|
|
Odoslaný - 16 február 2009 : 14:41:35
|
To však zároveň znamená, že sa mýlil v pôvodnom tvrdení ohľadom návratu k divokým časom plných násilia.To však zároveň znamená, že sa mýlil v pôvodnom tvrdení ohľadom návratu k divokým časom plných násilia. a toto stym ma co drahy marcelo okrem toho ze moj vyrok len parfrazujes stavias hoe ste k tomu aj mierne skreslujuco ...proste snazis sa to podat tak aby to viznelo ako vyrok nasilnickeho maniaka a stratilo to akukolvek vahu ked sa zadivas smerom dozadu uvidis se som v mojich vyrokoch staval do pozitivneho svetla minulost ale hlavne schopnost postarania sa o seba a blizkych v minulosti a rovnako som aj povedal ze spohodlnenie ludi dnes je negativny jav .. ano kritizoval som umelovitvorenu absenciu nasilia ale rozhodne som netvrdil ze ma po uliciach tiect krv prudom ......... |
http://www.bagras.sk/ |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 16 február 2009 : 15:15:15
|
| citácia: ....a preto som do popredia staval aj drzanie strelnej zbrane ako jedneho z najlebsich sposobou osobnej ochrany... Pôvodne zaslal volsung - 16 február 2009 : 14:37:47
Ja keď nechcem zabíjať, nebudem nosiť strelnú zbraň. Keď chcem ochrániť seba alebo blízkych, budem hladať iné cesty, pričom budem dúfať, že sa nedostanem do situácie, kde by mňa alebo niekoho zachránila jedine strelná zbraň. Lebo takých situácii naozaj nieje veľa, kde by som musel tú zbraň použiť. Povedzme, že sa stávajú, ale či sa vôbec také niečo stalo, nikdy som nepočul nič také. Ale teraz ma napadlo, že som videl zábery ako policajt asi niekde v amerike zastavil nejakých ľudí pre prekročenie rýchlosti alebo niečo také, a zistil že majú v aute drogy, tak chcel zatknúť vytiahol zbraň a ani nevystrelil. Kto vystrelil prvý bol ten kto mal ten úmysel strielať. A normálny človek, ktorý sa iba chce brániť, a tiež sekundu zaváha, no nevidím to stále nijak ružovo. Tu je to video http://www.youtube.com/watch?v=BXem0mACyAU |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 16 február 2009 : 23:01:21
|
| azuritko to co sa stalo je dosledok toho co som vysie spominal ludia dnes maju potlacene urcite sklony a tak sa lahko stavaju obetami zlocinu alebo manipulacie a prave preto treba to co som vysie spominal aby ludia takyto neboli... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 16 február 2009 : 23:29:00
|
| citácia: drahy marcelo tvoja dedukcia je zas plne milna Drahý volsung, mýliš sa vo svojich úvahach a tera aj v kategorizácii. Nejedná sa totiž o dedukciu ale opis pozorovanej skutocnosti.
citácia: konstatujem ze podobne situacie niesu na dennom poriadku ale zaroven konstatujem ze sa vyskytuje a clovek by mal byt na n adekvatne pripraveny Clovek je pripraveny na vec, ktore ho bezne stretaju a najhlavnejsie negativne javy a ma sa na ne pripravit. Javy, ktore su vynimocne az na urovni statistickej chyby nie su symptomaticke a nemozno sa k nim takto spravat.
citácia: a preto som do popredia staval aj drzanie strelnej zbrane ako jedneho z najlebsich sposobou osobnej ochrany ale ako som cakal prisli reakcie ludi ktory maju skresleny pohladn na drzanie strelnej zbrane a hned dostali pocit ze s drzanim zbrane prichadza aj zlocin a prave naopak drzanie zbrane pred nich chrani... Pôvodne zaslal volsung - 16 február 2009 : 14:37:47 Drzanie zbrane pred zlocinom ani nechráni ani mu nezabranuje.
citácia: a toto stym ma co drahy marcelo okrem toho ze moj vyrok len parfrazujes stavias hoe ste k tomu aj mierne skreslujuco ...proste snazis sa to podat tak aby to viznelo ako vyrok nasilnickeho maniaka Za to, ako vyznieva tvoj výrok môžeš ale výluťne ty sám...
citácia: som v mojich vyrokoch staval do pozitivneho svetla minulost ale hlavne schopnost postarania sa o seba a blizkych v minulosti Ale ked sa pozrieme na sposoby a metody, ako tento ciel chces dosiahnut, ziskavame zaujimavy vysledok: presadzujes nasilnicke riesenia.
