Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Vysielanie TV
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Mato - komunikacia viazne Téma Next Topic: Zaujimave.
Strana: z 7

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 10 február 2009 :  15:39:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
aa humanizmus -renesancia -landsknechti tych mam rad

Pôvodne zaslal volsung - 10 február 2009 :  15:04:03

No čo však neodpovedá na moju otázku o nič viac než predtým :)))

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 10 február 2009 :  23:43:01  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
ak ces odpoved ci mi je humanizacia proti srsti tak je mi proti srsti dnesna humanizacia podla mna je falosna a ludom pomaha len naoko ak ces odpoved na nieco ine tak sa ma to spitaj znova a ja odpisem...

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 12 február 2009 :  13:29:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
ak ces odpoved ci mi je humanizacia proti srsti tak je mi proti srsti dnesna humanizacia podla mna je falosna a ludom pomaha len naoko

Rozveď a vysvetli svopje postoje viac a hlbšie.

citácia:
ak ces odpoved na nieco ine tak sa ma to spitaj znova a ja odpisem...

Rátaš snáď, že nebudem dostatočne vytrvalý?

Otázka znela, či niekto pokladá súčasnú situáciu bez násilia ale naopak v civilizovanom svete za nesprávnu a škodlivú.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 12 február 2009 :  23:27:40  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
rozvadzam postoje mno dnesne zlahcovanie zivota vlastne posoby degenerujuco ako ja osobne kazdy den cvicim a posilujem a chodievam aj behat a krom toho mma 4x do tyzdna trening ale vadsina ludi s ahybe minimalne tucneju su neschopny ako bez elektriny pocitaca abo auta by ani neprezili proste ludia su ludovo povedane lami ked clovek nedostane nieco lahko a jednoducho tak to ani nece ale je to velmi zle pre ludi pretoze sa stavas zavisli od vymozenosti o ktore lahko mozes dojst... ludia uz sami nevedia risit svoje zivotn eproblemi ako mohol by som to tu rozpitvavat do detailov ale princip je jednoduchy dnesna doba roby ludi menej sebestacnymi...a k tomu nasiliu podla mna clovek by mal mat kontakt s urcitym nasilim je to sucast zivota vzdy bola... ludom to bolo k dobru dnes sa to umelo potlaca v skolach ucitel nemoze potrestat fyzicky ziaka uz pomaly ani rodic nemoze doma ect... chyba chyba chyba...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 13 február 2009 :  13:22:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
rozvadzam postoje mno dnesne zlahcovanie zivota vlastne posoby degenerujuco ako ja osobne kazdy den cvicim a posilujem a chodievam aj behat a krom toho mma 4x do tyzdna trening ale vadsina ludi s ahybe minimalne tucneju su neschopny ako bez elektriny pocitaca abo auta by ani neprezili proste ludia su ludovo povedane lami ked clovek nedostane nieco lahko a jednoducho tak to ani nece ale je to velmi zle pre ludi pretoze sa stavas zavisli od vymozenosti o ktore lahko mozes dojst... ludia uz sami nevedia risit svoje zivotn eproblemi ako mohol by som to tu rozpitvavat do detailov ale princip je jednoduchy dnesna doba roby ludi menej sebestacnymi...a k tomu nasiliu podla mna clovek by mal mat kontakt s urcitym nasilim je to sucast zivota vzdy bola... ludom to bolo k dobru dnes sa to umelo potlaca v skolach ucitel nemoze potrestat fyzicky ziaka uz pomaly ani rodic nemoze doma ect... chyba chyba chyba...

Pôvodne zaslal volsung - 12 február 2009 :  23:27:40

No dobre - ale co ma kondicka a zdatnost (dusevna, duchovna aj telesna) s existenciou nasilia a jeho spravnostou?

