekto radost z hviezdicky, pripadne ked si nou ozodbi svoje chudobne auto. A ked si pritom pochutna este aj na susedovom jablcku, tym lepsie...

citácia:
No Boh chudobnym dovoloval trochu brat aj z cudzieho...

Ano v nudzi, ked im ide o zivot. Pri kopirovani hry to vsak ani nahodou nesplnaju. Tak isto nedovolil Tebe rozdavat majetok ineho, ale len svoj.

citácia:

A odkial vieme, ze nemozeme niekoho uniest a pytat vykupne? Mas v Biblii prikazanie Neunesies? Vydal nejaky papez dokument, v ktorom vyslovne odsudzuje unosy?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 22 október 2008 :  23:38:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Nevedel som, že táto téma bude mať také dlhé pokračovanie.
Ja som túto tému navrhoval v čase keď som sťahovanie bral len ako
porušovanie autorského zákona.
Dnes už viem, že je to aj hriech brať si niečo čo sa dá kúpiť.
Pokiaľ je niekto chudobný a nemá na kupovanie filmov a hudby tak
ak má televízor filmy si pozrie v televíznom vysielaní a hudbu si vypočuje v rádiu (ktorých je obrovské množstvo a zameraných na rôzne druhy hudby).
Hry sa dajú hrať online na nete.
Software sa dá získať aj free. Ja osobne som odinštaloval všetky programy ktoré som mal nelegálne a nahradil ich voľnými.
Jediné čo mám ešte je WIN XP ale ten som nestiahol ale dostal ako neoficialny od predajcu u ktorého som kupoval počítač.
Ide o firemný WIN XP ktorý je stále aktualizovaný a overovaná jeho pravosť je vždy v poriadku.
Keď budú nejaké peniažky tak si kúpim oficialny Windows.

Pochválený buď Ježiš Kristus.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 5 Previous Topic: Katolícka omša Téma Next Topic: Dobra kazen  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06