Nielen robit spravne veci ale treba robit aj spravnym sposoboma zo spravnych dovodov.
citácia: a rovnako som aj povedal ze spohodlnenie ludi dnes je negativny jav .. Cize ako pozitivny odporucas stav nedovery, na ktorom vsak nemozes vybudovat spolocnost, nakolko nedovera je destruktivna ila odburavajuca vwazby medzi ludmi a v konecnom dosledku vedie k chaosu a upadku.
citácia: ano kritizoval som umelovitvorenu absenciu nasilia ale rozhodne som netvrdil ze ma po uliciach tiect krv prudom ......... Vo svete riadenom clovekom a teda inteligentnym a zamernym planom je vsetko "umelo vytvorene". Aj to nasilie aj ten mier.
Svojou preferenciou nasilia ukazujes, svoje nasilnicke sklony a svoje potencialne nebezpecie pre okolie aj spolocnost.
citácia: azuritko to co sa stalo je dosledok toho co som vysie spominal ludia dnes maju potlacene urcite sklony a tak sa lahko stavaju obetami zlocinu alebo manipulacie a prave preto treba to co som vysie spominal aby ludia takyto neboli... Pôvodne zaslal volsung - 16 február 2009 : 23:01:21 Co je len a len pozitivnym faktorom, bohuzial mnohe ludske sklony treba potlacat, aby nebola prilezitost ich prejavit. Naopak mnohje z nich treba podporit. Je zrejme, ze nasilie nepatri k tym sklonom, ktore by bolo ziaduce podporovat. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2009 : 00:11:14
|
Drzanie zbrane pred zlocinom ani nechráni ani mu nezabranuje. marcelo  nie drzanie zbrane pred zlocincom ale drzanie zbrane v osobnom vlastnictve tak ja som pre spolocnost nebezpecny lol marcelo nie pre spolocnost su nebezpecny prespekulovany alibisti s patentom na rozum co vsade vedia najst neico negativne ked sa im to hodi a presvedcit ludi o tom ze storocne pravdy su len lzi ..taky ludia su pre spolocnost nebezpecny... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2009 : 10:45:51
|
| citácia: nie drzanie zbrane pred zlocincom ale drzanie zbrane v osobnom vlastnictve Ci v osobnom vlastnictve, ci pozicana alebo aj nelegalne drzanie zbrane - vsetko jedno, drzba zbrane ani nechrani pred zlocinom ani ho nesposobuje.
Vsetko je to v magoroch, ktory sa tou buchackou ohanaju.
citácia: tak ja som pre spolocnost nebezpecny Potencialne a latentne ano. Verim ze by aj psychotest dopadol tak, ze by si zbrojny pas legalne neziskal.