Ci tvrdis, ze len ohrozenie existencie jedinca ho dostatopcne motivuje k vykonom? Neexistuju konstruktivne a pozitivne motivacie?

volsung

Odoslaný - 14 február 2009 :  20:34:17  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
vies marcelo pozitivna motivacia je sice pekna vec ale uplne nahradit motivaciu negativnu nevie ako mohol by som to tu rozvadzat ... v kazdom pripade dnesna absenicia urciteho nasilia a zaroven propagovanie negativneho pohladu na zbran a vela inych veci mozno moje tvrdenie vyznelo najprv prehnane ale musis sam uznat ze dnesna situacia roby ludi slabimi...

Azuritko

Odoslaný - 15 február 2009 :  09:44:06  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
... v kazdom pripade dnesna absenicia urciteho nasilia a zaroven propagovanie negativneho pohladu na zbran a vela inych veci mozno moje tvrdenie vyznelo najprv prehnane ale musis sam uznat ze dnesna situacia roby ludi slabimi...

Pôvodne zaslal volsung - 14 február 2009 :  20:34:17

Tak absencia určitého násilia? Neviem čo Vám ešte chýba. Násilie je v dnešnom svete všade prítomné. Či už len v konštatovaní, alebo v reálnych skutkoch. Všade sú vojny, utlačovanie menšín, rás, slabších. To je neutichajúci kolobech, z ktorým sa každý stretá takmer každý deň.
Negatívne propagovanie zbraní? Tak s takým niečím som sa snáď ani nestretol. Skôr sa stretám z pozitívnou propagáciou napríklad na Discovery chanel býva relácia zbrane budúcnosti. Vcelku rád si to pozriem, ale je to čistá propagácia zbraní, a vždy tam hovoria, že už sa úspešne používa vo vojne a podobné veci. Takže naozaj konštatovanie, že je nedostatok násilia, či propagácie zbraní my príde doslova smiešne.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 15 február 2009 :  17:02:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
vies marcelo pozitivna motivacia je sice pekna vec ale uplne nahradit motivaciu negativnu nevie
Pôvodne zaslal volsung - 14 február 2009 : 20:34:17

Je iste neodskriepitelnou pravdou, ze ked ti hori pod zadkom vyvijas urcite maximalne usilie.

Ale ci teraz kazdeho motivovat takymto sposobom je aj spravna cesta?

citácia:
ako mohol by som to tu rozvadzat ... v kazdom pripade dnesna absenicia urciteho nasilia a zaroven propagovanie negativneho pohladu na zbran a vela inych veci

Musím uznať, že sa v tebe skrýva latentný militaristický násliník a teda potenciálne nebezpečie pre okolie.

citácia:
mozno moje tvrdenie vyznelo najprv prehnane ale musis sam uznat ze dnesna situacia roby ludi slabimi...

Dnesny ludia su adaptovany na sucasne podmienky. Preco by mali byt na ine?