citácia: pre spolocnost su nebezpecny prespekulovany alibisti s patentom na rozum co vsade vedia najst neico negativne ked sa im to hodi a presvedcit ludi o tom ze storocne pravdy su len lzi ..taky ludia su pre spolocnost nebezpecny... Pôvodne zaslal volsung - 17 február 2009 : 00:11:14 Mozno aj ti. Kedze si nevyjadril nic konkretne tak sa neviem vyjadrit. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2009 : 13:09:47
|
Potencialne a latentne ano. Verim ze by aj psychotest dopadol tak, ze by si zbrojny pas legalne neziskal.    lol pobavil si ma marcelo veelmi mno a k tomu zvysku taka tvoja klasika ohanat sa vlastne nicim len tomu dat negativne podfarbenie... a spat veru ver mi ze drzanie strelnej zbrane ta vyrazne chrani pred tym aby sa steba stala poskodena obet zlocinu... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2009 : 13:29:09
|
Volsung, keď to zhrnieme. Zbraň podľa teba, ten kto ju vlastní je chránený, vlastník ju vytiahne iba v ozaj krajných situáciách, vlastník po vytiahnutí zbrane je odhodlaný hneď strielať. Hmm, ale teraz vlastníš zbraň, na ulici na teba niekto vytiahne nôž, tak ho budeš chcieť iba zastrašiť a on utečie nie? Strieľať po ňom ak by začal bežať by asi nebolo dobré. Lebo z toho čo je písané predtým to tak nevyznieva. Ale na to aj tak predsa len podľa mňa stačí zbraň zo slzákmi. Alebo samotná zbraň bez toho aby sa z nej strielalo, alebo útek. Ale zase ako často sa stávajú také situácie? Ale čo budem stále tvrdiť, že ak by boli zbrane dostupnejšie, menšia propagácia ich hrozby, tak by už nebola zbraň ako zastrašovací prostriedok, ale ako na divokom západe. Kto prv vystrelí ide domov živý, a to veru už by nebolo o žiadnej ochrane. Ale nezmyselný boj o prežitie. Lebo môžu byť testy hocaké pre obdržanie zbrane. Ak by ju malo veľa ľudí, tak by zodpovednosť bola nižšie. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2009 : 14:14:26
|
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2009 : 14:18:10
|
| citácia: ako na divokom západe. Pôvodne zaslal Azuritko - 17 február 2009 : 13:29:09 Spravnu postreh, toto mam na mysli od zaciatku. Ale situacia na Divokom zapade bola diametralne odlsina. USA 19. storocia boli typicke osidlovanim a neexistenciou struktur ako policia, vojsko len obmedzene atd.
Situacia bola taka, ze kazdemu osadnikovi a osidlovatelovi hrozilo nebezpecioe lebo Divoky zapad bol aj lakadlom vyvrhelom spolocnosti a preto bolo zakotvene do ustavy pravo vlastnit zbran. Toto vsak nie je dnesna situacia a nas sa netyka. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2009 : 14:26:38
|
inak vam nic nehovori nieco ako primerana sebaobrana pokial sa dopustis neprimeranej sebeobrany spachal si zlocin ty takze tuna ide o to ze situacia ako na divokom zapade by rozhodne nenastala btw to prirovnavanie k divokemu zapadu je pomerne caste ale zoberme si vyspele krajiny ako svedsko a pod kde je drzanie zbrane minimalne obmedzovane pokial viem clovek tam moze vlatnit aj dlhy automat a zlocinnost tam enormna veru nieje ... a marcelo mna len irituje aky pohlad maju ludia na drzanie zbrane konkretne aj ty ked som sa vyjadril ze vlastnenie strelnej zbrane je dorba vec uz som bol nebezpecny pre spolocnost a o to mi slo vies ... zamysli sa nad tym dobre pouvazuj ak ces mozem ti poslat nake statystyky o tom kolko je v ktorej krajine zbrani v legalnom drzani a kolko zlocinou sa v tej rkajine spach celkovo ect.. pokial ta to teda zaujima.. mam aj celkom dobru pracu v compe o strelnej zbrani a pohlade na nu dnes .. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2009 : 17:39:13
|
| citácia: inak vam nic nehovori nieco ako primerana sebaobrana
Vyborne, vytahujes tromfy, ktore som chcel pouzit ja sam :)
Pouzitie zbrane je primeranou sebaobranou len v minimalnom ppocte pripadov. Preto legislativec volil ich obmedzovanie.
citácia: pokial sa dopustis neprimeranej sebeobrany spachal si zlocin ty takze tuna ide o to ze situacia ako na divokom zapade by rozhodne nenastala Cim sa popiera zmysel zbrane ako obranneho nastroja ako sa stat obetou.
citácia: mna len irituje aky pohlad maju ludia na drzanie zbrane No a co s tym chces spravit?
citácia: konkretne aj ty ked som sa vyjadril ze vlastnenie strelnej zbrane je dorba vec uz som bol nebezpecny pre spolocnost Nebezpecny pre spolocnost si pre svoje sklony k nasiliu a obhajobe zbrojenia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2009 : 22:01:16
|
Marcello v tvojich uvahach sa objavuje par zasadnych nezrovnalosti, napr. existencia policie ako ochranneho "prostriedku" (vies kolko policajtov - a odrataj administrtivu - je na ochranu 5 mil obyvatelov?). Policia sluzi na sisovanie toho co sa stalo, v 99%pripadov to riesi ex post, coz je danemu obcanovi leziacemu na chdniku po rane do palice uz asi jedno a pod. Proste veci su diametralne odlisne ako tvrdis, ale mudrlant si tu ty, tak si to uzi, dotahovat sa s tebou nebudem  |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2009 : 22:31:40
|
| ves lajos stara pravda vravy ze ked rozhoduju sekundy policia sa dovali pod esiatich minutach...ale ves marcelovy to nevysvetlis... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2009 : 22:33:43
|
Nebezpecny pre spolocnost si pre svoje sklony k nasiliu a obhajobe zbrojenia. marcelo toto je mile podme sa lubit a ludi co predavaju drogy a znasilnuju dievcata a kradnu nechajme tak tbvoja vyzia sveta bez nasilia?? neni povinnostou moralneho cloveka proti tomu zakrocit ked moze ..primeranym sposobom ..nevyhnal kristus obchodnikov z chramu ci to za nasilie nepovazujes?? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2009 : 07:24:28
|
| No, a s takymito prirovnaniami by som bol tym duplom opatrnejsi... zakon ti takuto pravomoc nedava. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2009 : 10:55:42
|
| mne je to jasne len ma poburil nahli marcelou pacifizmus najprv mu dam jasne vediet ze neschvalujem neprimerane pouzitie sebeobrany tak som sa mu snazil naznacit ze problemi spolocnosti driemu trosku inde btw pod pojmom zakrrocit nemusi hned stat zastrelit ...v kazdom pripade v ohrozeni rodiny ect...mna by len zaujimalo teda ako si marcelo predstavuje kebys a dostal do podla neho tej atipickej situacie...ci bys a to snazil vykecat a co by spravil keby to nevikecal...a ako by sa spraval keby mal zo sebou svoju priatelku ci zenu.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2009 : 11:49:48
|
| Napr. ja ako katolík verím, že Boh by my v takej situácii pomohol. Ale samozrjeme snažil by som sa hoc aj holými rukami zastaviť povedzme človeka, čo by niekomu chcel kruto ublížiť hlavne niekomu blízkemu. Ale nebudem žiť v strachu ozbrojovať sa a podobne, bo čo ak sa to náhodou stane. Ale je tu aj čo ak urobím ja nejakú chybu, keď už budem ozbrojený. A zase povedzme je ťažko dostať sa do situácie, kedy niekto priamo predomnou ohrozuje niekoho iného. Bo nebude dáky násilník útočiť na ženu ak pri nej niekto je. Potom je tu situácia, kedy je ohrozený môj život. A kedy sa to môže stať? Jedine ak ma chce niekto okradnúť, ale to už povedzme na mnňa miery on a ako sa ochránim zbraňou? Jedine že rysknem vytiahnuť a vystreliť skôr ako on, lenže ak mu tám obsah peňaženky, môžem mať pokoj bez násilia. Ale celkovo sú to individuálne situácie. Môže sa stať všeličo, ale predsa len by som nosenie zbrane nechal na policajtoch, ochrankároch a vojakoch. Pričom policajt má mnohonásobne väčšiu pravdepodobnosť že sa dostane do takej situácie. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2009 : 12:16:01