volsung

Odoslaný - 15 február 2009 :  18:12:02  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
azuritko tvojj pohlad na svet plny nasilia je pekny a teoreticky aj spravny mne ide o europanou a povodnych lebo pristahovalci nemaju nas pohlad na vec ide o to ze pre vsetkych ludi je to nasilie vsade na svete iba niecim z telky co si pozru skonstatuju ake strasne a neresia mne tu ide o urcity kazdodenny stret s fizickymi prekazkami v zivote a tym je napr aj nasilie to co si napisal ku zbraniam je dost odveci hm poviem priklad ked niekto povie ze ma v legalnom drzani strelnu zbran polka jeho okolia sa nanho hned pozera ako na nasilnika a zlocinca ak sa niekto venuje kontaktnym sportom hned je zly... a pdp a pod ide o to ze nosenie zbranou bolo vzdy v historii vysadou slobodnych slobodny ludia mali na zbran pravo a mala byt simbolom toho ze si svoju obranu poriadaju sami teda ze sa vedia branit pretoze ty ktory boli braneny druhymi boli automaticky v spolocnosti menejcenny a s vynimkou starich ujou v statresinskej trade a pod mali aj male pravo zasahovat do spolocenskeho zivota a tuna ideme k tomu o co mi slo mam neprijemny pocit ze odpor voci zbraniam v osobnom drzani ktory je momentalne spolocnostou nafukovany moze byt cieleny vies sam musis uznat ze ked ludom zoberies schopnost branit sa a nechas ich zavislich na obrane ktoru im sam udelis mas nad tou masou urcitu moc... zober si krajiny kde su najprisnejsie zakony proti zbraniam hm mali by sme zacat asi s cinou... a marcelo nechcel som povedat ze kazdemu musi stale horiet pri zadku ale scasu nacas by kazdemu neuskodilo...hm mno ano orientujem sa silne na militarie od staroveku az po sucasnost nasilnik mno to si nemyslim pobijem sa malokedy a ver ci nei spory vadsinou skor tisim za spomenutie minuly piatok som bol s kamosom a jeho rpiatelkou von sme sa dlhsie zdrzali bo som mal narodky a ako sme sli domou strhla sa mala poticka styria mierne pripity chlapci s anevedeli udrzat a blbo sa spravali co vyvolalo fizicky konflikt kamos dal jednou ranou typka na ko a uprimne ako rozbili by sme tych chudakou na sracky ale ja som kamosa zadrzal a snazils a chalanom ysvetlit ze neni dobry napad sa do nas pustat mali sce stale blbe reci ale poslal som ich prec a vec ssa skoncili bez vaznych konplikacii .... vidis marcelo keby som nasilnik tak by som chalanom vysvetlil ako sa bije lenze ako sa povedsine snazim riesit veci hlavou bolo mi jasne ze by to bolo zbytocne vies men de o to len aby clovek bol schopny sa sam branit nemusi to byt ani vzdy fyzicky ale rozhodne necem propagovat neviazane nasilie...a to posledne co si spomenul marcelo ze su adaptovany toho sa ja prave bojim dnesny ludia su velmi bezbranny a neschopny prezit v tazkych podmienkach mam pocit ze polka by pokapala uz po vypadnuti elektriny...proste ja mam len strach ze toto smerovanie nieje moc bezpecne

Azuritko

Odoslaný - 15 február 2009 :  23:21:17  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
volsung, mám kamoša ktorý má zbraň, nejakú malú beretu, myslím že kaliber 4,5. Ale náboje má poplašné a zo slzotvorným plynom. Takéto niečo odveci nieje, ale zase, čo ak ja sa budem brániť zbraňou zo slzákom, a niekto bude trochu iného zmýšľania, a vystrelí na mňa dávku ostrých? A možno keby som zbraň nevybral, tak by ju nevybral ani protivník a iba by sme sa pobili a dovy. A keby sa zbraň nepovažovala až za takú hrozbu, tak by bola dostupnejšia a vyhľadávanejšia, a tým pádom by sa k nej dostalo viac ľudí z agresívnym svedomím, čiže aj napr. v tom prípade čo sa Vám stal, mohli chalaniská vytiahnuť zbraň keby je dostupnejšia, a už by päsť ani slová asi nepomohli. Ale riešili ste tú situáciu fajn, veľká bitka by ničomu neprospela.
A teda celkovo, ja by som sa zo zbraňou, alebo s vedomím, že iný sa neboja vlastniť zbraň, moc bezpečnejšie necítil, lebo fakt platí, že každý sa v krajnej situácii snaží použiť silnejší prostriedok na zastrašenie ako nepriateľ.
Len tak mimochodom, aktívne sa venujem airsoftu, a vcelku ma zaújmajú zbrane, ale aj tak som za to čo som písal vyžšie.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 15 február 2009 :  23:44:45  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
mno azuritko najprv musim povedat ze airsoftu saokrem ineho aktivne venujem aj ja mnuz k tomu tvojmu kamosovy ono je dost blbost mat v zbrani nabyte slzaky ako ked vytiahnes uz strelnu zbran tak je to dost problem a ked je nieco dosti ze problem slzaky nepomozu ...fakt napr ja som hodne proti plynovym zbraniam ako plynovky obranne to by som napr zatrhol bo ich ma kadejaky fagan ako radsej by som videl viac ludi zo maju A ckovy zbrojak nez mrte 19 rocich faganou s plynovkami... a este k zbraniam ako staaticticky je dokazane ze v krajinach s vadsim poctom legalne drzanych strelnych zbrani je nizsia kriminalita vies clovek povedsine utoci ked si mysli ze ma navrch a ten druhy neni ozbrojeny... a este k tej bytke v tom pripade bolo spravne tych blbcou nezmlatit ale zato niekedy je lebsie typka dobyt az nazem .. poviem priklad kamosovy skakal na ulici drzak do priatelky on ho posielal prec tipek neprestal tak sa rozhodol ze mu to vysvetli viac chalan si nedal povedat a strhla sa mensia bytka nakolko muj drahy pritel je pilny pestovatel bojoveho sistemu mu delikvent problem nerobil ale kedze je aj celkom citlivy a dobry necel ho zmlatit tak mu par krat dal pohube a siel dalej nanestastie ten delikvent nemal dost zavolal si par kumpanov a meho draheho kamarada neprijemne nacali hm keby toho chalana bol dobil po zem nic by s amu nestalo ...