|
azuritko naozaj ces povedat ze je lebsie zlocinu ustupovat ?? ked mne pred pol rokom isty romsky spoluobcan navrhols nozom vruke ciby som mu necel prispiet vysvetlil som mu ze nuoz sa drzi uplne inak a ukazal mu ako vyzera kop na solar..amne len ide o to ze sa mi niekedy nece verit aky maju ludia postoj k danej veci len tak mimochodom podla istej statistiky maju civilisti pri pouziti zbrane menej zranenych civilistou nez policia..ale to len tak btw a stym bohom nevravy sa clovece pomoz si aj pan boh ti pomoze bo to co si napisal vyznelo ako ked niewktore byzancke mesta miesto obrany davali na hradby ikony... vidis poslem ti pm jednu pracu na precitanie mozno ta zaujme  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2009 : 12:44:58
|
No netvrdím ustupovať, je jasné, že ak vidím zločin, budem sa snažiť ho prekaziť, zase je otázne do akej miery budem mať odvahu ho zastaviť, a či by mi k tomu dopomhli nejaké prostriedky ako napr. zbraň. Je veľa okolností, ale stále sa kôli tomu nemienim ozbrojovať strelnou zbraňou. K tomu Rómovi, vidíš, nemusel si použiť zbraň, dokonca ani adekvátnu obranu(nôž), stačili ti ruky a išiel kade ľahšie. Áno môže sa stať, že bude z nožom vedieť riadne narábať a ked tak rozmýšlam, bud utiecť ak sa dá, alebo pomôže na odstrašenie zbraň, ale iba na odstrašenie, určite ak by si ju mal, nevytiahneš ju s tým, že budeš po chlapíkovy z nožom strieľať, jedine že by nezačal utekať. Je to zase aj o tom kde žiješ, kadial chodíš, proste človek nevie kedy sa čo môže stať, ale stále neviem či je na to vhodné ozbrojovanie sa strelnou zbraňou. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2009 : 12:53:01
|
| citácia: Marcello v tvojich uvahach sa objavuje par zasadnych nezrovnalosti, napr. existencia policie ako ochranneho "prostriedku" (vies kolko policajtov - a odrataj administrtivu - je na ochranu 5 mil obyvatelov?). Policia sluzi na sisovanie toho co sa stalo, v 99%pripadov to riesi ex post, coz je danemu obcanovi leziacemu na chdniku po rane do palice uz asi jedno  a pod. Proste veci su diametralne odlisne ako tvrdis, ale mudrlant si tu ty, tak si to uzi, dotahovat sa s tebou nebudem  Pôvodne zaslal Lajos - 17 február 2009 : 22:01:16 Hmm, a prečo mi potom kazíš radosť?
Nehovoriac o skutočnosti, že som nikde neuvádzal políciu ako ochrannej pomôcky pred bezprostrednym utokom. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2009 : 13:04:38
|
| citácia: ves lajos stara pravda vravy ze ked rozhoduju sekundy policia sa dovali pod esiatich minutach...ale ves marcelovy to nevysvetlis... Pôvodne zaslal volsung - 17 február 2009 : 22:31:40 Takuto skepsu by som nechoval voci policajtom nielen preto, ze by som bol policajne dieta ale aj preto, ze mam ovela pozitivnejsiu skusenost s posobenim policie.
citácia: marcelo toto je mile podme sa lubit a ludi co predavaju drogy a znasilnuju dievcata a kradnu nechajme tak Takze uz nehovorime o obrane pred utokom ale o samozvanej pomste voci zvrhlikom a zloduchom?
citácia: tbvoja vyzia sveta bez nasilia?? neni povinnostou moralneho cloveka proti tomu zakrocit ked moze ..primeranym sposobom ..