volsung

Odoslaný - 15 február 2009 :  23:48:22  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
btw za koho hravas airsoft __?

Azuritko

Odoslaný - 16 február 2009 :  00:02:16  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Hmm k tým zbraniam je to zložitejšie, bo môžme polemizovať, či je smrť menej pravdepodobná, ak sa každý bojí použiť zbraň lebo vie že ju má aj ten druhý, alebo ju má ale aj tak nepoužije lebo vie, že ten druhý ju asi mať nebude.... je veľa možností a každá má teoreticky svoje výhody aj nevýhody ale všeobecne ja som radšej za to, aby bolo menej zbraní ako viac. Hmm a k tej bitke ďalšej, tak neviem aké presne okolnosti boli, ale možno keby ho zbil viac toho fagana, tak ak ho on poznal alebo čo, tak by si ho raz s tými kumpánmi počkal. Ale celkovo to sú tí silný, čo provokujú, a keď sú slabší tak majú v zálohe celú bandu. A k airsoftu sa vyjadrím cez PM

Rímskokatolík

volsung

Odoslaný - 16 február 2009 :  00:29:44  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
pozry necem hrat vedatora ako clovek musi odhadnut ci tipka dobyt abo ne a k tym strelnym zbraniam rozhodne mi jej jsane ze ked mas na pase naku tu hracku ktorou mozes nakosit do tipka taks a citis bezpecnejsie...
darmo istota je gulomet... ale bez vtipu drzanie zbrane v legalnom osobnom vlastnictve je to najlebsie co moze clovekpre svoje bezpecie udelat je na to hned niekolko dovodou v chvili kedy rozhoduju sekudy policia vzdy dorazi do 10 minut... kamerovy sistem je sice pekny ale ked ta niekto prepadne nepomoze ti ze to ma neikto natocene... a ked ma ten druhy zbran a ty nie je celkom jasny vivin udalosti... a btw argument ze je zle dat ludom do legalneho drzania zbran lebo to moze zvysit kriminalitu je smiesny ako zaprve ak ces spachat zlocin zbran si zozenies a neni to take tazke ,rozhodne nepouzijes zbran ktoru mas v legalnom drzani bo to mas listok rovno do vezenia takze tak nakoniec neviem ci vies co povedla machiaveli o tom ked vladar ce zobrat svojim poddanym zbrane..: pokial zoberies svojim ludom zbrane mozu to pochopit len dvojako bud ako to ze im nedoverujes a ces mat nad nimi kontrolu alebo ze sa ich bojis....