Tvrdis, ze nasilie je vhodnym motivacnym prostriedkom aby clovek bol optuzily a ze vhodnou odpovedou na hrozbu nasilia tebe je jeho opatovanioe. Dostavame sa tak k situacii "kto z koho".
citácia: nevyhnal kristus obchodnikov z chramu ci to za nasilie nepovazujes?? Vyhnal. Znasilinili Chram Bozi.
citácia: mne je to jasne len ma poburil nahli marcelou pacifizmus najprv mu dam jasne vediet ze neschvalujem neprimerane pouzitie sebeobrany
V takomto pripade vsak drzanie zbrane stava v drvivej vacsine pripadov zbytocne, lebo k jej pouzitiu nedojde.
citácia: tak som sa mu snazil naznacit ze problemi spolocnosti driemu trosku inde S tymto sa da suhlasit. Je to kktizmus.
Otazkou je co s tym treba robit.
citácia: btw pod pojmom zakrrocit nemusi hned stat zastrelit To nikto doteraz ani netvrdil
citácia: ...v kazdom pripade v ohrozeni rodiny ect...mna by len zaujimalo teda ako si marcelo predstavuje kebys a dostal do podla neho tej atipickej situacie...ci bys a to snazil vykecat a co by spravil keby to nevikecal...a ako by sa spraval keby mal zo sebou svoju priatelku ci zenu.. Kedze sa jedna o atipicku situaciu, neda sa spolahlivo predpovedat ako bude clovek na takuto situaciu reagovat. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2009 : 14:07:27
|
azuritko ten priklad som sem dal koly tomu abys om vysvetlil ze nepotrebujes vzdy strelnu zbran ale na druhu stranu ako si sam povedal mozes problem riesit aj inak ako je zastrasenie strelnou zbranou v kazdom pripade strelna zbran je stale najvyssi stupen osobnej ochrany aky mozes mat..obsluha je pomerne jednoducha treba sa nechat skolenim poucit a sposobe vyuzitia a moznostiach a pokial absolvujes taketo poucenie nehrozi ze by si ju pouzival neadekvatne pokial niesi zlocinec a pokial snou spachas zlocin tak policii ulahcis patranie po pachatelovy pretoze ta tvoja zbran v legalnom drzani sama usvedci dalej trebalo by dat do povedomia aj ine veci odporucal si ze zbran patri do ruk policia ci armady mamkamarata v profesionalnej armade a za posledny rok som nastrielal toho ovela viac ako on a sem len par veci k tomu : Mnoho civilních drzitelů má výrazně lepsí výcvik se zbraní nez větsina policistů, a to jak kvalitou výcviku, tak počtem nábojů vystřílených kazdý měsíc. Civilisté nepotřebují stejnou úroveň výcviku jako policisté. Úkolem policisty při zásahu je pachatele zadrzet a zneskodnit. Civilistovi při nutné obraně stačí pachatele odstrasit a zahnat na útěk, coz je z taktického hlediska mnohem jednodusí. Při pouzití zbraně policistou v USA je zhruba v 11% případů zabita nezúčastněná osoba - při pouzití zbraně civilistou jsou to pouze 2% případů dale Tento pozehnaný stav, kdy zbraně směla mít pouze policie a armáda, jsme v nasí zemi měli přes čtyřicet let... mno mohol by som tu toho hadzat viac ale necem vas unudit k smrti... v kazdom pripade povera o tom ze strelna zbran v osobnom vlastnictvve je zla a zvysuje moznost zlocinnosti je uplne ze ODVECI>> marcelo a este stale som ten nasilnik nebezpecny pre spolocnost?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2009 : 14:11:45
|
| citácia: Napr. ja ako katolík verím, že Boh by my v takej situácii pomohol. Pôvodne zaslal Azuritko - 18 február 2009 : 11:49:48 ano, posle ti cloveka so zbranou  |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2009 : 14:15:28
|
V takomto pripade vsak drzanie zbrane stava v drvivej vacsine pripadov zbytocne, lebo k jej pouzitiu nedojde. matrcelo aj ke dna teba vyskoci niekto s nozom nemusis ho zastrelit staci hos trelnou zbranou zastrasit varovny vystrel ect ...a k tym skusenostiam s policiou ja na nich nevravim nic zle ale pochop ze je nemozne aby policajt stihol pomoct v situacii napadnutia sak ako vies aky je pocet policajtou na slovenskua aky je pocet obivatelou??
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|