Azuritko

Odoslaný - 16 február 2009 :  01:23:49  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Stále ma to nepresvedčí o tom, že človek zo zbraňou nemusí mať úmysel zabiť, ale riadne vystrašiť, ale ak by som ja na neho vytiahol zbraň, on hu môže v panike použiť a teda ja by som sa bezpečnejšie zo zbraňou necítil.

Rímskokatolík

Lajos

Odoslaný - 16 február 2009 :  08:49:55  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Uj, zvlastne veci sa tu clovek docita. Zbran na strasenie nie je, ked ju uz vytiahnes, treba byt zrovnany s tym, ze sa moze strielat, a ked uz sa striela, vacsinou si v tej rychlosti nevyberies ci postrelis alebo zastrelis. Ja nosim zbran so sebou velmi casto, ale stale si myslim, ze najlepsie na riesenie krizovych situacii je schopnost vediet pri behu vyybrat roh na co najmensom polomere
Inak co sa tyka televizie a filmu, nepoznam nic horsie ohladne ukazky pouzivania zbrani. Keby clovek vystruhal situaciu aka je bezna z ktorehokolvek policajneho filmu, tak mu zbran do tyzdna zoberu aj s papiermi. A opravnene... nebezpecna manipulacia, ohrozovanie nezucastnenych, nedodrzanie zakladnych bezpecnostnych pravidiel...
Keby spolocnost vyzerala tak ako ju ukazuju v TV, tak ludstvo uz davno neexistuje. Ti co by sa nepostrielali, by zomreli na pohlavne chodoby.

P.S.: zapocul som tu nieco o AS

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 16 február 2009 :  09:38:40  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Jasné, v TV sú to všetko voloviny. Život sa telkou neriadi, ale čo je zarážajúce, že kôli steretotipným a opakujúcim sa určitým veciam vo filmoch, sa tomu niektorý ľudia začínajú naozaj prispôsobovať, lebo to už považujú za skutočné a normálne. Ale stále budem tvrdiť, že určite sa nájdu taký, ktorý nosia zbraň čisto zo strachu, ale nebudú samozrejme hneď strielať, a stačí chvíľka nepozornosti, a aby protivník bol v používaní zbrane dobrý a nemal strach ju použiť, a obrana sa zmení na rozsudok smrti. Pričom by ju protivník nepoužil, keby ju nevytiahne obrana. Ďalšia vec je, že ako často sa človek dostane do takej situácie, aby vyťahoval zbraň??? To fakt musí byť málokedy. Jedine že by bol schopný po každej opileckej hádke z nejakými provokatérmi vytiahnuť zbraň. Ale to už by som nepovedal že je obrana ale frajerina, ktorá sa môže vypomstiť.

A k tomu as jedine cez pm bo to nieje k téme

Rímskokatolík

volsung

Odoslaný - 16 február 2009 :  09:50:32  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
pozri bavime sa tu o situacii ohrozenia nie o opileckej hadke ..a pokial clovek ktory nosi zbran sa ju boji v spravnej situacii pouzit je to jeho chyba takemu cloveku pomoze uz akurat tak zazrak a lajos ma pravdu akonahle vytiahnes zbran musis ratat stym ze snej va nepriatela vystrelis...

Lajos

Odoslaný - 16 február 2009 :  09:58:38  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Problem televizie je jeden: sto krat povedana loz sa pre vacsinu ludi stava pravdou, bez ohladu na to, o aku oblast zivota ide.

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 16 február 2009 :  10:04:39  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
hej bohuzial mas pravdu myslim ze sme to tu uz spominali to ako vie krivit pohlad na svet a dobrych filmou je pomenej a su povedsine menej zname ...

Azuritko

Odoslaný - 16 február 2009 :  10:21:11  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
pozri bavime sa tu o situacii ohrozenia nie o opileckej hadke ..a pokial clovek ktory nosi zbran sa ju boji v spravnej situacii pouzit je to jeho chyba takemu cloveku pomoze uz akurat tak zazrak a lajos ma pravdu akonahle vytiahnes zbran musis ratat stym ze snej va nepriatela vystrelis...

Pôvodne zaslal volsung - 16 február 2009 :  09:50:32

Mne príde streľba zo zbrane aj vytiahnutej na nepriateľa až ako ozaj krajné riešenie. A môžme sa mi baviť o akýchkoľvek situáciách, ale ak by boli zbrane dostupnejšie, situáciu si nevybereš, ako povedzme rozumnejší zvažujú, ale hlúpy ožran mu poviš ťahaj preč, a nemusíš sa dožiť jeho odchodu. Proste pri väčšom počte zbraní by boli takéto situácie nevyhnutné. Proste ja by som nebol ochotný to riskovať kôli zdanlivo väčšej bezpečnosti.

Rímskokatolík

Lajos

Odoslaný - 16 február 2009 :  10:29:01  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Pouzitie zbrane nie je krajne riesenie. To je superultra krajne riesenie. Zodpovedny vlastnik zbrane jedna, ako keby ju nemal, teda nehladava potycky, snazi sa vyhnut situaciam, kde moze prist ku konfliktu a pod. V pripade ze je zatlaceny "do kuta" ide mu (a nielen jemu) o krk a nema inu moznost, pouzije silu. Samozrejmost je, ze nikto zo zucastnenych nesmie vediet, ze som ozbrojeny. Teda nejake mavanie zbranou pred ludmi je vyslovene blbost, a na opitych a podobnych ludi to ma skor opacny ako odstrasujuci efekt. TV vacsinou presne ukazuje ako to nema vyzerat.

volsung

Odoslaný - 16 február 2009 :  10:30:11  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
ako samozrejme ze nestrielas hned ako s ati nieco nepaci to da rozum ale je rozdiel ked ta niekto otravuje a je rozdiel ked na teba traja ludia vitiahnu nuoz alebo s aniekto vyhraza ze zabije tvoju zenu a pod... samozrejme ze toto nesu kazdodenne udalostoi ale scasu na cas sa udejua vtedy by mal byt clovek schopny ich riesit...

Marcelllooo

Odoslaný - 16 február 2009 :  14:18:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
ako samozrejme ze nestrielas hned ako s ati nieco nepaci to da rozum ale je rozdiel ked ta niekto otravuje a je rozdiel ked na teba traja ludia vitiahnu nuoz alebo s aniekto vyhraza ze zabije tvoju zenu a pod... samozrejme ze toto nesu kazdodenne udalostoi ale scasu na cas sa udejua vtedy by mal byt clovek schopny ich riesit...

Pôvodne zaslal volsung - 16 február 2009 :  10:30:11

Ajhľa ako Volsung priznal farbu a skonštatoval, že takéto situácie sú úplne výnimočné a teda nie významné. To však zároveň znamená, že sa mýlil v pôvodnom tvrdení ohľadom návratu k divokým časom plných násilia.

volsung

Odoslaný - 16 február 2009 :  14:37:47  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
drahy marcelo tvoja dedukcia je zas plne milna
konstatujem ze podobne situacie niesu na dennom poriadku ale zaroven konstatujem ze sa vyskytuje a clovek by mal byt na n adekvatne pripraveny a preto som do popredia staval aj drzanie strelnej zbrane ako jedneho z najlebsich sposobou osobnej ochrany ale ako som cakal prisli reakcie ludi ktory maju skresleny pohladn na drzanie strelnej zbrane a hned dostali pocit ze s drzanim zbrane prichadza aj zlocin a prave naopak drzanie zbrane pred nich chrani...

Strana: z 7 Previous Topic: Mato - komunikacia viazne Téma Next Topic: Zaujimave.  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06